|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
jakby ktoras szukala fajnych puzzli, cos innego niz puzzle malucha
![]() maja rozne rozmiary i rozne wielkosci, jest w czym wybierac a mysle ze i cena ok |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niech każda karmi jak uważa, ja za niemowlęctwa Oli, co chwila słyszałam o podaniu mm, a teraz, zdziwienie, że jak to jeszcze karmię ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Przeleciałam z grubsza no i wracam pouczyć się na zaliczenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie chusteczki to niesamowita wygoda, zwlaszcza po kupie. Nie wyobrazam sobie trzymac takich brudow w domu a tak pyk i nie ma |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
Meneq dokladnie. Mozna w toalecie spuscic. Poza tym odkad dawid kiblowo/pisuarowy to mega oszczednie sie zrobilo. Teraz widze ile kasy na chusteczki i pampy szlo. Taki papier 3 zl za paczke a starcza na dluugo (no bo juz nie ma ugniecionej niespodzianki na calym dupsku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
Tress serio az tak?
![]() ![]()
#4507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba przez pierwszy miesiąc przecierałam przy każdej zmianie. W ogóle, są tu jeszcze mamy, które tak robią? ![]() Cytat:
![]() Pola nie miała, ale jak ja zażywałam, to miałam baaardzo ciemną, czasem czarną. Ale dupne tematy dziś ![]() Oliwierku cudny, wiedziałam, że czegoś zapomniałam ![]() ![]()
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2015-01-21 o 15:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanko. Czy są wśród Was takie, które niedawno kupowały. bądź pamiętają gdzie i za ile kupiły - kołdrę i poduszki?
Pytam, bo muszę nam w naszym łożu w końcu wymienić i szukam takich które za chwilę nie zbija się w jedną całość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
Sms od Sylwii:
Hej, doopa sie zrobhla- mlody w nocy zaczal wymiotowac- w dzień tez kilka razy, teraz biegunka. Szlag mnie trafia bo przyszedl tu zdrowy. Oby nas przed wekendem puscili. Mnie przeziebienie dopadlo |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4513 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
w każdym razie fajnie, że u Was zaskoczyło ![]() dołączam się do życzeń ![]() Oliwierku kochany rośnij zdrowo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do zabaw, to u nas Kuba układa jedynie puzzle i czytamy książki, żadna inna aktywność go nie interesuje. ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Lurker ;)
|
Cytat:
Kupilam jakis miesiac temu na all koldre z welna owcza, za okolo 50 zl i jestem bardzo zadowolona ![]()
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
Ja też się wtrącę z pytaniem, bo już zgłupiałam.
Jak wiadomo, wszechobecny "taki etap" mamizmowy u nas trwa. I wiadomo, dziecko zaczyna płakać, bo się skapnęło po 5 sekundach, że nagle zniknęłam. No to co, idę do niej, mówię, że mama jest tutaj, pytam co się stało itd. Jeśli sytuacja pozwala, wracam do wcześniejszego działania, a jak nie, to albo zostaję z Polą, albo (jeśli jest mus) biorę ją ze sobą. Dzisiaj po krótkiej drzemce była w kiepskim humorze, więc przy mnie tym bardziej zaklejona. Byłysmy w kuchni, zrobiłam jej pić, ona, jak lubi, położyła się na podłodze ![]() No i tu sedno: tata do mnie z tekstem, że "Czy ty widzisz jak ona tobą rządzi? Teraz jak jest, a za kilka lat nasra ci do kieszeni i też powiesz, że jest ok?" I wiecie, zamilkłam w sumie, nie wchodziłam w dyskusję, bo nawet mi się nie chciało, i wyszłyśmy. I pytanie, dokładnie na powyższym przykładzie: czy to, że siadłam obok swojego dziecka, bo ono tego chciało, niejako sobie tym płaczem "zażyczyło", oznacza, że ja się jemu podporządkowuję i ono mną rządzi? Jak Boga kocham, ni cholery tego, ☠☠☠☠a, nie widzę. Nie wiem, może tata jakieś inne sytuacje wyłapywał. I pewnie w niektórych zawaliłam i się Poli podporządkowałam. No ale sorry, w takim momencie z takim tekstem. Dziecka nie mogę przytulić, kiedy ono tego chce? Wg nich chyba się powinno reagować na płacz dziecka tylko wtedy, kiedy jest głodne/śpiące/zesikane/zesrane, ew. jak nie wiesz, dlaczego dziecko płacze, zlej je po dupie i wyślij do samotni, żeby przemyślało swoje niegrzeczne zachowanie ![]() ![]() ![]()
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2015-01-21 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
Misia dzieku, little a dysponujesz jakims linkiem?
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Sylwietta kurcze zdrowia dla Bartula! |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Lurker ;)
|
Kupowalam dokladnie od tego sprzedawcy ale widze, ze teraz ma tylko duze wymiarowo. http://allegro.pl/koldra-welna-owcza...868353807.html
#4518 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba cudem bylaby wizyta w naszym szpitalu jakby sie czegos nie zlapalo ![]() Cytat:
![]() ze tak sie zapytam -jak Wam idzie poszukiwanie lokum? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety po butli cycka nie chce. Ściągam. W dzień próbuję dostawiać, ale to walka jest o każdą kroplę. W nocy jak na razie ściągam albo daję mm. I nie chcę wywoływać kolejnej dyskusji odnośnie mm/kp. Cytat:
Ale on nie ma siły. Wszystko go męczy ![]() A my dziś też mieliśmy dzien, ale napiszę w k. później. Zdrówka dla Bartusia !!!!!!! i dla wszystkich chorowitków !!! |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 |
Wtajemniczenie
|
![]()
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawde szczerze podziwiam matki ktore sciagaja swoje mleko! kurcze, martwie sie o Was. Jejku, nie znam sie ale moze obejrzal by go jeszcez jakis dobry pediatra? na czym ta dzisiejsza aktywosc polegala? moze poprostu musi miec czas zeby sie rozkrecic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Wtajemniczenie
|
mogę wam napisać czerwonego niusa :p
Dziś o 17:00, po 15h porodu przyszedł na świat Mikołajek - pierworodny syn mojego brata. 53cm, 3750g ![]() ![]()
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przepraszam ze z bledami ale P na mnie siedzi i nie daje pisac. Poszalalam z siostra, zrobilysmy zakupy włosowe, szampony, odzywki i jejj tangle teezera za ponad 100zł. zapas bede miala na lata.. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyniki bilirubiny konsultowaliśmy z pediatrą Zuzki. Ale my też się martwimy dlatego jutro dzwonimy do niego i zamawiamy wizytę prywatną. Może się uda , że przyjedzie jutro już. Jego aktywnośc polegała na tym, że nie spał !! w końcu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Jakby ktoras pozerala lubisie to jest promocja ![]() http://www.lubisie.pl/promocja/?utm_...ubisie_czu_czu |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
no pewnie, tak samo jak dorosły na czerwono sika po burakach ![]() po żelazie kupa od jasno-do ciemnozielonej a nawet czarnej i to normalne niestrawienie też normalne Cytat:
![]() gratulacje! Cytat:
Cytat:
Cytat:
czytając twój to cieszyłam się, że ja już po ![]() Cytat:
tak - mamy kołdrę medical całoroczną, to są 2 spięte zatrzaskami - istotne w praniu ![]() http://allegro.pl/koldra-medical-4-p...944357964.html Cytat:
o fuck :. oby zdrowieli! Cytat:
------------------------- nie miałam wczoraj mocy do pisania po pierwsze to: http://allegro.pl/fikusny-skaczacy-s...837339495.html hit, lekko główkę się wciska, puszcza i to mega skacze! świetne, i wywołuje sylabę: ooooop! Wszelkiego rodzaju pajacyki takie co to ciągnie się za sznurek - też to OP żaba z taką pompką: http://allegro.pl/zaba-zabka-skaczac...944770226.html tak samo OP (u nas PA jest, więc odwrotność tego - najpierw pojedyncze sylaby wywołać, podpuścić do gadania) wszelkie wyrazy dźwiękonaśladowcze - przy normalnej zabawie, one karmiły jakieś maskotki, kładły spać (am, mniam mniam, pi - pić, aaa - przy układaniu do snu) No ogólnie motywować od podstaw - najgłupsze zabawki do tego najlepsze |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
Piszecie o porodach, a ja znów bym chciała przeżyć to samo.
![]() Ja byłam akurat chwilkę po swoim i byłam naprawdę przerażona, czytając Twój opis, ale wiedziałam, że takie skrajne przypadki rzadko się zdarzają i u Ciebie jednak dużo "namącił" personel... Ale fakt, opis Twojego porodu był drastyczny, nawet nie chcę sobie wyobrażać, jak to się odbiło na Tobie. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2015-01-21 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | ||
Zakorzenienie
|
![]() w końcu po mega ciężkim dniu , jestem! Nockę mieliśmy przeokropną! Daria się budziła co godzinę. NIC nie spałam. A dziś cały dzień w pracy. Nie wiem co jej jest ostatnio. Noce są coraz gorsze. Jakaś pobudzona jest....nie wiem...... Poza tym ma katar który też ją budzi. ![]() aż się boję tej nocy Cytat:
![]() Cytat:
![]() I brawo za pracę męża.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.