Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-21, 12:59   #4531
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Cześc
Dziewczyny ile ważą Wasze Maluszki?
Nie wiem ile obecnie, ale w 22tc prawie 600g
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:11   #4532
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

czesc mamunie

dziękuję za kciuki odnosnie moich badań
jakas dzisiaj zdechła jestem...moze to ciśnienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Witam się z ...... domku
Nie poszłam dzisiaj do pracy, ale domkiem też się za długo nie nacieszę, bo jutro idę do szpitala (to tak jakby za mało szpitala na wątku było) ....
Dzis byłam u gina z wynikami glukozy i mam niestety podejrzenie cukrzycy Trzeba będzie powtórzyć glukozę (75g) i dodatkowo ustabilizować skurcze macicy, bo zaczęła mi twardnieć Jestem przerażona, mam nadzieję, że ta glukoza wyjdzie teraz dobrze

:
bidulo!!! oby to nie była cukrzyca
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Witamy nową! I gratuluję dziewuszki

Co do wyprawki- ja teraz kupuję, choć zostały 3 miesiące (I tak chciałam mieć wszystko gotowe 2 miesiące przed porodem) Jadę z powrotem do szpitala w listopadzie i wolę mieć już porobione zakupy bo z hipotrofią u mnie nic nigdy nie wiadomo i wolę dmuchać na zimne i mieć 'w razie co' wszystko gotowe
Za dużo widziałam przypadków w szpitalu i wolę już mieć...

oo jaaa... tylko nie cukrzyca!!!!! bo byś musiała sprawdzać cukier 3x przed posiłkiem i dawać coś tam w żyłę 1 h po posiłku masakra, oby nie!!!! Przed badaniem nie jedz nic słodkiego 1 dzień, bo to podnosi

też o tym słyszałam koleżance tak lekarz zalecił

Dziś w nocy zamawiałam od gapa_kids m.in:

-1 smoczek avent,
-złota kolekcja 2 butelek avent,
-szczotka do mycia butelek,
-chusteczki nawilżające bambino i pampers,
- 2x pampersy,
- pieluchy tetrowe białe,
-pieluchy flanelowe,
-herbatka koperkowa,
-aspirator nosefrida,
-spray do noska nosefrida,
-termoopakowanie,
-pierwsza szczoteczka sylikonowa do zębów canpol,
-gaziki nasączone alkoholem do pępka,
-zabawki-grzechotki, gryzak,
-zestaw do paznokci i włosków,
-mleczko kojące do ciała nivea dla bobasa itp

A przed chwilą zamówiłam od r_p77 m.in.:

-wanienka
- żel do mycia ciała i włosków nivea
- podkład do łóżeczka- ceratka
- proszek do prania dzidziuś (w razie gdyby było uczulone na lovelę )
- wielorazowe majtki poporodowe

no to zaszalałas z zakupami

ja wczoraj poszłam z mama do sklepu dzieciecego, upatrzylysmy troszke rzeczy ale kupujemy w listopadzie

Cytat:
Napisane przez enaria Pokaż wiadomość
Zjedzenie czegoś słodkiego raczej nie ma znaczenia, tak przynajmniej powiedziała mi pielegniarka.
tzn zalezy pewnie ile sie tego zje... przed badaniem glukozy (w sensie przy probie obciażenia) wiem, ze dzien przed nalezy stosowac normalną dietę taka jak zawsze... czyli jesli np codziennie sie zjada jednego twixa to dzien przed badaniem tez bo tylko jak sie stosuje normalna swoja diete to wynik jest miarodajny i wiarygodny.
co innego jak ktos jest juz chory na cukrzyce to wiadomo,z e słodyczy jesc nie wolno..
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Byłam na badaniach krwi, potem maraton lumpkowy i dla bobisia nie mam nic, za to dla siebie kilka bluzek i sweterków
Na późne śniadanie zjadłam bułę z miodem + kakao

No i maluda od samego rana tak się wierciła, że kopała, że ciężko mi było się na zakupach skupić

Pytałam w laboratorium o glukozę i mam sama kupić dawkę, jaką mi zaleci lekarz, i w zależności od dawki siedzę u nich godzinę lub dwie
No i nie ma mowy o żadnej cytrynie, bo to ponoć zabronione ze względu na fałszowanie wyniku
no niestety...kazda z nas przechodzi to samo ale dasz radę!
a co do cytryny to tez czytałam rózne opinie własnie...
ja nie dodawałam bo nie mialam potrzeby
Cytat:
Cześc
ja nie wiem teraz....moj w 20 ty wazył 335 g...teraz mamy usg dopiero 8.11 wiec zobaczymy

czkeam na tz, zje obiadek i jedziemy do tesciów wiec pewnie wieczorem zajrze albo i nie..
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:13   #4533
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Witam Dziewczyny!!!

Również jestem "lutówką" mam termin tak między 7 a 9. Jestem w 25 tygodniu. Pomyślałam że z racji dużej ilości wolnego czasu (jestem na L4 ) popiszę coś coby mi się nie nudziło i żebym nie popadała w jakieś depresyjne nastroje (co się niestety zdarza).
Będziemy mieli dziewczynkę Czuje się bardzo dobrze, nie mnie nie boli ani nie puchnę, i mam nadzieje że tak już do końca zostanie.
Mieszkam w Tarnowie z powodu pracy (pracuje na kontraktach autostradowych) ale lekarza mam w Krakowie a rodzić zamierzam w Niepołomicach.
Czy dobrze czytam że Wy już szukujecie wyprawki i robicie zakupy? bo ja to jeszcze odłożyłam w czasie?
witamy

Cytat:
Cześc
tydzien temu, czyli to był 28 tc mała ważyła 940g, teraz pewnie juz ma ponad kilo...

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
mamusie prypominam ze soki i napoje typu fanta to tez sam cukier.. ja pierwszy wynik mialam sfalszowany przez puszke fanty;/

bylam na zakupach i kupilam spiochy i pajaca
pochwal się

a ja dzisiaj na obiad w wersji "na winie" hi hi czyli z resztek co się nawinie w lodówce zrobiłam zapiekankę i teraz czeka, ale to będzie dopiero pod wieczor, bo męzuś dzisiaj późno wraca ok 19, a teraz zrobilam sobie jajeczniczkę z cebulką
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:19   #4534
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamuchy! Od wtorku nie miałam dla Was czasu. Taki tydzień zakręcony, że zero wolnego czasu. Podczytałam trochę, ale nie dam rady cytować wszystkiego.
Pamiętam, że Karinio pytała o szczepionki w UK na grypę. Ja nie pozwoliłam się zaszczepić. Lecę czytać dalej.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:20   #4535
Haniula
Zakorzenienie

Czubasku o burakach tez slyszalam moj lekarz mi zalecił takie tabletki ziołowe z buraka czerwonego i biore 3 razy dziennie, no i staram sie codziennie cos z burakow jesc,a hemoglobina mi leci

w szpitalu mialam 9,6 i chcieli mnie zostawic dlatego teraz łapie sie wszystkiego

witam nową mamusie moze bedziemy rodzic w tym samym czasie bo mi wychodzi tp 5 lub 10 luty ale wyprawke juz kompletuje, zeby troche rozlozyc wydatki no i zeby sie nie obudzic z reka w nocniku jak to mowia ale jak zaczniesz w grudniu to tez napewno zdazysz

ale mnie dzis boli krzyz
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:25   #4536
enaria
Raczkowanie

GG do enaria

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Czubasku o burakach tez slyszalam moj lekarz mi zalecił takie tabletki ziołowe z buraka czerwonego i biore 3 razy dziennie, no i staram sie codziennie cos z burakow jesc,a hemoglobina mi leci

w szpitalu mialam 9,6 i chcieli mnie zostawic dlatego teraz łapie sie wszystkiego

witam nową mamusie moze bedziemy rodzic w tym samym czasie bo mi wychodzi tp 5 lub 10 luty ale wyprawke juz kompletuje, zeby troche rozlozyc wydatki no i zeby sie nie obudzic z reka w nocniku jak to mowia ale jak zaczniesz w grudniu to tez napewno zdazysz

ale mnie dzis boli krzyz
Witam też myślę że zdążę
Współczuje.... może rozciąganie by pomogło.

enaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:30   #4537
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Laski...
moje badanie moczu dzis wyszło IDEALNE.....jeszcze czekam na posiew do pn ale w badaniu ogolnym bakterii ni ma...

prawdopodobnie podmienili mi próbke w labie....

no i nie muszę brac antybiotyku....dobrze ze gin nie kazała go zaczynac poki nie powtórze badań... tak własnie podejrzany byl ten brak bólu i w ogole...a wynik byl przeciez masakryczny...
super , ciekawe czy znajdą ta osobę która dostała twój wynik, ona pewnie myśli że zdrowa jest...co za porażka
Cytat:
No a ja nic nie wiedziałam o originale grupy krwi ale znalazłam i przypięłam do karty ciąży, zróbcie to samo- dla świętego spokoju

http://www.ciazowy.pl/artykul,hipotr...du,1007,1.html

smutno mi, chyba dziś sobie popłaczę nie ma co, kompletuje już teraz wyprawkę, bo mogę mieć cesarkę, albo wywoływany poród przed czasem ja zawsze zdrowa, rzadko chorująca a tu od początku ciąży takie cyrki... ehh, ciężko mi, leżę i wypoczywam, trudno, jak mus to mus. Oby było tylko zdrowe jak się urodzi nic więcej do szczęścia nie potrzebuję...
kochana często jest tak że straszą wcześniejszym porodem a urodzisz w terminie albo nawet ponie smutaj się!
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
hej mamusie
Jeszcze mi nie przeszedł ten ból ,ale gin stwierdził ,że to może być zatrzymanie moczu ,opukał mnie żeby sprawdzić ,zrobił usg nerek i niby wszystko ok ,badania moczu tez ale na wszelki wypadek przepisał mi antybiotyk monural.Pamiętam ,ze któraś mamusia go brała ,całe szczęscie to 1 saszetka.Muszę brać też np.żurawit i zrobić badania moczu za tydzień.
Glukoza wyszła mi za niska i mogę miec hipoglikemię ,to też rodzaj cukrzycy tylko,ze w druga strone i musze stosować dietę cukrzycową Morfologia niska ,ale jeszcze żelaza mi nie przepisał,tak więc jest nie ciekawie.
Co do przewijaków ja dostałam od szwagierki taki na łóżeczko,tylko muszę dokupić przescieradełka ochraniacze na to.
kochana ja miałam podejrzenie hipoglikemii, nie kazał ci lekarz iść do diabetologa?
u mnie wynik po wypiciu glukozy był niższy niż przed, diabetolog powiedział że nie mam się czym martwić i żebym za miesiąc powtórzyła badanie. powtórzyli mi w szpitalu i było wszystko w normie więc może kochana się przejdź do specjalisty jeszcze z tym?
Anemią się nie przejmuj połowa jak nie więcej ciężarnych ja ma -ja też
Cytat:
Witam Dziewczyny!!!

Również jestem "lutówką" mam termin tak między 7 a 9. Jestem w 25 tygodniu. Pomyślałam że z racji dużej ilości wolnego czasu (jestem na L4 ) popiszę coś coby mi się nie nudziło i żebym nie popadała w jakieś depresyjne nastroje (co się niestety zdarza).
Będziemy mieli dziewczynkę Czuje się bardzo dobrze, nie mnie nie boli ani nie puchnę, i mam nadzieje że tak już do końca zostanie.
Mieszkam w Tarnowie z powodu pracy (pracuje na kontraktach autostradowych) ale lekarza mam w Krakowie a rodzić zamierzam w Niepołomicach.
Czy dobrze czytam że Wy już szukujecie wyprawki i robicie zakupy? bo ja to jeszcze odłożyłam w czasie?
witaj
Cytat:
Witam się z ...... domku
Nie poszłam dzisiaj do pracy, ale domkiem też się za długo nie nacieszę, bo jutro idę do szpitala (to tak jakby za mało szpitala na wątku było) ....
Dzis byłam u gina z wynikami glukozy i mam niestety podejrzenie cukrzycy Trzeba będzie powtórzyć glukozę (75g) i dodatkowo ustabilizować skurcze macicy, bo zaczęła mi twardnieć Jestem przerażona, mam nadzieję, że ta glukoza wyjdzie teraz dobrze

i znowu szpital na wątku wszystkiego dobrego kochana!
Cytat:

Muszę wydrukować taką listę i pokazać mojemu... zejdzie na zawał cóż narozrabiał to niech teraz płaci
hihi
Cytat:
Też pije tylko mało reguralnie,ale i tak mi spadła hemoglobina ale jeszcze anemi nie mam.Może jakos w miarę mnie ten burak ratuje

Ja od dziś stosuje diete dla cukrzyków,nie wolno mi słodkiego i innych pysznych rzeczy tylko wszystko chude,gotowane.Ble masakra a ja tak lubiłam sobie coś przegryść.Całe szczęście nie muszę sie kłuć ,zeby sprawdzać poziom cukru .Kurczę myślałam ,żę jak za niski poziom cukru to słodycze można łeeee
mi kazali początkowo dużo winogron jeść przy drugim wyniku cukru wyszło wszystko super

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:31   #4538
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
no niestety...kazda z nas przechodzi to samo ale dasz radę!
a co do cytryny to tez czytałam rózne opinie własnie...
ja nie dodawałam bo nie mialam potrzeby
Pielęgniarka była fajna, to wypytałam przy okazji jak to badanie u nich wygląda tzn. czy się przynosi swoją glukozę czy u nich kupuje itp.
No i pytałam od czego zależy dawka - powiedziała, że albo wskazania medyczne albo nawyk lekarza
Mam nadzieję, że dam radę, najwyżej będę tam stałą klientką:P

Musiałam się położyć, bo me dziecię tak wariowało, że nie mogłam wysiedzieć nagrałam falowanie brzucha, pokażę potem zainteresowanym
i cały czas mnie maluda smyra w lewy bok, obstawiam rączkę
G. 9.1O.18
Stary 2011-10-21, 13:36   #4539
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wszystkie robiliście to usg połówkowe??? , bo ja zaczynam panikować. jestem w 23 tygodniu a go nie zrobiłam, bo leżałam w szpitalu potem slub i całe to zamieszanie z nim związane. W 20 tyg w szpitalu miałam robione usg ale było sprawdzone serduszko, przepływy, stopień dojrzałości łożyska, i mam jeszcze takie coś wpisane BPD, HC, AC, FL,FW, średnia biomeryczna.

Ja jak byłam w szpitalu to leżałam z kobietkami które były po 35 tyg ciazy. Najlepsze było jak stawały we trzy koło łózka i wzdychały ,,że niedługo swoje stopy zobaczą''
ja nie miałam połówkowego

Cytat:
no co, dawno nie widziały

Uff, odnalazłam moją grupę krwi! TRZEBA MIEĆ ORYGINAŁ badania jak będziecie szły do szpitala i to, że jesteście ubezpieczone. Mi zwróciły uwagę, że nie mam grupy, mimo, że jest napisana na karcie ale muszą to 'zobaczyć' na szczeście odnalazłam w starych śmieciach
ja mam cały czas z książeczką ciąży
co do ubezpieczenia nie musi być bo nawet bez tego muszą cię przyjać bo kobiecie w ciązy przysługuje opieka zdrowotna jak i poród -darmowy ja w tamtym roku jak poroniłam trafiłam do szpital anie miałam ubezpieczenia i tylko mnie straszyli na wyjsciu ze mam dowieśc ubezp. bo inaczej przyślą mi koszty z apobyt - i nic nier przysłali bo jest prawo takei ze kobieta w ciazy ma prawo do darmowego leczenia więc tym się nie ma co martwić przecież was ze szpirala nei wyrzucą ani nie mogą nei przyjac ze nie macie ze sobą ubezpieczenia na to macie 7 dni na dostarczenie lub może ktoś dowieść
ja w tamtym roku jak krwawiłam i pojechałam do spzitala to zapomniałam dowodu bo przełożyłam go do innego portfela to też mnie przyjeli poprosili tylko by ktoś go dowiózł

Cytat:
Cześc
mój tydzień temu (30tc) miał już 1300g

a tak w ogóle to dzień dobry mamuśki !!!!
dziś byłam w aptece po kolejny syrop bo tamten nei pomagał , bez zmian kaszel nadal męczy że się duszę powiedziałam chłopakowi w aptece ze mi lekarz przepisał drosetux ale mi nei pomaga więc stwierdził ze nic dziwnego bo to jest syrop homeopatyczny nie bardzo działający juz na tak poważny kaszel polecił mi inny specjalny dla kobiet w ciąży Prenalen - nie pachnie zbyt ładnie smak jako taki ale nie ważne najważniejsze by działał a przeważnie jest tak ż ete nie dobre sie sprawdzają działają a te dobre to sa do niczego bo ten drosetux nie powiem jest przepyszny
a naprawdę już mam dość niebawem będzie 2 tyg jak mnie ten kaszel męczy juz jestem nim zmęczona do tego doszła krew z nosa organizm już jest osłabiony pewnie

dziewczyny mam do was pytanie te co robiły glukoze bo ja pierwszą miałam w 14tyg ciązy robioną i miałam wynik w mmol podany
na czczo wartość 3,89-5,84 ja miałam 5,20
po wypiciu glukozy (50 i po godzinie)wartość do 7,8 ja miałam 9,20 niby nie miałam cukrzycy -tak lekarz powiedział - ze to są wyniki podawane normalnie dla ludzi a nie kobiet w ciąży a kobieta w ciazy zawsze ma troszke cukier podniesiony

teraz niebawem robiłam i już mam wyniki podane w mg wiec niewiemjak to się odnosi do mmol ale mam tak wartośc od 70-100 ja na czczo miałam 100
natomist po wypiciu (75 i po 2 godz). miałam 123
i ta sama śpiewka że tu nie podają wartości dla kobiet w ciaży wiec nie jest źle

jakie wy miałyście wyniki??
Stary 2011-10-21, 13:43   #4540
uska000
Zadomowienie

moj juz 1500g jakos bedzie;p

na obiad wlasnie zjadlam spagetti

przepraszam ze nie odpisuje nic o szpitalach ale jak czytam to modle sie zeby mnie to nie spotkalo;(

a ciuszki jak sie zbiore na fotke to pochwale

narazie udaje biedronke

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Monia ja mialam te prenalen i na kaszel tez nie pomogl;( ogolnie na przeziebienie tak a na kaszel troche ten drosetux pomogl ale tez ze 3 tyg sie myczylam :/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:47   #4541
agacia_cz
Zadomowienie

kurcze wy wszystkie już po glukozie a mój gin ani słowa o tym
chyba zrobię na własną rękę skoro to takie niedrogie a w poniedziałek i tak muszę iśc na mocz i morfo
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:50   #4542
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Hajo

Wiem, że do chrztu jeszcze daleko, ale zapraszacie siostry i braci swoich rodziców i ich dzieci? Czyli wujków, ciotki i kuzynostwo?

Ja jak zwykle mam wojne z mamą na ten temat, bo ona sobie jednej ciotki nie życzy, bo obie się nie lubią.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:52   #4543
renata:)
Zadomowienie

dziewczyny wy cos pisałyście kiedys na temat tego wózka bolder http://www.bobowozki.com.pl/product_...1&%3CosCsid%3E ?
bo patrze sobie a on ma wszystko co chcemy tylko tańszy o 1000zł od maxi cosi mura4

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:53   #4544
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Hej.

mała-stópka, dzięki za przywitanie
ultra, dzięki za gratki ad synka Wiem, że się udzielałam wcześniej,m ale chciałam się ładnie przywitac żeby nie było tak że wpadam ni stąd ni zowąd

Nadrobiłam
Musze właśnie spisać sobie wyprawke. Zastanawiałam się ostatnio nad smoczkami, czy kupić o+ czy 0-3 miesięcy. Tak samo z ciuszkami, czy newborn czy 0-3 miesięcy. Chyba lepiej druga opcja, bo niewiem jakie dziecko wymiarowo się urodzi, a zresztą z newborn szybko wyrośnie.
Karinio ja mam kilka ciuszków przywiezionych z PL i porównywałam rozmiarowo z tymi z UK. Ciuszki newborn są troszkę większe od tych z PL na rozmiar 56, a te 0-3 są jak dla mnie duże i wydaje mi się, że na takiego noworodka to będą mega za duże na początek. Też myślałam, żeby kupować od razu te na 0-3, ale po kupieniu kilku sztuk stwierdziłam, że musze zacząć od tych newborn. Wiadomo nie jakieś duże ilości, ale kilka rzeczy w takim rozmiarze muszę mieć. Pajace na 0-3 są sporo większe od tych na rozmiar 62 z PL.
Stary 2011-10-21, 13:54   #4545
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Hajo

Wiem, że do chrztu jeszcze daleko, ale zapraszacie siostry i braci swoich rodziców i ich dzieci? Czyli wujków, ciotki i kuzynostwo?

Ja jak zwykle mam wojne z mamą na ten temat, bo ona sobie jednej ciotki nie życzy, bo obie się nie lubią.
u nas beda tylko nasi rodzice, nasze rodzenstwo, chrzestni Igorka i nasi dziadkowie

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:55   #4546
NataliaM1103
Rozeznanie

Byłam dzisiaj u lekarza i bardzo się cieszę ,że zrezygnowałam z tamtego pacana na rzecz tego
Mój Bartuś waży około 1800 w 29 tyg - trochę dużo chyba co nie -ale lekarz stwierdził,że dobrze
Wszystko jest dobrze,szyjka bez zmian 36 mm i brak rozwarcia.
Lekarz pytał czy miałam te badania na glukozę- no i ja oczywiście nie miałam-poprzedni lekarz nic nawet nie wspominał,więc dostałam skierowanie i szybko w poniedziałek mam iśc zrobic to badanie bo 29 tydzień to i tak pózno.Do tego badania krwi i moczu.

Kupiłam 3 kaftaniki,2 pajacyki i śpioszki i 2 pary skarpetek.

Byłam też w tym sklepie "U Kubusia" i jak narazie stawiam na 2 wóznki Tutek Grander lub Tako Jumper są one bardzo podobne do siebie.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:57   #4547
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Cześc
Mój tuptuś w poniedziałek na usg ważył 430g w 21 tyg.

Witam nową mamusie

Ja oczywiście siedzę w pracy , ale zaraz zamykam i jade do mojego synusia, bo bidulek chory, kaszle . Dziś rano zadzwonili z przedszkola , żeby go zabrać bo za bardzo kaszle. A dziś piątek i pewnie młody nie był zadowolony jak go mąż zabierał, bo w piątki można zabawki przynosić do przedszkola, a on chciał chłopakom pokazać motor. Jadę zwolnić babcie z obowiązku siedzenia z wnusiem, żeby nie sapała.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:59   #4548
enaria
Raczkowanie

GG do enaria

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
chyba zrobię na własną rękę skoro to takie niedrogie a w poniedziałek i tak muszę iśc na mocz i morfo
Dziwne że Ci nie polecił Podobno od jakiegoś czasu to obowiązkowe badanie. Ja robiłam 75g 2pkt (co oznacza że po 2 godzinach miałam powtórnie pobraną krew), ale chyba nie każdy lekarz przepisuje tę samą metodę badania.

Stary 2011-10-21, 14:00   #4549
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się z ...... domku
ojoj kochana trzymam z całych sił kciukasy żeby to nie była cukrzyca ciążowa. Co do skurczy macicy to się przeraziłam bo od jakiegoś czasu też mi twardnieje
Na pewno lekarz już ci nie pozwoli wrócić do pracy tym bardziej ze z Ciebie taki pracuś. Do szpitala idziesz na dłużej ??

Wczoraj zakupiłam kombinezonik dla tuptusia na allegro
ooo tak -> http://allegro.pl/super-kombinezon-w...887090701.html

i taką pakę ciuszków -> http://allegro.pl/0-3-6-m-mega-paka-...870690948.html

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-21, 14:01   #4550
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
u nas beda tylko nasi rodzice, nasze rodzenstwo, chrzestni Igorka i nasi dziadkowie

Też tak myślalam. Z moimi kuzynami nawet nie jestem taka zżyta, z resztą jeden kuzyn bierze teraz ślub, a zaprosił tylko moich rodziców.

U tż-ta oni od dziecka wszyscy razem sie trzymaja, pomimo tego, że daleko mieszkają to są jak taka prawdziwa rodzina. Tż zaprasza siostre i brata swojego ojca, a ja nie widze takiej potrzeby.. no i sama nie wiem, bo od tż-ta będzie tyle ludzi, a u mnie jedynie najbliżsi.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 14:06   #4551
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Obawiam się, że trzeba mieć skierowanie, bo to pierwsze mi powiedziała pielęgniarka
Mój długo nic nie mówił, ale zapowiedział, że trzeba będzie nadrobić teraz badania

Cytat:
Hajo

Tylko nasi rodzice, rodzeństwo + chrzestni Maluszka.
Chociaż byłam kiedyś na chrzcinach wielkości małego wesela

Cytat:
Byłam dzisiaj u lekarza i bardzo się cieszę ,że zrezygnowałam z tamtego pacana na rzecz tego
Mój Bartuś waży około 1800 w 29 tyg - trochę dużo chyba co nie -ale lekarz stwierdził,że dobrze
Lekarz pytał czy miałam te badania na glukozę- no i ja oczywiście nie miałam-poprzedni lekarz nic nawet nie wspominał,więc dostałam skierowanie i szybko w poniedziałek mam iśc zrobic to badanie bo 29 tydzień to i tak pózno.Do tego badania krwi i moczu.

Byłam też w tym sklepie "U Kubusia" i jak narazie stawiam na 2 wóznki Tutek Grander lub Tako Jumper są one bardzo podobne do siebie.

A jak cenowo wyglądają wózki w tym sklepie?
G. 9.1O.18
Stary 2011-10-21, 14:15   #4552
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Karinio na te newborn to ja nawet nie patrzę, to takie maleństwa(już nie wspomnę o tych early baby ) Moja siostra mi podarowała(też jest w Irl) body, pajace itp po Franku i wszystkie 0-3 i powiem Ci że Franek fakt faktem malutki się nie urodził wyrósł z nich w 2miesiącu życia. Teraz ma 3i pół miesiąca a siostra już kupuje ciuszki 6-9 bo te 3-6 to ma jeszcze tak na góra miesiąc, więc nie ma sensu kupować tych newborn bo Ci na 2 tygodnie starczy.
No to ja już zgupiałam z tymi rozmiarami
Stary 2011-10-21, 14:18   #4553
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Hajo

u nas nasi rodzice, tż-ta siostry i moja, chrześni malucha i moja babcia

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam do was pytanie te co robiły glukoze bo ja pierwszą miałam w 14tyg ciązy robioną i miałam wynik w mmol podany
na czczo wartość 3,89-5,84 ja miałam 5,20
po wypiciu glukozy (50 i po godzinie)wartość do 7,8 ja miałam 9,20 niby nie miałam cukrzycy -tak lekarz powiedział - ze to są wyniki podawane normalnie dla ludzi a nie kobiet w ciąży a kobieta w ciazy zawsze ma troszke cukier podniesiony

teraz niebawem robiłam i już mam wyniki podane w mg wiec niewiemjak to się odnosi do mmol ale mam tak wartośc od 70-100 ja na czczo miałam 100
natomist po wypiciu (75 i po 2 godz). miałam 123
i ta sama śpiewka że tu nie podają wartości dla kobiet w ciaży wiec nie jest źle

jakie wy miałyście wyniki??
Mmonika ja miałam w 12 tc i wyniki byly takie: 84-148-111 mg/dl
i w 25 tc: 90-131-76 mg/dl i powiedzieli ze wyniki super dobre, a bardzo się bałam, bo w pierwszej ciąży miałam cukrzyce i teraz było duże prawdopodobieństwo...

Cytat:

całkiem duży twój bąbel ale super ze wszystko oki

Agawoo
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 14:19   #4554
enaria
Raczkowanie

GG do enaria

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Obawiam się, że trzeba mieć skierowanie, bo to pierwsze mi powiedziała pielęgniarka
Mój długo nic nie mówił, ale zapowiedział, że trzeba będzie nadrobić teraz badania
Ja zrobiłam bez skierowania, oczywiście płaciłam.

Stary 2011-10-21, 14:58   #4555
ewula83
Rozeznanie

Neska22 Super,ze wszystko ok!!I nie musisz brac antybiotyku.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Agatek ,fajnie,ze jestes juz z nami! Brakowala Ciebie i Twojego poczucia humoru.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Hajo

Na chrzest zapraszam tylko najblizsza rodzine:rodzenstwo(chrzes tni),rodzicow i chyba dziadkow.

Edytowane przez ewula83
Czas edycji: 2011-10-21 o 14:59
ewula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 15:00   #4556
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wszystkie robiliście to usg połówkowe??? , bo ja zaczynam panikować. jestem w 23 tygodniu a go nie zrobiłam, bo leżałam w szpitalu potem slub i całe to zamieszanie z nim związane. W 20 tyg w szpitalu miałam robione usg ale było sprawdzone serduszko, przepływy, stopień dojrzałości łożyska, i mam jeszcze takie coś wpisane BPD, HC, AC, FL,FW, średnia biomeryczna.
U mnie lekarz nie nazwał tego połówkowym, ale wszystko sprawdzał. Dodatkowo byłam u jeszcze jednego gina w 22 tc i też nie nazwał tego połówkowym, ale mam cały opis tego badania.
W sumie to lekarz ma wiedzieć, co robi a nie my

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
PRZEPIS NA KURCZAKA
Ja już myślałam, że będę miała kurczaka w niedzielę

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
A pierzecie kocyki? Bo mi sie wydaje, nie trzeba no i ze zrobią sie brzydkie po praniu - szczegolnie taki akrylowy milusi
Ja upiorę w 30 stopniach.

Cytat:
Ja o tym wiedziałam już wcześniej, i wszystkie badania ciążowe noszę przy sobie w torebce cały czas
Też muszę zacząć nosić w torebce kartę ciąży i określenie grupy krwi. Jakoś do tej pory nosiłam to tylko do gina...

Cytat:
Laski...
moje badanie moczu dzis wyszło IDEALNE.....jeszcze czekam na posiew do pn ale w badaniu ogolnym bakterii ni ma...

prawdopodobnie podmienili mi próbke w labie....
No chyba bym zabiła za stres jaki Ci zafundowali!
A najgorsze, że ktoś dostał Twoje dobre wyniki i myśli, że jest wszystko ok, a tu jednak nie...

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

a jakiego proszku używacie? Loveli? Jelp? Dzidziuś? tyle ich jest i nie wiem czym się różnią poza nazwą i ceną ofc
Mam lovellę, bo kupiłam w biedronce w promocji

Cytat:
h
Glukoza wyszła mi za niska i mogę miec hipoglikemię ,to też rodzaj cukrzycy tylko,ze w druga strone i musze stosować dietę cukrzycową Morfologia niska ,ale jeszcze żelaza mi nie przepisał,tak więc jest nie ciekawie.
No to faktycznie nieciekawie... Ale trzymam kciuki, żeby z dietą wszystko było już dobrze

Cytat:
Nie poszłam dzisiaj do pracy, ale domkiem też się za długo nie nacieszę, bo jutro idę do szpitala (to tak jakby za mało szpitala na wątku było)
Bardzo mi przykro... Pociesz się tym, że tam Cię dokładnie zbadają i pewnie szybko wyjdziesz i będzie ok.
No i jest jeden pozytyw z Twojego pójścia do szpitala - w końcu odpoczniesz

A ja od rana dzisiaj sprzątałam i jakoś tak chyba włączył mi się syndrom wicia gniazda Wyjęłam serwis do kawy, który dostaliśmy w prezencie ślubnym, umyłam go i ładnie ustawiłam w witrynie Jakoś tak nie chciałam go w ogóle wyjmować, ale stał u nas w sypialni w pudełku, a niedługo trzeba będzie tam szykować wszystko na przyjście Wojtusia, więc nie chciałam już z tym zwlekać. No i tak w ogóle to fajny ten serwis W niedzielę przychodzą znajomi, to wypróbuję go

Ale sprzątania do tej pory nie skończyłam. Zostało mi tylko starcie kurzu w biurka, przy którym siedzę, odkurzenie i umycie podłogi w pokoju, ale ciężko mi się zebrać...

Za to miałam dzisiaj pyszne śniadanko Pomidory z mozarellą i chlebem z masłem czosnkowym Myślałam, że ten ser nie jest dobry, a tu niespodzianka Nie dość, że dobre, to jeszcze zdrowe Polecam

Co do chrztu, to u mojej siostry była najbliższa rodzina z uwzględnieniem rodzeństwa rodziców, więc u nas też tak pewnie będzie. Tak więc z mojej strony będzie full ludzi ale od Męża będą chyba tylko rodzice i siostra U niego jakoś się tak "hucznie" nie obchodzi chrztów I dobrze, to troszkę zaoszczędzimy

Edytowane przez kropeczka1984
Czas edycji: 2011-10-21 o 15:02
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 15:20   #4557
agacia_cz
Zadomowienie

jednak pędzę na tą glukozę w przyszłym tyg przecież nie zbankrutuję na tym badaniu

jestem nie lada zmartwiona bo mi też od kilku dni strasznie twardnie i pobolewa brzuch a biorę przecież luteinę 2x2????
Stary 2011-10-21, 15:57   #4558
anankee
Rozeznanie

agacia ja nie jestem pewna bo lekarzem nie jestem, ale luteina to jest przecież hormon progesteron na podtrzymanie ciąży, na skurcze i twardnienia brzucha to sie raczej bierze nospe, buscopan, czy tak jak ja fenoterol

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 16:12   #4559
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
agacia ja nie jestem pewna bo lekarzem nie jestem, ale luteina to jest przecież hormon progesteron na podtrzymanie ciąży, na skurcze i twardnienia brzucha to sie raczej bierze nospe, buscopan, czy tak jak ja fenoterol
tak masz rację głównym zadaniem luteiny jest podtrzymanie ciązy
dostałam ją ze względu na plamienie i bóle brzucha
Stary 2011-10-21, 16:23   #4560
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny, co Wy z tymi burakami?? Czytałam z rok temu w gazecie, że BURAKI NIE ZAWIERAJĄ ŻELAZA! A sporo witaminy C! (udowodnili naukowo) i ja się pytałam lekarza mojego o te buraki jak miałam dużą anemię rok temu i powiedział mi to samo co wyczytałam w gazecie. Że nie mam słuchać babcinych sposobów, bo buraki nie zawierają żadnego żelaza bardziej strączkowate warzywka, wątróbka

Aaa niedawno wróciłam z rynku- kupiłam 2x staniki do karmienia! Czarny i biały jeden aż 12 zł kosztował No i niebieski szlafroczek teraz to ja będę miss patologii... bo miałam taki wiejski szlafrok, staroświecki na guziki- pożyczony od teściowej i się wstydziłam w nim chodzić

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości