Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-20, 11:33   #4501
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Witam w dniu mojego terminu porodu
!!!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
U nas też wiatr, że głowę chce urwać, nie wiem, czy wybierzemy się na pole, bo też taki zimny nieprzyjemny jak u Ciebie patik. Brr.
U nas też zimny wiatr, dlatego na razie ze spaceru zrezygnowaliśmy ale o dziwo Majka śpi, więc może spacer nie będzie potrzebny oby...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 11:34   #4502
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
mam pytanie z innej beczki :P Polecacie jakiś dobry utrwalacz lakieru do paznokci ?
ja mam joko i nie jest zły.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 11:34   #4503
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
W sensie, że na dwór
Nie, że w pole, takie co się je uprawia
my też chodzimy na pole

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 11:39   #4504
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
a ja mam moze glupie pytanie ale po co dajecie do picia wode lub herbatke, to mleczko nie starczy, czy podaje sie po to zeby zaspokoic pragnienie a nie utuczyc
Dzieci karmione MM musza pic niby ok100ml dziennie ale moja tyle nie wypija, trzeba dopajac kochana, tylko na cycu nie.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
my też chodzimy na pole
my tez

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 11:47   #4505
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Dzieci karmione MM musza pic niby ok100ml dziennie ale moja tyle nie wypija, trzeba dopajac kochana, tylko na cycu nie.

Sarka pije ok 100ml, w 2 porcjach.

Ale Karolinka ma piekna wage!!!! GRATULUJEMY
My wczoraj wazylismy sie na badaniu i mamy 4050

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 11:50   #4506
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
siedze od rana z mala na rekach i w tle leci nam to http://www.youtube.com/watch?v=OhZk3...eature=related
dzięki za linka.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
U mnie też to leci Mały uwielbia dźwięk suszarki

I coś dla Was:
1. Szymon przed jedzonkiem.
2. Szymon po jedzonku.
Szymonek śliczny.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Już po KTG, praktycznie żadnych skurczy. Czekamy. W sobotę mam iść na NST (jaka jest różnica pomiędzy KTG a NST?).

W poniedziałek na wywołanie, jeśli samo nie pójdzie, czyli jakieś 4-5 dni po terminie. W zasadzie to nie wiem, dlaczego tak szybko?

Jesteś niesamowita. Wyobraziłam sobie Ciebie z nogami za głową.

Wie ktoś co z Oliweczką? Miała mieć dzisiaj wywoływany prawda?
Ja też miałam wywoływany poród, a byłam tylko 5 dni po terminie. nawet się cieszę, że tak szybko/nieszybko bo już mi było strasznie ciężko z brzuszkiem

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Brumek, Aania, Agni, najgorsze jest to, że ja kiedy już słyszę pouczający ton, to się strasznie najeżam, bo generalnie jestem bardzo spokojna osobą, w domu czuję się świetnie, płacz małej mnie nie denerwuje, nocne wstawanie nie wyprowadza z równowagi (a jestem zawodowym śpiochem) i jestem szczęsliwa, a wystarczy telefon od mamy i teściowej i się od razu spinam.
Co do karmienia, to kiedyś była dyskusja na ten temat - ja byłam sceptycznie nastawiona do tego, szczególnie w miejscach publicznych, choć karmiące mi wcale nie przeszkadzają, ale teraz mogłąbym karmić choćby na środku ulicy i mam to w d. W związku z tym kiedy byliśmy i teściów, nie wyszłam z pokoju, nie chciałam żeby myśleli, że jestem jakaś wstydliwa, o nie, ale zaglądanie w cyca to już przegięcie. Pomimo, że się nie chowam, to uważam to za bardzo intymną sprawę między mną a Zosią. Tż doradził, żeby następnym razem wyjść... I nie od parady jednak piszą w różnych poradnikach, że do karmienia miejsce powinno być spokojne, komfortowe i mama zrelaxowana...
Ech...
Brumek, z tymi nogami to już przeginasz

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Mam pytanie do mam karmiacyhc tylko i wyłącznie piersią - ile czasu Wasze dzieci ssą?
Mojej czasem wystarczy 5 minut i już cyca choćby na siłę nie wsadzisz! Ale śpi potem - raz 1 h raz 3 h, więc chyba jej wystarcza...
U mnie jest dokładnie tak samo. Czasem 3 godziny nie karmię a czasem to nawet po 30-40min daje cyca

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Trzymam za Was mocno kciuki - za poprawę wyników i kolejne badania

No Brumku! Brum, brum - jedziemy z tym koksem! Oczywiście najlepiej wtedy, kiedy Ty będziesz chciała

Ale słodko tuli misia

Wodaqua moja teściowa też mi zagląda non stop do sypialni jak małą karmię jakby to jakaś, k..wa, atrakcja była!!!

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

U nas podobnie - raz je trochę dłużej (np. ok. 15 minut) a innym razem króciutko (i tak się zdarza często - zwłaszcza w nocy, bo mała zaspana i jakoś nie chce jej się jeść chyba, bo nocki przesypia ładnie).

A opróżnia Ci cyca do końca? Bo mi mala chyba nie bo zawsze po karmieniu sporo laktatorem mogę odciągnąć
Ja nie ściągam pokarmu, w ogóle... Też nie wiem czy dobrze robię...

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Ja Ci powiem, że nie ściągam po karmieniu, raczej wtedy, gdy czuję, że mam full mleka a Majka np. śpi - ściągam tyle, żeby poczuć ulgę ale nie wiem, czy dobrze robię
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Nie, bo rozbujasz sobie produkcje mleka, tak, że będziesz mieć problem z nadmiarem. Jeżeli aktualnie małej wystarcza Twój cyc, to nic nie rób.

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

A to możemy sobie ręce podać. Wczoraj karmiłam nawet co godzinę.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 11:56   #4507
agadus
Wtajemniczenie

[QUOTE=Marina1;28871868]
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

W sensie, że na dwór
Nie, że w pole, takie co się je uprawia

O widzę, że Zmalowana już wytłumaczyła

aaaaaa nie wiedziałam ale zdziewiłam się że właśnie chcesz z Igorkiem w pole iść takie uprawne

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

swoja drogą ciekawa jestem jakie są jeszcze inne różnice słowne w innych regionach polski

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-20, 11:57   #4508
brunetka2000
Zakorzenienie

Kochane powiedzcie mi:
1. kto trzyma dziecko do chrztu w kościele
2. kto trzyma świece
3. czy mogę mieć wózek ??? czy muszę całą mszę trzymać dziecko na rękach ???
4. co zrobić jak mała zacznie krzyczeć w kościele ??? Mogę dać jej pić w trakcie mszy ? Czy najlepiej wyjść ????

Póki co narazie tyle pytań
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 12:00   #4509
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Sarka pije ok 100ml, w 2 porcjach.

Ale Karolinka ma piekna wage!!!! GRATULUJEMY
My wczoraj wazylismy sie na badaniu i mamy 4050
Carmela dziekujemy
Waga Sarenki tez imponująca gonimy do przodu ładnie z naszymi szkrabami oby tak dalej !

Ja staram sie dawac pic Karolince miedzy posilkami tak po 20-30ml jesli ma oczywiscie chote pic bo nie zawsze.. i tak wychodzi nam srednio od 60 do 90ml.

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 12:16   #4510
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
tak, ulewała po każdym karmieniu.

może to tylko przejściowe? gorszy dzień, skok rozwojowy?

My czekaliśmy na becikowe 2 tyg od złożenia wniosku, dostałam do domu pismo o przewidywanej dacie przelewu.
Dzisiaj akurat dostaliśmy.
Muszę zamówić butelki na all, i torbę, bo w tą która jest do wózka tako się nic nie mieści.

DZIEWCZYNY które smarowały pępek spirytusem: dostałyście receptę na tą miksturę czy kupuje się jakiś specjalny spirytus w aptece bez recepty?
My najpierw smarowaliśmy kupionymi w aptece takimi wacikami Leko, położna powiedziała, żeby wyciskać ten spirytus z wacika na pępek. Teraz przemywamy wódką (też położna powiedziała) I właśnie spirytus też mamy, do rozrobienia z wodą jak dziewczyny pisały 2:1

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
my czekamy do 2012 roku
mam nadzieję, że nic się w tej kwestii nie zmieniło i po nowym roku bedzie 2 tyg

co do wagi to u mnie w podpisie widać jak się sprawy mają
dłuuuuuga droga przede mną
ja w prawie nic nie jem ostatnio, 1 posiłek na dzień bo albo Filip albo Lena... nie mam czasu nawet się wysr... za przeproszeniem (zresztą i tak nie mam czym )
też tak czasem mam. dobrze, że tż jest i dużo pomaga. Nie wiem jak to będzie jak wyjedzie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Czyli norma z tym karmieniem, już myslałam, że my jakieś inne...
Mnie też 10 kg spadło Pewnie pięknie i tak bedziesz wygladac

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Mój mąż czeka do 2012 na 2 tygodnie - wg niego należy sie... Zobaczymy jak pracodawca...

Dziewczyny, potrzebowałyście peselu dziecka do becikowego?
My nie, ale potrzebny był akt urodzenia.

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczynki
Jestem po wizycie i tak jak pisała Brunetka mam rozwarcie na 1,5palca, główka w kanale rodnym i jutro o 9 szpital, więc trzymajcie kciuki kochane i będę Was informowała na bierząco

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

beata_1988 dziubek 79 Wasze dzieciaczki urocze
Stary 2011-08-20, 12:26   #4511
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
brumku i stronaczku
dziękuję za troskę
dziś juz lepiej, przegłodziłam sie jeden dzien, gorączka wieczorem spadła i znowu jestem wesołym Romkiem

Kobitki ale wczoraj miałam przypadek
wieczorem jechaliśmy na jego imprezę firmową
i kogo telik tam spotkał???
swojego ginekologa
najgorsze ze siedzielismy przy jednym stoliku
nigdy sie tak dziwnie nnie czułam na imprezie
oczywiście stolik został pochłoniety tematem mojego porodu
Super że lepiej się czujesz
A z ginkiem to faktycznie Świat jest super-mały
To chyba musi być ciut krępujące - normalnie z tym człowikiem rozmawia się tylko o upławach, szyjce macicy itp, a tu trzeba konwersację prowadzić

Cytat:
i wklejam jeszcze zdjęcie z wczorajszego zasypiania przy kołysankach. Słodko się uśmiechał przy usypianiu
Ale padł na Tobie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Editka, Brumku zdecydowanie Wasz dzien takze trzymam kciuki i powodzenia zycze

Brumku dzieje sie cos wiecej u Ciebie? Mnie wczoraj wieczorem bolaly plecy i brzuch tak okresowo. I do kibelka mnie pogonilo. Za to dzis jak nowo narodzona
Dzięki Stronczku
Ja nie rodzę i jak zwykle rano nie czuję, żeby to miało jakoś niedługo nastąpić Natomiast wieczór było dość ciężki. Bolało mocno, skurcze prawie że regularne
No i powtórzę po raz kolejny - coś się z pewnością dzieje. Ale kiedy się "skończy dziać" tego nawet św. Piotr nie wie. Ja sobie po prostu spokojniutko czekam

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
My dzisiaj kończymy miesiąc

Cytat:
SARENKA MA DZIŚ 2 MIESIĄCE !!! !!! !!!

Matko, ale to leci szybko!

Cytat:
Brumku nie mów hoopppp dzień się jeszcze nie skończył

Mój mąż właśnie krzyczy z łazienki, że ... odszedł mu z nosa czop śluzowy! Bo ma katar. A dziś mu się wszystko jednoznacznie kojarzy Wcześniej wlazł do wanny (a zawsze kąpie się pod prysznicem) i mówi, że to dlatego, że przy porodzie dobrze robi jak się posiedzi w wannie właśnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-20, 12:33   #4512
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, przepraszam ale nie nadrobię Was na pewno

podczytuję regularnie ale jak chcę coś napisać to Maksiu się budzi ..... ech

mam problem bo mały ma odparzoną dupcię, już nie wiem co mam robić, czym mam to smarowac żeby sie zagoiło ? pomóżcie używałam kremu z hipp przeciw odparzeniom i linomag ... położna poleciła tormentiol i kilka razy użyłam, ale na ulotce pisze żeby nie stosowac dla niemowląt .... coś polecacie? dodam że karmię cycem i mały robi bardzo często kupę, staram się za każdym razem przebrać pieluszkę ale to nie działa
Słoneczko witaj z powrotem na wątku

sudocrem albo alantan w kremie na zmianę z zasypką na suchą skórę - spróbuj i wietrzenie pupy - linomag za słaby - moja miała odparzone pachwinki i linomag nic nie działał.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
No t ładnie przybiera
Moja też daję głowę na jedną stronę często,
ale przez to że nie mogłam jej układać wcześniej na drugi boczek.
Ale już mogę
super że już lepiej z obojczykiem Emilie.
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
mi polozna poleciła krem z ziajki masc posladkowa, ze u jenej jej pacjentki wszystkiego probowali i dopiero to pomogło
też słyszałam że bardzo dobra jest i tania - ok. 5-6zł za 50ml.
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Kiedy zaczęłyście pierwsze bara -bara-czytam,że Zanka i Beatka już po... mój mąż chodzi za mną jak cień,ale u nas nie minęły nawet jeszcze 2 tygodnie ile powinnam poczekac?? trzeba czekac te 6 tyg??
ja po sn po 4 tygodniach spróbowałam. Ale po cesarce to ja bym jednak powstrzymała się te 6 tygodni bo to jednak operacja była..

Cytat:
Dziewczyny czy do becikowego też musiałyście dać skrócony odpis aktu urodzenia i zaświadczenie od lekarza, że byłam pod opieką lekarską ?

U mnie za odpis chcą 22 zł !!
zaświadczenie tak.
Akt urodzenia sobie skserowali.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
A ja mam duży biało - czarny zegar na ścianie z płynącą wskazówką i Szymon uwielbia na niego patrzeć
moja gapi się na zasłonę koło łóżeczka bo mam w wielkie czarne kwiatki na jasnym tle.
Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
SMS OD OLIWECZKI

OD 16.20 JULCIA JEST JUZ Z NIMI pozniej oliwka miala recznie usuwane lozysko i teraz lezy pod kroplowka uwaga JULCIA WAZY 4000 gram

OLIWECZKO WIEEEEELKIE GRATULACJE!!!
Oliweczko - gratulacje
Cytat:
Wyobraźcie sobie kto zabiega o spokojną rozmowę ze mną...
Kto dzwoni, pisze smsy...
No, macie rację - Pan M.
Wielce skruszony, pisze, że mnie kocha, żałuje...
No nie wytrzymam. Czyżby zapomniał ?
Bo ja nie.
Nie wiem co zrobię.
no widać w porę całkiem poszedł po rozum do głowy.... Ciekawe jak się będzie tłumaczył..
a decyzja - co dalej z Wami na pewno będzie dla Ciebie bardzo trudna.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 12:38   #4513
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Żanetka przepraszam ale z pogrubionego

Brumeczku a Ty idz juz rodzić bo ja ciekawa jestem Twojego przyjecia na IP

ejjj ktoś mi dziecko podmienił... śpi od 17 a jadł o 16:30 szkoda że na spacerze tak nie było

Cóż za spostrzegawczość!

Natka_ Jakie ma słodkie pysie
Stary 2011-08-20, 12:40   #4514
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi w spawie picia. Myślicie, ze można spróbować na początek ze zwykłą gotowaną wodą?
jak najbardziej ja bym Ci nawet tak radziła, najpierw samą wodę, a nie zaczynać od tej z glukozą, bo jak się dziecko nauczy słodką pić to już zwykłej nie tknie

Cytat:
a ja mam moze glupie pytanie ale po co dajecie do picia wode lub herbatke, to mleczko nie starczy, czy podaje sie po to zeby zaspokoic pragnienie a nie utuczyc
Tylko jak piersią karmisz to nie musisz dawać nic do picia, na MM trzeba

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Szkoda ze sierpien sie konczy bo zacznie sie bycie slomiana wdowa. moj maz wyjezdza zagranice do roboty. Bede strasznie tesknic
oj...szkoda. Na długo wyjeżdża?
Dobrze Cię rozumiem. Też mi żal że sie kończy bo jeszcze 2 tyg i mój TŻ kończy urlop, znów będzie w domu tylko na weekendy....
Cytat:
Marina dobre
E tam dobre, normalne
Cytat:
my też chodzimy na pole
ja też, ja też
nic w tym nie ma śmiesznego, tak się mówi i już, do słowa "na dwór" można by się też przyczepić bo od czego to ma być? Od dworu?
Moja ciotka mnie chciała od dziecka przestawić na mówienie "na dwór" bo nie mogła zrozumieć dlaczego mówimy inaczej...
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Kochane powiedzcie mi:
1. kto trzyma dziecko do chrztu w kościele
2. kto trzyma świece
4. co zrobić jak mała zacznie krzyczeć w kościele ??? Mogę dać jej pić w trakcie mszy ? Czy najlepiej wyjść ????
1 - nie wiem, u nas trzymałam głównie ja, potem trochę TŻ, z prostej przyczyny - u mnie najszybciej zasypia
Choć moja mama mówiła że ponoć jest taki zwyczaj, że syna trzyma tata, a córkę mama, ale pierwszy raz o tym słyszałam
2 - świecę chrzestny
3. myślę że możesz, chyba że ksiądz jakiś taki że problemy z wszystkiego robi?
4. tego niestety nie wiem, ja miałam na wszelki wypadek odciągnięte mleko w butelce, planowałam że jeśli się rozpłacze to wyjdę na chwilę do zakrystii i mu dam Ale udało się bez tego

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Mój mąż właśnie krzyczy z łazienki, że ... odszedł mu z nosa czop śluzowy! Bo ma katar. A dziś mu się wszystko jednoznacznie kojarzy Wcześniej wlazł do wanny (a zawsze kąpie się pod prysznicem) i mówi, że to dlatego, że przy porodzie dobrze robi jak się posiedzi w wannie właśnie
widzę że Twój mąż dziś bardziej przeżywa niż Ty

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 12:51   #4515
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
kurka...tatę mi do szpitala zabrali z podejrzeniem udaru
trzymajcie kciuki żeby było dobrze
mam nadzieję, że wszystko z tatą w porządku...
Nadrabiam dalej.

Cytat:
dziewczyny OLIWECZKA1985 jest na porodowce... trzymajmy

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
za oliweczke

a muszę się wam jeszcze pochwalic
wygralam wczoraj aukcje na nianie z kamerką http://allegro.pl/rewelacyjna-niania...771480521.html
kilka dni temu moją starą upuscilam i szlak ją trafil

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

A ja się pochwale - my wczoraj z męzusiem ten-teges-śmeges jak to pisała Brunetka już tak nie mogłam wytrzymać że myślałam że tż-ta pożrę żywcem no i musieliśmy spróbować.

i troszkę czułam jeszcze takie ciągnięcie w jednym miejscu i trzeba była na początku powolutku i delikatnie ale po paru chwilach przeszło - i wiecie co? zdziwiłam się wielce że w sumie żadnej różnicy niż przedtem nie czułam - kompletnie! a ja myślałam że po porodzie będę mieć tam luźniej - a tu całkiem normalnie jak przed porodem.

musiałam się pochwalić [/QUOTE]

Stary 2011-08-20, 12:53   #4516
DaKaro
Zadomowienie

Hej Kochane!

Ja po NST, Mała się słabo ruszała i lekarka chciała mnie zostawić na oddziale, już panikę miałam w oczach. Poruszały jednak z położną brzuchem i Mała się przebudziła. Mimo wszystko mam znowu jechać do szpitala na 19.30, jeśli zapis nie będzie dobry, to zostaję w szpitalu. Musze przyznać, że położna i lekarka bardzo miłe, obym spotykała tylko takie osoby na swojej "porodowej" drodze.

Marinko życzę owocnych rozmów z TŻtem. Co by się nie działo jesteśmy z Tobą. Wierzę, że Wam się jeszcze ułoży. TŻt to też człowiek (choć pewnie niejednokrotnie myślałaś inaczej), może zrozumiał swój błąd?

Brunetka Cookie Zmalowana oby dzieciaczki w końcu dały Wam odetchnąć i zamieniły się w aniołki.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy kojarzycie serię książek Saga o Ludziach Lodu - ponad 50 tomów pochłonęłam ciągiem. Książkę na dzień, półtora. Tylko wtedy to miałam dużo wolnego czasu, nie to co teraz .
Heh, też to czytałam. A ze swojej strony polecam fantastykę - Władcę pierścieni, Hobbita.
Cytat:
na pole chcesz z nim iśc ?? po co
U mojego męża też się mówi "pole". Teść się ze mnie śmieje, że ja z dworu pochodzę.

Lili czy mogłabyś opisać jak to jest z tym wywoływaniem? Czy bolesne i czy długo trwa poród?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 13:15   #4517
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
my też już "po"
Kilka dni temu. U nas podobnie jak Ciebie, z początku takie ciągnięcie przez chwilę, ale potem mmmm moja ochota sprzed ciąży wróciła.
Orgazm w 5 minut:hah aha: po tylu miesiącach posuchy i braku ochoty
( tz stwierdził że ciasno jak kiedyś)

tak jak u zanki, ja go namówiłam bo tz się bał

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
dla tych które jeszcze nie widziały: Emil
Ale dużżży Kochany i masz taki leżaczek bujaczek jak ja i Żaneta?

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Żanetko, kleszczyki. to zdjecie z poprzedniego piątku. teraz juz mu zeszło. miał lekko spuchniete oczko i skaleczenie nad brwią. jedno uszko było bardziej splaszczone i miał jeszcze jakieś pręgi czerwone na głowie. wyglądał jak po walce bokserskiej.niesamowite jak szybko sie zagoiło. z dnia na dzień widziałam poprawę. zrobię mu bardziej aktualne zdjęcia to zamieszczę dla porównania.
Bidulek z Emilka był Dobrze, ze już się wygoiło

Cytat:
Cookie, ona się tak drze, bo na pewno czuje Twój nastrój. I jak ma być spokojna, skoro czuje że mama jej nie lubi i jest cała roztrzęsiona

Cytat:
Cześć dziewczyny, przepraszam ale nie nadrobię Was na pewno

podczytuję regularnie ale jak chcę coś napisać to Maksiu się budzi ..... ech

mam problem bo mały ma odparzoną dupcię, już nie wiem co mam robić, czym mam to smarowac żeby sie zagoiło ? pomóżcie używałam kremu z hipp przeciw odparzeniom i linomag ... położna poleciła tormentiol i kilka razy użyłam, ale na ulotce pisze żeby nie stosowac dla niemowląt .... coś polecacie? dodam że karmię cycem i mały robi bardzo często kupę, staram się za każdym razem przebrać pieluszkę ale to nie działa
My smarujemy tylko sudocremem i jest ok

Brumku Przyjmij jeszcze ode mnie spóźnione ale najserdeczniejsze życzenia

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Dziewczyny czy do becikowego też musiałyście dać skrócony odpis aktu urodzenia i zaświadczenie od lekarza, że byłam pod opieką lekarską ?

U mnie za odpis chcą 22 zł !!
u ns też dawali 3akty urodzenia. Zaświadczenie od lekarza też potrzebowałam.

Cytat:
SMS OD OLIWECZKI

OD 16.20 JULCIA JEST JUZ Z NIMI pozniej oliwka miala recznie usuwane lozysko i teraz lezy pod kroplowka uwaga JULCIA WAZY 4000 gram

OLIWECZKO WIEEEEELKIE GRATULACJE!!!
SERDECZNE GRATULACJE OLIWECZKO!!!
Stary 2011-08-20, 13:38   #4518
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Znajomi mieli wózek i ja też zamierzam.

Cytat:
mam problem bo mały ma odparzoną dupcię, już nie wiem co mam robić, czym mam to smarowac żeby sie zagoiło ? pomóżcie
Sudokrem plus wietrzenie pupy - godzinka dziennie bez pieluchy. Robimy tak codziennie bo bez wietrzenia zaraz odparzenia wracają. Przerabiałam już trochę specyfików i tylko taka kombinacja daje rade.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 13:39   #4519
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki i trochę mojego bąbla ( więcej wrzucę w klub, a i wrzucę zdjęcie mojego bębna )
iGOREK JEST ŚLICZNIUTKI

Cytat:
Moje dziecko jakiś diabeł opętał
Nie dość, że cały dzień nie spała wczoraj to w nocy też nie chciała Włączyłam w końcu tą suszarkę i poszła spać Co się skończyło otwierała oczy i zaczynała płakać, to ja musiałam wstawać co chwile i włączać I tak do 1 w nocy A potem co 2 godziny wstawała i głodna była!!!!!! W takim tempie to jakiś grubas z niej wyrośnie. Próbowałam ją powstrzymywać, lulałam, puszczałam suszarkę, dawałam pić, a ta ryczała jak najęta. W końcu się poddałam i dałam jej wcześniej jeść, żeby gości nie pobudziła Ale i tak pewnie ją słyszeli jak wyła Jestem wykończona!!!!!!!! Ryczeć mi się chce
ŻEBY SIĘ POPRAWIŁO

Cytat:
Kochane moje dziękuję za Wasze rady ! Każdą, każdusieńką !
Jak zwykle jesteście niezastąpione ( naprawdę ).
Postanowiłam się z nim spotkać ok czwartku, bo nie mam ochoty wcześniej. Poza tym muszę dokładnie przemyśleć co chcę powiedzieć, a nie chcę by emocje wzięły górę. Co to, to nie.
To nie są już jakieś gówniarskie wybryki, to już nie liceum, tylko poważne sprawy.
Chodzi o Igorka, a jeśli ma być tak jak było, to niech się nawet nie ośmiesza.

Nie wiem co będzie, ale jak na razie nie mam ochoty go widzieć.
Spróbuję się tym nie martwić póki co, tyle już czasu dałam sobie radę sama.

Uff...

A u nas noc po japońsku ( pamiętam, padło na forum i spodobało mi się ) - jako tako.
Od 4 nie śpię, i mały tez nie spał, ale teraz padł w huśtawce.
Oby pospał chwilę, bo muszę coś ugotować no i poodkurzać.

Dziewczynki i z innego worka :
Wasze tytuły filmów ( o które kiedyś pytałam ) okazały się strzałem w dziesiątkę (obejrzałam kilka ).

Teraz zapytam, czy mogłybyście polecić jakieś fajne książki ? Nie konkretnego gatunku, ot, takie które uważacie, że są godne uwagi.
Chciałabym w poniedziałek wpaść do biblioteki, bo brakuje mi czytania.

A książka do której lubię wracać to W. Nabokova ,,Lolita " - fajna, choć kontrowersyjna, ale daje całkiem inne spojrzenie na sprawę, niż moim zdaniem niedopracowany film ( chociaż z tego co wiem to były dwa, chodzi mi o ten nowszy )

No i ,,Mały książę "

To jeśli chodzi o mnie. A Wasze typy?
ja lubię strasznie Harlana Cobena czytać Polecam.

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Możemy iść razem do egzorcysty czy coś, bo ja jeszcze chwila i przez balkon wyskocze.. rekord spania mojego dziecka od kilku dni wynosi 10 MINUT bez przerwy! i to też wyczyn byłam z nią przed chwilą w aptece ( nie miał mnie kto wyręczyć) i dała taki koncert, że myślałam że ze wstydu sie spalę.. kupiłam sobie 5 opakowań melisy i będe ją żłopać na potęgę, może coś i na dziecko podziała Cycki mam wyciągnięte do pasa, niedługo będe mogła ja z drugiego końca łóżka karmić, a jej ciągle mało nasz rytm dnia i nocy wygląda tak : 1h na cycu, odbijanie, kilka minut snu i od nowa..
Weim, że Ci ciężko i mam nadzieję że szybko się u pojawi spokój ale uśmiałam się strasznie z Twojego posta

Cytat:
ha tez tak myslę.

nic na wariata. teraz ty karty rozdajesz moja droga.

jak szybko

zawsze pod górke mam nadziję że wszystko sie ułoży.

A u mnie tęściowie przyjechali. i całą walizkę prezentów przywieźli dla Emila. ja byłam w szoku. prezenty od ich znajomych, których ja nawet na oczy nie widziałam..Teściowa zrobiła kilka ubranek dla młodego. śliczniutki.sporo kupiła. zrobiła mu nawet posciel(poduszeczkę i kołderkę- wkleje potem zdjecia)przywiozła też sztucce megoT. 39letnie z wygrawerowanym imi=eniem.sporo rzeczy które należalo do mego T. niesamowita kobieta. a za małym to tylko biega i pyta, czy może go wziąśc. żadnych na chama rad. życze wszystkim takich teściowych.
Fajnych masz teściów
Ja niestety nie mam teśció w ogóle. Rodzice tż nie żyją już od lat..

Cytat:
i wklejam jeszcze zdjęcie z wczorajszego zasypiania przy kołysankach. Słodko się uśmiechał przy usypianiu
Rzeczywiście słodko się uśmiecha

Cytat:
ale numer.

mamusie trozpakowane, czy wy także miałyście słaby apetyt po porodzie? bo mnie się nie chce za specjalnie jeśc
ja tak miałam, przez pierwsze dwa dni prawie nic nie jadłam, głównie brak apetytu...później czasu i pomysłu no to co by tu zjesc jak się cyckiem karmi .

Cytat:
My dzisiaj kończymy miesiąc

lepsza chusta lenny lamb czy nati?

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2011-08-20 o 13:40

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-20, 13:40   #4520
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Czy wszystkim Wam opadały brzuchy przed porodem, bo ciągle mnie ktoś pyta aż zaczęłam sama obserwować...
Mój nie opadł

Brumku spóźnione życzenia!! 100 lat!!

aania20 za tatę!

Agni Emil słodziak

Słoneczko naszej małej ostatnio też odparzyło dupcię, smarowałam 1 dzień sudocrememi od razu zeszło bo normalnie używamy kremu do pupy z babydream

Meszsares trzymamy !

Cookie kosmetyki z Bubchen ogólnie są fajne i cenowo wcale nie wygórowane! w niektórych rossmanach mozna je spotkac

żaneta u nas trzeba było zaswiadczenie ze bylam u lekarza, a co do odpisu to babki tylko skserowały sobie, nie zostawialismy odpisu

Oliweczko ogromne gratulacje !!!!

Marinko teraz go zebrało na "normalne" rozmowy? trzymam kciuki, żeby wszystko poszło w miarę dobrze a Igi jest przesłodki

Madzia slicznie razem wyglądacie

Agadus chyba w większości południowej części polski mówi się "na pole", a moja babcia zawsze twierdzi, że my na pole chodzimy bo na dworach mieszkamy

Brunetka u nas dziecko trzyma mama, świece trzyma chrzestny, co do reszty to może weź ją w foteliku do kościoła jak nie chcesz wózka.
U nas nie chrzci się na mszy, bo to męka dla dziecka i rodziców... idzie sie na 10 min do kościoła i po sprawie

Brumku no to pogratulować, że tatuś tak aktywnie uczestniczy w porodzie!! ciekawe czy skurcze o już męczą

no nadrobiłam

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 13:48   #4521
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
U nas nie chrzci się na mszy, bo to męka dla dziecka i rodziców... idzie sie na 10 min do kościoła i po sprawie
Świetne rozwiązanie. Też bym tak chciała. W końcu ktoś pomyślał. Szkoda, że u mnie tak nie praktykują.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 13:51   #4522
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ha Shira ja sie zastanawialam czy Twoj nick jest przypadkowy czy nie. Ja kocham "Sage". Przeczytałam Juz kilka razy a teraz Wlasnie jestem na 36 tomie
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 13:56   #4523
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
widzę że Twój mąż dziś bardziej przeżywa niż Ty
A gdzie tam! On się po prostu nabija ze mnie A tak serio to oboje strasznie się cieszymy, że tak to się wszystko ładnie potoczyło

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ja po NST, Mała się słabo ruszała i lekarka chciała mnie zostawić na oddziale, już panikę miałam w oczach. Poruszały jednak z położną brzuchem i Mała się przebudziła. Mimo wszystko mam znowu jechać do szpitala na 19.30, jeśli zapis nie będzie dobry, to zostaję w szpitalu. Musze przyznać, że położna i lekarka bardzo miłe, obym spotykała tylko takie osoby na swojej "porodowej" drodze.
No to czekamy na wieści wieczorem

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Brumku Przyjmij jeszcze ode mnie spóźnione ale najserdeczniejsze życzenia
Bardzo Ci dziękuję
Stary 2011-08-20, 14:02   #4524
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
jak najbardziej ja bym Ci nawet tak radziła, najpierw samą wodę, a nie zaczynać od tej z glukozą, bo jak się dziecko nauczy słodką pić to już zwykłej nie tknie

Tylko jak piersią karmisz to nie musisz dawać nic do picia, na MM trzeba

oj...szkoda. Na długo wyjeżdża?
Dobrze Cię rozumiem. Też mi żal że sie kończy bo jeszcze 2 tyg i mój TŻ kończy urlop, znów będzie w domu tylko na weekendy....
nie wiemy jeszcze na ile, pewnie na dluzej mam nadzieje, ze jakos sie zorganizuje i bedzie co jakis czas przyjezdzal
fajny link o rozwoju maluchów, moze zaneta doda go do linkow
http://www.fpd.ig.pl/pol/dokumenty/niemowlak.pdf
Stary 2011-08-20, 14:05   #4525
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku spóźnione życzenia!! 100 lat!!

Brumku no to pogratulować, że tatuś tak aktywnie uczestniczy w porodzie!! ciekawe czy skurcze o już męczą
Aguś, bardzo dziękuję

A to o mężu - dobre!
Stary 2011-08-20, 14:13   #4526
agulaaabar
Zakorzenienie

witam Was kochane mamusie
Lili wisi na cycu więc nadrabiam jedną ręką...

Byliśmy wczoraj u księdza o chrzest, Lilka chrapała w foteliku jak smok, aż ksiądz się śmiał chrzest mamy 10 wrzesnia o 16.00 i dzisiaj wyszedł pierwszy zonk...przyjechał brat z bratową-prosilismy ją na chrzestna... a dzis była u lekarza i jest w 7 tyg ciazy! oczywiscie bardzo sie cieszymy ale teraz jest problem bo wszyscy twierdza ze ciezarna nie powinna byc chrzestna... osobiscie mi to nie robi roznicy ale kazdy mi zrzedzi za uszami jak nie urok...

Moja mala nie spi od 8.30, co troche woła jesc, troche posiedzi na cycku i tak w kółko

wiatr sie troche uspokoił wiec moze pójdziemy na spacer z tym ze nasza Lila nie lubi spacerów! co troche wrzeszczy w wózku... normalnie boje sie z nia isc daleko od domu

Czytałam o Waszych tesciowych,... moja nie lepsza... z serii głupich pomysłów:
1. tesciowie mieli przyjechac zobaczyc mała - zeszło im z tym tydzien no ale...dobrze że zdążyli przed 18-tką małej tż zadzwonił, żeby przyjechali nie o 7, tylko tak 7.30-8.00 bo o 7 kąpiemy małą... na co ta wyskoczyła, że będą na 7 bo siostra tż (4-letnia) chce sobie popatrzec jak kąpiemy... noż k...! a co to małpa w cyrku do oglądania?! to były nasze poczatki z kąpaniem... nie szło to sprawnie, my w stresie, mała wrzeszczy, a poza tym pól domu ludzi przy kąpaniu kilku dniowego dziecka! no bardzo mądrze...

2. w czwartek bylismy u tesciów bo tż pomagał ojcu z dachem wiec pojechałyśmy z nim.... madzia (ta 4-latka) zaczela, że ona chce Lilkę na ręce! ja oczywiscie ze kategorycznie nie, bo jest za mała.. na co tesciowa "no przeciez nic sie nie stanie jak ją chwile ponosi" myslałam ze oczy wydrapie.... glupia baba!! i tak kurcze zawsze nagada magdzie, że bedzie dzidziusiowi pampersa przebierac, wózkiem jeździć na spacery itd i później magda drze się jak upiór bo ona może a ja jej nie dam.....

Jak mi ten babsztyl działa na nerwy!!!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 14:25   #4527
mamad1
Zadomowienie

Pogoda ładna, ale jak mam przy takim wietrze z maluchem wyjść na spacer? Położna powiedziała, że to też dla mnie ważne, bo za bardzo smutna jestem. Baby blues w pełni
Z dobrych wieści: wczoraj w nocy odpadł nam kikut- w 11. dobie
Patryk nawet łądnie śpi w nocy. Budzi się tylko na cyca i zasypia. W dzień jest bardziej aktywny i raczej nie spi długo.
Wczoraj była awantura prawie, bo na 10 minut wyszłąm do sklepu i zostawiłam śpiące dziecko ze szwagrem... Jak mogłam, a gdyby się obudziło? Teściowa boi się go dotknąć, a na ręce nawet nie próbowała brać... Prawie z nią nie rozmawiam, nie mogę, nie potrafię, wolę pomilczeć... Choć jest mi przykro, bo nikt mnie tu nie traktuje poważnie. Myślałąm, że ona sie martwiła o mnie, że miałam opuchniete nogi w ciąży (już nie mam), a okazało się, że kiedyś jej kuzynka tak miała w ciąży i potem dziecko zmarło po porodzie... Więc faktycznie ja to tylko inkubator, a teraz chyba karmnik (?)...
Szkoda gadać... Marzę tylko o tym, żeby się stąd wyrwać...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-20, 14:31   #4528
sygine
Zadomowienie

Witam mamusie
Przepraszam że na razie tak zawsze tylko z doskoku i mało się udzielam, ale dość opornie idzie mi ogarnięcie wszystkiego.
Nataniel właśnie skończył miesiąc Rośnie na potęgę, co się obudzi to głodny jest i strasznie głośno domaga się jedzenia
Ja powoli chodzę po ścianach, bo jak nie karmię, to przewijam, jak nie przewijam to ściągam pokarm i tak w kółko... Ale chyba niedługo się to skończy. co prawda nie narzekam na brak pokarmu, ale mały ma paskudną wysypkę na całej buzi i klatce piersiowej Była położna środowiskowa i stwierdziła że to może być laktoza, więc dzisiaj i wczoraj był cały czas na MM i jakby mu łagodniało, a jak dałam swoje to znowu go wysypało
I pytanie do dziewczyn niekarmiących : dostałyście coś na zatrzymanie laktacji???
Stary 2011-08-20, 14:41   #4529
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:

przepraszam, wiem że głupia sytuacja ale wyobraziłam sobie i parsknęłam śmiechem
choć pewnie nie było Ci do śmiechu?
no dziś jak sobie przypominam wczorajszą sytuacjke to tez sie smieje pod nosem,
a wogóle chciałabym zobaczyc swoją wczorajszą minę jak go zobaczyłam
oczywiście nic przy nim nie jadłam żeby było że trzymam diete

Cytat:
SARENKA MA DZIŚ 2 MIESIĄCE !!! !!! !!!

buziaki dla was obu z tej oka

Cytat:

U nas też wiatr, że głowę chce urwać, nie wiem, czy wybierzemy się na pole, bo też taki zimny nieprzyjemny jak u Ciebie patik. Brr.

ale sie uśmiałam Kobitki,
to ukazuje że jednak jakies róznice są w mowie regionalnej,
nie zapomne jak wyjechałam na studia do Poznania i tez nie miałam pojęcia o co chodzi z "odbijaniem biletu" "ćmikami" "naramkami" i ponoć pysznym "gzikiem"

za to jak spytałam koleżanki czy przyszła "na nogach" to sie z miesiąc ze mnie śmiała

Cytat:
Witam w dniu mojego terminu porodu
!!!

Ale się cieszę, że tak się wszystko ładnie toczyło i dzidziuś sobie "dojrzał" do koćna
Brumku i Editko
gratuluje dzielnej postawy
dotrwania w stanie nienaruszenia do terminu porodu
a teraz grzecznie proszę sie sprężyć i na porodóweczkę

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
mam pytanie z innej beczki :P Polecacie jakiś dobry utrwalacz lakieru do paznokci ?
mam z inglota taki nabłyszczacz z pipetką, całkiem fajnie utrwala

Cytat:
Super że lepiej się czujesz
A z ginkiem to faktycznie Świat jest super-mały
To chyba musi być ciut krępujące - normalnie z tym człowikiem rozmawia się tylko o upławach, szyjce macicy itp, a tu trzeba konwersację prowadzić

jak mówiłam wcześniej to znajomy moich teściów, wiec dlatego tam się znalazł :/

a co do męża to, dobrze że mu humor dopisuje
oby tak było w momencie porodu

Cytat:
witam Was kochane mamusie
Lili wisi na cycu więc nadrabiam jedną ręką...

Czytałam o Waszych tesciowych,... moja nie lepsza... z serii głupich pomysłów:
1. tesciowie mieli przyjechac zobaczyc mała - zeszło im z tym tydzien no ale...dobrze że zdążyli przed 18-tką małej tż zadzwonił, żeby przyjechali nie o 7, tylko tak 7.30-8.00 bo o 7 kąpiemy małą... na co ta wyskoczyła, że będą na 7 bo siostra tż (4-letnia) chce sobie popatrzec jak kąpiemy... noż k...! a co to małpa w cyrku do oglądania?! to były nasze poczatki z kąpaniem... nie szło to sprawnie, my w stresie, mała wrzeszczy, a poza tym pól domu ludzi przy kąpaniu kilku dniowego dziecka! no bardzo mądrze...

2. w czwartek bylismy u tesciów bo tż pomagał ojcu z dachem wiec pojechałyśmy z nim.... madzia (ta 4-latka) zaczela, że ona chce Lilkę na ręce! ja oczywiscie ze kategorycznie nie, bo jest za mała.. na co tesciowa "no przeciez nic sie nie stanie jak ją chwile ponosi" myslałam ze oczy wydrapie.... glupia baba!! i tak kurcze zawsze nagada magdzie, że bedzie dzidziusiowi pampersa przebierac, wózkiem jeździć na spacery itd i później magda drze się jak upiór bo ona może a ja jej nie dam.....

Jak mi ten babsztyl działa na nerwy!!!
oj niezła ta teściowa

zaplanowałam piec sernik
bo jutro mam gości
ale mi sie nie chce...
wiec poki co pozwalam sobie jeszcze na leniuchowanie
Stary 2011-08-20, 14:43   #4530
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
No to widzę, że mamy podobne upodobania: King, Grisham, Masterton .
Tyle tego pochłonęłam, że tytułów nie pamiętam.

Nie wiem czy kojarzycie serię książek Saga o Ludziach Lodu - ponad 50 tomów pochłonęłam ciągiem. Książkę na dzień, półtora. Tylko wtedy to miałam dużo wolnego czasu, nie to co teraz .

Ja też tak chcę . Na razie to tak daleko są moi rodzice a teście 15 km
o ja też czytałam..chyba ze 17lat miałam wtedy

Cytat:
Bebilon pepti, mamy skazę białkową.

Dzięki za odpowiedzi w spawie picia. Myślicie, ze można spróbować na początek ze zwykłą gotowaną wodą?
Ja karmię cycem ale w domu mam bebilon pepti, położna poleciła ale mały nie ma żadnej skazy... Teraz to nie wiem...w razie czego mogę mu to podawać?

Cytat:
u nas w przychodni w starogardzie gd.

Jak karmisz tylko cyckiem to nie trzeba dopajać herbatkami itp ale jak karmisz mm to się dopaja bo jedzenie gęstsze. Pediatra mówiła.

[QUOTE=agadus;28871773]
Cytat:

u nas się tak mówi

[QUOTE=Zmalowana;28871854]
Cytat:

w niektórych regionach mówi się na pole, a nie na dwór Moja siostra ciot. z Krakowa tak mówi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości