Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09) - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-26, 15:40   #4531
czekoczeko
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)

Cytat:
Napisane przez bernadeta85 Pokaż wiadomość
no i zamiast się uczyć na jutro to ja siedzę i przeszukuję internet.... teraz zastanawiam się nad piosenką na pierwszy taniec
http://www.youtube.com/watch?v=9CkKuA86Mis
poważnie zastanawiam się nad Celine Dion - Because you loved me taka prosta i taka o nas.... już kręci mi się łezka w oku
Cytat:
piosenka spokojna ale tak jak przesłuchałam pod kątem nieszczęśliwej miłości to w tekście nie doszukałam się mowy o niej..... mi się kojarzy raczej z podziękowaniem (taka o nas.....zwłaszcza że mój Tż opiekował się mną jak byłam naprawdę ciężko chora)
Mi sie kojarzy tak samo i tez bardzo mi sie spodobala.Uwazam ,ze jest sliczna i wzruszajaca.
Zaproponowalam ja rowniez mojemu TŻ'owi , ale cos krecil nosem i jednak na dzien dzisiejszy z dwoch opcji stanęlo na Seal'u.
http://kistek.wrzuta.pl/audio/atA29c...ss_from_a_rose
czekoczeko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 15:41   #4532
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajak66 Pokaż wiadomość
No właśnie wszędzie jest problem z tymi osobami u nas palnujemy tak ok 150- wiadomo może sie wykruszyć, ale może też przybyć, stąd jakby przez to odpadł Akropol miedzy innymi... Kobieta przez tel powiedziała mi, że do 200 os. w tych Kasztanach dzisiaj to sprawdze naocznie heh zrobie na jakimś polu pod namiotem i tak to się skończy
200 osób to tam chyba sobie na głowie siedzieć może
albo jak stoły będą ustawione na tanecznym parkiecie.
niestety właściciele lokali mają tą smutną przypadłość, że na niewielkiej powierzchni, jak najwięcej gości chcą stłoczyć.
musimy zachować rozsądek i same z tż ocenić sytuację.
zresztą sama się przekonasz, jak pojedziesz.
najlepiej, jak stoły będą ustawione, to wtedy możesz policzyć ile osób przy stole się mieści i jak to wszystko wygląda.
jakby coś może poszperam i znajde jakieś fotki z tamtego wesela i na maila Ci podrzucę.
Cytat:
Napisane przez czekoczeko Pokaż wiadomość
Widocznie ceny musialy pojsc w gore, bo pod Kasztanami juz jest cena 180/os.
Jak co roku ceny idą w górę.
nawet zamawiając salę na początku roku i w trakcie bywają znaczne różnice.
Oni zamawiali pod koniec 2008, my oglądając w styczniu 2009 usłyszeliśmy już 180 zł.
swoją drogą chyba w żadnej innej branży ceny tak szybko nie skaczą w górę.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 15:44   #4533
czekoczeko
Raczkowanie

Cytat:
Cena jest uzależniona od miesiąca, w maju jest taniej przynajmniej tak usłyszalam bo np. w tym roku w maju mają 2 wolne terminy, jakbym chciała jeszcze, więc być może faktycznie to "taniej" przekłada się na różnicę 30 zł. Mi jakoś cały czas po głowie i tak ten Kmicic gdzies krąży więc zobaczymy...
Mozliwe, ja dowiadywalam sie o pazdziernik, bo wtedy tylko ten miesiac pozostal wolny na 2010.
czekoczeko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 16:44   #4534
Ewa121
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowe PM-ki

Zachęcam do wpisywanie się na listę ślubów!!

DATY ŚLUBÓW
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1176

To ja poproszę Już tam jestem, ale tak ogólnie, a teraz już można mnie wpisać na 20.08.2011

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

swoją drogą chyba w żadnej innej branży ceny tak szybko nie skaczą w górę.
Ojj tak Ja jestem obecnie na etapie poszukiwania zespołu na 2011- masakra. Ceny jak z kosmosu, a różnice w porównaniu z 2009 dochodzą do 1000-1500 zł :/ Pomijając fakt, że niektóre JUŻ mają zajęty mój termin. Powariowali wszyscy. Niedługo 2 lata przed to będzie mało na organizację wesela.
P.S. Jakby ktoś był zainteresowany to mogę wkleić listę zespołów, do których dzwoniłam i ich ceny na 2011.
Ewa121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 16:56   #4535
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koniczyna111 Pokaż wiadomość
A mi pani przy zamawianiu sukni powiedziała, że nie odda mi sukni wcześniej niż kilka dni przed ślubem, bo ponoć każda PMka potrafi schudnąć kilka centymetrów w obwodzie i to właśnie w ostatnim tygodniu -ponoć stres zżera i wtedy istnieje ryzyko, że suknia się wydłuży i można ją sobie przydeptywać, co na pewno wygodne nie jest. A w dniu ślubu komfort i wygoda jest najważniejsze Ja na początku byłam z deka przerażona, bo wolałam mieć suknie już w domu trochę wcześniej niż dwa dni przed ślubem. Ale pani mnie uspokoiła i powiedziała, że w dniu odbioru jest jeszcze przymiarka i można ją dopasować w razie gdyby stała się za luźna i nie ma sensu, żeby przez ten czas wisiała w domu i się kurzyła. No więc nie miałam wyjścia jak pani zaufać.
Ja bym chciała mieć suknię w domu jakieś 2 tygodnie przed ślubem. Do tej pory wahań wagi związanej ze stresem nie miałam (zresztą czym tu się stresować ), więc może i przed ślubem mnie nie ubędzie No zobaczymy, mam jeszcze sporo czasu żeby pomyśleć.

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
Zamówiłam kolor biały. Zawsze chciałam mimoże jakaś pani w salonie stwierdziła że za blada jestem do bieli i że muszę się opalić...taaa...z moim uczuleniem na słońce to ja dziękuję za opaleniznę - wolę być blada.
Co do mojej sukni to jest tak że pani mnie mierzyła aby sprawdzić jaki rozmiar zamówić. Potem na pierwszej przymiarce będą suknię dopasowywać do mnie - wtedy mam już przyjść w butach, bieliźnie. Ja planuję niski obcas bo wysokie po prostu mnie męczą a i tak nie będę wyglądać na wyższą...Tż ma prawie 190 cm...więc ja przy swoich 164 to się mogę Mu pod pachę schować
A co do welonów to sztywny sterczący welon w ogóle nie będzie pasował musisz poszukać odpowiedniego.
Moim zdaniem, jeśli ktoś jest blady, to właśnie biel mu pasuje. Ja sama jestem bladzioch, do tego mam zimny typ urody, więc tylko biel wchodziła u mnie w grę.
Mi też zależy na wygodnych butach, ale też i na efektownych. Takie mini obcasiki albo szpileczki mi się nie podobają. Wygoda nie tyle zależy od wysokości obcasa, co od jego profilu, podeszwy itp. Na ostatnim weselu miałam buty 10cm i spokojnie do rana w nich tańczyłam (a inne dziewczyny, które miały obcasy ok. 3-5cm pozmieniały buty na japonki lub pod koniec tańczyły boso ).
Chyba właśnie większość sukni jest tak dopasowywana - pani mierzy ogólnie, żeby wiedzieć jaki rozmiar zamówić, a resztą zajmuje się krawcowa. Dziękuję za odpowiedź. Chciałam się upewnić, że to dokładne wymierzenie oznaczało, że suknia będzie od razu szyta pode mnie.

Cytat:
no i zamiast się uczyć na jutro to ja siedzę i przeszukuję internet.... teraz zastanawiam się nad piosenką na pierwszy taniec
http://www.youtube.com/watch?v=9CkKuA86Mis
poważnie zastanawiam się nad Celine Dion - Because you loved me taka prosta i taka o nas.... już kręci mi się łezka w oku
Piosenka mi się podoba, myślę, ze na pierwszy taniec byłaby fajna.

Ja na chwilę obecną chciałabym trochę żartobliwie podejść do pierwszego tańca (pewnie jeszcze mi się odmieni). Nie chcę kuśtykania w miejscu do wzruszającej muzyki, nie chcę tańca z gwiazdami (gdybyśmy z TŻ naprawdę umieli tańczyć, to zdecydowałabym się na tą opcję, ale że nie umiemy, to w naszym przypadku sztucznie by to wyglądało). Na chwilę obecnym na pierwszym miejscu jest u mnie piosenka Shazzy Tak bardzo zakochani Chce się śmiać i rozluźnić, a nie wzruszyć.

Cytat:
Napisane przez martitttaaa Pokaż wiadomość
lubelskie salony raz w listopadzie i drugi raz na początku stycznia obeszłam wszystkie.. omierzyłam sie jak szalona..i szczerze mówiąc mam już dosyć ;( a tę suknię mierzyłam przy okazji wizyty w Wa-wie.. boooska jest!! tylko cena fakt baaaardzo odstrasza
Martitttaaa, jeśli jest boska to może warto nad nią pomyśleć. Wiadomo, że cena (wolę się jej nie domyślać) jest dużo wyższa od innych, ale taką markową suknię łatwo potem sprzedać, więc kwota częściowo może Ci się zwrócić.
Ja za swoją suknię zapłaciłam (z rabatem 10% w Demi) ok. 2600PLN, suknia jest rzeszowskiej firmy Atelier Sposa. Wiem, że jej nie sprzedam, a jeśli już, to bardzo tanio. Z kolei inna wizażanka kupiła w podobnym stylu suknię La Sposy (właśnie w Madonnie), kosztowała ona ok. 5tys, ale praktycznie od razu po zakupie ma na nią nabywczynię za jakieś 2500zł.

Dziewczyny, myślicie, że taki welon będzie pasował do mojej suknii? Wiecie może jaki to materiał? Może macie jakiś pomysł na bolerko? Ani atłas, satyna, ani koronka do niej nie pasuje. Spodobało mi się bolerko tego typu (tylko fason z długim rękawem), tylko nie wiem gdzie taki materiał znaleźć i czy nie będzie zbyt strojnie (buty też bym chciała srebrne i błyszczące, do tego suknia ma zdobienia).

Zdjęcie 1 - welon, Zdjęcie 2 - suknia, Zdjęcie 3 - bolerko, Zdjęcie 4 - zdobienia sukni.

Edytowane przez tikida
Czas edycji: 2010-01-26 o 18:08
tikida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 17:00   #4536
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewa121 Pokaż wiadomość
Ojj tak Ja jestem obecnie na etapie poszukiwania zespołu na 2011- masakra. Ceny jak z kosmosu, a różnice w porównaniu z 2009 dochodzą do 1000-1500 zł :/ Pomijając fakt, że niektóre JUŻ mają zajęty mój termin. Powariowali wszyscy. Niedługo 2 lata przed to będzie mało na organizację wesela.
Ewa a nie myślałaś o DJu??
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 17:07   #4537
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość

Moim zdaniem, jeśli ktoś jest blady, to właśnie biel mu pasuje. Ja sama jestem bladzioch, do tego mam zimny typ urody, więc tylko biel wchodziła u mnie w grę.
Mi też zależy na wygodnych butach, ale też i na efektownych. Takie mini obcasiki albo szpileczki mi się nie podobają. Wygoda nie tyle zależy od wysokości obcasa, co od jego profilu, podeszwy itp. Na ostatnim weselu miałam buty 10cm i spokojnie do rana w nich tańczyłam (a inne dziewczyny, które miały obcasy ok. 3-5cm pozmieniały buty na japonki lub pod koniec tańczyły boso ).
Chyba właśnie większość sukni jest tak dopasowywana - pani mierzy ogólnie, żeby wiedzieć jaki rozmiar zamówić, a resztą zajmuje się krawcowa. Dziękuję za odpowiedź. Chciałam się upewnić, że to dokładne wymierzenie oznaczało, że suknia będzie od razu szyta pode mnie.

Dziewczyny, myślicie, że taki welon będzie pasował do mojej suknii? Wiecie może jaki to materiał? Zdjęcie 1 - welon, Zdjęcie 2 - suknia. Może macie jakiś pomysł na bolerko? Ani atłas, satyna, ani koronka do niej nie pasuje.
U mnie obcas ma znaczenie bo mam problemy z kolanami... poza tym butów i tak nie będzie prawie w ogóle widać spod sukienki

A co do welonu wg mnie jest idealny i właśnie takiego powinnaś szukać do swojej sukni
Cytat:
Napisane przez Pastelaa Pokaż wiadomość
Telka suknia jest śliczna! I tak na marginesie przypomina mi trochę moją tzn. nie ma falban, ale jakieś elementy wspólne są chyba w gorsecie. Też jest z Demi więc nie dziwne heeh
Dziękuję Pastelo

Szczęśliwi

Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 17:09   #4538
Ewa121
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
Ewa a nie myślałaś o DJu??
Hmm no właśnie trochę myślałam i ja to chyba jednak z "tradycjonalistek" jestem - jak wesele to zespół Tak samo Tż. I nasze rodziny. Więc chyba jednak zostanie zespół. Tylko teraz jaki :/
Stary 2010-01-26, 17:21   #4539
ajak66
Przyczajenie

hm...a że tak się spytam dla ścisłości i wyjaśnienia ten skrót "Tż" jak się go rozszyfruje to brzmi jak? bo na wszystkie strony go rozkładam i nic zbyt logicznego mi nie wychodzi
ajak66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 17:24   #4540
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koniczyna111 Pokaż wiadomość
Maciejka, ja mam ten sam problem!!! Plan był 120 osób max (choć spodziewałam się ok. 90, no jak by było 100 to byłabym szczęśliwa!!), a teraz na liście gości TŻ pojawiło się więcej niż dwa razy tyle gości, niż była mowa na początku Co prawda mój TŻ mnie uspokaja, że na liście są również osoby, kóre będą proszone tylko na ślub, ale cały czas nie mamy kiedy nad tym siąść i tej listy dopracować. Więc trochę się stresuję, że lokal będzie za mały, a nie wyobrażam sobie na 4 miesiące przed ślubem szukać nowego lokalu
Oho..to widzę, że nie jestem odosobnionym przypadkiem. Tylko u mnie to z mojej strony się grono gości powiększa..Tylko jakoś weny nie ma, żeby siąść i spisać konkretnie którzy goście.

Cytat:
P.S. Jakby ktoś był zainteresowany to mogę wkleić listę zespołów, do których dzwoniłam i ich ceny na 2011.
Ja zespołu nie poszukuje ale ceny z ciekawości chetnie poznam

Cytat:
Ja na chwilę obecną chciałabym trochę żartobliwie podejść do pierwszego tańca (pewnie jeszcze mi się odmieni). Nie chcę kuśtykania w miejscu do wzruszającej muzyki, nie chcę tańca z gwiazdami (gdybyśmy z TŻ naprawdę umieli tańczyć, to zdecydowałabym się na tą opcję, ale że nie umiemy, to w naszym przypadku sztucznie by to wyglądało). Na chwilę obecnym na pierwszym miejscu jest u mnie piosenka Shazzy Tak bardzo zakochani Chce się śmiać i rozluźnić, a nie wzruszyć.

Dziewczyny, myślicie, że taki welon będzie pasował do mojej suknii? Wiecie może jaki to materiał? Zdjęcie 1 - welon, Zdjęcie 2 - suknia. Może macie jakiś pomysł na bolerko? Ani atłas, satyna, ani koronka do niej nie pasuje.
aa shazza.. jak ja uwielbiałam tą piosenke Gdzie ja mam jej kasety

Myślę, że ten welon będzie super pasował. Materiał to może szyfon. hmm bolerko... to może być ciężka sprawa.. chyba nie pomogę
Stary 2010-01-26, 17:31   #4541
Ewa121
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość

Ja zespołu nie poszukuje ale ceny z ciekawości chetnie poznam
Proszę bardzo :
Volare Band - 3500
Fiesta - 3500(jeśli do końca stycznia podpisze się umowę), od lutego: 4000
Hilo - 300zł/h czyli 3000 min.
Walter Band - 3500
Benefis - 3500
Amigos - 3700
Kaktus - 3800
Remedium - 3400
Gravit - 3500
Simon - 4800 !!
SK-1 - 3800
Amulet - 4000
Avis - 5000 (tu tak dla porównania zadzwoniłam, wiedziałam, że będzie dużo :P)

Po którymś telefonie już się zdenerwowałam i nawet demo nie słuchałam tylko najpierw dzwoniłam na ślepo, a potem jeśli cena byłaby satysfakcjonująca przesłuchałabym demo...

EDIT: aha, ceny za 1 dzień oczywiście

Edytowane przez Ewa121
Czas edycji: 2010-01-26 o 17:34
Stary 2010-01-26, 17:36   #4542
bernadeta85
Rozeznanie

Skoro rozmawiamy o welonie.... jak dziewczynki myslicie jaki welon pasuje do mojej sukni?? sama już nie wiem...

http://s10.suwaczek.com/20100410650113.png
bernadeta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 17:45   #4543
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
hm...a że tak się spytam dla ścisłości i wyjaśnienia ten skrót "Tż" jak się go rozszyfruje to brzmi jak? bo na wszystkie strony go rozkładam i nic zbyt logicznego mi nie wychodzi
Towarzysz życia

Cytat:
Proszę bardzo :
Volare Band - 3500
Walter Band - 3500
Benefis - 3500
Amigos - 3700
Kaktus - 3800
Remedium - 3400
Gravit - 3500
Simon - 4800 !!
SK-1 - 3800
Amulet - 4000

Po którymś telefonie już się zdenerwowałam i nawet demo nie słuchałam tylko najpierw dzwoniłam na ślepo, a potem jeśli cena byłaby satysfakcjonująca przesłuchałabym demo...

To niewiele te ceny podrosły w porównaniu z tym rokiem. Nie znam cen na ten rok tych zespołów, jedynie widzę, że Simon podniósł o 300 zł. Ja za swój zespół płacę 3500 zł, a nie jest jakiś zbytnio znany.
Już wiecie na jaki zespół się zdecydujecie?

Cytat:
Skoro rozmawiamy o welonie.... jak dziewczynki myslicie jaki welon pasuje do mojej sukni?? sama już nie wiem...
Moim zdaniem na pewno dłuższy niż tren, taki hiszpański by pasował, bo masz trochę koronki na sukni, ale tak bez przeładowania, a koło twarzy tzn. dekolt nie ma jej wcale, więc ładnie by wyglądało.
A Ty o jakim myślałaś?

Słyszałyście to???
http://www.youtube.com/watch?v=zrkZPWRHNDM
Podobno to hit

Edytowane przez ana_01
Czas edycji: 2010-01-26 o 17:46 Powód: literówka
ana_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 17:50   #4544
bernadeta85
Rozeznanie

Cytat:

Moim zdaniem na pewno dłuższy niż tren, taki hiszpański by pasował, bo masz trochę koronki na sukni, ale tak bez przeładowania, a koło twarzy tzn. dekolt nie ma jej wcale, więc ładnie by wyglądało.
A Ty o jakim myślałaś?

Słyszałyście to???
Podobno to hit
świetne

co do welonu to zastanawiałam się nad krótkim bo tren będzie naprawdę długi (ale po ślubie jak już dotrzemy na salę to będzie odpięty) podobają mi się długie gładkie bez żadnych ozdób tiulowe leciutkie mgiełki ale sama nie wiem czy nie zaplączę się w tych wszystkich warstwach materiałów....

http://s10.suwaczek.com/20100410650113.png
bernadeta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 17:51   #4545
ami131
Przyczajenie

Witam . Ja również chciałabym dołączyć do Waszego grona. Ślub biorę 7 sierpnia 2010. W tej chwili zaczynam się rozglądać za suknią. Czy któraś z Was słyszała o salonie sukien Yvette na Bernardyńskiej? Mają bardzo konkurencyjne ceny, i szyją podobną wszystko, ale zastanawiam sie jak z jakością sukien....
ami131 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 17:52   #4546
Ewa121
Raczkowanie

Cytat:

To niewiele te ceny podrosły w porównaniu z tym rokiem. Nie znam cen na ten rok tych zespołów, jedynie widzę, że Simon podniósł o 300 zł. Ja za swój zespół płacę 3500 zł, a nie jest jakiś zbytnio znany.
Już wiecie na jaki zespół się zdecydujecie?
Nie wiem jak z tym rokiem, ja się przeraziłam porównaniem z 2009. Trochę znajomych i rodziny się żeniło (no i czytałam ten wątek ), więc znałam mniej więcej ceny i w większości przypadków były one jednak sporo niższe.
Jeszcze nie wiemy :/ Na razie czekamy na płytkę demo od takiego zespołu z lubartowa, w którym gra brat mojej koleżanki. Oni nam pewnie zaproponują atrakcyjniejsze warunki No i wciąż szukamy... Głównie wśród takich mniej znanych zespołów - znajomych znajomych, itp. Na zespół jesteśmy w stanie przeznaczyć tak do 3000 max ...
Stary 2010-01-26, 18:09   #4547
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

Słyszałyście to???
Podobno to hit
: hahaha:
ANA!!! muszę to dopisać do listy i wysłać zespołowi
Ty to zawsze coś wymyślisz
Prawdziwa Disco Polo Girl

Zapraszam
Stary 2010-01-26, 18:15   #4548
tikida
Rozeznanie

Cytat:
U mnie obcas ma znaczenie bo mam problemy z kolanami... poza tym butów i tak nie będzie prawie w ogóle widać spod sukienki

A co do welonu wg mnie jest idealny i właśnie takiego powinnaś szukać do swojej sukni

Dziękuję Pastelo
O kolana trzeba dbać, więc w takiej sytuacji wiadomo, że lepiej nie ryzykować. Ale buty spod sukienki widać, ja zawsze zwracam na nie uwagę

Cytat:
Myślę, że ten welon będzie super pasował. Materiał to może szyfon. hmm bolerko... to może być ciężka sprawa.. chyba nie pomogę
Dzięki, pójdę może ze zdjęciem do tego salonu gdzie kupiłam suknię i zapytam, czy mogliby mi zaproponować tego typu welon.
Dodałam jeszcze zdjęcie bolerka, które znalazłam. Cieszę się, że mam dużo czasu, może uda mi się na coś trafić w normalnym sklepie (bo w salonie to tylko standardowe materiały).

Cytat:
Mi też się ta suknia widzi z hiszpańskim welonem.

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
No koniecznie, takiego hita nie może zabraknąć zaczęłam słuchać, ale po 30 sekundach wymiękłam.
Stary 2010-01-26, 18:29   #4549
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
świetne

co do welonu to zastanawiałam się nad krótkim bo tren będzie naprawdę długi (ale po ślubie jak już dotrzemy na salę to będzie odpięty) podobają mi się długie gładkie bez żadnych ozdób tiulowe leciutkie mgiełki ale sama nie wiem czy nie zaplączę się w tych wszystkich warstwach materiałów....
To musiałby być krótki, odpada taki np do połowy trenu. Więc albo krótki albo dłuższy tren Taka mgiełka też jest oki, ja lubie welony albo gładkie, czyste albo z koronką taką bogatą. Zawsze możesz mieć dwa welony- jak odepniesz tren to i krótki welon możesz zostawić, a długi zdjąć.

Cytat:
Nie wiem jak z tym rokiem, ja się przeraziłam porównaniem z 2009. Trochę znajomych i rodziny się żeniło (no i czytałam ten wątek ), więc znałam mniej więcej ceny i w większości przypadków były one jednak sporo niższe.
Jeszcze nie wiemy :/ Na razie czekamy na płytkę demo od takiego zespołu z lubartowa, w którym gra brat mojej koleżanki. Oni nam pewnie zaproponują atrakcyjniejsze warunki No i wciąż szukamy... Głównie wśród takich mniej znanych zespołów - znajomych znajomych, itp. Na zespół jesteśmy w stanie przeznaczyć tak do 3000 max ...
oj w porównaniu z 2009 to naprawdę widać różnice. Owocnych poszukiwań!

Cytat:
Ja też to przewiduje w swoim repertuarze weselnym Już znam prawie tekst na pamieć

Cytat:

Dzięki, pójdę może ze zdjęciem do tego salonu gdzie kupiłam suknię i zapytam, czy mogliby mi zaproponować tego typu welon.
Dodałam jeszcze zdjęcie bolerka, które znalazłam. Cieszę się, że mam dużo czasu, może uda mi się na coś trafić w normalnym sklepie (bo w salonie to tylko standardowe materiały).
Oj, nie zauważyłam bolerka. Ten, który dołączyłaś jest baardzo ładny, on z jakimiś świecidełkami jest, tak? Piękny i jest i pasowałby do sukni, bo suknia nie ma wielu ozdób. Tylko pytanie czy znajdziesz coś takiego fajnego w naszych sklepach
Stary 2010-01-26, 18:30   #4550
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę bardzo :
Volare Band - 3500
Walter Band - 3500
Benefis - 3500
Amigos - 3700
Kaktus - 3800
Remedium - 3400
Gravit - 3500
Simon - 4800 !!
SK-1 - 3800
Amulet - 4000

Yy..ja za swój płacę 2 tys...więc dla mnie szok
Cytat:
Mi się wydaje że powienien być raczje krótki - taki max do tyłka bo masz imponujący tren myslę że powinnaś spróbować przymierzyć i welon z koronką i bez, ale wg mnie raczej bez z tym że może taki dwuwarstwowy

Ana hicior wymiata!!! i ta "zarżnięta świnia" mnie rozwaliła

Cytat:
Napisane przez ami131 Pokaż wiadomość
Witam . Ja również chciałabym dołączyć do Waszego grona. Ślub biorę 7 sierpnia 2010. W tej chwili zaczynam się rozglądać za suknią. Czy któraś z Was słyszała o salonie sukien Yvette na Bernardyńskiej? Mają bardzo konkurencyjne ceny, i szyją podobną wszystko, ale zastanawiam sie jak z jakością sukien....
Witaj może powiesz nam jeszcze jaką salę zamówiliście na jakim etapie przygotowania co do sukien to nie wiem niestety.

Szczęśliwi

Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 18:58   #4551
ami131
Przyczajenie

Przygotowania do ślubu zaczęliśmy w listopadzie, wiec załatwione mamy już całkiem sporo. Przyjęcie będzie w Labiryncie w Świdniku. Zespół (z polecenia znajomych) o którym praktycznie nie ma żadnej informacji na necie. Fotografa i kamerzystę z Poniatowej (Studio Foto-Video). A teraz sobie biegamy na nauki na Poczekajkę i odliczamy czas
ami131 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 19:03   #4552
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałyście to???
Podobno to hit
wymiękłam.....
zarżnięta świnia mnie powaliła, tak bardzo aż straciłam wenę...
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 19:17   #4553
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Oj, nie zauważyłam bolerka. Ten, który dołączyłaś jest baardzo ładny, on z jakimiś świecidełkami jest, tak? Piękny i jest i pasowałby do sukni, bo suknia nie ma wielu ozdób. Tylko pytanie czy znajdziesz coś takiego fajnego w naszych sklepach
Bolerko później dostawiłam Chyba są tam świecidełka. Nie wiem czy znajdę coś fajnego, ale będę szukać.
Stary 2010-01-26, 19:33   #4554
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Słyszałyście to???
Podobno to hit
Hehehehe : hahaha:..niezła nuta..hehehe..aż się popłakałam ze śmiechu

Widzę coraz więcej PM na 2011 Witam witam

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

Edytowane przez ona911
Czas edycji: 2010-01-26 o 19:35
ona911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 19:48   #4555
ona911
Rozeznanie

tikida a może takie..tylko ja bym zmieniła rękawki na 3/4..ale takie proste i delikatne..a Twoja sukienusia ma dośc mocne zdobienia na górze więc moim zdaniem fajnie by to wyglądało

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 19:50   #4556
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

Mi się wydaje że powienien być raczje krótki - taki max do tyłka bo masz imponujący tren myslę że powinnaś spróbować przymierzyć i welon z koronką i bez, ale wg mnie raczej bez z tym że może taki dwuwarstwowy
a mi się wydaje, że taki do połowy pleców będzie lepszy.
bo takie do tyłka to dla mnie bez wyrazu są i takie dyndające bez sensu.

Cytat:
Napisane przez ami131 Pokaż wiadomość
Przygotowania do ślubu zaczęliśmy w listopadzie, wiec załatwione mamy już całkiem sporo. Przyjęcie będzie w Labiryncie w Świdniku. Zespół (z polecenia znajomych) o którym praktycznie nie ma żadnej informacji na necie. Fotografa i kamerzystę z Poniatowej (Studio Foto-Video). A teraz sobie biegamy na nauki na Poczekajkę i odliczamy czas
a ślub też na poczekajce?
wiecie co moja mama wczoraj zrobiła na wizycie duszpasterskiej.
przyszedł ksiądz z mojej nowej parafii (sw. wojciech) wcześniej od lat "należeliśmy do poczekajki i tam też będzie ślub
i ks pyta czy żadna z córek nie wychodzi za mąż??
a moja mama na to, że NIE
i dobrze, ze tak powidziala, bo jeszcze by sobie zapisał i jakieś ale by było, że nie w parafii będzie ślub.
nawet po zezwolenie poszlismy do parafii tż, żeby nam bez problemu dali, bo u mnie chcieliby wystawić licencję co najwyżej za którą płaci się jak za normalny ślub.

Tikida a mi się to bolerko za specjalnie nie podoba. za bogate jest i w moim odczuciu przytłoczyłoby suknię. bo w sukni góra przepiękna

Zapraszam
Stary 2010-01-26, 20:29   #4557
Magda_84
Rozeznanie

Kurcze widzę że zespoły strasznie drogie nie stać mnie, chyba na serio Dj lepszy
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 20:38   #4558
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę bardzo :
Volare Band - 3500
Walter Band - 3500
Benefis - 3500
Amigos - 3700
Kaktus - 3800
Remedium - 3400
Gravit - 3500
Simon - 4800 !!
SK-1 - 3800
Amulet - 4000

ja mam zespół z tej listy, po czerwcu powiem czy polecam czy nie
Stary 2010-01-26, 21:00   #4559
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez potterowna Pokaż wiadomość
Tak jak pisałam uroczystość bardzo skromna do 30 osób - zatem nie potrzebuje jakieś wielkiej sali typowo weselnej. Zastanawiam się na "Magia" i "Ulicami Miasta" na Starym Mieście, ale nie znam nikogo kto miałby tam organizowane przyjęcie.
Będę wdzięczna za każdą pomoc
Moi znajomi robili w Magii przyjęcie dla najbliższych po ślubie cywilnym i byli bardzo zadowoleni

Cytat:
Słoneczko jak słoneczko będę wdzięczna jeśli będzie ja się bardziej boje jakiejś śnieżnej brei takiej ciapcia-lajdzi bo takiej pogody nie cierpię.... bolerko będzie ale teraz poważnie rozważam wypożyczenie lub nawet kupno jakiejś etolki lub bolerka pluszowego bo ja straszny zmarzluch jestem niestety
Bernadeta emocje Cię rozgrzeją, jestem pewna

Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka

oshinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 21:04   #4560
Ewelka1982
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki
Zmierzyłam dzisiaj kolejnych 50 sukienek az trafiłam do Regina Diamante i znalazłam swoją sukienkę Oto ona: http://www.reginadiamante.pl/data/pr...f001412768.jpg
Co prawda zdjecie nie odzwierciedla rzeczywistości ale na mojej sylwetce wyglada super Taka prosta Do tego mają w tym salonie wypożyczanie czyli mogłam ja wziaść za 50% ceny ze sklepu lub dostać całkiem nową i po ślubie oddać i zapłacic 30% mniej i na tą druga opcję się zdecydowałam welon dostałam gratis. Cieszę sie że mam to juz za sobą Kamień spadł mi z serca Pozdrawiam i przesyłam wszystkim buziaki
Ewelka1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości