|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zadomowienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Witam Was dziewczynki
![]() ![]() Aldii Miło że jesteś z nami jeszcze ![]() ![]() Scio Ja niestety z moją mamą też nigdy nie potrafiłam rozmawiać...tzn pamiętam jak zawsze chciałam pogadać to nigdy nie potrafiła mnie wysluchać...nie brała na serio to co do niej mowiłam. Nawet teraz jak juz jestem starsza i mam inne problemy niż wcześniej jak byłam nastolatką...pamietam jak straciłam ciąże to wogóle olała to i postanowilam ze tez zaczne olewac to co ona do mnie mowi...ważne że z moim mężem moge o wszystkim rozmawiać i potrafi mnie wysluchać niestety tez ma prace za granicą i nie ma go czasem baardzo dlugo czasem miesiac nawet dluzej...teraz ma byc za ok tydzien ale zobaczymy jak to bedzie...tak bardzo za nim tesknie...i tez w sumie zaczelismy staranka to nasz 1 cykl ale przez taka prace trudno potem uchwycic ten najlepszy momencik na.... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- A co do kłotni z naszymi mężczyznami to chyba każda z nas przez to przechodzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() doooobre ![]() Ale powiem Ci to jest myśl ![]() ![]() Jak to pakowałaś się cały dzień??? Aż tyle tego?? kurcze a w moim jamniku są papiery z biurka jeszcze z rodzinnego domu ![]() ![]() Cytat:
Ja niejednokrotnie pisałam do sprzedawcy, że jeszcze nie mam przesyłki, ale okazywało się, że to poczta miała opóźnienia i wkońcu przesyłeczka docierała ![]() ja też czekam na swoje spodnie ![]() ![]() (chociaż niedziela czeka mnie calutki dzień na uczelni i wolałabym mieć wygodne spodnie które będą ocieplać brzuszek niż zjeżdżające z tyłka biodrówki...) Lindsley ale nie mam w domu budyniu ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-01-08 o 13:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Chyba mogę sie pożegnać z przesyłką
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4504 |
Zadomowienie
|
Idę robić obiadek.schabik w sosie barbecue
![]() lindsley, pocieszam ![]() kakusia, u mnie też było to kazanie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Kakusia, by cię tam nie zasypało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() heheh Weruczku widzę, że w każdym Kościele było wtedy takie samo kazanie bo u Zgadnij też ![]() U mnie dziś na obiad zupka pomidorowa z makaronem, a jutro druga część gulasiku drobiowego z wczoraj ![]() A w niedzielę TŻ robi na obiad spaghetii ![]() ![]() No sypie i sypie! hehehe Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-01-08 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dziś nie robię obiadu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
Ishka to ciężko musi Ci być jak męża tak długo nie ma.
Scio moi rodzice też nie są wylewni, ale okazują uczucia inaczej, ja bardziej od nich lubię mówić co czuję i mam nadzieję, że dla dzieci będę taka. Mój mąż też nie za bardzo przytulający, dopiero ze mną się przytulania nauczył trochę ![]() ![]() Ja już po obiedzie, zrobiłam dzisiaj rybę i risotto. Zdrzemnęłam się też. Głowa mnie już zaczynała boleć. Zatoki mam chyba przeziębione, ale nagrzałam sobie specjalną lampką. Rozebrałam też z mamą choinkę. Potem trzeba się pouczyć, bo w weekend zjazd mamy. Martwię się, bo ostrzegają w radio, żeby nigdzie nie jechać w taką pogodę, a tu trzeba... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4508 |
Zadomowienie
|
A ja się tak objadłam, że mnie brzuch boli bu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Tz zadzwonił milusi bo kolega go wystawił i nie miał jak wracać do domu, nawet kasy na bilet nie miał i pytał czy chce mi się po niego przyjechać... Nie chciało mi się, powiedziałam dlaczego itd. Biedactwo musiało pożyczyć 5 zł i jedzie już pks-em... Kiedyś bym uległa i pojechała ale wczoraj powiedział za dużo... Poza tym mam tak zasypane auto że na prawdę mi się nie chciało machać szczotką i odśnieżać ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Było tyle nie jeść i zostawić coś dla mnie bo głodna jestem... Może frytki zrobię? Dawno nie jadłam ![]()
![]() |
#4510 |
Zadomowienie
|
W sumie to słuszna kara za przeżarcie
![]() Jadłam do tego jeszcze deziś przez cały dzień babkę cytrynową.Pycha była. A jutro robimy u teściów ( którzy tymczasowo mieszkają u szwagra i jego żony) 25 urodzinki mojego TŻta ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Lindsley, hihi, biedaczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak vvypisuję i sama sobie teraz apetytu narobiłam ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 |
Przyczajenie
|
abz-depo-provera jest to domiesniowy zastrzk,nie zawiera estrogenu,przyjmuje sie go co 3 miesiace(wiec jest wygodny dla zapominalskich).
monia9980-trzymam kciuki zeby sie udalo. Ja juz nie moge sie doczekac zeby zatestowac(ale dokladnie to nie wiem jaki dzien bedzie dobry bo cykle mam od 31-36dni wiec nie mam pojecia jaki ten jest-chyba kupie test ktory wykrywa do 4 dni przed spodziewana @), ahhh niech ten czas szybciej leci. |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Weruczku ja zazwyczaj robię nadziewane jajka różnymi kolorowymi pastami, koreczki (z serka, kabanosków i papryki), na wykałaczki nabijam także plasterki serka cambert, szynkę dekoruję na talerzyku razem z zieloną sałatą do dekoracji, paseczkami papryki i plasterkami ogórka zielonego, sałatka do tego w półmisku, możesz także zrobić (też na wykałaczki) takie danie koktajlowe: plasterek szynki posmarować serkiem Almette czosnkowym albo ziołowym, położyć na to paseczek papryki, albo ogórka zielonego i zawinąć - nabić na wykałaczkę ![]() do tego jakieś ciasto/ tort i gotowe ![]() A ja się złoszczę na TŻta bo zamiast wrócić prosto do domu to teraz sobie umyślił, że po hipermarketach będzie gonił żeby zakupy zrobić na jutrzejsze przyjście Jego brata ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zakorzenienie
|
weruczek najprostsza sałatka, która ostatnio robi u nas furorę składa się z 2 zupek Knorra ser w ziołach, pomidorów, kukurydzy i majonezu
![]() lindsley i dobrze zrobiłaś, że nie pojechałaś. Niech sobie zrobi prawko Twój mąż, a nie Cię gania w ciąży. |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
Ishka thx
![]() Kakusiu nom calkiem sporo.Niektore szpitale nie wymagaja praktycznie nic, a w innych musisz zabrac wszystkoooo.No i mam 2 torby ![]() ![]() Lindsley frytki ![]() ![]() Mialam Wam opisac co to sie dzialo wczoraj, ale wy tu tak o tym jedzeniu i taki mnie glod dopadl ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Raczkowanie
|
Kakusia rozmowa o imionach była. Tylko nie wiem dlaczego ale ciągle nam na myśł przychodziły tylko damkskie imiona. Nasze typy to Ania, Emilka, a ja bym chciała jeszcze Julke albo Aleksandra.
Serdeczne gratulacje dla Malgi tj. Małgosi i dumnego tatusia . Mamy pierwszą wątkową córe ![]() ![]() Isha, Maya witajcie nowe staraczki. Wewruczku kochany głowa do góry ![]() ISHA, Abz , Melisa kciukasy za testowanie Abz ja nigdy nie wiedziałam kiedy owulka jest. Pomidora: lekarze to zawsze potrafią zasiać niepokój w człowieku ![]() Kretencja cieszę się że u Ciebie i z kredytem i pracą wszystko się układa. No i że tata pełen nadzeji ![]() Scio brak mi słów na zachowanie Twojej mamy Kochane doszłam z czytaniem do 150 strony i już więcej przy kompie nie wytrzymam. Nie wiem co to będzie ze mną jak będę miała brzuszek większy jak ja już teraz nie mogę z bólem pleców wytrzymam. W ogóle to szukałam dziś kabel od aparatu żeby wam wrzucić obiecane zdjęcia maleństwa i brzuszka ale przepadł jak kamień w wodę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
aldii pisz szybciutko, co to się stało wczoraj, że nas tak wystraszyłaś?
![]() olayaa czekamy na zdjęcia. A poza bólem pleców jak się czujesz? Cześć Awenturyn jak tam? Kiedy masz mieć zabieg? Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-01-08 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Rozeznanie
|
monia9980 i maya 24 witajcie
Tity mówisz ten tego ![]() Lindsley ![]() Scio twoja mama ciut się zagalopowała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() przytulam mocno ![]() ![]() ![]() Kretencja gratuluje własnego mieszkanka ![]() ![]() byłam dzisiaj na wspaniałych Jasełkach w przedszkolu,gdzie zbierano pieniążki na leczenie jednej z mieszkanek mojej mieściny - choruje na nowotwór ![]() mówie wam wspaniała młoda dziewczyna a los ją tak okrutnie doświadczył potrzeba 55 tyś$ na leczenie w Chinach - mam nadzieje,że zdążą i uda się jej wyzdrowieć mam doła ..................... edit: Tity dowiem się dopiero po 18 stycznia kiedy ewentualnie zrobimy ten zabieg - dzwoniłam do gina ale wraca dopiero 15 stycznia - wyjechał na narty wrrrrrrrr takiemu to dobrze
![]() ![]() http://davm.daisypath.com/uqCzp2.png Edytowane przez Awenturyn Czas edycji: 2010-01-08 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale neurolog mi już dawno mówiła, że ciąża pogłębi moje bóle kręgosłupa, także muszę wycierpieć. Jak przejdzie mi infekcja to już zaczniemy z TŻtem na basen chodzić - moja kondycja na pływanie jest zerowa ale przynajmniej przyniosę ulgę pleckom ![]() Tak więc polecam Ci basen ![]() A ja nic nowego - piszę dalej ![]() Aldii dobry pomysł, żeby mieć dwie torby - jedna z moimi rzeczami,a druga z Dzidzi ![]() ![]() No i opowiadaj co to się działo? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Raczkowanie
|
Tity Poza bólem pleców i pod żebrem to wszystko oki. Muszę mojego TŻ pomolestować dziś jak wróci z pracy żeby mi poszukał tego kabla bo pewno go gdzieś wcisnoł a ja teraz znaleźć nie mogę
![]() A ja się muszę pochwalić że remont salonu pomału dobiega końca. Kominek dokończony nawet sobie dziś w nim pale, ściany pomalowane, jutro przyjadą zakładać panele. Jeszcze z miesiąc pewno poczekamy na meble (których jeszcze nie wybraliśmy ![]() ![]() ![]() Ciekawe jak nam pójdzie z wyborem mebli bo żyrandola do tej pory nie kupiliśmy, bo mamy całkiem inne wyobrażenie jaki powinien on być. Dla TŻ ten który ja wybrałam nadaje się do kuchni a ten który on wybrał dla mnie jest beznadzeijny. Zdaje się że zostaniemy przy żarówie wyszącej na kablu jak tak dalej pójdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zadomowienie
|
Tity Nio bez męża ciezko jest ale niestety takie czasy mamy;/ ale daje rade pocieszam sie tym ze zaniedlugo przyjedzie i bede szczesliwa ze bede go miala obok siebie
![]() Lindsley Mysle ze dobrze zrobiłas ze nie pojechalas poTz na drugi raz napewno 2 razy pomyśli zanim cos powie nietakownego...kobitki musza sobie jakos radzic przeca ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Co do naszego testowanka dziewczyny to nie wiem jak bedzie z moim...caly czas jakos dziwnie czuje podbrzusze nie ze boli ale tak jakos nie umiem opisac...i mam przeczucie ze sie i tym razem nie udalo ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- A tak apropo testów to dziewczyny (te co beda testowac mniejwiecej w tym samym czasie co ja)jakie testy bedziecie chciały zrobic? Tzn jak myslicie jaka jest najlepsza firma itd bo ja sie zastanawiam czy nie isc od razu na betke ale to tez troche kaski kosztuje...hmmm |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
Tity dzis o niebo lepiej, ale i tak mam problem z chodzeniem.Od wczoraj to juz sie wlasciwie kulam, a nie chodze
![]() ![]() ![]() Olayya ![]() A bylo to tak....(zaczynam jak bajke ![]() Bylam pobrac wymaz i w zartach mowie do gina, no to przy okazji zobaczymy, czy przypadkiem glowki juz nie widac.On przystepuje do badani i mowi - jest ![]() Rece mi opadly...Zaczal sie smiac i mowi spokojnie, mala jest juz praktycznie wpasowana w kanal rodny, ale wszystko pozamykane.No to pytam, czy doczekam do terminu.A on mi na to, ze na tym etapie w ciagu kilku h wszystko moze sie zmienic i tak naprawde nikt nie jest w stanie przewidziec kiedy sie zacznie porod.Na koniec zapytalam o skurcze w pachwinach, to powiedzial, ze to juz sa takie porodowe i zebym sie lepiej spakowala.Bardzo sie cieszyl jak mi to wszystko mowil (ja troche mniej). Po tym badaniu chodzic nie moglam, tak mnie bolala (i w sumie nadal boli, ale mniej) kosc lonowa i cos czuje, ze ta torba mi sie przyda wczesniej niz jestem w stanie to sobie wyobrazic....A pozniej to bolaloco raz mocniej.Tylko wlasciwie sama nie potrafilam okreslic co ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zadomowienie
|
Scio Ty napewno bedziesz lepsza mamą. Moja mama tez nigdy nie umiala okazac miłosci tak naprawde i ja wiem ze w moim przypadku bedzie tak ze moge zabardzo rozpieszczac swoje dzieci
![]() Moj mąż pracuje w tej chwile w Niemczech ale czeka na tel z Norwegii i tam jedzie pracowac. A Twoj długo juz tam pracuje? Wiesz jestem ciekawa co to za kraj i jakie sa tam warunki jesli chodzi o zycie i prace... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Ale coś innego dziś mnie ekscytuje. Spotkałam zupełnie nieoczekiwanie dobrą koleżankę ze studiów, z którą nie miałam parę miesięcy kontaktu. Patrzę, a ona ma brzuch jakiś wypukły. Patrzę i patrzę, a ona mówi, że to to, co myślę ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to zmarzłam dziś i coś mnie gardło pobolewa ![]() ![]()
#4525 |
Raczkowanie
|
Kretencja jak miło czytać Twoje słowa
![]() Aldii historia jak z bajki ![]() ![]() Ishka na bete tak od razu chyba troche szkoda iść. Najpierw zrób test a ewentualnie na potwierdzenie betę. Co do firmy to nie pomogę bo ja brałam takie jakie mi w aptece sprzedano. |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Witaj również ![]() ![]() Brak mi słów na Twoją mamę ![]() ![]() ![]() Cytat:
Zobaczysz jak zleci,ani się obejrzysz a już go będziesz witać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie na uczelni jak jeszcze nikt nie wiedział, parę kobiet (które już dzieci mają) domyślały się, mówiąc, że jakoś tak odmłodniałam ![]() ![]() Kretencjo ślicznie to napisałaś ![]() ![]() A ja mam już dość pisania... chciałabym się móc położyć i odpocząć.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
ja dzisiaj byłam z TŻ na badaniu żołnierzyków mam nadzieję że dobrze wyjdą - kochane proszę o kciuki - wyniki za tydzień
#4529 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nieszanowanie się = branie tabletek anty. Po M. jest moim pierwszym i ostatnim ![]() Dziękuje za komplement ![]() Cytat:
Cytat:
No i cieszę się, ze ta złość, rozczarowanie te negatywne uczucia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.