|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3
Mefisto jest piekny,zakochałam sie w draniu od razu
..Rozłozony wygląda jak..dywanik Idę sobie dziarską stopą z łazienki a tu dywanik się rusza..Nie chcąc nadepnąć..rozkraczyłam sie do granic możliwości Wszyst kie koty ,psy i co tam jeszcze szczeka i miauczy u Tig jest rozbestwione,rozlelkane,r ozpuszczone i prze..ale to prześliczne.....Pies uwierzycie ,że pies mnie wzrokiem zabijał ..chciał iść spać z Panem,stał przy schodach i dosłownie patrzył na nas z wyrzutem Gdyby on wtedy umiał gadać..potraktowałby nas nie złą łaciną Ja mam Remingtona TIG B40YSL jaki jest?ciemny?
|
|
|
|
#4502 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ale ja mam mocno zdegażowaną fryzurkę krótką raczej, co tu porównywać z waszymi długimi, które by schły 3 godziny?
A Ty Kropka zapinaj narty i szusuj, zamiast dokładać tu swoje 5 groszy
|
|
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
Bratek ale ja mówię..jestes ufo
|
|
|
|
#4504 |
|
Zadomowienie
|
No i na cholerę Miszka kupiłaś, tysiąc razy Ci mówiłam, że wyślę Ci mój jak chcesz
Trzymany w chłodzie i rygorystycznie w kartoniku, potrząsany żeby zachował jednolitą konsystencję, no brzydziłaś się wziąć ode mnie, czy jak?
|
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
Niech mąz odsapnie po krewetkach Bratku
..szusować ..szusować kochani ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- no coś Ty..jakie brzydziłas?Dawaj tą wysportowaną dupę... Jakas laska wystawiła za psie pieniądze, bo jej kolor nie odp ,to kupiłam okazyjnie..Z ciekawości ,75 jest ładny ale brakuje mi w nim tej kropki nad i...Jezeli 80 bedzie dobra to odkupię od Ciebie
|
|
|
|
#4506 |
|
Zadomowienie
|
Nic nie odkupisz, jak Ci podpasuje, to gratis wysyłam Ci moją flaszkę po prostu, dużego ubytku to raczej w niej nie ma
Ty pewnie więcej poużywasz, a ja będę miała radość, że się rzecz w przyrodzie nie zmarnuje
|
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze
Będę sie mogła zrewanzować mam nadzieję Bratek Ty kup ten Atrederm..Poczytałas ten blog Ziemowity?Rewelacyjna babka..http://kosmostolog.blogspot.com/2012...skornikow.html
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4508 |
|
Zadomowienie
|
No pewnie, że przeczytałam. Ale jakoś się zatrwożyłam
![]() Przeżyłam taką masakrę z Glyco Coś Tam Isispharma (kwas glikolowy 12%) że odechciało mi się czegokolwiek. Łzy mi napływają do oczu jak sobie przypomnę ten koszmar. ![]() Dobra, jadę na mój ulubiony niedzielny trening. Za dwie godziny będę znowu gnić przed laptopem
Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2013-02-17 o 15:43 |
|
|
|
#4509 |
|
Zadomowienie
|
Ja Ci dam 5 groszy
![]() Narty jutro, dziś oboje padamy ze zmęczenia. Dziś tylko leżycho i totalne lenistwo
Edytowane przez kropeczka74 Czas edycji: 2013-02-17 o 15:45 |
|
|
|
#4510 |
|
Zadomowienie
|
Dear K, odpoczywajcie sobie, wyjechały dzieci na wakacje
|
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja swoja sprzedalam bo kilka lat lezala i moze raz uzylam wiec nie doradze a mialam taką ---> link |
|
|
|
|
#4512 | |
|
Zadomowienie
|
Byliśmy z małżem na zakupach i na obiadku w ulubionym barze
![]() Najadłam się jak bąk , oczywiście ... Cytat:
Najcięższa praca dla fryzjerki to właśnie układanie włosów - suszenie i wyciąganie na szczotce ... ![]() Ale wytłumacz mi jeną rzecz : ![]() Fryzjerka nakłada Ci farbę , potem zmywa Twoim szamponem , nakłada Twoją odżywkę i co ?! Tak cię zostawia ?! I Ty bez układania włosów , schniesz sobie i wychodzisz ?! Tak BEZ fryzury , tylko jak piorun w mietłę ?!Jak można mieć krótką fryzurkę i NIE UKŁADAĆ włosów ?! Coś kręcisz .... ![]() Miszka, to B40 jest za jasne ... taki beż , ale niestety szarawy Mieszam go z ciemnym clinique even better... a Kaś , wiezie mi kolor BD 50 , którego nie ma u nas w Polsce , jak będzie ładny kolorek ( boję się , że ten będzie z kolei za ciemny , ale zobaczymy ) to wyślę Ci próbeczkę... Oba ci wyślę , bo ten B40 to jest jakiś taki dziwny kolor ... Piszę , że dziwny , bo dla mnie za jasny - robi mi trupią buzię -martwą , ale teraz na wyjeździe , moja przyjaciółka , która na co dzień używa o cały ton ciemniejszych podkładów ode mnie , posmarowała się TYLKO tym BD 40 i jej idealnie wtopił sie w cerę i wyglądała dobrze ... A ja jak trup ... wiec już naprawdę nie wiem co myśleć ...
|
|
|
|
|
#4513 |
|
Zadomowienie
|
TIG, no nie kumasz nic z moich włosów
Sam balejaż trwa półtorej godziny, to nie jest "pomalowanie". Potem toner kolejne pół godziny, w międzyczasie mycie (przy czym balejaż trzeba zmyć specjalistycznym szamponem, z własnym chodzę na samo strzyżenie). Strzyżenie też trwa długo, bo to nie jest podcięcie końcówek. Poza tym bierz miarkę na warszawskie ceny, tu nie zrobisz balejażu, tonera i żmudnego strzyżenia włosek po włosku - za 120 złotych Modelowanych włosów nie znoszę, wyciąganie na szczotce daje koszmarny efekt starej baby przy włosach mojej długości. Nie ma zresztą takiej potrzeby. Moja fryzura wygląda najfajniej jak wyschnie sama (odpowiednio rozczesana!!! i ułożona palcami!!! i spsikana odżywką, póki włosy są wilgotne!!!). Kluczowe jest ułożenie ich w odpowiedni kształt póki są wilgotne i owa odżywka. Nie wypowiadam się na temat długich włosów, bo nie wiem. Może katowanie ich gorącą suszarą i ciąganie szczotką daje fajny efekt, skąd mi to wiedzieć? Jak się spotkamy wreszcie, to Ci pokażę jakiego mam wesołego roztrzepańca na głowie i sama będziesz w szoku, że to bez szczotki. Moje włosy bardzo fajnie się układają same z siebie, te z tyłu na karku to już w ogóle mistrzostwo, wyglądają właśnie jak po szczotce. A to tylko moje fachowe odpowiednie rozczesanie i spsikanie... Matko, jakiego wielkiego grubego kota widziałam niedaleko mojego domu. Łeb miał jak sagan, szyję też grubą. Jakaś pantera chyba
Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2013-02-17 o 18:32 |
|
|
|
#4514 |
|
Zadomowienie
|
No dobra .... W JEDNYM mogę przyznać Ci rację , MY DEAR M
:W tym, że krótkie włosy mogą wyglądać koszmarnie wyciągnięte na szczotkę... mogą... Ale tego , ze dajesz sobie nakładać chemiczne i żrące i niszczące farby na włosy ), a nie dasz ich tknąć suszarką , to już mi nie wytłumaczysz w żaden sposób .... Jak suszarka be , bo niszczy , to farby 10 razy bardziej be .... No i co Ty na to ? ![]()
|
|
|
|
#4515 |
|
Zadomowienie
|
Jak miałam krótsze włosy to czaseeeem ale naprawdę tylko czasem pozwalałam im wyschnąć naturwlnie, ale trwało to zdecydownie za długo. Niedawno też postanowiłam pozwolić im wyschnąć bez suszarki. O zgrozo!!! Takiego siana na głowie w życiu nie miałam, mimo zastosowania wszelakiej maści odżywek.
Jutro w ramach dogadzania sobie idę do Kliniki La Perla na Rytuał La Perla, po którym będę piękna, szczupła i zgrabna |
|
|
|
#4516 |
|
Zadomowienie
|
TIG, to proste. Skoro mam poddać włosy działaniu dwóch niszczycieli: balejażu (niszczy) i suszarki (niszczy) to ominę przynajmniej jednego niszczyciela. Z balejażu nie zrezygnuję, podobnie jak nie zrezygnuję z dezodorantu czy pasty do zębów. Toner to inna sprawa, pachnie arbuzem i włosy są po nim cudowne
Poza tym myję głowę codziennie rano, więc 31 suszeń w miesiącu to niefajne dla włosów. Nie lubię i już. Nigdy nie lubiłam, moja mama też nie znosi suszarki, no przykro mi, ale tak już mamy ![]() Zasadnicza sprawa - gdyby nie odżywka w spreju, bez spłukiwania - to moje włosy byłyby beznadziejne oczywiście. Z suszeniem, czy bez. Odżywka bez spłukiwania to fundament jak dla mnie. Poza tym mam zbyt wrażliwą skórę głowy na suszarkę, całkowicie odpada suszenie gorącym powietrzem, jestem potem bliska zadrapania się do krwi i na śmierć ![]() Ufff..... czy tyle tłumaczenia się wystarczy?...
Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2013-02-17 o 18:40 |
|
|
|
#4517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wiem , ze suszarka niszczy i że nie powinno się suszyć włosów , ale mam włosy dłuższe ( no teraz już nie , ale krótkimi też ich nazwać nie mogę ) i myję je zazwyczaj w dzień , przed wyjściem, potem , jeszcze lekko wilgotne układam lokówkosuszarką , a teraz jeszcze dodatkowo ma dojść prostownica ...![]() Dlatego też zanim zacznę w ogóle stosować prostownicę MUSZĘ kupić coś termoochronnego .... Moja Aga , używa tego : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...thermique.html ale drogie to jak piorun , dopóki nie spłacę jej torebki , mogę zapomnieć ...
|
|
|
|
|
#4518 |
|
Zadomowienie
|
Dlatego też mówię od kilku postów wstecz aż do teraz - że nie kwestionuję posiadania suszarki i suszenia jak się ma długie włosy. To z pewnością całkiem inna inszość
Balejaż niszczy włosy i w połączeniu z suszarką - pewnie by wypadły Ty masz Goś ciemne, a ciemne farby to chyba prawie wcale nie niszczą włosów, to sobie możesz suszyć... Pamiętam jak w tym roku dałam czadu z platynowym balejażem i z opalaniem w "moich" południowych Włoszech w maju, upału jeszcze tam nie było, ale słońce pełną parą oczywiście. Kilka dni spędziłam po kilkanaście godzin w pełnym słońcu nad morzem. Tak wysuszonych włosów to nigdy wcześniej (ani później) nie miałam ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Kup coś Schwarzkopfa z serii GlissKur, uważam, że mają fajne produkty, fajniejsze niż firmy-córki LOreala. |
|
|
|
#4519 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś miałam całą serię Kerastase Cement Termiczny. DNO!!!! Kupa kasy w bloto. A najgorszy był właśnie ten ostatni elemnet, który miał niby zabezpieczać włosy przed suszeniem
włosy wyglądały jakby były posklejane. Zresztą, ja nie mogę trafić na fajny szamoon i odżywkę, myślałam, że ta seria z bambusem będzie super, przecież tak jest wychwalana na KWC, ale kiepsko sobie radzi niestety
|
|
|
|
#4520 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsza z brzegu recenzja tego nektaru - recenzentka Pintalabios - jest najwyraźniej z tej samej planety co ja
Kropka, jak ja Ci zazdroszczę tego zabiegu Ale to dobrze Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2013-02-17 o 19:02 |
|
|
|
#4521 |
|
Zadomowienie
|
Mam Glisskura tę odżywkę czarną czarną bez spłukiwania i odrobinkę spryskuję nią włosy po umyciu ...
Odrobinkę , bo i tak używam odżywki po myciu , którą spłukuję , więc potem tylko odrobinkę psik psik ![]() Na końce używam albo jedwab , albo , tak jak teraz i b. sobie chwalę : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...nds-serum.html Ja staram się myć głowę jaj najrzadziej - co trzeci dzień zazwyczaj , ale wiadomo , czasem trzeba i codziennie umyć ...To jest zaleta dłuższych włosów też , gdy są dwudniowe, można je spiąć ... ![]() nie czytałam recenzji tego nektaru Kerastasa , zaraz poczytam
|
|
|
|
#4522 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś miałam tę z Avonu, świetna była, serum w zasadzie. Kilkanaście lat temu był jeszcze niewielki wybór takich odżywek bez spłukiwania czy serum na końcówki, a ja zawsze miałam parcie na preparaty leave on, czy jak to się tam nazywa
![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- TIG, czy mnie oczy nie mylą, czy jednak sama przyznałaś, że meteoryty są git i cudo? |
|
|
|
#4523 |
|
Zadomowienie
|
Mam ten eliksir z Gliskura, ale... słabo coś działa
Tak Bbracie, przyznała TO!!! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to serum z Avonu dostałam , dwie buteleczki od razu , użyłam i stwierdziłam , ze naprawdę fajna... właśnie zaczęłam drugą ... Bbrat , z tym git i cudo , to nie przesadzaj... ![]() Na razie po trzech użyciach stwierdzam, że chyba się z nimi przeproszę, bo jednak podrasowywują efekt makijażu ...ale wypowiem się ostatecznie gdzieś za tydzień ... Gdy będę używała ich w różnych warunkach , o różnych porach itd ... I przypominam , ze ja mam "zwykłe"trójki... które są koloru beżowego i mają zdecydowanie więcej kulek matowych niż perłowych ... Ale jak się kiedyś z Kropką znów spotkamy ( bo się spotkamy w końcu , prawda? ), to se wypróbujemy Paradisy....
|
|
|
|
|
#4525 |
|
Zadomowienie
|
A owszem. Mnie też umalujecie Paradisami
Avonowe kulki oddałam koleżance, więc moja przepastna szuflada w moim wielkim biurku czeka na nowego lokatora, który zapełni lukę Efekt tej szuflady jest taki, że potem jak w weekend chcę się umalować (porobić eksperymenty) to okazuje się, że nie mam czym prawie, bo wszystko w pracy, pędzel również (a jest on jedynym pędzlem który posiadam). Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2013-02-17 o 19:48 |
|
|
|
#4526 |
|
Zadomowienie
|
Te trójkowe meteoryty są ok ... Nie są brązowe ... a już na pewno nie brązowią skóry ...
ja jeszcze kiedyś NA PEWNO kupię Wulonga ale to muszę przestać jeździć na te cholerne swoje zakupowe wyjazdy Bo skupuję tony ubrań ( mam uraz deficytowy z dzieciństwa i chyba kurde , dlatego ), i w życiu ich nie zużyję ...A ile mam takich , w których nie byłam ani razu .... ![]() A jak czytam , że Kropeczka to sobie do spa ... na zabieg... to mnie skręca z zazdrości ... ![]() Ale w marcu , zaraz na początku targi kosmetyczne w Warszawie - znów wydatki Jedziemy na dwa dni - stały schemat: sobota: targi , teatr, club, niedziela -shopping galeriowy W kwietniu jedziemy z Agą do Poznania , i to przypadkiem ( naprawdę przypadkiem ) w ten weekend , w który są największe targi kosmetyczne )No i jak tu nie zwariować ... ![]() Zwłaszcza jak się 40 lat nic nie miało , nie kupowało , tylko ciułało i ciułało .... A teraz znowu przeginam w drugą stronę ...
|
|
|
|
#4527 |
|
Zadomowienie
|
Wstawiłam na FB , to i Wam pokażę
![]() TŻ zrobił przed godziną takie zdjęcie naszemu pierworodnemu psowemu , czyli Tigerowi ... Ja to odczytuję tak , że na Światowy Dzień Kota to on ma ....hmmmmm.... wywalone .... ![]()
|
|
|
|
#4528 |
|
Zadomowienie
|
Tiguś, pocieszę Cię kochana
|
|
|
|
#4529 |
|
Zadomowienie
|
TIG, ja mam to samo. Teraz, z wiadomych względów robię wielkie porządki w moich rzeczach, ile gigantycznych siat z ometkowanymi ciuchami wyniosłam do znajomych czy mamy... wstyd mi aż.
Wciąż mam schizę, że trzeba kupić na zapas, bo... bo co? Bo potem w sklepach nie będzie? Bo nie będę mieć pieniędzy? Bo wróci siermiężny socjalizm a ja mu wtedy zagram na nosie, bo mam w szafie 15 par dżinsów których nie miałam na sobie jeszcze ani razu?... ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- A kiedy będziecie w Warszawie?... |
|
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
Tig, śliczne koty
Tz powiedział, że my mamy podobne, tylko mniej puchate Nasze wielkościowo to są w rasowce, ale to mięśnie chrupkowe ważą 7 kg, 7,5 kg, 5,5 kg i 3,5 kg - same rasy europejskie ![]() Też nie mam suszarki, prostownicy, lakieru ani pianki Włosy schną mi naturalnie, wtedy się fajnie kręcą...A u fryzjera gromko krzyczę, że żadnego lakieru!
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-02-17 o 20:25 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

..Rozłozony wygląda jak..dywanik
Idę sobie dziarską stopą z łazienki a tu dywanik się rusza..Nie chcąc nadepnąć..rozkraczyłam sie do granic możliwości
Wszyst kie koty ,psy i co tam jeszcze szczeka i miauczy u Tig jest rozbestwione,rozlelkane,r ozpuszczone i prze..ale to prześliczne.....Pies uwierzycie ,że pies mnie wzrokiem zabijał
..chciał iść spać z Panem,stał przy schodach i dosłownie patrzył na nas z wyrzutem
Będę sie mogła zrewanzować mam nadzieję

Mieszam go z ciemnym clinique even better... a Kaś , wiezie mi kolor BD 50 , którego nie ma u nas w Polsce , jak będzie ładny kolorek ( boję się , że ten będzie z kolei za ciemny , ale zobaczymy ) to wyślę Ci próbeczkę... Oba ci wyślę , bo ten B40 to jest jakiś taki dziwny kolor ... Piszę , że dziwny , bo dla mnie za jasny - robi mi trupią buzię -martwą
, dopóki nie spłacę jej torebki , mogę zapomnieć ...