|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Cytat:
![]() Znam tylko eTutor, nauka angielskiego z możliwością zdobycia certyfikatu i akademię PARP Cytat:
![]() Witamy ![]() Minimalizm polega na zredukowaniu do jak najmniejszej ilości posiadanych rzeczy. Nie chodzi o to, by mieć mniej niż 100 rzeczy, a o to, by mieć same nam potrzebne.. A ja byłam dzisiaj w Biedrze i znalazłam książki do nauki niemieckiego"Rozmówki ze słowniczkiem niemieckie" oraz "niemiecki szybki kurs mówienia" po jedyne 9,99 zł ![]() może w końcu ruszę z niemieckim ![]()
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ubrania też wyrzucam, czego nie noszę, kosmetyki- gdy nie używam 3 miesiące... idą do kosza, albo rozdaję koleżankom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka wciąż można oddać ksiażki do biblioteki
![]() ![]() Moje plany na dziś? Miło i relaksacyjnie spędzić czas z TŻtem ![]() A plany na jutro: *killer Ewy *powysyłać CV *znaleźć druk na staż *angielski *statystyka *50 stron książki *ściągnąć kilka piosenek *wystawić kilka aukcji *zrobić znów selekcję ubrań na jednej półce *przejrzeć jeden wątek i zaczerpnąć nowych inspiracji modowych *dokończyć odnawiać koturny *pranie Jutro będzie pierwszy dzień kiedy wypróbuję technikę pomodoro ![]() ![]()
#4534 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://akademiarozwoju.com/ http://www.nbportal.pl/pl/np/nauka/kursy http://wrota.parseta.pl/ePraca/Baza-...C5%82atne.aspx ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zadomowienie
|
Honey7 a cóż to za technika pomodoro?
![]() Btw. masz genialny cytat w podpisie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Wtajemniczenie
|
sledze wasz wątek od jakiegoś czasu bo ciężko mi się ze wszystkim zebrać..
ale jakoś po malutku idę do przodu ![]() 1) zapisałam się na kurs prawa jazdy, pierwsze zajęcia mam za sobą i podobało mi się ![]() 2) zebrałam do kupy CV i powysyłałam na różne oferty. 3)pare groszy wpadło z Avonu - odkładam to co zarobiłam z Avonu do oddzielnej skarbonki - postanowiłam ze to co zarobie przez rok, będzie na przyszłe wakacje :P 4)jakoś powoli staram sie znieść tą pogodę . mimo ze przynosi ona takie smutne jesiennie nostalgie 5) w ramach wynagrodzenia za ruszenie całej machinerii, obejrzę sobie dzisiaj jakiś film. jaki pozytywny polecacie ? taki który sprawia ze można po nim przenosić góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zadomowienie
|
Ciekawa zagwozdka z tymi filmami. Tu by mi jakaś mądrzejsza komedia pasowała, ale sama się w takich nie lubuję, wolę fantasy, kryminały, przygodowe. Nie wiem, czy można góry przenosić po tym filmie, ale na pewno jest odprężający i zabawny, a z drugiej strony posiada swój sens - mam na myśli 'Las Vegas Parano'. Dość pozytywny jest 'Podaj dalej', o ile dobrze pamiętam.
Jestem mega zadowolona, wczoraj dostałam pierwszą wypłatę w nowej pracy, elegancko się kasiurka prezentuje na koncie ![]() Dziś to do: - rozpakować się po przyjeździe na mały urlop do domu, - nastawić pranie (chociaż czuję, że to może się nie udać...) - pograć na klasyku (już trochę zrobione, ale paluchy bolą po przerwie ![]() - depilacja A wieczorem już same przyjemności - spotkanie z TŻ ![]()
#4540 |
Raczkowanie
|
Dla mnie pozytywnym filmem ostatnio jest "Nad sloncem Toskanii". Do tego w czolowce filmow podnoszacych mnie na duchu jest "Duma i uprzedzenie", "Life or something like it" oraz "Legalna Blondynka".
