|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
ja jestem ogólnie uważana za dobrego człowieka itp., ktoś ciągle mi mówi o odpowiedzialności, a ja.... już mam dość tego właśnie i nie chcę być taka za jaką mnie uważają.
Doświadczyłam już postanowień ze będę wstawać rano i rzeczywiście wtedy jest dobrze, włączam kochaną Trójkę i robię kawę i jest super, ale co jeśli nie chce się czuć super i po prostu wrócić na luz i się nie przejmować. Żyć jak jakiś dzieciak bez zobowiązań. wiem że w moim wiek już tak się nie da... ale ja takiego etapu z życiu nie miałam. A już mam nie naście a 20-kilka lat... ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
Milenka 1.05.2016 Edytowane przez asta9126 Czas edycji: 2012-08-11 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja zamierzam od przyszłego tygodnia tak robić - to będzie albo sobota albo niedziela, ale chyba to drugie. PS. Też kocham Trójkę! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Rozeznanie
|
Poczytałam trochę wasz wątek i wstałam dzisiaj wcześniej, żeby coś zrobić
![]()
#4504 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A moze razem bedziemy zbierac? Czasem mi cos umknie, czasem Tobie, a tak jak razem bedziemy to bedzie wieksza pewnosc ze zaden fajny link nie umknie... *** Cytat:
Wez jeden dzien i idz sama do parku, lasu, zaszyj sie gdzies na pare godzin samej. Zatrzymaj sie na chwile. Odpocznij. Przmysl za czym tak gonisz i czy warto. Ustal priorytety. Najwazniejsza jestes Ty. Bo jesli Ty, przestaniesz czuc sie dobrze sama ze soba, inni w koncu tez przestana...
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Raczkowanie
|
oki, wystarczyloby potem tylko podac linka do BGS, to kazdy dla siebie cos znajdzie. Ja mysle aby tez poszukac ewentualnie jakies inno-jezyczne profesjonalne strony o tym, moze ktos bedzie chcial w ten sposob podszkolic jezyk
![]()
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie Edytowane przez Jyotika Czas edycji: 2012-08-12 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy może być, bo to nie blog tylko kanał na YouTube. Same oceńcie czy się nadaje czy nie. http://www.youtube.com/user/Rozwojowiec?feature=watch |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4508 |
Raczkowanie
|
Stronki z filmami jak najbardziej za, o ile to jest oficjalne, bo lipa jak potem link przestanie dzialac bo zostal usuniety przez uzytkownika czy cos...
*** P.S. Dawno nikt nie pisal nic tutaj - https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post35848792... Ja tez zaniedbalam ten watek jak cale forum z reszta :P Czas ponadrabiac zaleglosci!!!
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie Edytowane przez Jyotika Czas edycji: 2012-08-12 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Raczkowanie
|
Hmmm....moje TO DO List:
- wstać między 5, a 8 rano ![]() - ruszyć tyłek na bieganie - zajrzeć do English - zająć się biologią - odpocząć z książką < 3 - ruszyć się na spaceer z psem :P Niby nie wielkie, ale zawsze to jakaś satysfakcja kiedy się podpunkty zrobi Xd Z tego co tu podczytuje sporo z was uczy/podszkala języków. Czegoś oprócz Angielskiego się uczycie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zadomowienie
|
Może i ja tu bym wróciła...zawsze to większa mobilizacja, a pisanie planów na dzień, a potem rozliczanie się z ich wykonania wydaje mi się dobrym pomysłem.
W takim razie zaczynam z moim planem na jutro: -wstać najpóźniej o 8.30 -powtórzyć słówka na etutorze -jak się uda zrobić jedną lekcje na etutorze -poszukać wreszcie jakiś materiałów do nauki rosyjskiego i pouczyć się alfabetu -przeczytać w sumie ok. 60 stron książek (akurat trzy czytam i żadnej nie mogę sobie odpuścić ![]() -pouczyć się vba -zrobić obiad -napisać notatkę na bloga -poćwiczyć -znaleźć przepis -napisać wreszcie do koleżanki, ale w sumie zrobię to od razu ![]() i pewnie coś się jeszcze znajdzie, trochę się tego uzbierało, ale może jak to zapiszę tu to się zmobilizuję i wszystko zrobię ![]() A co do tego, że brak niektórym mobilizacji żeby zacząć coś robić to najważniejsze zacząć robić cokolwiek, niewielka zmiana, a potem jakoś pójdzie, jeszcze rok temu na pewno nie dałabym sobie takiego planu dnia
#4511 |
Zakorzenienie
|
Plany na jutro
![]() - Wstać wcześniej niż zwykle - zrobione - Spotkać się z przyjaciółką - zrobione - Kupić trochę zeszytów i zmywacz do paznokci - zrobione (+nowy lakier!) - Odkurzyć pokój - zrobione - Dolać wody do akwarium - zrobione - Poćwiczyć na stepperze albo pobiegać - zrobione - Pokręcić hula-hoop - zrobione
Edytowane przez Darkoz Czas edycji: 2012-08-13 o 21:39 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() Od pewnego czasu zaczęłam interesować się samorealizacją, coachingiem. Na początku wszystko szło super, miałam taką motywację, że w dwa tygodnie sesji na studiach zdałam 12 egzaminów na uczelni ( tak musiałam z powodu wyjazdu+ dwa kierunki). Byłam z siebie bardzo dumna, ponieważ wcześniej nawet dwa egzaminy były problemem :P Jednak teraz jestem wypompowana. Miałam takie plany na wakacje, a prawie nic z nich nie zrealizowałam. Obecnie odbywam praktyki studenckie i kiedy wracam z nich, to nie mam ochoty kompletnie na nic. A z powodu wyjazdu na początku sesji i natłoku egzaminów i innych spraw, na wrzesień mam jeszcze 3 egzaminy kolosy. Miałam przygotowywać się systematycznie a też nic nie tknęłam. Kiedy już wezmę książkę, po chwili zostawiam i biorę się za jakieś głupoty. Dokładnie jak teraz ![]() Również przez wakacje miałam powtórzyć sobie trzy języki i zacząć się uczyć podstaw nowego. Przeczytać książkę w jednym z tych języków ( cieniutka), a skończyłam na wstępie. Jedyne postanowienie jakie jako tako wypełniam to ćwiczenia fizyczne, jeżdżę na rowerze, ale miałam dodatkowo robić codziennie ( no nawet już co dwa dni) brzuszki i też porażka ![]() A już chyba najgorsze, że na tych praktykach zrozumiałam, że pomyliłam się w wyborze jednego z kierunków studiów, a miałam tyle innych, lepszych planów na przyszłość, a musiałam wybrać źle ![]() Złapałam dużego doła, a jutro znowu muszę iść na te praktyki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wyżalaj się, czasem trzeba się wygadać ![]() Sobotnie plany zostały zrealizowane tak: -sprzątnięcie domu ![]() -naolejowanie włosów ![]() -biologia-wprowadzenie, wirusy i bakterie ![]() -angielski-unit 1 ![]() -dokończyć notes dla koleżanki ![]() -peeling i maseczka na twarz i dekolt ![]() -depilacja ![]() -odzywianie pazurów ![]() -poczytać o kursach internetowych ![]() -porządek w szafie z ciuchami ![]() Planów na dziś jako tako nie mam. Nic mi się nie chce i siedzę na wizażu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czesc
![]() Pomylilas sie w wyborze kierunku - trudno. Dobrze ze to zrozumialas. Posataraj sie albo zmienic specjalizacje, albo zrezygnuj z kierunku - jesli jest to mozliwe. Nie ma sensu robic czegos, do czego nie masz przekonania. Nie dziwie sie, ze nie masz w chwili obecnej zadnej mobilizacji. Jesli dobrze Cie zrozumialam niedawno w przeciagu dwoch tygodni zaliczylas okolo 12 egzaminow tak? Na 14 dni (z czego 10 "pracujacych") zaliczylas 12 egzaminow tak? A czy po tym czasie pozwolilas sobie odpoczac, zrelaksowac, nagrodzic siebie za tak intensywna i wyczerpujaca prace? Podejrzewam, ze nie, bo stwierdzialas, iz nie masz na to czasu. Zajelas glowe i rece czyms innym. Dlatego teraz nie potrafisz sie na niczym zmobilizowac i ogarnac - organizm domaga sie odpoczynku... Postaraj sie przestac przejmowac. Daj sobie dwa dni na totalny relaks i odpoczynek. Przestan myslec o tym, co MUSISZ zrobic. Przygotuj sobie plan dzialania, np. weekend odpoczywasz (nawet lezac caly dzien w lozku ogladajac filmy jesli tego chcesz) a od poniedzialku masz przygotowany grafik zajec z uwzglednieniem praktyk i nauki do 3 egzaminow. Mozliwe tez, ze za duzo sobie postawilac punktow do zrealizowania - 3 jezyki plus 4 nowy, nauka na 3 kola, praktyki - to bardzo duzo jak na DWA MIESIACE WAKACJI... Przemysl to, pozwol sobie na slodkie "robienie nic", odpocznij. Bedzie dobrze, zobaczysz - sama przez to wlasnie przeszlam niedawno (10 godzin pracy, kurs online, pare innych zajec itp)...
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | ||
Zadomowienie
|
A jakiego masz piesia?
Cytat:
![]() ![]() A tak poza tym znam dosyc dobrze niemiecki i hiszpański Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 |
Raczkowanie
|
Ja znam angielski i rosyjski (mowie w obu jezykach, po rosyjsku w pracy, po angielsku czasem w pracy, glownie ze swoim Lubym i jedna kolezanka). Kiedys uczylam sie francuskiego (liceum) ale nie pamietam z tego nic. Czasem zastanawiam sie czy do niego nie wrocic. Chcialabym nauczyc sie wloskiego - mieszkanie w Toscanii to moje "pocztowkowe" marzenie (nigdy tam nie bylam, wiec nie wiem czy na pewno mi sie spodoba)... Na razie jednak brak czasu na to. Postanowilam bardziej przylozyc sie do obu znanych mi juz jezykow i poszerzyc znajomosc slowek.
*** Mam wize (przyszla w sobote) i bilety do KZ. Pora zaczac sie pakowac, bo chce rzeczy wywiezc 18 sierpnia. Niestety nie potrafie do tego sie zmobilizowac. Mam problem z wyrzuceniem czegos. Powinnam podzielic rzeczy na cztery grupy - mala paczka do PL, pare kartonow na przechowanie w UK, walizka do KZ i do wyrzucenia. Kazdy zamiar konczy sie przejrzeniem rzeczy i wrzuceniem ich z powrotem do szafy... I tak juz dwa tygodnie. A do 18 musze byc gotowa... Jakies rady i pomysly?
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A który to rok tych studiów, jeśli jest jeszcze wcześniej to możesz go po prostu sobie odpuścić, a jak zostało już niewiele to skończ, nigdy nie wiadomo co Ci się jeszcze w życiu może przydać. Jyotika też mam zawsze problem z pakowaniem, nie mówiąc już nawet o wyrzucaniu czegokolwiek
Edytowane przez klaaa Czas edycji: 2012-08-13 o 14:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Biorąc się za porządkowanie, pomyślałam sobie, że nie ma przechowywania czegoś pod hasłem: może się jeszcze kiedyś przyda?... Bo wiem, że się nie przyda! Tyle razy tak było i nie pamiętam ani jednej sytuacji, żebym wyciągnęła coś z tej zachomikowanej grupy i spożytkowała... Więc bez wahania powywalałam te rzeczy, mówiąc sobie, że trzeba zrobić miejsce na nowe. Zresztą, wyznaję zasadę, że stare rzeczy czasem przyciągają złe wspomnienia, bo sama czasem się przyłapuję na przeglądaniu szpargałów i rozpamiętywaniu. Dlatego pozbyłam się tego i będę teraz tworzyć same przyjemne chwile ![]()
![]() |
#4519 |
Raczkowanie
|
Jak ja robie porzadki, nie mam problemu z wywaleniem niepotrzebnych rzeczy. Teraz mam problem z ich posegregowaniem - co zabrac do KZ, co odeslac do PL, co zostawic w UK... Wiadomo, ze organizujac te 3 "kupki" znajdzie sie cos, co trzeba bedzie wyrzucic i mysle, ze raczej to zrobie. Problem polega na tym, ze u mnie wszystko przy segregacji laduje na kupce "nie wiem, pomysle potem"
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4520 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Bardzo dobrze, że wyrzuciłaś to wszystko z siebie ! Ale może faktycznie za dużo na siebie wzięłaś ? Przemyśl to ![]() Znalazłaś jakieś ciekawe ? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4521 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak to miło zrealizować wszystkie plany i to nawet w nadmiarze i ciągle mieć dużo czasu ![]()
![]() |
#4522 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Będę teraz na 3 roku, więc licencjat już skończe i wystarczy. Zastanawiałam się czy robić magisterkę, ponieważ dużo wysiłku w te studia nie muszę wkładać, ale chyba nie ma to sensu, ponieważ zamiast tego mogę porobić jakieś kursy, praktyki itp. Najśmieszniejsze, że wczoraj Wam o tym pisałam, poszłam dziś na praktyki, a Pan, który tam pracuje i wie, że studiuje jeszcze co innego, powiedział sam z siebie, żebym na licencjacie to skończyła ![]() Tak, 12 egzaminów w 10 dni "pracujących", zdarzał się dzień wolny, a potem 3 egzaminy w jednym dniu. Niestety na tym "lepszym" kierunku mam sesje ciągłą i temu, aż tyle tego wyszło. Na odpoczynek zbytnio nie miałam czasu, tzn. można powiedzieć, że byłam na "wakacjach", ponieważ od razu po tych egzaminach jechałam za granicę, ale .. na taką konferencje/ seminarium językowo- kulturowe. Hotel nad plażą, słońce, cudownie, ale 2 tygodnie miałam codziennie 3 h lektoratu a potem jakieś wykłady. Więc to były wakacje z pracą połączone. Potem 2 tygodnie jeździłam stopem. Wróciłam i po następnych 2 tyg. zaczynałam praktyki. Jak tak teraz myślę, masakra, ale według mnie, miałam dużo czasu na odpoczynek. Szczególnie ostatnio mało co robie. Pewnie macie rację, że się wypaliłam, ale ja nie umiem siedzieć w miejscu i nic nie robić. Kiedy odpoczywam, leżę i np. oglądam film, to czuję, że tracę czas ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dzisiaj w ramach odpoczynku, poszłam na zakupy i kupiłam sobie torebke ![]() ![]() Jeden mały plan na dziś: brzuszki ![]() Dziękuję dziewczyny za odzew. Myślę, że dobrze robie tutaj pisząc, ponieważ to też jakoś mnie zmotywuje, a także pomoże inaczej patrzeć na pewne sprawy. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4524 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Same o bankowości... ale może kiedyś się przyda ![]() A wy znacie jakieś e-learning`owe, darmowe kursy? Fajnie by było z certyfikatem, ale takie bez, tylko dla siebie też się przydają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Zajrzyj na Akademie PARP - http://www.akademiaparp.gov.pl/ - ogolne kursy rozwojowe, labo kursy jezykowe na livemocha.com... *** Cytat:
Mamy, mamy racje
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Mimi08;35866290]A jakiego masz piesia?
Mieszaniec z Beaglem ![]() Co do przechowywania/wywalania różnych pierdół to Ja nic nie potrafię wyrzucić. Albo wynoszę na strych, albo chowam do pudeł i nas szafę. Jak przeglądam ubrania i mówię sobie 'jeśli nie chodziłam w tym rok to wyrzucam' to później jest 'szkoda wyrzucać, przyda się' i tak zostaję nadal z całą szafą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4529 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o ubrania to wyrzuciłam na wiosnę kilka sporych worków ciuchów, które już swoje odleżały albo których nie lubiłam a nosiłam z braku innych.
Jeszcze chciałabym pozbyć się starych zeszytów szkolnych i podręczników. Jest ich już niewiele.
#4530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O co chodzi z tym minimalizmem? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.