|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
A oto moje zakupy
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Pop ale sie teraz zdołowałam, jak Ty uważasz że jesteś gruba to co inni maja powiedzieć
![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Ja czekam aż mi tż auto zatankowane podstawi i jade z dziecmi na jeziorko, posiedzę sobie w cieniu z młodszym i popilnuję starszego. Przecież sześciolatek to ze mną się zanudzi, za mały żeby samodzielnie na podwórko wyjść, a sam sie bawić też nie chce bez końca
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia- Ale Ty jesteś WYSOKA!! A ja to taki kurdupel -161cm. Więc u Ciebie L to jak u mnie M. I też widziałam Cię na zdjęciach i też nie powiedziałabym abyś była gruba.
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Na 15 lipca mamy umówionego chirurga. Ja już cała w strachu jak myślę że powie że trzeba erwiemu skórkę na siusiaku nacinać
---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
, i tak się tym cieszę dopuki nie ubiorę czegoś bardziej obcisłego![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- A własnie teraz tak spojrzałam że zbliżamy się na liczniku do 5000
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
nawet jak tak powie to dobrze, lepiej teraz niz pozniej, pisalam wam, moj tz mial 2 lata temu zabieg to miesiac pozniej jeszcze go bolalo, a u dzieciaczka goi sie jednak szybciej
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- pop ja chicco w sprayu kupilam w hurtownii dzieciecej ![]() a my mamy dzis gosci z Londynu - przyjedzie kuzynka ktora ma roczna niunie ![]() Co do chrzesntch jestem zdania ze nawet jesli ktos przypomina to moze teaz dlatego zeby dziecku nie bylo przykro, ja tak czy tak bym nie odmowila, ja nie lubie bardzo michala siostry a on jest chrzestnym( tzn w niedziele bedzue) On tez wie ze jego siostra sie zachowuje jakby byla z jakiejs innej planety i sam nie przepada za nia za zbytnio ale to nie wina dziecka.
|
|
#4536 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja o mało na zawał wczoraj nie padłam....moja najlepsza koleżanka miała z francji wczoraj na wakacje przyjechać (min. na chrzciny kubusia) i ja byłam pewna że jak zawsze leci samolotem...no i na necie czytałam, że w niemczech rozbił się autobus wiozący polaków z francji...i ja jej smsa wysłałam, że dobrze, że przyleci samolotem, bo się autobus rozwalił, a ona po kilku godzinach mi odpisała, że właśnie w nim była POP, drcon - ciuszki przesłodkie
|
|
#4537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Darusia, może coś więcej opowiesz o tym sprayu
![]() Cytat:
no, no z Oliwki to mała modnisia rośnie ![]() Cytat:
Ale nie jestes sama moich większość rzeczy jest na mnie zamała. Ostatnio też byłam na zakupach, przymierzałam je w sklepie. A w domu to każda fałdka była uwidoczniona Teraz te rzeczy czekają na lepsze czasy ![]() ------ dzisiejsza noc to była jakaś masakra. Mały prawie w ogóle nie spał - budził się co 1-1,5h, zanim zasnął to się kręcił. I jeszcze z godzinę za komarem się uganiałam bo wleciał z drugiego pokoju . Jestem cholernie zmęczona, głowa mnie boli z niewyspania. jeszcze trochę to się zajadę na maksa. ![]() A wiecie może czy chrzestny musi być pełnoletni? czy wystarczy że był bierzmowany? |
||
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
no to teraz będę napędzać sobie schizę-Gabrysia w wieku 15 tygodni ważyła 5300....teraz mamy 16tż i nie wierzę że jest wiecej niż 5500.
![]() ![]() megi, co masz zrobić na ból karku nagły? WYLUZOWAĆ-jeszcze będziesz w ciąży, zobaczysz! machaj,PoP-Wasze dzieciaczki słodkie strasznie! PoP, ależ z Ciebie laska jest łyżeczka majeranku to jeszcze da radę, ale łyżeczka kminku NIGDY W ŻYCIU-shaftowałabym się natychmiast! pl-madzia, mój bratanek też miał zabieg na siusiaczku jak był malutki i tak jak piszesz, nie ma ani śladu ani tego prawie nie pamięta-wszystko jest w porządku! baobabku-cyckowe dzieci inne pokarmy po 4 miesiacu czy po 6?????oszaleje z Wami ![]() MAMY BUTELKOWE: w jakiej pozycji trzymacie maleństwa podczas karmienia? Tzn. czy leżą na płasko czy trochę pod kątem? Pytam o to, bo wczoraj wieczorem prawie zeszłam z tego świata! Karmię Gabrysię butlą jak co wieczór, zwykle wtedy już zasypia i zasypiając czasem się trochę zakrztusi i wczoraj też tak było, ale wczoraj (aż mnie ciarki przechodzą) nie mogła odkaszlnąć i złapać oddechu, aż się rozbudziła, zrobiła się czerwona lekko na buzi, otworzyła oczka baaaardzo szeroko, utkwiła wzrok w jednym punkcie i nie mogła załapać oddechu!!!! Dla mnie świat się zatrzymał na te...nie wiem 2-3 sekundy! Ja nawet nie pamiętam co zrobiłam poza tym,że wydarłam się żeby TZ przybiegł. Oczywiście mała zaczęła oddychać, a TZ potem powiedział, że zrobiłam wszystko co trzeba-przechyliłam głową w dół i klepałam po plecach, ale ja NAPRAWDĘ TEGO NIE PAMIĘTAM! Do końca karmienia ryczałam nad nią jak bóbr, a jak skończyla jeść to miałam ochotę trzymać ją na rękach całą noc i nie wypuszczać na sekundę. Nikomu tego nie życzę-ja sama złapałam oddech chyba po jakiejś minucie, serce mi normalnie zamarło. Poryczałam się potem solidnie, a w nocy miałam jakieś dziwne sny, ze ja się duszę, budziłam się ze łzami w oczach, rano poduszka mokra, ja niewyspana, nie spałam od 4 do 5.30-nie mogłam zasnąć i słuchałam czy oddycha. Nie chcę powtórki,więc pytam-jak trzymać dziecko jedzące z butelki prawie na śpiąco???
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
pod katem, biore mala na kolana, jedna noga wyzej druga nizej , glowke ma wyzej taki troszke polsiad marny...
nie wiem czy drcron ale ja mam mleczko w sprayu, wczesniej mialam nivea i to takie geste bylo- fatalnie, az mala biala powloke na skorze miala, ten ma duzo fajniejsza konsystencje a filtr ten sam-30
|
|
#4540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My lenke karmimy tak: ja na poręczy fotela mam na stałe poduszke jaska i ona połową ciałka lezy na tej poduszce a reszta no moich kolanach.Główke ma wiec wyzej, ale to taka półleżca pozycja. Nie wiem czy dobrze opisałam. A mój mąż na tej poduszce kładzie ręke a mała ma glówke w zgięciu łokcia i tez tak lezy pod kątem. Moja czesto włsnie podsypia przy jedzeniu-szczególnie po kąpieli.Ale jej pukamy lekko w butle i jakos je (chyba ze ma odpad totalny) No w kazdym badz razie główka zawsze wyzej powinna byc
|
|
|
#4541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I naprawdę laska z niejJa małą trzymam pod kątem - nie karmię na leżąco Ale teraz to ona często własna śliną się krztusi - ślinotok ma straszny.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-07-02 o 10:25 |
||
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
moja tak samo sie slini, normalnie banki ze sliny robi , tez sie zawsze staramy zeby glowke miala wyzej
o jejku mam takiego lenia ze szok- normalnie sprzatam na raty, troche posprzatam , zajrze do was, posprzatam i znow zajrze do was;p
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karmie go podobnie jak dziewczyny nigdy na leżąco---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- mój ma to samo własną śliną się krztusi to dziwne bo u nas chybaa za wcześnie na zęby
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Co do trzymania, to jak zaczęły się te pierwsze upały to małemu się strasznie główka pociła od mojej ręki - karmiłam go na kolanach w pozycji pół siedzącej - i od tamtej pory karmię go albo w leżaczku, albo na podusi - jaśku ma główkę - czasem się zakrztusi, ale sam sobie odkaszlnie, zaśmieje się i je dalej - mam smoczki Lovi mini, one są do 3 m-ca, zakupiłam już te od 3 m-ca midi, ale jeszcze mu nie dałam, bo ładnie ciągnie z tych małych dziurek
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś nie sprzątam za 30 minut ćwiczenia i już mam stresa
![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- jak wy to liczycie ? moj sie urodził 10-04 wiec jutro bedzie miał 12 tyg czyli 3 miesiące <skończone?> tak ? ja już nie wiem ....
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczy bierzmowany, więc chyba 16 lat
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
czyli jeszcze 4 tyg i bede mogła mu wprowadzać inną dietę
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Drcron i POP zakupy śliczne ja jutro poszaleje
|
#4548 |
|
Raczkowanie
|
w nocy karmie tak; jedna noga polozona na drugą i na tej nodze wyzej mam ręke i mała ma głowe w zgięciu łokcia. W dzien jada róznie, albo własnie w tej pozycji albo w leżaczku w pozycji półleżącej albo jak ma kaprys to leży :/
Moja niunia tez ma ślinotok, pediatra powiedziała ze dziąsełka szykują się do ząbkowania, ja ponoc szybko miałam pierwszego zęba a tz (do którego ona jest podobna jak dwie krople wody) miał 4,5 miecha. Czekam na lekarza ma byc do 12. Wiecie ze są juz mamusie marzec kwiecien 2011???
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Będzie trudno bo tradycja nakazuje wręcz nie odmawiać dziecku, ale przecież to nie dziecku odmawiamy tylko rodzicom. Ciężkie zadanie i szczerze mówiąc nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji, czy sama bym potrafiła odmówić. Radzić jest łatwiej .
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
jesteście na facebooku ?
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
dziecku sie odmawia bo mamy byc chrzesnym-chrzestna dziecka a nie rodzicow, z wiadomych przyczyn maluch sam o to nie poprosi;D
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- a to nawet nie wiedzialam ze tak sie liczy;/ ja licze miesiace od 5 do 5 ;/
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
pod warunkiem, że karmisz butelką!! bo jeśli cycem to dopiero jak skończy 6 m-cy życia czyli 24 tygodnie życia.
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
aha dziękuje bardzo już wszystko wiem
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- ja tez nie wiedziałam oczywiscie karmie butelka
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie że większość dzieci w pierwszym roku życia jest podobna do Ojców? Powodem jest natura, bo ojcowie nigdy na 100% nie są pewni swojego ojcostwa i dlatego małe jest bardziej do niego podobne. Potem się to może zmienić.
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
u nas sie ta teoria nie sprawdzila :P
|
|
#4557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mrowak bidulko-nie placz tyle bo Ci łezek braknie
czasami dziecko przysypia przy karmieniu i mu sie zbiera w buziaczku a nie połyka i jak połknie naraz to wlasnie taki efekt moj nawet przy cycusi tak robi a przy butelce jeszcze nie zasnal ale zawsze jak daje to w mocnym skosie. Najgorzej kiedys głupia matka dawalam mu piciu w wózeczku i miał zapiete szelki i sie zakrztusił,nie musze mowic jaka panika mnie ogarnęła.. i teraz zawsze najpierw odpinam szelki.Z tym liczeniem wlasnie nie wiedzialam jak liczyc wiek dobrze,ze napisalyscie czyli moj ma 18tż czyli 4,5 m-ca. Mialabym jeszcze prosbe moglybyscie troszke opisac jak Wasze dzieci sie denerwuja to jak to wygląda?nie wim co jest normalne a co by wymagalo konsultacji neurologa chociaz napewno kazde dziecko denerwuje sie inaczej.Moj jak cos mu nie pasuje to prostuje nóżki,trzesie troche zgietymi w łokciach rączkami i tak śmiesznie parska jakby mial sie zaraz rozryczec ale jeszcze troche...ogolnie sie napina niektore dziewczyny z jakimis napieciami od razu ida do lekarza wiec nie wiem juz co jest normalne a co nie ![]() Pop ja tez sie tak sądzę,ze przesadzasz z tym "grubasem" a moze to taka kokiteria z Twojej strony hihi i kurdupel to ze mnie jeszcze mniejszy 160cm![]() Fajne ciuszki pokupowalyscie. Ferrou gratuluje kupki bo wiem ile to radosci sprawia jak Danielek zrobi to na cale mieszkanie krzycze kupka,kupka mamy kupke!hihi tez wczoraj byla ![]() ogolnie wczoraj mialam bardzo ciezki dzien podzwiam Was mamy co macie 2 lub wiecej dzieci,u mnie od wczoraj jest 4-letnia chrześnica i maskra maly placze ona ciagle gada i zadaje pytania wlasnie w tym momencie,daje cycka akurat niuni chce sie piciu itd do tego jeszcze mi nie przeszedł ból pęcherza łomatko umieram....jak długo moze bolec pęcherz?mi juz to trwa 2 tyg biore tabletki takie z mniszkiem na układ moczowy ale to chyba jakas lipa przechodzi i wnocy znowu mnie dopada i nie moge spac bo piecze.Nie wie czy ten furagin moge brac zaraz poszukam w necie. ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Dzisiaj macie tą wizytę? i ciekawe jak Drcron czy byla juz z Julcią |
|
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
No faktycznie u Ciebie to ta teoria się całkowicie nie sprawdza. I u Madziwiny też nie
![]() ![]() .Tylko nie mówicie o tym swoim TZ-tą bo mogą mieć wątpliwości ![]() ![]() : brzydal:.A tak na marginesie to około 15 % ojców wychowuje nie swoje dzieci i nie ma o tym pojęcia ![]() ![]() ![]() .
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
Pop ostatnio cos o ojcostwie tematy narzucasz
najpierw przekonujesz swojego tezeta ze nie jest ojcem a teraz wyszukujesz teorii;O)
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

, i tak się tym cieszę dopuki nie ubiorę czegoś bardziej obcisłego

. Jestem cholernie zmęczona, głowa mnie boli z niewyspania. jeszcze trochę to się zajadę na maksa.