Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 09:59   #4501
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ale mam 2 tabelki. jedna na objętość gotowego posiłku, druga na ile wody wsypać mm żeby była odpowiednia ilość gotowego. więc jak piszą, że na 100 ml gotowego mam dać 90 ml wody i 3 miarki to gdzie tu problem i po co rozcieńczać? na innych mlekach tak nie ma.

pytam w sumie z ciekawości bo nie rozcieńczałam tak. jak mieszam wrzątek z zimną wodą żeby była odpowiednia temp to jakbym zaczęła dolewać to nie trafiłabym żeby temp mleka była odpowiednia.

dzięki za informację. to może dlatego lekarka też nic nie mówiła, bo waga jeszcze nie jest ustabilizowana. Jakub tak na prawdę dopiero zaczyna nadganiać. U nas kontrola za miesiąc.

Haggisy miałam na początku 2, z pół paczki bo to "spadkowe" były, ale były malutkie, tzn jak przeszliśmy na 2 (dady) to były już za małe. nie wiem jak pozostałe rozmiary ale 2 były w porównaniu z dadami sporo węższe, więc myślę, że gdybym miała się sugerować dadami to hugisy kupiłabym teraz 3. zamotałam trochę

Miałam podobne myśli jak czytałam nie raz posty Ptaszyska. Ja wpadłam w panikę na myśl o wizycie u kardiologa i widma wady serca, teraz myślę o szpitalu i zabiegu a co dopiero jak chodzi się non stop po specjalistach i każdy ma jakąś teorię?

U nas też była krew po szczepieniach. po pierwszym miał ponaklejane plasterki na nóżki,po ostatnim już praktycznie nie było i obyło się bez plasterka.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

na pewno

u mnie wychodzi raczej odwrotnie, malutko wrzątku i dużo zimnej.
chodzilo mi o to ze przykladowo 3 miarki mleka masz zmieszac z 60 ml wody a potem dolac pozostale 30 (u mnie pisze ze najpierw mleko wsypac do 2/3 wody i wymieszac i dolac reszte) takze np.
3 miarki + 60 wody daje moze bardziej zageszczone stad dolewasz pozostale 3o (rozcienczasz) bo prawdopodobnie wypiloby na raz cala wode - to pecznieje przeciez.
a moze tam na HA od razu jest wlac tego nie wiem.

co do widma operacji no niestety u nas to juz pewne ;(

takie zycie czasem jest pod gore.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

generalnie ja bym robila tak jak pisze na opakowaniu, i na pewno nie zalewalabym proszku wrzatkiem bo mleko szlak trafi.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 10:08   #4502
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja tak na szybko bo mi dziecko śpi od godziny zdarzyłam ogarnąć mieszkanie( choć dużo tego nie było bo wczoraj koleżanka mi byla pomyć okna a ja latałam za nią i odkurzałam i myłam podłogi a Anielką zajmowała się jej 4 letnia córcia ja tylko karmiłam) i nawet nogi wydepilować mogłam a mała ciągle śpi
fajna opiekunka no i za ''nadrobienie'' i porzadki

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
heh ale umówiłam sie na sobotę do fryzjera. ciekawe czy się uda
nawet nie mowice - moje wlosy tez o pomstwe do nieba wolaja
niech ten sierpien juz bedzie !!

wiecie co zrobil .... lezal sobie slysze ze sie ''bawi'' skonczylam rozmawiac z konsulem paczam i co widze - obrot o 180 stopni !!

no i dobra nowina taka jutro wysla mi paszporta - wiec do tygodnia powinnam miec ( bo jakies problemy z poczta sa- wiem rodzice w PL kartki o Agi dostali a ja nie a krajowa byla ahaha ) - no wiec moge smialo bilety kupowac

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 10:18   #4503
LiwkaO
Wtajemniczenie

ptaszysko doprecyzuje jak mieszam. Zależy jaka mam wodę. Czasami robię tak ze zalewam np. 100 ml goraca woda w sensie nie wrzątek trochę odstana ale nie wiem ile ma stopni bo nie mierzylam nigdy i później dolewam zimnej resztę zwykle 30ml. To jak nie mam wcześniej zagotowanej wody. A gdy mam zagotowana wcześniej to podgrzewaj ja ale też nie wiem do ilu tak na oko i tak samo zalewam część a później dolewam zimnej lub cieplej w zależności jaka temperatura wyszła posiłku. Gdybym miała robić tak jak jest napisane na opakowaniu to by mi dziecko z głodu padło bo zanim ta woda by sama ostygla do tych 50 a później 37 to by mi się zaplakala. A ona nie zawsze niestety je o tych samych porach bo zależy jak wstanie po drzemkach wiec nie moge wcześniej jej tej wody tak ostudzić. Nie wiem czy zrozumiale napisałam. Pewnie nie hehe
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 10:27   #4504
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
ptaszysko doprecyzuje jak mieszam. Zależy jaka mam wodę. Czasami robię tak ze zalewam np. 100 ml goraca woda w sensie nie wrzątek trochę odstana ale nie wiem ile ma stopni bo nie mierzylam nigdy i później dolewam zimnej resztę zwykle 30ml. To jak nie mam wcześniej zagotowanej wody. A gdy mam zagotowana wcześniej to podgrzewaj ja ale też nie wiem do ilu tak na oko i tak samo zalewam część a później dolewam zimnej lub cieplej w zależności jaka temperatura wyszła posiłku. Gdybym miała robić tak jak jest napisane na opakowaniu to by mi dziecko z głodu padło bo zanim ta woda by sama ostygla do tych 50 a później 37 to by mi się zaplakala. A ona nie zawsze niestety je o tych samych porach bo zależy jak wstanie po drzemkach wiec nie moge wcześniej jej tej wody tak ostudzić. Nie wiem czy zrozumiale napisałam. Pewnie nie hehe
zrozumiale nie ma co sie habilitowac zeby bylo 37 ale po prostu nie za goraca, ale wiem ze to sie na czuja robi i dobrze jest
moja na szczescie potrafi zjesc o temp. pokojowej wiec jak potrzebuje na juzz (bo nie mam swojego) to normalnie do odstanej albo mineralnej
15.10. 2011.

Stary 2013-07-04, 10:38   #4505
OtTakaJa
Zakorzenienie

Bylismy dziś na szczepieniu, mały waży 7,800kg. Ręce mi odpadną niedługo z tego mojego klocka Płakał strasznie, dopiero w samochodzie padł i zasnął. Coś czuję ciężki dzień przed nami.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 10:39   #4506
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
zrozumiale nie ma co sie habilitowac zeby bylo 37 ale po prostu nie za goraca, ale wiem ze to sie na czuja robi i dobrze jest
moja na szczescie potrafi zjesc o temp. pokojowej wiec jak potrzebuje na juzz (bo nie mam swojego) to normalnie do odstanej albo mineralnej
no dokładnie na czuja miska woli raczej zimniejsze. dziś sprzedała mleko na rzecz soczku z hippa jabłko marchew i nie chce nic innego pic. Soczek rozrobilam z letnia woda i pycha dla niej taka że mleko wypycha jezorkiem i tylko soczku chce. Wypiła butle i padła śpi w wózku na ogródku.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 10:54   #4507
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Bylismy dziś na szczepieniu, mały waży 7,800kg.
wow. duuuży!

moje Panisko siedzi na bujaczku w otwartych drzwiach balkonowych. noga go kolysze....
wydygałam i nie poszłam z nim na spacer może koło 16ej się odważę
rajjuuu, jak już się go boję, to co będzie dalej :conf used:

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 11:05   #4508
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Bylismy dziś na szczepieniu, mały waży 7,800kg. Ręce mi odpadną niedługo z tego mojego klocka Płakał strasznie, dopiero w samochodzie padł i zasnął. Coś czuję ciężki dzień przed nami.

Cytat:
no dokładnie na czuja miska woli raczej zimniejsze. dziś sprzedała mleko na rzecz soczku z hippa jabłko marchew i nie chce nic innego pic. Soczek rozrobilam z letnia woda i pycha dla niej taka że mleko wypycha jezorkiem i tylko soczku chce. Wypiła butle i padła śpi w wózku na ogródku.
a to cwaniara

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 11:12   #4509
BYou
MBZ♥

Kasia to zamawiaj bileciory

Pani czemu się boisz? że będzie płakał

Liwka też tak robię z mlekiem

Zaraz jedzonko i idziemy na spacer, Roszpunka pochwalona dziś zrobiła strajk ze spaniem rano i po 8 już nie usnęła jak zwykle

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 11:23   #4510
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Pani czemu się boisz? że będzie płakał
ani on nie ma frajdy ze spaceru (nie śpi tylko się wije), ani ja (nerw, pot mi oczy zalewa). Dziś może więc tylko werandowanie będzie... a dziś wieczorem wyszoruję balkon i jutro przed południem wywalę na niego dużą matę i będziemy tam brykać. W cieniu pomidorków cherry

Czyli Roszpunka zdrowy wątkowy dzieć chwalony robi na przekór

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 11:26   #4511
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Haggisy miałam na początku 2, z pół paczki bo to "spadkowe" były, ale były malutkie, tzn jak przeszliśmy na 2 (dady) to były już za małe. nie wiem jak pozostałe rozmiary ale 2 były w porównaniu z dadami sporo węższe, więc myślę, że gdybym miała się sugerować dadami to hugisy kupiłabym teraz 3. zamotałam trochę
Huggies 2 są bardzo małe. Nikoś jest cały czas na 2, ale Huggies za wąskie i w ogóle małe. Kupiłam Huggies 3, ale są za duże Dziwne jakieś mają te rozmiary.
Muszę wypróbować te lidlowe, skoro zachwalacie.
Ale i tak najbardziej jestem przywiązana do oryginalnych pampersów,no i dady oczywiście też nie są złe ( mam mega pakę 3 z promocji ).

Swoją drogą to powinni robić takie mini paczki pampków np. po 10 szt, żeby można było sobie kupić i przetestować.
Cytat:
chodzilo mi o to ze przykladowo 3 miarki mleka masz zmieszac z 60 ml wody a potem dolac pozostale 30 (u mnie pisze ze najpierw mleko wsypac do 2/3 wody i wymieszac i dolac reszte) takze np.
3 miarki + 60 wody daje moze bardziej zageszczone stad dolewasz pozostale 3o (rozcienczasz) bo prawdopodobnie wypiloby na raz cala wode - to pecznieje przeciez.
a moze tam na HA od razu jest wlac tego nie wiem.
ja daję Bebiko i normalnie się daje jedną miarkę na 30 ml, bez żadnego dolewania itd.
Oczywiście nie do gorącej wody. Mieszam zawsze gorącą z zimną lub schładzam najpierw gorącą, jeśli nie mam od ręką zimnej.
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

no i dobra nowina taka jutro wysla mi paszporta - wiec do tygodnia powinnam miec ( bo jakies problemy z poczta sa- wiem rodzice w PL kartki o Agi dostali a ja nie a krajowa byla ahaha ) - no wiec moge smialo bilety kupowac
juhu
Cytat:
ja robię podobnie, też wszystko na czuja.
Oooo, jak ja się nie mogę doczekać, kiedy Nikoś wreszcie będzie mógł pokosztować innych smakołyków

Pani my ostatnio też rzadko na spacery chodzimy. Mały dostał jakiejś awersji do wózka. Wrzeszczy, płacze i nie chce w im leżeć. Czasem jak się go zagada, to leży, ale i tak ciężko wyjść na spacer, bo chwila spokoju i zaraz awantura. Już nie raz go niosłam do domu na rękach bo nie dało rady uspokoić

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 12:10   #4512
Dragusia88
Zakorzenienie

jak to się nazywała ta nazwa cukru po chinsku co gdzieś była w składzie gdzie niby produkt bez cukru? na c... cos chyba?

Stary 2013-07-04, 12:13   #4513
OtTakaJa
Zakorzenienie

maltodekstryna

Stary 2013-07-04, 12:13   #4514
primrose_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

Pani my ostatnio też rzadko na spacery chodzimy. Mały dostał jakiejś awersji do wózka. Wrzeszczy, płacze i nie chce w im leżeć. Czasem jak się go zagada, to leży, ale i tak ciężko wyjść na spacer, bo chwila spokoju i zaraz awantura. Już nie raz go niosłam do domu na rękach bo nie dało rady uspokoić
Moje dziecie jest 3 dni młodsze i ostatnio przechodzimy dokładnie to samo, wczoraj dostała takiej histerii jak ją włożyłam że tylko noszenie pomogło ciekawe co sobie sąsiedzi pomyśleli
primrose_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 12:14   #4515
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Ptaszysko - jaka operacja??

Nie ja nie zalewam wrzatkiem. Mieszam w butelce wrzatek z zimna do odpowiedniej temp i dopiero wsypuje mleko i mieszam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 12:15   #4516
OtTakaJa
Zakorzenienie

Jakie nosidła ergonomiczne polecacie? I od kiedy można je uzywac? Chciałabym się rozeznac w temacie

Edytowane przez OtTakaJa
Czas edycji: 2013-07-04 o 12:16
Stary 2013-07-04, 12:18   #4517
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
wow. duuuży!

moje Panisko siedzi na bujaczku w otwartych drzwiach balkonowych. noga go kolysze....
U nas do poludnia lepiej niz po 16... bo po poludniu sauna chodniki budynki nagrzane masakra. Jakub byl ok 9-12 glownie w cieniu. Polowe spaceru przespal.

Stary 2013-07-04, 12:26   #4518
bmma
Zadomowienie

Witam

Cytat:
szkoda, że nie ma u mnie superpharma
żadna rewelacja, też myślałam, że wow, a to 75zł 2 paki, a nie 50zł.
Dopiero koleżanka mnie uświadomiła

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 12:26   #4519
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
obudziłam się i tak mi się trzęsły ręce i nogi, wogóle nie mogłam stać na nogach ani nic w rękach utrzymać zjadłam i już lepiej ale jeszcze mam dziwne ręce jakieś to dziwne
zrób sobie przy okazji badanie cukr- ale takie z krwi, może masz za niski?a w takich sytuacjach ratuj się batonem

Cytat:
ścierpłaś?! hmmm

Ja się czuję jak biały człowiek dzieć spał do 4:06, zjadł, wałnął kupę stulecia, musiałam zrobić pranie ręczne, ale ponownie obudził się o 7:02 zjadł i śpi. prysznic, wstawienie prania, śniadanie z chłopem, lekki make up.... rajuuu jak nie wiele trzeba do szczęścia....
już wiem dlaczego Nestelle ma w sobie taki spokój
moja się obudziła 0 6 a usnęła po 22 - ponawijala, pojazgotala usnęła i spi dalej.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

(jak to przeczytałam to wstałam do owsianki którą podgrzewam i tak sobie mysle "otak jestem wyspana i taaaaka spokojna ..... i chcąc chwycic garnuszek trafiłam paluchem w gorącą -parzącą owsianke .... same ☠☠☠☠y leciały - taki mnie spokój ogarnął ... )
uff, jak dobrz że nie tylko mi się przeklnąć zdarza....bo już jak jakiś cudak się czułam.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
głęboki ja mam głęboki rozkładany na płasko a w to jeszcze wkładaną gondolkę, teraz akurat był bez gondoli bo została w samochodzie a tż pojechał samochodem

mi np chusteczki z bd też nie pasują a pieluchy już tak

jak dla mnie z lidla to tylko te Toujourse

o te http://www.bangla.babyonline.pl/opin...sja-do-01-2012

próbowalam ich całkiem fajne
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 12:31   #4520
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie nosidła ergonomiczne polecacie? I od kiedy można je uzywac? Chciałabym się rozeznac w temacie
akurat siedze w temacie
nosidelka jeszcze nie mam, ale juz zamowione i czekam
polecane sa nosidelka ergonomiczne, gdzie dziecko siedzi na tzw. zabke (absolutnie nie powinno sie stosowac tzw. wisiadelek, gdzie nozki dziecka zwisaja). Odpowiednie beda marki: Manduca, Ergobaby, Tula (polskie), Marsupi (glownie dla maluszkow, dziecko podobno szybko z nich wyrasta), Boba, Bondolino
wybor ogromny

Ja wybralam amerykanskie dzielo marki Boba, z kangurkami
Nie moglam sie zdecydowac, ktore, bo te ktore podalam wyzej, kazde ma swoje zalety i wybor jest naprawde ciezki - wiele osob radzi, by przejsc sie do sklepu i poprzymierzac, bo sa roznice np. w materiale, w szelkach, w dociaganiu paskow itp. i to co pasuje jednej mamie, innej bedzie pasowac juz niekoniecznie

Kiedy uzywac?
hmm.. producenci pisza roznie, wiekszosc od 3,5 - 6 kg - ale wiele mam poleca je dopiero, jak dziecko zaczyna choc troche siedziec, od mniej wiecej 5 miesiaca.
Podobno dla maluszkow najlepsze sa chusty.

My mamy tez chuste, ale jak dziecko nie trzyma stabilnie glowki to mozna wiazac tylko kieszonke - a to dla mnie jest mordega juz kilka razy wiazalam, efekt jest fajny, ale co sie napoce to moje
no i na spacerze chust nie rozwiaze, bo bede nia musiala szorowac po glebie - dlatego na wyjscia zamowilam nosidelko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 81Ixm1ZTpLL._SL1500_.jpg (99,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg BOBA3G-KAN.jpg (115,4 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-07-04 o 12:37
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 12:32   #4521
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Ptaszysko - jaka operacja??

Nie ja nie zalewam wrzatkiem. Mieszam w butelce wrzatek z zimna do odpowiedniej temp i dopiero wsypuje mleko i mieszam.

poki co oczu, a w zasadzie powiek.

serudszko wierze ze zarosnie ta dziurka
15.10. 2011.

Stary 2013-07-04, 12:33   #4522
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
aaa i zauwazylam ze z Emiliana niezly cfaniak - kilka razy mu sie zdarzyly przy podawaniu butli ze niby tu raczka sie ''trze'' po oczku tu chce butelke potrzymac - a tak naprawde wsadze sobie kciuka do buzi i sssie razem ze smoczkiem - taaaa dzis chyba ze 5 razy mu wyjmowalam, bo go to rozprasza i nie moze sie skupic na ciagnieciu mleczka.
Wiesz, ze Filip tak pcha palucha koło cycka jak je. Chciałby mieć w buzi i cyca i kciuka

A wczoraj nawet zassał gumowej kaczce dziubek

Cytat:
wiesz prawda jest taka ze wczesniaki sie ocenia tzw. wiekiem korygownaym wiec moze miec takie same wymiary jak Twoja córcia bo w koncu wiek korygowany liczy sie od tp.
I dziekuje za historie o wczesniakach daje to wiary
To ja dorzucę jeszcze jedną, moja kuzynka też urodziła się w 7 miesiącu a teraz ma 19 lat i żadnego uszczerbku na zdrowiu
A wiadomo 19lat temu nie było takich specjalistów jak teraz.

----------------------
Rano dalej szukałam kardiologa, już nawet w miastach oddalonych o 50km i i udało się na szczęście bliżej ktoś zrezygnował z wizyty jedziemy 1 sierpnia

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
skąd ja to znam mój też by na czerwonym świetle jeździł
U mnie to samo, aż boję się samo pojechać z Nim do lekarza (na razie sama byłam tylko u pediatry bo blisko 4km) ale za 2 tygodnie będę miała chrzest bojowy, bo kompletnie nie ma kto ze mną pojechać więc jedziemy sami z Filipem na rehabilitację 25km , mam nadzieję, ze damy radę.
A jeszcze jak na złość remontują drogę i straszne korki, ostatnio jak byłam z mamą w tych korkach tak się rozkrzyczał, że aż się zachodził,jeszcze chwila i byśmy go musieli wyciągać jadąc.

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
mi wypadają dalej, poszłam dziś do fryzjera i 30 cm poszło, kiedyś pomogła mi maska Waxa- muszę znowu kupić (tyle, ze wtedy stylista mi łeb załatwił- schodziła mi skóra z głowy razem z włosami)
O jaa zaszalałaś pokaż nową fryzurkę

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Oczywiście moja mama widząc, jak często karmię małego stwierdziła, że ona kupi - uwaga, uwaga MAIZENĘ, czyli: "maizena to skrobia kukurydziana pozyskiwana z białych pręcików kukurydzy, w odróżnieniu od mąki kukurydzianej (zmielona kukurydza). Znajduje zastosowanie jako zagęszczacz potraw."
I jakby Kubuś zjadł takiej maizeny to by 4 godziny pospał! Aż mi się włos na głowie jeży! Tłumaczę jej, że czasy się zmieniły i teraz nie daje się takich rzeczy dzieciom i zaleca się kp do 6 miesiąca a rozszerzanie diety na 5,6 miesiąc z tego co wiem. W ogole moja mama jest zdziwiona, że mi się tak chce karmić piersią (ona karmiła 2 tygodnie).

W domu wszyscy sie Kubusiem zachwycają - jaki jest cudny, słodki i maluśki wożą go, bawią, noszą, karmią, także bardzo mi miło. W sobotę robimy grilla przed domem, małego popilnuje babcia.

To tyle newsów pozwolę sobie Was w wolnej chwili podczytywać.

Buziaki!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
tak jak dziewczyny pisały -tyłem .pierwszy fotelik ten do 9 kg zawsze tyłem obojetnie gdzie .dopiero od drugiego 9-18 przodem.
A ten drugi fotelik od 9kg jest już dla siedzącego dziecka?
Bo tak się zastanawiam czy wystarczy nam ten co mamy, bo Filip ma już 6kg a siadał szybko nie będzie. Neurolog powiedział, żeby nie pomagać mu w siadaniu i musi sam z siebie usiąść samodzielnie i może to nastąpić dopiero ok 10 m-ca. Więc wtedy może mieć więcej niż 9kg
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 12:37   #4523
bmma
Zadomowienie

Cytat:
dzielny chłopak

a ktore lidlowe? bo wnioskuje po pozniejszych wypowiedziach ze jest kilka.
my aktualnie pampers sleep&play (jak dla mnie najlepsze) i dady.
z białych pampersów bylam nie zadowolona bo ta siatka do pupska sie kleiła. zielonych pampersow używaliśmy rozmiar 2 i juz nie pamietam jakie byly. huggisy 1 były super ale 3 już o dupe rozbić. my narazie tez na promocjach. zostało mi juz ok 100 sztuk wiec powoli bede sie rozgladac.
a dady sa takie dziwne.
teraz jak nie upoluje promocji orginalnych pampersow to kupie albo rosmanowskie albo lidlowskie

że co? nie kumam. przeciez sleep and play sa normalne z tymi nogawkami czy o co chodzi?
Rzep (ten co się odrywa) jest "zamontowany" na takim papierze zielonym, nieelastycznym, białe pampy miały tutaj harmonijkę.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 12:41   #4524
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A ten drugi fotelik od 9kg jest już dla siedzącego dziecka?
Bo tak się zastanawiam czy wystarczy nam ten co mamy, bo Filip ma już 6kg a siadał szybko nie będzie. Neurolog powiedział, żeby nie pomagać mu w siadaniu i musi sam z siebie usiąść samodzielnie i może to nastąpić dopiero ok 10 m-ca. Więc wtedy może mieć więcej niż 9kg
zalezy jaki fotelik kupilas, sa takie do 9kg i do 13 kg - ale najwazniejsze jest, ze dziecku nie moze wystawac glowka - wtedy pora na zmiane fotelika na ten o wyzszej klasie wagowej

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:

a co macie z oczkami?

rowniez wierze, ze dziurka zarosnie
my tez mamy dziurke w serduszku

wlasnie zauwazylam, ze pisze w liczbie mnogiej (i to chyba bardzo czesto) - taka symbioza z maluszkiem
wy tez tak piszecie ? - zrobilismy kupke, nie chcemy spac w nocy, tarmosimy sie z cyckiem

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-07-04 o 12:43
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 12:46   #4525
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
A my dziś będziemy mieć gościa.
kuzynkę tżta.potrzebuje noclegu wiec w związku z tym dzis o 7 rano odkurzałam
wariatka kuzynce bym kazała odkirzac predzej
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle witam sie u nas upał...z tym chwaleniem, to lepiej bezpiecznie...zauwayzlysc ie, ze ja ostatnio nie narzekam? Już wiem gdzie byli wcześniej Ci kosmici, co mi dziecko podrzucili;p
gdzie
Cytat:
aaa to mialas zamrożona owsianke
no i za ☠☠☠☠y .... widac ze tez czlowiek jestes a nie jakis ''cyborg'' no ew Roman
czasem sie uczłowieczam
Cytat:
heh ale umówiłam sie na sobotę do fryzjera. ciekawe czy się uda

Cytat:

Cytat:
jej duuuzy ,goni Kacpra Klementynki ......
Cytat:
ani on nie ma frajdy ze spaceru (nie śpi tylko się wije), ani ja (nerw, pot mi oczy zalewa). Dziś może więc tylko werandowanie będzie... a dziś wieczorem wyszoruję balkon i jutro przed południem wywalę na niego dużą matę i będziemy tam brykać. W cieniu pomidorków cherry
mnaaaam
Cytat:

co? jak to powiek ? dlatego ze ma takie przymkniete? i co jej zrobią?
nie moge sobie tego wyobrazic...... kiedy?
za serduszko
Stary 2013-07-04, 12:48   #4526
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Pani- ja się dziś na sposób wzięłam- i okno w pokoju mam zamknięte, od drugiej strony odwalone tam jest zawsze chlodniej, więc w całym domu odczuwam przyjemną temperaturę, jak otworzę balkon to się posramy z gorąca
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 12:50   #4527
Moderna
Zakorzenienie

OtTakaJa wow, ale juz duzy bedzie dobrze, przytulaski poszczepienne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 12:52   #4528
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:

wspolczuje operacji. Bardzo mocno trzymam za was kciuki

Stary 2013-07-04, 12:54   #4529
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
maltodekstryna
no wiedziałam że na c dzieki
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Rzep (ten co się odrywa) jest "zamontowany" na takim papierze zielonym, nieelastycznym, białe pampy miały tutaj harmonijkę.
hm...cieakwe obserwacje nie zauważyłam

Stary 2013-07-04, 12:55   #4530
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
wow. duuuży!

Taki upal u Was?
bedzie dobrze
moze wieczorem zrobisz troszke chlodniejsza kapiel.
Jak u nas byly upaly to zrobilam kapiel tak. ok. 32-34 stopnie i maluszek zadowolony

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości