|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4532 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Cytat:
![]() Cytat:
za buty ![]() Cytat:
za bieliznę ![]() Cytat:
![]() ładne
|
|
#4533 | ||
|
Raczkowanie
|
No pięknie... Nie było mnie od piątku, a Wy aż 3 strony naprodukowałyście
pół godziny czytałam :P A byłam... na Mazurach, a konkretniej - na suwalszczyźnie byliśmy z TŻ u siostry jego taty zawieźć zaproszenie i było baaardzo miło tylko podróż męcząca i za dużo nas karmili ;p Ale pogoda nie dopisała... zimno strasznie i wietrznie... mam nadzieję, że nie będę chora, bo bardzo mnie przewiało... Cytat:
http://allegro.pl/wyjatkowe-dyplomy-...587106406.html Cytat:
A pogoda paskudna ;( ŚNIEG PADA!!! Edytowane przez sanderek5 Czas edycji: 2011-05-03 o 14:54 |
||
|
|
|
#4534 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja tez sie pochwale swoimi obraczkami
![]() http://img835.imageshack.us/f/sdc11922j.jpg/ http://img864.imageshack.us/f/sdc11924.jpg/
|
#4535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kasienka 06.08.2011
Rafałek 06.08.2011 Po długich rozmowach doszlismy do wniosku że są najlepsze, ponieważ osobiste. Najpierw chcielismy Na zawsze Twoja/Twoj, lecz byłoby to takie zwykłe, nie osobiste. Cytat:
![]() dziekuje ![]() dziekuje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4536 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dobry pomysl z tym welonem. Ja zlapalam welon w zeszlym roku (moj TZ zlapal krawat )i bardzo mi sie nie podobalo ze musialam oddac welon ![]() Cytat:
Przesliczne ![]() Cytat:
![]() My mamy podobne, tez zolte i biale zloto tylko bez niczego juz wiecej, nie mam zdjecia, w przyszlym tygodniu powinny juz byc
|
||||
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
Hello!!!! Jestem spowrotem, nadrobie was jutro.
Teraz na szybko moja relacja z Polski ![]() Bieganina i milion spraw do zalatwienia, ale warto bylo. Zwlaszcza przymiarka sukni Suknia jest cudna, juz nie moge doczekac sie zeby ja zalozyc. Najlepsze bylo to, ze byla juz gotowa. Mialam przeciez wybierac ozdoby na gorset W kazdym razie, wszystko wyglada idealnieMam juz welon (mgielka, ciety, dwuwartswowy)-do fryzurki na bok pasowal idealnie, po prostu wpiety nad fryzure ![]() Mam bizuterie - Panie w salonie pomogly mi dobrac i jestem zadowolona, bo sama pewnie na nic nie umialabym sie zdecydowac. Kupilismy alkohol, spisalismy protokol - nawet zapowiedzi juz poszly w niedziele Jedynie Tz nie kupil garnituru, bo wszystko za duze i makijaz probny totalna porazka Ale to nie tragedia, garnitur kupimy tutaj, a makijaz sprubuje jeszcze przed samym slubem u innej makijazystki.Uff, to tyle z grubsza ![]() No i fotki mojej sukni )
|
|
#4538 | |||
|
Raczkowanie
|
bardzo ładnie choć ja osobiście nie przepadam za tego typu grawerem
Cytat:
a dyplomy śmieszne ale fajne - nigdzie wcześniej nie widziałam czegoś takiego Cytat:
![]() Cytat:
a suknia przepiękna i Ty w niej dala delikatna i świeża superja sią zastanawiam nad makijażystką.. niby już zaklepałam i kobieta do mnie przyjedzie.. i nawet próbny zrobi.. ale tak myślę o ewentualnej sesji w plenerze jakiś dzień dwa później i nie wiem czy ona będzie mogła a pracuje nie w moim mieście tylko kilkanaście km dalej i kłopot.. a u mnie jest ponoć fajna dziewczyna.. tylko co.. jedna na wesele a druga na plener?? a żadna mnie jeszcze nigdy nie malowała
|
|||
|
|
|
#4539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w sukience wygladasz przeslicznie![]() martitaw to jest taki wzorek tak jak by nie wyszlifowane(na krapiane) fajnie sie swieci i zeczywiscie wyglada jak by kamyczki byly ale ze jest w wglebieniu to nie zaciaga i na zywo wygladaja jeszcze lepiej![]() dzieki dziewczyny za opinie
|
|
#4540 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo ładne ![]() Cytat:
to nie dla mnie jednakCytat:
u nas tez dla G jescze buty, koszula (ale to jak wezme 1 czerwca kawałek materiału zeby kolorystycznie dobrac do sukni), spinki i coś na poprawiny ![]() Cytat:
![]() fajny pomysł. Przypomniałaś mi, ze jeszcze nie wysłałam do druku fotoksiążek ![]() u mnie też cały dzień snieg sypie i 1 stopien tylko Cytat:
![]() Cytat:
ale strasznie mi się podoba też ta bielizna http://www.angel.pl/lupoline-lupolin...-o_l_7888.html Cytat:
za załatwione sprawysuknia nie w moim stylu ale Tobie pasuje
|
|
#4541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() super, że tyle spraw udało Wam się załatwić! ![]() w sukni wyglądasz pięknie! bardzo podobają mi się takie suknie, choć sama niestety źle w takich wyglądam ale do Ciebie pasuje idealnie! prawdziwa księżniczka! ja przed chwilą pokazywałam mamie welon... i jakoś tak go zmierzyłam i wcale się sobie w welonie nie podobam... zobacze jutro u fryzjerki i potem na przymiarce jak to z tym welonem zrobić... bo sama nie wiem... |
|
|
|
|
#4542 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, ja tylko na minutkę, bo rano wcześnie wstaję
gwiazdeczka, będziesz piękną Panną Młodą !! Suknia także śliczna kwiatuszek, piękne te obrączki A co to jest to w środku? Białe złoto czy coś innego? Bo tak się mieni jak jakieś brylanciki To jest wypukłe czy wklęsłe, że tak głupio zapytam ?
|
#4543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4544 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do balonów - też zamiast się uczyć to balony oglądałam. A nawet poszłam na koncerty dzień czy dwa przed maturą Jak zrobicie jakieś zaproszenia koniecznie się pochwal! Cytat:
![]() śliczneCytat:
Nam się udało znaleźć jedną fioletową kamizelkę, ale Łosiowi się nie podoba wzorek. Jak dla mnie śliczny, ale to on ma się w tym dobrze czuć. A dodatkowo za duża o 2 rozmiary i trzeba by zwężać. Dlatego szukamy dalej. Rozglądam się też za materiałem, bo jeśli nie znajdziemy gotowej, to krawcowa za 80 zł zrobi komplecik. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:za wszystko w tak krótkim czasie! Suknia przecudna, ślicznie się mieni. Też mam księżniczkę, więc oglądam każdy szczegół. Co do fryzurki - masz może zdjęcia z tyłu jak wygląda? Najlepiej z wpiętym welonem? Też chcę na bok i welon do tego wpinać i wciąż nie mam pomysłu co tam z tyłu ma być...A my dziś rozdaliśmy ostatnie zaproszenia dla rodziny Jutro powrót do Krakowa z samego rana. Czeka mnie właśnie pakowanie, ale tak mi się nie chce.... |
|||||
|
|
|
#4545 |
|
Zadomowienie
|
Witam serdecznie
![]() Jestem Madzia ![]() Udzielam się juz od jakiegoś czasu na wątku PM 2011 ![]() Nasz wielki dzień : 20 sierpnia 2011 r. Czy mogłabym się przyłączyć? Pozdrawiam
|
|
|
|
#4546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4547 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rozważam teraz już tylko bokserki i stringi. Heh, chyba będę musiała kupić konkretne i sprawdzić. Niby to nic takiego - majtki - ale jak będą niewygodne... Całą noc się męczyć, w takim DNIUCytat:
Cytat:
Cytat:
A propos bukietu, to czy robią Wam tak, że nie wkłada się go do wody? Moja świadkowa tak miała, a na tym ostatnim ślubie widziałam, że bukiet normalnie PM włożyła do wazonu z wodą... ![]() Bardzo ładne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wyglądasz naprawdę pięknie. Suknia bardzo ładna. Jak zobaczyłam Twoja fryzurę, to okazało się, że nad swoją muszę się jeszcze poważnie zastanowić, bo bardzo mi się podoba Twoja - też jestem ciekawa jak wygląda z tyłu ![]() Cytat:
Pochwal się jak tam przygotowania
|
||||||||||
|
|
|
#4548 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że mam spore zaległości, bo nie było kilka dni i nie miałam dostępu do neta...widzę, że macie już kolejne rzeczy załatwione i bardzo się z tego ciesze a jednocześnie się martwię, że tak zostaję w tyle ale może to jakoś pomału nadrobię
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
cześć!!!
|
|
|
|
#4550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ślubujemy tego samego dnia |
|
|
|
|
#4551 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a wogole to pochodze z Jeleniej Gory Podobaja mi sie zestawy z lupoline i tak sie zastanawiam czy nie zamowic? Cytat:
Dziewczynki potrzebuje rady. Czy do asymetrycznej sukienki, takiej na jedno ramie pasuja asymetryczne buty czy raczej powinnam sie rozgladac za czyms prostszym? |
||
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że pasują. |
|
|
|
|
#4553 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
będziesz piękną PMką![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście spinki "I love my wife" ?
Rozbawiły mnie
|
|
|
|
#4555 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bernadetę Kowalską- Kochani moi rodzice lub mały chór wielkich serc-dzięki wam Cytat:
Witaj serdecznie. Oczywiście że możesz się do nas przyłączyć. Co masz już załatwione?? |
||||
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4558 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niewiele mam doswiadczenia jesli chodzi o makijazystki, bo to byl moj pierwszy raz , ale jak widzisz nie zawsze bedzie sie podobalo to co nam zaproponuje i jaki makijaz wykona. Dlatego uwazam, ze warto zrobic sobie probny makijaz, bo w dzien slubu nie bedzie juz czasu na poprawki.Cytat:
A obraczki faktycznie przesliczneCytat:
![]() Cytat:
Co do welonu, to jak sama go sobie wpinalam w domu, to w zaden sposob nie moglam osiagnac efektu jaki bym chciala, juz myslalam, ze jednak lepiej bez welonu. Ale wzielam go na przymiarke sukni i Pani jak go wpiela, tak odrazu wygladalo jak trzeba Cytat:
![]() Cytat:
Powinnam miec jakies zdjecie z tylu fryzurki, ale akurat ten tyl bede chciala troszke inaczej. pokaze wieczorkiem. Welon zwyczajnie przypina sie na gorna polowe glowy. Fryzjerka albo Panie w salonie napewno beda wiedzialy jak to dobrze upiac. za ostatnie zaproszenia.Cytat:
Co do fryzury, to tez nie zawsze fryzjerka zrobi dokladnie to samo co chcemy, ja np pokazalam kilka zdjec zeby zobaczyla mniej wiecej jak to ma wygladac, ale np przod zrobila juz wg swojego widzimisie.A jaka ty planujesz fryzurke??? Dziekuje ![]() Zapowiedzi poszly odrazu po spisaniu protokolu, juz zostaly tylko 3 mce. To chyba tez od ksiedza zalezy, w kazdym razie u nas tak to sie odbywa
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak, jak podniosłam je całkowicie do góry, będąc w sukni, to naprawdę dobrze wyglądało (lepiej niż rozpuszczone i wygodniej ). Wynalazłam coś takiego:https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1302336557 Nie wiem właśnie, jak z przodu ma to wyglądać. Liczę na to, że fryzjer na próbnej mnie nie zawiedzie w tej kwestii
|
|
|
|
|
#4560 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za przyjęcie mnie do swojego zacnego grona
![]() Jak już wcześniej napisałam, mam na imię Magda, jestem z Włocławka ( Kujawsko- Pomorskie). Z TŻ poznaliśmy w czerwcu 2007 r. się przez moją koleżankę z pracy, notabene moja świadkowa ![]() Zaręczyliśmy się 14 lutego 2009 r. Łatwo nie było między nami, oboje jesteśmy jedynakami:-D Te zaręczyny nie były wymuszone przeze mnie To był jego pomysł!!!Hehe![]() Same zaręczyny bardzo fajne ![]() Wiedziałam tylko tyle, że na 20 jedziemy na zabawę karnawałową w remizie do jego miejscowości, gdzie byliśmy wcześniej nie raz na Sylwestrze, karnawałówce... Przyjechał po mnie o 16...oboje ładnie ubrani...zawiązał mi apaszką oczy jak wsiadłam do auta i kazał nie podglądać. Pojechaliśmy do fajnego hoteliku w naszym mieście, gdzie przygotowane było dla nas miejsce przy stoliku...Usiedliśmy, potem pokazał mi salę, a jak wróciliśmy, to na stole czekały róże, szampan...Potem kolanko i to jedno pytanko Oczywiście się popłakałam Hehe.Potem postanowiliśmy pochwalić się jego cioci chrzestnej, byli w szoku... Potem pojechalismy do niego do domku, a tam teściowa ze łzami w oczach nas powitała super było.Na zabawie, siedząc przy stoliku i rzucając spojrzeniami na salę doszłam do wniosku, że sala jest całkiem fajna i spytałam TŻ, co on na to, żebyśmy tam wesele wyprawili? Pomysł mu się spodobał i został ![]() Potem zadzwoniłam do tej koleżanki, co nas poznała pochwalić się Nie spodziewała się tej informacji tak szybko.Najlepsza była reakcja mojej mamy- gdy zadzwonił i pochwalił się to spytała-"K. czy ty się aby dobrze czujesz"?Hehe... Na tej zabawie mieliśmy jeszcze jedną niespodziankę ![]() Jak tańczylismy do Wielkiej miłości to nad nami był jeden wielki balon i w kulminacyjnym momencie wypadły na nas małe baloniki i konfetti ![]() Ale było super i moje łezki w oczach znowu się pojawiły...Potem gratulacje, oklaski i 100 lat od ludzi na wsi, bo dedykacja poszła Tak minęły zaręczyny.A od nich dwa lata przygotowań do naszego dnia...Data przypadkowa...Chciałam 11 czerwca 2011 r.- bo tego dnia się poznaliśmy. I pobralibyśmy się w 4 rocznicę poznania się, jednak TŻ stwierdził, że woli sierpień...więc poszłam na kompromis i mamy sierpień ![]() Od tamtej pory czas dłuży mi się przeokrutnie... Datę mamy zaklepaną w kościele,na dniach idziemy spisać protokół ![]() Salę mamy również z kucharkami ![]() Zespół jest. Fotograf i kamerzysta również ![]() Suknia już wybrana i się szyje na moją uroczystość Buty i bielizna jest. Biżuteria również.Zastanawiam się nad welonem i ewentualnie rękawiczkami.Szukam bukietu... Obrączki już od stycznia mamy w domku i czekają. Wybraliśmy klasyczne z żółtego złota na 5 mm obie, półokragłe, soczewkowane z grawerem w środku: imię plus data ślubu ![]() Zaproszenie są i powolutku rozdajemy ![]() Mam juz umówioną fryzjerkę, makijazystkę i manikiurzystkę ![]() Ślub konkordatowy bierzemy. W przyszłym tygodniu pójdziemy po smoking dla niego, a jeśli nie, to jakiś klasyczny garnitur ![]() Naklejki i zawieszki na wódkę mamy, musimy jeszcze dograć kolorystykę na sali, ale raczej coś w ciepłym odcieniu żółci, pomarańczu... Szukamy jeszcze autka. Świadkowie wybrani i poinformowani. To chyba wszystko,może coś jeszcze mi się przypomni... Nie wspomnę już o tym, że czas mi się strasznie dłuzy i chciałabym już... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

okazjia byla wiec kupilismy

Jestem w szoku, bo pojechałam dziś tylko pooglądać, a udało mi się kupić. Nie są niestety przecudnej urody, baaaardzo odbiegają od mojego ideału, obcas ma 8 cm (zapewne podczas wesela docenię, że nie jest wyższy), ale są bardzo wygodne, nie spadają mi z nogi i to jest najważniejsze ! 

W kazdym razie, wszystko wyglada idealnie
Ale to nie tragedia, garnitur kupimy tutaj, a makijaz sprubuje jeszcze przed samym slubem u innej makijazystki.

to nie dla mnie jednak

klask i:za wszystko w tak krótkim czasie! Suknia przecudna, ślicznie się mieni. Też mam księżniczkę, więc oglądam każdy szczegół. Co do fryzurki - masz może zdjęcia z tyłu jak wygląda? Najlepiej z wpiętym welonem? Też chcę na bok i welon do tego wpinać i wciąż nie mam pomysłu co tam z tyłu ma być...