Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-04, 20:18   #4501
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
to ciąża a nie przesilenie
ja dziś to przeszłam 100 m musiałam siąść
To ja wejdę w sen wiosenny, obudzę się dopiero w czerwcu.. Ale zauważyłam, że mogę chodzić tylko spacerkiem...
Stary 2012-03-04, 20:29   #4502
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
_Agata czy Ty nie masz problemu z sikaniem na tych spacerach? ja chętnie bym sobie poszła na długi spacer, ale drogę muszę mieć tak opracowaną, żeby przy okazji z 30 razy skorzystać z toalety....zazdroszczę
Ja też musiałabym spacer odpowiednio zorganizować, żeby móc po drodze skorzystać "parę" razy

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

centipede a pościel u kogo kupiłaś, bo teraz przejrzałam wszystkie strony tego r_p77 i nie ma.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:35   #4503
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

r_p77 ma jedynie przescieradla frotte, jedno zamowilam i jestem z niego zadowolona, ladny kolorek i jest milutkie.
Nie chce sie powtarzac, ale napisze zeby przemyslec zakup cienkich pieluch- ja ich nie polecam jedynie te podwojnie tkane
ide spac;]

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-03-04 o 20:44
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 20:42   #4504
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
r_p77 ma jedynie przescieradla frotte, jedno zamowilam i jestem z niego zadowolona, ladny kolorek i jest milutkie.
Nie chce sie powtarzac, ale napisze zeby przemyslec zakup cienkich pieluch- ja ich nie polecam jedynie te podwojnie tkane
Prześcieradeł akurat nie potrzebuję, bo mam, ale zapisałam sobie od niego oj sporo rzeczy ale jak jeszcze jutro będę w mieście, to zerknę na ceny w drogeriach

A właśnie te pieluchy tetrowe, to też u tego sprzedawcy kupiłaś?? Bo ja już zapomniałam, od kogo były te fajne

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-03-04 o 20:43
Stary 2012-03-04, 21:12   #4505
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Prześcieradeł akurat nie potrzebuję, bo mam, ale zapisałam sobie od niego oj sporo rzeczy ale jak jeszcze jutro będę w mieście, to zerknę na ceny w drogeriach

A właśnie te pieluchy tetrowe, to też u tego sprzedawcy kupiłaś?? Bo ja już zapomniałam, od kogo były te fajne
Ja kupowałam pieluchy u tego, ale podwójne, PODWÓJNE!
Stary 2012-03-04, 21:18   #4506
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Ja kupowałam pieluchy u tego, ale podwójne, PODWÓJNE!
dobrze, DOBRZE

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-04, 21:29   #4507
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze, DOBRZE

Uciekam do łóżkowic... Zmęczona jestem... Do jutra!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-04, 22:13   #4508
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość

Uciekam do łóżkowic... Zmęczona jestem... Do jutra!
Moje łóżkowice też już czekają
Dobranoc

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

No to i ja uciekam do łóżeczkowa do jutra

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-05, 04:57   #4509
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wieczór
Ja na początek muszę się wyżalić Dziś babcia zapytała jakie imię chcemy dla naszej córeczki. Z radością powiedziałam, że Paulina. A ona że toż to najgorsze imię Co to za imię. Ona zna jedną Paulinę, taka najgorsza osoba w jej wsi!! I w ogóle jak to mówić do Pauliny?? Do małego dziecka mówić Paulina!! Zrobiło mi się strasznie, strasznie przykro, bo mogła sobie pomyśleć ale przemilczeć. Ale nie poddałam się. Powiedziałam jej, że jest mi przykro, ale jej pierwsza prawnuczka będzie miała na imię Paulinka. Było jeszcze o wózku, że przed narodzinami się nie kupuje. I że jestem chyba niepoważna że na wózek w sklepie czeka się 5 tygodni. Przyjeżdża się do sklepu i się kupuje. Jasne. To tyle wyżalania, ale nie zasnę chyba dziś

zaaaabcia http://allegro.pl/6el-zestaw-120x90c...159785373.html (ta z bociankami) i http://allegro.pl/posciel-2el-120x90...159785456.html (chyba ta z dinozaurami, żeby odcień pasował w miarę do ochraniacza z pierwszego kompletu)

Szymon to w Niemczech Simon, u Was nie ma takiego imienia?
.

Przykro mi ze babcia Ci tak powiedziala mogla zachowac to dla siebie Mi tez pare osob pokrecilo nosem jak powiedzialam ze bedziemy miec Dominika ale mi to tam zwisa niech gadaja co chca Najwazniejsze ze Wam sie podoba

A wiesz ze sie nie zastanawialam ale pewnie u nas tez Simon jest odpowiednikiem Szymona. Bardziej chodzilo mi o to ze jak powiem Szymon to amerykance bede sie pytac pare razy jak sie to wypowiada a z Dominikiem latwiej

Sliczna ta posciel!!

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam napisać, że wczoraj przyszła do nas kołyska. Jest śliczna Złożyliśmy ją tyle o ile, żeby sprawdzić, czy wszystko jest, ale wylądowała znowu w pudle. Nie chcę, żeby się kurzyła.
.
Kurde a my dalej nie mamy kolyski bo mezowi sie zadna nie podoba

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

Wiesz na szczeście kupowaliśmy ciuszki unisex, ale są też niebieskie. Tylko, że jak bedzie dziewczynka to ona w niebieskim body może sobie siedzieć, a chłopczyk w sukience już raczej niekoniecznie, więc może dobrze, że tak zachowawczo kupowaliśmy ciuszki?? Chciaż ja mam przeczucie na chłopca.
Jasne ze corcia w razie w moze nosic niebieskie ciuszki. Gorzej by bylo z tymi sukienkami dla synka

Ciekawe czy przeczucie sie sprawdzi

Dzien dobry i dobranoc

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 06:29   #4510
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Jadę dzisiaj na badania.
Nałapałam właśnie siu do kubeczka i jestem załamana. Znowu nie wygląda tak jak powinien
Oprócz tego morfologia, CRP i ... glukoza!... pierwszy raz.

Poczytam Was później.
Na razie.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 06:32   #4511
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:

tak tAk ja tylko u niego zamawialam, 10 cienkich i 10 podwojnych ale te cienkie to porazka, zamawiaj tylko podwojne
i te flanelowe jako ozdoba tez nie sa brzydkie, zamowilam 2 szt niebieskie z misiami i bezowa z owieczkami i sa ladne milutkie

hmm
jakby ktos chcial reczniki z kapturkiem w pepco sa za 14.99

Kurde chlop mnie rozbudzil jak szedl do pracy i spac nie moge wrr.... Zrywajcie sie z lozek i na wizaz zapraszam :P

Czas edycji: 2012-03-05 o 06:35
Stary 2012-03-05, 06:40   #4512
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry.

Jadę dzisiaj na badania.
Nałapałam właśnie siu do kubeczka i jestem załamana. Znowu nie wygląda tak jak powinien

Poczytam Was później.
Na razie.
Właśnie mi przypomniałaś,że i ja muszę zanieść mocz do badania

Mężuś już się szykuję do pracy,ja piję kawke i mam szpital w domu Pisałam że młody przeziębiony-to dzisiaj wstał z kaszlem krtaniowym a mnie boli gardło i głowa No pięknie poprostu tka ładna pogoda a mu chorzy

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 06:42   #4513
kapukat
Zakorzenienie

ja nie śpię od piątej. W ogóle miałam wczoraj zakichany wieczór, znowu przytyłam i się podłamałam, no ale cóż tak skutkują rozmowy z niektórymi osobami z Polski

dzisiaj leżę w łóżku i postanowiłam nic nie robić, naczynia już zmyłam śniadanie mam koło siebie - w nosie, mam dzień lenia i nie wychodzę z łóżka... no może potem skoczę tylko po jogurty
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 06:49   #4514
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Mężuś już się szykuję do pracy,ja piję kawke i mam szpital w domu Pisałam że młody przeziębiony-to dzisiaj wstał z kaszlem krtaniowym a mnie boli gardło i głowa No pięknie poprostu tka ładna pogoda a mu chorzy
Kurde ja mialam mocz badany w 6 tyg ciazy i w cos niedawno .... wy robicie co miesiac ja juz pewnie do konca ciazy nie bede oddawala, tylko jakis wymaz chyba na paciorkowca.
Moj tz tez podziebiony mocno, bierze anytybiotyki, mnie jakos leb dziwnie boli ale jakos sie trzymam. Takze wiem co czujesz;]... babcia kazala mi w maseczce po domu chodzic

Cytat:
ja nie śpię od piątej. W ogóle miałam wczoraj zakichany wieczór, znowu przytyłam i się podłamałam, no ale cóż tak skutkują rozmowy z niektórymi osobami z Polski

dzisiaj leżę w łóżku i postanowiłam nic nie robić, naczynia już zmyłam śniadanie mam koło siebie - w nosie, mam dzień lenia i nie wychodzę z łóżka... no może potem skoczę tylko po jogurty
po 1) nie waz sie na wieczor.... uwierz, ze to duzy blad...
po 2) mysle, ze teraz 0.5 kg na tydzien nam przybywa, ja sie przyzwyczailam ze na tydzien mi leci rowniutkie kilo od poczatku ciazy prawie;] olej to... plus taki, ze zostalo nam juz niewiele- no i podobno w 9 mcu juz przyrost wagi powinien byc minimalny. Dzis tez siedze w domu i calutkiiiii dzien sobie z Wami bede rozmawiala :P ....

kapukat i Ty pisalas, ze zaczelas miewac problemy z tarczyca... chocbys niewiadomo jak sie starala- i tak przytyjesz. Jadlam jak wrobel i tylam jak swinia Teraz jakos juz nie tyje po 7 kg na miesiac, ale i tak ta waga sie ciagle waha... mysle, ze jakbym nie miala tych tarczycowych problemow to przytylabym bardzooo malo, bo jem ogolnie mniej niz jadlam przed ciaza... i jem naprawde w mmiare zdrowo
dzis zaczynam 32tydzien a jutro usggggg ))

Czas edycji: 2012-03-05 o 07:08
Stary 2012-03-05, 07:02   #4515
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurde ja mialam mocz badany w 6 tyg ciazy i w cos niedawno .... wy robicie co miesiac ja juz pewnie do konca ciazy nie bede oddawala, tylko jakis wymaz chyba na paciorkowca.
Moj tz tez podziebiony mocno, bierze anytybiotyki, mnie jakos leb dziwnie boli ale jakos sie trzymam. Takze wiem co czujesz;]... babcia kazala mi w maseczce po domu chodzic
Ja mocz mam zanieść,bo jutro ide do lekarza ale nie mam jak,bo przecież mam w domu młodego.A jego szkoda mi ciągnąć o 8 rano do laboratorium.Brałam antybiotyk na bakterie w moczu i w posiewie z pochwy i miałam sprawdzić czy jest ok.Poza tym dostałam jakiegoś zapalenia małej,ew jakiegoś grzybka tak mnie pipa swędzi że szok

Śniło mi się dzisiaj,że mnie rozkroili w 30tc.Bali się czy maleństwo przeżyje.Obudziłam się zlana potem

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-05, 07:09   #4516
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
tak tAk ja tylko u niego zamawialam, 10 cienkich i 10 podwojnych ale te cienkie to porazka, zamawiaj tylko podwojne
i te flanelowe jako ozdoba tez nie sa brzydkie, zamowilam 2 szt niebieskie z misiami i bezowa z owieczkami i sa ladne milutkie

hmm
jakby ktos chcial reczniki z kapturkiem w pepco sa za 14.99
Bry
Ja kupowałam od niego pojedyncze i nie wydają mi się jakieś złe. Widziałam też w sklepie pojedyncze i były takie same, wiadomo, że podwójne będą zawsze bardziej miękkie.

Co do ręczniczka z pepco to ja kupiłam, ale średnio go polecam, bo dla mnie jest taki niezbyt miły w dotyku.
Mam jeszcze pytanie, kupiłam też kiedyś okrycie kąpielowe na allegro, jest bardzo milutkie, ale tak się zastanawiam czy to bardziej nie ma funkcjonować jako taki kocyk po kąpieli, bo na ręcznik to mi to nie wygląda.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 07:17   #4517
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Ja mocz mam zanieść,bo jutro ide do lekarza ale nie mam jak,bo przecież mam w domu młodego.A jego szkoda mi ciągnąć o 8 rano do laboratorium.Brałam antybiotyk na bakterie w moczu i w posiewie z pochwy i miałam sprawdzić czy jest ok.Poza tym dostałam jakiegoś zapalenia małej,ew jakiegoś grzybka tak mnie pipa swędzi że szok

Śniło mi się dzisiaj,że mnie rozkroili w 30tc.Bali się czy maleństwo przeżyje.Obudziłam się zlana potem
aha no to bakterie oczywiscie trzeba wyleczys koniecznie ) ja tez mega czesto mialam infekcje, ale przed ciaza. teraz jakos odpukac ale wszytsko jest ok. Lekarz kazal mi plukac po praniu 2x majtki, nie uzywac zapachowych wkladek ani papieru toaletowego,,, No i ja czesto mialam od basenu... zaba nie swedzi jak narazie woglole od poczatku ciazy

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry
Ja kupowałam od niego pojedyncze i nie wydają mi się jakieś złe. Widziałam też w sklepie pojedyncze i były takie same, wiadomo, że podwójne będą zawsze bardziej miękkie.

Co do ręczniczka z pepco to ja kupiłam, ale średnio go polecam, bo dla mnie jest taki niezbyt miły w dotyku.
Mam jeszcze pytanie, kupiłam też kiedyś okrycie kąpielowe na allegro, jest bardzo milutkie, ale tak się zastanawiam czy to bardziej nie ma funkcjonować jako taki kocyk po kąpieli, bo na ręcznik to mi to nie wygląda.
co do recznikow no ja nie kupowalam a bvyly zapakowane, wiec nie wiem jak z ich jakoscia poprostu w miare tanie
okrycue kapielowe tez mam takie jedno, ze wyglada jak kocyk... tez sie zastanawiam czy bedzie ,,wchlanialo,, wode.... zobaczymy
co do tych pieluch ja zaluje, ze je kupilam bo jedna wypralam i jej 1/3 nitek wypadlo ... takze chyba warto kupic mniej ale tych grubszych wlasnie
Stary 2012-03-05, 07:26   #4518
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:

co do recznikow no ja nie kupowalam a bvyly zapakowane, wiec nie wiem jak z ich jakoscia poprostu w miare tanie
okrycue kapielowe tez mam takie jedno, ze wyglada jak kocyk... tez sie zastanawiam czy bedzie ,,wchlanialo,, wode.... zobaczymy
co do tych pieluch ja zaluje, ze je kupilam bo jedna wypralam i jej 1/3 nitek wypadlo ... takze chyba warto kupic mniej ale tych grubszych wlasnie
zobaczę po praniu z tymi pieluchami, ale czekam aż będzie ciepło zeby sobie wszystko wysuszyć na dworze, bo w domu to nie to samo ale może być tak jak mówisz, myślałam, ze chodzi Ci o to, ze średnio przyjemne, bo dla mnie te tetrowe to żadne nie są przyjemne i nie wiem jak ja to kiedyś miałam między nogami

W ogóle widziałyście, ze 15 marca ma być 15 stopni? kocham wiosnę :P
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 07:36   #4519
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

po 1) nie waz sie na wieczor.... uwierz, ze to duzy blad...
po 2) mysle, ze teraz 0.5 kg na tydzien nam przybywa, ja sie przyzwyczailam ze na tydzien mi leci rowniutkie kilo od poczatku ciazy prawie;] olej to... plus taki, ze zostalo nam juz niewiele- no i podobno w 9 mcu juz przyrost wagi powinien byc minimalny. Dzis tez siedze w domu i calutkiiiii dzien sobie z Wami bede rozmawiala :P ....

kapukat i Ty pisalas, ze zaczelas miewac problemy z tarczyca... chocbys niewiadomo jak sie starala- i tak przytyjesz. Jadlam jak wrobel i tylam jak swinia Teraz jakos juz nie tyje po 7 kg na miesiac, ale i tak ta waga sie ciagle waha... mysle, ze jakbym nie miala tych tarczycowych problemow to przytylabym bardzooo malo, bo jem ogolnie mniej niz jadlam przed ciaza... i jem naprawde w mmiare zdrowo
dzis zaczynam 32tydzien a jutro usggggg ))
nie martw się - ja moczu też nie mam badanego co miesiąc, nawet wymazu tutaj nie robią, więc jak nie zrobię na własną rękę to nie będę wiedzieć
Nigdy przenigdy nie ważę się wieczorem, zawsze nadczo i zawsze rano, dlatego zrobiło mi się tak z rana źle jak się zważyłam, no nic - to prawda ja nim mi Pani doktor przepisała leki tyłam "z powietrza" jak jej o tym mówiłam to mówiła że widocznie taka moja uroda, a wystarczyło wcześniej zbadać tarczycę...nawet nie pytaj ile ja tyłam miesięcznie postanowiłam do końca ciąży nie wchodzić już na wagę - po co mam się denerwować

Cytat:

co za sen - nie zazdroszczę, ja bym się też przestraszyła.

widzę, że w ciązy z tym grzybem to wiele dziewczyn ma problemy ciekawe od czego to zależy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-05, 07:37   #4520
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
aha no to bakterie oczywiscie trzeba wyleczys koniecznie ) ja tez mega czesto mialam infekcje, ale przed ciaza. teraz jakos odpukac ale wszytsko jest ok. Lekarz kazal mi plukac po praniu 2x majtki, nie uzywac zapachowych wkladek ani papieru toaletowego,,, No i ja czesto mialam od basenu... zaba nie swedzi jak narazie woglole od poczatku ciazy
Ja po Filipie miałam cały czas zapalenia.Chodze cały czas z wkładką,bo przecież biorę tą luteine a ona się rozpuszcza i wylatuję.Ale ostatnio staram się wietrzyć małą,może mi to przejdzie bo się zadrapie.Całe szczęscie jutro ide do lekarza-może mi cos da na to.Mam nadzieję zobaczyć się z synkiem

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-05, 07:49   #4521
niunia32
Zakorzenienie

Cześć!!!

nie chce mi się nic, a tu musze posprzątać i pouczyć się.... wrrrr...
piękna pogoda za oknem. za niedługo zrobię pranie i wywieszę je na balkonie :P a co

w kuchni została do zrobienia jeszcze podłoga i pomalować ściany. i meble ustawić. zamówiliśmy już zlew z baterią, uchwyty. ciekawe kiedy meble przyjdą. no i jeszcze lampa została do zakupienia

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 07:51   #4522
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Ja po Filipie miałam cały czas zapalenia.Chodze cały czas z wkładką,bo przecież biorę tą luteine a ona się rozpuszcza i wylatuję.Ale ostatnio staram się wietrzyć małą,może mi to przejdzie bo się zadrapie.Całe szczęscie jutro ide do lekarza-może mi cos da na to.Mam nadzieję zobaczyć się z synkiem
No to jutro zycze udanej wizyty, ja tez sie zobacze z moim ... wietrz mala wietrz :P
wkladki wiem, ze musisz stosowac tylko starac sie kupowac te niepersumowane. Bo np kupilam w sob carefree czy jak to sie tam pisze- takie rozowe- takie pachnace, ze w calej laziencee pachnie. Wiem, ze z Belli sa bezzapachowe

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
zobaczę po praniu z tymi pieluchami, ale czekam aż będzie ciepło zeby sobie wszystko wysuszyć na dworze, bo w domu to nie to samo ale może być tak jak mówisz, myślałam, ze chodzi Ci o to, ze średnio przyjemne, bo dla mnie te tetrowe to żadne nie są przyjemne i nie wiem jak ja to kiedyś miałam między nogami

W ogóle widziałyście, ze 15 marca ma być 15 stopni? kocham wiosnę :P
ja tez czekam z praniem na koniec mca tak gdzies... zeby wsyztko pachnalo wywietrzone przez powietrze juz sie nie moge doczekac ciepelka Troszke mi szkoda, ze nie moge na wiosne w gory wyruszyc, bardzo mi sie tego chce.... No ale moze sie pojedzie na jesien

Cytat:
nie martw się - ja moczu też nie mam badanego co miesiąc, nawet wymazu tutaj nie robią, więc jak nie zrobię na własną rękę to nie będę wiedzieć
Nigdy przenigdy nie ważę się wieczorem, zawsze nadczo i zawsze rano, dlatego zrobiło mi się tak z rana źle jak się zważyłam, no nic - to prawda ja nim mi Pani doktor przepisała leki tyłam "z powietrza" jak jej o tym mówiłam to mówiła że widocznie taka moja uroda, a wystarczyło wcześniej zbadać tarczycę...nawet nie pytaj ile ja tyłam miesięcznie postanowiłam do końca ciąży nie wchodzić już na wagę - po co mam się denerwować
to ja mam ten minus, ze cisnienie i wage mi mierza na kazdej wizycie co 2 tyg wiec wole co tydzien sie wazyc w domu na swojej/co lepsze mierza w camym ,,umundurowaniu,, czyli wchodze w couchach plus butach wiec mozna zawalu dostac czasami :P lepiej w domu na czczo i nago :P tzn co poniedzialek sie waze, Dzis sie zwazylam i przyrost- 0.5 kg maloooooo o dziwo- zaczelam mniej tyc kiedy mi zwiekszyla dawke,,, No ale zaczelam tez miec dziwne problemy z tym tetnem i sercem
w Irlandii to woglole olewka
nie boisz sie, ze Cie nie natna ? :P ze mozesz peknac? ?? ja sie boje megaaaa naciecia, ale w irlandii nikogo nie nacinaja? wiec to tez takie dziwne troche

Czas edycji: 2012-03-05 o 07:55
Stary 2012-03-05, 08:08   #4523
anulka4771
Wtajemniczenie

Wstawiłam pranie,mam zamiar je wywiesić na balkon.Pościel też wywale na balkon niech się wietrzy.Lepiej będzie mi się spało

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

REKLAMA
Stary 2012-03-05, 08:13   #4524
pamka
Raczkowanie

GG do pamka

Dzień Dobry
Ja już po śniadaniu (owsianka na wodzie ale za to z jabłkiem i malinami )Teraz czakam godzinę na zmierzenie cukru.
Wagą się nie martwcie- mój gin był lekko załamany jak co miesiąc przychodziłam +4kg... ale teraz jak każą mi trzymać dietę to trochę schudłam zamiast przytyć w tym miesiącu.
Zacznę chyba kupować rzeczy od przyszłego tygodnia (w piątek wypłata więc muszę poczekać) dla mojego Julka.
Oj czekam już drugiej połowy marca na to obiecane ciepełko- wszytsko upiorę i wysuszę na balkonie, bo później nie wiadomo kiedy będę miała czas i ochotę
Stary 2012-03-05, 08:17   #4525
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

pranie praniem, ciekawe kto to wszystko poprasuje :P
moj tz wczoraj jak poukladalam w komodach malego ciuszki powiedzial- gowniarz maly, jeszcze go nie ma a juz ma wiecej ciuchow ode mnie ;]

Czas edycji: 2012-03-05 o 08:20
Stary 2012-03-05, 08:20   #4526
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.

Jadę dzisiaj na badania.

Poczytam Was później.
Na razie.
Ja idę w piątek. Też glukoza. Plus analiza moczu i morfologia... Pod oczami mam sine aż do połowy policzków prawie, chyba się sypnęłam z anemią.
Cytat:

Nie waż się wieczorem. Zawsze jest więcej kilosów wtedy niż w rzeczywistości.
Miałam dziś wysyłać roślinki koleżankom, ale noce za zimne. Poczekam do przyszłego tygodnia.
W przyszłym tygodniu mam też wizytę!
Stary 2012-03-05, 08:24   #4527
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
pampersy kupilam te pakowane po 43 sztx2 czyli 2 male paki bo w sumie bylky raz w rossmanie w promocji i jakos je wzielam i to sa 3-6i dady tez dwojki 3-6

Agata dzieki no zrzucimy zrzucimy

jestes po 6 h spaceru?:brzyda l:łałłłłłłłłłłłłłłł łłłłłłłłł
No po 6
Dla nas to w sumie norma, wypuścić się na długi marsz... teraz trochę krócej, ale cały czas robimy piesze wycieczki... No bo co mi zostało... na rowerze nie pojeżdżę, sezon snowboardowy mnie ominął, na pływalnię nie za bardzo mogę, bo ciągle jakiś katar mi dokucza... to chociaż sobie pospaceruję

Cytat:
_Agata czy Ty nie masz problemu z sikaniem na tych spacerach? ja chętnie bym sobie poszła na długi spacer, ale drogę muszę mieć tak opracowaną, żeby przy okazji z 30 razy skorzystać z toalety....zazdroszczę
Aż dziwne, ale nie mam.
Co ciekawe, po drodze sporo piję, zawsze mam bidon ze sobą, bo mi w ustach zasycha przez to, że nos mam zasmarkany i oddycham ustami
Ale chyba paruję, skoro nie sikam

Cytat:
Kurczę, szkoda, że lekarz badań moczu Ci nie zleca częściej, bo wyniki moczu w ciąży mówią więcej niż wyniki krwi.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-03-05, 08:26   #4528
pola_m
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:
Ja też tak mam
Jeszcze dodatkowo stresująco (a więc sikogennie) działa świadomość że w pobliżu nie ma toalety...
Błędne koło

Cytat:

Myślisz że mleczko będzie lepsze od oliwki? Bo Ty kupiłaś mleczko tak?
z tego co kojarzę, oliwką lepiej nie smarować codziennie. Chodzi o to, żeby skóra dziecka sama się nauczyła trochę regulować nawilżenie. Oliwkę podobno raz na tydzień mniej więcej, albo rzadziej

Zresztą mleczko też niektórzy odradzają codziennie...

Ważne żeby mydełko było jak najdelikatniejsze, żeby nie zmywało tej warstwy ochronnej.

Cytat:

oj... to kurujcie się tam...
Ta pogoda to zdradliwa jest... MArzec przyszedł, słońce zaświeciło i wydaje się, że to już wiosna. A temperatury jeszcze nie bardzo.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 08:34   #4529
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez czekam z praniem na koniec mca tak gdzies... zeby wsyztko pachnalo wywietrzone przez powietrze juz sie nie moge doczekac ciepelka Troszke mi szkoda, ze nie moge na wiosne w gory wyruszyc, bardzo mi sie tego chce.... No ale moze sie pojedzie na jesien

to ja mam ten minus, ze cisnienie i wage mi mierza na kazdej wizycie co 2 tyg wiec wole co tydzien sie wazyc w domu na swojej/co lepsze mierza w camym ,,umundurowaniu,, czyli wchodze w couchach plus butach wiec mozna zawalu dostac czasami :P lepiej w domu na czczo i nago :P tzn co poniedzialek sie waze, Dzis sie zwazylam i przyrost- 0.5 kg maloooooo o dziwo- zaczelam mniej tyc kiedy mi zwiekszyla dawke,,, No ale zaczelam tez miec dziwne problemy z tym tetnem i sercem
w Irlandii to woglole olewka
nie boisz sie, ze Cie nie natna ? :P ze mozesz peknac? ?? ja sie boje megaaaa naciecia, ale w irlandii nikogo nie nacinaja? wiec to tez takie dziwne troche

no ja mam już poprane i poprasowane - tylko podobno jeszcze kilka rzeczy idzie do mnie od mamy z Polski to te dopiorę, podziwiam że będziecie prać na koniec miesiąca, ale u Was piękna pogoda, u mnie by się ze dwa tygodnie suszyło - więc jak mam czekać to już poprałam, poprasowałam i poukładałam....

ja w ogóle o porodzie nie myślę, nie zastanawiam się jak będzie, wiem że muszę urodzić - ale tak naprawdę nic mnie nie interesuje - nie czytam nie dowiaduję się, podobno opieka przy samym porodzie jest tutaj bardzo dobra i takowa informacja mnie w zupełności zadowala

Cytat:
moj tz wczoraj jak poukladalam w komodach malego ciuszki powiedzial- gowniarz maly, jeszcze go nie ma a juz ma wiecej ciuchow ode mnie ;]
no właśnie, biorąc pod uwagę, że jakbym to pranie zrobiła za kolejny miesiąc to pewnie wrzuciłabym wszystko tak jak wyschło bo przy desce tyle godzin by mi się nie chciało stać.

co do ciuchów, to jak wyprałam, wyprasowałam i poukładałam wielkościami to okazało się że dziecko tak wcale dużo nie ma ubranek - więc zastanawiam się czy mi to wystarczy, ale kupować więcej nie zamierzam, bo dziecko szybko wyrasta a ja i tak nie mam gdzie tego trzymąć

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
No po 6
Dla nas to w sumie norma, wypuścić się na długi marsz... teraz trochę krócej, ale cały czas robimy piesze wycieczki... No bo co mi zostało... na rowerze nie pojeżdżę, sezon snowboardowy mnie ominął, na pływalnię nie za bardzo mogę, bo ciągle jakiś katar mi dokucza... to chociaż sobie pospaceruję

Aż dziwne, ale nie mam.
Co ciekawe, po drodze sporo piję, zawsze mam bidon ze sobą, bo mi w ustach zasycha przez to, że nos mam zasmarkany i oddycham ustami
Ale chyba paruję, skoro nie sikam

ja też uwielbiam spacerować, ale naprawdę podziwiam, bo ja sikam stanowczo za często, tymm bardziej że bez wody w ogóle z domu nie wychodzę, bo ciągle mi się chce pić
też bym chciała tak parować
Stary 2012-03-05, 08:40   #4530
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
To tak jak mój M,że Filip ma wiekszą komodę niż on

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:

ja też uwielbiam spacerować, ale naprawdę podziwiam, bo ja sikam stanowczo za często, tymm bardziej że bez wody w ogóle z domu nie wychodzę, bo ciągle mi się chce pić
też bym chciała tak parować
Dla mnie każde dłuższe wyjście z domu jest stresujące Pomimo tego że przed wyjściem robię siku to ledwo wyjde z domu a już mi się chce siku i tak na okrągło

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości