![]() |
#4501 |
Raczkowanie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Hej dziewczyny, tak mi sie przypomnialo teraz, ze ktoras chyba pisala z Was ze jest gdzies w okolicach Mediolanu ? Prosze, obym sie nie mylila. Ja mam godzine drogi pociagiem do Milanu i chetnie bym sie umowila na jakies zwiedzanko czy cos
![]()
#4502 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem pod Briancon, kawałek w sumie od Mediolanu.
![]() |
#4503 |
Konto usunięte
|
a ja siedze na last.fm
pojezdzilam troche na rowerze ale i tak boli brzuch dostalam @ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() relacja z osmiornicy : troche sprobowalam,smaczna,ale dalam spokoj, wyobraznia robi swoje dzisiaj jestem jakas wylaczona... Kinia, ja uwazam,ze szczera rozmowa jest najlepsza. Pare razy rozmawialam z hostka w ten sposob, ale na temat pieniedzy tez mialam opory(czy placa co tydzien czy na miesiac,bo raz zapomnieli), na szczescie jak sie pozniej okazalo mam domyslna hostke |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z TZ to rzeczywiscie... Wygodnicki. Ale, ale. Czy Wy w ogole rozmawiacie? Czy tylko Ty sie dobijasz do niego smsami? Zenada. ![]() A z ta kasa ja sie ni wstydze, tylko ona nie ma kiedy do tego usiasc. ![]() Aj, nie poznalam imienia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zadomowienie
|
Kochane bylam dzisiaj u dentysty, bo juz spanikowalam... 2 dni do wyjazdu do Londynu a opuchlizna ani rusz
![]() ![]() Komedia! Chciala mi juz wyrywac,ale ja nie za bardzo, wiec przepisala mi cos na tego zeba, zeby opuchlizna zeszla, zobaczymy. Okazalo sie, ze po przyjezdzie z Londynu mam tydzien wolnego, wiec smigam do Polski.... i zaliczam dentyste, ginekologa i fryzjera ![]() Ehhh... ciezkie to zycie za granica:P Roux szkoda z tym TZ, bo widac, ze ci zalezy, ale widocznie nie zasluguje na taka fajna dziewczyne;* Kinia co do tej karty to jak bede w PL to odrazu biegne ja wyrabiac ![]() Kachaaa ci zostalo juz tak malo dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Wtajemniczenie
|
Ja mialam powiedziane, ze kazde panstwowe uslugi medyczne. http://www.nfz.gov.pl/ue/index.php?katnr=5&dzialnr=6 poczytaj co i jak.
![]() Na szczescie nie musialam z EKUZ korzystac, ale jesli darmowo, to darmowo i nie wydaje mi sie, ze trzeba placic. ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Ze stronki: http://www.nfz.gov.pl/ue/index.php?katnr=5&dzialnr=5 Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego lub formularz jest dowodem, że dana osoba jest uprawniona do świadczeń zdrowotnych w ramach systemu zabezpieczenia społecznego w swoim kraju, a w przypadku Karty, stanowi ona także dowód zgody ubezpieczyciela na pokrycie kosztów niezbędnego z przyczyn medycznych leczenia, w trakcie pobytu za granicą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Konto usunięte
|
no ![]() niby skreslam dni i torby mam w pokoju, walizke ale nie czuje z wogole wyjezdzam ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Raczkowanie
|
Nareszcie udało mi się kupić bilet i 2 sierpnia lecę do Dublina.
Kupiłam w końcu bilet przez pośrednika i dopłaciłam. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, rodzinka wydaje się fajna. Kurcze chyba też będę musiała sobie wyrobić ta kartę EKUZ. Długo się czeka na wyrobienie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Konto usunięte
|
u mnie karte EKUZ na miejscu wyrobili miwypelniasz wnisek i robia od razu
to dzien po mnie wylatujesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Wtajemniczenie
|
Nina, 5 minut i masz karte w rece, na miejscu ja wydaja.
Ja za to zaczynam sie denerwowac powrotem. ![]() ![]() Edytowane przez cu.Kinia Czas edycji: 2009-07-22 o 10:43 Powód: dopisuje |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Konto usunięte
|
mi sie snilo ze burza byla a mama mnie pakowala do londynu i szpilki mi chciala zapakowac a ja sie darlam ze nie bo po co, a potem ze sie balm ze lot odwolany bo burza a patrze na zegarek a ty 17.55 a ja o 16.55 lot kuzwa oco za denny sen
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny widze, ze stresik daja sie we znaki ;P
Ja tez ostatnio mialam glupi sen :P Kurcze to chyba bylo przez bol zeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny
![]() zdecydowałam się jednak na wyjazd i podjęcie pracy jako au pairka, sama nie dam sobie rady z wyszukaniem sobie rodziny dlatego zdecydowałam się na agencje- na forach niektórzy polecali PROWORK wiec zgłosiłam się do nich. teraz wypełniam dokumenty, staram się napisac jakiś list do rodziny. Jak myślicie dobrze wybrałam agencje? z warszawy jestem. pozdrowienia wielkie może niedługo bede wymieniać z wami swoje doświadczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zadomowienie
|
linkomanka tutaj chyba malo kto wyjezdzal przez agencje, bo kazdy szukal praktycznie na wlasna reke.
Ja mialam kontakt kiedys z szefowa niemieckiej agencji, ale to bylo w miare korzystne, bo nie placilas zadnych pieniedzy agencji, tylko rodziny, ktore szukaly au pair placily jakies symboliczne sumy, au pairki nie musialy. A o polskich agencjach niewiele wiem, pozatym ze musisz im zaplacic cos za wyjazd. Na pewno cos znajda dla ciebie ![]() Pozdrowionka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A sny to ja miewam koszmarne już od kilku dni. Raz się spóźniam na samolot, raz zapominam się spakować, raz hości po mnie nie przyjeżdżają i nie wiem co mam robić i w ogóle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Raczkowanie
|
MILKA szkoda, ze tylko 3 godziny bedziesz w Mediolanie... ja myslalam raczej o wspolnym zwiedzaniu czy zakupach, cos w ten desen
![]() ROUX ja jestem w Szwajcarii, w Lugano. Wszystko jest ok, fajna rodzinka i sliczna okolica, ale troche zaczyna mi sie nudzic ![]() Jesli bedziesz miala ochote mozemy sie spotkac, niekoniecznie przeciez w Mediolanie. Moze gdzies posrodku drogi miedzy Briancon a Lugano jest cos wartego zobaczenia? ![]() KACHA ale ten czas leci. Pamietam, jak Ty juz mialas rodzinke i jak pomagalas mi szukac czegos dla siebie ( btw dziekuje raz jeszcze ![]() ![]()
#4518 |
Konto usunięte
|
stella nie ma za co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Raczkowanie
|
a w wiedniu nie chce sie ktos spotkac?
![]() ale mam slodkiego podopiecznego moje drogie i bardzo sympatycznych hostow ![]() ![]()
#4520 |
Konto usunięte
|
malpka fajnie ze ci sie podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() od 20 albo 21 sierpnia do 23,bo 23 mam lot do Polski z bergamo aja dzis bylam na malej wycieczce w gorach z hostka i dziecmi-zawsze prowansja mi sie kojarzyla z morzem,a sa tu tez takie piekne gory... cudny region |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taaaa dobijam się bezskutecznie ostatnio. znajac zycie on znowu sie odezwie jak gdyby nigdy nic, ale ja już nie mam sił na to. wlasnie mu pisze pożegnalnego miala, i zeby sie ode mnie odczepił. Cytat:
![]() Cytat:
a mozna spytac, ile dopłaciłas?? Cytat:
bardzo! sprawdz w senniku, ale z tego co pamitętam to dobrze, jak sie sni dziecko. ![]() Cytat:
Cytat:
Pasowałoby zobaczyc na mapie, co by to było mniej wiecej pośrodku;> ja chętnie! teraz musze jednak oszczedza kase bo z nowinką planujemy pobyt w paryzu i dosc mocno nas to pociagnie po kieszeni, ale ja ciągle chętna jestem na spotkanie! Cytat:
ja tez mam możliwosc mowienia po polsku- hostka jest polką. ale rzadko mowie, nawet z hostką niekiedy po ang rozmawiamy, ale zdarza sie ze jestem z hostem w domu (amerykanin) i z dziecmi i mowie do nich po polsku.. ![]()
![]() |
#4523 |
Konto usunięte
|
roux i dobrze robisz choc to trudne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny widzialyscie ta stronke http://demotywatory.pl/topka/glosy kurcze w tych top 10 to niezle fotosy sa :P
Ja tez bym sie z wami chetnie gdzies spotkala ![]() ![]() ![]() roux wyszukalam w senniku, niestety nie bylo glodnego dziecka :P ale sam fakt sniacego sie dziecka to korzystny znak ![]() malpkajuja ile ma ten twoj dzieciaczek? |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Konto usunięte
|
widzialam denmotywatory
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() roux666 płaciłam 80 zł za posrednictwo i 20 za zrobienie przelewu. Jeszcze wykręcili mi taki numer. Że następnego dnia zadzwonili do mnie że bilet podrożał i mam 100 zł dopłacić albo mi zwrócą pieniądze. Zapomniałam im potwierdzenia przelewu wysłać i w tym czasie bilet podrożał. A ja myślałam że potwierdzenie trzeba wysłać po zaksięgowaniu operacji i miałam następnego dnia wysłać. A nastepnego dnia bilet już był o stówe droższy. Dupa ze mnie. Ale na drugi raz będę wiedzieć. Byłam wkurzona ale dopłaciłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Wtajemniczenie
|
Aj, a ja z kolei slyszalam, ze jak sie sni dziecko, to zly znak.:/
Roux, odpisal chociaz na maila? Dostalam sie na studia, ufff. Dzienne UW, wiec powtorka z zeszlego roku, jest ekstra. ![]() Do mnie na gronie napisala jedna dziewczyna, jak to jest byc operka i odciagam ja od pomyslu agencji, zaczela mi rzucac jakimis terminami, czy ma wybrac au pair, czy au pair plus. Podalam jej stare poczciwe strony i bede ja kierowac na dobra droge operowania. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | |||
Zakorzenienie
|
thanks
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dopiero co wysłałam tego maila, skleciłam go wlasnie. i poszło. podejrzewam, że odbierze jutro rano w pracy, bo wysłałam mu na adres do pracy (mam pewnosc ze przeczyta lol). ale pewnie nie odpisze, bo napisałam epopeję, ale on nie lubi takich dlugich czytac i sam nie umie takich dlugich pisac. wiec...jedyne na co moge liczyc to telefon. i obstawiam, jak do weekendu nie zadzwoni to bede mogła Wam z czystym sumieniem oświadczyc ze to totalny dupek. btw, dziekuje za troskę! ![]()
![]() |
#4529 |
Wtajemniczenie
|
A wiesz, zawsze mi moja kolezanka mowila, ze jak sie dziecko sni, to zly znak.
![]() To daj prosze znac, bo widze, ze twardo stapasz po ziemi i nie dasz sobie w kasze dmuchac! I prawidlowo! A jesli czytac mu sie nie chce, to niech mu sie chociaz zachce o Ciebie troszczyc. P.S. Znalazlyscie cos na tej stronce, ktora podalam Ci na fejsbuku? |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Konto usunięte
|
ale upal;/
ja chce ned jeziorooo! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.