|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
My pijemy herbatke koperkową w saszetkach, rumiankową granulowaną, czasem samą wode. Z tym ze mi dr kazała przepajać jak najwięcej, bo Pszczółka ma twarde kupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Któraś pytała o treściwsze mleczko Humana Plus jest chyba bardziej syta ![]() A ja się dziś wyspałam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Meszsares w pon trzymam kciuki... Mam jakieś takie większe emocje do kobiet z cc po tym jak sama miałam. Brumek, spóźnione, ale szczere życzenia urodzinowe ![]() ![]() ![]() Widział ktoś Jacieee? Nerola też już by mogła wrócić... Ja nadrabiam od wczoraj, bo przesiedziałam prawie cały dzień u mamy i nawet obeszło się bez dobrych rad i krytyki, było miło. Za to dziś teściowa powiedziała przez telefon, ze szkoda że tak daleko (30 km) mieszka, bo by była codziennie ![]() ![]() ![]() Maleńka grzeczna, wczoraj wieczorem nie miała szwędaczki i ładnie spała z przerwami na karmienie. My więc mieliśmy czas na przytulanki ![]() ![]() Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-08-20 o 14:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A nie ma na to szans? ![]() Cytat:
![]() A z męża humorem nie ma problemów - zawsze mu dopisuje. Tego człowieka chyba nic nie jest w stanie wybić z równowagi i pozbawić pogody ducha i optymizmu!!! ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-08-20 o 15:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wieczorem zostałam przyjęta do szpitala, lekarz na noc założył mi wziernikiem dopochwowo jakiś żel na wywołanie porodu. Muszę przyznać, że nie było to fajne. Próbował chyba czterem wziernikami bo nie mógł się do ujścia dostać (tam chciał zaaplikować). Zawołał położną żeby mu pomogła bo ja cały czas uciekałam tyłkiem do góry. Bolało mnie, ale z perspektywy czasu to ja bardziej z paniki niż z bólu się wierciłam... Przez noc pokazały mi się ze 2-3 słabe skurcze i tyle.. Rano wzieli mnie na porodówkę, przygotowali, położyli na łóżko i podpięli kroplówkę wywołującą i ktg. U mnie znowu nic się dziać nie zaczęło, więc podpięli drugą kroplówkę. Nie przyjęłam jej całej..bo w między czasie badali ujście i nic się nie działo. Lekarz powiedział, że jak się do tej pory nie otworzyło to już się nie otworzy i zadecydowali o cesarce. W każdym razie wywoływanie porodu to nic strasznego ![]() Mam nadzieję, że pomogłam ![]() Cytat:
![]() Teściowa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wodaqua mój też tak czasem ma. a potem parę minut później jak mu podsunę to też je, a jak nie to nie. on chyba sam wie ile potrzebuje. mnie położna powiedziała, żeby dostawiac co 3 godziny, ale jak chce czściej, to nie odmawiac. niech je. ![]() A odnośnie diet matek karmiących. tu w UK, położne nie zalecają nic takiego. wg nich można jeśc wszystko. odpuścic sobie radzą grejfruty tylko. ja jem co chcę, oczywiście nic co by było ciężkie dla mnie. na razie odpukac wszystko ok. mały zrzuca skórę po mału ![]() poza tym ma takie małe białe pryszczyki na buźce. kilka tylko. czy to jest ten trądzik niemowlęcy? Oliweczko - gratulacje!!!! Brumku - komu w drogę temu beret ![]() ![]() Carmela - jak ten czas leci ![]() Agulaabaar - no skąd się takie baby biorą bez wyobraźni. dziecko to nie zabawka dla 4letniej dziewczynki. ![]() ![]() a ja się pochwalę, że poszłam na spacer i o dziwo moje krocze nie bolało aż tak bardzo jak ostatnio. trochę takie zdrętwiałe było.więc może jeszcze troszkę i będę mobilna jak dawniej. i teściowa zostaje ze mną 2 tygodnie, to może nauczy mnie robic na drutach. zawsze chciałam. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() Teraz puściłam Radziowi suszareczkę ![]() ![]() Hm...działoło... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale teraz, już po przeszło 2 tygodniach, tym bardziej, że mała łaskawa, myślę, że zdecydujemy się na 2 dziecko ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Marina: Tak jak Nerola radzi, daj mu się wygadać, w końcu to on się o spotkanie doprasza, więc niech powie co chce, jak Waszą przyszłość widzi i w ogóle. Książki: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/41696...bialej-masajki http://lubimyczytac.pl/ksiazka/37052/dotyk-zla http://lubimyczytac.pl/ksiazka/47672...oria-prawdziwa http://lubimyczytac.pl/ksiazka/55874...oria-prawdziwa http://lubimyczytac.pl/ksiazka/24971/zielona-mila ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
Ad 2 - ja już bym jej dała potrzymać ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- ja bym chciała, zeby jadła więcej - dłużej - tym bardziej, ze na poczatku z piersi leci lekkie mleko, do napojenia, a potem treściwe - nie wiem czy moja do niego dotrzymuje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zadomowienie
|
Jeszcze raz dziękuje, za odpowiedzi w sprawie picia. Spróbowałam i mała wypiła zwykłą gotowaną wodę ok 20 ml bez żadnego grymaszenia. Jestem z niej dumna
![]() To mleko jest dla dzieci z różnymi problemami - poczytaj sobie na opakowaniu, ale z pewnością nie zaszkodzi, w razie nagłej potrzeby możesz dać. Dziwię się jednak położnej, że poradziła Ci akurat to mleko, może macie jakieś inne wskazania? Macie jakieś inne problemy alergiczno/brzuszkowo/kupkowe? |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A my byliśmy u taty, w sumie dziś się nic nowego nie dowie bo żadnych badań przez weekend nie zrobią... ![]() A Mały znów śpi w chuście, dziś ma wyjątkowo dobry dzień do spania, może 2 godz w sumie miał przerwy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zadomowienie
|
Lili dziękuję za wyjaśnienie
![]() ![]() ![]() ![]() Agula Twoja teściowa chyba sobie żartuje - dawać takie małe dziecko 4-latce??? A gdyby upuściła Małą? Niepoważna jest.... Aaniu trzymam kciuki, żeby tata szybko wyszedł ze szpitala. Mam nadzieję, że wrócę dzisiaj do domu. Nie chcę zostać na weekend w szpitalu, pewnie jutro i tak by nic nie robili. |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
Da Karo ja miałam wywoływany poród na Prostej i szybko urodziłam. Nie martw się będzie dobrze. Ciekawa jestem co to za lekarka, może moja gin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zadomowienie
|
jestem na chwilke
mam zaleglosci ale sprawdzilam ze nikt od tygodnia sie nie rozpakowal ![]() wlasnie chcialam zalaczyc zdjecia ale wizaz tak duzych nie chce zalaczyc - na drugim komputerze zmniejsze to wstawie ale sprobuje w klubie wstawic linki - moze imageshack przepusci fotki u nas ok, Dawid wczoraj skonczyl tydzien - a mnie wyjeli szwy pepuszek-kikutek za momencik odpadnie duzo pijemy i duuuzo kupkamy synek jest grzeczny i slodki ![]() a dzisiaj u nas grill, ale ja nie ide, chciaz mielismy zejsc z Dawidkiem na chwilke, jednak obrazilam sie na tesciowa ![]() caluski i kciuki za wszystkie mamusie ![]()
#4544 |
Zakorzenienie
|
sms od Żanety z 04.52
"Gorączka niby zbita ale o 1.00 znowu drgawki, wymioty, 38,7. Najgorsze jest, że nic mnie nie boli, nadal zbijam. Mój mąż już nie daje rady. Tak chciałam aby się wyspał, bo go praca męczy, a Emilie ładnie śpi w nocy. To mnie coś dopadło. Jak nie urok to sraczka. Dobrze, że mój gin jest 24 h dostępny." i z 11.20 " Ja dzisiaj znowu padam, jak gorączka do wieczora nie zejdzie to mam jechać na IP"
#4545 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zaneta nie choruj! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały jak się urodził to dostał jakiegoś uczulenia, krostek na twarzy. Pewnie dlatego to mleko poleciła i kąpanie w Oilatum lub krochmalu. Małemu w domu wszystko zeszło ale mleko kupiłam wcześniej i teraz już sama nie wiem czy dawać w razie WU? Dodam, że kupiłam je bez recepty, 100% płatności. Pewnie uczulenia dostał na te świetne panie z noworodków ![]() Żaneta bidulko wracaj do zdrowia ![]() Miałam dzisiaj pierwszy atak histerii ![]() Od wczoraj Radek się spina i płacze, nie wiem co mu jest. Uspokaja się dopiero przy cycku, jak go odłożę to z pięć minut spokój i później ryk. Wczoraj tak miał do południa i dzisiaj też, w nocy spokój. To są kolki? Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-20 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Wtajemniczenie
|
fajny usypiacz nie tylko dla maluszka
http://www.youtube.com/watch?v=J5eWj...eature=related |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie słuchamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zakorzenienie
|
Kochane jutro nasz wielki dzień, idziemy wypędzać diabełka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy okazji, nie wiedziałam że można je kupić bez recepty. Marina tu chyba pisała, że nie chcieli jej sprzedać bez i gdzieś tam ubłagała, że receptę doniesie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=3E3AufboQZ8
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=wgah-...eature=related |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam dzisiaj to Bebilon Comfort (któraś o tym pisała
![]() ![]()
#4555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mam ochotę uciec. Nie śpi cały dzień. Teraz też nie. Co odłożę do łóżeczka to płacz za minutę. Po kąpieli tak się darła, nie dała nic przy sobie zrobić. Muszę się jakoś trzymać, z nadzieją że to wszystko minie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
Brunetko kciuki za chrzest
![]() Patik wiem co przechodzić, moja mała najpierw miała katar, oddychać nie mogła, ja się o nią bałam i spać nie mogłam, potem mega kolki znowu darła się jak szalona, potem skok teraz zasnać nie może i co chwilę się budzi ![]()
#4558 | ||
Zadomowienie
|
Jestem z powrotem
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Wtajemniczenie
|
przepraszam że tak pisze z innej beczki ale ten kawałek mega mnie uspokaja stary ale dla mnie to klasyk i mój klusek kochany się uspokaja przy tym
http://www.youtube.com/watch?v=oYLr9FtYtME |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
Tak Crazy, dobrze pamiętasz, mi nie chcieli sprzedać tego mleka, oj ile ich się oprosiłam, by mi dali.
Już doniosłam im receptę. A dziś kupiłam te 10 puszek z recepty z piątku. No i na receptę z symbolem P jedna puszka 11 zł. I dziękuję za namiary na doktora z Rzeszowa - udało mi się zapisać Igora na wizytę. Spróbować zawsze można. Coś miałam jeszcze pisać... U mnie mały śpi teraz, mam nadzieje, że obudzi się za 2 godziny co najmniej. Nawet mnie nie wymęczył strasznie dziś, ale to przez to że mama została z nim sama na 3 godz a ja musiałam spadać na miasto i zakupić prowiant. ![]() Kupiłam tez pampersy te activ czy jakoś tak - spróbuje pierwszy raz, no i proszek dzidziuś, płyn do płukania, chusteczki nawilżane no i inne nie dzieciowe artykuły .spożywcze ![]() Bruneteczko mocne mocne kciuki za jutro ! I czekam na zdjęcia z tego wyjatkowego dla Was dniu! Patik łączę się z Tobą! Przetrwamy ! Z Tobą Zanka też ! Za Ciebie De Karo mocne kciuki trzymam, Gabryniu czekamy tu na Ciebie ! Editka, brumek ![]() A na moją mrówę nic nie działa, żadne suszarki a szkoda ;/ Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-08-20 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.