|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
patitka na poczatku chyba nie warto tej karuzelki montować myśle ze jak bedzie miec 1-2 mies
![]() moja znajoma sn urodziła syna 4700 ![]() ja monitora oddechu nie kupuje |
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zakladam ze moze byc gorzej albo tak samo, bo lepiej chya juz nie moze byc...karuzela - ja poprzendio szybko zawiesilam i jeszcze szybciej zdejmowalam bo jak wyciagalam dziecko to o nia zachaczalam, co mnie i dziecko wkurzalo. zaczekalabym az bedzie bardziej kumate (3 miesiac?) Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-04-11 o 11:13 |
|
|
|
|
#4503 |
|
Zadomowienie
|
margaret - różnie moze byc moja mam natomiast w pitek poszla do pary i w piatek po pracy pojechala mnie rodzic coz urodzilam sie dopiero w niedziele wiec sie troche meczyla ale....drugi porod mojego brata to byl horror 6 mc w szpitalu, podszywka i w koncu CC pamietam jak plakala ze chce do domu wszystkie mamy wychodzily a ona jeszcze 1 mc musiala lezec w szpitalu razem 7 mc ! do tej pory mowi ze moj porod byl lajtowy w porownaniu z bratem
![]() patik - dzis ide do lekarza zobaczymy ale moje samopoczucie nie rokuje dobrze ![]() blondynkapoznan - a jakze mogloby byc inaczej toż to kolos jakis prawie 5 kg (ale mniej do zrzucenia ) hehehhe ![]() dziubek - ja sie obede bez niani i monitora bo bede miala łózeczko przy swoim łózku ![]() patik - ja mam karuzele fisher i zawiesz okolo 1 mc bo ma czarnobiale zawieszki wiec msle ze bedzie okej w tym czasie a na kolorowe zamienie kolo 2-3 mc
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-11 o 11:16 |
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam tragiczny porod byłam w szpitalu od niedz-piatku wyszłam na swoja prosbe musiałam pismo podpisać
hemoglobine miałam 5,5 mdlałam non stop i cisnienie miałam niskie.Po mies doszłam do siebie
|
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
NO przyszedł Pegasus,
pograłam trochę w Mario i trzeba się za obiad wziąć. Chyba się przejdę do Biedronki, bo nudno! I przyszły te moje zamówione body, tak ślicznie pachną ! Pozostaje tylko wózek )Co do porodu to nie zaprzątam sobie raczej tym głowy, będzie co będzie. Urodzić i tak muszę przecież. Czy to będzie SN czy CC to już wyjdzie w praniu, ważne aby dzidzi się nic nie stało! |
|
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4507 | |||
|
Zakorzenienie
|
Madziula
za stomatologa Cytat:
Też jestem ciekawa jak to bedzie u nas i podobnie jak Vailiova ciekawa jestem która pierwsza urodzi Pieleszko poproś gina o usg, powiedz że bardzo chciałabyś zobaczyć kto tam siedzi u Ciebie w brzuszku Ja trzymam też kciuki, żeby było usgCytat:
Ale Ty jesli masz obawy to porozmawiaj z lekarzem ![]() ![]() Cytat:
![]() Do mnie mąż dzwonił przed chwilą, że umówił nas na usg 4d z filmem, bo jakiś jego kolega takie miał i sobie bardzo chwalił i on też chce. No i umówił nas na 19 kwietnia. Głuptas
|
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w drugim mieszka babcia zanetaa - co prawda to prawda tak czy siak trzeba wypuscic nasze lobuziaki na swiat jak to moja ciotka rzecze : "dobrze Ci było dać to i dobrze bezie urodzić " ah mi tez body przyszly wlasnie listonosz przyniosl sa sliczne
|
|
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za odpowiedzi dziewczyny!, dobrze jest poczytać o czyichś doświadczeniach!
