|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Widze że Kasia już w domku spowrotem, a już miałam pisać eska z pytaniem jak się rozkręca
![]() Myślę że dziś tam wrócisz ![]()
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używam ręcznego i wykańcza mnie po chwili. Max 40 chyba odciągnęłam a teraz nie odciągam bo na samą myśl mnie boli. A swoją drogą, karmię co 3-4 godziny, mały ładnie ssie, mały ładnie łapie a cycki całe mnie bolą jak cholera. Szczególnie w okolicach pach i pod spodem. Czy jest ktoś kto karmi i już nie bolą cycki? Mam nadzieję że nie będą mnie bolały do końca karmienia, bo jak pomyślę że przez ok minimum 3 miesiące mialabym tak mieć to aż mnie mrozi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Wtajemniczenie
|
Jeju dziewczyny Wam za to karmienie powinni medale dać
![]()
#4504 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak już rano budzi się na karmienie to najczęściej zasypiam w trakcie więc śpimy sobie razem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() natalce odpadł też szybko, też wyglądał tak jak u Filipka, przemywałam octeniseptem i ładnie sie zagoił. Ale jak sę niepokoisz to może lepiej jedź do lekarza, będziesz spokojniejsza ![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie z piersiami różnie raz bolą, raz nie. Meliśmy iśc na spacerek ale tż zasnął ![]() ![]() Natalka też zasnęła ja zaraz tez planuje się kimnąc ale znając życie to się mała obudzi ![]() ![]() Kasiakuleczka ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-09-25 o 13:20 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z takimi skurczami nieregularnymi 5-7-10 min (bo regularne to jak sa doslownie co 5 min... rowniutkie ) to sie meczylam dlugo z Alanem... Zlapaly mnie o 3 w nocy , o 6 pojechalam na Ip i tez mnie wyslali do domu bo powiedziali ze potrwa.. a bolalo juz bardzo pamietam... i juz wiedzialam ze to porod... I tez lazilam chociaz nie dawalam rady..... ok. 9 pojechalam znowu na IP bo sciany gryzlam ale dalej to bylo takie nieregularne...7-10-3 min... ale juz mnie zostawili..bylo 2 cm rozwarcia .... i za tkimi nieregularnymi meczylam sie do 18 wieczorem ,lazac po korytarzy, wtedy to zrobilo sie 4 cm rozwarcia i poszlam na porodowke... No ale niektorym to rozwarcie idzie szybciutko... Takze jak nie bedziesz dawac rady to jedz spowrotem na IP... i nie patrz czy regularne czy nie... musza Ci jakos pomoc.... ![]() Nie sadze zeby sie teraz zatrzymalo... to raczej porod.... ![]() Cytat:
![]() Ilosc pokarmu wraz z wzrostem i potrzebami dziecka wzrasta.... Takze tyle ile potrzebuje maluszek tyle jest w cycu ![]() Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-09-25 o 13:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obiecałam Wam ostatnio fotki Natalci, więc proszę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |||
KWC
|
Cytat:
Cytat:
ROZWARCIE NA 6 CM I PUSCILI CIE DO DOMU??? ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Rozeznanie
|
Hej,
Wpadlam na chwile tylko pogratulowac nowym mamusiom jesli jakies sie pojawily po mnie i opisac troche co u nas, niestety nie mam ani czasu ani nie czuje sie psychicznie na silach czytac co u was. Porod to byla bajka w porownaniu do tego co przezywamy teraz - pierwsza analiza krwi wyszla ok i niby wszystko bylo w porzadku tylko malutka nie chciala ciagnac syska i nie budzila sie na jedzenie, a potem powiedzieli mi ze zrobili posiew i Nadia ma jakas bakterie we krwi i zabrali ja na neonantologie, teraz jest w szpitalu i dostaje antybiotyk, ale jeszce nie wiadomo jaka to bakteria. Musieli jej tez pobrac plyn okolordzeniowy zeby sprawdzic, czy tam nie ma tej bakterii. Na szczescie okazalo sie ze nie jest zainfekowany. Jeszcze nie wiemy ile Nadia bedzie musiala zostac w szpitalu. Nie wiemy tez skad to sie wzielo, ale mozliwe ze przy wywolywaniu, bo przez pewien czas mialam goraczke. Odnosnie porodu - w skrocie tylko Wam powiem, ze mama mi przepowiedziala, ze tego dnia urodze, a ja sobie przepowiedzialam, ze Nadia urodzi sie dopiero po polnocy, bo czeka az zmieni sie znak zodiaku ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam, ze tak wpadam bez czytania i od razu taki elaborat, ale lece do mojej niuni, niestety na razie butelka, ale daja mi tam laktator na pobudzenie. Buziaki dla mamus i ciezarowek
#4509 |
Zadomowienie
|
Sharifa współczuje tego co przeżywasz
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- a u Mnie 4 dzień młody siedzi spokojnie w brzuchu (chociaż dzisiaj się troszkę bardziej poruszał). Jeśli w tym tygodniu ma zamiar się rodzić to tatuś nie zadowolony będzie bo pracuje na nocki, a w dzień odsypia =) |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do karmienia i bólu - boli mnie trochę jak mam "pełną" pierś, przy karmieniu jak mała czesem źle zassie, ale poza tym karmienie to póki co jak poród super sprawa. Tylko Mesiulek ma ogromny odruch ssania. Jest najedzona, przebrana, a w nocy muszę jej dać smoka, żeby twardo zasnęła, bo grymasi, szuka czegoś pod nosem. Na początku myślałam, że nadal jest głodna, ale jak ją dostawiałam do cysia to pociągnęła 3 razy i spała dalej ... Sharifa głowa do góry!! 3mam kciuki żeby maluszek szybko był w domku, cały i zdrowy!! Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-09-25 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zadomowienie
|
mnie cycki nie bolą...
odrobinę bolał sutek jeden w dzień po porodzie..ale smarowałam maścią z lanoliną.. no i jak nawał był-chyba na 4 dzień.. to myślałam,że eksplodują.. potem już tylko lepiej.. moja mała dziś prawie ciągle je... i robi kupy ![]() ![]() normalnie tyle jedząc nie dziwie się że w 8dni 410 gram przybrała.. ale ona przemianę materii ma zawrotną...więc nie wiem co jej tam zostaje ![]()
#4512 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zadomowienie
|
Zwariuje za chwilę =/// bolą Mnie mega żebra i mięśnie z jednej strony (od dawna tak mam, ale już mam dosyć) i najchętniej bym przespała cały dzień
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja wkoncu spedzam dzis niedziele z TŻ, bo nie ma służby. Bylismy juz na obiadku u mamy i na długim spacerku, a teraz odpoczywamy do gory brzuszkami hihi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4515 |
Zadomowienie
|
W dodatku wkurza Mnie tata bo co chwila zagląda do pokoju i kręci głową, robi głupią minę i komentuje że mamy bałagan =///
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kurcze moje dziecko dziś cały dzień na cycu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4517 | |||||
Zakorzenienie
|
Byliśmy 2 godzinki na dworze, pewnie i dłużej byśmy posiedzieli, ale zbliżała się pora karmienia młodego, więc nie chciałam czekać na syrenę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja werandowałam 5 dnia, a potem od razu spacery ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
A u nas była babcia. Tzn teściowa. Na trochę, ponosiła małego, porobilismy zdjęcia i właśnie miałam iść na drzemkę wykorzystując fakt że mały spał tak mocno, że przekładany z rąk do rąk nawet nie drgnął
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | ||||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mój na kawalerskim w czerwcu tak się skuł, że ledwo w auto mi się zmieścił, i co miałam z nim zrobić. Ubić szkoda. Zawsze zostaje ta potylica. ![]() Cytat:
![]() I gratuluję grzecznej niuni, nasz dzisiaj bije rekord wycia. Dokładnie, poodobno na szkoleniach dla położnych mówią wprost- kto kocha dziecko kupi droższe szczepionki, tak jakby ten kto daje refundowane nie kochał dziecka! ![]() Cytat:
![]() Gratuluję męża. A werandowałam od 15 dni następnego dnia po powrocie do domu, potem coraz dłużej, a pierwszy spacer chyba jak skończył 10 dni. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Małgosia a ten espumisan dajesz jak? Bo my infacol przed każdym jedzeniem. Znów zaczęłam krawić też, nic nie rozumiem. Do tego te odchody niespecjalnie pachną, no ale jutro się wszystko wyjaśni.
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór mamuśki obecne i przyszłe
![]() Ja tylko na chwilkę, bo ostatnie dni mam jakieś zabiegane ![]() Acelinka, Sonia śliczne te Wasze maleństwa ![]() ![]() Mam pytanko. Która z Was ma już zamontowaną karuzelę? Jeśli któraś ma, to może zdjecia by wkleiła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 6kg na plusie tylko...?? powinnas sie cieszyc mnie jeszcze sporo zostalo ale nie przejmuje sie ![]() Boshe tego posta pisze od 2 godzin ![]() ![]()
![]() |
#4522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to się chyba Olivka z Sarą zgadały.. moja nie spała od rana..po 16 zaczęło się przysypianie aż po pół godziny. i co się budzi jest kupa..i potem wisi na cycu..jak ją odstawię do kosza to płacz... oby na noc było lepiej. ale zdecydowanie dziś ma najgorszy dzień od porodu.. tak myślę..bo brałam na noc ziołowe tabletki od 3 dni na regulację trawienia i wypróżnianie (miałam wciąż problem po porodzie) i może dziś dotarły z mlekiem?? mnie rano aż czyściło... więc godzinowo by się zgadzało..że Sara niespokojna była... zastanawiam się czy ją kąpać dziś...nie była kąpana wczoraj..ale nie wiem czy ze względu na pępek nie darować sobie jeden dzień..i umyć tylko wodą ciepłą tyłek i buziaka... a jutro z tatą pokąpalibyśmy... jak myślicie??
![]() |
#4523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszelkie krople typu Espumisan, Bobotic itd są od miesiąca, więc póki co nie daję, choć pewnie by pomogły bardziej ![]()
![]() |
#4524 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Za 5 tygodni Franka i 3 tygodnie Agatki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas dziś całkiem fajnie dzień minął ![]() ![]()
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
Cotuś a smarujesz czymś piersi??Mi na początku pomógł bepanten, teraz już nie smaruje, bo jest ok.
Dzięki za odp dot. pampersów - kupiliśmy 2. Dziś też małą werandowałam - jej 6 dzień. Spała 4 h, kąpiel, cyc i śpi. Mam nadzieję, że będzie nadal taka grzeczna. Aaaa... i położnej jutro powiem, że ma mi dziecka nie kąpać. Sami dajemy radę, a mała pluska się jak rybka w wodzie. Poza tym nie chce, żeby jej się dzień z nocą pomieszał. Ciekawe co położna na to powie. Jutro ma mi też ściągnąć szwy ![]() Dziś się ważyłam - zostało mi 2 kg, których nie chciałabym nawet zrzucić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dz. Ancia ,ze odpisałaś ![]() Jutro na wizytę idziesz? ![]() Sharifa- moc całusów i dużo zdrówka dla Nadii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja współczuję Wam z tymi mężami (Tobie, Anci, Małgosi), tym bardziej że mój to akurat świetnie się spisuje i wiem, jak bez tego byłoby mi ciężko. A on mówi coś, czemu tak ma, czy uważa że jest ok?
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
Kurde. Moje dziecko jak dopada mojego cycka to ma minę jak zły charakterek z bajki.
boli na poczatku bo nie podwija mi tej górnej wargi mała kanalia. A cycki bola całe, moze powinnam do lekarza? tylko jakiego? |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | ||||||
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
![]() A kąpiel chyba możesz sobie darować ![]() Cytat:
Bo póki co sama piję koper 1 lub 2 x dziennie. ![]() Cytat:
![]() A po kąpieli bywa błogi średnio raz na 5 kąpięli, dzisiaj się darł. Masakra. Cytat:
A co do karmienia - najlepsza matka to szczęśliwa matka i spokojne szczęśliwe dziecko ![]() Cytat:
![]() A za ilość kg do zgubienia - chcesz w ucho?? nie wolno dołować wielorybów!!! Mi jeszcze 15 zostało do zgubienia, wyglądam jak skrzyżowanie słonia z wielorybem, mam wielki brzuch, w nic się nie mieszczę, mam spodnie w rozmiarze 44 i mnóstwo rozstępów wszędzie. Czuję się okropnie. Archi a w ucho też chcesz? Bo w potylicę ciężarnej bić nie będę. Nie pisz takich głupotek, dziewczyny w weekend rzadziej zaglądają i pochłonięte pewnie dzieciątkami, czasem naprawdę ciężko wszystko dokładnie nadrobić. ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kolorowych ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.