Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-28, 13:06   #4441
lasoa
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

To ja też napisze co mamy już załatwione i może podpowiecie mi co musze zrobić w najbliższym czasie ?
  • ślub 15:00
  • sala
  • orkiestra
  • fotograf
  • kamera
  • samochod
  • kosmetyczka
  • paznokcie
  • suknia ślubna
  • podwiązka
  • dwa welony
  • kolia i diadem
  • broszka
  • buty Pani Młoda
  • wódka
  • szampan
  • zaproszenia (rozdanych już 11 )
  • makijaż próbny
  • podróż poślubna (TŻ załatwił)
  • wiemy gdzie będzie ciasto i tort (jest jeszcze czas)
  • obrączki
  • nauki przedmałżeńskie - została poradnia
  • konczymy pierwszy stopien tanca towarzyskiego i zaczynamy drugi (prawdopodobnie)
  • Mam zrobionych 60 zawieszek - zostało jeszcze ok 60
  • krawat, butonierka i kamizelka dla TŻ
  • dekoracja kościoła - wraz z inna parą mającą w tym dniu ślub
  • Zastanawiam się gdzie fryzura i idę w maju
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:20   #4442
linka123123
Przyczajenie

Witam wszystkich! do "sierpniowiczek" dołączam dopiero teraz..
Moja data to 21. o8. 2011 Szczerze mówiąc to jestem pod wrażeniem waszego zorganizowania..Choć zaręczyny były 1.5 roku temu ..jakoś tak ciągle uświadomiona jestem ze jeszcze mam czas... z tego co widze to chyba jednak nie heh
linka123123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:35   #4443
Almariel
Zakorzenienie

A ja sobie dzisiaj kupiłam pończochy do ślubu, mała rzecz, a cieszy.
Jutro będę się rozglądać za bardotką
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 14:39   #4444
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linka123123 Pokaż wiadomość
Moja data to 21. o8. 2011 Szczerze mówiąc to jestem pod wrażeniem waszego zorganizowania..Choć zaręczyny były 1.5 roku temu ..jakoś tak ciągle uświadomiona jestem ze jeszcze mam czas... z tego co widze to chyba jednak nie heh
cześć!!!

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
To ja też napisze co mamy już załatwione i może podpowiecie mi co musze zrobić w najbliższym czasie ?
  • ślub 15:00
  • sala
  • orkiestra
  • fotograf
  • kamera
  • samochod
  • kosmetyczka
  • paznokcie
  • suknia ślubna
  • podwiązka
  • dwa welony
  • kolia i diadem
  • broszka
  • buty Pani Młoda
  • wódka
  • szampan
  • zaproszenia (rozdanych już 11 )
  • makijaż próbny
  • podróż poślubna (TŻ załatwił)
  • wiemy gdzie będzie ciasto i tort (jest jeszcze czas)
  • obrączki
  • nauki przedmałżeńskie - została poradnia
  • konczymy pierwszy stopien tanca towarzyskiego i zaczynamy drugi (prawdopodobnie)
  • Mam zrobionych 60 zawieszek - zostało jeszcze ok 60
  • krawat, butonierka i kamizelka dla TŻ
  • dekoracja kościoła - wraz z inna parą mającą w tym dniu ślub
  • Zastanawiam się gdzie fryzura i idę w maju
no to niedługo do urzędu po dokumenty i do kościoła spisać protokół.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 14:54   #4445
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cynnamon Pokaż wiadomość
No to fajnie, że tyle poleciało z bioder!
Wstyd się przyznać ale od ponad 20 lat chodzę do tego samego lekarza rodzinnego - pediatry
I właśnie Pani Doktor poleciła mi te tabletki, a dodatkowo jak już wysypie mnie na ustach mam taki płyn do smarowania rewelacyjny Tanno-hermal lotion (czy jakoś tak bo piszę z pamięci) super się po nim goi!
Super - dzięki (Wiesz... ja mam teorię, że z tymi butami to raczej siła sugestii, ale ważne, że u niej działa )

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ja się nie zastanawiałam nad wszywanym stanikiem. mam taki który pasuje do sukni. mam nadzieję, że jak mnie zwiążą to porządnie, że nic nie spadnie
Moja przyjaciółka nie miała stanika wszytego w suknię, tylko miała wszyte coś a'la szlufki (jak w spodniach są), przez które jej przewlekli stanik z tyłu, żeby się nie podniósł i nie wystawał z sukni zastanawiam się nad tym rozwiązaniem

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że często zaglądam na forum. Wczoraj spotkałam się ze starą koleżanką, żeby poinformować ją o ślubie i wręczyć zaproszenie, jak wróciłam, to już nie zaglądałam na wizaż... A dziś moim oczom ukazało się mnóstwo tekstu... Ile my tego produkujemy... Ile nas tu w ogóle jest Sierpniowiczki?
Nie wiem, ile dokładnie nas jest ale myślę, że koło 15-20

Cytat:
Witaj Czasu coraz mniej, ale spokojnie, znam osoby, które w niecałe 3 miesiące wszystko pozałatwiali, ale latali z tak wywieszonymi językami, że ledwo im się to udało Osobiście radzę już załatwiać. A co macie załatwione? Mam nadzieję, że sala i fotograf/kamerzysta już jest? Bo u nich to nieraz się do 2-3 lat czeka, jak jacyś lepsi...
Stary 2011-04-28, 14:55   #4446
aga-6
Raczkowanie

kosmetyczka załatwiona, co prawda telefonicznie ale pani bardzo miła, zaprosiła na spotkanie i termin zapisała. Koleżanka rok temu miała u niej robiony makijaż ślubny i była bardzo zadowolona więc liczę, że ja także będę
Uwielbiam mojego tatę, właśnie poszedł dopytać się fryzjerki co i ile kosztuje u niej, jak z terminem bo mamy to się nie mogę doprosić od miesiąca a salon jest przed blokiem
aga-6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 14:58   #4447
Niuniaczek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość

Przy każdej wypowiedzi masz taką ikonkę koło cytuj... taką karteczkę... w środku to zaznaczasz tą karteczkę w tylu postach w ilu chcesz cytować i przewijasz na sam dół strony i klikasz to fioletowe odpowiedz, co jest po lewej stronie, a nie pomarańczowe po prawej
Dziękować

Cytat:
eh... ja mam nadzieję że nie będę miała opryszczki. chyba faktycznie poproszę o te tabletki i przed ślubem będę brać.
co do okresu to chciałabym go przesunąć. muszę się wybrać z tym problemem do lekarza
A do jakiego lekarza należy się udać ...do Internisty?
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-28, 16:03   #4448
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fitalasa Pokaż wiadomość
dzisiaj byłam zamawiać ciasto i tort weselny kolejna sprawa z głowy

Cytat:
ej... nie biegam jakoś szybko. spokojnym truchtem tylko. ale o tym, że byłam na zawodach to ciiii :P W sumie 5 byłam w ogólnej, ale byłam tylko na połowie biegów
to ładnie o tych zawodach już nie wspominam
Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Mój też tak ma niestety... Ja z kolei opryszczki nigdy nie miałam.
ja też

Cytat:
Napisane przez aga-6 Pokaż wiadomość
kosmetyczka załatwiona, co prawda telefonicznie ale pani bardzo miła, zaprosiła na spotkanie i termin zapisała. Koleżanka rok temu miała u niej robiony makijaż ślubny i była bardzo zadowolona więc liczę, że ja także będę
Uwielbiam mojego tatę, właśnie poszedł dopytać się fryzjerki co i ile kosztuje u niej, jak z terminem bo mamy to się nie mogę doprosić od miesiąca a salon jest przed blokiem

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 16:54   #4449
paula54
Zakorzenienie

O rany, ale lecicie z wątkiem!
Kilka dni mnie ledwie nie było a tu kolejne parę stron
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Co do mniejszych jubilerów to szczerze mówiąc nawet nie szukałam nic dla nas, bo dwie koleżanki ostatnio robiły w takich małych zakładzikach i narzekały,że wykonanie takie sobie,albo zamawiane było białe złoto a obrączki wyglądają jak jaśniejsze żółte.
My mamy od jubilera niby "małego" ale jednego z większych w naszym mieście. Serwis na miejscu w kilka dni. Także nie jest źle. A jakość wykonania też bardzo dobra (wyglądają na solidniejsze i cięższe niż Aparty/Kruki/itp).

Cytat:
Napisane przez Michalina81 Pokaż wiadomość
Czas na Dukana.
A stosowałaś już kiedyś tą dietę? Ja wszystkich przestrzegam, żeby uważali z Dukanem, bo moja współlokatorka nabawiła się przez tą dietę uczulenia na wszystko co tylko istnieje... A tego nie życzę żadnej przyszłej PM (nieznikająca biała albo czerwona wysypka, rany i swędzenie - ogólnie tragedia).

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
nasze ciągle nie ujrzały światła dziennego jak do jutra papier nie dotrze, zamówimy na allegro zaproszenia :/ trudno
Jak tam? rozwiązało się coś? Ja bym już dawno się wkurzyła...

Cytat:
w Esotiqu, tylko tam bez problemu dobieram rozmiar i nikt mi nie wciska ze nie produkuje się 65D
Muszę się tam wybrać, bo jak na razie to wszędzie na tekst "poproszę 65D" widzę wielkie oczy i tyle

Cytat:
Dzień dobry

dziś równiutkie
4 miesiące do ślubu

Cytat:
co do wszycia stanika do sukni, jest taka opcja, u mnie będzie wszyty i jeśli stanik będzie mi źle leżał pod suknią to pójdę z samym wszytym,
Też się nad tym zastanawiam... A co jak coś "wyskoczy" podczas tańców?

Cytat:
No chyba tabletki to najskuteczniejszy sposób. Mi niby nie wypada w dniu ślubu, ale nigdy nic nie wiadomo. Odpukać...
Ja jestem aktualnie na tabletkach, więc akurat tym się nie martwię. Do wesela nie zrezygnuję a najwyżej przesunę sobie tabletkowo jak coś.

Jeśli chodzi o bieliznę - ogólnie jestem zwolenniczką stringów, ale na ten dzień zdecyduję się pewnie na figi albo bokserki - z tego samego powodu, co większość z Was. Natomiast pończochy będę miała naturalne (nie białe). Nie lubię efektu "białych nóżek".
Z okazji świąt rozdaliśmy kolejne zaproszenia - cała jedna ekipa znajomych i prawie wszyscy ze strony Łosia. Teraz jestem na kilka dni w Krakowie, a potem długi weekend i ciąg dalszy maratonu.
Dodatkowo wczoraj dzwonił kolega Łosia i zostaliśmy poproszeni o świadkowanie na ich ślubie. Jakieś dwa tygodnie przed nami. Na początku do mnie nie dotarło, byłam taka zaskoczona, ale ogólnie czuję się zaszczycona. A przy okazji sobie trochę potestuję i popodglądam co i jak w kościele się robi
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 17:24   #4450
aniak_1988
Raczkowanie

Cytat:
Moja przyjaciółka nie miała stanika wszytego w suknię, tylko miała wszyte coś a'la szlufki (jak w spodniach są), przez które jej przewlekli stanik z tyłu, żeby się nie podniósł i nie wystawał z sukni zastanawiam się nad tym rozwiązaniem
super pomysł z tymi szlufkami... nigdy bym sama na to nie wpadła zapytam się w salonie w którym kupowałam suknię - może też mi coś takiego zrobią

Cytat:
Napisane przez Niuniaczek Pokaż wiadomość
A do jakiego lekarza należy się udać ...do Internisty?
z opryszczką to do rodzinnego a z okresem to chyba do ginekologa

Dawno mnie tu nie było... ale wiele się działo... mamy już zamówione obrączki i rozdaliśmy już większość zaproszeń.

Jeśli chodzi o sprawy formalne to kurcze zielona jestem... jak dotąd moja mama załatwiała wszystko z księdzem, my z TZtem ponieważ mieszkamy daleko dopiero w połowie maja będziemy mieć 1 spotkanie... Mam nadzieję, że ze wszystkim zdążymy. Wiecie może jakie dokumenty są potrzebne na takie spotkanie? Wiem, że akt chrztu, bierzmowania i świadectwo szkolne TZta czy coś jeszcze? W ogóle jeśli chodzi o USC też nie mam pojęcia kiedy trzeba tam iść... i czy trzeba mieć ze sobą jakieś dokumenty?
aniak_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 17:35   #4451
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Co to bardotka?

Cytat:
cześć!!!

o tym zapomniałam Pójdziemy w drugiej połowie maja

Ja też będę mieć raczej figi, żeby pupy nie było widać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-28, 17:41   #4452
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Co to bardotka?

Stanik
Stary 2011-04-28, 17:51   #4453
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
A stosowałaś już kiedyś tą dietę? Ja wszystkich przestrzegam, żeby uważali z Dukanem, bo moja współlokatorka nabawiła się przez tą dietę uczulenia na wszystko co tylko istnieje... A tego nie życzę żadnej przyszłej PM (nieznikająca biała albo czerwona wysypka, rany i swędzenie - ogólnie tragedia).

Muszę się tam wybrać, bo jak na razie to wszędzie na tekst "poproszę 65D" widzę wielkie oczy i tyle

Jeśli chodzi o bieliznę - ogólnie jestem zwolenniczką stringów, ale na ten dzień zdecyduję się pewnie na figi albo bokserki - z tego samego powodu, co większość z Was. Natomiast pończochy będę miała naturalne (nie białe).
Co do diety zgadzam się z Paulą, raz że niektórzy dostają po Dukanie uczuleń rozmaitych, a dwa ta dieta niesamowicie obciążą nerki, jest wysokobiałkowa i bez konsultacji z lekarzem lub dietetykiem nie radziłabym stosować, a dietetyk z powołania a nie z chęci zdobycia łatwej kasy nikogo nie poprowadzi tą dietą odchudzającą...
Poza tym nie jest to dieta przystosowana do naszego sposobu żywienia, wiem, że są rozmaite strony i blogi dotyczące Dukana i wiele modyfikacji jego przepisów na polskie realia... ale mimo wszytsko bym się tego nie tknęła
Najskuteczniejsze jest racjonalne żywienie i odpowiednia ilość ruchu

A co do 65D to ja w krośnienskim Esotiq byłam, pani może jakaś rewelacyjna tam nie jest, ale jak już wiesz jaki rozmiar chcesz to da Ci a nawet poszuka więcej w tym rozmiarze żeby pomierzyć, no i wielkich oczu nie robi:P i się nie dziwi co to za rozmiar
A białe/ecru pończochy też do mnie nie przemawiają, zdecydowanie jestem za cielistymi, choć już w salonie mnie kobity na ecru namawiały... dla mnie to się z komunijnymi rajstopkami kojarzy
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 17:56   #4454
Almariel
Zakorzenienie

A ja mam białe i mi się podobają , nie kojarzą mi się z komunijnymi, bo do komunii nie szłam w pończochach No i bardziej do białych mi pasuje niebieska podwiązka. A zresztą jak dla mnie to i tak nie ma większej różnicy, bo w oczy się to raczej nie rzuca...
Stary 2011-04-28, 18:27   #4455
jusztyska
Zadomowienie

zdecydowanie kwestia koloru ponczoch to kwestia własnego przekonania i tego co się lubi
Stary 2011-04-28, 18:38   #4456
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Stanik
A co w nim takiego specyficznego ? Ja szukam takiego który nie bedzie miał ramiączek a będzie sie dobrze trzymał

Cytat:
A ja mam białe i mi się podobają , nie kojarzą mi się z komunijnymi, bo do komunii nie szłam w pończochach No i bardziej do białych mi pasuje niebieska podwiązka. A zresztą jak dla mnie to i tak nie ma większej różnicy, bo w oczy się to raczej nie rzuca...
mojemu TZ kojarzą sie erotycznie
Stary 2011-04-28, 19:33   #4457
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
A co w nim takiego specyficznego ? Ja szukam takiego który nie bedzie miał ramiączek a będzie sie dobrze trzymał
miseczki są nisko zakrojone tak że nie ma takich hmm wystających "rogów"
ja kupiłam bardotkę z silikonowymi paskami (coś w stylu jak na ponczochach samonosnych) i bardzo ładnie się trzyma bez ramiączek co wiecej nie ma różnicy z podtrzymywaniem biustu czy ramiączka są przypięte czy nie
Stary 2011-04-28, 19:47   #4458
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam bardotkę z silikonowymi paskami (coś w stylu jak na ponczochach samonosnych) i bardzo ładnie się trzyma bez ramiączek co wiecej nie ma różnicy z podtrzymywaniem biustu czy ramiączka są przypięte czy nie
to ciekawe Musze pochodzić po sklepach z bielizną
Stary 2011-04-28, 20:43   #4459
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
muszę tżtowi sprawić coś co go przed opryszczką zabezpieczy bo on jak się stresuje zawsze coś łapie
a ja muszę przypomnieć mojemu, żeby nie jadł słodyczy i chipsów kilka dni przed ślubem, bo będzie miał plamki na twarzy

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Dzisiaj zamówię kolczyki, a bransoletkę chyba od kogoś pożyczę, bo jak narazie mam coś nowego, coś niebieskiego, a nie mam pomysłu na coś starego i pożyczonego
niebieska podwiązka prawda?
A czy podwiązkę można pożyczyć? Bratowa G powiedziała ze pozyczy mi swoją. Wtedy miałabym i cos pożyczonego i niebieskiego
Co do starego to kolezanka miałą mi zrobić biżu taka bardzo uniwersalną. POnosiłabym kilka razy i byłaby stara hehe

Cytat:
własnie mi też się wydaje, ze mam czas, ale zeby poźniej nie było za późno

Cytat:
białe?
Ja dziś byłam jescze w dwóch sklepach i nie ma na mnie stanika

Cytat:
a kiedy idziecie? My jakoś koło 20 maja. Tylko w kancelari powiedzieli, że mamy przyjść spisać protokół z księdzem, ale zaśw. z USC mozemy później doonieść.

Cytat:
Napisane przez aniak_1988 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o sprawy formalne to kurcze zielona jestem... jak dotąd moja mama załatwiała wszystko z księdzem, my z TZtem ponieważ mieszkamy daleko dopiero w połowie maja będziemy mieć 1 spotkanie... Mam nadzieję, że ze wszystkim zdążymy. Wiecie może jakie dokumenty są potrzebne na takie spotkanie? Wiem, że akt chrztu, bierzmowania i świadectwo szkolne TZta czy coś jeszcze? W ogóle jeśli chodzi o USC też nie mam pojęcia kiedy trzeba tam iść... i czy trzeba mieć ze sobą jakieś dokumenty?
u nas wymagają takie: http://www.petrus.olawa.pl/index.php?m=art&id=204

Cytat:
właśnie ja chciałam cieliste, ale bratowa G ostatnio powiedziała, że będe dziwnie wyglądała i koniecznie białe albo ecru. Jesli już to wybiore ecru, do sukni

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-28, 20:46   #4460
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
właśnie ja chciałam cieliste, ale bratowa G ostatnio powiedziała, że będe dziwnie wyglądała i koniecznie białe albo ecru. Jesli już to wybiore ecru, do sukni
a ja białe, bo boję się że ecru będą się odznaczać przy białej sukni
Stary 2011-04-28, 20:50   #4461
ardillka
Zadomowienie

Witam po świętach i przed majowym weekendem Dziś byliśmy u kwiaciarki Wszystko zrobi, będzie pięknie Kolory podałam, jakie kwiaty chce tez podałam więc załatwione. Jeszcze konkretne szczegóły będziemy omawiać jak znowu się zobaczymy. Więc kolejna załatwiona sprawa
Jeszcze z ważnych spraw zostały ciasta i tort ;/ ehhh Ale wstępnie już mamy kogoś kto nam zrobi, tylko się ugadać na konkrety i zaklepać.

Jutro w tv wielki ślub... Już się nie mogę doczekać aż pokażą jaką Kate ma suknię. Interesujecie sie ty wydarzeniem??

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 21:15   #4462
Qdlatek
Wtajemniczenie

GG do Qdlatek

hej

zaglądam do was czasem, podczytuje;D

milo sie czyta to co opisujecie, te wszystkie przygotowania...itd...wsz ystko sie przypomina.

kochane, jesli moge doradzić, to z dobrego serca odradzam kabaretki w jakiejkolwiek postaci, czy to pończoch, czy rajstop.
sama miałam i strasznie odparzają sie stopy, wiec najlepiej zwykle, naprawde, nawet jesli bedzie gorąc, a pewnie bedzie, to goła noga też sie podobno srednio sprawdza;/

pozdrawiam.

razem od 18.03.2009 r.

Z nadzieją za rękę idę przez ten czas....

Qdlatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 22:05   #4463
Michalina81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
Witam po świętach i przed majowym weekendem Dziś byliśmy u kwiaciarki Wszystko zrobi, będzie pięknie Kolory podałam, jakie kwiaty chce tez podałam więc załatwione. Jeszcze konkretne szczegóły będziemy omawiać jak znowu się zobaczymy. Więc kolejna załatwiona sprawa
Jeszcze z ważnych spraw zostały ciasta i tort ;/ ehhh Ale wstępnie już mamy kogoś kto nam zrobi, tylko się ugadać na konkrety i zaklepać.

Jutro w tv wielki ślub... Już się nie mogę doczekać aż pokażą jaką Kate ma suknię. Interesujecie sie ty wydarzeniem??
My w pracy wszyscy bedziemy ogladac tylko poczatek no ale to zawsze cos.

Cytat:
a ja muszę przypomnieć mojemu, żeby nie jadł słodyczy i chipsów kilka dni przed ślubem, bo będzie miał plamki na twarzy

niebieska podwiązka prawda?
A czy podwiązkę można pożyczyć? Bratowa G powiedziała ze pozyczy mi swoją. Wtedy miałabym i cos pożyczonego i niebieskiego
Co do starego to kolezanka miałą mi zrobić biżu taka bardzo uniwersalną. POnosiłabym kilka razy i byłaby stara hehe

własnie mi też się wydaje, ze mam czas, ale zeby poźniej nie było za późno

białe?
Ja dziś byłam jescze w dwóch sklepach i nie ma na mnie stanika

a kiedy idziecie? My jakoś koło 20 maja. Tylko w kancelari powiedzieli, że mamy przyjść spisać protokół z księdzem, ale zaśw. z USC mozemy później doonieść.

u nas wymagają takie: http://www.petrus.olawa.pl/index.php?m=art&id=204

Ja wlasnie tez jak pomysle o sukni slubnej to tylko mi biale i ecru pasuja, jakos tak cieliste do sukni mi nie pasuja.

Cytat:
Co do diety zgadzam się z Paulą, raz że niektórzy dostają po Dukanie uczuleń rozmaitych, a dwa ta dieta niesamowicie obciążą nerki, jest wysokobiałkowa i bez konsultacji z lekarzem lub dietetykiem nie radziłabym stosować, a dietetyk z powołania a nie z chęci zdobycia łatwej kasy nikogo nie poprowadzi tą dietą odchudzającą...
Poza tym nie jest to dieta przystosowana do naszego sposobu żywienia, wiem, że są rozmaite strony i blogi dotyczące Dukana i wiele modyfikacji jego przepisów na polskie realia... ale mimo wszytsko bym się tego nie tknęła
Najskuteczniejsze jest racjonalne żywienie i odpowiednia ilość ruchu

A co do 65D to ja w krośnienskim Esotiq byłam, pani może jakaś rewelacyjna tam nie jest, ale jak już wiesz jaki rozmiar chcesz to da Ci a nawet poszuka więcej w tym rozmiarze żeby pomierzyć, no i wielkich oczu nie robi:P i się nie dziwi co to za rozmiar
A białe/ecru pończochy też do mnie nie przemawiają, zdecydowanie jestem za cielistymi, choć już w salonie mnie kobity na ecru namawiały... dla mnie to się z komunijnymi rajstopkami kojarzy
Kiedys zaczelam Dukana ale przerwalam po jakims czasie. Nie mialam zadnego uczulenia ani problemow. My i tak nie jemy chleba, ziemniakow itp tak wiec wielkich wyrzeczen i zmian nie ma. No a na Dukanie mozna duzo w krotkim czasie zgubic, szczegolnie pomaranczowa skorke, tydzien i nie ma! Przynajmniej tak ja mialam. Bede uwazac jednak i wypatrywac czerwonych plam i wysypki...
Michalina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 22:30   #4464
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
mojemu TZ kojarzą sie erotycznie
a to na noc poślubną w sam raz

Cytat:
Ja właśnie też szukam koniecznie stanika z tymi paskami

Cytat:

My pójdziemy pod koniec maja, chcielibyśmy usc i księdza załatwić w ten sam dzień,żeby nie latać tyle, zobaczymy, czy się uda.

Cytat:
Ja nie za bardzo się tym interesuje, ale też jestem ciekawa właśnie jak Kate będzie wyglądać.

Cytat:
Napisane przez Michalina81 Pokaż wiadomość

Kiedys zaczelam Dukana ale przerwalam po jakims czasie. Nie mialam zadnego uczulenia ani problemow. My i tak nie jemy chleba, ziemniakow itp tak wiec wielkich wyrzeczen i zmian nie ma. No a na Dukanie mozna duzo w krotkim czasie zgubic, szczegolnie pomaranczowa skorke, tydzien i nie ma! Przynajmniej tak ja mialam. Bede uwazac jednak i wypatrywac czerwonych plam i wysypki...
Moja przyjaciółka po kilku tygodniach tej diety trafiła na pogotowie, z nerkami jej się coś porobiło. Ja myślę tak, jak dziewczyny, że najlepiej to pod okiem kogoś, kto się na tym zna, bo tak to jeszcze krzywdę można sobie zrobić. I na pewno też na każdego dana dieta działa nieco inaczej, tak mi się wydaje.
Stary 2011-04-29, 07:38   #4465
fitalasa
Raczkowanie

linka123123
witam koleżankę, która ślubuje tego samego dnia co ja
Stary 2011-04-29, 07:49   #4466
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
O to tak jak ja-kupiłam białe pończochy i tak na wszelki wypadek zwykłe białe rajstopy, bo mam tak chude uda ,że obawiam że pończochy mogą się słabo trzymać
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 08:08   #4467
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Super - dzięki (Wiesz... ja mam teorię, że z tymi butami to raczej siła sugestii, ale ważne, że u niej działa )

Z tymi butami, to faktycznie brzmi jak grubymi nićmi szytę, ale myślę, że zrobili to tak, że faktycznie coś daje.
A co do stanika, to wystarczy mieć taki z silikonowymi paskami - ani drgnie.

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o bieliznę - ogólnie jestem zwolenniczką stringów, ale na ten dzień zdecyduję się pewnie na figi albo bokserki - z tego samego powodu, co większość z Was. Natomiast pończochy będę miała naturalne (nie białe). Nie lubię efektu "białych nóżek".
Ja się zastanawiam - jak to będzie wyglądać bez sukni... Biała bielizna i cieliste pończochy...

Cytat:

Dla mnie to niezbyt interesujące. Kilka milionów pieniędzy podatników tylko wydadzą.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 08:56   #4468
fitalasa
Raczkowanie

ardillka
też mnie ciekawi jedynie suknia panny młodej
Stary 2011-04-29, 08:57   #4469
linka123123
Przyczajenie

Witaj Czasu coraz mniej, ale spokojnie, znam osoby, które w niecałe 3 miesiące wszystko pozałatwiali, ale latali z tak wywieszonymi językami, że ledwo im się to udało Osobiście radzę już załatwiać. A co macie załatwione? Mam nadzieję, że sala i fotograf/kamerzysta już jest? Bo u nich to nieraz się do 2-3 lat czeka, jak jacyś lepsi...[/QUOTE]

Eeee no nie jest ze mna jeszcz etak zle co pilniejsze mamy załatwione:
kamerzysta, zdjecia, zespół, sale, wódke, tort, wypieki, fryzjerka, nauki kościelne... wiec chyba nie jest tak zle Sukienke wybieram w przyszłym tygodniu..najbardziej przeraża mnie makijażystka! nie ma mi kto polecić kogoś z łańcuta;(
linka123123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 09:25   #4470
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fitalasa Pokaż wiadomość
ardillka
też mnie ciekawi jedynie suknia panny młodej
mnie bukiet i fryzura A o ktorej to sie zaczyna?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości