Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-10, 11:00   #4531
Mecassie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Dzisiaj będę znów mało na wizażu bo teraz idę do znajomej na kawę później ogarnąć obiad i lecę z mamą na zakupy. Także życzę miłego dnia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 11:01   #4532
Lunak
Wtajemniczenie

ScarlettO, pewnie i tak zabiorę swoje dla dziecka. Ale przynajmniej nie mają wymagań z kosmosu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 11:21   #4533
Pannkaka
Rozeznanie

No wlasnie, 4 tygodnie... Dokladnie tyle planowalam jeszcze pracowac

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Z czystej ciekawości bym usłyszała jak brzmi imię Twojej córki po szwedzku 😉 dobrze kojarzę, że to takie modne teraz?
Czy ja wiem, czy modne, jak je dawalismy nie bylo Pierwsze "a" brzmi bardziej jak "o"
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 11:41   #4534
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Tak, tak, z Tobą, faktycznie. Ja też zawsze jeździłam sama, ale wczoraj spanikowałam przez ciążę. Tej tachykardii nie ma się wymalowanej na twarzy i wiem ile czasu by zajęło na SORze zanim by się ktokolwiek mną zainteresował.

Moje największe osiągnięcie dzisiaj to zamówienie prześcieradeł na allegro i telefon w sprawie zamowienia wózka...

prześcieradła...
dobrze, że jesteście

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Jejku, nie lubię mrowienia Mnie łapie jak leżę na prawym boku, na linii żeber albo jak siedzę po turecku to na górze brzucha, pod biustem.

Ze skurczami też się ostatnio zastanawiałam, jak to jest mi się brzuch spina w niektóre dni często i rozkminiałam jak ja odróżnię to od skurczy. Choć domniemam, że jak poczuję, to będę wiedziała, że to to
ja tez się zastanawiałam

jak byłam w sobotę w szpitalu to lekarka powiedziała, że ona jak była z pierwszym dzieckiem w ciąży to bała się, że nie będzie wiedziała, że to jest to. Ale mówi, że nie ma opcji - nie da się tego przegapić
I, że jak kobieta się zastanawia czy rodzić i czy to jest to, to znaczy, że rodzić nie zacznie

Ja tez mam twardnienie brzucha, ale podobno jeśli nie jest to regularnie (max kilka razy w ciągu dnia, czasami wogóle w ciągu dnia, bezbolesne, trwa max. 20 sekund) to nie jest to groźne
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 11:43   #4535
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Hej

Kciuki za dzisiejsze wizyty
My z mężem jedziemy dziś do IKEA po jakieś ostatnie zakupy dziecięce, muszę dokupić tych organizerow do komody i będę te ubranka w końcu układać

Miłego dnia

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 11:45   #4536
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
też coś takiego kupiłam i zastanawiam się, jak ta nieprzemakalność działa, bo w dotyku to takie zwykłe prześcieradło frotte

Mamusie, które kupują już łóżeczko - składacie tylko na próbę, a potem do pudła?
czekam jeszcze z zakupem, bo to trochę bez sensu składać i rozkładać

ból kręgosłupa nie odpuszcza, poruszam się z prędkością dorodnej żółwicy
u nas łóżeczko w kartonie leżało miesiąc, ale mąż zaczął robić pokój, więc jak skończy to od razu składamy i już zostawiamy
Nie chcieliśmy go składać przed remontem bo to później przestawianie z miejsca na miejsce i wogóle...
Stary 2018-01-10, 11:50   #4537
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Jeszcze gorąca
Ale masz dobrze z mężem

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Hmm, a kiedy ciaza jest donoszona? Witam sie w 33t0d, aplikacja mowi, ze zostalo 49 dni do terminu
Donoszona jest od 37t0d

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
37+0- tak moja aplikacja pokazuje, czyli potocznie mowiac 38 tydzien. U mnie 6,5 tygodnia do donoszenia i witam sie z porodowka jestem tak nastawiona na to ze urodze z poczatkiem marca ze nie ma innej opcji

Ciekawa jestem czy Ci się uda oby poszło po Twojej myśli

PM 2017
Stary 2018-01-10, 11:51   #4538
punamama
Rozeznanie

A ja przed ostatni raz u fryzjera przed porodem teraz siedze. Ostatni raz planuje jakos w lutym. Robie sobie farbowanie z refleksami wiec sama tego w domu nie zrobie

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
śniło mi się że pojechałam rodzić do urzędu skarbowego...

No niezle

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2018-01-10, 11:56   #4539
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Ale masz dobrze z mężem

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Donoszona jest od 37t0d

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Ciekawa jestem czy Ci się uda oby poszło po Twojej myśli

Na pewno myslenie ma moc sprawcza takze tego wczoraj moj szwagier mial rozkmine bo chce zrobic urodziny ale moj porod mu to komplikuje (wtedy kiedy ma urodziny ja zamierzam rodzic ) i probuje dopasowac impreze do mnie ale powiedzialam mu zeby na mnie raczej nie liczyl tylko robil po swojemu i sie nie przejmowal

Ja sie pytam grzecznie gdzie jest wyplata?! Zamowienie 20 rzeczy z allegro samo sie nie zrobi!

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 12:00   #4540
lelowa
Zakorzenienie

Kurcze tez musze sie do fryzjera umowic ale to w lutym juz styczen za bardzo zajety. Jak w lutym nie zdaze to potem moge zapomniec, ze szybko sie gdziekolwiek wybiore.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 12:19   #4541
bloody_marry
Rozeznanie

Ja na szybko ogarnęłam fryzjera i trochę podcięłam włosy bo niestety ich wygląd się bardzo pogorszył :/ strach pomyśleć co będzie po ciąży.

Powiem Wam że wyspalam się dziś mimo tego że spałam z wielką poduszka do karmienia wokół talii. Tak sobie ułożyłam żeby nie przekręcać się na plecy i rzeczywiście się nie przekręcała, jedyne co to zmienialam boki. Oczywiście pobudka kilka razy ale nie narzekam bo nie wstaje w ogóle w nocy na siku.

Zamawiam właśnie materiały czarno-białe na matę sensoryczną i będę szyć

Udało mi się dodzwonić do mojego lekarza prowadzącego i poradzić się co do tej tachykardii nieszczęsnej. Powiedział że najważniejsza jest konsultacja z kardiologiem a tę mam dopiero 17.01 i to umawianą przed sylwestrem... Kazał też zmienić magnetofony B6 na Aspargin, który ma też w składzie potas. Ponoć jest super jak ktoś ma problemy ze spinaniem czy skurczami. Mam brać max. dawkę czyli 3x2 tabletki :/

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 12:22   #4542
lelowa
Zakorzenienie

Potwierdzam, aspargin naprawde dziala, moj tata bierze, zszedl juz do 1 tabl dziennie i skurcze nie powrocily.
Stary 2018-01-10, 12:35   #4543
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ja już po wizycie. Mały waży 2200 wg pomiarów wygląda na 34 tydzień, dr mówi, że rośnie szybko i na cc mogę się nastawiać za ok. 6-7 tygodni...strach w moich oczach, mąż zauroczony. To było usg 3 trymestru, wszystko w jak najlepszym porządku. Jak powiedział o tych 7 tygodniach to przestałam słuchać, bo byłam w takim szoku 😲 "rośnie dobrze, za dobrze"... wizyty już będą częste, bo co dwa tygodnie, kolejna 23 stycznia. Wiedziałam, że zostało mało czasu, ale aż tak?!

Gratulacje
robi się poważnie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Co do ćwiczeń i naciągania krocza by nas nie nacięli:

pretty_girl19892 raczej Cię nie pocieszę ale ja nie chciałam być nacinana wręcz sobie tego nie życzyłam ale nim zdążyli wypełnić papiery wydaje mi się że to celowo zdążyłam urodzić i mnie nacięli po czym pamiętam jak leżałam po porodzie nie wiem czy przed czy po łyżeczkowaniu podsunęli mi kilka papierów w tym zgodę na nacięcie i co miałam zrobić nie zgodzić się i tak już by to nic po fakcie nie zmieniło jedynie mogła bym im trochę napsuć nerwów po czym szpital by stwierdził, że to było konieczne itp. więc lepiej zrobić chyba rozpoznanie w którym szpitlau tną z automatu a w którym starają się nie ciąć ja akurat trafiłam do takiego gdzie w 80% nacinali

powiem tam bardziej dawały mi we znaki hemoroidy aniżeli nacięcie a z pewnością po tym porodzie będzie plastyka bo w samym momencie gdy tż "wchodzi" wkurza mnie to niemiłosiernie nie wiem czy to blizna daje takie odczucie myślę że nie jakoś tak krzywo i niby byłam mocno zszyta a wydaje mi się że mam tam studnię.

Przed pierwszym porodem czytałam gdzieś na necie statystyki jakie szpitale podają w zakresie nacięć krocza. Ja niestety miałam do wyboru Poznańską Polną lub dużo bliżej dwa szpitale powiatowe gdzie w jednym czyli tak jak pisałam 80% nacięć lub drugi dużo mniej nacięć lecz zwlekają ze wszystkim i tym sposobem np. koleżanki synek niedotleniony i powikłaniem tego duża wada wzroku plus niedosłuch dziecko dostało II grupę inwalidzką.
Aaa i miałam plan porodu ale w tym sajgonie nikt o niego nie zapytał ani tym bardziej nikt nie zapoznał się z nim. Szczęście że urodziłam w 2 godziny od odejścia wód a od pierwszych skurczy raptem 4 godziny.
u mnie w szpitalu (potwierdzone przez kilka rodzących tam kobiet) nie nadużywają nacinania krocza. Co więcej coraz częściej słyszę, że obyło się bez nacięcia.
Więc ja jestem dobrej myśli

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Hej ja już po wizycie. Wpadam tylko napisać że mała ma już 2,5kg jest śliczna i w ogóle zakochałam się! Szyjka jeszcze zamknięta i twarda także nie rodzę :cwaniak:

jaka duuuuuuża
Stary 2018-01-10, 12:36   #4544
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Ja na szybko ogarnęłam fryzjera i trochę podcięłam włosy bo niestety ich wygląd się bardzo pogorszył :/ strach pomyśleć co będzie po ciąży.

Powiem Wam że wyspalam się dziś mimo tego że spałam z wielką poduszka do karmienia wokół talii. Tak sobie ułożyłam żeby nie przekręcać się na plecy i rzeczywiście się nie przekręcała, jedyne co to zmienialam boki. Oczywiście pobudka kilka razy ale nie narzekam bo nie wstaje w ogóle w nocy na siku.

Zamawiam właśnie materiały czarno-białe na matę sensoryczną i będę szyć

Udało mi się dodzwonić do mojego lekarza prowadzącego i poradzić się co do tej tachykardii nieszczęsnej. Powiedział że najważniejsza jest konsultacja z kardiologiem a tę mam dopiero 17.01 i to umawianą przed sylwestrem... Kazał też zmienić magnetofony B6 na Aspargin, który ma też w składzie potas. Ponoć jest super jak ktoś ma problemy ze spinaniem czy skurczami. Mam brać max. dawkę czyli 3x2 tabletki :/

Ja tez zamierzam szyc mate i juz mam w koszyku materialy

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 12:46   #4545
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Mi tez sie bardziej podobaja ciuszki dla dziewczynek takie zywsze i bardziej radosne, kolorowe no ale ja nie lubie mdlych kolorow, te ciuszki co mi sie podobaja z dzialu chlopiecego tez dla malutkiej kupuje, pierwsza tez nie miala samych rozowych
a ja mam właśnie na odwrót
te wszystkie ubranka dziewczęce są takie słodkie, różowe, przesłodzone, falbanki, cekiny i te sprawy. Nie mówię, że jest to złe, bo jakbym miała córkę to pewnie sama bym ją w takie rzeczy ubierała
Ale ja nie czuję takich rzeczy... dlatego szczerze się cieszę, że będzie chłopak i (jak moja mama to powiedziała) "założy się mu ciemne portki i tyle"
Stary 2018-01-10, 12:48   #4546
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Kurcze tez musze sie do fryzjera umowic ale to w lutym juz styczen za bardzo zajety. Jak w lutym nie zdaze to potem moge zapomniec, ze szybko sie gdziekolwiek wybiore.
Ja wczoraj się sama farbowałam ale odrosty trochę rude trudno, w połowie lutego kupię bardziej rozjaśniającą farbę

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 13:15   #4547
Ojoanna29
Zakorzenienie

Wracam z zakupów na allegro, czuję się tak, jakbym naprawdę nachodzila się po sklepach ale ostatnie poscielowe rzeczy zamówione, krem na brodawki też, reszta wybrana i czeka na ewentualne kliknięcie jak nie znajdę u siebie stacjonarnie albo będzie duża różnica w cenie

Kupujecie jakieś zapasy smoczkow do butelek? Mam jedną lovi od koleżanki, chcę jeszcze kupić Tommee Tippee i będę miała jakąś z zestawu z laktatorem.. Nie wiem czy brać dodatkowe smoczki, czy czekać aż dziecko sobie wybierze która butla najbardziej pasuje
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 13:18   #4548
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja tez zamierzam szyc mate i juz mam w koszyku materialy

Koniecznie wrzuć efekty ja jestem laikiem w szyciu więc nie wiem co wyjdzie ale mam nadzieję że dziecko da się na tym położyć

Ja też dziś wymieniałam opinię odnośnie szpitala na takiej lokalnej grupie na FB i co mnie ucieszyło to że pozwalają na długi kontakt skóra do skóry ale niestety NAJPIERW mierzą i ważą. Mam nadzieję że się uda jednak poprosić o zmianę kolejności.

Ale oczywiście w karmieniu piersią po CC nikt nie pomaga, dają butle

Stary 2018-01-10, 13:26   #4549
Torrence
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny!

Ja tylko na chwilkę, bez nadrabiania, bo muszę się intensywnie poświęcić pisaniu pracy na podyplomówkę a jedyną odskocznią na jaką będę mogła sobie pozwolić to ogarnięcie pranie lub zmywanie
Więc przez najbliższe dni będzie mnie zdecydowanie mniej niż ostatnio i stwierdziłam, że uprzedzę, żebyście nie przestraszyły się, że rodzę
Jutro intensywny dzień, usg i zakupy więc też pewnie tylko na chwilkę zajrzę.

Tylko jeszcze jedna rzecz bo może się komuś przyda. Doszła do mnie paczka z szykownej mamy z koszulami, szlafrokiem i piżamą i jestem szczególnie zadowolona z tej koszuli:
https://szykownamama.pl/product-pol-...elanz-roz.html
Wiadomo, że wzór do kwestia gustu ale jak dla mnie na upartego wygląda jak sukienka a nie koszula nocna Polecam.
I z szlafroka:
https://szykownamama.pl/product-pol-...aro-szary.html
Leciutki, cienki, do szpitala będzie super. Również polecam.
Jakbyście miały jakieś pytania np. o materac, który wczoraj recenzowałam czy o te koszule to piszcie proszę na priv. Łatwiej kontrolować bo wśród postów na pewno nie znajdę.

Lelowa kciuki za jutrzejsze usg, trzymamy się w myślach razem

Udanego dnia i realizacji planów
Stary 2018-01-10, 13:38   #4550
Lunak
Wtajemniczenie

Torrence, mocne kciuki zaciskam (całe 4!) ogarnij szybko prace i wracaj do nas!

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Bloody, głowa do gory. Z mm jest tak samo jak z kontaktem skóra do skory w standardzie. Na Twoją prośbę mogą podać, albo jak jest konieczność. Także walcz pozniej (wiem, kolejny niby przepis zależny od personelu)

Stary 2018-01-10, 13:46   #4551
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Torrence, kciuki żeby Ci sprawnie poszło. Pisz i wracaj szybko. Będziemy tęsknić

Ale miałam zjazd siły. Musiałam się zdrzemnac godzinę ale teraz jest o niebo lepiej.

Edytowane przez czaro_dziejkaa
Czas edycji: 2018-01-10 o 13:47
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 13:57   #4552
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

cześć

zaraz postaram się was nadrobić na razie częstuję drożdżówkami domowej roboty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180110_135222.jpg (193,7 KB, 52 załadowań)
Stary 2018-01-10, 14:10   #4553
Koma1002
Zadomowienie

Dziewczyny! Kciuki trzymam za wizyty, lelowa, pamiętaj o literkach w klubie😁 trzymajcie dzisiaj kciuki też za mnie, za godzinę pierwszy egzamin, jutro kolejny 😊 ale mam nerwy 😐😑

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 14:36   #4554
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Koma
Lenka
Torrence za szybkie napisanie pracy

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 14:38   #4555
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny! Kciuki trzymam za wizyty, lelowa, pamiętaj o literkach w klubie trzymajcie dzisiaj kciuki też za mnie, za godzinę pierwszy egzamin, jutro kolejny ale mam nerwy

Koma, wszytko sie uda! Co dwie głowy to nie jedna i pięknie pozdajesz egzaminy

Stary 2018-01-10, 14:50   #4556
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Dziewczyny! Kciuki trzymam za wizyty, lelowa, pamiętaj o literkach w klubie😁 trzymajcie dzisiaj kciuki też za mnie, za godzinę pierwszy egzamin, jutro kolejny 😊 ale mam nerwy 😐😑

Kciuki za egzamin

Torrence Tobie też powodzenia w pisaniu pracy!

PM 2017
Stary 2018-01-10, 14:55   #4557
bloody_marry
Rozeznanie

To ja też polecę koszule-sukienke do ciąży/porodu/karmienia z http://granatovo.com

Cena trochę wysoka ale na prawdę super jakość i wygląd. Do porodu oczywiście będzie mi jej szkoda ale jak już się wykapie po oraz do chodzenia po domu będzie super.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-10, 15:07   #4558
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Ja wczoraj się sama farbowałam ale odrosty trochę rude trudno, w połowie lutego kupię bardziej rozjaśniającą farbę

Tez farbuje sama na blond ale musze podciac klaki bo juz za dlugie sie zrobily
Od niedawna uzywam farb aptecznych, calkiem spoko sa

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Wracam z zakupów na allegro, czuję się tak, jakbym naprawdę nachodzila się po sklepach ale ostatnie poscielowe rzeczy zamówione, krem na brodawki też, reszta wybrana i czeka na ewentualne kliknięcie jak nie znajdę u siebie stacjonarnie albo będzie duża różnica w cenie

Kupujecie jakieś zapasy smoczkow do butelek? Mam jedną lovi od koleżanki, chcę jeszcze kupić Tommee Tippee i będę miała jakąś z zestawu z laktatorem.. Nie wiem czy brać dodatkowe smoczki, czy czekać aż dziecko sobie wybierze która butla najbardziej pasuje
Chyba poki co starczy po jednym do kazdej butli, a jak jakas podpasuje to dokupisz Same smoczki to juz niezla cene maja, do nuka place ok 8zl a do aventu 19
Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Ja tylko na chwilkę, bez nadrabiania, bo muszę się intensywnie poświęcić pisaniu pracy na podyplomówkę a jedyną odskocznią na jaką będę mogła sobie pozwolić to ogarnięcie pranie lub zmywanie
Więc przez najbliższe dni będzie mnie zdecydowanie mniej niż ostatnio i stwierdziłam, że uprzedzę, żebyście nie przestraszyły się, że rodzę
Jutro intensywny dzień, usg i zakupy więc też pewnie tylko na chwilkę zajrzę.

Tylko jeszcze jedna rzecz bo może się komuś przyda. Doszła do mnie paczka z szykownej mamy z koszulami, szlafrokiem i piżamą i jestem szczególnie zadowolona z tej koszuli:
https://szykownamama.pl/product-pol-...elanz-roz.html
Wiadomo, że wzór do kwestia gustu ale jak dla mnie na upartego wygląda jak sukienka a nie koszula nocna Polecam.
I z szlafroka:
https://szykownamama.pl/product-pol-...aro-szary.html
Leciutki, cienki, do szpitala będzie super. Również polecam.
Jakbyście miały jakieś pytania np. o materac, który wczoraj recenzowałam czy o te koszule to piszcie proszę na priv. Łatwiej kontrolować bo wśród postów na pewno nie znajdę.

Lelowa kciuki za jutrzejsze usg, trzymamy się w myślach razem

Udanego dnia i realizacji planów
Ale zajrzyj choc na chwilke zeby zdac relacje z usg Czekam na to i na super pozytywne wiesci

Cytat:

Kciuki! Oczywiscie pamietam, odpale wieczorem kompa i wrzuce

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-10 o 15:08
Stary 2018-01-10, 15:09   #4559
Jolinko
Zadomowienie

Dzień dobry, 😀

Ja po zakupach, ale w realu tym razem 😊 kupiliśmy fotelik, usztywniany przewijak, wanienke, butelkę, smoczki i masę innych drobiazgów. Tesciowa chciała pojechać z nami i uparla się że za cześć zapłaci 😉 nie odmowilam jej przyjemności ale w ramach tego pozwalalam jej też wybierać i coś tam nawet decydować 😎 dobra ze mnie synowa, nie?!

Wieczorem mąż zabiera mnie do kina 😉 muszę się odwalic jakos 😉 heh, no myślę że z wrażenia jednak nie padnie. To pewnie jedna z naszych ostatnich randek 😎

Dziewczyny trzymam kciuki za wasze egzaminy, pisanie prac itp. Niech moc będzie z wami!!!

Boże, jestem taka dumna że od mojej drozdzowej gwiazdy wszystko się zaczęło.... lawina drożdżówek ruszyła. I żadna nie będzie mieć problemu z laktacja 😜

Podziwiam te z was co szyja jakieś rzeczy/ozdoby dla dzieci, jak ja bym coś uszyla to chyba jedynie mogłabym to w garażu lub piwnicy zainstalować 😉

Kurczę, nie widziałam tych cudownych polskich szpitali w ddtvn. Mydlarnia oczu, a potem idź rodzic do szpitala a realia są jakie są, a ludzie sobie mysla co to teraz nie ma....

Miłego i owocnego popołudnia lub jak ktoś woli leniwego kanapowania 😊

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 15:14   #4560
lelowa
Zakorzenienie

Super Jolinko! Jaki fotelik wybraliscie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości