Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-03, 14:30   #4501
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
już współczuję my myśleliśmy o gazowym ale poszlibyśmy z torbami, mieszkamy na parterze, nasze mieszkanie jest zewnętrzne a blok nieocieplony znajomi, którzy mają środkowe mieszkanie na parterze i całą zimę dość chłodno płacą po 700-800zł, zupełnie bez sensu
tyle to my płacimy za dom 2 piętrowy i mamy 20 stopni:/ masakra
Stary 2012-12-03, 14:32   #4502
Atena564
Zadomowienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
cześć dzisiaj
wróciłam z rodzinnego domu, siedziałam wczoraj długo długo w babskim towarzystwie i chyba się to maluchowi nie spodobało- bo o 2 w nocy poczułam pierwszy raz Jego obecność!! JEJKU, nie wyobrażałam sobie, że to TAKIE uczucie ))) jakby jakieś bąbelki, a raczej jeden duży zabulgotały!!! moja rybka
)
Ja mam też już bym chciała czuć mleństwo a nie jelita swoje
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 14:32   #4503
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
nie słyszałam żeby Emilek było dużo za moich czasów to już całkiem było rzadkie imię, w całej szkole drugiej Emilki nie było
no kiedyś tak za to piotrków i kasiek mnóstwo a teraz to będzie odwrotnie jak nasze maluchy pójdą do szkoły
Stary 2012-12-03, 14:36   #4504
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
my becikowego też nie, ale z ubezpieczenia dostaniemy 4k. Budżetu na dziecko nie planujemy, po prostu będziemy kupować wszystko co potrzebneNa szczęście nie musimy się liczyć z każdą złotówka co nie znaczy, że chcę nakupować rupieci, raczej jestem minimalistką jeśli chodzi o zabawki (nie zamierzam kupić żadnejot jeden gryzak może), a tak to ciuszki pokupuje dla przyjemności, jakiś kocyk do wózka z La Millou, takie tam słodkościNo i część wyprawki już mam, mam zamiar co miesiąc coś kupować

Hehe kichnęłam i malutka się poruszyła

W ogóle mogę powiedzieć, że dopiero teraz w 5 miesiącu widac mi brzuszek ciążowywreszcie
ja zabawek też nie mam zamiaru kupować, przynajmniej nie na początku, ale później pewnie coś tam pokupujemy. NIby też nie liczymy się z każdą złotówką i na wszystko sobie pozwalamy, ale ostatnio coraz więcej nieprzewidzianych wydatków.. może w nowym roku jakoś się odbijemy i poszaleję z wyprawką
za brzuszek jejuuu.. 5 miesiąc, jak to brzmi a ile kg przytyłaś, bo coś mi się kojarzy, że Ty wcale nie tyłaś mam rację?
pokaż brzusio !!!!

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Czekam sobie na mojego tżcika, od zmysłów odchodzę, bo zawsze już 14:50 jest w domu (kończy o 14:30), a tu 15 i nie ma, wydzwaniam, nie odbiera. W końcu odebrał po 15 i mi mówi, że został dzisiaj dłużej, do 15, żeby jutro wyjść o 14, bo na 15 idziemy podglądać maluszka. A to jego pierwsze spotkanie z naszym dzidziolem. Śmieję się sama do siebie.
no to fajną niespodziankę Ci zrobił kochanyyyy

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
z góry przepraszam.. muszę się pożalić..
szurka pochowałam..
wypłata dziś nie doszła,a bez niej (bo jutro 11h w robocie) nie wiem jak z legalizacją firmy, a jak przesunę "start" o dwa dni to w ogóle może go nie być bo kto 10go zamówi coś na święta..?
drukarka nam się zj***ała i muszę kombinować z papierami.tż pojechał do mamy i podrukować-o ile tusz mu działa..
a ja sama w domu nie mam nawet kasy by z przyjacielem gdzieś wyjść a tak się cieszyłam,tyle czasu
a nie mam nawet na głupią kawę z ciachem
chyba go to uraziło i się nie odzywa.. bo mi ciągle,ciągle coś wyskakiwało.. poczuł się olany no i tyle.

przykro mi z powodu szczurka i Twoich problemów... może wypłąta jeszcze dojdzie..
co do spotkania, skoro to Twój przyjaciel to mogłaś mu powiedzieć jaką masz sytuację i spotkać się tak po prostu, na pewno by zrozumiał..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 14:38   #4505
xal
Zakorzenienie

Axella jak idzie przelewem z innego banku to poczekaj na wieczorne księgowanie i może dojdzie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 14:39   #4506
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
witam serdeznie wszystkie mamusie
chcialam sie choc trosze przylaczyc, i czasem podpowiedziec cos udzielic sie-mozna?
co prawda jestem przyszla mamusia lipcowa, nie widze takiego forum, tu jest tak milo, ze nie moglam sie oprzec i sie nie odezwac
jak najbardziej zapraszamy do Nas

Co do budżetu dla maluszka. Plany mam takie:
1. Ciuchy oraz wszystko co się jeszcze da zebrać od rodzeństwa (obaj bracia mają po po 2-letnim dziecku). Obie płcie więc coś się da wybrać.
2. Wózek odkupić od brata, mam nadzieje, że wyjdzie ok. 500 zł.
3. Rzeczy stałe - Wannienki, przewijaki tu już normalnie musze kupić
4. Pieluchy itp także, może się uda nie wszystkie najlepszych firm.. Ale przy pierwszym dziecku to różnie może człowiekowi na mózg padać
5. Łóżeczko - myśle o czymś z ikei za 200-300 zł, może używane??
6. Innych Mebli nie kupuje- nie mam ich gdzie postawić, dostosuje to co mam.
7. Zabawek nie kupujemy. Mam tak wielką rodzinę, że na pewno coś nam naznoszą i tak nie będzie gdzie tego trzymać potem..

Mam nadzieje, że się wyrobie w 2500-3500 tys. zł. Niedługo planuje zrobić formatkę w Excelu co trzeba kupić i ile to mniej więcej będzie kosztować, to Wam podeśle jak mi się to uda stworzyć

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 14:39   #4507
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

no tak, bo Ty jeszcze pracujesz, ja tez pierwsze L4 musialam dostarczyc do pracodawcy, kazde kolejne juz skladam w zusie. adres korespondencyjny tez mam tam gdzie jestem zameldowana, dlatego na kazdym zwolnieniu kazali mi pisac, gdzie podczas niego przebywam (zeby w razie kontroli nie poszli pod korespond./zameldowania).
ja już nierozumie jak jest z tymi zwolnieniami. ..pogubiłam się......jak jestem teraz już stale na zwolnieniu i ja nadal zanosze je do pracodawcy czy nie??? a czy któraś już dostała kase z zusu?? bo mi już powini przysłać ale cisza narazie.....i coś czuje, że w grudniu to tej kasy niedostane
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 14:41   #4508
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej gaduły
Tyle stron mam do nadrobienia,że aż się przeraziłam no ale chce nadrobić moją weekendową nieobecność więc widać musze uzbroić się w cierpliwość i przeczytać wszytko co naskrobałyście

Ja week miałąm bardzo udany spędzony z rodzinką posmialiśmy się, powspominaliśmy troszkę...odwiedzililiśmy z Tż też rodzinkę z którą ostatnio widzieliśmy się w wakacji...

Wiele osób dowiedziało się ,że jestem w ciąży niektóre były w szoku, i tylko słyszałam: czy napewno??bo nic po tobie niewidać W ciąży jest też kuzynka, która w lipcu brała ślub, więc lista moich znajomych którzy w 2013 roku rodzą wydłuża się

Zdązyliśmy wczorej wrócić do Kielc i zaczął śnieg padać, wiec udało nam się z pogoda i na długie , wieczorne spacerki z psem po lesie był czas i odpowiednia pogoda Moje maleństwo się mam nadzieje troszke dotleniło świeżym powietrzem
Witamy po weekendzie
fajnie, że tak miło spędziliście czas
u mnie w rodzinie dwie kuzynki rodzą w maju, czyli w maju dziadkowie wzbogacą się o troje nowych prawnucząt

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
jeszcze tylko 500 postów do końca wątku! to jaki tytuł wybrałyśmy w końcu?
no właśnie jeszcze nie było głosowania ... chyba najwyższa pora, tylko gdzie jest Jenny

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
no kiedyś tak za to piotrków i kasiek mnóstwo a teraz to będzie odwrotnie jak nasze maluchy pójdą do szkoły
Mi się Piotruś podoba, choć mojemu Tż już mniej, ale myślę że jak bym bardzo chciała to bym go przekonała

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 14:42   #4509
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Niedługo planuje zrobić formatkę w Excelu co trzeba kupić i ile to mniej więcej będzie kosztować, to Wam podeśle jak mi się to uda stworzyć
Bardzo chętnie podglądnę, bo ja jestem na etapie planowania wózka, a reszta ... mężuś twierdzi, że jeszcze czas. Jak się nie wyrobimy to sam będzie najwyżej latać i szukać.

Stary 2012-12-03, 14:43   #4510
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A jeszcze sobie przypomniałam - miałam Ariela w klasie w liceum...
Pamietam, ze myślalam że koleś sobie jaja robi
u mnie w mieście też był Ariel. Nigdy go nie poznałam osobiście, ale że mial tak na imię to wszyscy wiedzieli..

Wojtek
Stary 2012-12-03, 14:44   #4511
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
ja już nierozumie jak jest z tymi zwolnieniami. ..pogubiłam się......jak jestem teraz już stale na zwolnieniu i ja nadal zanosze je do pracodawcy czy nie??? a czy któraś już dostała kase z zusu?? bo mi już powini przysłać ale cisza narazie.....i coś czuje, że w grudniu to tej kasy niedostane
no jak ci się kończy zwolnienie to musizsz przynieść nowe pracodawcy żeby wiedział że cię nie ma

a w zus-ie mają 1.5 miesiąca na przelanie zasiłku od dnia dostarczenia zwolnienia do zus-u (także to tez zależy kiedy pracodawca zaniesie...)
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-03, 14:44   #4512
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

przykro mi z powodu szczurka i Twoich problemów... może wypłąta jeszcze dojdzie..
co do spotkania, skoro to Twój przyjaciel to mogłaś mu powiedzieć jaką masz sytuację i spotkać się tak po prostu, na pewno by zrozumiał..
no tylko,że to któryś raz z rzędu tak wyszło,z mojej winy..a ostatnio relacje były jakie były i tym oto sposobem chyba zostałam sama..

eh.. pierniczki chcialam ozdabiac..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 14:45   #4513
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
chcialam sie choc trosze przylaczyc, i czasem podpowiedziec cos udzielic sie-mozna?
co prawda jestem przyszla mamusia lipcowa, nie widze takiego forum, tu jest tak milo, ze nie moglam sie oprzec i sie nie odezwac
Witamy opowiedz coś więcej o sobie
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
No ja mam z rana. Gin przyjmuje od 8 rano . Wyprawie starszaka, młodszego muszę komuś sprzedać i idę

No to razem wizytujemy
Ja o 17:00 żeby mężul mógł być ze mną

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
W ogóle mogę powiedzieć, że dopiero teraz w 5 miesiącu widac mi brzuszek ciążowywreszcie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Czekam sobie na mojego tżcika, od zmysłów odchodzę, bo zawsze już 14:50 jest w domu (kończy o 14:30), a tu 15 i nie ma, wydzwaniam, nie odbiera. W końcu odebrał po 15 i mi mówi, że został dzisiaj dłużej, do 15, żeby jutro wyjść o 14, bo na 15 idziemy podglądać maluszka. A to jego pierwsze spotkanie z naszym dzidziolem. Śmieję się sama do siebie.
Dostajecie przy Skrobarczyku?
Cytat:
szurka pochowałam..
wypłata dziś nie doszła,a bez niej (bo jutro 11h w robocie) nie wiem jak z legalizacją firmy, a jak przesunę "start" o dwa dni to w ogóle może go nie być bo kto 10go zamówi coś na święta..?
drukarka nam się zj***ała i muszę kombinować z papierami.tż pojechał do mamy i podrukować-o ile tusz mu działa..
a ja sama w domu nie mam nawet kasy by z przyjacielem gdzieś wyjść a tak się cieszyłam,tyle czasu
chyba go to uraziło i się nie odzywa.. bo mi ciągle,ciągle coś wyskakiwało.. poczuł się olany no i tyle.

Mocno przytulam
Cytat:
jeszcze tylko 500 postów do końca wątku! to jaki tytuł wybrałyśmy w końcu?
A mamy je gdzieś zapisane? Ja powiem szczerze, że średnio je śledziłam

Jak Jenny nie dojdzie to mogę założyć wątek choć wątpię, że dziś będzie nowy

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 14:46   #4514
MoTyleKsw
Zakorzenienie

BYŁAM U GINA!

Kuło mnie w szyjce od wczoraj, do tego ten dziwny brzuch i rozwolnienie od piątku.
Nie wytrzymałam chyba psychicznie.
Wsiadłam w auto i pojechałam.

No więc szyjka i macica piękne. Malucha nie oglądaliśmy na USG, ale słyszałam serduszko i tak strasznie płakałam, bo zszedł ze mnie stres, że biedny pan doktor mnie pocieszał i że jak mi ktoś powiedział, że ciąża to taki super okres to mnie kłamał.
Kazał pić melisę no i że stres nie służy dziecku, a pod wpływem stresu wydziela się czegoś za dużo a czegoś za mało dostałam luteinę pod język na wszelki wypadek.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 14:48   #4515
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
u mnie w mieście też był Ariel. Nigdy go nie poznałam osobiście, ale że mial tak na imię to wszyscy wiedzieli..
Ja znałam dwóch Arieli. Jednego w dzieciństwie i śmiałam się z niego, że jest syrenką a drugi był szefem mojego ojczyma.

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
BYŁAM U GINA!

Kuło mnie w szyjce od wczoraj, do tego ten dziwny brzuch i rozwolnienie od piątku.

No więc szyjka i macica piękne. Malucha nie oglądaliśmy na USG, ale słyszałam serduszko i tak strasznie płakałam, bo zszedł ze mnie stres, że biedny pan doktor mnie pocieszał i że jak mi ktoś powiedział, że ciąża to taki super okres to mnie kłamał.
Kazał pić melisę no i że stres nie służy dziecku, a pod wpływem stresu wydziela się czegoś za dużo a czegoś za mało dostałam luteinę pod język na wszelki wypadek.
Cieszę się, że wszystko ok! płaciłaś za wizytę?

Stary 2012-12-03, 14:49   #4516
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
szurka pochowałam..

Przykro mi z powodu szczurka, a przyjaciela było zaprosić do siebie. Zrobić kawę i dać pierniczka.

W ogóle będziemy miały tą samą część co mamy marcowo-kwietniowe

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-03, 14:49   #4517
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
witamy witamy
mamusie lipcowo sierpniowe też są, ale jak najbardziej zapraszamy do nas

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A jeszcze sobie przypomniałam - miałam Ariela w klasie w liceum...
Pamietam, ze myślalam że koleś sobie jaja robi i ja się przedstawiłam jako Lanza
tak mi się przypomniało, bo do nas w 7 klasie dołączył Ariel i na technice babka kazała mu się przedstawić, no i on wstaje i mówi "mam na imię Ariel" na co babka "ta jasne, a ja Omo"
to było jak weszły an polski rynek proszki do prania Ariel i Omo

U mnie był też Mieszko a u mojej siostry Ziemowit i Bożydar (rodzeństwo)
a z takich dziwniejszych nazwisk to miałam w szkole chłopaka który się nazywał Ec i też była dziewczyna która miała na imię Magdalena a na nazwisko Magda (dla mnie głupota rodziców) a tu gdzie mieszkam jest dużo osób z nazwiskiem Fiut, Fiutkowski

axella mojemu TŻtowi też jeszcze nie doszła wypłata (a ma na 1go). A przyjacielowi to może powiedz prawdę?
i przykro mi z powodu szczurka

Atena to gdzie zanosisz zwolnienie zależy od tego ile osób zatrudnia pracodawca. Jeśli powyżej (chyba) 10 (albo 20, nie pamiętam) to zanosisz do pracodawcy, on Ci płaci za L4 a potem zwraca mu to ZUS. A jak pracodawca zatrudnia mało osób to sama załatwiasz wszystko z ZUSem
Stary 2012-12-03, 14:50   #4518
xal
Zakorzenienie

Motylek dobrze, że wszystko w porządku.

Stary 2012-12-03, 14:50   #4519
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Ja znałam dwóch Arieli. Jednego w dzieciństwie i śmiałam się z niego, że jest syrenką a drugi był szefem mojego ojczyma.

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cieszę się, że wszystko ok! płaciłaś za wizytę?

Ooo widzisz zapomniałam o tym napisać. Zapłaciłam 50 zł (normalnie 80zł). Ale ten spokój chyba wart jest każdej ceny...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-03, 14:51   #4520
axella
Zakorzenienie

GG do axella

6cio miesieczny płód wylądował w oczyszczalni ścieków..
jak można!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-03, 14:52   #4521
sharpnowaja
Zakorzenienie

MoTyleKsw dobrze zrobiłaś że pojechałaś do lekarza, przynajmniej będziesz spokojniejsza.
Stary 2012-12-03, 14:52   #4522
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo widzisz zapomniałam o tym napisać. Zapłaciłam 50 zł (normalnie 80zł). Ale ten spokój chyba wart jest każdej ceny...
Jasne, że tak
Cytat:
6cio miesieczny płód wylądował w oczyszczalni ścieków..
jak można!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Co Ty mówisz?

Stary 2012-12-03, 14:54   #4523
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
MoTyleKsw dobrze zrobiłaś że pojechałaś do lekarza, przynajmniej będziesz spokojniejsza.
No dokładnie, zeszło ze mnie całe ciśnienie...

Axella łojesos, może ktoś poronił, ale takie duże dziecko

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-03, 14:55   #4524
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
BYŁAM U GINA!

klask i:

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
tak mi się przypomniało, bo do nas w 7 klasie dołączył Ariel i na technice babka kazała mu się przedstawić, no i on wstaje i mówi "mam na imię Ariel" na co babka "ta jasne, a ja Omo"
Axella przytulam mocno za szczurka

Wojtek
Stary 2012-12-03, 14:55   #4525
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Jasne, że tak

Co Ty mówisz?
w wiadomościach właśnie było.. w częstochowie..
dojdą do tego czy urodziło się martwe, czy ktoś usunął.. boże,mały aniołek.

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-03, 14:55   #4526
xal
Zakorzenienie

Czy jak dam wyprane spodnie jeans ze streczem na kaloryfer, żeby się szybciej wysuszyły to mi się z nimi nic nie stanie, tzn nie skurczą się?
Niby nic się nie powinno stać, ale muszę wyprać jedyne galotki ciążowe i tak kombinuję jak je jutro móc ubrać znowu, a ostatnio moje myślenie wysiada. Już wiem, że wełny się nie suszy "na szybko"

Stary 2012-12-03, 14:55   #4527
Aaś
Zakorzenienie

Motylek no i najważniejsze że wszystko w porządku
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 14:59   #4528
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli nadal masz umowe, to pewnie dostarczasz do pracodawcy ja mialam umowy miesieczne (agencja pracy tymczasowej), wiec nie mieli obowiazku jej przedluzania do porodu. umowa po prostu wygasla i obowiazek przejal zus. dlatego L4 tam musze nosic o pieniadze od nich tez sie martwilam. pierwsze dostalam 10go, tak jak wczesniejsze wyplaty. pytalam jak to wyglada, mowili, ze od momentu dostarczenia wszystich dokumentow maja 30 dni. kolejne pieniadze dostalam 23go (tego samego miesiaca!), bo wyplacili mi juz za nastepne L4. teraz pewnie znow 10go dostane za ostatni okres. takie to jakies pokrecone. sporo czytalam w tym temacie i jesli ktos ma normalna umowe, to pieniadze dostaje tak jak wyplate wiec raczej nie zostawia Cie bez kasy na swieta. moze przedzwon do zusu i zapytaj kiedy zlecaja przelewy.

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
no jak ci się kończy zwolnienie to musizsz przynieść nowe pracodawcy żeby wiedział że cię nie ma

a w zus-ie mają 1.5 miesiąca na przelanie zasiłku od dnia dostarczenia zwolnienia do zus-u (także to tez zależy kiedy pracodawca zaniesie...)
ja pierwsze zwolnienie zanioslam pracodawcy, on przesylal je dalej. zus wezwal mnie zebym dostarczyla zaswiadczenie o terminie porodu. w miedzy czasie dostalam pisemko, ze pracodawca nadal nie dostarczyl im jakiegos tam druku i tego L4, a ja juz zlozylam kolejne...ale to bylo pismo poganiajace pracodawce, a tylko do mojej wiadomosci, ze w tej sprawie juz dzialaja. martwilam sie, ze bede musiala czekac na kase, a byla 10go jak zwykle. mnie tlumaczyli, ze zus ma 30 dni.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 15:02   #4529
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Czy jak dam wyprane spodnie jeans ze streczem na kaloryfer, żeby się szybciej wysuszyły to mi się z nimi nic nie stanie, tzn nie skurczą się?
Niby nic się nie powinno stać, ale muszę wyprać jedyne galotki ciążowe i tak kombinuję jak je jutro móc ubrać znowu, a ostatnio moje myślenie wysiada. Już wiem, że wełny się nie suszy "na szybko"
Ja suszę na piecu i nigdy się nic nie stało... a czasem na grzejniku też śmiało

Stary 2012-12-03, 15:08   #4530
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
moze wystarczy je poprasowac troche i zdaza wyschnac? moze przysun krzeslo kolo kaloryfera

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

jesli ktoras "choruje" na kocyki la millou, ale jednak rozsadek zwycieza i ceny okazuja sie za wysokie to warto zajrzec na facebooku na profil Fabryka Słoni sliczne kocyki, bardzo zblizone do tych firmowych, a ceny nizsze. od dawna ich podgladam i mysle, ze warto.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości