Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-29, 17:46   #4531
vikuniaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Dziewczyny, oficjalnie mam posprzatane na blysk . Kurze starte, wyodkurzane wszedzie, lustra wymyte, lazienki czyste, piekarnik wymyty, trzy prania zrobione, wszystkie rzeczy na miejscu... od jutra chyba nie bede miala wymowek i spaluje torbe do szpitala decorail, zapraszam do siebie, moje mieszkanie pachnie środkami czystosci

Aa ja tez nie lubie airmaxow, mam jedne i jakos tak po macoszemu je traktuje. Ale za to conversy... conversy to moja milosc

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-03-29, 17:46   #4532
marta6704
Zakorzenienie

Black teraz pamiętam straszne, że musiałas się tak męczyć i nikt długo nie potrafił Ci pomóc.

Szalone lato w krainie mlekiem i kupą płynące.
Tak to sobie wyobrażam ❤️

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 17:47   #4533
kingaluna
Rozeznanie

Która to zaraziła mnie sikaniem kilkoma kropelkami co 5 min? Przyznać się bez bicia!
Ja wizytuję w sobotę 1.04. Pewnie pobierzemy gbs i może w końcu dowiem się coś na temat cc

Na razie nie kupowałam kołderki. Mam dwa grubsze kocyki minky, ciepły rożek i siostra miała mi kupić cieńszy koc. Na upały kupiłam pieluszki bambusowe. Po wypraniu są super mięciutkie

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 17:53   #4534
vikuniaa
Zakorzenienie

Decorail, ja mam w piatek za tydzien.

Stary 2017-03-29, 17:56   #4535
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Black teraz pamiętam straszne, że musiałas się tak męczyć i nikt długo nie potrafił Ci pomóc.

Szalone lato w krainie mlekiem i kupą płynące.
Tak to sobie wyobrażam ❤️

Hahaha 😀😀😁😂😂 tak jest! Tak będzie 😀

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Pisałam kiedyś swoją historię. Należę do tej drobnej grupy kobiet, które nie mogą kp, bo mam źle rozwinięte kanaliki mleczne. Przy starszej córce bardzo walczyłam o kp, ale to walka z wiatrakami i nigdy nie przyniesie mi zwycięstwa, tylko ból, cierpienie i znikome ilości mleka, więc przy młodszej odpuszczam, bo tak czy inaczej nic z tego nie będzie. Niestety. Szkoda, że zostałam uświadomiona przy starszej dopiero po kilku tygodniach koszmaru, który przeżywałam dzień w dzień.
Podziwiam za walkę i współczuję tego bólu i cierpienia 😣😘 teraz sobie przynajmniej od razu pozwolisz na winko

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 17:58   #4536
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość

Niestety. Baby blues nawracający co 2 dni przez 5 tygodni (bo co ze mnie za matka, skoro nie umiem karmić?! - ehhh, presja otoczenia), ból nie z tej ziemi przy każdym karmieniu, mała wisząca przy cycu non stop (a co za tym idzie - ja niemal unieruchomiona), a mimo to spadająca waga, moje łzy, jej łzy, potem u mnie anemia, zapalenie piersi, antybiotyki sterydowe i w końcu diagnoza... Zajęło to aż 5 tygodni. 5 tygodni krwi, potu i łez. Koszmar. Koszmar. Koszmar.

To już wolę rodzić, naprawdę. Sto razy. Dlatego teraz ze względu na swoje zdrowie psychiczne i pełny brzuszek Liliany - nie planuję nawet próbować. Bo tak czy inaczej się nie uda.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 17:59   #4537
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
Podaj adres i już kurierem wysyłam ) :naleśniki z twargiem i smietanka: dla pani )

Ja dla pierwszego synka kupilam komplet ale w sumie przykrywalam go kocykiem. Teraz dopiero korzysta z koldry od kompletu.
A dla brzuszkowego mam ta kocyko-kolderke z minky co uszyłam i mysle ze jak cos to to bede uzywala jak bedzie chlodniej a jak cieplej to kocyk cienki lub pieluszke. Kupilam tez 1 otulacz z motherhood i po Sebku mam jeszcze taki bawelniany spiworek z tesco

Wrocilam z zakupow. Kupilam jednak lovele w biedronce na promocji bo reszta to nie dosc ze droga to zapach tez nie byl jakis powalajacy. No i kilka koszyczkow do szuflad zeby ciuszki posegregowac a jak wracalismy to ulewa nas dopadla :/

😀😀 hihi jak wyjdę to przytyję wiecej jak w ciąży 😂 bo będę nadrabiać.

Uwielbiam te ciągnące się nogi po brzuchu 😍😍😍

Stary 2017-03-29, 17:59   #4538
decorail
Zakorzenienie

No to jestem ciekawa ile maluchy nasze już ważą Obstawiam, że mój ponad 2,5 kg

Vikunia - ale pocisnęłaś ze sprzątaniem wąchałabym Twoje mieszkanie

Black - wypijesz nasze zdrowie

Felliciti - ale u siebie na plusie czy u dzidzi? ja jutro wbijam na wagę, żebym szoku we wtorek nie doznała
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 18:00   #4539
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
No to jestem ciekawa ile maluchy nasze już ważą Obstawiam, że mój ponad 2,5 kg

Vikunia - ale pocisnęłaś ze sprzątaniem wąchałabym Twoje mieszkanie

Black - wypijesz nasze zdrowie

Felliciti - ale u siebie na plusie czy u dzidzi? ja jutro wbijam na wagę, żebym szoku we wtorek nie doznała
Haha a Ty nie masz czego wąchać? 😂

Stary 2017-03-29, 18:03   #4540
decorail
Zakorzenienie

Mohnka - chyba mi się uruchomił taki mechanizm, bo pewnie inaczej tak chętnie bym nie prała i nie sprzątała
Stary 2017-03-29, 18:04   #4541
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Ja w czwartek Spodziewam się 3 kilogramów
to wizytujemy razem
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-29, 18:05   #4542
milutek
Wtajemniczenie

aplikacja podpowiada mi że w 35 tyg dzidzia ma 45 cm i waży 2,5 kg
Stary 2017-03-29, 18:06   #4543
BlackSanctum
Zakorzenienie

Wypiję za Wasze zdrówko, obiecuję!

Ja mam wizytę w następny czwartek. Póki co Lilka nie zmieniła ułożenia - codziennie sprawdzam detektorem tętna, póki co serduszko jest wciąż w tym samym miejscu. Moja starsza córka była identycznie ułożona... Powtórka z rozrywki.
Stary 2017-03-29, 18:06   #4544
decorail
Zakorzenienie

milutek - to mamy tą samą apkę
Stary 2017-03-29, 18:09   #4545
Konto usunięte

Cytat:
Wypiję za Wasze zdrówko, obiecuję!

Ja mam wizytę w następny czwartek. Póki co Lilka nie zmieniła ułożenia - codziennie sprawdzam detektorem tętna, póki co serduszko jest wciąż w tym samym miejscu. Moja starsza córka była identycznie ułożona... Powtórka z rozrywki.
jest juz nas 3 na czwartek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-29, 18:13   #4546
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu, skąd te czarne myśli?

Dzisiaj stwierdziłam do TŻ, że mam depresje przedporodową. To chyba spowodowane tym jak okropnie boli mnie to spojenie i każdy najmniejszy ruch sprawia że mam łzy w oczach 300m z banku do notariusza szłam 10 minut i myślałam że nie wrócę z powrotem. Stąd te myśli czarne

Cytat:
Felliciti - no właśnie nogi mi nie pozwalają leżeć

Kto wizytuje w przyszłym tygodniu? Ja we wtorek

Ja wizytuję w środę za tydzień dzisiaj byłam w labo na badaniach żeby na środę już na 100% były wyniki

Trochę się cykam tej wizyty a z drugiej strony nie mogę doczekać żeby się dowiedzieć ile waży mała

Dziewczyny moja cierpliwość jest na wykończeniu. Znowu się ścielam z ojcem, jak mnie wpienil to aż się popłakałam. Obraził się, jutro jedzie na działkę i już nie wraca, dopiero na jesień, a wtedy wróci już nie do mojego domu... Podły i złośliwy człowiek... Utwierdziłam się w przekonaniu ze lepszej decyzji nie mogliśmy podjąć odnośnie zakupu mieszkania. Nie będę musiała wysłuchiwać jego farmazonów które prawi bez sensu i robi przykrość i na złość innym swoim zachowaniem. I w dupie ma że nie wolno mi się denerwować, w tej rodzinie liczy się tylko on i jego potrzeby. Wrrrrr mam ochotę walić głową w mur

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 18:13   #4547
felliciti
Wtajemniczenie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7238112 2]to wizytujemy razem [/QUOTE]

Pewnie nie same, zaraz któraś dołączy

Cytat:
A wiesz, że może i to i to
Jeszcze 0,3 i będzie równe +10 kg na wadze

Czemu wieczorami ten brzuch jest taaaki ciężki???
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 18:18   #4548
decorail
Zakorzenienie

To będzie sporo wizyt w przyszłym tygodniu

Ania - to była jedyna słuszna decyzja! a zrzekli się tej służebności? i niech jedzie - będziesz miała święty spokój! a chyba takie nastroje depresyjne czekają nas coraz częściej teraz niestety, bo i dolegliwości coraz bardziej dokuczliwe...
Stary 2017-03-29, 18:19   #4549
BlackSanctum
Zakorzenienie

Felliciti, wieczorem? Ja tam cały dzień mam ciężki.

Dzisiaj byłam na spacerze z przyjaciółką, to mnie trochę ciągnęło w kroczu, ciekawe, co tam się dzieje... Może szyjka mi się powoli skraca?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-29, 18:22   #4550
Konto usunięte

Cytat:

ehh zazdro u mnie 16,5 kg na + dziś
Stary 2017-03-29, 18:22   #4551
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Cały dzień bym nie dała rady, podziwiam Ja rano czuję się całkiem nieźle, po południu już jest ciężej wstać, a wieczorem jestem pingwinem
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 18:23   #4552
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
milutek - to mamy tą samą apkę
i ten paseczek na dole "Rodzisz za.... " już trójeczka z przodu raz się cieszę a raz boję
Stary 2017-03-29, 18:27   #4553
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
To będzie sporo wizyt w przyszłym tygodniu

Ania - to była jedyna słuszna decyzja! a zrzekli się tej służebności? i niech jedzie - będziesz miała święty spokój! a chyba takie nastroje depresyjne czekają nas coraz częściej teraz niestety, bo i dolegliwości coraz bardziej dokuczliwe...
Zrzekli się bo inaczej nie dostalibyśmy kredytu, dla banku taka służebność to obciążenie lokalu i jest bezwartościowy wtedy. Dlatego był to pierwszy warunek konieczny zanim złożyliśmy wniosek o kredyt.

Naprawdę niech jedzie na tą działkę bo już nie mam cierpliwości. Jak do tej pory nic nie mówiłam tak teraz okropnie mi brakuje tego pohamowania i jak zaczyna chrzanić jakieś głupoty to mi się nóż w kieszeni otwiera.

Ja sobie myślę tak teraz... Tyle jest programów ze starsi ludzie samotni, ze dzieci się wypinają na nich ale do jasnej ciasnej wszystko ma swoje granice. To nie jest tak ze takiemu człowiekowi z urzędu należy się szacunek jak on nie ma szacunku do osób które go otaczają. Liczy się tylko on, jego zachcianki, jego upodobania a wszyscy inni w kolo to dla niego głupki i debile którzy nie mają pojęcia o niczym. Jak tu dawać w takiej sytuacji szacunek takiej osobie. No nie da się.

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-29, 18:37   #4554
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Mohnka - chyba mi się uruchomił taki mechanizm, bo pewnie inaczej tak chętnie bym nie prała i nie sprzątała
Aa teraz to rozumiem 😀😀
Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
aplikacja podpowiada mi że w 35 tyg dzidzia ma 45 cm i waży 2,5 kg
A to tak około.. 😀 u mnie dopiero w 36 tygodniu 2,5kg
Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Dzisiaj stwierdziłam do TŻ, że mam depresje przedporodową. To chyba spowodowane tym jak okropnie boli mnie to spojenie i każdy najmniejszy ruch sprawia że mam łzy w oczach 300m z banku do notariusza szłam 10 minut i myślałam że nie wrócę z powrotem. Stąd te myśli czarne

Ja wizytuję w środę za tydzień dzisiaj byłam w labo na badaniach żeby na środę już na 100% były wyniki

Trochę się cykam tej wizyty a z drugiej strony nie mogę doczekać żeby się dowiedzieć ile waży mała

Dziewczyny moja cierpliwość jest na wykończeniu. Znowu się ścielam z ojcem, jak mnie wpienil to aż się popłakałam. Obraził się, jutro jedzie na działkę i już nie wraca, dopiero na jesień, a wtedy wróci już nie do mojego domu... Podły i złośliwy człowiek... Utwierdziłam się w przekonaniu ze lepszej decyzji nie mogliśmy podjąć odnośnie zakupu mieszkania. Nie będę musiała wysłuchiwać jego farmazonów które prawi bez sensu i robi przykrość i na złość innym swoim zachowaniem. I w dupie ma że nie wolno mi się denerwować, w tej rodzinie liczy się tylko on i jego potrzeby. Wrrrrr mam ochotę walić głową w mur

Wysłane za pomocą mTalk
O mamo co za charakter! Nie mogę zrozumieć Twojego taty... 😩
A odnośnie depresji.. Kochana! 😘 teraz coraz trudniej, to ostatnie chwile. Wytrzymaj! Nagroda już niedługo.. 😍😍
Cytat:

No na pewno ja w przyszłym tygodniu będę mieć wizytę 😀 haha na pewno w poniedziałek na fotel a usg to jak sobie wymyślą ..
Cytat:

Dzisiaj byłam na spacerze z przyjaciółką, to mnie trochę ciągnęło w kroczu, ciekawe, co tam się dzieje... Może szyjka mi się powoli skraca?
Ja w kroczu czuję taki ucisk i mam wrażenie..że puchnę. Właśnie tam.. 😩😩 a czuję różnice..Bo przyjmuje luteinę od stycznia. Nie wiem czy to możliwe 😨 i czy to w porządku...
Cytat:
Zrzekli się bo inaczej nie dostalibyśmy kredytu, dla banku taka służebność to obciążenie lokalu i jest bezwartościowy wtedy. Dlatego był to pierwszy warunek konieczny zanim złożyliśmy wniosek o kredyt.

Naprawdę niech jedzie na tą działkę bo już nie mam cierpliwości. Jak do tej pory nic nie mówiłam tak teraz okropnie mi brakuje tego pohamowania i jak zaczyna chrzanić jakieś głupoty to mi się nóż w kieszeni otwiera.

Ja sobie myślę tak teraz... Tyle jest programów ze starsi ludzie samotni, ze dzieci się wypinają na nich ale do jasnej ciasnej wszystko ma swoje granice. To nie jest tak ze takiemu człowiekowi z urzędu należy się szacunek jak on nie ma szacunku do osób które go otaczają. Liczy się tylko on, jego zachcianki, jego upodobania a wszyscy inni w kolo to dla niego głupki i debile którzy nie mają pojęcia o niczym. Jak tu dawać w takiej sytuacji szacunek takiej osobie. No nie da się.

Wysłane za pomocą mTalk
Ach.. No czasem się nie da..Ale czasem warto przemyśleć, czy jest sens trzymać ten sam poziom. Bardzo trudny temat 😩

Stary 2017-03-29, 18:45   #4555
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość

Ach.. No czasem się nie da..Ale czasem warto przemyśleć, czy jest sens trzymać ten sam poziom. Bardzo trudny temat 😩

Naprawdę się starałam do tej pory. Nigdy nic złego ode mnie nie usłyszał. W zasadzie to dzisiaj też nie, po prostu mu zwróciłam uwagę w ten sposób "i znowu musi tata komentować wszystko? Jaki cel w tym jest?" Po czym się zamknął, obraził i nic więcej nie powiedział. Więc też mu nic nie powiedziałam prócz tego że zwróciłam uwagę, że kolejny raz ma jakiś problem z a przy tym puściły mi nerwy i się poryczałam bo wszystko ma swoje granice.

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-29, 18:48   #4556
CamomileS
Zadomowienie

Spakowalam torbę na porodowke i na oddział. Ta druga wygląda jak na dwu tygodniowe wakacje. U was też ?

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 18:49   #4557
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Spakowalam torbę na porodowke i na oddział. Ta druga wygląda jak na dwu tygodniowe wakacje. U was też ?

Zdecydowanie. Jak spakowałam torby to TŻ zapytał czy ja na jakieś dwutygodniowe wczasy się wybieram czy urodzić dziecko i wrócić do domu po 3 dobach?

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-29, 18:52   #4558
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Naprawdę się starałam do tej pory. Nigdy nic złego ode mnie nie usłyszał. W zasadzie to dzisiaj też nie, po prostu mu zwróciłam uwagę w ten sposób "i znowu musi tata komentować wszystko? Jaki cel w tym jest?" Po czym się zamknął, obraził i nic więcej nie powiedział. Więc też mu nic nie powiedziałam prócz tego że zwróciłam uwagę, że kolejny raz ma jakiś problem z a przy tym puściły mi nerwy i się poryczałam bo wszystko ma swoje granice.

Wysłane za pomocą mTalk
Nie wiem jak Cię wesprzeć.. 😞😘😘 przykro mi, że musi Cię to spotykać i akurat w ciąży..

Stary 2017-03-29, 18:52   #4559
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Zdecydowanie. Jak spakowałam torby to TŻ zapytał czy ja na jakieś dwutygodniowe wczasy się wybieram czy urodzić dziecko i wrócić do domu po 3 dobach?

Wysłane za pomocą mTalk
Ja się boję że położne się za głowę złapią jak taki bagaż zobaczą bo jak pojedziemy taxa to trzeba będzie wejść do szpitala z jedna i druga torba.. czy tylko jedną zabierać?

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 18:53   #4560
Mohnka
Rozeznanie

DWIE KWIETNIÓWKI RODZĄ 😀 wow!!!

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Ja się boję że położne się za głowę złapią jak taki bagaż zobaczą bo jak pojedziemy taxa to trzeba będzie wejść do szpitala z jedna i druga torba.. czy tylko jedną zabierać?

Do porodu jedną, tą dla Ciebie. A później jak będziesz na sali to może Ci Tz donieść drugą torbę dla Maleństwa.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości