|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
ja jestem ciekawa czy mam już jakieś rozwarcie.
mąż się pytał, gdzie to widać, bo by sobie pooglądał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Za tydzień w czwartek, 17 maja
![]() A ja dopiero mam 35 tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem może zadzwoń do gina-ginki ta wczorajsza akcja chyba nie jest dobra.
Boli mnie dzisiaj głowa. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-05-09 o 06:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie sobie sama zapracowałam na taki stan rzeczy. Miałam leżeć
![]() ![]() Od samego rana jestem w☠☠☠☠...a ![]() Ale jestem wściekła!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!! !!!!!!!!!!! Ratunku!!!!!!!!!!!!!!! Czuję się do du.py ![]() Powinnam jeszcze gdzieś do dentysty iść. |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam pocztę na wirtualnej,działa bez zarzutów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Wtajemniczenie
|
Witam z ranka!
Już po śniadanku i wyprawieniu męża do pracy. Wczoraj składaliśmy do 23 szafę ![]() ![]() Coś moj doktor nie maial chyba racji, ze urodze wcześniej ![]() ide poczytac bo kilka stron za mną
#4507 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze mnie pipa swędzi i pewnie coś się przyplątało.
Załamana jestem dzisiaj ![]() Zaraz mnie rozniesie z tych nerwów. Rzadko kiedy jestem aż tak wkurzona ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dzisiaj też już zaczynam delikatnie ćwiczyć,bo czuję się taka sflaczała na maxa.
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
Chyba mi się wody sączą... wieczorem po kąpieli trochę poleciało, w nocy tak samo. Wydzielina jest bezbarwna, bez zapachu, a mocz bym przecież rozpoznała, co nie?
![]() Muszę się umyć, zjeść śniadanie i jadę do szpitala ![]()
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
Agatka tak jak chciałaś. najpierw zdjęcia potem możesz rodzić
![]() Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() powodzenia!!!!! ![]() ![]()
![]() |
#4512 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny chyba trzeba wybrać tytuł kolejnego wątku.
w sumie jeszcze 500 postów zostało, ale przeleci |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
Ale mam nadzieję, ze to jeszcze nie to. Może po prostu nie trzymam ciśnienia?
![]() ![]() Jem śniadanie, wysuszę włosy i będę lecieć. Do szpitala mam 3 minuty autem.
![]() |
#4516 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie zdziwiloby mnie to ![]()
![]() |
#4517 | |
Rozeznanie
|
Hej!
Cytat:
Po tej wizycie w szpitalu czuję się niespokojna. Chyba dotarło do mnie że to już tuż tuż. Jak widziałam tą izbę przyjęć itd. to wszystko jest bardziej realne i łatwiej mi jest siebie tam wyobrażać. Po prostu strasznie się boję tego porodu. To chyba normalny taki stres. ![]() Póki co uciekam, jadę do rossmanna na ostatnie zakupy szpitalno/dzidziusiowe. Muszę jeszcze kupić prezent dla mojej małej sąsiadki. Jutro idziemy na urodziny. Całe 4 latka. Zainspirowana pewną wypowiedzią tutaj to chyba kupię jej jakiś zestaw kredek i kolorowanek. Myślicie, że to dobry pomysł?
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
ALe jak to tak... w dzień terminu urodzić...
![]() W sumie do dzisiaj mam zwolnienie, to bym się nie musiała po nowe fatygować. ![]()
![]() |
#4519 | |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Wczoraj bylam na wizycie i moja "kruszynka" wazy 3800... az sie wystraszylam ze rozerwie mnie przy porodzie na pol, bo ja baaardzo drobna jestem. Mam nadzieje, ze w takim przypadku nie beda kazac mi na sile rodzic naturalnie, tylko zrobia cc. JAk to jest- jak pojade juz na IP, robia jakies USG zeby sprawdzic wielkosc dziecka? czasami jak sie rozciaga w brzuchu to mam wrazenie ze brzuch mi eksploduje ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Robić już sondę z tytułami? Ma ktoś jeszcze jakąś propozycję? Może ja coś dorzucę ![]() * Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. * Koko spoko,lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() * Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Przez ostatnie dwa dni w ogóle nie miałam czasu na pisanie, właśnie skończyłam nadrabiać, bo w końcu moje konto zostało zasilone środkami z ZUSu i siedziałam nad kompletowaniem wyprawki. Wszystko już zamówione, zapłacone - teraz tylko czekam na kurierów ![]() Ostatnio w ogóle czuję się jak waleń wyrzucony na brzeg do góry brzuchem, ledwo się toczę a tu muszę czasem nawet pobiegać za tym moim małym tornadem. Na szczęście (tfu, tfu nie zapeszając) szykują mi się trzy dni odpoczynku bo TZ zdecydował się jechać na komunię do swojej rodziny i bierze ze sobą Oliwkę. Znaczy się, nie ma wyboru bo mu powiedziałam, że albo jedzie z nią albo wcale ![]() Wszystkie dzieciaczki cudne ![]() A tak w ogóle dziewczyny to niezłe z Was laski a ania_85 to wygląda jakby miała jeszcze ze trzy miechy do terminu ![]() agata trzymam kciuki, może do wizyty stolarza już urodzisz ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ja nie znoszę prasować, z racji presji społecznej wyprasuję pierwsze ciuszki, i będe prasować nie wiem.. przez kilka pierwszych dni, a potem zobacze jak młody reaguje na nieuprasowane. ![]() Cytat:
![]() jak masz jakies mazidła typu Pimafucin to smarnij się i zadzwoń do lekarza, ja tak miałam gdzie koło 30 tygodnia, sama się próbowałam leczyć domowymi sposobami przez 3 dni i myslalam że oszaleje , 4 dnia rzuciłam wszystko zadzwoniłam do lekarza i kazałam się ratować, powiem Ci, że zaaplikowałam sobie pierwszą tabletkę już w aucie, zaraz po wykupieniu ich w aptece, a potem biłam się w głowę, że tak długo się męczyłam, po już po paru godzinach poczułam się jak nowo narodzona ![]() Cytat:
![]() czekamy na dalszy rozwoj sytuacji !!! powodzenia ! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
Jadę! Trzymajcie kciuki żeby to jeszcze nie było to.
![]()
![]() |
#4524 |
Rozeznanie
|
niuniuniau fajnie, że mogłaś zakończyć wyprawkę. Twoja mała jest przeurocza.
![]() ![]() ![]() ![]()
#4525 |
BAN stały
|
Witam z rana
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chcę odpocząć, odchować troszkę małego ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33984227]Cześć Dziewczyny, Byłam u kardiologa, ale niczego się nie dowiedziałam, tzn. teraz wyniki mam OK (osłuchała mnie, EKG, ciśnienie), a w ciąży ciśnienie nie było aż tak wysokie, że mogło spowodować śmierć Dawida. Wizyta w październiku. Jestem w punkcie wyjścia. [/QUOTE] A przypomnisz mi na kiedy hematolog umówiony? Myślę (po swoich doświadczeniach) że to jeden z najważniejszych teraz dla Ciebie specjalistów. Cieszę się, że u kardiologa poszło sympatycznie i wyniki wyszły dobrze ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33985603]4. czerwca. Jednak przypuszczam, że jeśli zrobią nam badania krwi, to na wyniki będziemy czekać jakieś 3 miesiące.[/QUOTE] Ja na pełny zestaw badań hematologicznych czekałam 8 tygodni. Cytat:
![]() Ja też się wybiorę przed porodem, może nawet już w przyszłym tygodniu. Cytat:
![]() Plan jest taki że jak już będę mieć "pusty" brzuch, to tylko na nim będę leżeć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Za to skierowania daje wszelkie chętnie, śmiejemy się z mężem, że ja do niego chodzę samoobsługowo, czyli wsiadam do gabinetu i mówię, jakie mam wyniki i jakie chciałabym skierowania i recepty (mam stałe punkty programu, jak czas krzepnięcia i recepta na moje strzykaweńki). On daje, ja dziękuję i znikam. Za tydzień mam wizytę u innego lekarza w ramach prywatnego abonamentu, tam to się zamelduję na fotelu jak tylko wejdę do gabinetu ![]() Cytat:
![]() Jak tam piesek? Cytat:
![]() Teraz idę na wizytę do LM bo nie mam wyjścia (ale do innego, podobno dobrego, lekarza) - najbliższą wizytę w szpitalu mam 24 maja, umówiona już ponad miesiąc temu, zupełnie nie ma terminów ![]() A prywatnie idę 14.05, chcę mieć zrobione usg, bo jestem w 36tc a nfz-owy mi nie dał skierowania no i chcę żeby wreszcie ktoś mi tam zajrzał ![]() Cytat:
![]() ![]() Nareszcie ![]() ![]() ![]() trzymam kciuki ![]() Aaa w ogóle dostałam dziś przesyłkę z resztą wyprawki od 'rajrodzica' z Allegro ![]() Edytowane przez fonn Czas edycji: 2012-05-09 o 08:17 Powód: literówki |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() rozowa1987......................... ...................(tp 03.05.2012) ur. 05.05.2012 Liwia, 3600g Dasti80 (Paula, 31 l.) ......................... ...(tp 04.05.2012) ur. 05.05.2012 Aleksander, 3420g, 56cm. cc clauudik (Klaudia, 25 l.)...................... ..(tp 08.05.2012) ur. 06.05.2012 Filip, 3300g, 57cm. Ewunia_1984 (Ewelina, 27 l.)..............(tp. 12.05.2012) ur. 06.05.2012 niunia 3970g, 57cm. cc GRATULUJĘ ![]() ![]() Nie było mnie kilka dni a tutaj takie zmiany ![]() ![]() ![]() Teraz idę nadrabiać 25 stron ![]()
#4528 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ile macie pieluch tetrowych?
Ile macie pieluch flanelowych? Jakie pampersy kupujecie na początek? |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zastanawiam się, co tu robić... ![]() Byłam u kardiologa, 04.06 idę do poradni genetycznej, a na własną rękę zrobię badania tarczycy - mam ładną rozpiskę z tłumaczeniem, którą posłała mi SzmaragdowyKotek ![]() Trzymam kciuki za kolejne rozpakowujące się Mamusie! Aaaaa i jeszcze: patyczkiem mi robili wymaz pod kątem grzybków (na szczęście nie stwierdzono), cytologię mi robili taką szczoteczką jakby.... Cytologię robił mi gin w gabinecie w cywilizowanych warunkach, a wymaz robił jeden gin w szpitalu nie informując mnie o tym ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-05-09 o 08:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zadomowienie
|
Agata POWODZENIA!!!
![]() ![]() ![]() ![]() A mi się wydaje, że Libretka już ma maleństwo przy sobie ![]() ![]() Właśnie, trzeba sondę zrobić ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Gabi my mamy na razie jedną paczkę Pampersów jedynek, tą małą. Jak będzie wszystko ok, to mąż dokupi więcej, a później będziemy próbować się przestawić na Dady. Pieluszek tetrowych mamy 20, flanelowych 3 ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.