Walka z CELLULITEM w miesiąc - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-19, 14:39   #4501
madziasNS
Raczkowanie

Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc

Witaj Karolcia2905

Powiedz nam cos wiecej??? tzn jak chcesz działac? czy wczesniej cwiczyłas ? i ogólnie jaki stan jest twojego cellulitu ?
Stary 2010-11-19, 14:45   #4502
karolcia2905
Raczkowanie

Miałam w planie ćwiczenia na nogi zakupiłam w tym celu książkę z domowym fitnessem No i czasem ćwiczę, a,le za rzadko brak mi motywacji . Ale po tym co przeczytałam na forum robicie masaże i pillingi kawowe. Ja czasami wetre balsam anty i to wszystko. Po nim moja skóra staje się bardziej jędrna. Celulit zauważyłam u siebie przed wakacjami tego roku. Zakorzenił się tuż pod pupą i niestety widać go Wnioskuje, że może on być przyczyną tabletek anty (?)
karolcia2905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:51   #4503
madziasNS
Raczkowanie

Przyczyn jest wiele a my kobietki niestety mamy skłonności :/ Nie wiem czy na kazdy organizm tabletki maja taki wpływ bo jedna osoba napisze ci ze tak a inna ze nie. Na własnym przykładzie moge powiedziec ze na moj maja bardzo duzy wpływ bo kiedys odstawiłam tabletki i widziałam znaczna poprawe ale niestety nie moge zrezygnowac z tabletek.

Osobiscie uwazam ze najwaznijszy jest ruch, dieta i masaz-peeling. Kremy niewiele daja przynajmniej mi, przetestowałam rozne i moje stwierdzenie ze zwykły balsam daje tyle samo co ten na cellulit

Wiec postawiłam głownie na diete i ruch oraz codziennie masaz pod prysznicem lub peeling kawowy. Juz teraz widze ze skora robi sie ładniejsza oraz gładsza.
Stary 2010-11-19, 14:55   #4504
karolcia2905
Raczkowanie

Sama robisz piling kawowy ? jestem go bardzo ciekawa, z drugiej strony jednak martwię się czy będzie odpowiedni. ( zauważyłam na na nogach zaczynają mi się robić małe żylaki)
Stary 2010-11-19, 15:06   #4505
kociczka
Zakorzenienie

Alexandraaa niestety nie chce haha tzn no chcialabym ale nie mogę :P mam już kota ale zazdroszcze takich małych kuleczek

a basen jest rewelacyjny.
kiedyś kochałąm wodę niestety nie umiem dobrze pływać stylami i zwyczajnie wstydzę się chodzić...
no i też dużo czasu by to zajmowało. dojscie,przebranie potem wysuszenie.
jeszcze w zimę...
ech...ale jak masz możliwość to baaardzo polecam!
może kiedyś się sama skuszę, kto wie...jeszcze jakbym jakaś ochotniczke znalazla

co do mnie dziś tak fatalnie się czuję :/ niedawno wstałam w sumie,
37,2 mam niby to niedużo ale jednak czuję się jak wrak :/

a nie chce przerywać BBL...i dziś wieczorem z koleżanka miałam gdzies wyjść ech ech

co tu robić :/
kociczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 15:26   #4506
madziasNS
Raczkowanie

karolcia...tak sama robie peeling kawowy chociaz zdarza mi sie tez robic peeling z soli bo wsumie mniej jest sprzatania po tym. Niestety tez mam skłonnosc do pękających naczynek;/ niby nie zaleca sie mocne masazu ale wsumie masaz duzo mi daje a naczynka az tak bardzo w moim przypadku nie pekaja od tego masazu wiec wybrałam mniejsze zło

Co do basenu to rewelacja tez chciałabym chodzic ale najblizysz basen mam 25 km od domu
Stary 2010-11-19, 16:06   #4507
Cirilla
Raczkowanie

GG do Cirilla

Alexandraaa, mam karnet w promocji z Groupona: 5 wejść za 60zł, zamiast za 125zł. Zawsze jest to 30minut na bieżni i masz do wyboru kapsułę z podciśnieniem albo kapsułę z podczerwienią. Pierwsze zasysa, drugie rozgrzewa, ogólnie mówiąc. Najlepiej chodzić kilka razy w tygodniu, raczej mi się nie uda częściej niż dwa, ale mam nadzieję, że mimo to zobaczę jakieś pozytywne efekty

Jest nieźle: 66,5 CEL -> idealne 60

wciąż czekam na list z Hogwartu

Cirilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 20:05   #4508
kalija
Zadomowienie

Cześć. Też walczę z C. Wydaje mi się, że ruch i zdrowe odżywianie to nie wszystko. Ja jem zdrowe rzeczy od lat, ćwiczę a C. i tak jest Fakt, że biorę tabl.anty od paru lat a poza tym nie chce mi się robić masaży ani prysznicu naprzemiennego zimną i ciepłą wodą, ale właśnie wykupiłam 10 wejść na rollmasaż. Dam wam znać czy są efekty Trzymajcie kciuki!!
kalija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 01:19   #4509
Cirilla
Raczkowanie

GG do Cirilla

Hmmm, przed chwilą smarowałam się Tołpą i mam wrażenie, że mam bardzo napiętą, gładką skórę... Czyżby siła sugestii po Vacu activ? Bo coś mi się nie chce wierzyć, żeby po jednym razie był taki efekt.

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ----------

Cytat:
Napisane przez kalija Pokaż wiadomość
Cześć. Też walczę z C. Wydaje mi się, że ruch i zdrowe odżywianie to nie wszystko. Ja jem zdrowe rzeczy od lat, ćwiczę a C. i tak jest Fakt, że biorę tabl.anty od paru lat a poza tym nie chce mi się robić masaży ani prysznicu naprzemiennego zimną i ciepłą wodą, ale właśnie wykupiłam 10 wejść na rollmasaż. Dam wam znać czy są efekty Trzymajcie kciuki!!
Trzymamy wszystkie dwa I czekamy na opinie o rollmasażu!

Stary 2010-11-20, 02:03   #4510
VeroniczkaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cirilla Pokaż wiadomość
Hmmm, przed chwilą smarowałam się Tołpą i mam wrażenie, że mam bardzo napiętą, gładką skórę... Czyżby siła sugestii po Vacu activ? Bo coś mi się nie chce wierzyć, żeby po jednym razie był taki efekt.

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ----------

Trzymamy wszystkie dwa I czekamy na opinie o rollmasażu!
czesto balsamy/produkty anty spinaja skore jak je uzywasz, czyli maja srodki sciagajace skore, a jak przestajesz to nie ma roznicy
VeroniczkaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 15:08   #4511
madziasNS
Raczkowanie

Mój plan na dzisiaj wykonany ...cwiczenia zaliczone: 10 min skakanka, trening siłowy na nogi i posladki, masaz pod prysznicem...dzisiaj nawet krem wmasowałam
Stary 2010-11-20, 18:35   #4512
macerata
Zakorzenienie

hej
Alexandro, coś dla Ciebie..
Ty jesteś z Łodzi, a tam u Was chyba właśnie odbywają się dość interesujące targii..estetyczne czy coś, zapomniałam, jak się dokł.nazywały..

no więc właśnie usłyszałam o tym w radio i musiałam napisać

mają tam kapsułę na podczerwień i podciśnienie jednocześnie, do tego do kapsuły wstrzykiwane są olejki eteryczne
w środku jest bieżnia, traci się w ciągu 30min od 1500do 3000kcal.
na dodatek..
U % KOBIET CELLULIT ZNIKA NA ZAWSZE!!!

(rozumiem, że chyba potwierdzają to jakimiś badaniami,
informacja pochodzi z radiowych wiadomości, więc tyle ile usłyszałam, tyle i wiem)

urządzenie przeznaczone jest w sumie do użytku domowego
i kosztuje bagatela 15tys zł

tak więc chyba pora zacząć odkładać na to cudo, jeśli naprawdę tak skuteczne

cena zaporowa, wybór między utratą cellulitu a posiadaniem używanego samochodu, np..
w sumiee..

tak czy inaczej być może i to, na co chodzi Cirilla może mieć naprawdę sens,
bo z tego, co rozumiem, działanie jest podobne?

tylko to z targów pewnie jest jakąś nowocześniejszą wersją i w fitnessclubach będzie za jakiś czas..
ciekawe, ile zabiegów tego średnio potrzeba..
Stary 2010-11-20, 18:42   #4513
Tigressa
Rozeznanie

Cytat:
Wrażenia po zastosowaniu Tołpy: aplikacja KOSZMARNA! Jest to spray, który się rozpryskuje we wszystkie strony. Wchłania się szybko, więc nie można wykonać masażu. Ale zostawia napiętą skórę i ładnie pachnie, choć nie każdemu może się podobać (dość ostry, ziołowo-cytrynowy zapach). I myślę, że będzie wydajny.
Żeby się nie rozpryskiwał radzę nalać go trochę do dłoni kilkoma "psiknięciami" i zaaplikować dłońmi. Co do masażu, to nie jest to odpowiedni środek niestety
Tigressa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 23:50   #4514
Cirilla
Raczkowanie

GG do Cirilla

Właśnie już na to wpadłam i psikam Tołpę na dłonie, choć wtedy od razu mi się wchłania

Stary 2010-11-20, 23:56   #4515
1985SiWA
Zakorzenienie

hej dziewczeta
ciekawy watek, chetnie przylacze sie do lektury
Moj celulit nie jest w stopniu zaawansowanym ale jednak sie wkradł :/ az dziwne przy wadze 40 paru kilo hehe a jednak
Stary 2010-11-21, 00:53   #4516
macerata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez macerata Pokaż wiadomość
U % KOBIET CELLULIT ZNIKA NA ZAWSZE!!!
..no, ale napisałam..
miało być że aż u 99% kobiet cellulit znika na zawsze
Stary 2010-11-21, 02:33   #4517
enigma_85
Przyczajenie

Woda, woda i jeszcze raz woda. Pływanie nie tylko świetnie poprawia sylwetkę ale także bardzo usprawnia przemianę materii co przyczynia się do sporej redukcji cellulitu. Chodzę 3 razy w tygodniu i naprawdę widzę poprawę. Dodatkowo wciera i masuje ciało kosmetykami z serii Eveline. Czasami chodzę na masaż całego ciała. Super sprawa! Dobrze jest dać masażystce swój olejek albo balsam antycellulitowy i pozwolić się masować
enigma_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 18:49   #4518
juuuustyna
Przyczajenie

Heja!

NA cellulit najlepszy jest masaż bańką chińską, ćwiczenie i przede wszystkim odpowiednia dieta. Co do diety...słyszałam o takich specjalistycznych badaniach na nietolerancje pokarmową. Pobierana jest krew i sprawdza się jak reaguje z poszczególnymi pokarmami.
Każdy organizm jest inny dla jednych jest białe pieczywo lepsze niż czarne. Niektórym nie służy oliwa a dla innych jest wskazana.

Słyszałam że jak się stosujemy do tej diety cellulit znika. Ale sama nie wypróbowałam.

Pozdrawiam
juuuustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 22:23   #4519
karolcia2905
Raczkowanie

Jak długo robicie natryski zimną i ciepłą wodą ?
Stary 2010-11-21, 23:15   #4520
Cirilla
Raczkowanie

GG do Cirilla

Ja tak ze 4 razy naprzemiennie: puszczam ciepłą i "opłukuję" każdą nogę po kolei dość powoli, potem zimną itd. Ale właśnie się zastanawiam, czy jak kończymy prysznic zimną wodą, to balsam/krem/serum/itp. nie wchłania się potem gorzej? Bo wiadomo, że rozgrzana, wymasowana, zaczerwieniona skóra lepiej przyjmuje kosmetyki

Stary 2010-11-22, 09:20   #4521
guniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tak ze 4 razy naprzemiennie: puszczam ciepłą i "opłukuję" każdą nogę po kolei dość powoli, potem zimną itd. Ale właśnie się zastanawiam, czy jak kończymy prysznic zimną wodą, to balsam/krem/serum/itp. nie wchłania się potem gorzej? Bo wiadomo, że rozgrzana, wymasowana, zaczerwieniona skóra lepiej przyjmuje kosmetyki
Skóra nie musi byc "rozgrzana"-musi byc pobudzona,o lepszym krazeniu,a własnie zimna woda to robi wiec jak najbardziej ziiiimnaale nie lodowata
Stary 2010-11-22, 11:08   #4522
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
Napisane przez kociczka Pokaż wiadomość
a basen jest rewelacyjny.
kiedyś kochałąm wodę niestety nie umiem dobrze pływać stylami i zwyczajnie wstydzę się chodzić...
Oj, nie przesadzaj. Przecież to nie jest konkurs pływacki. Ja umiem pływać tylko żabką i na plecach. I mimo to chodzę, przecież nikt się nie wyśmiewa z tego, że ktoś pływa żabką.

Cytat:
Alexandraaa, mam karnet w promocji z Groupona: 5 wejść za 60zł, zamiast za 125zł.
To całkiem nieźle, opłaca się.

Cytat:
Napisane przez kalija Pokaż wiadomość
m nie chce mi się robić masaży ani prysznicu naprzemiennego zimną i ciepłą wodą,
Ja też nie robię i nie mam zamiaru bo chłodną wodę toleruję tylko na basenie.

Cytat:
Napisane przez macerata Pokaż wiadomość
hej
Alexandro, coś dla Ciebie..
Ty jesteś z Łodzi, a tam u Was chyba właśnie odbywają się dość interesujące targii..estetyczne czy coś, zapomniałam, jak się dokł.nazywały..

urządzenie przeznaczone jest w sumie do użytku domowego
i kosztuje bagatela 15tys zł

tak więc chyba pora zacząć odkładać na to cudo, jeśli naprawdę tak skuteczne
Nic nie słyszałam o tych targach. Ale chyba musiałabym porządnie upaść na głowę, żeby kupować sobie do domu sprzęt za 15 tysięcy, żeby pozbyć się cellulitu.
Jakaś paranoja.

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
hej dziewczeta
ciekawy watek, chetnie przylacze sie do lektury
Moj celulit nie jest w stopniu zaawansowanym ale jednak sie wkradł :/ az dziwne przy wadze 40 paru kilo hehe a jednak
Akurat waga tutaj nie ma znaczenia.

Cytat:
Napisane przez enigma_85 Pokaż wiadomość
Woda, woda i jeszcze raz woda. Pływanie nie tylko świetnie poprawia sylwetkę ale także bardzo usprawnia przemianę materii co przyczynia się do sporej redukcji cellulitu. Chodzę 3 razy w tygodniu i naprawdę widzę poprawę.
3 razy w tygodniu, niestety bym nie dała rady.
Chyba, że brata bym namówiła i jeździlibyśmy samochodem.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Alexandraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 11:50   #4523
kociczka
Zakorzenienie

haha a ja wlasnie żabka nie umiem plywac ;P tzn no pomachac nogami potrafie ale dlugo sie utrzymac na wodzie i robic to poprawanie to już nie ;P
na grzebiecie kiedys naj potrafilam ale teraz nie przepadam bo do uszu leci,wlosy mokre itd

dlatego zostaje przy cwiczeniach w domu
choc nie powiem poszlabym na basen tak sie posmiac i zrelaksowac kiedys z jakas kolezanka
kociczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 11:54   #4524
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Kociczka, ale jak jako tako umiesz pływać i utrzymujesz się na wodzie to powinnaś szybko załapać żabkę.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Alexandraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 15:29   #4525
VanilQ
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, dołączam do Was, bo również od niedawna walczę z cellulitem. W sumie problemy z nim mam od dawna, ale ostatnio mi się przytyło i cellulit też się powiększył. ;P Kupiłam sobie serum z Eveline te czerwone, smaruje się nim od soboty. Mam również zamiar ćwiczyć 3 razy w tygodniu 8 minute buns na nogi i brzuch. Mam nadzieję, że po jakimś czasie cellulit się zmniejszy, bo naprawdę ostatnio się przeraziłam wyglądem moich ud.
Stary 2010-11-22, 22:57   #4526
guniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VanilQ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, dołączam do Was, bo również od niedawna walczę z cellulitem. W sumie problemy z nim mam od dawna, ale ostatnio mi się przytyło i cellulit też się powiększył. ;P Kupiłam sobie serum z Eveline te czerwone, smaruje się nim od soboty. Mam również zamiar ćwiczyć 3 razy w tygodniu 8 minute buns na nogi i brzuch. Mam nadzieję, że po jakimś czasie cellulit się zmniejszy, bo naprawdę ostatnio się przeraziłam wyglądem moich ud.
Maaaaaaałooooooooooo z czasem musisz dojsc do tego,by to było 3 razy w tyg. 8x6 minute buns...
Stary 2010-11-22, 23:25   #4527
Cirilla
Raczkowanie

GG do Cirilla

Nie no, nie wyrabiam, nie mam czasu, aaaaaaa, nie mam kiedy ćwiczyć! Dopiero co skończyłam czytać kserówki na jutrzejsze zajęcia, a jutro będę czytać na pojutrzejsze zajęcia itd.... Staram się trochę ruszać nogami, kiedy tak leżę z nosem w kartkach, ale zdaję sobie sprawę, że to katastrofalnie mało Mój wielki plan z paru postów wyżej nie wychodzi. Bu.

Stary 2010-11-23, 10:05   #4528
FiFiGafi
Przyczajenie

Wink Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc

PRZECZYTAJCIE MOJA HISTORIE O ODCHUDZANIU !!!

Hej !ja mam 20 lat i cellulit waze 55 kg. wzrost 167. jeszcze półtora roku temu wazyłam 69 kg !!!! taka tak zle sie czułam bo niemogłam sobie nic kupic nic mi nie pasowalao a to grube rece brzuch nogi . postanowiłam sie odchudzic robilam dziennie 100 brzuszkow i do tego 8 min Abs , az w koncu podjełam sie biegania ,pierwsze biedanie bylo krotkie moze 10 min bo kolka złapała .
i potem z 30 min co 2 dzien przez ok 2 miesiace schudłam 8 kg . i to bylo sporo jak dla mnie bo ja byloam pulchna nie to ze gruba i jak schudłam to wpadł mi brzuch ze widac mi kosci a tu w okolicy pepka został niewielki brzuszek . nie pamietam do konca ale jak biegałam to nie miałam cellulitu . ale po takim czasie zero sportu mama celulit .

teraz przeczytajcie uważnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
nie dosc ze schudlam 8 kg to w ciagu zaledwie 3miesiecy a moze jeszcze krucej schudlam 4 kg nic nie robilam kompletnie nie odchudzałam sie nic a nic TYLKO JEDNO PRZYCZYNIL SIE DO TEGO MOJ OJCIEC KTORY ZNALAZL SOBIE KOCHANKE zla sytuacja w domu stres placz doprowadzily ze w 3 tyg schudlam znow 2 kg tylko tyle ale po mnie strasznie to widac ,moja mam tez w 2 tyg schudla 12 kg czaicie od stresu i nerwów .

Nie polecam nikomu takiego przeżycia co ja i schudniecia w szybkim czasie tyle . poniewaz teraz waze 55 kg mam celulit i strasznie duzo roztepów na piersiach z 85C rozmiaru stanika nosze 80 C , mam roztepy takze na posladkach i na udach w okolicy kroczka nie moge sie patrzec na siebie moj chlopak mowi zebym duzo jadla staram sie ale nadal chudne ,chce przytyc i zlikwidowac chociarz tez cellulit . jeszcze siedoluje bo strasznie schudla mna buzi a mialam okraglejsza i dobrze sie czulam .a teraz zaczelam od 3 dni biegac za domem mam pusta dzilke wiec robie 10 okrazen ,2 pierwsze dni milam zakwasy dzis pujde biedac 15 tych okrazen bo to duza dzilka , tylko ze dzis mokro wiecmusze uwazac zebym sie nie wywrucila bo slisko
a wiec za jakis czass pujde biedac jutro odpoczynek bo tak trezeba jak sie biega ,to trzeba co drugi dzien .

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

sorka za błedy w pisaniu

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

http://allegro.pl/masazer-celluless-...313279339.html co sadzicie o tym urzadzeniu jest podobny do działania baniek chinskich i ze to cos podobnego do masażu próżniowego (podobno on pomaga )
FiFiGafi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 10:58   #4529
VeroniczkaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez FiFiGafi Pokaż wiadomość

http://allegro.pl/masazer-celluless-...313279339.html co sadzicie o tym urzadzeniu jest podobny do działania baniek chinskich i ze to cos podobnego do masażu próżniowego (podobno on pomaga )
moim zdaniem sciema ten masazer
VeroniczkaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 12:23   #4530
FiFiGafi
Przyczajenie

jak sie pozbyccellulitu i roztepów
FiFiGafi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości