|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() too co jedna butelka 150 ml mi starczy? Ja mam zamiar karmić butelką z moim mlekiem w nocy tzn mój maż będzie to robił, albo wtedy kiedy wyjdę w miasto ![]() Czy 150ml to za mało? To co BEBILON mam kupić?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chyba macie racje, im mniej wiem i się naczytam opowieści to zdrowsza będę, i dziecku to lepiej zrobi. Nie wyobrażam sobie jaki to jest ból jak brodawki bolą, krawawią, wdaje się zapalenie, nie wiadomo co jeszcze. A jak już się ma zapalenie i gorączkę do tego to co się robi? lekarz przepisuje leki czy jak? Nie zrobiłam obiadu, w trakcie obierania ziemniaków tak mi się spać zachciało, że padałam na 2 godz. Tzt zje kanapki chyba, a na wieczór zrobię ten obiad bo mięsko już rozmroziłam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zadomowienie
|
Jestem zakupy udane
![]() ![]() Najpierw łozeczko bo musialam w necie znalesc bo przeciez skladac nie bede ![]() ![]() Łózeczko takie http://www.nokaut.pl/lozeczka-i-koly...-ii-sosna.html Troszke kolor jasniejszy ale spodobalo mi sie bo takie zwykle i bez szuflady ładne
#4504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
No dobra - proszę mi się tu zaraz wyspowiadać dzieciate mamusie, jakie miałyście łóżeczka dla poprzednich dzieci i czy się sprawdziły (czy teraz jakieś inne kupicie czy takie same)? Chodzi mi o to, czy zwykłe drewniane, czy może turystyczne?
Bo mi się zawsze wydawało, że kupię do domu drewniane, a turystyczne to tylko na wyjazdy. Ale ostatnio dwie osoby niezależnie powiedziały mi, że one dla swoich maluchów mają właśnie turystyczne i są bardziej zadowolone, niż z drewnianego, które było przy poprzednim dziecku ![]() Mój mąż to podłapał i też coś zaczyna wspominać, żebyśmy kupili do domu takie turystyczne. Że zawsze można je przestawić szybciutko do innego pokoju, może służyć za taki kojec, ma kółeczka, no i nie trzeba drugiego kupować na wyjazdy... Co myślicie?
#4506 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze jedno - czy ma któraś z Was ręcznik z Motherhood? Bo się nad nim zastanawiam. Tzn, czy taki dziwny kształt (bo to ręcznik a nie okrycie kąpielowe) się sprawdzi
![]() Jakoś tak ufam tej firmie i lubię rzeczy z niej, ale tu nie jestem przekonana, a w necie nie znalazłam o nim opinii. Aha, i lepiej żeby ręcznik dla malucha miał 100x50 czy 140x70 cm? O taki on jest:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-05-28 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak remontują położnictwo ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |||
Zakorzenienie
|
Żebyś tych słów nie żałowała
![]() 6,5kg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE KCIUKI ![]() Juz jestesmy.... wysiedziałam się 4 godz ![]() ![]() Wchodzę po 4 godz do gabinetu a tu zonk bo mojej kartoteki nie ma! (a babka w rejestracji powiedziała, że moja kartoteka jest juz w gabinecie) Więc po nią poszłam a jakaś baba siup do gabinetu no i znowu pół godz czekania! A kartoteki nie ma, zgubiła się..... pani doktor wyszła do rejestracji i zaczęła wrzeszczeć na baby w rejestracji, gdzie one mają oczy i czy nie wiedzą że ja kobieta w wysokiej ciąży i zamiast mnie wprowadzic bez kolejki to kazały czekać i jak można zgubić kartotekę.... ![]() No paranoja.... i jak ma mnie babka badać jak nie ma kompletnie historii choroby ani nic.... no ale.... cały czas mi mówiła że jej się strasznie w tej ciąży podobam i pogadałyśmy jak przy kawie - tak że przytrzymałam kolejkę jeszcze bardziej ![]() Przeciwskazań żadnych do SN nie ma, ale stwierdziła, że jakbym wolała cesarkę to mi da zaświadczenie żebym nie musiala już chodzić po nie i mam sama zdecydować jak chce rodzic ![]() ![]() Robię szybko spaghetti bolognese na obiad i jedziemy jeszcze do teściów.... pogoda beznadziejna.... leje, mgła i ciemno jak w d.... za przeproszeniem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zadomowienie
|
A to reszta zakupów...
#4510 |
Zadomowienie
|
I jeszcze wozek i nakladki na piersi
![]() ![]()
#4511 |
Zakorzenienie
|
Moniczko widać, ze zakupy udane
![]() Tak mi się przypomniało kupowała kiedyś któraś z Was wanienke na stelarzu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4513 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja to zamowilam taka wanienke http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...625167484.html mysle ze w nastepnym tygodniu przyjdzie ![]() A stelaz poprostu mi nie potrzeby...
![]() |
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Brumek co do łóżeczka to Filip miał takie:
http://allegro.pl/drewex-lozeczko-ku...627086211.html Teraz odziedziczy je Lilka ![]() JEsteśmy z niego bardzo zadowoleni. Ja uważam że drewniane jest zdecydowanie lepsze, jakieś stabilniejsze, poza tym ma 3 poziomy wysokości materacyka i szczególnie na początku jest to bardzo wygodne, bo maluszek leży wysoko i nie trzeba się schylać do podłogi żeby go włożyć czy wyjąć. Poza tym później jak Filip zaczął interesować się światem to próbował wspinać się na ścianki więc wyjęliśmy mu dwa szczebelki i mógł sam wychodzić.. W łóżeczku turystycznym niestety łatwiej się wspiąć po siatce tak że mógłby wypaść ![]() Mamy też łóżeczko turystyczne i świetnie się sprawdzało jak chodziłam do pracy - to łóżeczko stało u moich rodziców na dole i jak mama zajmowała się Filipem to miała w czasie drzemek obok siebie ![]() Przydało też nam się jak pojechaliśmy na wakacje ![]() Generalnie więc turystyczne - jak dla mnie - jest fajne ale jedynie okazjonalnie, na stałe lepiej drewniane, szczebelkowe... Cytat:
![]() Używamy go do tej pory i jest w dobrym stanie, jednak jak miałabym teraz kupować to kupiłabym jak największy ![]()
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
Powiem ci ze spodziewalam sie ze kolo 3,5 tysiaca za wszystko zaplace a zaplacilam za wszystko 2 tysiace ![]() ![]()
![]() |
#4517 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dlatego kupujemy normalne łóżeczko, a potem turystyczne, składane w parasolkę, żeby było mobilne.
![]() |
#4518 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W drewnianym miałam lepszy materac. A turystyczne kupiliśmy, bo jak urodziłam małego to miesiąc jeździłam do teściów. Musiałam pisać licencjata a w tym czasie babcia z nim na spacer chodziła. A turystyczne w każdej chwili możesz złożyć i schować albo przenieść. Jak się uda przeprowadzić to u małej będzie drewniane a na dole turystyczne, żebym ją miała na oku. Turystyczne się super sprawdziło na wczasach jak miał rok. Byliśmy pod kempingiem (czy jak się to pisze ![]() ![]() REWELACJA ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zadomowienie
|
http://motoallegro.pl/okrycie-kapiel...547566529.html
Ja taki kupilam z zabka zielono kremowy ![]()
#4520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a z ręcznikiem nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
Moniczka to zaszalałaś
![]() ja mam zamiar zrobić podobnie jak Ty- jak już będę na chodzie to pojedziemy z TŻtem i za jednym zamachem kupię wszystko czego mi jeszcze potrzeba ![]()
#4522 |
Zakorzenienie
|
Moniczka to zaszalałaś na całego !! I dobrze, zakupy odstresowują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie najlepiej mieć obydwa - bo turystyczne czasem bardzo się przydaje ![]() Takie zwykłe turystyczne można kupić za sto parę złotych więc to nie jest duży wydatek a na wakacje czy jakieś wypady jak znalazł ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-05-28 o 14:41 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale odstresowalam sie mega ![]() A co do koloru wózka oczywiscie wszyscy powiedzieli ze ładny oprocz matki ktora wpadła do pokoju i mowi "beznadziejny" i wyszla ale nie obchodzi mnie to ![]()
![]() |
#4525 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie takie tanie turystyczne mam. I w wielu sytuacjach się fajnie sprawdziło. A i turystyczne ma zazwyczaj 2 poziomy, pierwszy podwieszany dla noworodka a potem już ten dół. Nawet przewijaki podwieszane mają. Mam coś podobnego http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...635925588.html
![]() |
#4526 |
Wtajemniczenie
|
Moniczka super zakupy
![]()
#4527 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A skoro też lubisz mothercare a do tego masz z nim doświadczenia (bo ja na razie tylko z wyglądu i filozoffi tej firmy ją lubię), to co jeszcze możesz polecić? My dotąd kupiliśmy podkładkę pod materac i poduchę do karmienia. Ale chcę też flanelki i 6 sztuk. pieluch tetrowych. Są drogie jak diabli w porównaniu do innych, ale co tam -- raz się żyje, a mają śliczne wzroki ![]() ![]() No i właśnie nad ręcznikiem i kocykiem ich się zastanawiam... Cytat:
iustyna - też dzięki ![]() Cytat:
![]() No a właśnie przede wszystkim zastanawiałam się nad nim z tego powodu, że przecież noworodka do fotelika czy bujaczka wsadzę na krótko, jak będzie chwilowa potrzeba. No bo przecież 3 godzin nie może w takim czymś siedzieć... No i dlatego myślałam, że w łóżeczku nie byłoby problemu. Ale może najwyżej jakiś materacyk _ koc mu się rozłoży na podłodze i niech leży ![]()
![]() |
#4528 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- super zakupy a też mam taki przewijak tylko błękitny i nawet prześcieradło z tej samej firmy ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Zaneta88 jak chcesz karmić butelką to ja bym ze dwie kupiła apóźniej zobaczysz czy dokupić czy zostać przy dwóch |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaraz zobacze jaki ten materac kupilam mam gryczaqno kokosowy ![]()
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
suuuper zakupy
![]() no to rzeczywiście na raz musiałaś z niezłej sumki wyskoczyć ![]() bardzo ładny przewijak kupiłaś, i ten kocyk z sarenką ![]() ![]() i w ogóle zakupy wspaniałe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- ja się mocno zastanawiam i przymierzam do niego...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.