|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
dobrze Ci zrobi
|
|
|
|
|
#4202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
w weekendy to te kontrolujace chyba nie pracuja zreszta kontrole chyba tylko w godzinach pracy :PCytat:
http://www.garnek.pl/diabliii/648910 pohustal sie troche, ale siostra szybko ja sprzedala. a Ty piszesz chyba o tych polskich "jumperach" - http://allegro.pl/sassy-skoczek-jumper-baw-sie-nowosc-s-796-i2775986229.html cos takiego, tak? |
||
|
|
|
#4203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już normalnie przedziałki jak pasy startowe, czub się świecił w słońcu... więc w sumie wszystko jest możliwe!oby się powtórzyło i było właśnie tym smyraniem od dzidzi Cytat:
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby oby
|
|
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Justi ale Ci zazdroszczę, już się nie mogę ruchów doczekać
bo teraz przykłada ucho i tylko burczenie słyszy- śmieje się, że mały bączki sadzi
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się nie mogę doczekać aż M. poczuje |
|
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko właśnie o co chodzi z tym masowaniem? to co jak będę w zaawansowanej ciąży to nie będę mogła smarować brzuszka oliwką bo to już podchodzi pod masowanie? |
|
|
|
|
#4208 | |||
|
Zakorzenienie
|
i co ja teraz pocznę
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój również przykłada ucho do brzuicha.. pytam wtedy czy coś słyszy ale niestety tylko moje burczenie |
|||
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej pod głaskanie, które nie jest zakazane jeśli wszystko jest dobrze Choć jak już pisałam, niektóre babeczki w ogóle mają zakaz dotykania brzuszka ale to w szczególnych przypadkach.
|
|
|
|
|
#4210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a jak jest nie wiem
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
cloche mi moja koleżanka która jest fryzjerką mówiła że włosy wypadają ze skroni a nie po całości.
diabli ale ja mam wszędzie (nawet do korespondencji) podany adres zameldowania. I ja zwolnienia wysyłam do pracy (one tam zostają) a skan idzie do głównej siedziby. ja dziś poćwiczyłam pół godz |
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Jeezzuuuuuuu jestem zła i wściekła.
Babcia od strony taty zapomniała o urodzinach brata i nie przyjechała, to samo siostra taty, która jest chrzestną. To samo zrobiły rok temu. Mama moja rok temu już zrobiła im awanturę, bo w rodzinie taty jest tak, że do 18stki robi się urodziny, a później imieniny i dlaczego inaczej traktuje się wnusiów od strony córki, aaaaaa i szkoda gadać. Generalnie w☠☠☠☠... maks szkoda mi tylko Młodego. ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Aaaaa no i dziś mięli się dowiedzieć o ciąży, no ale cóż... Dowiedzą się na Święta o ile pójdę do nich...
|
#4213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
my też cywilny 12go stycznia, a Wy kiedy?
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tak, bo Ty jeszcze pracujesz, ja tez pierwsze L4 musialam dostarczyc do pracodawcy, kazde kolejne juz skladam w zusie. adres korespondencyjny tez mam tam gdzie jestem zameldowana, dlatego na kazdym zwolnieniu kazali mi pisac, gdzie podczas niego przebywam (zeby w razie kontroli nie poszli pod korespond./zameldowania). |
|
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
o!
Cytat:
ale nie chce mi się isć sprawdzić |
|
|
|
|
#4217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
szkoda Twojego brata... a ile ma lat? coś wiem o takim faworyzowaniu jednych i gorszym traktowaniu drugich.. babcia od strony mojego taty zawsze mnie i brata traktowała gorzej, a wnuków od swoich córek lepiej..
|
||
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach nie chce mi się nawet myśleć o tym W ogóle to u Was za jakąś niezapowiedzianą wizytę w jego gabinecie (lekarza) bo coś się dzieje kasuje od Was kasiorę?
|
|
#4219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
lonely no dokładnie, u mnie jest to samo, wnuczki od córki strony to ideały, nawet jak TŻ przedstawiałam kiedyś tam tej babci to mówię, żeby się nie zdziwił jak się nie zapyta co u mnie i brata, a będziemy słuchać co u drugiej pary wnucząt. I tak było.
Młody ma 17, mówi, że no trudno, ale ja sama pamiętam jak płakałam, jak nie przyszli na moje 19te urodziny. Rozumiem gdybyśmy nie obchodzili się z Nimi, a obchodzimy, każde święta, każde imieniny, tylko cyrk z urodzinami..., A no i zazdraszczam znajomości z Mamedem Wydaje się równy chłop, ale dalej nie wiem czemu nie wystęuje w amerykańskiej federacji? Wiem, że kiedyś było głośno, że nie chcieli go puścić, ale nie wiem czy to jest tak jak pamiętam...Justyna no właśnie pamiętałam tylko jak to u Ciebie jest, bo ostatnio byłaś, ale pewnie to i tak zależy od lekarza albo i od tego może co się dzieje... Nie wiem czy się nie wybiorę do Niego z tym brzuchem...