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zadomowienie
|
No w sumie coś dla mnie, daje mi nadzieję na zrobienie kariery w zawodzie, chociaż nie jestem typem durnej blondynki, która udowadnia okoliczności na podstawie drobiazgowej znajomości lakierów do paznokci
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- A ktos może coś powiedzieć na temat pozytywności filmu 'Jedz, módl się, kochaj'? Zapowiedzi sprawiały wrażenie, że niesie właśnie takie optymistyczne przesłanie.
#4543 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dla mnie taki sobie. Ma sie wrazenie ze oni go strasznie pocieli, splycili. Jak skonczylam go ogladac jakis dziwny niedosyt pozostal... *** Dzieki - zdarza mi sie mieszac tytly, nie mam pamieci do nich ani nazwisk. Tresc filmow potrafie zapamietac z niezwyklymi drobiazgami, ale za cholere ani imion bohaterow czy rezysera...
*** Cytat:
Gratki - pierwsza wyplata niezwykle podnosi na duchu ![]() *** Moj wczorajszy plan zajec: - fryzjer (mialam pofarbowac wlosy na ciemny blond - swoj naturalny kolor - wyszly mi kasztanowe ![]() - wizyta u lekarza ; - zamknelam jedno ze swoich kont (i tak wyjezdzam, wiec dwoch nie potrzebuje) ; - kupilam pare nowych kartonow i akcja "pakowanie" rozpoczeta ; Poza tym, zaliczylam mala zalamke i depresje jak zobaczylam ze z "koniecznymi" do wziecia do KZ rzeczami sie nie mieszcze w swoj bagaz - bylam pewna ze sie zmieszce... Chyba ze ja nie umiem sie pakowac... Nie mowiac juz o tym, ze ilosc kartonow do pozostawienia u znajomych w UK ciagle rosnie...
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie Edytowane przez Jyotika Czas edycji: 2012-08-16 o 11:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie jakoś zmotywował film Yes man ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Jak porządny wariat z miejsca odrzucam podejrzenia o moje szaleństwo. ![]() I'd rather hurt than feel nothing at all... ![]() Edytowane przez suzuranka Czas edycji: 2012-08-16 o 17:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
A może warto zrobić listę pozytywnych książek i filmów
![]() Podczytuję wątek i bardzo podziwiam was za optymizm. W mojej naturze leży ciągłe zamartwianie się i ciężko mi pokonać tę złą stronę. Mam dużo pomniejszych celów, które chciałabym zrealizować, ale zazwyczaj pobuszuję na dany temat i się zniechęcam. Tak jest np. z kursami PARP.
#4548 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja niedawno wróciłam do domu. Poszłam za Waszymi radami i od razu po praktykach zrobiłam "małe" zakupy: głównie ciuchy i biżuteria a potem razem z TŻ spotkaliśmy się ze znajomymi na piwku. Więc małe lenistwo dzisiaj. Plany na dziś: iść wcześniej spać i wstać o 6 ![]() Bardzo się cieszę, bo zostały mi ostatnie 3 dni praktyl: jutro i w nastepnym tygodniu dwa dni. Juuupi ![]() mysiunia81: Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje wczorajsze plany wykonane. Nie było to nic megaważnego ani megaambitnego, ale jestem i tak podbudowana, że niczego nie odpuściłam ![]() Dziś - jeszcze czytanie, bo sprawiłam sobie masę nowych ebooków, a jutro: - wyspać się (nie będzie z tym problemów ![]() - rano jakieś fajniejsze potraktowanie skóry twarzy niż zwykle (maseczka albo coś w ten deseń, najwyższa pora, a nie przepadam za takimi zabiegami, bo mi się nie chce ![]() - gotowanie, może jakieś placki po węgiersku? - segregacja ubrań, bo szafka pęka w szwach. A w niedzielę czeka mnie spływ kajakowy Wartą z TŻ i znajomymi. Ciekawe, ile razy się wtopimy ![]()
![]() |
#4550 |
Raczkowanie
|
Wlasnie wywalilam 8 workow na smieci ze swoimi starymi niepotrzebnymi rzeczami - butami, kosmetykami, ciuchami, gazetami itp. 8 workow! Do tego mam spakowanych 6 malych kartonow oraz 4 kartony wieksze. Dotego prawie spakowana duza walizka i bagaz podreczny. Na podlodze walaja sie jeszcze wazne kosmetyki, leki, dokumenty i pare innych rzeczy. Pewnie wyjdzie z tego jeszcze jeden worek na smieci, jeden karton i nie wiem jak zmieszcze sie ze swoimi rzeczami i bagazami do KZ...
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jak zwykle miałam wstać o 7:30 a wstałam o 8:00, ale przynajmniej nie jest to 9 tak jak ostatnio ![]() I wiecie co zatęskniłam za blogowaniem xD Nie sądziłam, że do tego dojdzie ![]()
#4552 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Zaczęłam w wątku dla problematycznych kobietek w związkach. Jak się okazało jest on dla mnie idealny. Po jego przeczytaniu trafiłam tutaj. I też czytam. Od jakiegoś czasu budzę się z poczuciem, że zbyt wiele rzeczy mi uciekło w moim życiu, w moim związku (mam wspaniałego faceta, ale jego cierpliwość do mnie też już chyba powoli się kończy). Wiem doskonale, że jestem sama sobie winna, że to czy tamto odpuściłam, nie zrobiłam tego. Ale niestety teraz wszystko odbija się na moim partnerze. Wczoraj znowu się pokłóciliśmy. Jestem cholernie pasywna, nie lubię żadnych zmian. To co znane jest bezpieczne. ![]() ![]() Autorka wątku napisała w swoim poście to co i mnie dotyczy: chcę być ZADBANA, AKTYWNA, ZADOWOLONA, AMBITNA. Zazdroszczę innym, ale coś zrobić w tym kierunku to już mi się nie chce, bo po co, bo coś tam. Wiecie, jak ktoś chce to szuka sposobu, jak ktoś nie chce to szuka powodu. Na fitness bym poszła, ale szkoda pieniędzy. Biegać też, ale nie lubię. Z resztą jak na początku złapię zadyszkę to potem już nie chcę. Chociaż wiem, że po regularnym bieganiu ta zadyszka by się pojawiała coraz później. Do ćwiczeń w domu ciężko mi się zmotywować. Pieniądze na nowe ubrania leżą odłożone. No, ale kupię jak schudnę. ![]() Nie żebym była gruba, ale marzy mi się rozmiar mniej. Tak sobie wymyśliłam. ![]() I w sumie by to nie było trudne do zrobienia, tylko trzeba coś zrobić. Od siedzenia ciałka nie ubędzie. Lubię się malować, dbać o siebie. Ale jakoś mi brak powodu. Sobie myślę, że po co mam kręcić loki czy robić sobie makijaż, a nawet porządnie ubrać skoro nigdzie nie wychodzę. Tak jakby dla własnego faceta można było chodzić jak zombi a tylko dla innych w miarę się ogarnąć ![]() ![]() Jestem tak pasywna, że gorzej już chyba być nie może. Z resztą partner mi to wczoraj dobitnie wygarnął. A ja to wiem, doskonale. Ba, nawet chcę to zmienić. Tylko sposobu na zmianę już nie znam. Strasznie ciężko jest mi nawiązywać nowe znajomości. Początkowo jestem nie ufna wobec ludzi. A już w szczególności wobec koleżanek mojego TŻ. Potem z reguły jest już ok, ale co chlapnę na początku i jak się wtedy zachowuję...to już zostaje. Ogólnie ciężko mi sie rozmawia z ludźmi. Może dlatego, że nie mam za bardzo o czym. ![]() ![]() ![]() ![]() Koleżanki sobie odpuściłam. Nie wychodziłam z nimi. Rzadko się spotykałyśmy. A teraz już praktycznie ich nie mam. Nie mówiąc już o takiej prawdziwej przyjaciółce do pogadania. B ile to wszystko można trzymać w sobie. Czuję, że jeszcze trochę i przegram to swoje życie/swój związek. Ale gdzieś w głębi serca wiem, że walka jeszcze trwa. Już ostatkami sił, ale trwa. I chyba jeśli teraz nic z tym nie zrobię, to nie zrobię nigdy. ![]() Tak się składa, że jutro są moje urodziny. Akurat pierwsze ćwierćwiecze minie. Chyba nie ma lepszego czasu na zmiany i chyba właśnie ta magiczna liczba w moim wieku mnie zmotywowała do tego najbardziej. Chcę być najlepszym "egzemplarzem" samej siebie - w każdej dziedzinie. Zaczynam działać. A Was proszę o motywację, pomysły na zmiany. o ogromnego kopniaka w tyłek, gdy tylko powiem, że to nie ma sensu, albo coś w ten deseń. Jestem dopiero na pierwszej stronie wątku, ale z czasem przebrnę przez cały. Pewnie i tam znajdę wiele pomysłów na siebie. Dziękuję, że jesteście i życzę powodzenia w zmianach każdej z osobna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a z drugiej: ![]() i do roboty! ![]()
![]() |
#4554 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale zmiany już zaczynam wcielać w życie bo nie mogę marnować go na użalanie się nad sobą. We wrześniu mam obronę licencjata i chociaż już zaczynam się denerwować to też staram się myśleć pozytywnie. Nadal mieszkam z rodzicami, ale robimy wszystko z TŻ żeby w październiku wyjechać do pracy do Niemiec. Wtedy nareszcie zaczęlibyśmy żyć na własnych warunkach, nikt by się nie wtrącał. A z takich mniejszych postanowień - za godzinę idę na basen z koleżanką. Wreszcie wyjdę z domu i odetchnę. Mam nadzieję, że za jakiś czas napiszę w tym wątku o swoich spełnionych pragnieniach i z większą chęcią do życia będę wspierała inne dziewczyny, które tego potrzebują ![]()
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
Iska teraz skoro sobie uświadomiłaś co i jak będzie z górki
![]() ![]() Greenka a pracę w Niemczech załatwialiście sobie przez jakieś pośrednictwo pracy ? Jeśli można zapytać to będzie jakąś praca fizyczna ? ![]()
#4556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4557 | ||
Raczkowanie
|
Rany nie ma mnie 5 minut a tu tyle tematow ![]() *** Cytat:
Witamy bardzo dobrze. Z jednej strony nie moglabym ujac tego lepiej niz regularkate ani Honey7 - dziewczyny maja racje. Jestes w polowie najwazniejszej drogi - dotarlo do Ciebie, ze cos sie dzieje i pora to zmienic. Ja tez przeczytalam 3 pierwsze strony, potem przeskoczylam do paru ostatnich prawde powiedziawszy. Dla mnie uswiadomienie sobie ze chce cos zmienic, ze jest zle i musze to zmienic, bylo punktem zwrotnym w mym zyciu. mam 30 lat a zmieniac sie zaczelam dopiero rok temu! I uwierz mi - ten rok byl najlepszy co mnie spotkalo. Wiele osob zaczyna mi powtarzac jak sie zmienilam i jaka szczesliwa sie zrobilam. Jesli mi to udalo sie osiagnac Tobie tez sie uda. W razie czego zajrzyj na mego bloga, gdzie tez opisuje moje zmiany. Na pewno glowna rzecza, jak Ci moge doradzic sa A F I R M A C J E! Pozytywne afirmacje maja niesamowita sile - dziewczyny moga Ci to potwierdzic, przynajmniej te, ktore dzieki mym namowom zaczely je stosowac. Moim zdaniem w chiwli obecnej dla Ciebie najwazniejsza afirmacja na tydzien bedzie taka "Jestem gotowa na zmiany, chce sie zmienic i akceptuje zmiany zachodzace we mne i wokolo mnie". Powinnas ja powtarzac minimum 10 razy pod rzad po pare razyw ciagu dnia. Nie musisz za bardzo w to wierzyc. Po prostu powtarzaj to przez pare dni jak najczesciej! Powodzenia ![]() *** Cytat:
Moje gratulacje
![]() ![]() *** Ja staram sie pamietac, ze ze burze i deszcze sa naturalnymi zjawiskami w przyrodzie. Odswierzaja powietrze. Choc czasem sa uciazliwie - bez nich ziemia by uschla. Poza tym, po kazdej burzy dzien budzi sie na nowo do zycia. Czesto mozna zaobserwowac przepiekna tecze, wszystko jest takie czyste i lsniace!
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie Edytowane przez Jyotika Czas edycji: 2012-08-17 o 10:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Rozeznanie
|
Iska powodzenia, teraz z każdym kolejnym krokiem będzie łatwiej
![]() Co chcę dziś zrobić: -ogarnąć kuchnię i dokończyć obiad -nałozyć maseczkę na włosy -wziąć się za regulację brwi ![]() -porządki w szafce ze szpargałami -biologia ![]() -angielski ![]() -zmontować jakiś wisiorek do nowego sweterka ![]() -poćwiczyć ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za cieplutkie powitanie
![]() Iska teraz skoro sobie uświadomiłaś co i jak będzie z górki ![]() ![]() Już kilka razy próbowałam. Nie było z górki. Ale to pewnie dlatego, że tylko mówiłam, że chcę. A tak naprawdę było mi wygodnie tak jak było. Na pewno glowna rzecza, jak Ci moge doradzic sa A F I R M A C J E! Afirmacji słuchałam, miałam nawet własne nagrane na mp 3. Potwierdzam, że dawały niezłą moc. Pod wpływem pewnej dziewczyny przeczytałam kiedyś książkę Luise Hay - Możesz uzdrowić swoje życie. Dała mi wiele wiedzy teoretycznej, niestety. W praktyce nie zastosowałam. Teraz chciałabym do niej wrócić, bo kobieta mądrze pisze. Zaraz zapodam sobie płytkę z jej afirmacjami, pamiętam, że dawniej działały na mnie bardzo pozytywnie. Chciałabym kiedyś wstać z łóżka i móc powiedzieć sobie: że jestem z siebie dumna i jestem wspaniałą kobietą. Teraz już nie ma odwrotu, trzeba działać. Powiem Wam szczerze, że długo się wahałam nad napisaniem tutaj. Potem chciałam założyć nowe konto, bo po tym ktoś znajomy mógłby mnie rozpoznać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Raczkowanie
|
lemka genialny pomysł z tymi filmami i książkami! Jak któraś będzie widziała/czytała jakąś pozycję 'pozytywną' to niech wkleja tutaj. Za kilka stron jak się tego nazbiera można zrobić listę i umieszczać ją na samym początku wątku
![]() Devojce o, suczka czy piesek?;p Genialne psiaki, tylko przynajmniej moja jest strasznie upartaa (ale chyba beagle tak mają ![]() regularkate spływ kajakowy? OMG, zawsze chciałam na taki wyjazd pojechać! Niestety raz miałam okazję, ale wiadomo nie chciało mi się ruszać (bo kasy szkoda, i wgl, będę mokra) ![]() Jyotika 8 worków? ![]() Honey7 Dzień dobry ![]() ![]() ![]() Iskaoo ![]() ![]() Co do dzisiaj to czeka mnie: - bieganie - spacer z pseem - Książka - Przysiąść się do francuskiego i biologii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.