|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
![]() a z metabolizmem alkoholu to raczej ciężko jednoznacznie powiedzieć, bo każdy człowiek ma inaczej - to zależy ile mamy enzymów w wątrobie. ale pewnie kilka godzin to potrwa po niewielkiej dawce, aż całkowicie zostanie unieszkodliwiony. większe/duże dawki to nawet 24godz.
![]() |
#4502 | |||
Zakorzenienie
|
castia, czarna super wasze dziewczynki, urocze
![]() ![]() Cytat:
raz jest to 19.30 innym razem 20.30. wszystko zalezne kiedy tż wróci z pracy..... ![]() a ogólnie staramy się tak, 20.30. ![]() Cytat:
ja miałam chyba około 6 cm ![]() Cytat:
![]() super sprawa ![]() a zimne piwko to i ja bym wypiła......ale jeszcze się wstrzymam z tym ![]() moja niunia spi na balkonie, dziś u Nas ukrop jak diabli, mała w bodziaku z krótkim rękawiem bo paść można |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Zadomowienie
|
aja odwazna jestes.... kurde ja to bym sie bala wypic piwo przy karmienu cycem....nawet karmi sie balam
![]() ![]() a kawe to tylko rozpuszczalna bezkofeinowa raz na dzien albo i rzadzie ...a delektuje sie przy tym jakbym conajmnie neske pila...ach i wkrecam sobie ze to normlna kawusia i ze pobudza jak cholerka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
Ale wam zazdroszcze pogody ![]() ![]() Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-05-20 o 14:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |||||
Zakorzenienie
|
My wrocilismy juz z ambasady
![]() ![]() ![]() W drodze powrotnej troche marudzila, ale dalo rade ![]() Lenka lezy obok mnie na sofie od 40 minut i do mnie gada i szczerzy dziaselka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a twoje malenstwo spi tyle godzin bez pobudki na karmienie?? bo moja dzis pierwszy raz przespala 8h bez pobudki
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
wanilia poszukam pózniej tego welonu w internecie i najwyzej wrzuce linka
![]() iweczka w zasadzie to ja jestem przyzwyczajona do wysokich obcasów,bo czesto chodzę,tylko wiadomo... to jes ślub :P
![]() |
#4506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja także sobie nie wyobrażam zostawić małą płaczącą ![]() my generalnie mamy stałą porę, 19:30 i staram się jej pilnować, ale oczywiście zdarzają się dni, że wrócimy później do domku, wcześniej się nie zdarza, wydaje mi się ze dopóki dzieci są takie malutkie to im godzina w tą czy tamta nie robi różnicy, natomiast to chyba dobra inwestycja na przyszłość ![]() wyrobienie sobie stałej pory zasypiania moja to tyle będzie ważyć w 8 tygodniu ![]()
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
Moja tez bo w 6 i pol tygodnia miala 5140g
![]() to zalezy jakie dziecko sie urodzilo duze itp;p
#4508 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mąż mój wpadł na ten pomysł ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zadomowienie
|
ego-ego ja też wczoraj dostałam, rzeczywiście spore, już wcześniej miałam smoka, więc mniej więcej wiedziałam, czego się spodziewać. gąsienica ma w głowie pozytywkę grającą lambadę
![]()
#4511 | |
Zadomowienie
|
dziewczyny dzięki za pocieszenie w sprawie ciągłego spania Nadii
![]() ![]() co do leżaczka to polecam taki http://allegro.pl/bright-starts-leza...607316853.html świetna sprawa, Nadia go uwielbia a przy bujaniu czasami zasypia Cytat:
łosz kurde moje biedne cycuszki ![]() dziewczyny które kupowały zabawki lamaze którą polecacie bo niektóre z was już mają po parę ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
aaa wstawię kilka zdjęć ... nudzi mi się
![]() mała jako samolocik (mój tż mówi że nie wygląda jak samolot tylko bombowiec ![]() i w pierwszych dżinsach ![]()
#4513 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moja kluska juz jeansy nosila kilka razy, zreszta ona praktycnie caly czas w gaciach;p Fajne masz te jeansy ![]() spadam do dentysty... mala zostaje z tatusiem;p
![]() |
#4514 |
Wtajemniczenie
|
laseczkaa przystojniak z synka
![]() iza moja też uwielbia tą pozycję na samolocika ![]() ![]() jeansy jak talala ![]() bosti super ta mata!!1 ja wczoraj przeszukałam całe all za matą i nic nie kupiłam bo albo bardzo drogie albo brzydkie i nie ciekawe więc szkoda mi było kasy na coś na co wiem że Malwinka nie zwróciłaby uwagi a ta co ty kupiłaś bardzo mi się podoba ale już jej nie widzę u tego sprzedawcy ![]() ma fajnego lewka może zakupię bo też super kolorowy, albo poczekam kilka dni i może wystawi ponownie tą co ty masz. w ogóle to się zastanawiam bo chcę kupić albo matę albo leżaczek. co byście kupiły?? ograniczone fundusze więc jedno z dwóch muszę wybrać ![]() dziewczyny a dlaczego nie można jeść lodów jak się karmi? bo się tak zastanawiam i nie wiem dlaczego ![]() ![]() co do kawy to ja piję rozpuszczalną codziennie!!! z małej łyżeczki ale muszę wypić, inka czy takie inne mi nie smakują za bardzo.już 2 tyg po porodzie wypiłam chyba pierwszą kawę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam jem ![]() ![]() i nic małej nie jest ![]() ![]() iiza, jaka fajna Idalka jest ![]() ![]() niech tż nie przesadza, mały samolocik z Niej ![]() dziewczyny mam pytanie za 100 pkt ![]() kiedyś kupowałyśmy kocyki, z jednej strony taki milusi, z drugiej w paseczki bawełna........ czy ktoraś ma z was linka do tego sprzedawcy?????? bo mi kurde zginęło..... ![]() Dobra - mam ![]() ![]() castia, co do kawy tez rozpuszczalną już piłam ![]() a Inke nawet polubiłam ![]() co kupić...hmmm leżaczki są tak do ok.10 kg więc na kilka miesięcy będzie ale mata tez fasjna jest.... kurde, sama nie wiem co Ci doradzić :P slaby ze mnie pomocnik :/ Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-05-20 o 17:07 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 |
Zadomowienie
|
ja pije RICORÉ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za to kawy nie piję spadam bo mamy mieć dzisiaj gości, znaczy nie my tylko Oluś a on o dziwo śpi od 16, pewnie wieczorem da czadu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo lubię ten komplecik ![]() to zapinane często zakładam jej a ile waży twoje maleństwo? zdecydowanie leżaczek ![]() nie ma co się zastanawiać ![]() Cytat:
![]() http://allegro.pl/sliczny-pluszowy-k...602553965.html
![]() |
#4519 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Dziekujemy za skomplementowanie moich dzieciaków ![]() U nas zaczeły się kolki, wczoraj mały płakał pół godziny, ale po podaniu delicol na szczęście szybko mu przeszło, jak dla nas te krople są rewelacyjne, i rewelacyjnie drogie u nas po 37 zł ![]() Krusiak ja też sie zastanawiałam nad karuzela, wczoraj zamówiłam tą http://allegro.pl/karuzela-wyspa-mar...609629012.html Izabelaa mała przesliczna ![]() Castia widze, że mamy ten sam problem, mata czy leżaczek ![]() Co do lodów ja jem codziennie na spacerze z córką, ona na rowerze, a ja z wózkiem ![]() Dziewczyny ktore maja Marsupi, czy przy duzym biuscie dziecku nie bedzie nie wygodnie?
#4520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do maty, to widziałam w ostatnich dniach na all. takie same używane za 40-50zł. a ten sprzedawca pewnie jeszcze będzie wkrótce miał, więc będzie szansa ![]() nuna wydaje mi się, że nie powinie biust dziecku przeszkadzać. jak masz wątpliwości, to napisz maila do zachustowani.pl, pewnie ci odpowiedzą wanilko ja bym chyba nie umiała polecić jakiejś konkretnej, bo wszystkie te zabawki są boskie ![]()
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-05-20 o 18:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4522 |
Zadomowienie
|
Nie denerwuj się za bardzo. My też walczymy z bilirubiną, a powodem jest karmienie piersią. Ale to często się zdarza. Jak wychodziliśmy ze szpitala, to mały miał 10,4 i był głównie na MM. Po jakimś czasie spadło do 3,9. Ale udało się rozbujać cycki i jest tylko na piersi i wzrosło do 5,4. Podwyższona bilirubina i dzieci karmionych piersią może się utrzymywać do końca trzeciego miesiąca (mój skończył właśnie drugi). Trzeba poziom kontrolować, ale nie częściej niż co 2-3 tygodnie. Ale skonsultuj się z lekarzem. Mój pediatra mówi, że poniżej 4 to ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zadomowienie
|
pewnie, że jem
![]() ![]()
![]() |
#4524 |
Zadomowienie
|
Hmm, to ja chyba muszę zrewidować moją dietę, bo mnie zniecheca do wszystkiego , a jak kazdy byk lubię zjeść coś dobrego
![]() Dziwczyny jak u Was z waga, u mnie stoi w miejscu , a mam 10 kg na plusie, macie jakies pomysły na zgubienie zbednego balastu ![]() Z córka pozbyłam sie kg w trzy miesiące, ale teraz się na to nie zanosi, chodzę codziennie na dwa spacery , a waga ani drgnie, nie mam w czym chodzić wszystko małe ![]()
#4525 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Smażone jem jak młoda miała 3 tyg. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
Bry
U nas dzis była Pani dr niespodziewanie ( aż się dziwie, że w tej przychodni tak dbają o małych pacjentów - wizyta w domu lekarza 2-3 razy po porodzie - położnej też + bez problemu na telefon) no i okazało się, że wczoraj to raczej nie była kolka tylko małego wątroba bolała - ponieważ robiłam wczoraj próbę ze zwykłym mlekiem Nan i podałam oprócz normalnie nan h.a tylko dwie porcje po 90 ml tego zwykłego - no i skutek był okropny - od poniedziałku wprowadzamy Bebilon Peptil - bo jednak nie ma co małego męczyc - i od poniedziałku odstawiam wszyskie maści na wypryski małego i obserwujemy ![]()
#4527 |
Zakorzenienie
|
Castia kupiłabym leżaczek... my w ogóle nie planujemy kupic maty
![]() Widzę,że mowa o kawie... och,jak ja o niej marzyłam przy karmieniu piersią! na szczęście teraz pije ile wlezie ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- A co do piwska... jakoś boję się wypic- tak dawno się nie alkoholizowałam,że boję się,że po jednym będę wstawiona ![]() ![]()
![]() |
#4528 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak to odciagam i do lodowki jezeli wiem,ze bedzie potrzebny na drugi dzien Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 9 maja zlozylam wniosek i wczoraj pieniazki byly na koncie pani powiedziala,ze jak sklada sie do 9 dnia danego miesiaca to pieniazki musza byc do konca msc na koncie ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja pilam desperadosa jezu jak smakowal ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
lezaczek to jego ''mebelek'' jak my jemy obiad to on w lezaczku jest, albo biore lezaczek do kuchni jak cos pichce ale mata tez fajna, milo patrzec jak uderza w zabawki jak sie rozglada itp itd Cytat:
![]() laseczka sliczny maluszek! ![]() No i bylismy nad tym jeziorem, maly wlasnie marudzi tż, jest zmęczony ![]() ![]()
![]() |
#4529 |
Zadomowienie
|
#4530 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/lamaze-piesio-pups...609155292.html http://allegro.pl/skarpetki-z-opaska...617730227.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jeziorka zazroszcze ja juz bym na jakies wakacje pojechala nad morze a planujemy dopiero w sierpniu ![]() Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-05-21 o 07:04 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.