|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 15,52% |
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
5 | 8,62% |
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
13 | 22,41% |
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
31 | 53,45% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
enchantresss, cucciola79, zosiaaa
![]() zosiaaa śpiworek ma długość 70cm, rozmiar 0-6 miesięcy.
![]() |
#4503 | |||
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
![]() ![]() Nareszcie do domu dotarłam i pierwsze co to wizaż i nadrabianko ![]() Kochana Anula ![]() ![]() Anulinka porcja moich ![]() ![]() Siasiek śliczna różowa piłeczka ![]() Matall jak widzę twoje zdjęcia, jestem zazdrosna żeśśśś taka chuda ![]() W ogóle to mam wrażenie jak ogladam zdjęcia waszych brzuszków, że nikt nie tyje.. i tylko przesadzacie z marudzeniem o nadprogramowych kilogramach!! Cytat:
![]() Fajnie wam, że zmywarka jest i w ogóle tyle nowych rzeczy.. I druga pościel?? Jejq.. ale wam dobrze!! Migotka03 jeeee zakupy! Uwielbiam jak wrzucacie zdjęcia ![]() ![]() Gusiagatko też widże, że z pustymi rękami do domq nie wróciła ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Za to żyrafek nie widziałam u nas.. tych, które w allegrowym linku pokazujesz! A z H&Mem jestem na bieżąco! Andziotku martwię się o ciebie! Czy teraz już Ci lepiej? Jak dla mnie to ty jesteś jedną z najdzielniejszych mamusiek!! Cytat:
![]() Podobno ważne przemyslenia wózkowe wczoraj Cię natchnęły ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Rozeznanie
|
a ja dzis kupiłam podkłady poporodowe(2op) u nas w aptece po 6,90 a na allegro sa po 3,20
![]() niby nie duzo ale to jeszce raz tyle kupiłam tez sudokrem ,patyczki do uszek ,majtki poporodowe,ale własnie sie okazało ze najwiekszy rozmiar jest na mnie za mały ![]() ![]() a wczoraj kupiłam paczke pampersow,taka mała 27sz za20zł z norwegii niby,musze kupic jeszcze ze 2paczki takich po27pakowanych
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet w jogurtach, ktore rzekomo sa zdrowe moze i naiwnie, ale ja wierze w to, ze truskawki przyjechaly z Grecji tak jak napisali na opakowaniu arbuz nie wiem skad a jabluszka no wiadomo ![]() ![]() wole jest takie owoce jak podzerac jakies ciastka... albo chipsy ktorych i tak w ciazy prawie w ogole nie jem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Rozeznanie
|
dziewczonka dziekuje bardzo za wklejenie swojej listy zakupów
![]() ![]()
#4507 |
Wtajemniczenie
|
Lolcia no co Ty... nie gniewam sie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny!
Widze, ze duzo zakupow porobilyscie, wszystkie sa sliczne. Ja mam dzisiaj leniwy dzien a jeszcze obiad musze ugotowac i troche w domu zrobic. Wczoraj bylam u lekarza, moja dzidzi wazy juz 700g. |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |||
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie! Dawno nie pisalam tutaj z Wami, ale to dlatego, ze pogoda mnie dobija...Jest jakas taka wilgoc i mgla, ze nic nie widac na wyciagniecie reki, no i ciagle mi sie chce spac...Po zakupach, ogarnieciu mieszkanka i zrobieniu obiadku normalnie chodze jak snieta...
Wlasnie w sobote bylam u kardiologa i ekg serca i wszystko ok, ale cisnienie mam mierzyc codziennie, bo troche wysokie, sama to zauwazylam bo dosc szybko sie mecze, a chodze wolniutko jak stara babinka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczonka ale zes sie obkupila ![]()
![]() |
#4510 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4511 |
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczynki,
Ja od paru dni totalnie umieram... Przyznam się szczerze, że ciąża to mi się podobała ale tak do 7 m-ca, a teraz to jakaś masakra na kółkach.... Ciągle mi niedobrze, nic nie mogę zjeść, nie mówiąc już o tym, że nie mam apetytu w ogóle... kręgosłup to mi zaraz chyba do p...py wejdzie, tak mnie boli... żadna pozycja nie jest ok... ciągle zalegam w łóżku i czuje się generalnie mega do d...py... ![]() ![]() ![]() Tak generalnie mam kryzys jakiś, nawet zakupów na all nie chce mi się już robić dla malucha, ani nic szukać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 |
Wtajemniczenie
|
migotka - śliczny śpiworek
![]() ![]() ![]() Kawał baby ![]() ![]() A teraz.... chwalę się ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś wysłali go kurierem do mnie ![]()
#4513 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nawet mi nie pisz o bigosie. Jadłam go dwa dni, a może i trzy, i za każdym razem tak cierpiałam w nocy ![]() Cytat:
![]() Na tym drugim foto to Ci tylko taka kulka wystaje malusia ![]() Ślicznie, a ja już się turlam bo boki mam napięte przez ten bęben. Śliczniaste. A ja dopiero ostatnio zauważyłam jaka jest cena cukru ![]() Kupiliśmy w grudniu 2009r zgrzewkę chyba 10 kg i dopiero ostatnio wysłałam Tż po 2 kg bo tamten się nie chciał skończyć. U nas tylko Tż słodzi, ja czasami dla towarzystwa ![]() Dziękuje dziewczyny za miłe słowa na temat tej mojej różowej ogromnej bani. Ciężko mi już, czasem bardzo, bo gdyby on się jeszcze tak na boki nie wywalał, byłoby ok. My wybyliśmy z młodym dzisiaj na długi spacer, łażenie po mieście. Z babcią bo cały czas siedzi w domku i oczywiście płaczu było dużo. Nie wiem czemu towarzystwo babci i dziadka działa na moje dziecko strasznie, robi się okropnie niegrzeczny, myśli, że wszystko mu wolno i babcia go obroni. Wył w centrum miasta na cały głos bo on idzie z babcią i nie idzie do domu, że ja mam go nie dotykać, jeszcze nogami tupał o ziemie. Krzyczał, że babcia musi mu kupić coś tam...Wpadłam w szał, miałam go tam zostawić ale byłby wtedy w siódmym niebie. Chwyciłam za rękę i szybko do domu. Musiało to bosko wyglądać bo byłam mega czerwona. Przyszliśmy do domu i zrobiłam naleśniki ze szpinakiem. Teraz nie mogę się ruszyć bo tyle ich zjadłam. Chodzi za mną biszkopt z galaretką i truskawkami... ![]() Ale to byłaby kolejna po naleśnikach nagroda dla młodego za tą akcję... Przed chwilą znów przyszedł i mówi " od dzisiaj będę cie słuchał, ALE będę mógł...." i tak łazi za mną, powtarza ale zawsze wciska to swoje ALE. ALE mnie dzisiaj zdenerwował.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-03-15 o 16:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez sie obawiam co to bedzie jak dziecko urosnie, bo jest bardzo ruchliwe, na razie jest obrocone glowka do gory wiec kopana jestem po pecherzu, ale jak sie odwroci i zacznie kopac po zebrach to pewnie nie bedzie wesolo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Zadomowienie
|
Kochana, to nie jest Twoja wina, wcale nie jesteś złą matką.
To już chyba większość kobiet w zaawansowanej ciąży narzeka i gorzej się czuje. Ostatnio czytałam artykuł o ciąży, zaczynał się podobnie do Twojego posta, że ciąża powinna trwać 7 miesięcy ![]() A ból przy zabawach dzidzika...rozumiem Cię i mam ten sam problem. Czasem Tż krzywo na mnie patrzy bo ja płaczę i wielkie łzy mi lecą jak młody zacznie wypinać tyłek i prostować nogi. Jeszcze trochę damy wszystkie radę, musimy! Innego wyjścia nie ma ![]()
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rensesme, łączę się w bólu (jak większość z nas) ![]()
![]() |
#4518 | |||||
Zadomowienie
|
gusiagatko
eweska Mango08 ddaaiissyy; moria44 dziekuej za komplementy mojego brzusia, normalnie nei ma jak to sie przy was dowartosciowac.. ![]() a opalenizna to jeszcze po wakacjach, niczym sie eni smaruje typu samoopalacze itp, taka mam karnacje i 3ma mnie zawsze od lata do wiosny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tez bym zjadla biszkoptu , ogolnie sernika i innych slodyczy ale musze przystopowac poki co wsunelam truskawki rozgniecione zx jogurtem naturalnym ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ty to masz dobrze z tymi owocami ![]() I chyba zabieram się za tego biszkopta.
![]() |
#4521 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() siasiek ten twój mały "ALE" jest poprostu rozbrajający ![]()
![]() |
#4522 |
Rozeznanie
|
DZIĘKUJĘ za pocieszenie
![]() ![]() Choć ja się jakoś szczególnie nie udzielam, a raczej jestem stałą bywalczynią podczytywaczką, to wiem, że na Was można zawsze liczyć ![]() Właśnie skonstruowałam sobie tego babytickera i normalnie mnie zatkało, że to jeszcze tylko 58 dni do porodu mi zostało ![]() Tak szybko ten czas mija... ![]() A powiedzcie mi jak liczycie ten 32 tc?? czy to jest jeszcze 7 miesiąc, czy już 8 ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to jutro jedziemy z TŻ po kołyskę dla Malucha, jutro pokaże foty ![]() ![]() I jeszcze odnoście tych pościeli nieszczęsnych... ja już sama kompletnie nie wiem jaką mam kupić... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
biszkopcik ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie starczyło na czapeczkę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zadomowienie
|
Renessme ja miesiące liczę sobie tak że jak pierwszy miesiąc zaczął się w pierwszym dniu ostatniej miesiączki czyli u mnie 6 sierpnia to każdego 6go dnia miesiąca zaczyna się kolejny miesiąc. Czyli u mnie 32 tc 8 miesiąc. Nie wiem czy dobrze, ale myślę że tak to powinno się liczyć.
![]() |
#4526 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jestem
![]() Wielkie dzięki za ![]() Wyniki z krwi i moczu mam dobre, pomimo tego, że miałam strzałki na morfologii, że mało, to normy dla ciężarnych są inne i jest ok ![]() Miałam usg, gin obejrzał i pomierzył nerki Pepe i powiedział, że mam się nie niepokoić. Co wizytę będzie robił usg i oglądać, więc mam spać spokojnie. ![]() Najlepsze jest jednak, to, że tak jak przypuszczałam Pepe się znowu odwrócił ![]() Nasz rozrabiaka odwrócił się dwukrotnie w ciągu 3 tygodni ![]() Następna wizyta za 3 tygodnie ![]() A teraz szybka kolacja i zbieram się na szkołę rodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Moderatoreska
|
No i jestem
![]() Łóżeczko na dzień dzisiejszy jest, mogę brać od razu, ale nie ma materaca, więc zostawiłam zaliczkę że łóżeczko ma zostać dla mnie, żeby go nie sprzedali i czekam na materac i odbiorę wszystko razem. Niby najdłuższy czas oczekiwania na materac to 4 tygodnie, no ale babka gadała że zazwyczaj zdecydowanie wczesniej są, mam nadzieję, bo za 4 tygodnie dzieciaczki mogą juz być na świecie, a materac nie jest standardowy więc nie jest dostępny w każdym sklepie. Synalowi buty kupiłam, ale ile się nałaziłam, wszędzie rozmiarówka do 38,5 a później już męskie od 41 no i zonk bo żeby dostać rozmiar 39-40 to graniczy z cudem, ale na szczęście się udało, ale ceny butów wysokie, kupiliśmy dwie pary od razu, jedne do grania w piłę halówki, drugie normalne do biegania, do szkoły, no i prawie 330zł, ale dostaliśmy rabat i 280zł zapłaciłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja zjadlam miske lodow z polewa toffi i chce jeszcze, mimo ze zaraz pekne ![]()
![]() |
#4529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.