![]() |
#4531 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4532 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A najlepsze jest to że zrobiła mi lekarka usg i według niej Antoś waży jakieś 2850 g a półtora tygodnia temu miał już ważyć 3120 g! Skurczył się czy co?! Różnica w sprzęcie napewno ale żeby aż tak?! Mąż się tym mocno przejął...no i wymiary mocno młodsze wyszły, kość udowa o 4 tygodnie w tył! Staram się nie nakręcać, wmawiam sobie że mniejszy jest więc łatwiej będzie mi go urodzić ale też mnie to nurtuje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;77065001]Hej ![]() Dostałam skarpetki i róże ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny nauczycielki przedszkola/naucz.pocz. - która seria książek dla 6latków jest dobra? Bo tak się zastanawiam, czy z moją starszą nie robić czegoś dodatkowego, bo ona wrażliwa jest i przeżywa jak czegoś nie potrafi... może jakbyśmy siedziały w domu od czasu do czasu to czułaby się pewniej..
#4535 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ostatni_dzien_lata ech, rzeczywiście średnio Wam się to poskładało ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
Maluchna doskonale cię rozumiem. U mnie jest tak samo.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zadomowienie
|
Byłam u kolejnej położnej w sprawie karmienia i poradzili mi sprobowac karmić przez 30 min zmieniając co 5-10min pierś. Dzięki temu dzieciaczek się budzi i ssie aktywnie. W tym kraju nikt nie zaleca karmienie wychodzi maratonow typu 5 minut jedzenia, 20 minut spania na zmianę przez cały dzień. Może spróbujcie takiego schematu jak przyjdzie dzień nieustannego karmienia? Oczywiście że mnie żadna konsultantka, bo nawet swojego dziecka nie potrafię dobrze wykarmic (w nocy wciąż dostaje butelkę)
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
Aniołek aaaaa jak zazdroszczę tego rozwarcia. Daj mi trochę
![]() Rojku z babskich czytałam ostatnio Natalii Sonskiej " garść pierników, szczypta miłości" świetna ! Od razu zakupiłam sobie jej 3 kolejne książki. 😍 Ostatni dzień lata i kurcze... Ale lipa. Bez męża i to w innym szpitalu. Ciekawe czy będziesz tam lezala czy coś zaczną robić. Pawie pasuje mi i tydzień od fryzjera, aby poród tylko zaczął się sam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka słodka ![]() blond - a ro na pewno nie ból brzuszka? maluchna - biedna ty, oby te kolki przeszły i ohy z dziadkkiem było lepiej ![]() Zoeia na początku je łapczywie, zakrztusi się, odkaszle i potem je ładnie. aniolek - tykająca bomba ![]() ostatni dzien lata - obyś ja najszybcien urodziła, sytuacja ze szpitalem kiepska i jeszcze bez męża pawie - mam takie same odczucia co do macierzyństwa ![]() od 18 mała chce tylko mnie. Mam wrażenie że udaje głodna żebym ją na rekach miała ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moja też była taka Cycowa. Potrafiła wisieć na cycku i wisiec. Albo przysypiała nawet. Z czasem się to unormowało.
Rojku ja w te wakacje 3 pakiety książek do zerówki z moją przerobiłam. Choć ona dopiero do 5 latkow poszła. Miałam jakieś moje , jak jeszcze pracowałam w zerówce. Moja uwielbia robić w książeczkach edukacyjnych. Może kup jakis pakiet? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zadomowienie
|
Ostatni dzień lata, ja trafiłam na ip z 2 cm rozwarcia i nieregularnymi skurczami, które na dodatek nie pisały się na ktg.
Wody odeszły dopiero w fazie parcia. Położna, która zabierała mnie na górę, na porodówkę podśmiewywała się do innej położnej z lekarki, która mnie badała i zdecydowała o zabraniu na porodówkę, bo stwierdziła, że nie ma teraz szans na poród, a ja urodziłam kilka godzin później. Z pierwszą córką było podobnie, wtedy wysyłali mnie do domu, mega nieregularne, bolesne skurcze, które się nie pisały na ktg, a rozwarcie mi się błyskawicznie robiło na poczekalni, bo ból był tak przeszywający, że nie dałabym nawet rady wrócić do domu, dopiero po następnym badaniu wzięli mnie na porodówkę, bo się okazało, że rozwarcie postępuje błyskawicznie. Niestety lekarzy chyba często gubi rutyna, uważają,że skoro poród nie postępuje wg schematu odejście wód/ regularne skurcze, to to nie poród i pacjentka wymyśla. Trzymam kciuki za szybki poród. Ja po porodzie byłam na sali porodowej, bo na oddziale nie było miejsca, a na bloku odwiedziny były tylko w godzinach 15-17 i tez bardzo brakowało mi wtedy męża.
AMELKA 02.02.2014 ![]() ![]() NATALKA 04.09.2017 ![]() ![]() Edytowane przez Asik1604 Czas edycji: 2017-09-12 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to takie są teraz tłoki na porodówkach? Szok. W piątek będę na ktg, to aż się zapytam mojej położnej jak u nas.
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | ||||||
Magda ;)
|
jaki stanik zamawiałaś? Tez muszę coś kupić
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Biedna jesteś z tymi teściami, do mnie ostatnio przyszedł tata z narzeczona i ona zaczęła takie bzdury gadać, że szok. Czemu my tak gorąco mamy w domu, bo jej syn ma 15 stopni w domu i mała nie choruje i darła mordę nad łóżeczkiem, bo przecież dziecko trzeba przyzwyczajać do hałasu, a w ogóle to powinien mały zasypiać przy telewizorze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wagą się nie przejmuj, usg ma błąd pomiaru 500 g, na pewno wszystko jest w porządku ![]() Cytat:
![]() Na siedząco też się karmimy, ale ja wtedy nachylam się nad nim. Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
Blond a jak ten z esotiq się spisuje? O matko, co za baba.
U mnie też tak było z karmieniem, przysypianiem ![]() U nas przestało padać. Poszłam po 15 po Maję do przedszkola. Zrobiłam zakupy i wdrapałem się na 4 piętro. Usiadłam a mąż " może spacerek" i poszliśmy na 1,5 godziny na spacer. Jutro na obiad zamawiam pizzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
Dziewczyny karmiące jecie wszystko? ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() trzymam kciuki za pizze ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
Blond ooo to ten mój jest akurat teraz na mnie.
Tak, tak z peperonii mam zamiar ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Ja jem wszystko.
Mnie martwi to wiszenie na piersi bo wczesniej nie było tego problemu. Blond - co za teksty ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zakorzenienie
|
Mnie najbardziej wkurzały rady od teściowej.
Ciekawe jak teraz zniesie, że wnuka nie zobaczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Oglądacie "Diagnozę"? Właśnie leci 2 odcinek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 |
Magda ;)
|
Teksty i rady są straszne. Moja mama mi każe jeść jakieś gotowane mięso bez przypraw 😜.
Ja już robię takie miny i nawet nie komentuje, bo mi szkoda słów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
Ja tak jadłam przy Mai, bo kiedyś była na topie ta dieta karmiącej. Do tej pory na te potrawy nie mogę patrzeć.
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z karmieniem mamy mega zagwozdke... sama juz nie wiem. W szpitalu położne i lekarze mówili ze do 10 doby po urodzeniu dzidzius je tak : 1 doba 10 ml co 3-4 godziny, 2 doba - 20 ml.. i tak dalej ze 6 doba - 60 ml. Moje dziecko na takiej racji żywieniowej umarło by z głodu. Wiec jemy tak jak na hippie napisali pierwszy tydzień 60ml. Albo więcej w zależności od zapotrzebowania. Co 3 godziny max co 3 i pół staram sie karmić dzidziutka jak widzę ze jest głodny tzn niespokojny, napina sie , kwili i żucia sie na smoczek to daje wcześniej. Dopajam tez go woda. Jutro wprowadzę herbatkę koperkowa.Jedyne co to w nocy robimy dłuższa przerwę w jedzeniu nawet do 5 godzin - spi do oporu.Tak naprawdę trzeba go wyczuć z cycusia nie wiemy ile zjada dzidzius z reguły je pod sam korek. Dlatego ja tez Olusiowi na żałuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zadomowienie
|
Kurcze, nacytowalam się i niechcący wylaczylam apke :<
Lilka, mąż 23.10 jedzie, więc mały będzie miał miesiąc, jakoś damy sobie radę ![]() Ostatni dzień lata, kciuki za szybką akcję. A co wagi to jest granica błędu chyba nawet 500gram, więc nie bierz do głowy. Asik, wow, to szybko poszlo u Ciebie. Tego też się boję, że nie ogarne, ze to już trzeba jechać i urodzę w drodze ![]() Blond, dzięki za info o kurce ![]() Madzialenka, ja też jutro zamawiam pizzę, koniecznie jakaś ostrą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
Poli ooooo to jutro pizza day króluje 😊
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam ten: https://www.dalia.pl/bielizna/biusto...01_czarny.html miękki na fiszbinach.
![]() |
#4556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z susiakami nie robi die totalnie nic - wytyczne lekarzy. Tak , do pieluszki trzeba kłaść go do dołu i uwarzyć żeby sie do góry nie zadzierał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
Kasia dzięki za odpowiedź odnośnie pielęgnacji.
Rojku nie, nic konkretnego nie polecę. Ja bym wzięła pakiet jakiś. Najbardziej lubiłam Mac lub nowa era. Moja Maja w przedszkolu ma z Mac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
Ostatni dzien lata, to gdzie pojechałas najpierw? Na staszica?
Aż dziwne (i podejrzane), ze leżysz sama. Mimo wszystko to była mądra decyzja. Pomysl sobie, ze lepsze to, niz stresująca tesciowa ![]() Usg się nie przejmuj. Odpoczywaj ![]() Ja jadę 24, w niedzielę, to pewnie cc zrobią w poniedziałek rano. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4559 |
Zakorzenienie
|
Lilka pewnie tak.
A jutro Rojku idzie, ciekawe na kiedy CC będzie wyznaczona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Wtajemniczenie
|
Ostatni dzien lata szkoda że tak wyszło..Ale na pewne rzeczy nie mamy wpływu.Co do wagi ja też się przejmuje.Ale najważniejsze żeby zdrowe.Wagę nadrobią.Trzymaj się tam.
Madzialenka oglądałam.Dla mnie zapowiada się ciekawie. Co do rad.Mówię do mojej mamy ostatnio że ciekawe jak mąż sobie poradzi ze zmianą pampersa.A moja mama z poważna miną no co Ty nie dawaj mu takiego małego dziecka do rąk.Niech trochę podrośnie. 😃 Myślałam że pier.d.o.l.ne😃 Ona tak mówi bo ma swoje lata i mój tato w zyciu jej nie pomagał przy nas.Ale ogólnie chyba nie będzie sie wtrącać bo zawsze powtarza że za jej czasów było inaczej więc ona nie jest na bieżąco jak się teraz dziećmi zajmuje.Wiem że na pewno będzie problem ze słodyczami.Na bank będzie dawać za moimi plecami no bo przecież chce dobrze.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.