|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
jeju nie miałaś łatwo w życiu i to Cię wzmocniło-będziesz wspaniałą mamą,jestem tego pewna.Dzieci to Skarb,owszem czasem mam swojego dość-wychodzę do łazienki i tupię jak mały rozwydrzony bachor żeby mi nerwy przeszły.Wracam,staję nad łóżeczkiem i jak widzę łzy w oczach Kostusia znów jestem spokojną mamusią która gada do niego że go kocha i żeby nie płakał.Taka jest rola matki-nie zawsze jest wesoło,bywa czasem tak źle że mam ochotę wyjść i go zostawić w domu z myślami "niech się drze" ale serce mi na to nie pozwala i zaraz biorę go na ręce i tulę i już jest lepiej-i jemu i mnie.Mamy siebie i to jest najważniejsze a ja muszę być jednocześnie mamą i tatą i jakoś sobie z tym radzę.Muszę,w końcu to mój Synulek.Czekałam na niego 9mcy,w dzień porodu nawet przez sekundę nie płakałam z bólu . Jak już urodziłam to nawet popękane krocze mi nie przeszkadzało bo On już był obok mnie. Przy dzieciach nasze życie się zmienia ale nie każda kobieta potrafi to docenić.
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
hej
rudziaku no łatwo nie było,ale co tam, przeciez przezyłam i jestem w to mocniejsza. co do dzieci wiadomo ze czasem płacze niewiadomo czego,i ani tak go utulic,ani tak. albo zasnac nie chce,albo sie czesto budzi jak cos chcesz zrobic, wiadomo ze nerwy biora,ale własnie trzeba na spokojnie, ani nerwami ani krzykiem nic nie osiagniemy bo tylko bedzie gorzej. trzeba znalezc patent na nerwy i tyle. od 7 dzis znowu robia łazienke i znowu stukali i wiercili, wode zakrecili,nie mam w czym sie umyc,ani prania. dobrze ze mam w butelce to chociaz kawa bedzie. potrzeby zatałtwiac na dworze-super ![]() ![]()
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
Witam Was Kobietki
![]() Ja wróciłam z nad polskiego morza ![]() ![]() Ruda, podziwiam- musisz być bardzo silną osobą ![]() ![]()
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
Witam
Zaczynam dziś 34 tc ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() fajnie ze sie rozerwiesz troszke. my bylismy tydzień temu,a potem tz wykupił jakis abonament i tez ogladalismy filmy i juz zapowiedział ze niedziele i poniedziałek tez spedzimy n aogadaniu tv, wiec się wynudze jak mops!
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na czym byliscie?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
Hej. Dziewczyny spalam do 9.40 az mnie teraz glowa boli.
Arletko, przyko mi bylo czytac. Twoim dziecinstwie. Super, ze poznalas tz i teraz bedziecie tworzyc swoja wspalanial rodzine
#4508 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w zasadzie tak,ale moze lepiej do terminu niech poczeka ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
no miałamjakie miałam,takie zycie, nie u kazdego jest różowo niestety. tz miał troche podobne dzieciństwo wiec sie doskonale rozumiemy ![]() i on i ja chcemy by nasze dzieci miło wspominały lata dzieciństwa ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
Panna Magda zazdroszczę tego Bałtyku
![]() Arletko nie miałaś fajnego dzieciństwa, ale za to Twoje dzieci będą mieć ![]() ![]() Iza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- A ja się nudzę, nie pojadę do tego Szpitala na dzień otwarty, bo Tż nie może mnie zawieźć, a autobusem nie chce mi się ![]() Cały dzień będę siedzieć i nic nie robić, no może tylko posprzątam ![]() A cały weekend pewnie będziemy oglądać filmy, jak pogoda pozwoli krótki spacerek, nic ciekawego ![]() Miłego dnia ![]()
#4510 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Arletko, będziecie cudownymi rodzicami bo wiecie co dla dziecka jest najważniejsze ![]() Izunia ![]() kurka, już ![]() Magda, a gdzie nad morzem byliście? Uwielbiam każdą porę roku na wybrzeżu, jesień też szczególnie, że w tym roku taka piękna ![]() Mysiu, może kawka z wkładką pomoże? Kropla likieru i głowa jak nowa ![]() Lila, Nawet nie wiesz jak Wam zazdroszczę oglądania filmów i "nic ciekawego" ![]() O 13 mamy zdjęcia, potem do nowego i ja się położę a tż będzie robił... wracając tesco musimy zaliczyć a potem spakować kuchnię. Mam hardkorowe szkolenie z zarządzania ludźmi...tż jest nieco niesubordynowany, że tak powiem ![]() Miłego!
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | ||
Zakorzenienie
|
Witam sie z Wami zmeczona
![]() ide nadrabiac ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny ;-)
Ja wczoraj miałam wypad do centrum z ekipą ze studiów. Opili ludzika, ja zjadłam pyszną sałatę ![]() Energia powraca ![]() Wyjerzdzamy na resztę weekendu poza miasto, pooddychać świeżym powietrzem, może jakiś spacer do lasu... Co do L4, to jeszcze bym się trochę wstrzymała, czuję się coraz lepiej, wiem, że nie mogę przesadzać z ilością godzin. Nie chcę jeszcze siedzieć w domu. Na pewno wezmę kilka dni wolnego na okres przeprowadzki... A z resztą zobaczymy ![]() Arletka bardzo mi przykro, że miałaś takie doświadczenia. Ale widzę, że mocno stąpasz po ziemi, masz oparcie u TŻ i jego rodziny, to bardzo ważne. Będziecie tworzyć wspaniałą rodzinę. Myślę, że warto porozmawiać z siostrą odnośnie tego żywienia. Choćby raz, żebyś potem miała czyste sumienie, że próbowałaś coś zmienić, uświadomić... Ech, zakładam, że na niewiele się to zda, ale może się chociaż nad tym zastanowi... Kluska To już końcówka, mam nadzieję, że chłopy pod twoje dyktando jednak będą dobrze i sprawnie pracować i już szybciutko się ogarniecie z resztą obowiązków A może zakupy z dostawą do domu?? Moja siostra bardzo często korzysta i jest bardzo zadowolona! To duża oszczędność czasu i energii! iza243 Gratulacje ![]() ![]() Kami Cudna ta koszulka, ale ja zmarźluch jestem ![]() A ja dziś skończyłam 11tc, zaczynam więc 12 ![]() Dobrego dnia ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- RudaEwcia25 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak na marginesie jak bedzie u mnie trzecia dziewczynka to nazwe ja Jaśminka STRASZNIE mi to imie zaczelo sie podobac dzieki Tobie ![]()
![]() |
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie moge się doczekać dzisiejszego wyjścia,potem pewnie długo nigdzie nie wyjdziemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
bardzo fajnie ze wszystko ok jejku jak ten czas leci . Ja tez chce jeszcze miec dzidzie i bym chciala juz teraz ale Tz chyba juz sie nie zgodzi na dzidziusia bo mu starczy ![]() jest jeszcze jedna opcja zrobie sobie dzidziusia z kims innym (oczywiscie zartuje ) ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i powoli nasz worek się rozwiązuje, a dopiero co meldowałyśmy o betach. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zophee, gratki za 12 tydzień...jeszcze chwila i 2 trymestr.
![]() |
#4517 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Izuniu rozumiem Cie ja tez sie balam o Wanesske ale nialam mniejsze te cukry
![]() |
#4518 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,
chciałabym poruszyć temat autyzmu. Wczoraj moja przyjaciółka miała spotkanie w przedszkolu w sprawie swojego 3-letniego synka. Dowiedziała się, że: - mały układa wszystko w rzędzie, od najmniejszego do największego, lub buduje wieże; - nie wykazuje emocji, nie złości się, nie gryzie dzieci. Za to przytulanka z niego straszna i mówi do pani "mamo"; - nie uczestniczy w lekcjach j. angielskiego; - świetny jest ruchowo; - w wielu przypadkach, jak układanie obrazków wykracza poza normy swojego wieku, i robi to na poziomie 4-5-6 latków. Ułożył jakiś obrazek z którym dzieci nie radzą sobie kompletnie. - nie zgłasza potrzeb fizjologicznych; - nie potrafi sam jeść; - nie potrafi sam się ubrać; - nie ma z nim kontaktu wzrokowego; - nie reaguje na polecenia; - bardzo długo nie mógł zlokalizować swojego krzesełka; - mały bardzo słabo mówi. Przyjaciółka kompletnie mi się załamała. a teraz jak ja widzę, to dziecko ( a znam je i jestem z nim od pierwszych dni życia) - sam robi kupę i siku, rozbiera się do tego i ubiera, nie mówi o tym, chyba że w zasięgu nie ma nocnika; - wpada w dziki szał jak widzi tablet albo włączony komputer, bo jego pasją są kolejki i uwielbia je oglądać ja youtub'ie. - reaguje na swoje imię, i zawsze dla jaj pytami, czy jest pierdzidupką i w zależności od nastroju odpowiada: "tak" lub "nie"; - faktycznie, czasem ma spóźniony zapłon jak się go woła; - ogólnie robi to na co ma ochotę, ale też wykonuje polecenia, typu "posprzątaj", "podaj"; - przytula się, daje buziaka, robi "żółwika", ale nie wisi na człowieku; - sam je; - sam ubiera buty i kurtkę i jeszcze podaje buty innym; - co do kontaktu wzrokowego, to faktycznie rzadko patrzy w oczy; - uwielbia układanki, i wszelkie budowle z klocków. Przyjaciółka dzwoniła do żłobka, w którym mały był przed przedszkolem i jego była pani powiedziała, że nie wykazywał nic co mogłoby to potwierdzić. Dziewczyny, czy mały może źle się czuć w tym przedszkolu i jest bardziej zamknięty, czy faktycznie może mieć autyzm. Wiem, że jest to w stanie na 100% stwierdzić psycholog po obserwacjach, ale macie dzieci, Mysia - psycholog, Arletka, pracowała z dzieciakami. Zophee, autyzm to bardziej choroba duszy, niż ciała ale też może jestem w stanie dorzucić od siebie 3 grosze ![]() -
#4519 |
Zakorzenienie
|
ja osobiscie w przedszkolu nie miałam dzieci z autyzmem,ale były w drugiej grupie, z tego co ja wiem autyzm objawia się najczesciej dopiero ok 5 roku zycia,z tego co opisujesz zachowanie tego dziecka jest bardzo podobne do tego które widziałam w innej grupie w przedszkolu,no ale tak jak piszesz to musi zbadac psycholog. ale to zawuazyłas ty jego mama czy nauczyciel? bo niestety u tego dziecka co znam poznały sie na tym nauczycielki,rozmawiały z rodzicami ale rodzice wogóle nie chcieli słyszec,były problemy a dziewczyny tylko chciały dobrze, w końcu matka zabrałą dziecko do terapeuty i sie okazało ze dziewczyny miały racje.
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
Byłam w Szczecinie a potem w Międzyzdrojach
![]() ![]() ps. mogę prosić o wpisanie mnie w Wasze szeregi ![]()
![]() Edytowane przez PannaMagda Czas edycji: 2013-11-09 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() dziewczyny za chwilę zaczną się dla mnie ciężkie 24 h z pasierbicą. Do tego wszystkiego klej do paznokci mi zginął i wczoraj miałam mega nerwa. Ciekawe co dzisiaj księżna wymyśli, w każdym razie skończyłam z wypasionymi obiadkami podczas jej wizyt, bo jak tż się jej pyta, czy tak dobrze je w domu, to smród twierdzi że jej mamusia cudownie wygotowuje mięska i suróweczki (wiecie dobrze, jak ja że to kał prawda). Kłade laske, kupiłam wczoraj mięsko na sosik, ale zrobię tylko dla nas, bo mój tż zawsze docenia moje kuchenne wyczyny.
25.12.2012 - zaręczyny ![]() 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko ![]() 07.03.2014 wreszcie jesteś ![]() http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2013-11-09 o 12:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
Hej Laski Młody śpi a ja na szybko odpisuję
![]() Agabiwro z tego co piszesz to dzieciak inaczej zachowuje się w domu i inaczej w przedszkolu-dziwne.Może ktoś mu dokucza? może na serio źle się tam czuje. Czytałam kiedyś że dzieci z autyzmem często są ponad przeciętnie inteligentne i powiem Ci szczerze że nie wiem jakie jest moje stanowisko w tym temacie.Koleżanka była z nim już u psychologa?A spóźniony zapłon? jak się dzieciak zajmie zabawą to możesz zdzierać gardło a on Ci nie odpowie. Basiu ja też chcę jeszcze dzidziusia ale najpierw ze3lata chcę poświecić Kostusiowi,nauczyć go mówić,jeść samemu,korzystać z nocniczka iść z nim do przedszkola niech zobaczy co tam dzieci robią i ogólnie go trochę usamodzielnić.Chcę się nim najpierw nacieszyć bo wiadomo że jak będzie drugie będę mieć dla niego mniej czasu ![]() ![]() Kluseczko ja ogólnie zazdroszczę Wam towarzystwa TŻów ![]() ![]() Izka ![]() ![]() ![]() Zophiee gratulacje-jak ten czas leci co?udanego weekendu ![]() Lila pocieszę Cię tym że u mnie też non stop popaduje? i tym że wysprzątałam moją "kawalerkę" na błysk? ![]() W ogóle wiecie co? jak 2 listopada byliśmy z TŻem na zakupach to w Tesco już rozkładali bombki,choinki itd ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Panna Magda zazdroszczę morza bo nigdy nie byłam ale z TŻem planujemy we wakacje zabrać Kostusia i jechać ![]() Arletko kiedy kończą remont?
![]() ![]() > ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png Run bitch!Ruuun! ![]() Edytowane przez RudaEwcia25 Czas edycji: 2013-11-09 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno nie zmajstrowana ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 |
Wtajemniczenie
|
zapomniałam Wam powiedzieć, że mój tż chce kupić gitarę elektryczną ze wzmacniaczem. Chce sie nauczyć grać a podniecają go mocniejsze dźwięki. Chce uczyć swoją królewnę. Przyjechali...i jest już walenie piętami...
#4525 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a cycem karmic to cos cudownego ja tez nie wiem jak bede musiala Wanie odstawic od cyca to sie zaplacze chyba ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
aga ale z tego co ja wiem to prawie kazde dziecko zachowuje się inaczej w domu a inaczej w przedszkolu,to normalne. za duzo sie nie wypowiem bo ja nie mam ani zadnych studiów ani nie miałąm bliskiego kontaktu z takim dzieckiem.
ruda remont nie wiem,dzis mieli zaczac kłasc płytki ale hydraulicy zakłądali rury,i teraz zalewaja betonem. wiec od wtorku beda płytki i juz bedzie ciszej. a ile to potrwa to nie wiem. to tz nie przyjedzie na swieta???? ja tamte swieta prawie całe przepłakałam...
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() o jaci jak juz blisko ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
zmniejsze wielkosc zdiec i wrzuce fotki z tortem
#4530 |
Wtajemniczenie
|
koszmar
gówniara chciała moje hasło do fejsa, pytam po co? jest ogólnie zdziwiona że nie chcę jej dać. Psychiczna jakaś, a ten mój gapi się jak sroka w kość...już nie wyrobiłam i powiedziałam jej że nie dostanie, bo potem jej matka będzie bzdury z mojego konta wypisywać. Scenka obiadowa: "będę chciała jeszcze jednego kotleta" i już. Tzn. nie rozumiem, jak już nie ma, to mam jej oddać swojego??? następny tekst:" o co się pokłóciłyście z moją mamą?", powiedziałam, że o nie są sprawy dla niej i nie powinna się interesować, znowu zdziwiona. Czy ja jestem ☠☠☠*nięta, czy dziecko ma coś nie tak z beretem? ja chcę do mamy ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.