![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Morning
![]() Fajnie mieć z rana lekturę do poczytania. Śnieg mówicie? Masakra!! Cień wiatru - co do cukru to jeśli masz dietę powinien byc ok. Zazwyczaj dopiero po 31 tygodniu zaczyna znacznie skakać. U mnie byl problem po sniadaniach tylko - teraz przy insulinie sporadycznie mi się zdarza przekroczyć. Tak więc kontroluj i ciesz się, że jest ok ![]() Rudaska - co za sen! Nie lubię takich, bo siadaja na psychikę. Mujer - ja przedkladam personel nad warunki. U nas naprawdę szalu nie ma jeśli chodzi o sale - ale polozne sa do rany przyloz. Dzięki temu dobrze się tam czułam. Leze jeszcze po nocce w łóżku i zastanawiam się czy wstać czy nie ![]()
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do roska, ja nie lubie tam wchodzic bo te zapschy polaczone z ich masakrycznycm ogrzewaniem to dla mbie za duzo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
Sroka opisała właśnie składy Bepanthen
![]() http://www.srokao.pl/2015/10/analiza...la-dzieci.html
#4504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
Mujer nie mam napisane czy swieze czy nie. Po prostu kilka w polu widzenia.
Jutro powtorze badanie. 5 zl to nie najatek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony to za te nasze wszystkie bóli i dolegliwości to chyba należy nam się, że przynajmniej zakupy szybko zrobimy ![]() Denerwuję się wizytą. Biegunkę dostałam z tego wszystkiego i boli mnie brzuch ![]()
![]() |
#4507 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie można opłacić. Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
W UK nie widziałam nigdzie kas z pierwszenstwem dla ciężarnych. Nikt mnie też nigdy nie przepuscil. Ja nawet nie wpadłam na pomysl, żeby roscic sobie do tego prawo. Z drugiej strony kolejki to tutaj sa takie 2-3 osobowe więc tragedii nie ma
![]()
#4509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- W jednej z opinii o Ujatku kobieta napisała, że zrobiono jej lewatywę bez pytania... Nie wiem, czy to głupia wątpliwość... ale czy można nie zauważyć, że chcą zrobić lewatywę? ![]() ![]() Wogle, to można nie zauważyć, że coś wkrapiają albo przebijają pęcherz, albo robią masaż szyjki? I co, jak zaczną np masaż, to ja nie mogę zaprotestować? A jak zaprotestuję, to mnie ze szpitala wyrzucą? Nie no... bo takie rzeczy po necie ludzie piszą, że się dziwię. Myślałam, że cywilizowane to jest bardziej, znacz: mówią co robią, pytają itp. Ale może się mylę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
Intymność masz zapewnioną. Sale sa pojedyncze. Chodziło mi o to, że sa wysłużone. Łazienka na korytarzu. Dla mnie to drugorzędne, gdy jest przy mnie bardzo uprzejma i pomocna polozna wspieracaca mnie całym sercem.
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i modlę się o poród w pierwszej połowie grudnia ![]()
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
Przymierzyłam płaszcz zimowy z zeszłego roku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4514 |
Zakorzenienie
|
O 15:30
![]() ![]() No i chcemy zostawić zdjęcia u fotografa do wywołania... Niedługo powinien mąż przyjechać to może nie będę tak myśleć ![]()
#4515 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
Aniqa nie po prostu tak mam, chociaz niczym mi poza palcyma nie mierzyl
Mujer ja dosc mocno sie wslichuje w swoj organizm, poza tym mecze sie szybko :p |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Zadomowienie
|
Kciuki za wszystkie dziś wizytujące
![]() U mnie nadal śnieg sypie! Zima pelną gębą. Cytat:
Miałam robić zamówienie na gemini wczoraj ale coś mi net ciął więc też odłożyłam na później ![]() ![]() Ja kupuje tylko kombinezon, chyba wezmę taki z łączonymi nóżkami. Spiworka nie biorę bo jak bedzie zimniej to opatule dziecko jeszcze cieplejszym kocem i bedzie ok. A w szalony mróz nie planuje wielkich spacerów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
Wrrr zamowilam.sobie pizame ciazowa w tamtym tyg ale zamiast L to S
![]() Napisalam maila do sprzedawcy, moze jeszcze nie wyslala to da rade odkrecic ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Konto usunięte
|
U nas kasa pierwszeństwa w Carrefourze to jest w ogóle totalna porażka. Stałam ze 3 razy w kolejce, przede mną albo panie po menopauzie albo faceci a kasjerka udawała, że brzucha nie widać :/ Sama się nie upominałam o to, że to jest kasa dla mnie z pierwszeństwem, bo tego powinna pilnować kasjerka, skoro tam siedzi. Ale kiedyś zrobię awanti, bo ludzie się pchają tam i udają, że nie widzą ciężarnych ani tych z małymi dziećmi.
Co do szpitala to mi wszystko jedno w zasadzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, a ja mam pytanie odnośnie kombinezonu. Mama dla Inki kupiła takie w rozmiarze 68 i na początku na pewno będzie za duży. Jakie Wy macie/kupujecie rozmiary? Bo zastanawiam się czy na [pierwszy miesiąc jest sens kupować taki na 56. Bo na 62 to wiem, że sensu nie ma, bo różnica jest niewielka.
![]() |
#4521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To są boksy porodowe i nie jest to dla mnie intymne. Jak mam np. iśc do tego wc? Wskakiwać co chwilę spodnie, czy popieprzać w tym zalecanym wszędzie "wygodnym, starym tiszercie". Zresztą, ja z tych, co mają problem z posiedzenie w wc, kiedy ktoś mi sterczy pod drzwiami. I nie chodzi mi o to, że będzie wspierająca położna, bo nie wiadomo, jaka będzie tak naprawdę. Na dodatek mogę jej zwyczajnie nie polubić ![]() W sumie, to nie chcę nawet własnej położnej, bo nie potrzebuję,żeby ktoś nade mną sterczał cały czas, tylko chciałam ją wziąć, żeby mieć "swego ludzia", który w razie czego nie pozwoli na rutynę czy olewanie i stosowanie praktyk, których ja chcę uniknąć (i mam prawo). Sorry, znów długi wywód i tak nikt nie przeczyta ![]() Chcę jedynie: uchronić młodego przed zbytecznymi praktykami, które wcale nie muszą być dla niego dobre stanąć jak najszybciej na nogi i samodzielnie się wszystkim zająć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
Mujer a co zdecydowalas ze szczepieniani i witt d i k?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
ANDRIUSZKA o kurczę to ma tym meczu byl? Super sprawa, ja jak za piłka nie przepadam, tak wcziraj mnie wciagnelo i też rozmawialiśmy z Tz, że fajnie byłoby się kiedyś wybrać
![]() DOLINKA ooo ozdoby świąteczne, ale fajnie ![]() ![]() KALUSIA ale biało czyli szron? Czy śnieg padal? ADKA i Tobie miłego dnia, oby szefostwo dało Ci spokój ;* GRYZELDA zazdroszczę snuzy, też muszę w końcu poszukać ![]() i co zamowilas na ali? KALWINKA kurczę serio u Was taki snieg?? Czy to już zbliżają się swieta? Tak szybko? Połowa października i śnieg to na prawdę szybko. Kalwinka spoko ja też z praniem do tyłu, bo nic jeszcze nie wybrane, nie mam łóżeczka, materaca, komody, kombinezonu, torby i paru innych potrzebnych rzeczy, ale zamierzam jak najszybciej to zmienic. KARMAZYNOWA masakra, olej ta łaskę, skoro mało miałaś zakupów i jesteś w ciąży, to po co czekac? ;/ CZUBASEK też uwielbiam cebulę, ale posmak w ustach zniechęca mnie do jej jedzenia, bo nie mam jak się tego potem pozbyć ;/ SYLWOHA takie same mam odczucie w sklepach, udają ze nie widzą, bardzo ciężko narazie mi nie jest, więc się nie upominam, ale jak będzie to sama pójdę i zapytam, w końcu należy nam się, to,chyba lepiej niż miałabym zemdlec ;/ Jeszcze ani razu nikt mnie nie przepuścil odkąd jestem w ciąży. I nie strasz, bo ja w nocy jak chodze na siku to też trochę pobolewa mnie podbrzusze. ANI_ QA ja kupuję w rozmiarze 62 miałam wziąć 68, ale jednak stwierdziłam, że 62 będzie lepsze. Na Twoim miejscu jeśli znalazłam coś ładnego w korzystnej cenie to kupilabym 56, jeśli nie to chyba dałabym sobie spokój, zawsze może potem dokupić, jeśli Mała nie będzie bardzo szybko rosła i na spacery będziesz chciała wychodzić, no na wyjście to rach ciach i będzie w samochodzie. I nie przejmuj się wizyta, będzie ok, Inka pewnie nie może się doczekać, żeby dac popis swoich umiejętności ![]() ![]() A ja dziś wstałam o 10 z Tz, obudziałam sie dużo wczesniej, ale wiedziałam, że,jak wstanie to i on już nie będzie spał, a ostatnio taki zmęczony jest, ze chciałam, żeby pospal ![]() Dziewczyny co do snów to i czas chyba na mnie, niestety w końcu dopadly mnie sny ciążowe, był straszny i bardzo realistyczny. Jak kladlam sie spac, dosyć często te skurcze miałam i już zaczęłam się martwić, ale przeszło bo zasnelam no i śniło mi sie, że odeszły mi wody i to takie zabarwienie krwią, a ja byłam na tym etapie co teraz i byłam moja mama i biegłym do niej z płaczem, ze odeszły mi wody, Tz był w pracy, wzięłam telefon i ze zdenerwowania nie mogłam znaleść do niego numeru i się obudziłam, a potem obudziłam jego, bo tak się wystraszylam i od razu zaglądam w majty czy nie mam mokro, na szczęście to tylko sen ;/ DOLINKA, doczytałam, że już po wizycie jesteś, gratulacje ![]() ![]() ANI_ QA, RUDASKA kciuki za wizyty!! Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Zadomowienie
|
W pierwszej dobie absolutnie nie szczepię i absolutnie nie podaję wit K. Dodatkowo planuję suplementować zwłaszcza w ostatnim miesiącu K2 i D.
Potem każde szczepienie jeszcze przeanalizuję, bo może na coś zaszczepimy, ale na pewno nie w ciągu pierwszego miesiąca. ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie spodziewam się bynajmniej, że mi personel będzie strasznie pomagał, ani nie oczekuję, że będą mili. (wiadomo, lepiej, żeby byli, ale wymagania mi opadły ![]() ![]() Nie znam się też na dzieciach, na kąpaniu, przewijaniu itp. ale wolałabym sama i już kicham na metody szpitalne - moje dziecko, to po mojemu se ubierę ![]() Ale jeszcze dopytam koleżanek rodzących w tych szpitalach w sumie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
W autobusie laska ustąpiła mi mejsca i byłam w takim szoku, że odmówiłam i powiedziałam że postoję
#4527 |
Zakorzenienie
|
Co do wit k ostatnio czytalam ze to pic na wode. Ze to tylko czysty zysk dla koncernow farmaceutycznych. I bylo wspomniane ze lekarze klada nacisk na ta k a calkowicie ignoruja d ktora jest o wiele wazniejsza w sumplementacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
jestem w domu
![]() zabrałam robotę i umówiłam się, że wracam w srodę do pracy położyłam sie do łóżka i szukam mobilizacji- papiery na mnie paczą ![]() co do kolejek, mnie kilka razy z małym koszykiem przepuszczono, ale zazwyczaj jestem z tz i mamy sporo zakupów, czuję się dobrze więc olewam temat wczoraj się śmialiśmy bo stała za nami starsza pani tylko z mlekiem, a my cały koszyk wypchany, przed nami też i ta babcia się pyta czy moze przed nami tylko z mlekiem, spoko, nawet ci przed nami ją puścili, a później się do nich śmialiśmy czy my też możemy, mamy tylko pełny koszyk ![]()
#4529 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie tak samo, ale lenię się żeby wstać do toalety, a nad ranen idę zgieta w pół, bo tak boli ;] Wszystko będzie super! trzymam kciuki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
Fionka papiery na cię paczą? Zastaw je czymś albo zrzuć na podłogę
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.