Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-27, 18:25   #4501
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ciastek szczerze ja tyle za wózek tylko z gondolą bym nie dała, przecież to niemal cena mojego wymarzonego x-landera, już razem ze spacerówką no i mało praktyczny mi się wydaje przez te koła. Kolory też "nie moje", ale to nie mi ma się podobać (jakoś za bardzo za różem nie przepadam po prostu) Nooo i ten kosz na zakupy o wieeeeeele za mały i za płytki jak dla mnie . Ja bym go nie kupiła, ale jak Wam w nim wszystko pasuje i Was stać to bierzcie.

A auto jakie macie? Bo wiesz, jak to nie jakiś mini bus, to możesz się zdziwić jak będziesz próbowała spakować i Was i dziecko do autka
ja mowilam ze mam pakowny bagaznik w aucie a porzeciez my w bagazniku nie siedzimy

a za wozek nie dała bym tyle, moge go miec taniej juz pisałam,kolory to akurat mi sie podobają ja tam rozowy lubie a przeciez nie jest cały rozowy
zdecydowani jeszcze nie jestesmy szukam opini roznych osob co maja taki itp no i Wasmsie narazie radze widze ze ogolnie sie pdooba tylko Wa te koła nie pasują.
Ja jestem jeszcze na etapie zastanowienia sie choc nie powiem, bardzo mi sie podoba u mnie urzekł ale są rozne gusta to wiadomo, moje nosidełko na stelazu ktore prawdopodobnie bedzie moje tez Wam do gustu pewnie nie przypadnie a moja kumpela jedzie go ogladnac jutro o 21 i jak bedzie tak jak babka mowi czyli ok to mi go wezmie

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

ANDO super ze dałas znac co i jak, 3mam za Was kciuki!!!!1

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
nie wiadomo, i nie bedzie wiadomo bo bez wod nie widac zarysu, tylko same kosci, i to co sie rusza wewn. Wiec doowiem sie dopiero po porodzie.

No i przyznam-bardzo sie boje zeby urodzilo sie zdrowe....

na razie zmykam. Ale brat przywiozl mi przenosny net wiec sprobuje sie aktywowac na dniach. Mam nadzieje ze bedzie dzialac
bedzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 18:35   #4502
linzey
Rozeznanie

Czesc kochane niedzielnie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Czesc! Ja też nie wiem co z tym spaniem. Codziennie budzę się 5-6:00 rano i potem przez godzinę leżę i nie moge zasnac. Staram się byc wtedy cichutko, bo jak kichnę albo za gwałtownie sie ruszę, to budzę Franka i potem wariuje Dzisiaj mamy kilka zdjec ciążowych. Ciekawe jak wyjdą
Cytat:
Witam niedzielnie
U mnie noc bez koszmarów szczęśliwie, ale znowu obudziłam się o czwartej i do szóstej spać nie mogłam... ja nie wiem co mi się z tym spaniem porobiło
Witam w klubie. Moje godziny pobudki ostatnio to 4:30-5:15
Jestem od 1,5 tyg na L4 i myslałam że jeszcze sie nie przestawiłam ale jeest coraz gorzej

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to wygląda na to, że zaczęłam dziś 9 miesiąc
Gratulacje

Cytat:
hej. Melduje ze jeszcze zyjemy
od 3 tyg jestem w szpitalu i zostane do konca. Skonczylam 26tc dopiero, 3 tyg temu odeszly mi wody, zyje na antybiiotykach i górach fenoterolu, ale ponoc rokowania sa dobre. No i jak mowia lekarze bedzie co ma byc. Jedynie z tym lozyskiem sie nie potwierdzilo, ale mam 1000 innych komplikacji - lozysko przodujace, pepowine 2 naczyniowa, dziure w blonach, leca mi te wody caly czas, dziecko caly czas jest o ok tydz w tył. Ale dostalam tez zastrzyki na przysppieszenie rozwoju płuc wiec ponoc sa duze szanse ze bedzie ok, nawet jesli teraz sie zacznie cos dziac. No ale mam nadzieje chociaz do tego 3o tc dociagnac. Oni tu zrobia wszystko zeby utrzymac jak najdluzej, wiec moge siedziec tu jeszcze do polowy sierpnia albo i dluzej

A tu cos mnie ominelo? Nadrabiac nie bede, bo mam pozyczonego lapka na razie
Kochana ile Ty musisz przejść
Mam nadzieje ze malenstwo posiedzi jeszcze chwile w brzuszku a tobie zycze siły, cierpliwości i wiary

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Dziewczyny mam pytanie
Macie nawilzacze powietrza?? Jakie polecacie??
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 18:36   #4503
nadalka
Zakorzenienie

Ando ja też trzymam za was kciuki. Musi być dobrze
Stary 2012-05-27, 18:51   #4504
chce_byc_mama
Zakorzenienie

no przeciez zaraz zdechne

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 19:17   #4505
karmeelek
Zadomowienie

Ando przykro mi, że tyle musicie wycierpieć ale jeszcze trochę! Trzymam
linzey mama kupiła nam teraz Climatic 560 - daje radę Już pierwszej nocy lepiej mi się spało. Nie jest to jakiś wypasiony model ale póki co się sprawdza. I ma pilota
A moja mała dalej się uaktywnia - skopała tatusia przed chwilą hihi gdy zrobiła sobie 20 min treningu karate w brzuchu.
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 19:22   #4506
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ja mowilam ze mam pakowny bagaznik w aucie a porzeciez my w bagazniku nie siedzimy

a za wozek nie dała bym tyle, moge go miec taniej juz pisałam,kolory to akurat mi sie podobają ja tam rozowy lubie a przeciez nie jest cały rozowy
zdecydowani jeszcze nie jestesmy szukam opini roznych osob co maja taki itp no i Wasmsie narazie radze widze ze ogolnie sie pdooba tylko Wa te koła nie pasują.
Ja jestem jeszcze na etapie zastanowienia sie choc nie powiem, bardzo mi sie podoba u mnie urzekł ale są rozne gusta to wiadomo, moje nosidełko na stelazu ktore prawdopodobnie bedzie moje tez Wam do gustu pewnie nie przypadnie a moja kumpela jedzie go ogladnac jutro o 21 i jak bedzie tak jak babka mowi czyli ok to mi go wezmie

tak jak napisałam, jak Wam pasuje to go bierzcie i tyle, zwłaszcza, jak masz możliwość mieć go taniej. Jeśli chodzi o wózek to każdemu na czym innym zależy i tutaj można się posiłkować opiniami innych, ale nie traktować jako wyroczni.
Zastanów się tylko przez ile ten wózek będziecie użytkować (w zimie może być ciężko po śniegu) i gdzie najczęściej z małą będziecie jeździć. Jak po prostych alejkach, to ok. Ale podejrzewam, że wybieranie się z tym wózkiem do sklepów może być męczarnią. A już tu dziewczyny pisały, że to może być ważne przy Twoim zamiłowaniu do zakupów

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 19:34   #4507
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
możliwe ale do 6. Czerwca koniecznie muszę się trzymać. A potem niech się dzieje co chce
Kochana to tuż tuż...ja musze sie trzymac do początku sierpnia Twoje malenstwo przy moim będzie starszakiem

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a teraz gimnastyka artystyczna - malowanie paznokci u nog
ha! ja kilka dni temu dałam rade pomalowac do srodkowego palca, a serdeczny i malutki pomalował mi mąż...przy tym uwalił całą stopę ale jako tako mam pomalowane
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

[/COLOR]Uciekam na ogródek, może małż już się wyspał
Sesją się pochwalę jak pani fotograf ją obrobi
Cytat:
od 3 tyg jestem w szpitalu i zostane do konca. Skonczylam 26tc dopiero, 3 tyg temu odeszly mi wody, zyje na antybiiotykach i górach fenoterolu, ale ponoc rokowania sa dobre. No i jak mowia lekarze bedzie co ma byc. Jedynie z tym lozyskiem sie nie potwierdzilo, ale mam 1000 innych komplikacji - lozysko przodujace, pepowine 2 naczyniowa, dziure w blonach, leca mi te wody caly czas, dziecko caly czas jest o ok tydz w tył. Ale dostalam tez zastrzyki na przysppieszenie rozwoju płuc wiec ponoc sa duze szanse ze bedzie ok, nawet jesli teraz sie zacznie cos dziac. No ale mam nadzieje chociaz do tego 3o tc dociagnac. Oni tu zrobia wszystko zeby utrzymac jak najdluzej, wiec moge siedziec tu jeszcze do polowy sierpnia albo i dluzej

Wow! Ile ty się nacierpisz, kobieto! A w jakim szpitalu leżysz? jak ci wody odeszły to chyba nie wstajesz??

Ciekawe co u Asi!!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 19:43   #4508
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak napisałam, jak Wam pasuje to go bierzcie i tyle, zwłaszcza, jak masz możliwość mieć go taniej. Jeśli chodzi o wózek to każdemu na czym innym zależy i tutaj można się posiłkować opiniami innych, ale nie traktować jako wyroczni.
Zastanów się tylko przez ile ten wózek będziecie użytkować (w zimie może być ciężko po śniegu) i gdzie najczęściej z małą będziecie jeździć. Jak po prostych alejkach, to ok. Ale podejrzewam, że wybieranie się z tym wózkiem do sklepów może być męczarnią. A już tu dziewczyny pisały, że to może być ważne przy Twoim zamiłowaniu do zakupów
wiem dlatego ja sie zastanawiam ciągle, nie kupie wozka napewno poki nie przemysle

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-27, 19:44   #4509
buena
Wtajemniczenie

Ando, trzymajcie się najdłużej, jak się da, będę za Was trzymać kciuki.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:01   #4510
ewurka
Wtajemniczenie

Cześć Mamuśki U nas LATO!!!! Tak, tak do Anglii zawitało w końcu słońce
Nogi mi puchną jak szalone i czuje się jak słoń w porcelanie, ale uwielbiam taka pogode
My się pakujemy...tzn. TŻ wszystko już po malutku składa...odbieramy klucze we wtorek i mamy się przeprowadzić do piątku mam nadzieje, ze damy rade

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Tż dowiedział się w aptece, że w ciąży NIC nie mogę brać na gardło
Pewnie to samo usłyszałabym jutro od lekarza, więc dziękuję za taką wizytę...
Tż kupi mi szałwię to sobie zrobię napar i będę płukać gardło-przynajmniej zadziała odkażająco...
Mnie w aptece też kobitki mówiły, ze nie bardzo moga mi doradzić, a i sprzedać im nic nie wolno...lekarz przepisał mi antybiotyk na 10 dni, brałam tantum verde, brałam sól morską i pomogło. A męczyłam się Haniu domowymi sposobami przeszło 2 tygodnie, więc wiem co czujesz

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
My dzis podobnie, idziemy do koleżanki która ma 3miesiecznego wnuczka i mam poćwiczyć przewijanie na żywym dziecku

Gratuluję

Wczoraj wybraliśmy się (z inicjatywy męża, nadal jestem w szoku) do sklepu z wózkami Wygląda na to, że wygrywa Jedo Fyn, bardzo fajnie się prezentuje, wygodnie prowadzi. Zweryfikowałam swój poglad co do zawieszenia na paskach (bartatina) Myślałam, że to takie wygodne dla dziecka rozwiązanie, ale ten wózek się gibie na wszystkie strony, jak maluch będzie bardziej mobilny to może wylecieć
Mamy tylko rozbieżność opinii co do koloru- mąż chce czerwony jak Ferrari I budkę FreeLine czyli tą z okienkiem na górze, bo stwierdził że musi być szyberdach Mnie się podobają te spokojniejsze kolory szary, beżowy i klasyczna buda
Super jest ten wózek, moja przyjaciółka go ma mam nadzieję, ze dojdziecie do porozumienia z kolorem i juz wkrótce go kupicie
I jak przewijanie maluszka???

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Przemogłam się i wzięłam ten glutowaty gaviscon na zgagę. I pomogło Tylko czemu ja na to wcześniej nie wpadłam?
Ktoś mi właśnie o tym mówił ostatnio, że ten gaviscon jest nawet na kolki dla dzieci świetny

Cytat:
A tak w ogóle to wygląda na to, że zaczęłam dziś 9 miesiąc
WOW kurcze to już zegar zaczyna u Ciebie mocno tykać

Ando!!!!! Mocno trzymam za Was kciuki, musi być dobrze!!!!

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:03   #4511
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
jak Wam sie podoba taki wózek???
Nie podobają mi się wózki w typie retro, zarówno pod względem designu, wykonania jak i praktycznego zastosowania.

Cytat:

Bardzo mi przykro z powodu tego co Was spotkało. Trzymam kciuki, żeby maluch urodził się zdrowy

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Witajcie!
Wczoraj nie doczytałam już tego co pisałyście po moim poście.... Mała dziś jest bardziej aktywna choć to może jeszcze nie to co bym chciała. Wczoraj wieczorem pojedynczymi puknięciami dawała znać o sobie więc odrobinkę byłam spokojniejsza. Nie siedziałam ciągle z gośćmi na imprezie - trochę sobie wczoraj poleżałam.
Ciągle myśleć czy martwić się czy nie małą bo w sumie już jej się tak zdarzało, że sobie odpoczywała 2-3 dni a potem dawała czadu.
Idę Was nadrobić.
Nie martw się Karmelku, w razie obaw dzwoń do lekarza prowadzącego.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 20:03   #4512
anna99302
Zadomowienie

Kurcze ja cały czas głodna dzisiaj jestem. Zjadłam własnie dwie kanapencje z awokado i cztery wafelki bezcukrowe dla diabetyków i mnie ssie.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:05   #4513
Irmusia81
Zakorzenienie

Wróciliśmy z grilla u kuzynki. Ale się objadłam pysznościami
To ta co ma termin na 8 czerwca. Ale jej zazdroszczę, że już ma ciążę donoszoną i teraz sobie spokojnie czeka

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
zrobić.

Irmusia, też myślę, że proszę się o szybszy poród, dlatego już stopuję z tymi spacerami, trzeba jakoś dotrzymać do połowy czerwca. A znając życie i tak urodzę po terminie :P
No właśnie, tego akurat nie możemy przewidzieć...

Cytat:
nooooo ja tez wytrzymam
Już niedługo

Cytat:
no to spakowałam torbę do szpitala, to był niemały wyczyn
Od razu spakowałam też rzeczy potrzebne dla dziecka, które szpital podaje, że trzeba mieć ze sobą. Wolę to mieć od razu żeby małż w razie czego nie musiał pędem tego dowozić, bo do szpitala mamy niezły kawałek, chociaż to to samo miasto...

I trochę mnie przeraża, jaka ta torba wielka wyszła, jakbym nie wiem gdzie się wybierała
Pięknie! Ja się chyba spakuję w 2 mniejsze torby, żeby było mniej szukania Osobno moje rzeczy a osobno Małego.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Oby, bo jak się jeszcze skróci to ja nie wiem We wtorek wizyta, aż się boję
Zaciskam już kciuki
Ja mam wizytę w czwartek - też się boję co usłyszę

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Gratuluję.
To na pewno nie będzie uwierać, ale na razie jest na mnie za duże, a obwodu 75-80 w ofercie brak. http://allegro.pl/85b-85c-85d-wyprze...299097405.html Kupiłam z myślą o okresie okołoporodowym, a z zakupem lepszych jeszcze się wstrzymałam.
No ja chyba też kupię coś takiego na początek
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:07   #4514
depoison
Zadomowienie

Cytat:
mój tz mówi :
ta z wiewiórką i ta z pieskiem mi podpadly
całkowicie go rozumiem
mniej-więcej do piątego wątku też was wszystkie tak kojarzyłam
a potem zaczęły zmieniać się avatary i trzeba się było nauczyć nicków

Ando - trzymaj się Wszystkie tu Tobie kibicujemy - musi być dobrze!
_____

Małż wrócił z Wrocka i przywiózł Zosi kolejne książeczki (mi też, a jakże )

Kicia wykochana, wypieszczona, wymruczana, wybawiona. Spłakała się, jak wychodziłam Najchętniej zabrałabym ją na te 3 dni do siebie, ale obawiam się, że by było więcej stresu niż pożytku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4701 [640x480].jpg (41,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4640a [640x480].jpg (22,0 KB, 29 załadowań)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:12   #4515
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
podobają mi się słowa Twojej położnej - tak właśnie mam zamiar postępować - czyli smażone, tłuste, mocno przyprawione potrawy No, zobaczymy, jak Zosia to będzie znosić Mam nadzieję, że po męsku

(
Pytałam właśnie o mocno przyprawione potrawy, bo takie lubię. I powiedziała mi, że jeśli jem takie w ciąży, to spokojnie mogę jeść też podczas karmienia Ewentualnie przyprawiać trochę mniej, ale nie rezygnować z tego całkowicie
Stary 2012-05-27, 20:19   #4516
Soleilka
Zakorzenienie

Nie prasowałam w końcu... Katar zatkał mi lewe ucho i mnie boli, a jak próbuję nos wydmuchać to mi krew leci. Bleee

Wypiłam sobie inkę i mam ochotę na jeszcze jedną

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:21   #4517
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo mi Cię szkoda... Ale najważniejsze, ze jesteście pod kontrolą lekarzy. Mam nadzieję, że Maluszek posiedzi w brzuszku jak najdłużej i urodzi się zdrowy Trzymam mocno za Was kciuki Odzywaj się do nas czasem, bo się o Was martwimy
Stary 2012-05-27, 20:25   #4518
prince_polo
Zakorzenienie

jutro na 8,15 mam neurologa. Ciekawe co mi powie....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-27, 20:26   #4519
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

Ciekawe co u Asi!!
Nooo

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
My się pakujemy...tzn. TŻ wszystko już po malutku składa...odbieramy klucze we wtorek i mamy się przeprowadzić do piątku mam nadzieje, ze damy rade
Dacie, dacie Trzymam kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 20:28   #4520
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Bo to jakis nudny dzien. Moi faceci spia, mnie obudzil telefon i sie zanudzam... Nawet nie ma co robic...
Mnie tak wczoraj obudzili brutalnie o 8
Cytat:
jak Wam sie podoba taki wózek???
Fajny chociaż bałabym się o tą wiklinę czy nie zacznie pęcznieć pod wpływem wilgoci i zimna, do tego ma jak na mnie już za duże koła.
A duże koła mi się wydają właśnie najlepsze na śnieg. Osobiście bardziej podoba mi się ten http://allegro.pl/wozek-bebetto-fabi...323213894.html

Ando
trzymam za Was kciuki Pamiętaj, że z dnia na dzień jest coraz lepiej i coraz bliżej tej magicznej bezpiecznej granicy

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Zaciskam już kciuki
Ja mam wizytę w czwartek - też się boję co usłyszę

Będę za Ciebie trzymać kciukasy żeby szyjka była piękna i długa

Bloguję
Stary 2012-05-27, 20:34   #4521
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Będę za Ciebie trzymać kciukasy żeby szyjka była piękna i długa
Stary 2012-05-27, 20:37   #4522
Soleilka
Zakorzenienie

Zjadłabym coś dobrego, a nie mam co

Bloguję
Stary 2012-05-27, 20:39   #4523
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dacie, dacie Trzymam kciuki
Dziękuje Irmusia TŻ złożył już szafe i właśnie składa łóżko...część ciuchów leży w workach i pudłach. Więc powinno być ok
wyszło mi, ze dla małego mam już całą walizke i dziś mu dokupiłam 2 pary ogrodniczek, 2 pary jeansów i koszule na car bootsie a sobie odciągacz do ()() i sterylizator elektryczny za 2 funty każdy

Ja wizytę ma we wtorek...

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:41   #4524
ajka89
Zadomowienie

W końcu Was nadrobiłam
Widzę, że już niedługo kolejny wątek
Ja jakoś miałam tak zapracowany weekend, że nie miałam czasu zajrzeć na wizaż. W sobotę u dwóch mam odwiedziny. A dzisiaj rano krzątałam się w domu, a potem pojechaliśmy do mojej chrzestnej na wieś pospacerować po lesie i zrelaksować się na świeżym powietrzu i jakoś ten dzień szybko zleciał

Ando Współczuję bardzo. Oby dziecko urodziło się zdrowe

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Zjadłabym coś dobrego, a nie mam co
Ja zjadłam właśnie pół tabliczki białej czekolady z orzechami
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:49   #4525
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
nicki to już? ?
No już już... ale w ogóle to jakoś dziwnie ten plan rozpisany "imprez" bo niby w tym roku mamy 400lecie miasta..

Prince wózek jest obłędnie piękny dla mnie, tylko róż nie dla mnie ale sam w sobie super z wyglądu.

Ando mam nadzieję że Ci Bozia wynagrodzi za te wszystkie cierpienia, strachy i niedogodności i malusi urodzi się zdrowy, no tudzież zdrowa
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:54   #4526
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Pięknie! Ja się chyba spakuję w 2 mniejsze torby, żeby było mniej szukania Osobno moje rzeczy a osobno Małego.
ja mam torbę dwudzielną, więc ten problem z głowy ale strasznie dużo miejsca zajęły pampki i pieluchy poporodowe. Jakby nie to, spokojnie mniejsza torba by starczyła

Cytat:
Małż wrócił z Wrocka i przywiózł Zosi kolejne książeczki (mi też, a jakże )

Kicia wykochana, wypieszczona, wymruczana, wybawiona. Spłakała się, jak wychodziłam Najchętniej zabrałabym ją na te 3 dni do siebie, ale obawiam się, że by było więcej stresu niż pożytku
no tak, bez książeczek ani rusz
a kicia przesłodka

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:54   #4527
ewka5891
Zakorzenienie

Witam wieczorową porą

dzisiaj wchodze w 8 miesiąc ale sie ciesze

niedawno wrocilismy do domu, a od rana jestesmy na nogach

bylismy dzisiaj w edynburgu u ksiegowego, a potem nba zakupach w ikei. Kupilismy komode dla malego

teraz czekam az TZ znajdzie wolna chwile aby ja zlozyc i bede mogla wyprac ciuszki i poukładac w koncu

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a teraz gimnastyka artystyczna - malowanie paznokci u nog
wiem co to zanaczy
wczoraj tez przez to porzechodzilam, plus golenie... ale nastepnym razem chyba poprosze TZta aby mi pomogl, bo pozacinam sie...

Depoison gratuluje 9 miesiąca

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:58   #4528
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

Super jest ten wózek, moja przyjaciółka go ma mam nadzieję, ze dojdziecie do porozumienia z kolorem i juz wkrótce go kupicie
I jak przewijanie maluszka???
Ad1. Kciuki za przeprowadzkę oby przeszła szybko i bezboleśnie
Szczerze, to Wam współczuję, nienawidzę się przeprowadzać, ostatnią aż odchorowałam ze stresu
Ad2. Poszło zupełnie nieźle, biorąc pod uwagę, że pierwszy raz miałam do czynienia z takim maluszkiem i trochę się bałam że go uszkodzę Karmiłam go z butelki, mój mąż nosił i gadał do niego a mały sie go nie bał tylko się cieszył (zazwyczaj dzieci płaczą na jego widok bo ma brodę) I przewijanie też wyszło mi całkiem dobrze, mimo, że maluch ponoć nie lubi być przebierany
Cytat:
Ja wizytę ma we wtorek...
ZA wizytę mocne
Ja idę jutro
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:58   #4529
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam torbę dwudzielną, więc ten problem z głowy ale strasznie dużo miejsca zajęły pampki i pieluchy poporodowe. Jakby nie to, spokojnie mniejsza torba by starczyła
No właśnie A jakie ubranka spakowałaś dla Malutkiej?

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
[B]Witam wieczorową porą

dzisiaj wchodze w 8 miesiąc ale sie ciesze
Gratulacje

Ale mnie Mały okopał właśnie Seria mocnych, szybkich kopniaków była
Stary 2012-05-27, 20:59   #4530
chce_byc_mama
Zakorzenienie

A my wrocilismy ze spacerku zrobilo sie chlodniej i mozna bylo sie przejsc

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości