|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() ![]() a robiłaś całe włosy czy pasemka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33984227]Cześć Dziewczyny, Byłam u kardiologa, ale niczego się nie dowiedziałam, tzn. teraz wyniki mam OK (osłuchała mnie, EKG, ciśnienie), a w ciąży ciśnienie nie było aż tak wysokie, że mogło spowodować śmierć Dawida. Wizyta w październiku. Jestem w punkcie wyjścia. Za to... EKG robiła mi taka dziewczyna, która jest chyba śląską MissMalezji ![]() ![]() Perse szkoda że nic się nie dowiedziałaś, no ale dobrze że z serduszkiem wszystko ok. a kiedy masz wizytę w tej poradni genetycznej? (bo już mnie skleroza dopada i nie pamiętam), może tam Ci coś więcej powiedzą ![]() aniu dobrze że u gina wszystko ok, trzeba póki co czekać ![]() ![]() jak ty masz power jechac do fryzjera ponad 100km??!! ja bym odpuściła ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Konto usunięte
|
4. czerwca. Jednak przypuszczam, że jeśli zrobią nam badania krwi, to na wyniki będziemy czekać jakieś 3 miesiące.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Rozeznanie
|
dzieki Dziewczyny
![]() ![]() Ciesze sie tylko,ze tam nie urodzilam ze sreberkami na glowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33984227]Cześć Dziewczyny, Byłam u kardiologa, ale niczego się nie dowiedziałam, tzn. teraz wyniki mam OK (osłuchała mnie, EKG, ciśnienie), a w ciąży ciśnienie nie było aż tak wysokie, że mogło spowodować śmierć Dawida. Wizyta w październiku. Jestem w punkcie wyjścia. Za to... EKG robiła mi taka dziewczyna, która jest chyba śląską MissMalezji ![]() ![]() Perse... ![]() ![]() ![]() ![]() a zapomniałabym.. wiecie co,ja mam taką słabość do tych wszystkich dziecięcych rzeczy.. naszemu przyszłemu maluszkowi rodzinnemu kupiłam dzisiaj słodką czapeczkę z misiem, i półspiochy.. nigdy nie mogę się powstrzymać... ![]() Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2012-05-08 o 20:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak sobie myślę może ja pójde podciąć włosy,bo zapuszczam.Od roku nie obcinałam i rozdwajają mi się konce.Bo myślałam iść po porodzie ale czy ja wtedy będę miała jak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No właściwie to dobrze, bo na pewno nie brakowało mi żadnych problemów z sercem czy krążeniem. Wprawdzie wolałabym, żeby ktoś mi wskazał przyczynę, ale może faktycznie - lepiej nie tu, bo wtedy jest duże prawdopodobieństwo, że przy drugiej ciąży będą problemy... Aha i jeszcze mi policzyła, że przede mną jakieś 14 płodnych lat, więc mam szansę na 12 dzieci ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-05-08 o 20:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- co do brodawek to wyobrazam sobie o czym mowicie,bo widzialam u kolezanki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
Normalnie doczytać Was to trzeba nieźle się namęczyć
![]() Grauluje wszystkim nowym Mamą za udane porody i czekam na więcej wieści współczuję wszystkim które mają takie teściowe - ja nie mam, ale czasami żal serce ściska na szczęście moja mama zrozumiała że nie chcemy nikogo i postanowiła jeśli jej pozwolimy przyjechać w czerwcu - zgodziliśmy się, ale nie wiem jak wytrzymamy dwa tygodnie ![]() ja dzisiaj odwiedziłam dentystę bo mnie tak zęby bolały, że chciałam je sobie powyrywać, dwa mi zrobiła jeszcze jeden do zrobienia ale to już chyba pójdę pod koniec maja jutro idziemy do szpitala na kontrolę po inkubatorze - ciekawe co mi powiedzą...no i te cholerne kolki, raz jest lepiej raz gorzej, ale żeby się wyspać, któreś z nas musi Adam trzymać cały czas na brzuchu - wtedy drugie może się zdrzemnąć nic nie działa, ani infacol, ani ciepło - trudno musimy przeczekać... teraz wyglądamy już naprawdę jak zombi - a żeby było zabawniej ze zmęczenia usnęłam w poczekalni u dentysty ![]() zaczęłam też lekkie cwiczenia bo nienawidzę swojego nowego wyglądu - wiem, że to dopiero miesiąc minął ale wolę wrócić do swojej dawnej sylwetki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki dobranoc
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do zasypiania i jedzenia to też tak robię a pomimo to mam problemy a jak u Ciebie z szyjką masz już jakieś rozwarcie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś mi jedynie powiedziała, że szyjka się skróciła ( po raz pierwszy mnie badanie bolało), ale rozwarcia brak. Jak jej powiedziałam, że brzuch mi się nie obniżył to spojrzała na mnie i pyta: "a oddycha się lepiej?", ja mówię że od około 2 tygodni tak, "no to się obniżył, bo to nie jest tak, że on nagle spadnie", więc wierze kobiecie i czekam teraz na następne symptomy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Wtajemniczenie
|
Moje całe cyce tyle mają
![]() Ja też już idę spać. Będzie to pierwsza od miesiąca noc bez budzenia na fenka. Trochę dygam czy nie dostanę skurczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |||||
Wtajemniczenie
|
U mnie dziś dzień pełen wrażeń... Do tego to przeziębienie mnie trzyma, więc trochę już padam o tej porze. Może dziś dla odmiany wcześniej pójdę spać.
Dziękuję za kciuki dla Maksia! ![]() Wyszedł zadowolony z egzaminu i mówi, że wszystko zrobił dobrze ![]() ![]() Poza tym byłam na wizycie u gin wieczorkiem. Rozwarcie na palec, czyli nic się w ciągu tygodnia nie zmieniło. Znowu mierzyła mi Kaja kilka razy i ciągle jej wychodziło ok. 3700g, więc nawet biorąc pod uwagę błąd usg, to mam nadzieję, że na dzień dzisiejszy 4200 łobuz nie przekracza ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawe z tym wzrostem i porodem... Pierwsze słyszę. A ile masz wzrostu? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie z ubrankami już raz to przeszłam (kupowanie i dostawanie) i dlatego teraz mam pod dostatkiem ![]() Cytat:
![]() A czy Filipek jest chociaż karmiony Twoim mlekiem? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie nie było to w ogóle podobne do bóli miesiączkowych. Cytat:
![]() U mnie było krótko i treściwie: - Chce pani usg? - Chcę ![]() Zwłaszcza jak powiedziałam, że mam dalej mam dużo wodnistego śluzu (oprócz tego galaretowatego czopowatego ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nieee... Ale nieraz się zastanawiałam, oglądając jakieś filmy o karmieniu piersią, dlaczego tam zawsze kobiety mają takie wielkie (w moim odczuciu) sutki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dopiero miesiąc? Rany, to już miesiąc minął? ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze troszkę i będzie można zaciskać, termin ma w czerwcu,ale wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że przywitamy się z maluszkiem wcześniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Raczkowanie
|
kism 174 cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w kazdym razie - polecam tarty z kwestiasmaku . w ogóle uwielbiam przepisy tej dziewczyny. taaaaa... są mega ... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaaaa.... widzisz, to trochę mnie pocieszyłaś z tym aspatem i alatem, bo u mnie cały czas idealne! I robiłam chyba jeszcze jakieś 2 m-ce temu, bo ta druga ciąża mnie wykańcza po prostu, endo mi powiedziała, zeby sobie zrobić, bo podwyższony aspat czy alat mogą być przyczyną zmęczenia. Wszystko wyszło idealnie i teraz też. Tylko te dwa parametry i to w sumie nieznacznie przekroczone... no po prostu powiem Ci, ze sama stawiałabym na jakąś alergię, zwłaszcza że gin mi powiedziała, że tylko monitorujemy, bo cholestazy nie mam, ale przecież nie wmówiłam sobie tego, że swędzą mnie akurat dłonie i stopy!!! ![]() ![]() ![]() Nie wiem już sama, może ja jestem jakaś wyjątkowo wrażliwa na te kwasy zólciowe, bo np. na hormony tarczycowe bardzo - u mnie gdybym TSH miała dłużej tylko trochę powyżej 1, to bym umarła... a to przecież wynik książkowy - idealny - może u mnie ta fosfataza niewiele podwyższona, nawet fizjologicznie powoduje takie odczucia... niedrapanie ![]() ![]() U mnie ta wysypka jest taka dziwna - bo ona mi migruje po ciele - np. rano miałam obsypane całe nogi, potem nie, a jak wieczorem brałam prysznic, to całe ramiona - potem znikło. Ta wysypka jest taka dziwna - wygląda, jak takie twarde grudki.. wiesz, porównałabym to do takiego bardzo zaawansowanego cellulitu, który widać u niektórych kobiet bez naciskania skóry, jak stoją - czyli taka jakby pomarańczowa skórka - twarde to jest, w środku nie ma żadnego płynu ani nic, zaczerwienione - takie rozognione, pojawia się na różnych częściach ciała i znika. Taka pokrzywka "gruboziarnista", ze tak powiem, jakby Cię poparzyły pokrzywy albo pokąsało mnóstwo małych komarów miejsce przy miejscu. A Ty masz jakieś zaczerwienienia czy coś takiego? I czy rano masz spuchnięte palce?? bo rano moje palce wyglądają jak parówki dosłownie, potem to schodzi w ciągu dnia Timii - no widzisz, własnie nie wiem nawet co mam ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33986187]Oczywiście. Nawet mi nie kazała zdejmować stanika ani rajstop, wystarczyło tylko trochę dobrej woli. I śmiałyśmy się nawet, że dają takie jednorazowe przylepki do tego EKG, żeby pacjentki nie musiały tego przyklejać po takich starych spoconych facetach :P No właściwie to dobrze, bo na pewno nie brakowało mi żadnych problemów z sercem czy krążeniem. Wprawdzie wolałabym, żeby ktoś mi wskazał przyczynę, ale może faktycznie - lepiej nie tu, bo wtedy jest duże prawdopodobieństwo, że przy drugiej ciąży będą problemy... Aha i jeszcze mi policzyła, że przede mną jakieś 14 płodnych lat, więc mam szansę na 12 dzieci ![]() Super! Naprawdę super,że są tacy lekarze! ![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-08 o 22:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Rozeznanie
|
kism chodzę do gina z luxmedu, płacę co miesiąc abonament, powiedział, że za tydzień zrobi usg, że wg niego przez tydzień jeszcze nie urodzę, tak jak pisałam wcześniej taki zlew z jego strony
idę spróbować się położyć dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | ||||
Zakorzenienie
|
SzmaragdowyKotku, ja też miałam podejrzenie cholestazy. Ale... wyniki mam w normie, krew i mocz od początku doskonałe... Jakieś krótkotrwałe uczulenie mnie po prostu dopadło, ale na szczęście szybko odpuściło. Trzymam kciuki, żeby i Tobie dało spokój.
Cytat:
![]() Ja skończyłam już 40. tydzień, a mały na świat się nie szykuje. ![]() Ale... sesję zrobiliśmy, to mogę rodzić. ![]() I dokonałam cudu, jak to mówi mój suwaczek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | ||||||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33937926]
Jejku we wtorek idę do kardiologa, pierwszy raz w życiu. Chodziłyście kiedyś do kardiologa? Będę miała jakieś badanie, ekg? Miałam już dwa razy ekg robione w ciąży, wychodziło dobrze. W jednym mi kazali zdejmować stanik, w drugim nie (nie muszę dodawać, że kazali zdejmować stanik na sali w szpitalu, gdzie normalnie leżały dziewczyny i nagle zleciały się nade mną chyba z 4 pielęgniarki, a moje piersi to był już wtedy obraz nędzy i rozpaczy i było mi strasznie głupio, tyle dobrze, że chociaż drzwi zamknęli, bo jeszcze jakiś gość by wszedł, wtedy byłby dopiero zapis ekg...).[/QUOTE] Ja mialam robione EKG i USG serca. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kims, 8ewus8 , ladybird,nasteczka83, _agata, aga_bre, gabbbi , onething, niuniunaiu , mrtula007, justys1358, niunia32, rinco , begie13,nulk4771, GaTTa,bleeletron,stokrotk a777,karozka - dziekuje za mile slowa na temat Baby Shower i mojego wygladu ![]() anulka , Timii, blueeketron, aga_bre, karozka , begie i kism - dziekuje za gratulacje ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!
![]() wstałam dzisiaj z mężem i zrobiłam nam sałatkę z serka wiejskiego na śniadanie. No mąż dostał porcję swoją do pracy. wyprałam włosy. co do prasowania to większość skarpetek wyprasowałam, kilka rajstop o dałam sobie spokój z tym. zostało mi na dzisiaj pochować większe rzeczy i poprasować nasze ciuchy. eh... idę sobie kawę zrobić |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Ja chyba oszaleję ![]() ![]() Takie sny miałam nie bez powodu...przed pójściem spać miałam brzuch jak skała i bolał mnie jak na okres. W nocy też miałam wrażenie, że mnie brzuch boli. Przy wstawaniu siusiu bolał jak cholera ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-09 o 06:57 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 | |
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Uzasadniając swoją wypowiedz dodam że czuję jakby mi miała główka wylecieć,jakbym miała główkę w samej pipie. Spałam jak niemowlę,młody jeszcze śpi.Dziś idziemy na kontrol po ospową,jeśli to tak można nazwać.Bo Filip ma pełno zasuszonych krost. Mam już mój internet,więc mogę siedzieć od rana do nocy z wami.Wczoraj pisałam posta i skończył mi się internet ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Wtajemniczenie
|
Oj boli,boli.kiedy masz wizytę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.