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-12-02 o 20:11 |
|
|
|
#4221 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
będzie wypadać zależnie od rewolucji hormonalnych. u niektórych skończy się na skroniach, niektórym "włos z głowy nie spadnie" a u mnie pewnie skończy się na masowym linieniu, które w porę opanuję i powoli dojdę do jako takiej czupryny ![]() Cytat:
![]() Justi mnie tak skusiła opowieścią o bułce z serkiem zagryzaną rzodkiewką, że aż musiałam też a w razie jakbym jednak musiała, to będzie łatwiej...
|
|
#4222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
Ale co jadłam wczoraj na kolację i dziś na śniadanie??? Kanapki z pomidorem iii... SZYNKĄ!! |
||
|
|
|
#4223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No to jest opcja ![]() Cały czas tak powtarzam mamie, że dowiedzą się jak urodzę ![]() ![]() Aaaa z rodziną najlepiej na zdjęciach ![]() Oooo rzodkiewki oooooo KALAREPA.... Justi dopiero 17, a ja nienawidzę gadać przez telefon, po prostu nie umiem ![]() Ale w międzyczasie muszę i tak zawitać do jego położnej na badania krwi i moczu to może jej się podpytam co zrobić...
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-12-02 o 20:20 |
||
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że masz tam położną, u mojego nie ma.. a dlaczego tam robisz krew i mocz? Masz to w cenie czy płacisz dodatkowo?
|
|
|
|
|
#4226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
cloche a co jest złego w rzodkiewce że nie zaryzykujesz? |
||
|
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz takie przychodzenie na mus też nie jest fajne, bo czuć takie napięcie...Ale ok. Nie chcą niech nie przychodzą, tylko niech się później nie zdziwią jak do Nich nikt nie przyjdzie... Ważne, że mam najukochańszą babcię od strony mamy no i dziadka i dla nich oboje jesteśmy oczkami w głowie ![]() Ale wiesz to też może tak działa, że my nie przepadamy za nią a ona za Nami ![]() ![]() ![]() Justi robię tam bo są sporo tańsze niż w reszcie przychodni, a oni i tak to gdzieś wysyłają. No i jak przychodzę na wizytę to odbieram sobie wyniki dla siebie, a lekarz ma je już w komputerze, bo ta położna wprowadza.
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-12-02 o 20:28 |
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
ale wiecie, że coś w tym jest, że inaczej traktują dzieci córek niż synów
od strony taty mam dokładnie taką samą sytuację |
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ukochaną wnuczką mojej babci i czasem aż rzygam tym
Bo ja mam być idealna, chodzić codziennie do kościółka, nie spotykać się z chłopakami( mojego małża na początku szczerze nienawidziła, dopiero jak się zorientowała, że to coś poważnego to postanowiła go polubić), nie przeklinać, nie palić, nie pić alkoholu do śmierci a moje kuzynostwo ma spokój To jest babcia ze strony taty (jak mama była ze mną w ciąży i powiedziała jej, że czuje, że to syn to dostała z☠☠☠kę, że mam być dziewczynką bo ona jednego wnuka już ma! pewnie gdybym była chłopcem to by mnie nie lubiła albo miałabym po prostu spokój). Babcia ze strony mamy każde z wnucząt traktuje tak samo A babcia ze strony mojego ojczyma jest dziwna Kiedyś była dla mnie prawdziwą babcią a później jej przeszło
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Wśród swoich znajomych mam tylko jednego znajomego co babcia od strony taty jest fajniejsza...No i Inna_Uk kiedyś pisała, że to właśnie babcia od strony taty ją wychowała. I to by było na tyle przykładów.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

dobrze Ci zrobi 
zreszta kontrole chyba tylko w godzinach pracy :P
a zjadłabym kanapkę z sałatą, pomidorem, rzodkiewką i szczypiorkiem
już normalnie przedziałki jak pasy startowe, czub się świecił w słońcu...
więc w sumie wszystko jest możliwe!
bo teraz przykłada ucho i tylko burczenie słyszy- śmieje się, że mały bączki sadzi 

babcia od strony mojego taty zawsze mnie i brata traktowała gorzej, a wnuków od swoich córek lepiej..
od strony taty mam dokładnie taką samą sytuację
Bo ja mam być idealna, chodzić codziennie do kościółka, nie spotykać się z chłopakami( mojego małża na początku szczerze nienawidziła, dopiero jak się zorientowała, że to coś poważnego to postanowiła go polubić), nie przeklinać, nie palić, nie pić alkoholu do śmierci