![]() |
#4501 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Podpaski bella do szpitala to poporodowe, zwykłe mam już kupione w domu ![]() Inne dają radę z takim karmieniem - my też damy ![]() Moje dzisiaj wysyłają/wysłali także jutro powinno być u mamy ![]() ![]() Ja nie kupuję na razie nic ![]() Wymęczyli ją strasznie, swoją drogą 2 tygodnie przed porodem lekarz wyliczył jej wagę małego na ponad 4 kilo, a urodziła 3.5kg po tych dwóch tygodniach ![]() Mój ma to samo - jak widzi to dopiero go temat bardziej interesuje. madziek - no właśnie z opinii widzę, że w tym moim zwlekają z decyzją o cesarce ![]() ![]() Jedź do maca, należy się! Cytat:
![]() Niedługo zaczniesz szaleć na zakupach i zasypiesz nas zdjęciami wszystkiego co kupujesz, wytrwałości w tym remoncie ![]() ostatni dzien lata - mój z łóżeczkiem miał to samo! Po co skoro mała może spać z nami na początku i kupimy jak już będzie na świecie ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zadomowienie
|
Marta, u mojej kolezanki podobna historia była, tez tyle czasu po odejściu wod zwlekali cc... To jest straszne, tyle się nameczyc i nic. Miala skurcze po oxy i mowi ze najgorszy ból w życiu.
Co to za film/serial o porodach ogladacie? Blond, z tymi wkladkamk laktacyjnymi to faktycznie, pelna logistyka. Biustonosze bede kupowac na sam koniec bo nigdy nic niewiadomo ![]() Dzięki dziewczyny, widze, ze Wasi mężowie są tacy jak mój. Taki męski punkt widzenia. Może kubel zimnej wody wyleje im sie na glowe podczas porodu:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zadomowienie
|
Dlaczego nice chcecie kapania? Ja mojemu facetowi chusteczki naszykuje, ze ma trzymac w kieszeni I w razie czego wytrzec mala, mnie taka cala w mazi wydaje sie obrzydliwa ( przepraszam za okreslenie).
Wanienke moj prawie- maz przyniosl wczoraj od kolegi z pracy. Foteliki analizowal dlugo I doglebnie. Do zlobka poszedl sam wypytac co i jak. Zakupy tez robi, sprzata, smieci wynosi, ugotuje jesli mu powiem jak. Od wrzesnia obiecal zredukowac etat do 4 dni w tygodniu. No i remonty robi. Kocham go bardzo. |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Magda ;)
|
Marta jak już masz wszystko zrobione to teraz zapraszam do mnie
![]() Ja muszę kupić tą komodę jednak, bo nie mam gdzie ciuszków trzymać i wtedy wezmę się za pranie. Tylko nie wiem kiedy ta komoda będzie, bo musimy do Ikei się wybrać ![]() Mojego łóżeczka na razie nie widać, kurier chyba zaginął ![]() A staniki do szpitala jakie spakowałaś? Juka, Marta z tym kąpaniem to nie wiem. Moim zdaniem nie ma co popadać w paranoję, ja sama nigdy bym się nie umyła cała chusteczkami, bo to lepiące jest i takie fuj. Na początku to wiadomo dają dziecko brudne, żeby miało kontakt z naszymi bakteriami, ale ja nie wyobrażam sobie żeby leżało przez kilka dni brudne, wiem że ja bym się nie komfortowo czuła i dziecko pewnie też będzie. Poza tym położne ze szpitala na pewno mają wprawę w kąpaniu dzieci ![]() Poli ja oglądam tu ![]() ![]() Czekam na fotki ![]() No z tymi cyckami to nie wiem, chyba wezmę jakieś 2 sportowe staniki do szpitala, a te do karmienia kupię dopiero po porodzie ![]() Agnieszka z kąpaniem to nam chodzi o takie normalne w wanience, a nie wytarcie chusteczkami. Chusteczkami wycierają w szpitalu, ale wytrzeć a umyć to dla mnie różnica duża ![]() Co do facetów to mój też jest kochany, skręca meble, gotuje, zmywa gary (zawsze!), wynosi śmieci itp. mogłabym tak wymieniać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupowałam staniki do karmienia miękkie (2 szt) - wzięłam trochę większe miseczki + przedłużki dokupiłam w razie 'W' ![]() Ja jestem za kąpaniem jeszcze w szpitalu właśnie ![]() Pewnie, że kochamy, w końcu dzieci będziemy z nimi mieć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- blond - będziecie już składać łóżeczko? ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny wydaje mi sie ze po porodzie z tych pierwszych mazi i sluzow to zawsze myją ... bo jak niby lekarz ma ocenić stan skory dziecka. W klinice gdzie będe rodzic położna tłumaczyła ze nie myją juz drugi raz tzn podczas tych dwóch - trzech dni pobytu w szpitalu. Co do roli męża w zakupach dzidziutkowych to mój szaleje! Co chwila podsyła mi jakies modele niań elektronicznych, wózków, fotelików samochodowych, ubranek itp
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A i podziwiam was za te wyprawki i spakowane torby bo ja jestem dakeeeeeko za Wami ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
Kąpanie wygląda tak że dosłownie kładą dziecko na ręku a myją drugą.I nie w wanience tylko w zlewie...Pod kranem..Więc ja takiego kapania mojego dziecka sobie nie wyobrażam.. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4508 |
Zadomowienie
|
Chcialabym, by mi wykapali jednak porzadnie... No I u mnie wyganiaja do domu godzine po porodzie, to najwyzej w domu poprosze o wykapanie ( pielegniarka do domu przychodzi przez tydzien).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Coś ostatnio nie wbijałam się w rozmowę, ale cały czas Was czytałam. Męczyła mnie alergia, a dzisiaj mnie muli i żołądek boli. W ogóle cały dzień śpiąca chodzę. Posprzątałam dół domu i brzuch mnie na dole boli. Leżeć też ciężko, bo nie mogę sobie odpowiedniej pozycji znaleźć. Wczoraj byłam na zastrzyku z immunoglobuliny. Mój mąż się śmieje, że 400 zł w dupsko sobie wsadziłam. Co do materacy ja zostawiam ten co Ola miała. Pianka - gryka - kokos. Ani razu go nie obsikała. Jest czysty i zadbany. Większość ciuszków już poprałam i poprasowałam. Wszystkie leżą w komodzie i czekają na Haneczkę. Jeszcze wózek muszę odświeżyć. Mam w planach pomalować jeszcze kołyskę na biało, ale nie wiem czy starczy mi sił. Serio dziewczyny, brzuch już jak balon mam i czasami już bym chciała być po porodzie. ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Aha! Odebrałam wyniki glukozy. Na czczo 93 1h po glukozie 161 2h po glukozie 137 Dobrze czy źle? Mój ginekolog na urlopie, a wizyta dopiero 4 lipca.
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
maluchna - dziękuję
![]() Śliczne imię ![]() ![]() Ja chciałam zrobić za jakiś miesiąc/dwa generalne porządki przed porodem, ale przeraża mnie ta wizja ![]() Co do wyników u mnie normy są takie: na czczo (60-99) po 1h (60-180) po 2h (60-153)
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Nie składałabym go jeszcze, ale my mamy jakieś głupie szczęście jeżeli chodzi o meble i zawsze coś jest nie tak ![]() ![]() Ja nie wiem czy w ogóle wyparzać butelki ![]() Jak będziesz ogarniała te dokumenty to napisz co i jak, chętnie dowiem się i też przygotuję to co można przed ![]() Cytat:
![]() Nie chcę się nastawiać źle do szpitala, moja mama też w nim pracuje i mam nadzieję, że z tego powodu chociaż troszkę fajniej mnie potraktują ![]() Cytat:
![]() Chodzisz do ginekologa prywatnie czy na nfz? Myślałam, że te zastrzyki są refundowane. Co do materaca to czytałam, że po każdym dziecku powinien być nowy, ale jak jest w idealnym w stanie to w sumie po co znowu wydawać kasę ![]() Glukoza jest ok ![]() Dziewczyny jeszcze troszkę i założymy II część ![]() Będzie można zaktualizować listę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do szpitala nie biorę ani butelki ani smoczka i chyba faktycznie masz rację i wyparzanie zostawię jak będzie konieczność użycia ![]() Jutro dowiem sie jak wygląda sprawa z becikowym i wkleje screena z mojego worda ![]() pedzimy z tym wątkiem ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- blond - wrzuć fotkę jak złozycie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Magda ;)
|
Cytat:
No tak mi się wydaje, że wyparzanie na razie nie ma sensu. Łóżeczko wygląda tak. Ta szuflada sobie leży, bo przyslali jakieś badziewne śrubki, których nie da się wkręcić i jutro musimy kupic inne 😊1497383281562.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ciśnienie mam 700/500. Posprzątałam sobie dół domu, żeby jutro mieć spokój i zająć się tylko górą, to przyszedł szwagier i brat męża i łażą mi w tych buciorach po domu i kur.a w dupie wszystko mają. Pytam się po ..uj ja to sprzątałam??? A mój mąż pyta a co ty taka zła chodzisz? No nie kur.a, pod sufit z radości mam skakać. A teraz leżę i ryczę w sypialni, a moja Ola pyta co się stało ???
#4515 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Z tego co pamiętam na Bezpiecznym maluchu był PBKM? Cytat:
Docelowo jeśli mielibyśmy mieć 3 dzieci, z czego wszyscy synowie to ja nie wiem jak ich nazwę ![]() Jedyne imię które podoba mi się bardzo najbardziej jest kochane słodziutkie to Adam, a co dalej??? Nie mam pojęcia! Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Zadomowienie
|
Odnośnie tych dodatkow, to mi się podobają rzeczy stąd. Mają też facebooka. Marzy mi się mietowa gwiazdka, szary kotek i... Mis, albo sowa, nie mogę się zdecydować. Wiem, że to łapacze kurzu, ale takie to słodkie 😍
1497425936570.jpg1497425945476.jpg1497425960646.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | ||||
Rozeznanie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;74621966]Ale super kołyska!
![]() Teraz myślę że jakbym nie miała już zwykłego łóżeczka i tej dostawki Chicco to bym wolała kołyskę... ![]() Ja na szczęście nie zdążyłam jeszcze nic kupić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po 3 godzinach od cc można już chodzić? Cytat:
![]() ![]() Jak dziecko się urodzi, to na pewno będzie Ci we wszystkim co może pomagał. Ja mieszkania z rodzicami, kiedy rodzina się powiększa nie polecam ![]() Cytat:
![]() ![]() Ozdób na razie nie kupuję, ale nie wykluczam ![]() Muszę te podstawowe rzeczy najpierw ogarnąć. Oszalałam na punkcie rzeczy z dolly shop ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _kornelia Czas edycji: 2017-06-14 o 08:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez mi sie bardzo podobają takie rzeczy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Konto usunięte
|
Ja nie kupuję żadnych ochraniaczek, baldachimów itp do łóżeczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
blond- super kącik!
przyszło łóżeczko, tyle czekania a i tak wysłali bez rożka dla dziecka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zadomowienie
|
My czekamy 2 dzień na kuriera z łóżeczkiem, teraz Tż zobaczył meila, że od 12 czeka awizo, a nawet do skrzynki nie mam się jak teraz dostać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Wtajemniczenie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;74647126]Macie już jakiś bank wybrany?
Z tego co pamiętam na Bezpiecznym maluchu był PBKM? [/QUOTE] Tak, na Bezpiecznym Maluchy był PBKM, my jeszcze nie zdecydowaliśmy, bo dopiero w ogóle zainteresowalismy się tym tematem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4523 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;74603291]Ja też nie mogłam się zabrać za zakupy ale cieszę się że mam już za sobą. Mam nadzieję że wybrałam dobre produkty ![]() A ilość taka że na pewno nie braknie ![]() No bo podkłady higieniczne później się przydadzą do przewijania no nie? Gorzej jak zostanie tych wielgachnych podpasek ![]() Ja kupiłam dwa opakowania Canpola i zuzyłam tylko jedno przez pierwszą dobę (poród cc), potem uzywałam szpitalnej ligniny, która była akurat. Drugie opakowanie canpola oddałam kolezance. Cytat:
Cytat:
Wkładek 20 szt. na pewno starczy. Ja teraz kupię wielorazowe, bo niestety przez te jednorazowe mozna zbankrutowac ![]() Cytat:
![]() ![]() Raz jedyny moj maz grał w simsy i dziewczyna zaczela rodzic, wsiadla na rower i pojechała do szpitala. Przezywał to jeszcze długo ![]() Ostatni dzien lata mam nadzieję, ze jestes juz na zwolnieniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
kornelia - szczerze to nie wiem
![]() ![]() lilka - dziękuję za rady ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |||
Raczkowanie
|
Co do jazdy rowerem to ja ostatmio odpuściłam... choć niechętnie
![]() ![]() ![]() ![]() Schmett ja się nie mogę zebrać jakoś do tych aptecznych rzeczy ![]() Cytat:
![]() ![]() O właśnie, miałam kiedyś o to pytać - orientujecie się jak to jest z tymi położnymi środowiskowymi? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Przy okazji ponawiam pytanie o łóżeczka do pozostałych dziewczyn ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Raczkowanie
|
Cześć Kochane, tu Wasza Aniołkowa mama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje! Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4529 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak, lista by się przydała ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |||||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() pokaż swoje jak złożycie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Łóżeczko to http://allegro.pl/lozeczko-sosnowe-z...MjVjM2IyZDA%3D Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.