|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
No, wizyta odbębniona
![]() Okazało się, że nowy gin to kobitka ![]() ![]() Przeprowadziła ze mną dosyć dokładny wywiad i zbadała mnie. Macica jest ładnie obkurczona, wszystko dobrze się goi. Nie skierowała mnie wprawdzie na usg, ale powiedziała, że gdyby były jakieś pozostałości łożyska w macicy, to już dawno, niedługi czas po porodzie wystąpiłyby komplikacje (typu krwawienie żywą krwią). Powiedziała, że jeśli nie ma żywej krwi, silnego bólu, gorączki, to że nie ma się czym przejmować. Tak się po prostu zdarza i możliwe (tak jak sugerowała Ranka), że to nie z rany w macicy pojawia się podbarwienie krwią, ale że jest to kwestia wahań hormonalnych. Powiedziała, że przy karmieniu piersią może tak się zdarzać. Tak że mam spokojnie czekać, aż przejdzie, mogę zacząć ćwiczyć, uprawiać seks i brać kąpiele ![]()
#4502 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() lutien, przykro mi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4503 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do tego nie chce zasypiać sama w łóżeczku. Trzeba ją długo wyciszać, bujać, lulać... ![]() A my jutro do neurologa. Jakoś się boję tej wizyty. Nie wiem czemu. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
w szpitalu miałam robioną morfologię po raz ostatni nie widzę potrzeby teraz powtarzać...
super, że lekarka ci przypasowała. ![]() ja bym chyba zagryzła jakby mi dziecko chcieli zabrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
No, ja też miałam morfologię w szpitalu i wtedy była bardzo dobra. Tylko pomyślałam, że jak karmię to może mi wyniki trochę poleciały w dół, zwłaszcza, że teraz tak mało nabiału, warzyw i owoców jem... No ale skoro nic nie mówiła, to pewnie nie ma potrzeby
![]() Joanna, będzie dobrze ![]()
#4506 | |
Wtajemniczenie
|
U nas zawsze robia.
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurcze, widze ze maly faktycznie reaguje wysypka jak jem kilka dni indyka. A myslalam, ze to malo alergizujace mieso. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Raczkowanie
|
Dzieki za odpowiedzi dotyczace soku pomaranczowego. tez uwazam aby go nie podawac bo t przeciez silny alergent. Chociaz moja mala uczulen zadnych nie miala a ja wszytsko jem. Zobacze jak teraz bedzie z ta kupa i jesli znowu bedzie miec kilkudniowa przerwe to bede jej raczej letnia wode na lyzeczce podawac.
Przepraszam ze nic wiecej nie napisze ale przez nastepne 2 tygodnie nie bede miec raczej czasu z powodu tesciow. Tak szczerze to juz nie moge sie doczekac kiedy bede miec wreszcie swiety spokoj. Od narodzin Asi mam tutaj moja mame i pomimo ze byla dla mnie ogromna pomoca to jednak brakuje mi chwil abym mogla pobyc zupelnie sama tymbardzeiej ze ja naleze do typu samotnika. Dobranoc wam, ja de spac |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
lutien
![]() Moja tez nie dojada. kapnelam sie ze nie dojada i zaczelam jej podawac 2 piersi na jednym karmieniu. W tej chwili nawet obie jej nie wystarczyly ![]() Jutro sprobuje odciagnac. No i na bebiko nie ma napisane co ile je mozna podawac,. Ale mowilysscie tu ze co3h ![]() kotek a musisz calego czopka podawac? ja raz mojej podalam przepolowionego, fakt ze polowa rozpadla sie na miolion kawalkow - choc uwazam ze i te kawaleczki mozna wsadzic ![]() Kupilam dzis w biedronce naklejki dla dziecia ![]() A no i dzis pierwszy raz bylam sama z mala - maz wrocil do pracy. Rano przygotowal mi sniadanie wiec zjadlam jak jeszcze byl w domku. A potem po karmieniu zostawilam mala w lozeczku i poszlam sie wykapac, troche plakala i jeszcze czkawki dostala, ale co mialam zorbic musialam sie wykapac ![]() A pozniej poszlam na sapcer ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki. ![]() A ja dziś z grubsza przejrzałąm zdjęcia Małej, żeby pozachwycać się jak pięknie rośnie ![]() ![]() http://picasaweb.google.com/10586738...aDrugiMiesiac# |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No i zainspirowałaś mnie do kąpieli w wannie z małym ![]() ![]() Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=hQQOTNbncxk tutaj jest mniej więcej, ale ja mam wybrane ruchy, mam ćwiczyć 2 razy dziennie max 10 minut, 5 na pleckach i 5 na brzuszku. Mały na szczęscie to lubi ![]() A metoda Vojty - to uciskanie punktu pod sutkiem, w przestrzeni między 7 a 8 żebrem, mały ma podczas tego ucisku, który ma trwac 20 sekund, podnieść rączkę lewą, jeżeli uciskam go po prawej stronie, unieśc ja za główkę i rozłożyć paluszki. Nóżki powinny tez sie unieść, obie na raz, bądź na przemian. Komp nam sie zepsuł dzisiaj i nie mogłam wejśc rano. Oby jutro nie robił jaj i działał, bo łyso mi było bez wizażu. Edytowane przez KarolinaB Czas edycji: 2011-01-17 o 20:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
Joanna, ja też pewnie zrobię, ale za jakiś czas, na razie mi się nie chce.
Fajny albumik. Na ostatnim zdjęciu to Twój mąż? Przystojniak ![]()
#4512 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Raczkowanie
|
Tak piszecie o tym lezeniu na brzuszku ze zaczelam klas mala do spania w ciagu dnia na brzuszku. Nawet jej sie chyba podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zadomowienie
|
Joanna, ale śliczniutkie zdjęcia
![]() ![]() Ja mam narazie wszystkie na aparacie fotki małego i nawet nie wiem kiedy sie w koncu zabiore zeby małemu tez jakis albumik zrobić. Wiecie co dzisiaj zauważyłam?? Przed karmieniem po południu nie dałam małemu cyca tylko samą butle i był mega spokojny i slicznie usnął bez marudzenia a jak mu daje cyca to tak sie wkurza i krzyczy oczywiscie ze szok. I śpi o wiele dłuzej po samej butli niz po cycu i butli... Nie wiem od czego to zalezy??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
wypila 60ml z butli i odleciala. ciekawe ile wyciumkala przez te ponad 2h z 'trzech' piersi
jak sie objawia skok rozwojowy? bo nas czeka wtym lub w przyszlym tygodniu. czego sie spodziewac? patrycja spi krocej po piersi i cycu bo mniej mm zjada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My uzywamy kremu PERFECTA BABY jest to krem ochronny na kazda pogode z oliwa z oliwek, hipoalergiczny, do skory wrazliwej, suchej i atopowej, bez barwnikow i alergenow.... Ma przyjemny delikatny zapach, a co najwazniejsze ladnie nawilza buźke i dobrze sie rozsmarowuje.... Kiedys wytestowalam juz z Nivei i z BabyDream i z obu nie bylam zadowolona a z nivei szczegolnie bo smierdzi i ciezko ten krem rozsmarowac i dlatego dziecko sie wscieka A ta Perfecte baby polecam ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-01-17 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Wtajemniczenie
|
kochane co macie w razie wypadku w apteczce dla dziecka na gorączke?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Rozeznanie
|
Dziękujemy ślicznie
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Edytowane przez anulka3999 Czas edycji: 2011-01-18 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
My już z powrotem w Norwegii.8 godzin podróży , ale mała była dzielna. Niestety brzuszek nadal, boli i nie pozwala dobrze spac w nocy. Juz wszystkiego próbowalismy i pozostało tylko czekac do magicznego 3 miesiąca. Niby skaza chyba się już skonczyła, bo buzia czysta.Latopic działa ![]() Dzisiaj mieliśmy wizyte u lekarza na 10.30 a my obudzilismy sie o 9.50 ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Raczkowanie
|
KarolinaB bardzo mnie zainteresowal ten masaz a o metodzie Vojty tez slyszalam ponoc skuteczna ale dziecko bardzo placze. Sama bym sie chyba nie odwazyla, ale z tego co piszesz uciskasz tylko 2 punkty wiec pewnie spoko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zadomowienie
|
dziewczyny a jak skutecznie się pozbyć kikuta pępowiny? mamy już 3 tygodnie a on dalej jest
![]() od 20 walczymy z bólem brzucha... ![]()
![]() |
#4524 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() Co do kikuta to czytałam i slyszałam że on sam odpadnie i nie wolno(!) w żadnym razie nic z nim robić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Dragonfly
|
![]() Cytat:
![]() tez mialam piersi wyssane do cna,ale popelniasz blad ze dokarmiasz bo piersi musza sie przestawic a jak najedzona mala ich odpowiednio nie pobudzi to bedzie lipa z karmieniem piersia..kozieradka dziala mlekopednie przy tych skokach
![]() |
#4526 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
paracetamol w czopkach dla niemowlat 50 mg ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- moja mala ma kriwaka poporodowego i tak czekamy az sie wchlonie ![]() mam nadzieje,ze sie w ogole wchlonie - to nad brwia jest- pod koniec stycznia mamy wizyte u lekarza i on zdecyduje czy czekamy nadal czy beda malutkiej cosz tym robic- czyli wyciagac plyn ![]() mnie juz ciarki przechodza ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 |
Zadomowienie
|
U nas noc koszmarna, mały po wieczornym karmieniu usnął dopiero przed 2
![]() Myslicie że jak go przetrzymam to lepiej bedzie w nocy spał?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | ||
Rozeznanie
|
Joanna131 śliczne foteczki - mam te same smoczki co Twoja dzidzia
![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nam pomoże. Martwię się tym moim malcem, że bedzie miał problemy, żeby dźwigac główkę a potem usiąść. ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
Mallinka - u nas kikut był ponad 6 tyg ;/ masakra jakaś to była, już chirurg groził. Ale to dlatego, że a na początku dezynfekowałam spirytu7sem w tych płatkach leko. Musisz bardzo czesto psikać mu tym octeniseptem, nawet nie co zmiane pieluszki, tylko częściej, ja mu odginałam, psikałam, wycierałam patyczkami do uszu i znów psikałam i trzymałam, aż samo soboie przeschnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.