|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Ewesko, doczytałam o Twojej sytuacji. Takie zawieszenie, to masakra, współczuję, bo sama z Synkiem, do tego Mąż nie wie, co robić, jechać, czy nie... Ale jutro się wszystko okaże
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
nieeeeee
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nastrasza nas, a pozniej czlowiek siedzi jak na szpilkach z zalozonymi rekami i czeka przyspieszacze nie pomagaja mazianeczko a moze dzisiaj potraktujemy sie kokajlem z olejku rycynowego ![]() no xchyba, ze jakims cudem na wizycie gin okrzyknie 4 cm rozwarcia i na oddzial skieruje ![]() Cytat:
![]() ![]() bo my mamy wieceeeeej :P bylam na nozkach w sklepie nie 4 km tylk 1 km tak na probe efekt?? nie dojde 2 km w jedna strone bo po tym 1 siku jak cholercia jasna mi sie zachcialo ![]() po obiadku jade do cukierni zamowic tego torta na 2 rocznice slubu i do mamy na chwile ![]() moze ona mnie zaczaruje ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Współczuję nocnych bóli ![]() Cytat:
![]() ![]() 12 kg to nie dużo tym bardziej, że u Ciebie ich nie widać. Poszły w brzusio ![]() Szkoda tylko, że żelazo tak spadło, ![]() ![]() ![]() Ja zakupki zrobiłam, posprzątałam, na 15 zrobię obiadek a teraz leniuchuję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Raczkowanie
|
Ja się chyba muszę powoli za jakieś porządki zabrać, chociaż jakoś mi się nie chce, bo jak posprzątam dziś to pod koniec tyg. będę musiała to robić od nowa, no i nie wiem sama...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry dziewczynki
![]() ![]() Już myślałam, że Kwiatecek rozpakowany a tu nic ![]() Gusia wszystkiego najlepszego i przyjemnego rozwiazania ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, a jest ich mnóstwo ![]() Ja dzisiaj się wyspałam z przerwą na oddanie siuśków do badania, meczyły mnie troche skurczybyki i teraz też są ale nie zwracam uwagi ![]() ![]()
![]() |
#4506 |
Zadomowienie
|
Witam
Mam strasznego lenia dzisiaj, zresztą moje dziecko w brzuszku to samo. U niego to poważnie rzadkość ![]() Gusia wszystkiego naj naj ![]() ![]() ![]() Dziewczyny Aguś i Mazianka a czy Wy się czasem za bardzo nie nakręcacie na ten wcześniejszy poród? Przecież i tak wszystko pójdzie w swoim czasie, jak dziecko i wszystko pozostałe będzie gotowe. Rozumiem, że są skurcze... Nie wiem czemu niektórzy mają takie parcie... ![]() W szpitalu laska przyszła 5 dni przed terminem (PO CO?) bo niby miała już 4 cm rozwarcia ale bez skurczy ![]() Wyobraźcie sobie tyle bólu ![]() ![]() Aż nagle przyszła chwila, przyszedł czas, laskę siekło i urodziła, maleństwo 2,5 kg. Za wszystkie wizyty ![]() ![]() ![]() Miałam Wam jeszcze napisać żebyście się nie martwiły o Kasię naszą bo padła jej ładowarka z laptopa i nie ma dostępu do neta. Stwierdziła, że nie wytrzyma bez forum ![]()
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-04-18 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Moderatoreska
|
Jej, ale mam lenia :P
Lodówka świeci pustkami, nie robiłam zakupów ze względu na ten szpital bo i po co jak nikogo miało nie być w domku, wysłałam synka to może chociaż zapiekanki jakieś zrobię do jedzenia. Dzięki dziewczyny ![]() Gdybym wiedziała na czym stoję inaczej bym do tego podchodziła a tak to same domysły, nic nie jest pewne do konca, jeszcze się okaże że mam czekać aż samo się zacznie i będę rodzić sn. Pewnie okaże się że mężul ma rację i urodzę dopiero po świętach. Z reguły jego słowa i przeczucia się sprawdzają. Wczoraj jak rozmawialiśmy przez telefon to powiedział że pewnie jutro nie pójdziesz jeszcze do szpitala tylko dopiero we wtorek i co i idę we wtorek, juz mu nie raz powtarzałam żeby nie krakał ![]() Mocno trzymam kciuki za wizytki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na razie sposoby sa domowe ![]()
![]() |
#4509 | |||||
Zadomowienie
|
Gusiagatko, wszystkiego najlepszego
![]() ![]() Cytat:
![]() Wiesz juz, o ktorej godzinie bedziesz miec cc 22-go? Rano? Anulinka, Xanthippe, Klaterina, gratuluje kolejnych tygodni ![]() Cytat:
Mi oba boki dretwieja ![]() Ania26, Grazin, Listopadowa, Aguś ![]() Cytat:
Przynajmniej tak mowily na szkole rodzenia. Cytat:
Trzymam wobec tego kciuki za 4 cm rozwarcia ![]() I Mazianko, za ciebie tez ![]() ![]() Najwyzszy czas ![]() Ewesko, bardzo wspolczuje takiego zawieszenia... Mam nadzieje, ze w koncu powiedza ci cos konkretnego /np. zdecyduja date cc/ i w koncu bedziesz wiedziala na czym stoisz. Tym bardziej, ze przeciez jeszcze musisz jakos jeszcze dac znac mezowi... Cytat:
![]() Jak tam skurcze dzisiaj, sa? Ciekawe, co tam u Kwiatecka??? Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-04-18 o 12:00 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() eweska ja jestem pewna, że taki właśnie będzie scenariusz, jeśli już się położysz do szpitala to wrócisz do domu z dzieciakami ![]() mary - zazdroszczę takiego przyrostu wagi, baaaardzo ![]() ![]() Ja też mam dziś lenia, powinnam aukcje na allegro wystawić ale taaak mi się nie chce. Dobrze, że sobie wczoraj kaczkę na obiad oporządziłam, to dziś dorzucę tylko jabłka i do pieca. Acha jeszcze tak chciałam Was podpytać, trochę ponad tydzień po porodzie będziemy obchodzić z TŻ'tem 1'szą rocznicę ślubu. Wiadomo nigdzie na kolację nie wyjdziemy, prezentów też raczej nie chciałabym abyśmy kupowali sobie nawzajem, co tu wymyślić aby dzień było choć trochę wyjątkowy? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
TheXanthippe Co do Twojego szpitala, to najbardziej zniechęcił mnie fakt, że każą rzeczy na porodówkę przynieść w plastikowej torbie
![]() gugasiatko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() eweska ![]() violisia ![]() ![]() PISZE ktoś do Kwiatecka?? Bo jak nie, to ja skrobnę, bo już nie mogę z tej ciekawości, jak się u niej akcja rozwija... KTG mi nie zrobili. Powiedzieli, że jak nagły przypadek, to mam się zgłosić na patologię i oni tam zdecydują, czy mam zostać. A jak nie - to muszę mieć skierowanie. A żeby mieć skierowanie - muszę mieć wizytę. A wizytę mam 6 maja. Wspaniała Służba Zdrowia... ![]() Idę jutro prywatnie. Zapłacę - to będę mieć ![]() A i mam szalonego tż... Umówił się z pielęgniarkami z oddziału, że jak zacznę rodzić, to dadzą mu szybki wypis (nawet w środku nocy w sobotę ![]() I z przyjacielem, że po niego wpadnie i dowiezie do Bródnowskiego na porodówkę. Cały oddział wie, że niedługo mogę rodzić ![]()
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
ja już po wizycie...małej się chyba nie podobało bo od tego czasu strasznie się wypycha i znowu mnie brzuch boli a u gina było wszystko super
![]() ![]() ![]() Gusia wszystkiego dobrego ![]() ![]()
![]() |
#4513 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aż mi się oczko spociło ![]() Pewnie troszeczkę spokojniejsza jesteś, cio?
![]() |
#4514 |
Zadomowienie
|
Za dwa tyg też mnie to czeka, nieprzyjemne mówisz a bolesne bardzo czy jak????
#4515 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro powiedziały, że pozwolą mu wyjść na jeden dzień w razie czego, to znaczy też, że jego stan nie jest bardzo poważny ![]() mamaoptymistka Ten wymaz nie boli i trwa krótko, ale muszę przyznać, że do przyjemnych nie należy... Ale jak dla mnie w ogóle badanie na samolocie jest nieprzyjemne.
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
mazianka ja dokladnie to samo, kaze sie walić po rękach bo wtedy mniej boli
![]() z zakwasami tez tak mam, że jak są to je pukam, stukam i mimo, ze boli to taki fajny ból ![]() mamaoptymistka; ja tez jakoś niedlugo mam ten wymaz tylko chyba za 3 tygodnie ![]() a czy to może cos takiego jak pobranie cytologii ? hmmm moria, może cos pysznego do jedzonka - Waszego ulubionego? Albo jakiś tort, szampan... ??
#4518 |
Zakorzenienie
|
ja mam wziernik na każdej wizycie zakładany i nie chodziło mi o to
![]() ![]()
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
Info od Kwiatecka:
Hej ![]() ![]() i drugi sms: Niedługo powinnam mieć ktg, to zobaczymy, co wyjdzie. Ale więcej na pewno będzie wiadomo po obchodzie. Jak coś, to do którejś na pewno dam znać. i dziękuję, że mnie wspieracie. Kochane moje Kurcze, biedna jest z tym czekaniem...
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-04-18 o 12:34 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jej, zrobi wszystko aby być wtedy przy Tobie! ![]() Cytat:
![]() ![]() Za wizytę ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na rocznice, moze np. szampan i czekoladki? Chociaz Igusia juz bedzie duzym akcencikiem ![]() Cytat:
![]() ![]() Aaaaa, moge wam wreszcie pokazac fotki pokoiku Nadii. TZtowi odnawianie zajelo ponad miesiac ![]() ![]() ![]() Lozko jeszcze nie ubrane w posciel (zakrywam folia, tylko do zdjecia zdjelam), bo na poczatku maluszka bedzie spac w koszyczku, w naszej sypialni... Bardzo lubie przesiadywac sobie w tym fotelu. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To super sprawa jest i pewnie po tygodniu już dojdziesz do siebie. Jak nie to i w domu można coś takiego wykombinować ![]() Co do wymazu...po porodzie stwierdzicie, że mogłybyście mieć go co tydzień ![]()
![]() |
#4523 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ci lekarz polozne i inne ludzie mowia, ze to moze byc juz to czekasz ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bez przerwy skurcze wzzystko mnie boli sam lekarz mowil, ze jakbym jechala do szpitala to mnie zostawia ![]() moja mala dzisiaj sie prawie w ogole nie rusza zjadlam obiadek, kilka ciasteczek, moze sie ruszy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Moderatoreska
|
Moria jak u ciebie już blisko, ale będzie napięcie, szkoda że mnie nie będzie wtedy w domku i brak netu w szpitalu, chyba już dziś będę musiała prosić o relacje na telefon od dziewczyn
![]() Zazdroszczę że wszystko wiesz, u mnie z organizacją to ten szpital jest na szarym końcu. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Agus a załatwic sie normalnie mozesz? bo mnie cały czas gania,a nie moge. I mam od wczoraj brunatne jakies upławy,ale to juz napewno nie czop. aaaaa i zmobilizowałam sie wreszcie i siedze z farba na odrostach ![]() a tak mi sie nie chciało ![]() ale chociaz to bede miala "z glowy"
__________________________ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gabryś jest z nami od 23.04.2011 Edytowane przez mazianka81 Czas edycji: 2011-04-18 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
naprawde uwazacie, ze ten wymaz na paciorkowiec to nieprzyjemne jest?????
![]() przeciez nic sie nie czuje nabiera patyczkiem sluz ze scianek jak przy cytologii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Wtajemniczenie
|
andziot dzieki
![]() dzieki dziewczyny za wypowiedzenie sie w kwestii dretwienia, czyli to normalne ![]() Cytat:
wrocilismy od lekarza i mnie scielo, lekko mdlilo, poszlam sie polozyc i chwile temu wstalam, po 2h snu ![]() czy ja jestem w kulinarnym raju? moze wogole w raju? wlasnie na deser mialam cos a`la sushi zrobione przez tz. ewesko doczytalam ze chca cie na obserwacje, ale ja mysle tak samo jak moria, ze zrobia ci poprostu cc, ale jak juz dzownilas to moglas powiedziec temu lekarzowi ze skoro wiadomo ze cc to niech ustali date ze musisz wszystko przygotowac, ze synek musi u kogos zostac, a tz wrocic. ja tam sie nie krylam i dlatego prosilam zeby wiedziec szybciej o terminie a ja od kilku dni myslalam o dorkabl i napisalam do niej, wklejam co odpisala: no leze. chlop moj ma juz 2kg, szyjka stanela i stoi wiec jst sukces. na swieta bede miala kompa wiec wtedy planuje nadrobic przynajmniej klub. camomile super pokoik, ale klimacik, pieknie
moich dwoch chlopcow<3 zaczynamy od nowa dietowanie ![]() Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-04-18 o 12:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
ale sie nalezy w szpitalu eh wanze, ze maluszek rosnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
Siasiek no pewnie tak będzie z tym wymazem
![]() No ja napisałam tylko że dla mnie to przyjemne nie było, nie wiem dlaczego, bolało mnie i tyle. Nie chcę siać zamętu że to nie wiadomo co i straszyć może te dziewczyny co jeszcze mają to przed sobą. Myślę że to tak jak przy badaniu, dla jednej luz ogólny a dla drugiej średnia przyjemność ![]()
![]() |
#4530 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Camomile pokoik przesłodki! ![]() ![]() Siaśku pomysł super! Ale ja teraz tak wyglądam, że nie mam ani jednego zdjęcia, na którym jest coś więcej niż brzuch, nie mogę na siebie patrzeć, czuję się jakby mnie coś połknęło a ja jestem w środku, uwięziona w opasłym ciele ![]() Cytat:
![]() No to widać, że u Kwiatecka jeszcze się nie rozkręciło, pełnia nie pomogła - to jakiś pic na wodę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.