|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Dzisiaj będę znów mało na wizażu bo teraz idę do znajomej na kawę później ogarnąć obiad i lecę z mamą na zakupy. Także życzę miłego dnia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4532 |
|
Wtajemniczenie
|
ScarlettO, pewnie i tak zabiorę swoje dla dziecka. Ale przynajmniej nie mają wymagań z kosmosu
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4533 | |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie, 4 tygodnie... Dokladnie tyle planowalam jeszcze pracowac
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że jesteście ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
jak byłam w sobotę w szpitalu to lekarka powiedziała, że ona jak była z pierwszym dzieckiem w ciąży to bała się, że nie będzie wiedziała, że to jest to. Ale mówi, że nie ma opcji - nie da się tego przegapić ![]() I, że jak kobieta się zastanawia czy rodzić i czy to jest to, to znaczy, że rodzić nie zacznie Ja tez mam twardnienie brzucha, ale podobno jeśli nie jest to regularnie (max kilka razy w ciągu dnia, czasami wogóle w ciągu dnia, bezbolesne, trwa max. 20 sekund) to nie jest to groźne
|
||
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kciuki za dzisiejsze wizyty My z mężem jedziemy dziś do IKEA po jakieś ostatnie zakupy dziecięce, muszę dokupić tych organizerow do komody i będę te ubranka w końcu układać Miłego dnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcieliśmy go składać przed remontem bo to później przestawianie z miejsca na miejsce i wogóle... |
|
|
|
|
#4537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale masz dobrze z mężem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
oby poszło po Twojej myśli Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4538 |
|
Rozeznanie
|
A ja przed ostatni raz u fryzjera przed porodem teraz siedze. Ostatni raz planuje jakos w lutym. Robie sobie farbowanie z refleksami wiec sama tego w domu nie zrobie
Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- No niezle ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj moj szwagier mial rozkmine bo chce zrobic urodziny ale moj porod mu to komplikuje (wtedy kiedy ma urodziny ja zamierzam rodzic ) i probuje dopasowac impreze do mnie ale powiedzialam mu zeby na mnie raczej nie liczyl tylko robil po swojemu i sie nie przejmowal ![]() Ja sie pytam grzecznie gdzie jest wyplata?! Zamowienie 20 rzeczy z allegro samo sie nie zrobi! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze tez musze sie do fryzjera umowic ale to w lutym juz styczen za bardzo zajety. Jak w lutym nie zdaze to potem moge zapomniec, ze szybko sie gdziekolwiek wybiore.
|
|
|
|
#4541 |
|
Rozeznanie
|
Ja na szybko ogarnęłam fryzjera i trochę podcięłam włosy bo niestety ich wygląd się bardzo pogorszył :/ strach pomyśleć co będzie po ciąży.
Powiem Wam że wyspalam się dziś mimo tego że spałam z wielką poduszka do karmienia wokół talii. Tak sobie ułożyłam żeby nie przekręcać się na plecy i rzeczywiście się nie przekręcała, jedyne co to zmienialam boki. Oczywiście pobudka kilka razy ale nie narzekam bo nie wstaje w ogóle w nocy na siku. Zamawiam właśnie materiały czarno-białe na matę sensoryczną i będę szyć ![]() Udało mi się dodzwonić do mojego lekarza prowadzącego i poradzić się co do tej tachykardii nieszczęsnej. Powiedział że najważniejsza jest konsultacja z kardiologiem a tę mam dopiero 17.01 i to umawianą przed sylwestrem... Kazał też zmienić magnetofony B6 na Aspargin, który ma też w składzie potas. Ponoć jest super jak ktoś ma problemy ze spinaniem czy skurczami. Mam brać max. dawkę czyli 3x2 tabletki :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Potwierdzam, aspargin naprawde dziala, moj tata bierze, zszedl juz do 1 tabl dziennie i skurcze nie powrocily.
|
|
|
|
#4543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robi się poważnie ![]() Cytat:
Więc ja jestem dobrej myśli ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te wszystkie ubranka dziewczęce są takie słodkie, różowe, przesłodzone, falbanki, cekiny i te sprawy. Nie mówię, że jest to złe, bo jakbym miała córkę to pewnie sama bym ją w takie rzeczy ubierała ![]() Ale ja nie czuję takich rzeczy... dlatego szczerze się cieszę, że będzie chłopak i (jak moja mama to powiedziała) "założy się mu ciemne portki i tyle"
|
|
|
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam z zakupów na allegro, czuję się tak, jakbym naprawdę nachodzila się po sklepach
Kupujecie jakieś zapasy smoczkow do butelek? Mam jedną lovi od koleżanki, chcę jeszcze kupić Tommee Tippee i będę miała jakąś z zestawu z laktatorem.. Nie wiem czy brać dodatkowe smoczki, czy czekać aż dziecko sobie wybierze która butla najbardziej pasuje
|
|
#4548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jestem laikiem w szyciu więc nie wiem co wyjdzie ale mam nadzieję że dziecko da się na tym położyć ![]() Ja też dziś wymieniałam opinię odnośnie szpitala na takiej lokalnej grupie na FB i co mnie ucieszyło to że pozwalają na długi kontakt skóra do skóry ale niestety NAJPIERW mierzą i ważą. Mam nadzieję że się uda jednak poprosić o zmianę kolejności. Ale oczywiście w karmieniu piersią po CC nikt nie pomaga, dają butle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4549 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
![]() Ja tylko na chwilkę, bez nadrabiania, bo muszę się intensywnie poświęcić pisaniu pracy na podyplomówkę a jedyną odskocznią na jaką będę mogła sobie pozwolić to ogarnięcie pranie lub zmywanie Więc przez najbliższe dni będzie mnie zdecydowanie mniej niż ostatnio i stwierdziłam, że uprzedzę, żebyście nie przestraszyły się, że rodzę Jutro intensywny dzień, usg i zakupy więc też pewnie tylko na chwilkę zajrzę. Tylko jeszcze jedna rzecz bo może się komuś przyda. Doszła do mnie paczka z szykownej mamy z koszulami, szlafrokiem i piżamą i jestem szczególnie zadowolona z tej koszuli: https://szykownamama.pl/product-pol-...elanz-roz.html Wiadomo, że wzór do kwestia gustu ale jak dla mnie na upartego wygląda jak sukienka a nie koszula nocna Polecam.I z szlafroka: https://szykownamama.pl/product-pol-...aro-szary.html Leciutki, cienki, do szpitala będzie super. Również polecam. Jakbyście miały jakieś pytania np. o materac, który wczoraj recenzowałam czy o te koszule to piszcie proszę na priv. Łatwiej kontrolować bo wśród postów na pewno nie znajdę. Lelowa kciuki za jutrzejsze usg, trzymamy się w myślach razem Udanego dnia i realizacji planów
|
|
#4550 |
|
Wtajemniczenie
|
Torrence, mocne kciuki zaciskam (całe 4!)
![]() ![]() ![]() ogarnij szybko prace i wracaj do nas! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Bloody, głowa do gory. Z mm jest tak samo jak z kontaktem skóra do skory w standardzie. Na Twoją prośbę mogą podać, albo jak jest konieczność. Także walcz pozniej (wiem, kolejny niby przepis zależny od personelu) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4551 |
|
Zadomowienie
|
Torrence, kciuki żeby Ci sprawnie poszło. Pisz i wracaj szybko. Będziemy tęsknić
Ale miałam zjazd siły. Musiałam się zdrzemnac godzinę ale teraz jest o niebo lepiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez czaro_dziejkaa Czas edycji: 2018-01-10 o 13:47 |
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
zaraz postaram się was nadrobić na razie częstuję drożdżówkami domowej roboty
|
#4553 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny! Kciuki trzymam za wizyty, lelowa, pamiętaj o literkach w klubie😁 trzymajcie dzisiaj kciuki też za mnie, za godzinę pierwszy egzamin, jutro kolejny 😊 ale mam nerwy 😐😑
|
|
|
#4554 |
|
Zadomowienie
|
Koma
Lenka Torrence za szybkie napisanie pracy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koma, wszytko sie uda! Co dwie głowy to nie jedna i pięknie pozdajesz egzaminy ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Torrence Tobie też powodzenia w pisaniu pracy! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4557 |
|
Rozeznanie
|
To ja też polecę koszule-sukienke do ciąży/porodu/karmienia z http://granatovo.com
Cena trochę wysoka ale na prawdę super jakość i wygląd. Do porodu oczywiście będzie mi jej szkoda ale jak już się wykapie po oraz do chodzenia po domu będzie super. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4558 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od niedawna uzywam farb aptecznych, calkiem spoko sa ![]() Cytat:
Same smoczki to juz niezla cene maja, do nuka place ok 8zl a do aventu 19 ![]() Cytat:
Czekam na to i na super pozytywne wiesci ![]() Cytat:
Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2018-01-10 o 15:08 |
||||
|
|
|
#4559 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, 😀
Ja po zakupach, ale w realu tym razem 😊 kupiliśmy fotelik, usztywniany przewijak, wanienke, butelkę, smoczki i masę innych drobiazgów. Tesciowa chciała pojechać z nami i uparla się że za cześć zapłaci 😉 nie odmowilam jej przyjemności ale w ramach tego pozwalalam jej też wybierać i coś tam nawet decydować 😎 dobra ze mnie synowa, nie?! Wieczorem mąż zabiera mnie do kina 😉 muszę się odwalic jakos 😉 heh, no myślę że z wrażenia jednak nie padnie. To pewnie jedna z naszych ostatnich randek 😎 Dziewczyny trzymam kciuki za wasze egzaminy, pisanie prac itp. Niech moc będzie z wami!!! Boże, jestem taka dumna że od mojej drozdzowej gwiazdy wszystko się zaczęło.... lawina drożdżówek ruszyła. I żadna nie będzie mieć problemu z laktacja 😜 Podziwiam te z was co szyja jakieś rzeczy/ozdoby dla dzieci, jak ja bym coś uszyla to chyba jedynie mogłabym to w garażu lub piwnicy zainstalować 😉 Kurczę, nie widziałam tych cudownych polskich szpitali w ddtvn. Mydlarnia oczu, a potem idź rodzic do szpitala a realia są jakie są, a ludzie sobie mysla co to teraz nie ma.... Miłego i owocnego popołudnia lub jak ktoś woli leniwego kanapowania 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
Super Jolinko! Jaki fotelik wybraliscie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

jestem tak nastawiona na to ze urodze z poczatkiem marca ze nie ma innej opcji

i co miałam zrobić nie zgodzić się i tak już by to nic po fakcie nie zmieniło jedynie mogła bym im trochę napsuć nerwów po czym szpital by stwierdził, że to było konieczne itp. więc lepiej zrobić chyba rozpoznanie w którym szpitlau tną z automatu a w którym starają się nie ciąć ja akurat trafiłam do takiego gdzie w 80% nacinali
takie zywsze i bardziej radosne, kolorowe no ale ja nie lubie mdlych kolorow, te ciuszki co mi sie podobaja z dzialu chlopiecego tez dla malutkiej kupuje, pierwsza tez nie miala samych rozowych 

trzymajcie dzisiaj kciuki też za mnie, za godzinę pierwszy egzamin, jutro kolejny
ale mam nerwy