|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4504 |
|
Zadomowienie
|
Sto lat! Sto lat! Niech żyje, żyje nam!!! Wszystkiego najlepsiejszego ![]() Tak apropo imprezy kupiłam dziś sobie szampana picollo ![]()
|
|
|
|
#4505 |
|
Raczkowanie
|
ufff, nadrobiłam
szybkie jesteście.Zazdroszczę Wam tych wizyt bo moja dopiero 4.01 a ja juz nie moge sie doczekać a tu jeszcze tyle czekania. Chciałabym juz wiedziec czy serduszko bije
|
|
|
|
#4506 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór mamusie
Nie zaglądałam od niedzieli i 20 stron do nadrobienia szaleństwo!W weekend byłam już zdrowa i dobrze się czułam, więc zaczęłam się trochę towarzysko udzielać, z powrotem chodzę na jazdy i za sprzątanie się wzięłam więc nie miałam już siły zaglądać ![]() Ustaliłam wreszcie termin testów na prawko Spróbuję Was teraz trochę nadrobić
|
|
|
|
#4507 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj poszłam spać o 21 o wstałam o 8.15- to chyba mój rekord- 11 godzin i 15 min
|
|
|
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
artykuł co można nam w wigilie jeść
http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...esz-zjesc.aspx |
|
|
|
#4509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje za życzenia
![]() idę już spać, dobranoc |
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Napisali tylko, że to bomba kaloryczna. Też mi powód żeby nie jeść w ciąży
![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Też tak macie, że siedzicie sobie i nagle macie TAKIEGO smaka na coś, że aż czujecie, jakbyście to właśnie jadły |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wyslałam właśnie tż po jakieś słodycze, bo mi się wafelków zachciało hahaha
|
|
|
|
#4514 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Lizusostwo mojej szanownej koleżanki zaczyna mnie przerażać Nie wiem czy jestem ciągle na bezpiecznej pozycji czy już zamierzają mnie zwolnić... Ech... Ale postanowiłam zaraz po Nowym Roku iść na rozmowę do dyrektorki. Ja będę wiedziała na czym stoję i ona też. Może głupio jej będzie wtedy dać mi wypowiedzenieCytat:
Z tego co dziewczyny to nie są teraz poważne problemy. Jesteś pod opieką lekarza i na pewno wszystko będzie dobrze![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38207170]A ja nie lubię się kąpać, wolę prysznic, więc mam problem z głowy :P[/QUOTE] A ja nie mam wanny, więc nie mam wyboru ![]() Cytat:
Cytat:
A maluszka zawsze warto zobaczyć![]() No to chyba dobrze, że nie masz Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przecież to jest nieludzkie tak traktować matkę.Wszystkiego najlepszego
|
|
#4515 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Sto lat, sto lat... zdrówko!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
ale też lubię, zwłaszcza jabłkową![]() Cytat:
dla pracodawcy![]() Cytat:
![]() i gratuluję ![]() Guuusiaa Ja też dzisiaj ogórkową ugotowałam ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
No to mnie pocieszyłaś, że nie tylko ja tak mam. Też mi wywala na wysokości żołądka, właściwie to na całej wysokości i rozciągłości brzucha
Idę dziewczyny do łóżka, będę oglądać M jak miłość
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2012-12-19 o 21:59 |
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
fiazo sto lat kochana
Cześć dziewczyny, ja byłam dzisiaj znowu u ginekologa, USG zrobione i widać 8mm pęcherzyk Dostałam skierowanie na komplet badań i mam się pojawić z wynikami po świętach, wtedy założą mi kartę ciąży ![]() Martwi mnie tylko mój kaszel, bo męczy mnie od 3 tyg jest bardzo intensywny (mam odruchy wymiotne). Po kilku kaszlnięciach boli mnie podbrzusze. Najgorsze jest to, że nie mogę nic wziąć. Znacie może jakieś domowe sprawdzone sposoby na taki kaszel? A no i jeszcze jedno pytanie: ma może któraś z Was problemy z krążeniem? Bo ja pomimo wieku już od dłuższego czasu mam z tym problem, bogi są opuchnięte, ciężkie, niektóry żyły są bardziej widoczne a miejsca wokół nich swedzą Już nie wiem jak sobie z tym radzić, bo to dopiero 5tc, a nogi bolą niemiłosiernie
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z żyłami nie ma żartów. Zrób sobie badania na układ krzepnięcia. INR, PT i Dedimery. Może masz skłonności do zakrzepów. W żyłach powierzchownych to nic strasznego, ale w głębokich to już jest znaczący problem. Oby wszystko było ok!
|
|
|
|
|
#4519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki z ainformacje
|
|
#4520 | ||
|
Raczkowanie
|
fiazo Wszystkiego najlepszego!!
Cytat:
![]() U mnie podczas pierwszej wizyty według OM był 6 tydzień, a wg usg ciąża była młodsza i ledwo było widać malca ![]() Lekarz kazał przyjść 28 grudnia, może wtedy zobaczę serduszko ![]() Cytat:
U mnie od wczoraj zaczęły się mdłości. Mam nadzieję, że do wymiotów nie dojdzie, bo to nic przyjemnego.Jakieś dwa dni temu moja mama kupiła paprykę konserwową grillowaną, bez skórki oj jak mi smakowała ![]() Mamusie lipcowe, w którym tygodniu wyskoczyły wam brzuszki? A może u sierpniowych też już coś widać? Słyszałam, że w pierwszej ciąży brzuch wyskakuje później.
Edytowane przez Asiunia1230 Czas edycji: 2012-12-19 o 23:12 |
||
|
|
|
#4521 |
|
Zadomowienie
|
sto lat fasolka niech zdrowo sie rozwija i łatwego porodu |
|
|
|
#4522 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A to jest specjalista ginekolog-endokrynolog czy tylko endo? Nie wiem, czy zrobi Ci USG, już prędzej bym liczyła na USG tarczycy, ale skoro to gin... ![]() Cytat:
Dlatego pierwsze w interpretacji jest zawsze 3-4 tydzień, a nie 1-2. Gdyby podawali od owulacji/zapłodnienia, to musieliby zawrzeć 1-2 tydzień. |
||
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Jestem nieżywa dzisiaj, w nocy dziwne sny, jakieś thrillerowe wręcz..znowu się budziłam..nie mogłam się zwlec o 4 do pracy. Od początku tygodnia nie miałam normalnie przespanej nocy Wczoraj chciałam zrobić wreszcie normalny obiadek, kupiłam filety z kurczaka, chciałam pozawijać z serem żółtym, pieczarkami, suróweczkę do tego. Chciałam jakoś mężowi wynagrodzić to, że ostatnio od kuchni uciekam i dawno nie jadł porządnego obiadu. Ale jak szybko chęć mi przyszła, tak szybko odeszła. Zjadłam kanapki, mąż też głodny to od razu coś wszamał..i straciłam chęci i zapał, ogarnęła mnie fala zmęczenia i położyłam się. Obiecałam, ze dzisiaj zrobię obiadek, ale póki co nie wyobrażam sobie stać w kuchni i wciągać jakiekolwiek zapachy Muli mnie od wczorajszego wieczora.Powiedzcie mi co Wy pijecie w ciągu dnia? Mnie nic nie wchodzi, nie mogę nawet myśleć o smaku kawy, herbaty, wody, wszelkich soków butelkowych, kartonikowych. Zmuszam się do wypicia herbaty, bo to zawsze coś ciepłego na żołądek, no i będąc w pracy też nie mam innego wyboru. Ale wykrzywia mnie poporostu..a przecież trzeba dużo pić
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2012-12-20 o 07:54 |
|
|
|
#4524 | |||
|
Zakorzenienie
|
hahah
dobreCytat:
Cytat:
)Mi wpadł w oko ten: http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...858397533.html Cytat:
My wczoraj u gina byliśmy... wszystko okey... odstawił mi duphaston i luteinę i acard... za to pojawiły się leukocyty w moczu więc mam urosept... Maleństwo ma 5,46cm, serduszko bije mocno! Usg było dłuższe, nie ma wskazań do dokładniejszych badań prenatalnych. Jak to gin powiedział "zony bym nie wysłał, bo nie znalazłem niczego podejrzanego.." kolejna wizyta za 4 tyg.Miłego dnia dziewczyny!
|
|
#4525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
( ja pije rano słabą kawę - niestety nie mogę bez niej żyć a nie odrzuca mnie jeszcze Herbatke jakąć owocowa soki wyciskane-pomarańcz, marchew i ew. wode z syropem. Pije bardzo mało jak na potrzeby wiec ratuje sie wszelkimi zupami ale jak ty biedactwo w kuchni nie wytrzymujesz .......---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- A w ogóle witam rano ja tez spac ostatnio nie moge o 18. padam ale sie zmuszam zeby nie isc do łózka potem sie krece do tej 21 a potem to mi sen przechodzi i do1-2 spac nie moge i tak w kółko
|
|
|
|
|
#4526 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z pracy
Cytat:
![]() Cytat:
Spóźnione ale szczere życzonka urodzinowe Cytat:
jeszcze tylachna czasu....Cytat:
wkurzające to jest. No i niestety często mam biegunki a przed ciążą nie miałam![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38219473] U mnie podają wyniki od OM. Dlatego pierwsze w interpretacji jest zawsze 3-4 tydzień, a nie 1-2. Gdyby podawali od owulacji/zapłodnienia, to musieliby zawrzeć 1-2 tydzień.[/QUOTE] Czyli u mnie podane są od zapłodnienia/owulacji bo w interpretacji zawarte są tygodnie 1,3 - 2. Oczywiście zanim do tego doszłam, zdążyłam się nieźle przestraszyć że beta za mała ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jeszcze raz dziękuje za życzenia ![]() Asiunia1230 zauważyłam, że moja oponka zaczęła się robić ciążowa bo jest twarda, ale pod ubraniem nic nie widać, jestem sierpniowa. dzoan ja pije tak jak przed ciążą, czasami mam napady, że mocno mi się chce i wtedy wypijam więcej płynów, nie koniecznie wodę. Uwielbiam INKĘ karmelową z mlekiem i mogłabym tylko to pić. Chciałabym zupami sobie uzupełnić płyny, ale mnie odrzuca, nie gotuje nawet dla męża. elaine-blath fajnie, że udana wizyta Ostatnimi dniami dużo śpię, cały czas oczywiście zmęczona, wczoraj mama przyszła, gościłam ją zamiast w salonie to w sypialni bo mi ciężko z łóżka się ruszyć było dzięki 2 domowym hamburgerom. Zauważyłam, że jak długo jestem w pozycji siedzącej to potem mnie brzuch boli i muszę wyleżeć ten ból. Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2012-12-20 o 09:04 |
|
|
|
#4528 |
|
Rozeznanie
|
Przyszłam się pożeganać. Wczoraj przed wizytą zaczeło sie plamienie, beta nieznacznie spadła, lekarz nie znalazł pecherzyka na usg. Dziś juz jest krew ....
|
|
|
|
#4529 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
trzymaj się
|
||||
|
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wiarę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

, dziś kończę 27 lat 

kupiłam dziś sobie szampana picollo

Nie wiem czy jestem ciągle na bezpiecznej pozycji czy już zamierzają mnie zwolnić... Ech... Ale postanowiłam zaraz po Nowym Roku iść na rozmowę do dyrektorki. Ja będę wiedziała na czym stoję i ona też. Może głupio jej będzie wtedy dać mi wypowiedzenie
klask i: