Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-15, 14:36   #4501
tifio
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Dziewczynki, macie prześliczne brzusie i przeróżne ich rozmiary Ale wielkość brzucha nie zależy od wielkości dzidzi...

mszu,
ja chodzę do ciucholandów regularnie. Dla takich maluszków można tam upolować super ciuszki za całkiem małe pieniążki

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 14:41   #4502
mszu
Zadomowienie

GG do mszu
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

e tam, nie marudzic! mamy piękne lato! dawno takiego w PL nie bylo... ja sie ciesze ze jestem w ciazy w lecie, bo moge zalozyc klapeczki i pruc gdzie dusza zapragnie... a zimą, jakby sie okazalo, ze nie moge zalozyc kozakow, bo tak mi nogi zapuchly i musialabym siedziec w domu to by mnie szlag trafil

a teraz specjalnie z dedykacja dla gabisun... tadam! ja i Nadia sie w dobrym letnim humorze

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-07-15, 14:42   #4503
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

gabisun, coś ciasny ten apartament Może Cię oszukali i jakąś kawalerkę dali?
A tak serio, to super - nie będziesz miała co gubić, i skoro Kindze nie jest za ciasno, to tylko się cieszyć
Gratulację łyskolka na dole Mój mąż się w końcu zlitował i powiedział, że teraz sam mnie będzie golił
dziękuję czekamy na zdjęcia fryzurki i brzunia

Mpik mały i zgrabniutki ten twój brzusio

Angelikaw, Kasienka, Nika dzięki dziewczynki

Może i apartament ciasny, ale gniecie mi nieźle przeponę i żebra czuję przy pochylaniu ostatnio jadam tylko na półleżąco

Kasienka no te upały są wykańczające mi ostatnio nawet w japonkach ciasno w grę wchodzą tylko krótkie spacery a i tak co chwilę mi się wtedy brzuch napina i męczę się jak stara babcia ale z drugiej strony w zimie też bym nie chciała, bo ślisko, łatwo się przeziębić, trzeba kupić kurtkę większą , nie chce się wychodzić z domu i można się nieźle podtuczyć i najważniejsze...nie ma arbuzów, nektarynek i agrestu

Mszu po twoim opisie spodziewałam się Ciebie dwa razy takiej śliczny, mały ciążowy brzusio a mamusia rześka i w ogóle nie wyglądasz na zmeczoną ciążą ja to czasami mam wyraz twarzy jakbym z wykopków wróciła

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-07-15 o 14:45
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 14:57   #4504
Zuziczka
Rozeznanie

Rozplywam sie, doslownie...

Anulka piszesz, ze masz 99/50. Ja mam ostatnio 90/40 a czasami mi aparat nie chce zmierzyc i mam Error zamiast cisnienia, ciekawe
Co do TZ to nie mam slow, co on ma za problem? Trzymaj sie jakos , dobrze ze masz Domika kochanego.

Dziewuchy z cukrzyca- Nika i Klarisa- nie zazdroszcze Wam przypadlosci i stresu, ale mi by sie taka wasza dieta przydala. Normalnie ten III trym powinien sie nazywac MEGA APETYT. Nawet mimo tych upalow. Ograniczam sie jak moge, ale wszystko i tak powoduje u mnie slinotok
Meczy mnie ta walka z sama soba

Ycnan- i ty caly dzien nad woda? Super, tam sie az tak nie odczuwa upalu.
Co do alergi to nie zazdroszcze Tztowi twojemu, ja sie ze swoja zmagam ponad 10lat. Bylam odczulana razem juz z 6lat, teraz musialam przerwac zastrzyki na czas ciazy i dopadlo mnie cholerstwo!
No ale mam nadzieje, ze odpusci (ja zwykle mam problem od marca do pazdziernika). A TZ niech sie zapisze do Alergologa koniecznie

-------------------------------------------------------------------------
Malnelam stopkowe pazurki na czerwono, a co! Sapalam przy tym, az moja kotka zaczela sie dopytywac czy zyje (ona strasznie duzo gada jak na kogos z mozgiem wielkosci mandarynki)
No i zauwazylam wiecej tych czerwonych wykwitow na stopach i niektore juz wyzej. Normalnie nie wiem co to

Pisalyscie tyle o sesjach i zdjecia wasze piekne, ze i mi sie zachcialo dzisiaj troche pomeczyc. Walnelam sobie sesje rozbierana z Olkiem. Choc łatwo sie sobie zdjec nie robi, nawet ze statywem i dobrymi pomyslami. Jeszcze nie zrzucilam zdjec na komp, wiec nie wiem co tam wyszlo.

No i powiem wam, ze zalamuje mnie ta moja pyzata gęba... no szersza juz chyba byc nie moze

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

mszu- tos ty Babolu chudzielec z doklejonym brzusiem
eh, tylko w kompleksy mozna przy was wpasc
Stary 2010-07-15, 15:03   #4505
malwina1204
Rozeznanie

Ja tez się rozpływam......

jak jest taki upał nie mam ochoty nawet jeść zrobiłam sobie dziś tylko fasolkę żółtą i ją samą zjadłam bo nie tykła bym np schaba woda,woda,soki i owoce tylko to sie nadaje uufff

mszu moja mamuśka teraz sprzedaje w lumpeksie i troszke wygrzebała ubranek a nawet jeden śpiworek z metką był,4-5 ubranek mam z lumpiku ale schowane u mamki,ubranie jak nowe,materiałowo super i dużo jest z H&M

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 15:05   #4506
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
dzeiwczyny a czy warto sie skusic jeszcze w 30tc na usg 4d???co myslicie, powiedcie prosze
Nie znam się na tym, ale na ostatnim moim usg 2d (29 tydzień) lekarz głowicą nie obejmowała całej buźki i oglądaliśmy ją fragmentami. Więc i na 3d widoczność byłaby kiepska.

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
dziś 33tc1d i MY
Świetnie wygląda ten misio w wózeczku.

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
No i na razie mamy koniec 35tc, a u mnie na plusie 3,5kg Także taki plus tej "cukrzycy" mojej, że waga się zatrzymała.

Dostałam skierowanie na HBS i paciorkowca, to ponoc trza zrobić do porodu (nie wiedzialam o tym paciorkowcu).
No i powiedz mi co lekarz mówi o tych kilogramach? Czytałam w kilku źródłach, że przytycie mniej niż 7-8 kg podczas ciąży jest groźne dla dziecka i kobiety. W sumie nie wiem czemu.....
No i ostatnio moja koleżanka, która między wizytami przytyła tylko 0,3 kg dostały ostry opierdziel od lekarza, że to za mało. Ze to niebezpieczne itp.A Twój lekarz nie widzi problemu?

Jeśli chodzi o paciorkowca to podobno faktycznie jest to badanie bardzo ważne. U mnie w szpitalu po przyjęciu do porodu robią badanie standardowo, ale też w ciąży lekarz pobiera wymaz ok. 35 tygodnia ciąży.
Wiedza o paciorkowcu ratuje życie dzieciaczkom, które zarażają się przy porodzie. Pisałam już chyba o tym, że jedna moja koleżanka miała w związku z paciorkowcem zalecenie do cc, ale to już kolejna kwestia podejścia lekarza przyjmującego poród, bo inna znajoma w tym samym szpitalu z paciorkowcem rodziła naturalnie. Dziecko jest badane po porodzie i w razie zarażenia dostaje antybiotyk.

Cytat:
dzis o 6.10 jak wychodził do pracy, to śmieci też wyniósł
hehe
Mój też wynosi śmieci prawie codziennie przed pracą (w takie upały wynosi codziennie nawet jak jest pół worka, bo zawsze jest coś co może zacząć śmierdzieć).

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
a mój słodki Dominiś przyszedł do ryczącej mamusie i wtulił się tak słodko we mnie....mówie Wam ..dla takich chwil warto zyć..i jeszcze mnie głaskał po głowie...jakby rozumiał że mama smutna jest...
Bo napewno wyczuł i widział, że jesteś smutna. Nawet dziecko rozumie łzy, szczególnie mamy
Twój mąż to naprawdę ma czasami dziwne loty. Ja bym nie dała mu się przegadać, jak może mieć do Ciebie pretensje skoro nie był świadkiem zajścia??? Widzi przez ściany?

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
hej
chyba zrobie tak załoze maske jakąś czy jak i sama będe se malować pomalutku,
Nie masz nikogo kogo mogłabyś poprosić o pomoc? Skoro to tylko malowanie, roboty na kilka godzin. A jeśli szpachla i szlifowanie to ok. 3 dni.

Mój mąż jest w miarę robotny jeśli chodzi o remonty i też robi na bieżąco jeśli coś wymaga zrobienia w domu.
A jeśli nie chce mu się lub twierdzi że nie ma czasu, to mam na niego sposób. Spokojnie mówię "chyba poproszę tatę" i od razu czas znajdzie i sam zrobi.

Dziewczyny, czy któraś z Was brała Urosept?
Dziś kupiłam na polecenie lekarza, bo w moczu pojawiły się leukocyty i fosforany. Ale widzę na ulotce, że ciąży się nie zaleca ze względu na brak badań w tym kierunku.
Brać muszę bo lekarz kazał, ale czy to działa?

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 15:06   #4507
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Rozplywam sie, doslownie...

.... sapalam przy tym, az moja kotka zaczela sie dopytywac czy zyje (ona strasznie duzo gada jak na kogos z mozgiem wielkosci mandarynki)
No i zauwazylam wiecej tych czerwonych wykwitow na stopach i niektore juz wyzej. Normalnie nie wiem co to

Pisalyscie tyle o sesjach i zdjecia wasze piekne, ze i mi sie zachcialo dzisiaj troche pomeczyc. Walnelam sobie sesje rozbierana z Olkiem...

mszu- tos ty Babolu chudzielec z doklejonym brzusiem
eh, tylko w kompleksy mozna przy was wpasc
Zuzi....prosze sie... jestem 10 kg na plusie.... ciekawa jestem ile z tego procent stanowi ciaza, a ile ja sama

Ja mam dwa koty (oną i onego) on, to jakby kota nie bylo w domu, ona to jak tylko mąż wroci z pracy to jej sie paszcza nie zamyka, i wyspiewuje swoje "miiiaaaaau" w roznych tonacjach... jak widac,baby maja zawsze cos do powiedzenia

Czekam z niecierpliwoscia na owoc Twojej twórczosci ja uwliebiam zdjecia, ale wole je robic komus niż sobie

A propos wykwitow to niestety nie ma pojecia, chyba nalepiej skonsultowac sie z lekarzem...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-15, 15:08   #4508
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
a teraz specjalnie z dedykacja dla gabisun... tadam! ja i Nadia sie w dobrym letnim humorze
Fajnie wyglądacie I Ty szczuplutka jesteś, a brzuchal okrąglutki.

Stary 2010-07-15, 15:20   #4509
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Dziś kupiłam na polecenie lekarza...

Skoro lekarz kazał, to ja bym sie nie obawiala... tym bardziej, ze jestes prawie w III trymstrze, wobec czego okres organogenny dziecka masz juz dawno za sobą. urosept to jakis ziolowy lek... slyszalam nawet ze dziewczyn biorą furaginum, kotry jest probiotykiem... (pochodna antybiotyku) wiec bierz smialo

Dzieki za miłe słowa

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-07-15 o 15:24
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 15:20   #4510
elenka1
Rozeznanie

Gabisun pozazdrościć tylko takiego brzucha, rzeczywiscie wrócisz do swojej figury szybciorem
Naked Twój brzucholek super, wyglądasz jakbyś za chwilę miała pęknąć
Mpik, Mszu Wasze też urocze

Dziewczyny czy macie zamiar kupic saszetki Tantum rosa ???? do przemywania pochwy, jeśli tak to ile ???
i jaki żel do higieny intymnej macie zamiar spakować????

OLA 6.10.2010

Edytowane przez elenka1
Czas edycji: 2010-07-15 o 15:44
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 15:38   #4511
dra
Zakorzenienie

mszu ślicznie zdjątko i brzuszek jaki elegancki
Szczęśliwa no właśnie w tym problem,że nie mam kogo poprosić o pomoc a ściany tylko malowanie,bo już tyle malowane nie były,że brud widać i wymiana podłogi,ale to już nie dal mnie i tym bardziej zero pomocy,ale trudno podloge juz odpuszczam,a tż on jest robotny,ale nie w tym co trzeba w sumie to wszędzie by pomagał szczególnie mechanika,ale jesli chodzi o dom to by przyszedł na gotowe i już-jak już nie raz twierdził to nie jego dom i bnie bedzie nic robił,ale choinka tu mieszka a nie doceni,ze ma gdzie mieszkac,bo o własne lokum trudno,a jego rodzice go nie chca,dlatego mieszkamy u moich jakby chciał to juz dawno by było zrobione,ale nie inni ważniejsci abym im zrobic-a tu jest czas tylko jak w terminie urodze ok jest czas,ale jakby przed terminem to nie,a ja tez lubie miec przed czasem gotowe poki mam sily,a nie jak zaczne rodzic i wtedy bede prac i prasowac i ledwo sie ruszac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-15, 15:53   #4512
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
śliczny brzusio

Cytat:
Malnelam stopkowe pazurki na czerwono, a co! Sapalam przy tym, az moja kotka zaczela sie dopytywac czy zyje (ona strasznie duzo gada jak na kogos z mozgiem wielkosci mandarynki)

hahaha ale mnie rozbawiłaś tym tekstem o kotce
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 15:59   #4513
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
naked... niesamowite, ze nie porobily Ci sie rozstepy (tfuuu, tfuu!), a skóra Cie nie boli, i jak z kregosłupem...? ciekawe jak szybko skóra sie obkurcza po ciaży....
no jeszcze się tfu tfu nie porobiły nic mnie nie boli, kręgosłup tyż nie pewnie dlatego, że cwiczyłam bardzo intensywnie do momentu zajścia w ciążę i mam silne mięśnie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
No to wstawiam robione przed chwilą, żeby nie było że nie rosnę
Oto apartament Kingi
piękny luksusowy aartament pozazdrościć...

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
dzeiwczyny a czy warto sie skusic jeszcze w 30tc na usg 4d???co myslicie, powiedcie prosze
ja byłam 1. raz na 3 i 4d w 22 tc teraz jadę w przyszłym tygodniu znów podobno warto, bo buźka maleństwa jest już okrąglutka i dziecię wygląda jak przy porodzie tyle, że w wersji mini

Cytat:
Naked a twój balonik śliczny widać że wszystko poszło w brzuszek a ty nadal chudziutka
oj nie wszystko, troszkę poszło w udka i ramiona

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
naked brzucha masz wielgachnego,ale to wcale nie oznacza,że dzidziuś jest taki duży
wielkośc brzucha nie oznacza ale pomiary na usg owszem

Cytat:
dziś 33tc1d i MY
piekny brzusio i wózek też mi się strasznie podoba

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość

naked no rosnie ci ten brzuch jak oszalaly tzn ja takiego nawet w 9 mc nie mialam ale ja z tych malobrzusznych
jedyne co ci wspolczuje jak mowisz ze dziecko tak szybko przybiera to cholera zeby on ponad 4 kg nie mial!
jeśli będzie miał ponad 4 kg to wtedy czeka mnie cesarka

Cytat:
naked21, no brzuchol gigantyczny Duuużo miejsca ma ten Twój synek
niby dużo a i tak bez przerwy się rozpycha, wypina pupkę czy kolanko

Cytat:
no proszę jaka elegancka mamuśka i jaka szczuplutka

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Naked Twój brzucholek super, wyglądasz jakbyś za chwilę miała pęknąć
Dziewczyny czy macie zamiar kupic saszetki Tantum rosa ???? do przemywania pochwy, jeśli tak to ile ???
oj powiem Ci, że całkiem ta moja skóra elastyczna i chyba ma zamiar jeszcze te 8 tygodni się rozciągać tantum rosa dostałam od koleżanki, nie mam pojęcia jaki płyn zabiore, ale na pewno w kosmetyczce znajdzie się szare mydło
Stary 2010-07-15, 15:59   #4514
Ewcia811211
Raczkowanie

dzieki dziewczyny za rady, nie ma to jak tu sie popytac poprostu mnie kusi tak fajno bylo widac na zwyklym usg w 29tc jak bylam, a wymiary ma na typowego sredniaka.neiwiem, torche duzo kasy ale.....chyba ten upal mi szkodzi, hehe
musze uciekac, bo moj maz wraca i msze odebrac z pociagu zatem jakby mnie nei bylo teraz to milego wekendziku zycze i duzo cienia
buziaczki i trzymajmy sie w chlodzie
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:07   #4515
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam zamiar kupić ale jeszce nie wiem ile.
Żel używam z avonu taki z wyciągiem z kory dębu, a ponieważ jest ona zalecana też po porodzie to może żelu nie zmienię i dalej będę tego używać.

Stary 2010-07-15, 16:19   #4516
elenka1
Rozeznanie

a to i ja wklejam swój brzuchaol w 29 tyg z 15 kg do przodu

OLA 6.10.2010
Stary 2010-07-15, 16:24   #4517
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

elenka1... prosze o zdjecie w całosci... a nie takie incognito ja nigdy nie uzywam tatum rosa i nawet nie wiem z czym sie to "je"... czuje ze ten pobyt w szpitalu to bedzie jakas masakra

Stary 2010-07-15, 16:26   #4518
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
elenka1... prosze o zdjecie w całosci... a nie takie incognito ja nigdy nie uzywam tatum rosa i nawet nie wiem z czym sie to "je"... czuje ze ten pobyt w szpitalu to bedzie jakas masakra
nie ma mi kto zrobic, siedze sama i sama sobie pstryknęłam...

OLA 6.10.2010
Stary 2010-07-15, 16:57   #4519
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
e tam, nie marudzic! mamy piękne lato! dawno takiego w PL nie bylo... ja sie ciesze ze jestem w ciazy w lecie, bo moge zalozyc klapeczki i pruc gdzie dusza zapragnie... a zimą, jakby sie okazalo, ze nie moge zalozyc kozakow, bo tak mi nogi zapuchly i musialabym siedziec w domu to by mnie szlag trafil

Fajnie wyglądasz, ale z tym latem to lekka przesada co z tego, że mogę ubrać klapki skoro nie mam siły nigdzie iść...

Cytat:
Dziewuchy z cukrzyca- Nika i Klarisa- nie zazdroszcze Wam przypadlosci i stresu, ale mi by sie taka wasza dieta przydala. Normalnie ten III trym powinien sie nazywac MEGA APETYT. Nawet mimo tych upalow. Ograniczam sie jak moge, ale wszystko i tak powoduje u mnie slinotok
Meczy mnie ta walka z sama soba
No ja też bym chętnie zjadła coś innego niż w kółko to co jem. Nie jadłam ani jednej słodkiej rzeczy od miesiąca...

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Dziś kupiłam na polecenie lekarza, bo w moczu pojawiły się leukocyty i fosforany. Ale widzę na ulotce, że ciąży się nie zaleca ze względu na brak badań w tym kierunku.
Brać muszę bo lekarz kazał, ale czy to działa?
Ja brałam i to 3 opakowania zjadłam - było to jakieś 2 miesiące temu. Nic się nie bój, bierz bez obaw, nie zaszkodzi dzidzi a uratowało mój pęcherz.

Cytat:
Nie wyglądasz na +15 kg , zgrabniutko jest
Stary 2010-07-15, 17:15   #4520
Ray
Zakorzenienie

hello

gabisun hahaha ja to czasem wygladma jak by za kare w tej ciazy chodzila no ale te upaly mnie dobijaja jak cholera...
juz dzis to klenlam bo nie mam w sypialni rolet i mam saune tam doslownie... juz bylam gotowa je zamowic ale nie wiem jak zmierzyc haha
wiec rolety zamowie za tydzien bo jade teraz do mamci na tydzien

ja kupie na pewno tantum rossa, uzywalam w ciazy do podmywania jak mialam grzybka... bo lagodzi
ja kupie cale opakowanie nie wiem ile tam jest saszetek ja jedna szaszetke na dwa razy rozrabialam, najlepiej wlasnie do butelki z woda mala sobie wsypac i najwygodniej tak
a zel do higieny intymnej to wszystko jedno co, ziaja ma dobre zwykle takie bez ******* niepotrzebnych w skladzie.
najwazniejsze by sie czesto podmywac po porodzie i suszyc...
ja normalnie tak 4 razy dziennie pod prysznic szlam i reczniki papierowe uzywalam i czasem suszarki by sie dobrze wysuszyc i szybko mi sie pogoilo
Stary 2010-07-15, 17:20   #4521
cellaris
Rozeznanie

Heloł ja jak większość z was poprostu pływam od upału. Włąśnie moczę sobie nogi w zimnej wodzie i popijam mrożoną kawę to wszystko oczywiście w towarzystwie przyjaciela wiatraka i jest ...znośnie
Mała strasznie leniwa, no ale jak ją pozaczepiam to zaczyna się troszkę ruszać więc chyba nie ma się czym martwić...jak myślicie?
Dziewczyny brzuszki macie super i takie zgrabniutkie, hmmm ja też w końcu muszę się zebrać i jakieś foty cyknąć bo szczerze mjówiąc nie mam ani jednego zdjęcia z okresu ciąży.
elenko ja mam już Tantum rosa kupione 3 saszetki,ale mam problem bo nie wiem w jakiej ilości wody je rozpuścić macie gdzieś ulotkę z tego?
Stary 2010-07-15, 18:03   #4522
bordowa
Wtajemniczenie

Zaraz Was nadrobię, a teraz zdam relację z USG

No więc tak. Dołączam do sierpniówek ...
Termin porodu przesunięty na 31 sierpnia.
Główka "wyprzedza" resztę o tydzień, a kość udowa jest do tyłu o 2 tygodnie ... Ale pan doktor mówi, że wszystko w porządku. Ułożenie niestety miednicowe
Pytam się na koniec "nadal dziewczynka?" a on na to "jakie nadal? Dziecko jest tak ułożone, że nic nie widać. Można tylko gdybać, że dziewczynka, bo jajek nie widać, ale właściwie to nie widać nic." I teraz mam zagwozdkę Czy dziewczynka, czy jednak nie
Stary 2010-07-15, 18:04   #4523
ycnan
Zadomowienie

aaneczka1984, no tego Twojemu mężowi to naprawdę trzeba porządnie tyłek przetrzepać Nie przejmuj się, kochana, nie widział, to niech się nie wypowiada. Zresztą napisałaś, że to on zostawił małego samego w łazience.
A reakcja Dominika - cudowna

dra, moja buraczyna, też niezdaje sobie sprawy, że za miesiąc to ja na nic nie będę miała ochoty i ciągle powtarza "śpieszy Ci się?" No jasne, że tak!
Szkoda, że nie ma Ci kto pomóc. A tekst, że to niby nie jego dom, moim zdaniem, chamski. Płacicie rodzicom za "mieszkanie"? Jak nie, to jest to może jakiś argument- że mieszka za darmo, to mógłby pomalować te ściany "w rewanżu"?

mszu, wyglądasz wręcz cudownie Nigdzie tych kilogramów nie widać Ramoinka suchutkie, a brzuszek okrąglutki. Nic, tylko pozazdrościć. Nie dziwne, że tak Ci pasuje ciąża latem. Tu sporo "słoników", "pączków" i "pulpetów", więc my padnięte jesteśmy w taką pogodę
A że lato jest piękne, to widać, ale jak się nagromadziło ciałka, to trudno te upały znieść...

Cytat:
z drugiej strony w zimie też bym nie chciała, bo ślisko, łatwo się przeziębić, trzeba kupić kurtkę większą , nie chce się wychodzić z domu i można się nieźle podtuczyć i najważniejsze...nie ma arbuzów, nektarynek i agrestu
No i tu Ci trzeba przyznać rację.... arbuzik...

Zuziczka, ano nad wodą, ale nie zmoczyłam nawet stopy, bo woda zbyt czysta nie była. Ale fakt, odrobinę chłodniej było niż w środku miasta.
A alergia od marca do października Masakra... Bidulko
Tekst z kotem - bezcenny
Co do czerwonych dziwolągów na stopach, to nie mam pojęcia co to może być.
No i czekamy na zdjęcia

Szczęśliwa, Uroseptu nie grałam, więc, niestety, nie pomogę.
Ale skoro lekarz kazał, to chyba wie, co robi.

elenka1, po brzuszku nie widać tych 15kg. Bardzo zgrabniutki

cellaris, Mrożona kawa ...ale ja się nie napije, bo mi się kawusia skończyła wczoraj wieczorkiem...
Mój Borys też mniej ostatnio fika. Ale jest gorąco i to normalne. Zresztą, któraś dziewczyna pisała, że pod koniec ciąży to już coraz mniej ruchliwe bejbiaki są. Ja tam się nie martwię, bo nie ma czym.
A zdjęcia rób, rób, bo potem będziesz żałować, że nie masz nawet jednego zdjęcia/pamiątki po tym okresie. A przyda się chociażby do pokazywania dzieciom i wypominania "Patrz, jak przez Ciebie wyglądałam!"

bordowa, a to ciekawe, ciekawe... Jeszcze się okaże przy porodzie, że jednak sisiorek

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-07-15 o 18:06
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-15, 18:10   #4524
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
ja dzis kupilam 5 saszetek Tatum rosa. Mysle ze wystarczy jak nie ta maz dokupi. Nie wiem tylko co z zelem do higieny intymnej, bo ja zawsze uzywam z Ziaji, ale slyszalam ze dobry na czas po porodzie jest Lactacyd i kolezanka tez mi zachwalala chusteczki nawilzajace ich- ze bardzo byly jej pomocne po porodzie. Plynu jeszcze nie kupilam- moze dziewczyny jakis poradza kupic...

Ja dzis nakupowalam kosmetykow dla bobaska Kupilam plyn do kapieli Emolium (400 ml 37 zl, a pani w aptece i kobieta stojaca w kolejce powiedzialy ze zupelnie w stosowaniu nie rozni sie do oliatum a jest dwa razy drozszy)

Kupilam w Carefour miseczki male plastikowe bo promocja byla- bo polozna mowila ze trzeba do kapieli miec miseczke z przegotowana woda do mycia buzi, uszu i pomiedzy nozkami
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 18:29   #4525
dra
Zakorzenienie

Cytat:
śliczny brzusio i nie widać,ze to 15 kg to przodu

Cytat:

dra, moja buraczyna, też niezdaje sobie sprawy, że za miesiąc to ja na nic nie będę miała ochoty i ciągle powtarza "śpieszy Ci się?" No jasne, że tak!
Szkoda, że nie ma Ci kto pomóc. A tekst, że to niby nie jego dom, moim zdaniem, chamski. Płacicie rodzicom za "mieszkanie"? Jak nie, to jest to może jakiś argument- że mieszka za darmo, to mógłby pomalować te ściany "w rewanżu"?

Mój Borys też mniej ostatnio fika. Ale jest gorąco i to normalne. Zresztą, któraś dziewczyna pisała, że pod koniec ciąży to już coraz mniej ruchliwe bejbiaki są. Ja tam się nie martwię, bo nie ma czym.
A zdjęcia rób, rób, bo potem będziesz żałować, że nie masz nawet jednego zdjęcia/pamiątki po tym okresie. A przyda się chociażby do pokazywania dzieciom i wypominania "Patrz, jak przez Ciebie wyglądałam!"
ano bo czas jeszcze niby jest,ale właśnie nie opatrza,ze my z ogromnymi brzuszkami już niedługo tylko będziemy chciały wypoczywać,a nie latać
a co słow chamskie cóz teraz tego nie mówił,ale wczeniej,a płacić płacimy mniej niż połowe,ale pąłcimy w końcu też zużywamy wode,prąd
a o pomoc pytałam,ale słysząc tekst"a ile zapłacisz to się zastanowie" wiadomo nic za darmo,ale słysząc taki tekst już mi się nie chce prosic o pomoc

a mój Rafałek dziś moze 2 razy stukną,ale nie martwie się,bo on zaczyna szaleć po 22 ,a tu mówicie,ze będzie się mniej ruszać to kiedy ja bede pozniej go czuc,jak on tylko noca aktywny

a co do tatum rosa od kumpeli dostałam 4 saszetki i chyba starczy czy moze dokupić??
co do płynu to ja używam Lactacyd
ale położna mówi,żeby kore dębu kupić,bo jest dobra tylko nie wiem czy ta kora to płyn intymny czy do zaparzania??
Stary 2010-07-15, 18:33   #4526
bordowa
Wtajemniczenie

gabisun Ja też odniosłam wrażenie, że brzuch Martuchy jest niżej ..
Dałabym sobie rękę uciąć, że widziałam Cię dziś na USG Gdybyś tylko była z mojego miasta...

NIKaP-n Super, że wszystko dobrze

mszu Też tak myślę Niby ciężko w ciąży latem, ale chyba wolę to niż zimą.
Bardzo zgrabny brzusio

Szczęśliwa Ja brałam Urosept, ale nie wiem w sumie czy pomógł, bo brałam go tylko przez miesiąc i wyniki miałam takie same ...

No i jeszcze dodam, że w 33 tygodniu moja mała waży 2090g To dużo czy mało?
Stary 2010-07-15, 18:41   #4527
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
chyba zrobie tak załoze maske jakąś czy jak i sama będe se malować pomalutku,a zamiast panel kupie wykąłdzine i rzuce i już,bo jak mam czekać na tż to się nie doczekam niestety i się nie wyrobie taka jest prawda"UMIESZ LICZYĆ LICZ TYLKO I WYŁĄCZNIE NA SIEBIE" przykre jest to,ze nie rozumie powagi sytłacji,a mnie tylko denerwuje zero odpowiedzialności
Kochana też już mialam taki zamiar,żeby samej wziąć się za malowanie,ale uznalam,że boje się jednak,nigdy nie wiadomo co się tam z tych farb wydziela.Nawet człen w sklepie z farbami jak kupowaliśmy to podał nam takie,żeby jak on to powiedział"maluszek nie wdychał",czyli taki możliwie najmniej śmierdzące,ale to jednak sama chemia,więc lepiej nie ryzykować Dziasiaj opie...łam Tzta jak wrócił z pracy od razu dostał powera Jednak dobra zje...ka nie jest zła

Cytat:
ja i Nadia sie w dobrym letnim humorze
Kochana,kwitnąco,kwitnąco ...

Cytat:
Kasienka no te upały są wykańczające ale z drugiej strony w zimie też bym nie chciała, bo ślisko, łatwo się przeziębić, trzeba kupić kurtkę większą , nie chce się wychodzić z domu i można się nieźle podtuczyć i najważniejsze...nie ma arbuzów, nektarynek i agrestu
NIby tak,ale już sobie postanowiłam,że następne dzieciątko rodzę kwiecień/maj-to chyba najlepszy czas

Cytat:
ja kupiłam całe opakowanie tantum,zawsze się przyda w razie jakiejś infekcji,a do higieny mam białego jelenia-sprawdzone,bezpieczne:ehe m:

Cytat:
Słodziak

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Zaraz Was nadrobię, a teraz zdam relację z USG

No więc tak. Dołączam do sierpniówek ...
Termin porodu przesunięty na 31 sierpnia.
Główka "wyprzedza" resztę o tydzień, a kość udowa jest do tyłu o 2 tygodnie ... Ale pan doktor mówi, że wszystko w porządku. Ułożenie niestety miednicowe
U mnie też głowa jest największa,a najmniejszy brzuch,ale podobno wszystko jest w porządku

Kurde ale sauna,chodzę bez majtek i tylko wachluję to i owo...Dobrze,że jutro wyjeżdżamy na weekend na działkę nad jezioro,to trochę odpocznę na ciele i duchu.Mam ochotę kupić sobie mały basenik dla dzieci i pomoczyć się w nim trochę,bo do jeziora to boję się wejść.Myślicie,że będzie higienicznie jak zamoczę zada w takim malutkim dmuchanym akwenie???

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 18:43   #4528
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
ja mam już Tantum rosa kupione 3 saszetki,ale mam problem bo nie wiem w jakiej ilości wody je rozpuścić macie gdzieś ulotkę z tego?
tu masz http://www.tantumrosa.pl/polog-w_pologu.html napisane . Rozpuszczasz w 0,5 do 1 litra wody. Na ulotce ze sklepu co ja mam pisze ze w 0,5

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-07-15 o 18:45
Stary 2010-07-15, 18:55   #4529
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Kochana też już mialam taki zamiar,żeby samej wziąć się za malowanie,ale uznalam,że boje się jednak,nigdy nie wiadomo co się tam z tych farb wydziela.Nawet człen w sklepie z farbami jak kupowaliśmy to podał nam takie,żeby jak on to powiedział"maluszek nie wdychał",czyli taki możliwie najmniej śmierdzące,ale to jednak sama chemia,więc lepiej nie ryzykować Dziasiaj opie...łam Tzta jak wrócił z pracy od razu dostał powera Jednak dobra zje...ka nie jest zła

Kurde ale sauna,chodzę bez majtek i tylko wachluję to i owo...Dobrze,że jutro wyjeżdżamy na weekend na działkę nad jezioro,to trochę odpocznę na ciele i duchu.Mam ochotę kupić sobie mały basenik dla dzieci i pomoczyć się w nim trochę,bo do jeziora to boję się wejść.Myślicie,że będzie higienicznie jak zamoczę zada w takim malutkim dmuchanym akwenie???
no na pewno szkodzi,bo to jednak smród,ale bym mache założyła i już,bo jak sama nie zrobie to przyjme dzieciatko w brudnych scianach
a ja tż ostatnio tak nakrzyczałam,ale nic nie dało mnie tylko z nerwów brzuch zabolał on jest takim człwoiekiem,że on musi sam chce taki byc to neich bedzie ale ja juz czekac nie bede,ale jak zrobie sama to będzie rygor w domu panował nie po puszcze,ze na gotowe se przyszedł

ale ci zazdroszcze
nic sie nie stanie jak troche sie zamoczysz
ja ostatnio pływałam w jeziorku,ale woda czysta była to mnie przekonało,a dziś siedziałam z bratem w baseniku trochę i nic mi nie jest,jakbym cos załapała to już bym coś czuła,bo przed ciaza non stop infekcje miałam i praktycznie od razu czulamz,e cos nie tak,a teraz w czasie ciazy wyniki dobre jak nigdy
Stary 2010-07-15, 18:58   #4530
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Co do plynu to nie wiem czy kupic z Ziaji z kory debu http://www.apte.pl/kategoria/higiena...0_ml/2138.html czy Laktacyd, bo tez ma dobre opinie. A wy jaki kupujecie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości