![]() |
#4531 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kielczanki PO :)
hej
sjonna poczułam klimat świąt.. ja też chyba muszę ubrać w przyszłym tygodniu bo potem wyjeżdzam ![]()
#4532 |
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczynki!!!
Zawitalam wreszcie do was, jak tylko "oddali" mi internet - mielismy awarie na linii telefonicznej Lena mi fajna corcia i ksiazki umie czytac ![]() Ciastko bedzie dobrze, silna dziewczyna jestes i masz dzieciaczki do odchowania i bedziesz zyla dlugo jeszcze i caly czas udzielala sie znami na forum ![]() A ja wczoraj bylam u Ani Świebody - robila mi wloski i wreszcie wygladam jak czlowiek - jak zwykle wyszlam zadowolona ![]() w srode bylam z moja "kluska" u lekarza wazy 7630 g i w niedziele konczy 4 miesiace. W srode tez jadla swoja pierwsza marchewke - a dzien wczesniej nauczyla sie robic banki ze sliny i pluc - wiec podczas obiadku bylo to samo, ale zjadla i poki co nie zauwazylam nic niepokojacego, wiec jutro przymierzam sie do jabluszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za mile slowa o choince. Dzisiaj dodam male czerwone bombeczki to tez dam zdjecie.
![]() Powiem wam ze w Polsce u mnie w domu rodzinnym jest taka tradycja i choinke ubieramy w Wigilie rano albo wieczorem dzien wczesniej. Tata z bratem rozklada (bo mamy sztuczna i co roku obiecujemy sobie ze to juz ostatni rok tej starej sztucznej a i tak zostaje ![]() Powiem wam ze i mi sie jakies przeziebionko przytrafilo. ![]() Wczoraj fervex wypilam i lece sobie i teraz zrobic. ![]() I wode z miodem tez sobie zrobie. Szkoda ze sie pomarancze skonczyly - dawka naturalne witaminy C bylaby najlepsza. ![]()
#4534 |
Zakorzenienie
|
a oto moj kolor i pierwszy obiadek Marysi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Rozeznanie
|
Ach ta Twoja Marysia i te jej piękne włoski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zadomowienie
|
eveewe - kolor b. ładny, a Marysia...boska
![]() ![]() sjoanna- śliczna ta Wasza choineczka ![]() My choinkę ubierzemy za tydzień w niedzielę. Raczej nie mamy tradycji jej ubierania, ubieramy wtedy, kiedy mamy chwilę. W tym roku chcę dokupić zielone bombki i może filoletowe - żeby wprowadzić jakąś zmianę kolorystyczną na choince ![]() A teraz czeka mnie to czego tygryski nie lubią najbardziej....sprzątanie . W naszym pokoju muszę wszystko wywalić z szafek i powycierać w środku i ułożyć, no i posprzątać całe mieszkanie. Ale jak Tż wróci z pracy czeka mnie pyyyszny obiadek - frytki, kotlet rzymski (mniam), surówka z kiszonej kapusty i...sos czosnkowy ![]() ![]() Wkurzona jestem, bo od kilku dni jest strasznie mało ofert pracy. Co prawda wysłałam na kilka, ale termin nadsyłania cv jest np. do stycznia lub dalej, wiec zapewne szybko się nie ruszy.
#4538 |
Zakorzenienie
|
Eveewe - Marysia sie slini na razie bo zaraz zacznie gadac
![]() I fajnie wyglada z tymi wlosami. ![]() Srubka - a jaki to kotlet rzymski? ![]()
#4539 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zadomowienie
|
Sjoanna- kotlet rzymski - to podwójnie panierowany ser żółty (plaster około 1-1,5 cm) i smażony. Po smażeniu - panierka jest chrupka, a w środku ser jest płynny/ciągnący się - pyszota.
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() strasznie zgłodniałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Wtajemniczenie
|
Eve mówiłam kolorek super
![]() Srubka zazdrościć czasu wolnego ![]() ![]()
#4543 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mała jest świetna z tą marchewką. Ja chce Nicoli wprowadzic gluten po 4 miesiacy. Bańki ze śliny moja już robi, na razie malutkie ![]() Ja wczoraj byłam z mała na szczepieniu i wazy już 6150, ale wzrost ma olbrzymi nie mieści mi się w siatce centylowej 67 cm. A ja przez ostatnie 2 tygodnie zastanawiałam się co mi tak ubrania się kurczą dla niej ![]() Musze z Nicolą iśc do fizjoterapeuty bo ogólnie ma asymetrię ciała i mam ją ćwiczyć albo Wojta albo bobathem. I znów kolejna prywatna wizyta echhh a ja się dziwie gdzie mi tak pieniądze idą skoro prawie nic nie kupuje. Na kasę chorych musiałabym czekać na styczeń i nie wiadomo który, a przy tak małym dziecku każdy tydzień jest wązny. Czasem się tak zastanawiam czy moja lekarka nie zaduzo wymaga od Nicoli bo wczoaj uslyszalam ze powinn lezac na brzuchu podnosic sie na wyprostowanych rekch w lokciach, z tego co sie orientuje to ta umiejetnosc dziecko zdobywa po 4 miesiacu zycia. Mala ładnie podnosi i trzyma glowe w gorze, jak się przemieszcza to ciagnie ja na jedna stronę. Pójde do rehabilitanta i niech sie wypowie, bo dla nie to lekarka troche przesadza i panikuje. A jakies 2 tygodnie temu bylam z nia na wizycie u ortopedy (z biodrami), na razie kazal nosic szeroko, klasc na brzuszek i nastepna wizyta w polowie stycznia. Cytat:
![]() Ciastko tyle dalas rade wytrzymac, uwazam ze teraz moze byc juz tylko lepiej, sama widzisz ze kazdy ci mowi ze mialas szczescie i niech ci ono towarzyszy nadal ![]() sjoanna fajne drzewko, ja zazwyczaj mam sztuczne. Ale w tym roku chcialabym choinke taka naturalna zrobiona z kawalkow galezi, barzo mi sie poobaja, sa male, geste. I tylko taka mi sie zmiesci, chodz na razie jeszcze nie wiem gdzie ![]()
![]() |
#4544 |
Zakorzenienie
|
Czyli kotlet rzymski to smazeny syr - czy jak go tam nazywaja nasi poludniowi sasiedzi.
![]() Bo w Rzymie o takim nie slyszeli. ![]() Tutaj sie je takie male przekaski - panierowane i smazone male serki, kulki z ryzu z serem w srodku lub oliwki tez smazone w panierce. ![]()
#4545 | |
Wtajemniczenie
|
A ja do p. Ani idę w czwartek
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu zapisała się też na NFZ, bo z tego co pamiętam bratanica miała przez długi czas zajęcia raz w tygodniu (plus ćwiczenia w domu). Możesz zacząc chodzić prywatnie, aby nie marnować czasu, a potem w styczniu już na NFZ. ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Rozeznanie
|
Śrubka narobiłaś mi ochoty na ten kotlet rzymski
![]() Co do sprzątania, to ja też już pomału zaczynam. Moje sprzątanie w szafach połączone będzie z przygotowaniem pokoiku dla Synka, bo w sumie i tak trzeba by było to zrobić, więc od razu za jednym zamachem będzie ![]() Eve fajny kolor włosów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zadomowienie
|
kropeczka- mówię Ci wspaniały jest (o ile ktoś lubi ser żółty). Jakiś miesiąc temu natkęłam się na przepis w Internecie i właśnie takiego sobie smaka narobiłam, że mówię - a co, spróbuję. A że jest banalnie łatwy, to udał się wyśmienicie. A Tż-owi tak posmakował, że na drugi dzień musiałam robić ten sam obiad
![]() lowczyni- oj bidulko...ale czego się nie robi dla dziecka. Do kiedy masz być na takiej diecie? Ja też proponuję zapisać się na NFZ do lekarza - nawet jako wiyta dodatkowa, bo co opinie dwóch specjalistów, to nie jedna ![]()
14.08.2010 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez srubka87 Czas edycji: 2011-12-09 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mleko możesz? Maślankę, kefir?
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2011-12-09 o 13:09 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 |
Wtajemniczenie
|
chodziłam tam na basen i szczerze polecam nawet na 4 kursach byliśmy super sprawa
![]() ![]() ![]()
#4551 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Wtajemniczenie
|
ejjjjjjjjjj no robicie smaka też mi się zachciało zrobić
![]() ![]() ![]()
#4553 |
Zadomowienie
|
kropeczka - do jajka możesz dodać trochę pieprzu i słodkiej papryki, chciaż ja dodaję też cayene, bo uwielbiam wszystko co ostre. Ja panieruję 3 razy (grubsza panierka zabezpiecza przed wypłynięciem sera), czyli jako, bułka, jajko, bułka, jajko, bułka i patelnia. Tłuszcz musi być rozgrzany. Smażę na takim średnim ogniu (ani mały - bo ser środku się nie rozpuści, ani duży, bo panierka się spali a ser nie rozpuści się). Jak panierka nabierze złocistego koloru, przewracam używając łopatki. Pod koniec smażenia może w niektórych miejscach lekko wypływać - to znak, że rozpuścił się. Jak kotlety nie dają oznak rozpuszcenia w środku (nie wypływa ser przez mikro szczeliny to czekam aż panierka zrobi się nieco ciemniejsza, to nie burzy walorów smakowych.
Mój sos czosnkowy na bazie jogurtu greckiego już przegryza się w lodówce. miczka- uwierz mi ja od rana myślę o obiedzie ![]() ![]()
#4555 |
Zakorzenienie
|
Joaaa - zrob sobie przerwe obiadowa.
![]() To bardzo niezdrowe czekac az sie zoladek do kregoslupa przyssie. ![]() Choinka ubrana wszystkim co mialam i zawiesilam tez drewnianego aniolka z sypialni. ![]() Tak sie zastanawiam - pierzecie reczniki przed pierwszym uzyciem? ![]()
#4556 |
Rozeznanie
|
Ja zawsze piore bo wtedy ładnie recznik pochalnia wilgoc...bez prania jest "śliski" i nie wyciera dobrze.
#4557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja piorę ręczniki, zresztą staram się wszystko nowe uprać przed założeniem czy użyciem bo nie wiadomo kto tego dotykał przy szyciu i co miał na rękach... no i bardzo lubię prasować ![]() a z ręcznikami to jest tak że czasem te nowe nie chłoną wody i trzeba je nawet parę razy przeprać żeby zaczęły spełniać swoją funkcję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Rozeznanie
|
Kotlety ze smazonego sera czasem robila moja mama ale dla mnie sa za tluste - wiadomo sam ser w sobie jest tlusty. A ja dodatkowo mam manie odsaczania na recznikach papierowych wszystko co smarzone, pieczone (np. kurczaka z piekarnika
![]() Laura znalazla swoj nowy ulubiony kacik. Klade ja na srodku pokoju a ona szybciutko raczkuje pod stol i tak siedzi....wlasnie zrobila pod nim kupke wiec lece ja przebrac ![]()
#4559 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny - bo wlasnie cos takiego o pochlanianiu wilgoci mi sie o uszy obilo.
![]() Musze wiec uprac ale poczekam na sloneczny dzien - wtedy schnie blyskawicznie. A dzisiaj jest wilgoc w powietrzu i moja bielizna wisi od rana a jakbym ja dopiero wyjela z wody. ![]()
#4560 |
Raczkowanie
|
eveewe kolor śliczny a Marysia tradycyjnie urocza
![]() ![]() Łowczyni -Może zajmij sobie kolejkę na rehabilitacji na styczeń tak czy inaczej,ma sensu za wszystko płacić .Ta twoja lekarka chyba się trochę zagalopowała z tymi umiejętnościami,Nikola ma przecież 3 m-ce dopiero i to chyba jeszcze niecałe ,prawda?moja miesiąc temu też się tak nie podnosiła a teraz już się na piąstkach opiera O takich pysznościach tu piszecie, a to wszystko to czego nie mogę jeść ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.