|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Dziewczynki, macie prześliczne brzusie i przeróżne ich rozmiary
![]() mszu, ja chodzę do ciucholandów regularnie. Dla takich maluszków można tam upolować super ciuszki za całkiem małe pieniążki ![]()
#4502 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
e tam, nie marudzic!
![]() ![]() ![]() a teraz specjalnie z dedykacja dla gabisun... tadam! ja i Nadia sie w dobrym letnim humorze ![]()
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mpik mały i zgrabniutki ten twój brzusio ![]() Angelikaw, Kasienka, Nika dzięki dziewczynki ![]() Może i apartament ciasny, ale gniecie mi nieźle przeponę i żebra czuję przy pochylaniu ![]() ![]() Kasienka no te upały są wykańczające ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mszu po twoim opisie spodziewałam się Ciebie dwa razy takiej ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-07-15 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Rozeznanie
|
Rozplywam sie, doslownie...
![]() Anulka piszesz, ze masz 99/50. Ja mam ostatnio 90/40 ![]() ![]() Co do TZ to nie mam slow, co on ma za problem? Trzymaj sie jakos ![]() Dziewuchy z cukrzyca- Nika i Klarisa- nie zazdroszcze Wam przypadlosci i stresu, ale mi by sie taka wasza dieta przydala. ![]() ![]() ![]() Meczy mnie ta walka z sama soba ![]() Ycnan- i ty caly dzien nad woda? Super, tam sie az tak nie odczuwa upalu. Co do alergi to nie zazdroszcze Tztowi twojemu, ja sie ze swoja zmagam ponad 10lat. Bylam odczulana razem juz z 6lat, teraz musialam przerwac zastrzyki na czas ciazy i dopadlo mnie cholerstwo! ![]() No ale mam nadzieje, ze odpusci (ja zwykle mam problem od marca do pazdziernika). A TZ niech sie zapisze do Alergologa koniecznie ![]() ------------------------------------------------------------------------- Malnelam stopkowe pazurki na czerwono, a co! Sapalam przy tym, az moja kotka zaczela sie dopytywac czy zyje (ona strasznie duzo gada jak na kogos z mozgiem wielkosci mandarynki) ![]() No i zauwazylam wiecej tych czerwonych wykwitow na stopach i niektore juz wyzej. Normalnie nie wiem co to ![]() Pisalyscie tyle o sesjach i zdjecia wasze piekne, ze i mi sie zachcialo dzisiaj troche pomeczyc. Walnelam sobie sesje rozbierana z Olkiem. Choc łatwo sie sobie zdjec nie robi, nawet ze statywem i dobrymi pomyslami. Jeszcze nie zrzucilam zdjec na komp, wiec nie wiem co tam wyszlo. ![]() No i powiem wam, ze zalamuje mnie ta moja pyzata gęba... no szersza juz chyba byc nie moze ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- mszu- tos ty Babolu chudzielec z doklejonym brzusiem ![]() eh, tylko w kompleksy mozna przy was wpasc ![]()
#4505 |
Rozeznanie
|
Ja tez się rozpływam......
jak jest taki upał nie mam ochoty nawet jeść zrobiłam sobie dziś tylko fasolkę żółtą i ją samą zjadłam bo nie tykła bym np schaba woda,woda,soki i owoce tylko to sie nadaje uufff mszu moja mamuśka teraz sprzedaje w lumpeksie i troszke wygrzebała ubranek a nawet jeden śpiworek z metką był,4-5 ubranek mam z lumpiku ale schowane u mamki,ubranie jak nowe,materiałowo super i dużo jest z H&M |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Świetnie wygląda ten misio w wózeczku. ![]() Cytat:
No i ostatnio moja koleżanka, która między wizytami przytyła tylko 0,3 kg dostały ostry opierdziel od lekarza, że to za mało. Ze to niebezpieczne itp.A Twój lekarz nie widzi problemu? Jeśli chodzi o paciorkowca to podobno faktycznie jest to badanie bardzo ważne. U mnie w szpitalu po przyjęciu do porodu robią badanie standardowo, ale też w ciąży lekarz pobiera wymaz ok. 35 tygodnia ciąży. Wiedza o paciorkowcu ratuje życie dzieciaczkom, które zarażają się przy porodzie. Pisałam już chyba o tym, że jedna moja koleżanka miała w związku z paciorkowcem zalecenie do cc, ale to już kolejna kwestia podejścia lekarza przyjmującego poród, bo inna znajoma w tym samym szpitalu z paciorkowcem rodziła naturalnie. Dziecko jest badane po porodzie i w razie zarażenia dostaje antybiotyk. Mój też wynosi śmieci prawie codziennie przed pracą (w takie upały wynosi codziennie nawet jak jest pół worka, bo zawsze jest coś co może zacząć śmierdzieć). Cytat:
![]() Twój mąż t ![]() ![]() Cytat:
Mój mąż jest w miarę robotny jeśli chodzi o remonty i też robi na bieżąco jeśli coś wymaga zrobienia w domu. A jeśli nie chce mu się lub twierdzi że nie ma czasu, to mam na niego sposób. Spokojnie mówię "chyba poproszę tatę" i od razu czas znajdzie i sam zrobi. ![]() Dziewczyny, czy któraś z Was brała Urosept? Dziś kupiłam na polecenie lekarza, bo w moczu pojawiły się leukocyty i fosforany. Ale widzę na ulotce, że ciąży się nie zaleca ze względu na brak badań w tym kierunku. Brać muszę bo lekarz kazał, ale czy to działa?
![]() |
#4507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam dwa koty (oną i onego) on, to jakby kota nie bylo w domu, ona to jak tylko mąż wroci z pracy to jej sie paszcza nie zamyka, i wyspiewuje swoje "miiiaaaaau" w roznych tonacjach... jak widac,baby maja zawsze cos do powiedzenia ![]() Czekam z niecierpliwoscia na owoc Twojej twórczosci ![]() ![]() A propos wykwitow to niestety nie ma pojecia, chyba nalepiej skonsultowac sie z lekarzem...
![]() |
#4508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro lekarz kazał, to ja bym sie nie obawiala... tym bardziej, ze jestes prawie w III trymstrze, wobec czego okres organogenny dziecka masz juz dawno za sobą. urosept to jakis ziolowy lek... slyszalam nawet ze dziewczyn biorą furaginum, kotry jest probiotykiem... (pochodna antybiotyku) wiec bierz smialo ![]() Dzieki za miłe słowa ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-07-15 o 15:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Rozeznanie
|
Gabisun pozazdrościć tylko takiego brzucha, rzeczywiscie wrócisz do swojej figury szybciorem
Naked Twój brzucholek super, wyglądasz jakbyś za chwilę miała pęknąć ![]() Mpik, Mszu Wasze też urocze ![]() Dziewczyny czy macie zamiar kupic saszetki Tantum rosa ???? do przemywania pochwy, jeśli tak to ile ??? i jaki żel do higieny intymnej macie zamiar spakować????
06.06.2009 ![]() OLA ![]() ![]() Edytowane przez elenka1 Czas edycji: 2010-07-15 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
mszu ślicznie zdjątko i brzuszek jaki elegancki
![]() Szczęśliwa no właśnie w tym problem,że nie mam kogo poprosić o pomoc a ściany tylko malowanie,bo już tyle malowane nie były,że brud widać i wymiana podłogi,ale to już nie dal mnie i tym bardziej zero pomocy,ale trudno podloge juz odpuszczam,a tż on jest robotny,ale nie w tym co trzeba w sumie to wszędzie by pomagał szczególnie mechanika,ale jesli chodzi o dom to by przyszedł na gotowe i już-jak już nie raz twierdził to nie jego dom i bnie bedzie nic robił,ale choinka tu mieszka a nie doceni,ze ma gdzie mieszkac,bo o własne lokum trudno,a jego rodzice go nie chca,dlatego mieszkamy u moich jakby chciał to juz dawno by było zrobione,ale nie inni ważniejsci abym im zrobic-a tu jest czas tylko jak w terminie urodze ok jest czas,ale jakby przed terminem to nie,a ja tez lubie miec przed czasem gotowe poki mam sily,a nie jak zaczne rodzic i wtedy bede prac i prasowac i ledwo sie ruszac ![]()
![]() |
#4512 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hahaha ale mnie rozbawiłaś tym tekstem o kotce ![]()
![]() |
#4513 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() piekny brzusio ![]() ![]() Cytat:
![]() niby dużo a i tak bez przerwy się rozpycha, wypina pupkę czy kolanko ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4514 |
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny za rady, nie ma to jak tu sie popytac
![]() musze uciekac, bo moj maz wraca i msze odebrac z pociagu zatem jakby mnie nei bylo teraz to milego wekendziku zycze i duzo cienia ![]() buziaczki i trzymajmy sie w chlodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Żel używam z avonu taki z wyciągiem z kory dębu, a ponieważ jest ona zalecana też po porodzie to może żelu nie zmienię i dalej będę tego używać.
![]() |
#4516 |
Rozeznanie
|
a to i ja wklejam swój brzuchaol w 29 tyg z 15 kg do przodu
![]()
#4517 |
Zadomowienie
|
elenka1... prosze o zdjecie w całosci... a nie takie incognito
![]() ![]()
#4518 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4519 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie wyglądasz na +15 kg ![]() ![]()
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
hello
gabisun hahaha ja to czasem wygladma jak by za kare w tej ciazy chodzila ![]() juz dzis to klenlam bo nie mam w sypialni rolet i mam saune tam doslownie... juz bylam gotowa je zamowic ale nie wiem jak zmierzyc haha wiec rolety zamowie za tydzien bo jade teraz do mamci na tydzien ja kupie na pewno tantum rossa, uzywalam w ciazy do podmywania jak mialam grzybka... bo lagodzi ja kupie cale opakowanie nie wiem ile tam jest saszetek ja jedna szaszetke na dwa razy rozrabialam, najlepiej wlasnie do butelki z woda mala sobie wsypac i najwygodniej tak a zel do higieny intymnej to wszystko jedno co, ziaja ma dobre zwykle takie bez ******* niepotrzebnych w skladzie. najwazniejsze by sie czesto podmywac po porodzie i suszyc... ja normalnie tak 4 razy dziennie pod prysznic szlam i reczniki papierowe uzywalam i czasem suszarki by sie dobrze wysuszyc i szybko mi sie pogoilo
#4521 |
Rozeznanie
|
Heloł
![]() ![]() Mała strasznie leniwa, no ale jak ją pozaczepiam to zaczyna się troszkę ruszać więc chyba nie ma się czym martwić...jak myślicie? Dziewczyny brzuszki macie super i takie zgrabniutkie, hmmm ja też w końcu muszę się zebrać i jakieś foty cyknąć bo szczerze mjówiąc nie mam ani jednego zdjęcia z okresu ciąży. elenko ja mam już Tantum rosa kupione 3 saszetki,ale mam problem bo nie wiem w jakiej ilości wody je rozpuścić ![]()
#4522 |
Wtajemniczenie
|
Zaraz Was nadrobię, a teraz zdam relację z USG
![]() No więc tak. Dołączam do sierpniówek ... ![]() Termin porodu przesunięty na 31 sierpnia. Główka "wyprzedza" resztę o tydzień, a kość udowa jest do tyłu o 2 tygodnie ... Ale pan doktor mówi, że wszystko w porządku. Ułożenie niestety miednicowe ![]() Pytam się na koniec "nadal dziewczynka?" a on na to "jakie nadal? Dziecko jest tak ułożone, że nic nie widać. Można tylko gdybać, że dziewczynka, bo jajek nie widać, ale właściwie to nie widać nic." ![]() ![]() ![]()
#4523 | |
Zadomowienie
|
aaneczka1984, no tego Twojemu mężowi to naprawdę trzeba porządnie tyłek przetrzepać
![]() A reakcja Dominika - cudowna ![]() dra, moja buraczyna, też niezdaje sobie sprawy, że za miesiąc to ja na nic nie będę miała ochoty i ciągle powtarza "śpieszy Ci się?" ![]() Szkoda, że nie ma Ci kto pomóc. A tekst, że to niby nie jego dom, moim zdaniem, chamski. Płacicie rodzicom za "mieszkanie"? Jak nie, to jest to może jakiś argument- że mieszka za darmo, to mógłby pomalować te ściany "w rewanżu"? mszu, wyglądasz wręcz cudownie ![]() ![]() ![]() A że lato jest piękne, to widać, ale jak się nagromadziło ciałka, to trudno te upały znieść... Cytat:
![]() ![]() Zuziczka, ano nad wodą, ale nie zmoczyłam nawet stopy, bo woda zbyt czysta nie była. Ale fakt, odrobinę chłodniej było niż w środku miasta. A alergia od marca do października ![]() ![]() Tekst z kotem - bezcenny ![]() Co do czerwonych dziwolągów na stopach, to nie mam pojęcia co to może być. No i czekamy na zdjęcia ![]() Szczęśliwa, Uroseptu nie grałam, więc, niestety, nie pomogę. Ale skoro lekarz kazał, to chyba wie, co robi. elenka1, po brzuszku nie widać tych 15kg. Bardzo zgrabniutki ![]() cellaris, Mrożona kawa ![]() ![]() Mój Borys też mniej ostatnio fika. Ale jest gorąco i to normalne. Zresztą, któraś dziewczyna pisała, że pod koniec ciąży to już coraz mniej ruchliwe bejbiaki są. Ja tam się nie martwię, bo nie ma czym. A zdjęcia rób, rób, bo potem będziesz żałować, że nie masz nawet jednego zdjęcia/pamiątki po tym okresie. A przyda się chociażby do pokazywania dzieciom i wypominania "Patrz, jak przez Ciebie wyglądałam!" ![]() ![]() bordowa, a to ciekawe, ciekawe... Jeszcze się okaże przy porodzie, że jednak sisiorek ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-07-15 o 18:06 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dzis nakupowalam kosmetykow dla bobaska ![]() Kupilam w Carefour miseczki male plastikowe bo promocja byla- bo polozna mowila ze trzeba do kapieli miec miseczke z przegotowana woda do mycia buzi, uszu i pomiedzy nozkami ![]()
![]() |
#4525 | |
Zakorzenienie
|
śliczny brzusio
![]() Cytat:
a co słow chamskie cóz teraz tego nie mówił,ale wczeniej,a płacić płacimy mniej niż połowe,ale pąłcimy w końcu też zużywamy wode,prąd a o pomoc pytałam,ale słysząc tekst"a ile zapłacisz to się zastanowie" wiadomo nic za darmo,ale słysząc taki tekst już mi się nie chce prosic o pomoc a mój Rafałek dziś moze 2 razy stukną,ale nie martwie się,bo on zaczyna szaleć po 22 ,a tu mówicie,ze będzie się mniej ruszać to kiedy ja bede pozniej go czuc,jak on tylko noca aktywny ![]() a co do tatum rosa od kumpeli dostałam 4 saszetki i chyba starczy czy moze dokupić?? co do płynu to ja używam Lactacyd ale położna mówi,żeby kore dębu kupić,bo jest dobra tylko nie wiem czy ta kora to płyn intymny czy do zaparzania??
![]() |
#4526 |
Wtajemniczenie
|
gabisun Ja też odniosłam wrażenie, że brzuch Martuchy jest niżej ..
![]() Dałabym sobie rękę uciąć, że widziałam Cię dziś na USG ![]() ![]() NIKaP-n Super, że wszystko dobrze ![]() mszu Też tak myślę ![]() Bardzo zgrabny brzusio ![]() Szczęśliwa Ja brałam Urosept, ale nie wiem w sumie czy pomógł, bo brałam go tylko przez miesiąc i wyniki miałam takie same ... No i jeszcze dodam, że w 33 tygodniu moja mała waży 2090g ![]() ![]()
#4527 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kochana,kwitnąco,kwitnąco ... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Słodziak ![]() Cytat:
![]() Kurde ale sauna,chodzę bez majtek i tylko wachluję to i owo...Dobrze,że jutro wyjeżdżamy na weekend na działkę nad jezioro,to trochę odpocznę na ciele i duchu.Mam ochotę kupić sobie mały basenik dla dzieci i pomoczyć się w nim trochę,bo do jeziora to boję się wejść.Myślicie,że będzie higienicznie jak zamoczę zada w takim malutkim dmuchanym akwenie???
![]() |
#4528 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-15 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja tż ostatnio tak nakrzyczałam,ale nic nie dało mnie tylko z nerwów brzuch zabolał on jest takim człwoiekiem,że on musi sam chce taki byc to neich bedzie ale ja juz czekac nie bede,ale jak zrobie sama to będzie rygor w domu panował nie po puszcze,ze na gotowe se przyszedł ale ci zazdroszcze nic sie nie stanie jak troche sie zamoczysz ja ostatnio pływałam w jeziorku,ale woda czysta była to mnie przekonało,a dziś siedziałam z bratem w baseniku trochę i nic mi nie jest,jakbym cos załapała to już bym coś czuła,bo przed ciaza non stop infekcje miałam i praktycznie od razu czulamz,e cos nie tak,a teraz w czasie ciazy wyniki dobre jak nigdy
![]() |
#4530 |
Wtajemniczenie
|
Co do plynu to nie wiem czy kupic z Ziaji z kory debu http://www.apte.pl/kategoria/higiena...0_ml/2138.html czy Laktacyd, bo tez ma dobre opinie. A wy jaki kupujecie?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.