|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Wszystkiego najlepszego Gusiagatko!!!!
|
#4442 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Dzieńdoberek!
Grazin i pozostałe dziewczynki kciuki za wizyty !!! Gratuluje też nowych tygodni bo pamiętam że trochę w poniedziałek sie posypie ![]() Ja dziś miałam księżycową noc, wstawałam równo co półtorej godziny, a księzyc w nocy cuuuudowny !!!!! Wyprawiłam męża do pracy i chyba pójdę się jeszcze zdrzemnąć. Ciekawe jak tam noc u Kwiatecka??
|
#4443 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć śpioszki!!
Już poniedziałek W tym tygodniu będziemy mieć naszą córcię w domu ![]() Nie ma wieści od Kwiatecka, mam nadzieję, że pełnia ją ruszyła i dziś dostaniemy informację o narodzinach Alana ![]() Cytat:
Dzięki kochana! Ja to myślałam aby zakładać takie paluchy przy nauce siusiania na kibelek, bo pampersy są tak chłonne, że dziecko nie czuje wilgoci a jak się zsiura i mu w tetrze czy czymś tam innym mokro będzie to może chętniej na kibelek się przełączy. No zobaczymy Cytat:
Z praniem robię tak, że piorę na codzień w orzechach a raz na jakiś czas w zwykłym proszku, ostatnio w poleconym przez Ciebie Persilu Wszystkie ciuszki dla małej wyprałam właśnie w orzechach. Dziewczynki, nie wiem czy źle wyczytałam ale ten szpital ddaaiissyy to chyba niepubliczny jest więc mogą mieć takie dodatkowe pakiety Cytat:
Gusiagatko i ode mnie moc buziaków ![]() ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Acha i jeszcze w kwestii nowego tematu. Ciągle nie wiemy czy się w tej części na 100% pojawi maluszek co może być istotne przy wyborze tytułu ale myślę sobie tak, jeśli wygra np. "Pierwszy dzidziuś * już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami" * ew. pierwsze dzidziusie ![]() a do końca wątku nie pojawi się jednak żaden maluszek to wygra ten temat, który jako drugi zdobył najwyższą ilość głosów a pasuje to aktualnej sytuacji, np. świetny tytuł sani Mam nadzieję, że wszystkim taki układ odpowiada. Sondę już trzeba założyć, bo przy tym tempie możemy wykończyć wątek w max 48h
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-04-18 o 07:08 |
|||
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
listopadowa
![]() moria A ja czekam ze swoim głosem do końca dnia Jak nie będzie dzidziola na forum, to oczywiste, że głosuje na "nie zrobimy z siebie czuba" ![]() No niech Alanek się ruszy - chyba jesteśmy najpóźniej rozpakowującym się wątkiem na wizażu Lecę na badania krwi i ktg (o ile się dostanę bez skierowania). Buziole
|
|
#4445 |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie
![]() Największy plus weekendu to przespana noc Wczoraj tatko miał urodziny i paliliśmy grilla były kiełbaski, kornetki i karkówka mniam mniam. A moja sis z Irlandii w końcu wysłała paczkę Znowu przesiedze w oknie cały tydzień nic nie robiąc Pisałam Wam o tych swędzących bąblach co mi wysypało po witaminach... No to całkiem odstawiłam tabletki od ost wizyty i sobote zrobiłam sobie sok warzywny, z marchwi, pietruszki, selera i jabłek. I na drugi dzień mi obsypało noge tymi bąblami Co jest?? Mam za dużo witamin? Przeciez zazwyczaj jest niedobór a ja mam nadmiar?Nie rozumie tego!!! No to trzymamy kciuki za Kwiatecka!! Niech się cos w końcu dzieje na tym wątku!!!![]() A dziś może zaczne Miśkowe pranie
|
|
#4446 |
|
Raczkowanie
|
Dobry
![]() A ja nadal sie męcze z chorobskiem...ucho tylko troche juz pobolewa ale nadal jest zatkane. Daisy matko polko takie ceny no to chyba jedynym wyjasnieniem jest to co napisala moria. Chociaż u mnie w szpitalu za zzo chcą 700 zł jesli jest to "widzi mi sie" pacjentki wiec ja moge gryzc sciany a tyle pieniędzy nie wydam oczywiscie zaslaniaja sie tym ze jesli jest wskazanie do podania co ocenia lekarz to dadza za darmo. Za to porod rodzinny jest darmowy.
|
#4447 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Gusia, sto lat Trzymam za dzisiejsze wizytkiA u nas noc do d.... Cały zeszły tydzień spałam dobrze, a w tą noc maskarycznie ). Nie wiem, czy to przez pełnię ( ale zasłoniłam wieczorem okno i księżyc nie świecił mi w oczy ), czy przez nerwy związane z życiem.Na szczęście nie mam na dzisiaj multum zajęć, więc jakoś przetrwam. A tak w ogóle to zaczynamy z Pepe 37 tydzień Miłego dnia dziewczyny. |
|
|
|
#4448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a my z Oliwką zaczynamy 38tydzień
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Anulinko to widać my inaczej liczymy te miesiące
ja liczę że urodzę z końcem 9 miesiąca, do terminu został równy miesiąc (17.05) więc ja już jestem w 9 miesiącu, według mnie oczywiście nie liczę tygodni bo się nie mogę połapać, łatwiej mi liczyć tygodnie w miesiącu Ja dzisiaj też kiepsko spałam, często się budziłam na siku i w ogóle jakoś tak niespokojnie spałam, zresztą kolejną noc z rzędu. Tyle że dzisiaj nie miałam skurczy i brzuch mnie nie bolał. Dzisiaj mam wizytę (zaraz wychodzę bo na 9,30 a muszę dojść do miasta kawałek). Zjadłam owsiankę na lepsze sr...trawienie i waga skoczy pewnie z 3 kg od rzeczywistej o nie dość że owsianka to jeszcze zaległości.
|
|
#4450 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie mam porownania normalny porod kontra cc, ale moja kolezanka najpierw miala cc (miala skurcze parte i kawal normalnego porodu za soba,ale okazalo sie ze dziecko naturalnie nie wyjdzie i szybko cc), ktora ciezko zniosla, na znieczulenie ogolne (ho ho ho temu) a z drugim uparla sie na sn, ale nie w pl. jest nienaturalnie szczuplusia, a dzieci ma duuuuze, byla porozrywana bardzo, bardzo dlugo rodzila, cos tam z pecherzem miala po porodzie i ogolnie skonczyl sie z pomoca wlasnie vacum czy kleszczy bo na cc bylo zapozno. ale miala zzo. i kobieta z takimi doswiadczeniami stwierdza ze moze rodzic naturalnie -ale pod warunkiem dostepnosci znieczulenia. wiec cos w tym musi byc ja sie ciesze bardzo ze mam wyznaczona date cc, bo najbardziej boje sie przeterminowac, ewentualnych powiklan jak nie zrobia na czas cc po terminie, a jednak o tym to ja slysze najczesciej. jak bede miala urodzic wczesniej sn-spoko, ale chce miec komfort ze zrobia mi cc jak nic sie samo nie ruszy. Cytat:
![]() ![]() DZIEWCZYNY CZY WY TEZ DRETWIEJECIE LEZAC NA PRAWYM BOKU???????????????? GUSIA NAJLEPSZEGO- BUZIAKI!!!
|
|
|
#4451 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() gusiagatko Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!! bzyczka, grazin, listopadowa ![]() ![]() za wizyty myślałam że wejdę i okaże się że już mamy maluszka a tu nadal cisza ![]() nocka średnia od 3 do 6 nie spałam i to już trzecia noc taka, jakoś bez weny dzisiaj jestem, może jak wciągnę jakieś śniadanie to mi wróci
|
|
#4452 |
|
Wtajemniczenie
|
agnieszka_pe25, mi w tą noc drętwiały nogi i ręce zarówno na prawym, jak i lewym boku
|
|
|
|
#4453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlasnie sie obudzilam ze dzisiaj wizyta u alergologa z malym. ide sie zbierac- do pozniej
Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-04-18 o 08:23 |
|
|
|
|
#4454 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() U mnie nocka też nie za ciekawa, nie dospałam jak obudziłam się na siku po 3 tak nie mogłam usnąć, chyba po 6 udało mi się na trochę zasnąć. Zaraz jakieś śniadanko, torbę muszę dopakować, po 9 gdzieś zadzwonię do gina będzie już chyba po obchodzie, ciekawe o której będę jechać. Co do netu to nie będę go niestety miała, a u mnie bez netu to tak jak bez ręki, no ale trudno, nic nie poradzę. |
|
|
|
#4455 |
|
Zadomowienie
|
witajcie mamusie jestem niewyspana, znowu o 2 poszłam na siku i do 4 prawie nie umiałąm zasnąć i pewnie znowu zaliczę popołudniową drzemkę jak wczoraj. Maluszek w nocy w dodatku takie piruety robił, że brzuch co chwila zmieniał kształt, teraz też już zaczął więc jakiś aktywny dzień ma po wczorajszym dość leniwym trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i buziaki dla solenizantki dzisiaj zaczynamy 35 tydzień |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana z kubkiem pachnącej kawki
![]() Cytat:
I oczywiście za wizytę.![]() ![]() Cytat:
Dziękuję za życzenia ![]() za wizytę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ktoś chyba jeszcze ma dzisiaj wizytę, więc zapobiegawczo zostawiam Dziękuję wszystkim za życzenia urodzinowe :milusio mi się zrobiło a sama jestem do 15 w domku Szkoda, że nie ma wieści od Kwiatecka ![]() Klaterina dziękuję
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-18 o 08:46 |
|||
|
|
|
#4457 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwilke, zeby sie przywitać
Mam dzisiaj wizytę u gina na 10.20. Prosze o kciuki, zeby moja Oliwka troszkę urosła ![]() Gusiagatko wszytskiego najlepszego z okazji urodzin Później postaram sie poczytać co u Was, bo jakos przez weekend nie było jak |
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin, Listopadowa, bzyczka1, bassienka
za wizytyGusiagatko Aliczka88 może masz uczulenie na seler ??? ![]() TheXanthippe duuuuużo zdrówka anulinka2009 za kolejny tydzieńagnieszka_pe25 ja drętwieje na obu bokach ![]() powodzenia u alergologa, jest lepiej w ogóle ??? eweska olbrzymie kciuki dla Was !!!!!!!!! daj proszę znać nam co i jak, żebyśmy nie pomdlały z niewiedzy Witajcie !!!! Zapowiada się piękny dzień, więc zaraz wyruszamy do dziadków do ogrodu ... buziaczki |
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane!!
u nas piekny dzien! ja juz od rana na nogach, zaraz wcinam drugie sniadanie ![]() pranie sie konczy prac, troszke ogarnelam i zaraz idziemy na spacer moze jakies ostatnie zosiowe zakupy, bo pogoda sprzyja spacerom ![]() w nocy mialam bole mega jak na @ a Zoska kopala odpychajac sie od gornej czescie macicy i pamietam ze w polsnie myslalam sobie, pchaj sie Zoska pchaj to na Wielkanoc bedziesz z nami hihihgusiagatko WSZYSTKIEGO NAJ!! i przed wszystkim latwego porodu ![]() milego dnia kochane!!!
|
|
|
|
#4460 |
|
Zadomowienie
|
Witam serdecznie. Widzę, że nie tylko ja miałam koszmarną noc... (I koszmarny dzień się zapowiada). Po wczorajszym spacerze ledwo chodzę... Do tego dołączyły jakieś paskudne dolegliwości żołądkowe... Ech...
Trzymam kciuki na wszystkie wizyty - zdajcie relację, no i oczywiście za Kwiatecka! |
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
TheXanthippe zdrówka, ja w pt i sob. męczyłam się z bólem żołądka. za 38tcanula_81 wow już drugie śniadanie, to ja pierwsze zjadłam dopiero ![]() eweska nie dziwię Ci się z tym szpitalem... ja to mam w ogóle fobię do szpitala, samego bólu przy porodzie się tak nie boję jak atmosfry szpitalnejno i za kwiatecka oczywiście...takie słonko piękne może Alan się dzisiaj zdecyduje wyjść
|
#4462 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek
Gusiaczku wszystkiego Najlepszego ![]() za dzisiejsze wizyty,moja jest na 18-tą.kwiatecek-wydaje mi się,że już przytula Alanka ![]() Co do staników-ja kupiłam zwykły gładki,łatwo można miseczkę zsunąć.,,Majtki poporodowe jak najbardziej tak....Położna bardzo poleca te majtochy bo się fajnie sprawdzają W sobotę byliśmy oglądać porodówkę i powiem wam dziewczyny,że jestem mile zaskoczono.Atmosfera panująca tam przypomina dosłownie ciepło domowe...Sale porodowe są 3,oczywiście osobne.wW jednej było łóżko dwuosobowe (porodowe) dla partnera bądź osoby towarzyszącej,wanna,krzes ło specjalne (wyglądało jak do zabaw sadomaso ![]() ) i bardzo sobie to chwaliły.I jeszcze co mnie zdziwiło panował tam spokój,żadnych krzyków,kręcących się ludzi itp....Myślałam,że zastaniemy tam jeden wielki chaos ,a tu taka niespodzianka,ażmi się miło zrobiło..Naszczęście mam do dyspozycji 3 polskie położne .Papiery już zawczasu wypełniła mi położna i oczywiście kwestionariusz o zzo.. A i w ich klinice aby rodzić trzeba mieć skończone 36 tyg. ..
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka jak taka ladna pogoda, to szkoda mi czassu na sen, a jak sie obudze to od razu mnie do jedzenia pcha
![]() KCIUKI ZA WSZYSTKIE WIZYTY!!! ![]() Grazinku, Listopadowa i jesli o kims zapomnialam to przepraszam ![]() lece, buzki! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za wizytę ![]() ![]() Cytat:
![]() za Twoją wizytęCieszę się, że zadowolona jesteś z porodówki. Ja u siebie w szpitalu będę oglądać 29 kwietnia. Wtedy też dowiem się jak będę rodzić (mam nadzieję) Uciekam na zakupy ![]() ale niunia skacze w brzuszku, może też świętuje urodziny mamusi |
||
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
nie wyspalam sie wszystko mnie boli mala sie ryje i naciska na kanal rodny, na odbytnice tak, jakby miala za chwile wyjsc, ale ma blokade tragicznie to boli slabo mi i duszno
|
|
|
|
#4466 |
|
Zadomowienie
|
Witam w piękny słoneczny dzień
Gusia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Ania26.Grazin,Listopadowa ,Aguś ![]() ![]() za dzisiejsze wizyty.Kwiatecek pewnie już synka tuli ,strasznie ciekawa jestem a tu żadnych wieści .Eweska trzymam kciuki za szybki powrót ze szpitala,stawiam że najdalej do środy już bedziesz po CC. Chyba że dzieciaczki ułożone głowkowo to jest szansa na sn. Moja koleżanka rodziła bliźniaki sn i poszło sprawnie i szybko,z tym że jej maluchy miały po 1800 i 1900 gram.Koniecznie pisz eski ,czekamy na wieści
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-04-18 o 09:59 |
|
|
|
#4467 |
|
Moderatoreska
|
Dzisiaj jednak spędzam dzień jeszcze w domku
![]() Jutro na 10 mam się zgłosić na izbę przyjęć. Ciągle mój lekarz mówi o obserwacji na kilka dni no wkurzające to jest, nie wiem czy sobie myśli że poleżę do piatku i w piatek mnie wypiszą ??? i co później ? Nie rozumiem już tego ileż oni będą czekać ??? Coraz bardziej mnie to wszystko wkurza |
|
|
|
#4468 |
|
Zadomowienie
|
hej
gusiagatko najlepsze życzenia urodzinowe, spełnienia wszystkich najskrytszych nawet marzeń dziewczyny powodzenia na wizytach
|
#4469 | ||
|
Zadomowienie
|
czesc
![]() 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty.. ![]() ..ii kwiatuszkowe nowiny ![]() jesrem zmeczona, nie scie kilkunasta noc z rzedu(chodze do wc co 1 godz. klade sie spac zmeczona a po 1,5 godz budze sie wyspana..i tak sie miotam przez pol nocy:/.. wkurza mnie o juz.. chyba mam jakis kryzys...) Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4470 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamusie
Ja już dawno po śniadanku, odkurzyłam mieszkanie i czekam aż TŻ wróci z siłowni i śmigamy do IKEA Wczorajszy wieczór spędziłam na robieniu listy zakupów i nawet jak kupię wszystko z listy to i tak masa rzeczy nam zostanie do kupienia z tym, że to już będzie trzeba poszukać po innych sklepach i mogę nie zdążyć ![]() Zaczęliśmy się wczoraj zastanawiać, czy nie zacząć kupować jakiś szaf, komody do pokoju Julka. Moglibyśmy na razie je wykorzystać na wszystkie te rzeczy które nam się nie mieszczą tylko mam problem z wybraniem koloru mebli do Julka pokoju, bo sypialnia i duży pokój ma mebelki jasne, sosna-brzoza, kuchnia jest biała i nie wiem jaki kolor wybrać dla Julka. Myślałam raczej o normalnych meblach, które możemy ozdobić np. naklejkami. Eh, sama nie wiem.I dla Mamuś, które męczy zgaga - polecam Rennie, ja wybrałam owocowe do ssania i powiem Wam, że działa. Zaczyna mnie piec, biorę tabletkę i mija
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

W tym tygodniu będziemy mieć naszą córcię w domu 

Jak nie będzie dzidziola na forum, to oczywiste, że głosuje na "nie zrobimy z siebie czuba" 

mniam mniam.
Co jest?? Mam za dużo witamin? Przeciez zazwyczaj jest niedobór a ja mam nadmiar?

. Nie wiem kiedy wpadnę na wizaż, jutro i pojutrze muszę być w pracy
. Postaram się jutro wieczorkiem na szybkiego coś skrobnąć...