![]() |
#4501 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Cytat:
Byłam na 2 weselach gdzie był specjalny kącik gdzie goście podchodzili, wybierali trunek i kelner im mieszał te cuda... Zauważyłam wtedy że więcej czasu schodziło kelnerowi na doradzanie co z czym itd niż na obsługiwanie gości tak więc wymyśliłam Karte Drinków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
to, ze muzyka bedzie oryginalna a nie kaleczona i falszowana to dla mnie ma kolosalne znaczenie!!!!!!! no i repertuar. orkiestra zna moze 500 piosenek? a dj? ma ich 5 tys! no oczywiscie ten dj jest tez wodzirejem. prowadzi cale wesele. bylam na takim weselu, na ktorym dj tylko puszczal muzyke. PORAZKA. nudno. Cytat:
![]() ![]() A wlasnie. Jak to jest na weselu? Ja pic nie bede, bo nie lubie. Moj tz lubi, ale wie, ze to jest bardzo wazny dzien i chce byc trzezwy ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | ||
Zakorzenienie
|
katalinka17, katey ja od kilku dni dumam nad umową z dekoratorką sali, wydaje mi się, że chyba zrezygnuje z jednej ozdoby na tzw. stół od szampana. tworzą go dwa dość duże łuki. Po wypiciu pierwszego toastu, kelnerzy rozczepiają je i jeden ląduje koło drzwi drugi ma być ozdoba podestu orkiestry. Boję się, że będzie ona bezpośrednio na podłodze, a nie pierwszym stopniu podestu przez co ukróci mi się parkiet do tańczenia.
![]() Drugie wahanie dotyczy sali, ale nie wnętrza bo jest naprawdę urzekające, tylko otoczenia dookoła domu weselnego. Pewnie większość z Was pamięta jak kiedyś (lipiec 2007 roku) pisałam, że zmieniono nam niespodziewanie teren, przyjechały koparki i "ukradły" część zieleni w związku z budową autostrady na Euro 2012. Budowy jeszcze się nie zaczęły, ale...postawiono płot przez który na naszą salę będziemy musieli iść przez ogródki działkowe. Wcześniej była taka ładna droga prowadząca do samego budynku. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny ja chcę już się bawić na swoim weselu!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
/26/
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
25 dni do ślubu....a lista spraw do załatwienia wydaje się nie mieć końca
![]() ![]() Madlen_18, trzymam kciuki za pogodę w 4 i 5 kwietnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zadomowienie
|
Madlen jesteś już na finiszu!!
![]() U mnie jeszcze 124 dni.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nad zaproszeniami ślęczałam jakieś 4 tygodnie bo też nie widziałam nic ładnego z gotowych wzorów i postanowiłam że zrobię sama, mogę wkleić zdjęcie jak wrócę z pracy ![]() A co do sukni - też mam dylemat, ale staram się myśleć pozytywnie, mierzyłam mnóstwo sukienek ale wróciłam do pierwszej która wpadła mi w oko i którą zmierzyłam i na pewno będę w niej dobrze wyglądać. I ty też ![]()
To umysł kreuje świat wokół nas i nawet gdybyśmy stanęli tuż obok siebie na tej samej łące moje oczy nigdy nie ujrzą tego co widzą twoje - G. Gissing http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za pocieszenie.
Strompko ja też chętnie wykonałabym sama zaproszenia, ale nie jestem pewna swoich umiejętności a poza tym troche brak czasu ![]() Co do dj'a no to wiadomo, dziadkowie i starsze osoby będą uważały to za dyskotekę, ale może się przekonają po paru piosenkach ![]() Z suknienką jest najgorzej jak wejde na wątek o sukniach empire......moje wymarzone suknie!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
Na finiszu faktycznie.
Ale nawet nie mam czasu stresowac się ślubem, bo remontuję to mieszkanko. Wczoraj malowaliśmy jedną ścianę i upaćkaliśmy się farbą:P na 29.03 umówiłam się na robienie paznokci. Niby miałam kłaść zel na naturalny, ale teraz znowu o tipsach myślę. Dłużej piękne będą, a ja się poratuję odżywkami później. Suknia wciąż się robi, wczoraj przymierzałam całą. No i kupiliśmy wersalkę, tyle, że do odbioru 7.04 to się trzeba jedną/dwie noce przemęczyć, ale i tak będzie miło ![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 |
Raczkowanie
|
troszkę zazdroszczę tego dreszczuku, który się wiąże z zamieszkaniem z mężem dopiero po ślubie, taka wielka niewiadoma i tyle marzeń
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie! Jak zwykle nie miałam dostępu do Wizażu.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dbaj o siebie! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Welon dobierz do sukni i do swojej urody. Ja mam dosć pełną twarz, a podobno welon dodatkowo poszerza, więc jeszcze nie wiem. Sklaniam się jednak ku temu, ponieważ podoba mi się na mnie ![]() Cytat:
To jest tylko moje zdanie. Cytat:
![]() Ze swojej strony proponuję bazę pod podkład matującą z Sephory (sama mam cerę normalną z tendencją do przesuszania, ale taką bazę warto mieć) + podkład Revlon Colorstay z Softflexem. Całość trzyma się naprawdę długo, oczywiście, jeśli nie zapomni się o pudrze sypkim ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję i wzajemnie ![]() Mój już to wie od dawna... ![]() Cytat:
Ja na pewno będę miała mocno pomalowane oczy. Po pierwsze, nie maluję się zbyt delikatnie na co dzień, więc dlaczego na ślubie mam udawać kogoś innego? Po drugie, na zdjęciach makijaż wychodzi bardziej subtelnie, niż w rzeczywistości. Po trzecie, poprosiłam o poradę stylistkę - stwierdziła, że mocniejsze oczy z pewnością będą mi pasować. Cytat:
Każdna z nas miewa rozterki. Ja ostatnio zastanawiałam się, czy dobrze zrobiłam, zamawiając mojego fotografa. Profesjonalne zdjęcia będziemy mieli jedynie ze ślubu i z pleneru, reszta w naszych rękach. Nie przejmuj się, zobaczysz, że w dzień ślubu wszystko będzie wspaniałe! Cytat:
![]() Zaproszenia będę miała za darmo lub za bardzo symboliczną oplatę ![]() ![]() Album dla rodziców skomponujemy ze zdjęć ślubnych i plenerowych, może jedynie wkleimy tekst z podziękowaniem, ale niekoniecznie. Podziekowania dla rodziców będą w formie kwiatów i być może słodyczy. Muzyka na ślub - dziś chcę postarać się o namiary na dwie dziewczyny, które pięknie śpiewają ![]() Fajny pomysł z tymi drinkami ![]() Najważniejsze: dziewczyny, w piątek zamówiłam sukienkę!!! Cieszę się zwłaszcza z końcowej ceny ![]() Pamiętajcie dziewczyny, że w większości salonów (jak nie w każdym) jest tak, że obniżają o kilka procent cenę przy wplacie za całość. Pani w salonie "zagroziła", że nie wolno mi już grubnąć ani chudnąć, bo ten rozmiar, który mierzyłam, pasuje na mnie idelanie ![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aha zapomniałam się pochwalić, że nasze zapowiedzi już wiszą w naszych kościołach ![]() Edytowane przez kina2807 Czas edycji: 2008-03-10 o 10:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do grubnięcia i chudnięcia pani krawcowa również pytała czy mam zamiar dużo schudnąć, ale od razu jej powiedziałam, że tak ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
wczoraj ogladalismy z TZtem Taniec z Gwiazdami
![]() ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=PlYWPCJO9P4 |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chciałam schudnąć nieco w okolicach ud i pośladków, ale ich nie widać pod sukienką ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To całkiem nieźle sobie utargowałaś ![]() Ja chciałam schudnąć nieco w okolicach ud i pośladków, ale ich nie widać pod sukienką ![]() ![]() Uda i pośladki są najgorsze jeżeli chodzi o zrzucenie (przynajmniej u mnie) ![]() ![]() A i jeszcze coś jak mam odpowiedzieć kilku wizażankom? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Raczkowanie
|
Marta dziekuje! odzywki, kremy i pilnik mam ale niestety mi to nie pomaga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 |
Zadomowienie
|
Mnie dzisiaj zmienił się plan zrobienia ślubu w kościele TŻ, ksiądz ogłosił, że od czerwca zaczyna remont, który potrwa do wiosny przyszłego roku
![]() W ten sposób trzeba będzie zrobić ślub w moim kościele, z którego z kolei będzie daleko do domu weselnego i przez to nie wiem co robić z sesją zdęciową. Bo pewnie by nam wypadła gdzieś koło godziny 18-tej a we wrześniu to chyba trochę późno ![]() Doradźcie co tu poradzić??
#4521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A może wybierzecie kościół najbliżej sali weselnej, nie musi przecież być to kościół ani Twój ani TŻ'ta... My bierzemy śłub w nie swoim kościele, bez problemu możecie to załatwić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że stosujesz dość drogie kosmetyki, też się zastanawiam nad cieniami Clinique, ale raczej wybiorę coś tańszego - Revlona, ma pozytywne komentarze na KWC ![]() ![]() Co do korektora, chciałam właśnie AAE wypróbować, lecz podobno kryje średnio, a ja mam dosć mocne i wredne cienie pod oczami, które wyłażą spod każdego korektora ![]() ![]() Do ust kupię sobie chyba błyszczyk L'Oreala Glam Shine 6 h - mam jeden kolor, trzyma się naprawdę nieźle. To taki mały off top ![]() ![]() Zastanawiałyście się już, dziewczyny, nad bukietami, kolorystyką? Ja się na tym kompletnie nie znam, przeglądam sobie wątek o bukietach ślubnych - można znaleźć wiele inspiracji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zadomowienie
|
kościół TŻ jest najbliżej sali weselnej, specjalnie tak to sobie wszystko poukładaliśmy żeby było po drodze i blisko z dojazdem, no ale tego remontu to się nie spodziewaliśmy...
co do innych kościołów to nie myslałam o tym, wolałabym brać ślub w takim który znam i dobrze mi się kojarzy, wiem że to może głupio brzmi ale jestem sentymentalna ![]()
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem dlaczego ale do tej pory byłam nastawiona na załatwienie wszystkiego w jednym dniu i chciałam aby wszystkie emocje z tego szczególnego dnia zostały uchwycone na zdjęciach
![]() |
#4526 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też jestem nastawiona na sesje ślubną w dniu slubu. Mamy z TZ jakieś takie wewnętrzne przekonanie, ze ma to być sesja ślubna a nie przedślubna, albo tydzieńposlubna, tym bardziej, ze zapuszczam włosy tylko do slubu i potem szybciutko chce je ściąć ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
masako- a po co zapuszczasz włoski, skoro źle się w nich czujesz.. nieaturalnie?
my mamy sesje zdjęciowa po slubie, w poniedziałek czy wtorek... dla mnie to cudowne że będe mogła swoją slubną sukienkę jeszcze raz założyć choćby na chwilkę ![]()
#4528 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przy każdym napisanym poście, w dolnym prawym rogu masz do wyboru: Edytuj / Cytuj / Wielo cytuj ten post / Odp Przy każdym poście, który chcesz zacytować wybierz tą 3 funcję (kliknij na "plusik"), wówczas zamieni się on na "minus". /jeśli się pomylisz lub zrezygnujesz z już zaznaczonego posta-kliknij na "minus" a powróci stan pierwotny "plus"/ Ostatnim krokiem jest wciśnięcie przy ostatnim minusie dodatkowo Cytuj. Otworzy się wtedy nowe okno z zacytowanymi wszystkimi postami i pomiędzy nimi możesz dodawać swoją wypowiedź. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W ramach bycia nauralną sobą będe w okularach, zamiast kupować tylko na tą okazje soczewek. ![]() Twój argument o powtórnym załozeniu skukienki jest bardzo dobry ![]()
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
Jasne, że dobry! Elianka wie, co mówi (a raczej pisze)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.