Można na Was liczyć ![]() Porozmawiam z ginem w czwartek. I jednak skłaniam się ku cc... a Mario na Pegazusie to też była moja ulubiona gra, wiedziałam, gdzie ukryty jest każdy grzybek czy fasolka ![]() Ale mam ochotę na frytki z serem na wierzchu, takie domowej roboty...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
matko jak czytam ile Wy wydajecie na lekarza i badania to mi się słabo robi
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#4511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jestem zmuszona iść na 3d pomimo że nie chciałam bo gin powiedział że jak nie pojde nie bedzie dalej ciazy prowadzil |
|
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
az sie ciesze ze mam gina i badania na NFZ. teraz tylko to dodatkowe srodowe usg 4d(wlasnie maz chce tak jak u natki
) bedzie platne (licze ok 350 zl jednak...) nie wiem nawet po ile jest teraz
|
|
|
|
#4514 | |
|
Rozeznanie
|
Vaniliova wyrazy współczucia
![]() Tak Klupś ![]() ![]() To łóżeczko spodobało mi sie jako pierwsze jak juz dawno zaczełam ogladac co wogole jest w łóżeczkowej ofercie ciekawe czy na zywo tez bedzie takie wrazenie robiło oby szukam teraz poscieli chcialabym z motywem zyrafki ale takim delikatnym nie za przeproszeniem nasrane motywow na powłoczkach ![]() Kolina i Pieleszka ![]() Pieleszka za ujawnienie płci !!Stronczek27 super ciuszki ![]() Cytat:
![]() Fotka z wczoraj 27 tydz 2 dzień :
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-04-11 o 11:34 |
|
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej
Zaraz wychodzę do gina i wreszcie zobaczę mojego potworka. Nie mogę się doczekać, bo już taaaak dawno go nie podglądałam ![]() No i oczywiście prosze o kciuki ![]() Cytat:
![]() Nerolka! Widzę to na mojej magicznej kuli Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-04-11 o 11:35 |
||
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kupuję nianię z monitorem oddechu. A kupuję dlatego, żeby miec kontrolę, tyle się słyszy o śmierci łóżeczkowej, że wolę mieć taką "pomoc". Zdarza się, że dziecko ma w nocy problemy z oddychaniem (jak np. miał Krystianek od Neroli z tego co pamiętam). Nie chcę zwariować i cały czas czuwać nad łóżeczkiem. Sam dźwięk takiego urządzenia pobudza dziecko do oddychanai w razie W, czytałam dużo opinii w internecie. Ostatnio w dzien dobry tvn była kobieta której nowonarodzone dziecko wlasnie mialo taka przypadlosc ze w nocy mozg jakby "zapominal" o tym ze dziecko ma oddychac.
Wiadomo to są rzadkie przypadki, ale jednak się zdarzają. Ale kiedyś nie było takich specyfoków i ludzie też nie narzekali, dlatego to jest decyzja już rodziców, jedni się decydują inni uważają za zbędny wydatek. Każdą decyzję trzeba szanować
|
|
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo za jedną morfologię musiałam sobie sama zapłacić
|
|
#4519 |
|
BAN stały
|
Lilka ale masz sliczny brzuszek, jestesmy na tym samym etapie a moj to brzuchol 2 razy taki
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może jemu chodziło po prostu o lepszy sprzęt niż sam ma W moim przypadku tak jest.Bardzo mi się kręci w głowie A muszę poodkurzać i podłogi pomyć.
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka82 ale masz zgrbniuchny brzucho!
A ja jutro zaczynam(albo dziś- czasem już głupieję z tym liczeniem) 31 tydzień! Ja też chodzę prywatnie i kasy od ciula już poszło a i plus badania...raz zostawiłam w labku 188 zł...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też chodzę na NFZ i tylko na pierwszej wizycie byłam prywatnie bo już na NFZ nie było zapisów bo to końcówka roku była.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
moj gin - mial mozliwosc i 2d i 3d - tez traktoal 3d jako bajer a wszystko inne widzial na 2d. wiec ciekawi mnie podejscie gina blondynkipoznan...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4524 | |
|
Zakorzenienie
|
Łooo matko
Cytat:
![]() Lilka łóżeczko będzie napewno równie śliczne jak na zdjęciach ![]() Ale laska z Ciebie, brzuszek zgrabniutki masz ![]() Dziewczyny, bo nie wszędzie jest lekarz z NFZ na tyle dobry żeby prowadził ciążę. Więc jeśli Wy macie taką możliwość to tylko się cieszyć! Pewnie że jakbym takiego miała to też wolałabym nie płacić i chodzić na NFZ, ale niestety przykra prawda u nas w pobliżu takiego nie ma Za każdą comiesięczną płacę 100zł, ale za taką awaryjną nie płacę. Ale mam pełne zaufanie do mojego ginekologa i wiem że był to b. dobry wybór, że do niego poszłam. No ale niestety za wszelkie badania trzeba płacić-raz byłam u rodzinnego po skierowanie Może tym razem też pójdę, tylko nie wiem czy tak co miesiąc mi może wypisać.---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Nic nie musisz, marsz do łóżka!
|
|
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
gdyby nie to że chcę rodzić w tym szpitalu co on pracuje tam mam położną to pewnie bym zmieniła lekarza
a jak nie bedzie mnie prowadził lekarz z tego szpitala to mnie nie przyjma |
|
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja też wydaje mnóstwo kasy ale nie miałam wyjścia. Zaczęłam chodzić do gin , do przychodni w ktorej mam wykupiony pakiet z zakładu pracy i zakładałam że w ten sposób zaoszczędzę ale jak mnie ta lekarka potraktowała tak jak ... (w szpitalu z podejrzeniem ciąży pozamacicznej powiedziała mi że ona nie ma czasu na takie jak ja że ona ma pacjentki!!!! mój tż był w szoku !!!) to stwierdziłam dzidzia najważniejsza i trzeba jakoś kasę skombinować!!!a płacę różnie od 100 do 200 w zależności czy usg, czy cytologia. A do tego badania, jak podstawowe to robię prywatnie a jak takie konkretne to wracam do tej przychodni z pakietem i rodzinny przepisuje mi skierowanie i nie płacę za badania ![]() ale dodatkowo oczywiście robiłam badania prenatalne to pierwsze i potem połówkowe za w sumie 500zł (3d i 4d)ale z tego ostatniego międzi 28 a 30 tc zrezygnowałam bo wyszłam z założenia że przy takim dużym już dziecku to moja gin wszystko zobaczy na zwykłym usg i odpadł w ten sposób kolejny wydatek 250zł (a wypadł by mi w jednym miesiącu z wizytą i szkołą rodzenia płatną więc kasy na to już nie mam ) Cytat:
brawo zgadzam się w 100% z Twoim zdaniem
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-04-11 o 11:55 |
||
|
|
|
#4528 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Kciukam za wszystkie dzisiejsze wizyty! Ja po sn i cc teraz chcialabym sn, ale bez naciecia, ale jak bedzie to sie okaze. Niekiedy to od nas w ogole nie zalezy (jak moja ostatnia cesarka) Monitora oddechu nie mialam i nie kupuje... Glodna jestem... |
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
I oto mój bębenek, tak jak pisałam wcześniej, 30 tydzień ciąży skończony...
|
|
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie, mam takie same zdanie..co ma zobaczyć to w 2d zobaczy, a 3d to bajer dla rodziców. Lilka ale masz brzuszek ładny, i Ty sama chyba szczuplutka jesteś. Zmuście mnie do roboty.. Ja też chodzę prywatnie do gin, co wizyta 80 zł, badania w labor prywatnie, usg u innego lekarza, leki...kasa się rozpływa. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

zakladam ze moze byc gorzej albo tak samo, bo lepiej chya juz nie moze byc...

hemoglobine miałam 5,5 mdlałam non stop i cisnienie miałam niskie.Po mies doszłam do siebie
za stomatologa 

matko jak czytam ile Wy wydajecie na lekarza i badania to mi się słabo robi

Od razu zadzwoniłam do mojej pani stomatolog, pomimo, ze niedziela i umówiłam się już na dzisiaj... Ehhh...
Może jemu chodziło po prostu o lepszy sprzęt niż sam ma