|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Medzik, może zamień piwo na wino? Ja już po tygodniu widzę różnicę. Bo czasem niby tego piwska się upiłam i na drugi dzień było nawet mniej na wadze i płaski brzuch, ale to tylko przez utratę wody. Zaraz wszystko wracało ze zdwojoną siłą. A teraz nie dość że się na winko przerzuciłam to jeszcze je rozcieńczam wodą gazowaną: pół lampki wina + pół lampki wody. Smakuje tak samo, a zawsze to wypijasz mniej. Ja uwielbiam piwo, ale już wolę mieć ładniejszy brzuszek
![]() Ale pamiętam że w tamtym roku też piłaś piwko i kebaby czy hamburgery jadłaś (oesuuuu...ale bym zjadła hamburgera z budki!!!) i miałaś płaściutki brzuszek. Mielnus, to po co te ciastka pieczesz? U mojej mamy jest tak samo. Płacze że ma duży brzuch, wysoki cukier i cholesterol, a co weekend piecze choćby głupi placek. Moim zdaniem to mija się z celem. Z resztą nie wiem czy mieszkasz na wsi i masz dostęp do niektórych produktów "za darmo" (bo np. moja mama często dostaje ser, śmietanę, ma swoje kurki więc ma jajka), ale jeśli nie to ciastko przecież drogo wychodzi. Jak chłopu się chce słodkiego to niech idzie kupi sobie kawałek albo Ty mu kup a sama wtedy nie zjesz. Proste ![]() ![]() Ja już po kawce i kibelku. Z TŻ się posprzeczaliśmy ![]() Nie wiem jak sobie dziś dzień zorganizować. Czasami chciałabym się jakoś wypięknić, wysmarować balsamami, ładniej ubrać, ale to na nic bo i tek tego nikt nie zauważa. Pewnie pooglądam sobie 90210, może poczytam coś mądrego na ten doktorat, zrobię Skalpel (a jutro wolne od ćwiczeń) i dalej będę użalać się nad sobą. Tymczasem idę zrobić owsiankę. I menu wrzucam: 8.00 owsianka 11.00 2 wafelki ryżowe z polędwicą i pomidorem 14.00 obiad - nie wiem co - pewnie makaron z sosem 4 sery 17.00 przekąska 20.00 kolacja - pewnie z 2 kanapki - w lodówce pustki, jutro pójdę po zakupy.
![]() |
#4502 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
dzaga1989 moj brat robi dzisiaj impreze... ma 3otke za 3 dni. Bedzie mase ludzi i musialam piec. Dzisiaj juz bedzie idealnie. Jestem wkur... na siebie, poważnie. Przecież to moje ciało i JA nim rządzę, dlaczego ono wygrywa? Jakaś paranoja.
Jestem już po kawie. Mama mi zrobił i zdążyłam się już z nią pokłócić. My dużej niż 3 minuty nie możemy koło siebie być. Ona planuje że zamieszkamy z nimi, ale nie ma opcji. Nie chce wiecznie w stresie żyć. ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- dzaga1989 a propos twojego TŻ, u mnie jest odwrotna sytuacja. Mój TZ twierdzi ze ja mam takie odpowiedzi na jego pytania. Ja poprostu czasem go ignoruje. On nadaje jak kataryna o rzeczach które są dla mnie mało ważne, nieistotne. Jak o czymś opowiada to owija w koło przez 3 godziny żeby w końcu dojść do sedna. Czasem mnie to drażni poprostu i tak reaguje. Ale on już sie przyzwyczaił, a ja staram się tak nie robić. Dopasowaliśmy się już trochę.
#4503 |
Zakorzenienie
|
Mielnus, to jeszcze te urodziny jakoś przeżyj a od poniedziałku już się ostro za dietę weź. Bo to się często mówi: jutro jutro...U mnie tak z ćwiczeniami było. Jutro...a "jutro" wypadało np. w czwartek...I jakoś myślałam sobie, a co to czwartek, ani to jakiś początek ani nic. I nie ćwiczyłam. A jak sobie powiem że od poniedziałku, to taki początek umowny. Podobnie jak początek roku lub miesiąca jako wyznacznik.
Co do TŻ. Ja kiedyś byłam taka jak Twój TŻ. Też sporo paplałam, mówił mi że ciągle tylko komentuję (bo powiedziałam że obiad jest smaczny), że paplam o pierdołach zamiast od razu przejść do tego o co mi chodzi albo że wyskakuję z tematem jak Filip z konopii (bo ni stąd ni zowąd wyskakiwałam z tematem wg niego od czapy typu "widziałam dziś fajną książkę w empiku" - mówione przy obiedzie). Ja trochę to ograniczyłam, pomyślałam, że zobaczę co będzie. No i teraz już każde moje pytanie to kurde samobój, bo zaraz mi zarzuca, że nie mam swojego zdania, itp. Albo odpowiada tak jak pisałam. Najbardziej mnie dobija, że byliśmy np ostatnio nad jeziorem i jego kumpel mówi: idziemy pływać. To on od razu: dobra zaraz pójdziemy. A ja na drugi dzień mówię to samo, a on: nie wiem, jak chcesz... ![]()
![]() |
#4504 | |
Uzależnienie
|
U mnie kolejny spadek, dziś na wadze 48,8
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
Hallo
![]() U mnie dziś na wadze 49,0 kg z ograniczaniem się będzie mi ciężko, bo mamy gości i co dziennie jest coś dobrego do jedzenia, a dziś mama piecze ciasto ![]() ![]() Dzaga w tym problem, że ja nie lubię wina ![]() ![]() Masz rację w zeszłym roku też często wpadały u mnie piwka i hamburgery, ale wtedy jeszcze ćwiczyłam i może dlatego nie było źle, no i w dodatku wtedy utrzymywałam wagę 47kg, tylko przez zeszłe wakacje udało mi się tyle utrzymać a jak pojechałam do Niemiec do pracy na 2 miesiące to tam przytyłam do 49kg po powrocie waga spadła do 48 czasami pokazała 47, ... coś tam ale przeważnie to było 48kg. Pewnie już przez te 2 kg widać różnicę w brzuchu. Ale muszę się wziąć za siebie, teraz nie mam motywacji, pogoda brzydka to nie jeździmy nigdzie nad wodę więc pokazywać się nie muszę, no ale może jeszcze będzie ładnie także muszę się wziąć w garść, zacząć ćwiczyć i trzymać dietę ![]() ![]() ojjaaa ale się rozpisałam ![]()
#4506 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta!
Ja wypiłam dziś szklanke wody z miodem (bez cytryny bo nie miałam ale muszę kupić) bo muszę skorzystać z waszych porad bo coś mnie ostatnio 'zatkało' aż boję się ważyć bo pewnie stoję w miejscu albo gorzej ![]() boję się pić liść sensesu bo mnie wtedy znowu czyści niesamowicie i tak ze skrajności w skrajność. Wypiję jeszcze kawkę bez mleka, może pójdzie... Mam w planie dziś i jutro się oczyścić. Wymyśliłam że będe piła cały dzień shake'i białkowe. mam dwa smaki dla urozmaicenia. Takie odzywki mogą spokojnie zastępować posiłki w diecie, a lepsze to niż calo.dniowa głodówka na wodzie. Wytrzymam tak dzień, góra dwa. W poniedziałek wracam do zbilansowanej dietki. Czuję ze potrzebuję takiego oczyszczenia na start. właśnie zmyłam maseczkę z drożdży z mordki ![]() ![]() nie pamiętam która z was, ale pamiętam przez mgłę jakis przepis na maske na włosy na noc, mogłabyście mi przypomnieć na nią przepis?? IDE ZARAZ NA TENISA ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie już never ever ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na głodówce to bym nawet nie wytrzymała psychicznie i na pewno bym cos zjadła ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
Lisa Maseczka z drożdży
![]() ![]() A na oczyszczanie polecam kefiry i maślanki ![]() ![]()
#4511 |
Raczkowanie
|
dzien dobyr
![]() ![]() myslalam, ze obudze sie wczesniej i pojde pobiegac i sie nie udalo ![]() ![]() na obiad planujemy z siostra upiec kurczaka na grillu z salatka warzywna, a pozniej nie wiem co jeszcze zjem ![]() ![]() wieczorem ide biegac, bo strasznie goraco dzisiaj, czekam az sie ochlodzi troszke ![]() nie mam juz pomyslow na kolacje, co polecacie zjesc bialkowego a dobrego? ![]() ![]()
poczatek:67.3 kg,obecnie58,57,56,55,54,53,52,51,50 ![]() ![]() 11.3 kg za mną ![]() ![]() zostalo 6 kg do zrzucenia ![]() termin: czerwiec ![]() cel: zgrabne ładne nóżki ![]() ![]() ![]() ''Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
śń: śliwki z wody, żurawina, płatki crunchy, otręby, jogurt naturalny, kawka
na obiad planuję makaron z cukinią i papryką, szkoda tylko że pszenny ale Tż zostawił przed wyjazdem miseczkę makaronu i przecież go nie wyrzucę... Nie mogę się załatwić ![]()
#4513 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz zjeść jakąś rybę, są te puszkowane w sklepach, coś typu śledź w pomidorach, szprot coś tam a makrela to jeszcze co innego ![]() Albo sałatka warzywna bez sosu ![]()
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
![]() Chyba wiem o czym mówicie ![]() ![]() Wczoraj miałam wieczorną wpadkę w postaci sunbites i desperadosa ![]() Na basen nie poszliśmy, bo byliśmy bez sił po całym tygodniu pracy, ale za to poszliśmy na spory spacer ![]() Basen plus mały rowerek za chwilę ![]()
#4516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4517 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() nie wiem jak jutro bedzie wygladal moj jadlospis, ale pewnie nie za dobrze, bo rano jade z siostra na wycieczke ![]() ![]() ![]() w koncu slonce swieci wiec trzeba skorzystac ![]() ![]()
poczatek:67.3 kg,obecnie58,57,56,55,54,53,52,51,50 ![]() ![]() 11.3 kg za mną ![]() ![]() zostalo 6 kg do zrzucenia ![]() termin: czerwiec ![]() cel: zgrabne ładne nóżki ![]() ![]() ![]() ''Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie'' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaa w końcu !! czekałam tylee na Twojego posta i się doczekałam ![]() ![]() Super że Ci się układa i że Ci się podoba !! ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
Uff skalpel Ewy za mną. Idę robić obiadek a międzyczasie się ogarnąć trochę. Niech TŻ będzie głupio że ma takiego lachona w domu a wcale nie zwraca na niego uwagi i lachon przez to jest zawiedziony i smutny
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 |
Zadomowienie
|
w Ogóle to Dzień Dobry
![]() ![]() ![]() Jestem załamana ! wróciłam do Polski i cały czas jest brzydka pogoda jak nie deszcze to pochmurno i zimno .. a tu już nie długo trzeba wracać do pracy ![]() ![]() ![]() Z dietą lipa !! wiadome Mama gotuje robi prze różne pyszności i ciężko mi odmówić (oczywiście smażonego wciąż nie jem i słodkich wód nie pije ) ![]() ![]() ![]() Będę tu zaglądać rzadko bo ciągle jeździmy z Tż do rodziny w odwiedziny , do znajomych więc mało co w domu siedzę . A jak siedzę do z bratem pykam w piłkę ![]() ![]() Wiecie co !! ostatnio ćwiczyłam z Ewą Chodakowską wiec Aguniaa JAk Ty dajesz rady ćwiczyć ! ja 1 raz w połowie już nie mogłam , mam słabą kondycje chyba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
Właśnie robię sobie obiad
![]() Pokroiłam pół cukinii, ćwiartkę papryki dałam na parę z Vegetą, ugotowałam kostkę sojową z kostką warzywną. Makaron pszenny już ugotowany. Potem podsmażę na patelni na oleju (oliwa się skończyła ![]() ![]() A jak ułoży mi się w żołądku to poćwiczę te ćwiczonka z jutuba co Agunia dała ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Zrobiłam więcej, bo zużyłam cały makaron, który leżał w lodówce, najwyżej zjem to samo jutro na obiad ![]() ![]()
- wege od 8 lat - dbam o włosy i paznokcie - zdrowe odżywianie ![]() ![]() Edytowane przez zooska Czas edycji: 2012-07-21 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
Ta daaaam
![]()
#4523 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś miałam zupkę krem z jarzyn i bitki z kaszą ![]()
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Booosz...zjadłam całą michę!!!!!!! ![]() Zgłupiałam ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php mam straszą ochotę to zrobić,ale w wersji wege ![]() A obiadek mega był ![]()
![]() |
#4525 |
amor vincit omnia
|
ale się napociłam na siłowni dziś
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4528 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci ze z kwietniowego tylko robie cwiczenia czyli skalpel.... bo ten drugi wogole mi nie podchodzi i mnie wrecz wkur**** ![]() Na poczatku mialam problemy , chyba juz za 3 razem wszystkie cwiczenia zrobilam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4529 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczynki
![]() Czy nie bedziecie mialy nic przeciwko, zebym sie dolaczyla? |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
Po tak wielkim obiedzie...a zgrzeszyłam
![]() ![]() -pieczywa chrupkie -kilka łyżek kako -kilka garści just fitów ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.