Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-09, 10:51   #4501
karolinka86
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Porządny strapless powinien dawać ładny efekt, uniesiony. Sa specjalnie skonstruowane, żeby trzymać bez ramiączek, mogą być trochę bardziej obcisłe, ale nie powinny być za ciasne. Jeśli ktoś potrzebuje albo lubi na co dzień bardzo mocne uniesienie, to może wizualnie zauważyć przy części straplessów słabsze uniesienie. Chociaż niektóre modele, np wondebra ultimate strapless albo niektóre bezramiączkowce z usztywnianymi miskami dają całkiem mocne uniesienie.
A czy możesz polecić jakąś dobrą firmę produkującą straplessy?
Niestety pozostaje mi chyba tylko kupno przez neta bo u siebie w mieście nic nie mogę znaleźć
Dodam że mam sporą asymetrię i nie każdy krój leży na mnie dobrze
W jednym sklepie z bra fittingiem pani mi któryś krój odradzala, jako że piersi będą mi sie wylewały Bodajże był to plunge...

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-09, 13:15   #4502
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
A czy możesz polecić jakąś dobrą firmę produkującą straplessy?
Niestety pozostaje mi chyba tylko kupno przez neta bo u siebie w mieście nic nie mogę znaleźć
Dodam że mam sporą asymetrię i nie każdy krój leży na mnie dobrze
W jednym sklepie z bra fittingiem pani mi któryś krój odradzala, jako że piersi będą mi sie wylewały Bodajże był to plunge...
Chyba wszystkie dobre firmy robią niezłe straplessy, tylko trzeba dobrać model do swojego biustu.

Ja mam jeden z Fantasie - model smoothing (to ta sama firma co freya) i jeden Wondebra ultimate strapless. Smoothing bez fajerwerków - dobrze trzyma, wygodny, ale zabudowany jak dla mnie, ma wysoki mostek. Za to jest zupełnie gładki, praktyczny. Wonderbra jest super, wypycha do góry, robi świetny dekolt. Zdecydowanie polecam ten stanik, z tym że jest mocno wycięty i ma specyficzną rozmiarówkę (obwód jest bardzo ciasny więc lepiej wziąć rozmiar więcej). Ogólnie lepszy efekt unoszący mają straplessy z usztywnianymi miskami, ale są też o miękkich miseczkach, wtedy bardziej się dopasowują do ciała.
Ostatnio miałam też okazję obserwować strapless Frei - taylor i też super efekt. Co do plundży to przy pewnych kształtach piersi albo przy piersiach miękkich mogą być nieodpowiednie, ale przy straplessach to akurat trudno znaleźć głęboko wycięte. A nawet przy wiotkim biuście staniki z miseczkami formowanymi termicznie mogą być bardziej wycięte.

Co do tej rady brafitterki, to powinnaś sprawdzić jak ty się czujesz w głeboko wyciętym staniku i jaka wysokość mostka jest ok - bo właśnie może się okazać, że super niskie mostki sa nie dla ciebie, ale takie w miarę niskie są już ok. Poza tym nie ma co się przejmować że np. na samym mostku czy brzegu miski biust nie układa się jak u modelki, jeśli pod ubraniem to nie jest widoczne a dekolt i figura wyglądają dobrze.

Przy asymetrii dobrze jest wziąć chociażby lekko usztywniane miseczki, dopasować rozmiar do większej piersi, a mniejszą dopchać wkładką. Czasem nawet nie trzeba tej wkładki bo pod ubraniem nie widać.
Stary 2013-06-09, 13:19   #4503
LilyAllen
Zadomowienie

Dziewczyny, skoro aż tyle wiecie o piersionoszach, to może rzuciły Wam się gdzieś w oczy miękkie (najlepiej koronkowe) biustonosze z niskim mostkiem (ale z fiszbinami) i trójkątnymi miseczkami, czerwone lub czarne? Mam mały biust i w stanikach z wysokim mostkiem on 'ginie', dodatkowo nie znoszę fiszbin 'rozdzielających' mi piersi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 774107.jpg (135,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg calvin-klein-barcelona-micro-lace-underwire-plunge-bra-product-2-2344566-557942523_large_flex.jpg (31,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Stefania.jpg (10,6 KB, 11 załadowań)
LilyAllen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-09, 23:20   #4504
Vegetka
Zakorzenienie

Dziewczyny, spędziłam dziś kilka godzin w poszukiwaniu biustonosza. Noszę rozmiar 70G, do tej pory miałam dwa biustonosze z firmy Gaia, półusztywniane, ale denerwuje mnie ten stożkowy kształt szukałam czegoś, co nada ładny kształt okrągłego biustu... zdecydowałam się na biustonosz firmy ava http://www.ehurt.js.com.pl/p/5814/bi...sz-av-995.html
oraz z firmy Gaia, model ofelia http://www.mada.pl/16465-31-42-r2-bi...ia-bs-368.html . zastanawiam się jeszcze nad modelem Gaia - Mabel http://www.nokaut.pl/biustonosze/biu...wy-piasek.html

Miała któraś z Was, któryś z tych biustonoszy ? Może polecicie jakieś inne modele, firmy - które posiadają taki rozmiar i nie tworzą efektu dwóch piramid
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-09, 23:36   #4505
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, spędziłam dziś kilka godzin w poszukiwaniu biustonosza. Noszę rozmiar 70G, do tej pory miałam dwa biustonosze z firmy Gaia, półusztywniane, ale denerwuje mnie ten stożkowy kształt szukałam czegoś, co nada ładny kształt okrągłego biustu... zdecydowałam się na biustonosz firmy ava http://www.ehurt.js.com.pl/p/5814/bi...sz-av-995.html
oraz z firmy Gaia, model ofelia http://www.mada.pl/16465-31-42-r2-bi...ia-bs-368.html . zastanawiam się jeszcze nad modelem Gaia - Mabel http://www.nokaut.pl/biustonosze/biu...wy-piasek.html

Miała któraś z Was, któryś z tych biustonoszy ? Może polecicie jakieś inne modele, firmy - które posiadają taki rozmiar i nie tworzą efektu dwóch piramid
Najlepiej udaj się na balkonetka.pl, zarejestruj, pooglądaj recenzje, i jak tam spytasz to będziesz miałą większe szanse na dużo odpowiedzi.
Możesz tam sobie zobaczyć, co noszą kobiety o rozmiarze 70 G na przykład.

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
Napisane przez LilyAllen Pokaż wiadomość
Dziewczyny, skoro aż tyle wiecie o piersionoszach, to może rzuciły Wam się gdzieś w oczy miękkie (najlepiej koronkowe) biustonosze z niskim mostkiem (ale z fiszbinami) i trójkątnymi miseczkami, czerwone lub czarne? Mam mały biust i w stanikach z wysokim mostkiem on 'ginie', dodatkowo nie znoszę fiszbin 'rozdzielających' mi piersi.
Gossard ostatnio coś takiego wypuścił, ale ogólnie większość firm "brafitterskich" raczej nie robi miseczek aż tak trójkątnych, tylko krój plunge.

Tu jest taki bardziej zabudowany balkonetko-plunge:
http://znam.to/userfiles/R/042/R042-1084313.jpg

miękki plunge:
http://www.google.com/url?sa=i&rct=j...70903605206616

A w ogóle dlaczego chcesz akurat taki model? Jaki masz rozmiar? Może jak poprzymierzasz inne modele dobrych firm to znajdziesz jakiś inny, bo takie bardzo trójkątne miski to są chyba mało praktyczne, pewnie góry tych trójkątów wystają przy głębszych dekolcie albo ramiączkach.
Stary 2013-06-10, 20:18   #4506
verda
Inkwizytor

Gdzie kupujecie kostiumy kąpielowe? Sezon się zbliża

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 20:41   #4507
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez verda Pokaż wiadomość
W większości sklepów, gdzie są biustonosze. Chociaż ja u siebie jeszcze nie mam i zbieram się by zamówić.
Elessar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 21:40   #4508
chillin0411
Zadomowienie

Odp: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

Dziewczyny a co ja mam zrobic ? Nie stac mnie na drogie staniki i kupuje te chinskie ktore maja dziwna rozmiarowke. Tam wychodzi mi B. Myslicie ze w tych stanikach uda mi sie dobrac swoj odpowiedni rozmiar ?

A moim drugim problemem jest to ze stresuje mnie kupowanie stanikow (jestem bardzo wstydliwa) a tym bardziej przymierzanie. Jeszcze nigdy tego nie robilam. Myslicie ze ktos moglby mi kiedys powiedziec ze nie moge przymierzyc ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

28.06.11
chillin0411 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 21:47   #4509
Elessar
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

Cytat:
Napisane przez chillin0411 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co ja mam zrobic ? Nie stac mnie na drogie staniki i kupuje te chinskie ktore maja dziwna rozmiarowke. Tam wychodzi mi B. Myslicie ze w tych stanikach uda mi sie dobrac swoj odpowiedni rozmiar ?

A moim drugim problemem jest to ze stresuje mnie kupowanie stanikow (jestem bardzo wstydliwa) a tym bardziej przymierzanie. Jeszcze nigdy tego nie robilam. Myslicie ze ktos moglby mi kiedys powiedziec ze nie moge przymierzyc ?

Możesz polować na wyprzedaże, jeśli nie masz problemów z noszeniem używanych rzeczy to możesz od kogoś odkupić biustonosz.
W uświadomionym sklepie bez przymierzenia raczej nie sprzedadzą Ci biustonosza; odmówić przymiarki mogą na bazarze.
Nosisz B co? 60B? 80? Jakie masz wymiary? Sama literka nic nie znaczy. Te chińskie odpuść sobie, możesz zaszkodzić sobie nie tylko złym rozmiarem ale też tym z czego je zrobiono. Co masz na myśli, że mają dziwną rozmiarówkę?
Stary 2013-06-10, 23:13   #4510
Nezka07
Rozeznanie

Podejrzewam, że dziwna rozmiarówka chińskich staników polega na tym, że do każdego obwodu jest przypisana tylko jedna miseczka: 70=A, 75=B itd.
Nezka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 23:21   #4511
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nezka07 Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że dziwna rozmiarówka chińskich staników polega na tym, że do każdego obwodu jest przypisana tylko jedna miseczka: 70=A, 75=B itd.
A może, chociaż to mi się bardziej kojarzy z włoską.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 11:43   #4512
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Kupiłam bikini w Kappahlu
http://www.kappahl.pl/article/stanik_429555

Świetnie trzyma, obwód dość ciasny (wzięłam 70E) z silikonowym paskiem. Pięknie biust wygląda, wygodny...i tani (na 'dobrze uświadomione' mnie nie stać, poza tym rzadko zakładam strój kąpielowy)

Są też inne, warto zajrzeć i przymierzyć:
http://www.kappahl.pl/category/estor...oje_kapielowe/

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2013-06-11 o 11:45
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 12:04   #4513
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Kupiłam bikini w Kappahlu
http://www.kappahl.pl/article/stanik_429555

Świetnie trzyma, obwód dość ciasny (wzięłam 70E) z silikonowym paskiem. Pięknie biust wygląda, wygodny...i tani (na 'dobrze uświadomione' mnie nie stać, poza tym rzadko zakładam strój kąpielowy)

Są też inne, warto zajrzeć i przymierzyć:
http://www.kappahl.pl/category/estor...oje_kapielowe/
Szczęściara, że się łapiesz na rozmiarówkę, ja jestem poza i miseczkowo i obwodowo, ale że nie planuję wyjazdu nad żadną wodę to kostium w tym roku mi nie potrzebny.
"Uświadomiony" kostium możesz kupić poza sezonem, chyba że ważne jest by był modny :p
Stary 2013-06-11, 12:05   #4514
chillin0411
Zadomowienie

Odp: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

No dokladnie. Chociaz na jednym z moich jest napisane ze polski biustonosz.

Mierzylam sie
81 i 65-5 czyli 60

Jakich biustonoszy powinnam szukac ? D i iles ? Bo z tabeli wynika ze D.

Myslicie ze w miejskim sklepie z bielizna sa w miare dobre staniki ? Bo tam rozmiary sa normalne tylko ich cena 10-15 zl

Z gory dzieki za pomoc

28.06.11
Stary 2013-06-11, 12:22   #4515
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Stacjonarnie u brafitterki kupiłam ten: http://www.lace-lingerie.pl/commodity/10447# całe szczęście zmieściłam się w 65G, bo miałam obawy...
Batki do tego 34, które i tak są mi trochę za duże

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 13:14   #4516
Elessar
Wtajemniczenie

Thumbs down Dot.: Odp: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

Cytat:
No dokladnie. Chociaz na jednym z moich jest napisane ze polski biustonosz.

Mierzylam sie
81 i 65-5 czyli 60

Jakich biustonoszy powinnam szukac ? D i iles ? Bo z tabeli wynika ze D.

Myslicie ze w miejskim sklepie z bielizna sa w miare dobre staniki ? Bo tam rozmiary sa normalne tylko ich cena 10-15 zl

Z gory dzieki za pomoc

Jeśli będziesz potrzebowała obwodów 60 to raczej w takim sklepie nie znajdziesz. Szukałabym czegoś w okolicach polskiego 60E/brytyjskiego 28DD przynajmniej na początek.
Za 10 zł to dobrego nie kupisz, po kilku praniach się rozejdzie i straci wygląd. Lepiej kupić coś porządniejszego.
Stary 2013-06-11, 13:24   #4517
Katiya
Przyczajenie

Jestem wątpliwą szczęściarą posiadającą polskie 75S.
Takowych staników raczej się nie produkuje, dlatego pozostało mi szukać brytyjskiego 34K. Niestety już kilka razy się nadziałam na polskie 75K stąd moje pytanie. Jakie firmy produkują biustonosze 34K?
Katiya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 13:54   #4518
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katiya Pokaż wiadomość
Takowych staników raczej się nie produkuje, dlatego pozostało mi szukać brytyjskiego 34K. Niestety już kilka razy się nadziałam na polskie 75K stąd moje pytanie. Jakie firmy produkują biustonosze 34K?
34K będziesz miała u Ewy Michalak, ale tu musisz się zmierzyć wg jej kalkulatora. KrisLine ma szeroką rozmiarówkę (to z polskich, co znam).
Brytyjskie - Curvy Kate, Panache (i podmarki: SuperBra, Masquarade, Cleo, Sculptresse), Eveden (Freya, Fantasie, Fauve, Elomi).
Stary 2013-06-11, 14:38   #4519
Martva
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość

Gaia ma tendencje do stożkowego profilu i rozstawiania na boki, dwa z trzech miękusów i jedyny półusztywniany jaki od nich mam robią właśnie taki kształt (jak je kupowałam to nie było specjalnego wyboru). Pytałam nawet ostatnio czy zmieniali konstrukcje semisoftów i odpisali że owszem, ale jak widać po Twoim poście nie musiało im sie udać

Gaię bym odpuściła, natomiast Ava ma potencjał. Ich semisofty robią naprawdę ładny kształt, nie spłaszczono-kulisty tylko taki wyciągnięty do przodu, ale nie stożkowy. Do tego ładnie zbierają biust do środka i mają wygodne, ścisłe obwody. Polecam spróbować
Martva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 17:11   #4520
chillin0411
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

Cytat:
Napisane przez Nezka07 Pokaż wiadomość
Ja mam na swoim 34/70

28.06.11
Stary 2013-06-11, 18:21   #4521
Katiya
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Elessar Pokaż wiadomość
34K będziesz miała u Ewy Michalak, ale tu musisz się zmierzyć wg jej kalkulatora. KrisLine ma szeroką rozmiarówkę (to z polskich, co znam).
Brytyjskie - Curvy Kate, Panache (i podmarki: SuperBra, Masquarade, Cleo, Sculptresse), Eveden (Freya, Fantasie, Fauve, Elomi).
Dziękuję.
Stary 2013-06-11, 18:53   #4522
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam jeden z Fantasie - model smoothing (to ta sama firma co freya) i jeden Wondebra ultimate strapless.Wonderbra jest super, wypycha do góry, robi świetny dekolt. Zdecydowanie polecam ten stanik, z tym że jest mocno wycięty i ma specyficzną rozmiarówkę (obwód jest bardzo ciasny więc lepiej wziąć rozmiar więcej).
Czy chodzi o ten: http://www.timarco.com/uk/underwear/...-strapless-bra
Ile kosztuje mniej więcej?

Cytat:
Co do tej rady brafitterki, to powinnaś sprawdzić jak ty się czujesz w głeboko wyciętym staniku i jaka wysokość mostka jest ok - bo właśnie może się okazać, że super niskie mostki sa nie dla ciebie, ale takie w miarę niskie są już ok. Poza tym nie ma co się przejmować że np. na samym mostku czy brzegu miski biust nie układa się jak u modelki, jeśli pod ubraniem to nie jest widoczne a dekolt i figura wyglądają dobrze.

Przy asymetrii dobrze jest wziąć chociażby lekko usztywniane miseczki, dopasować rozmiar do większej piersi, a mniejszą dopchać wkładką. Czasem nawet nie trzeba tej wkładki bo pod ubraniem nie widać.
Dzięki za rady, może cos znajdę...
Takie wkładki też do kupienia w sklepie z bra fittingiem?

Cytat:
Mnie też nie stać na jakieś bardzo drogie, uwierz mi
Ale wolę kupić jeden dość dobry, niż mieć ich pełno we wszystkich kolorach tęczy

Cytat:
Przecież to normalna sprawa W sklepie nikogo nie zdziwi, że chcesz przymierzyć

Cytat:
Za 10 zł to dobrego nie kupisz, po kilku praniach się rozejdzie i straci wygląd. Lepiej kupić coś porządniejszego.
Wiesz, ostatnio chciałam uświadomić w tym temacie koleżankę ale nie udało sie
Ona się upiera, że bazarowy stanik za 10-12 zł jest lepszy!
Ale jak mi mówiła, że coś się jej wbija i miseczka odstaje to zaproponowałam jej sprawdzenia właściwego rozmiaru to NIE! Bo ona od lat ma 75B (aha- już to widzę...spokojnie weszłaby w 65 ale jej nie przemówię do rozsądku )

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 19:59   #4523
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:

Ale wolę kupić jeden dość dobry, niż mieć ich pełno we wszystkich kolorach tęczy
Za ile ci się uda trafić... nie wiem czy ktoś w Polsce jest sprzedaje w sklepie, można na allegro znaleźć, albo na e-bayu i w zagranicznych sklepach internetowych. To jest strona producenta, tam też sprzedają i nawet teraz mają promocję. Jak widać teraz gładkie u nich po 24 funty, zwykle po 34. Można też się zaczaić na okazję na e-bayu lub allegro.

Tak, wkładki można kupić nawet w zwykłych sklepach z bielizną.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Katiya Pokaż wiadomość
Wejdź na balkonetka.pl, zarejestruj się. Potem wpisz w okienko wyszukiwania balkonetki "75K" albo "34K". Z tego co widzę, brytyjscy producenci to Curvy Kate, Fantasie... może inni też się znajdą.

Dobre miejsce to też Bratabase.com. Podobnie, wpisujesz rozmiar, który cię interesuje i pojawiają się modele i recenzje. Elomi, Panache, Bravissimo...
http://www.bratabase.com/search/?q=34K
Z tego, co widzę z Panache i Bravissimo są nawet 34KK.
Tylko upewnij się, że brytyjski obwód 34 jest dla ciebie odpowiedni, bo ja np. wolę nosić32 a z bardziej elastycznych 30, chociaż w polskie 70 bym się raczej nie wbiła.
Stary 2013-06-11, 20:15   #4524
chillin0411
Zadomowienie

Odp: Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

Cytat:

Przecież to normalna sprawa W sklepie nikogo nie zdziwi, że chcesz przymierzyć

Wiesz, ostatnio chciałam uświadomić w tym temacie koleżankę ale nie udało sie
Ona się upiera, że bazarowy stanik za 10-12 zł jest lepszy!
Ale jak mi mówiła, że coś się jej wbija i miseczka odstaje to zaproponowałam jej sprawdzenia właściwego rozmiaru to NIE! Bo ona od lat ma 75B (aha- już to widzę...spokojnie weszłaby w 65 ale jej nie przemówię do rozsądku )
Dzieki bardzo ;* jakos tak mnie wsparlas na duchu ze moze tym razem zainwestuje

28.06.11
Stary 2013-06-11, 21:06   #4525
Elessar
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

Możesz też poszukać na Brastopie biustonoszy w 34K
Stary 2013-06-11, 21:43   #4526
LilyAllen
Zadomowienie

Cytat:
Tu jest taki bardziej zabudowany balkonetko-plunge:
http://znam.to/userfiles/R/042/R042-1084313.jpg

miękki plunge:
http://www.google.com/url?sa=i&rct=j...70903605206616

A w ogóle dlaczego chcesz akurat taki model? Jaki masz rozmiar? Może jak poprzymierzasz inne modele dobrych firm to znajdziesz jakiś inny, bo takie bardzo trójkątne miski to są chyba mało praktyczne, pewnie góry tych trójkątów wystają przy głębszych dekolcie albo ramiączkach.
Pomyślałam o tym fasonie, bo mam już jeden taki i ładnie mój biust w nim wygląda. Noszę 70D. Dziękuję za odp
LilyAllen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 08:28   #4527
Katiya
Przyczajenie

Cytat:

Wejdź na balkonetka.pl, zarejestruj się. Potem wpisz w okienko wyszukiwania balkonetki "75K" albo "34K". Z tego co widzę, brytyjscy producenci to Curvy Kate, Fantasie... może inni też się znajdą.

Dobre miejsce to też Bratabase.com. Podobnie, wpisujesz rozmiar, który cię interesuje i pojawiają się modele i recenzje. Elomi, Panache, Bravissimo...
http://www.bratabase.com/search/?q=34K
Z tego, co widzę z Panache i Bravissimo są nawet 34KK.
Tylko upewnij się, że brytyjski obwód 34 jest dla ciebie odpowiedni, bo ja np. wolę nosić32 a z bardziej elastycznych 30, chociaż w polskie 70 bym się raczej nie wbiła.
Cytat:
Możesz też poszukać na Brastopie biustonoszy w 34K

Dziękuję i dziękuję.
Faktycznie raz miałam za luźny, ale wydawało mi się, że to po prostu taki biustonosz, a okazuje się, że to dość często się zdarza.
Stary 2013-06-12, 15:53   #4528
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Cześć I ja bardzo proszę o pomoc i radę.
Jakiś czas temu postanowiłam w końcu kupić porządny biustonosz. Zdecydowałam się na Effuniaka. Zgodnie z kalkulatorem zamówiłam rozmiar 70E, niestety nie trafiłam - obwód był zdecydowanie za ciasny, stanik wpijał mi się w ciało w każdym miejscu, zostawiając czerwone pręgi
Kupiłam przedłużkę i jest ok. Stąd wniosek, że muszę mieć obwód 75.
I teraz pytanie do Was, czy on teraz dobrze leży? Czy miski są ok? Trudno mi to samej ocenić, a nie wiem, czy następnym razem wziąć tę samą wielkość miski i większy obwód, czyli 75DD, czy może w ogóle powinnać pójść rozmiar w górę (75E) Jak to Waszym zdaniem wygląda?

No więc tym razem zamówiłam 75DD.
Obwód jest ok (ale musi być zapięty na ostatnią haftkę).
I jak leży Waszym zdaniem? Bo boję się oderwać metkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4919.jpg (43,9 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4920.jpg (35,9 KB, 43 załadowań)
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 16:29   #4529
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Na ostatnią haftkę czyli najciaśniejszą czy najluźniejszą? Bo przekonałam się, że tłumacząc klientce ona niekoniecznie wie o co mi chodzi.
Ze zdjęć wygląda że ok.
Stary 2013-06-12, 16:51   #4530
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Wygląda ładnie, ale zdjęcia nie pokazują wszystkiego... Mostek dobrze leży? Fiszbiny dobrze pasują? Wszystko wygarnęłaś do miseczek?

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości