|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII
|
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
Po testowaniu Joicko K-Pak stwierdzam zdecydowanie, że hydrator jest lepszy
Co go różni od rekonstruktora? Przede wszystkim konsystencja, jest jednolity jak większość odżywek czy masek, dobrze się nakłada. Rekonstruktor jest bardziej rzadki i przy kontakcie z wodą robią się z niego jakieś grudki nie wiem jak to opisać, na pewno nie jest przeterminowany ani podrobiony, bo sprawdzałam, po prostu ma dziwną konsystencję i ciężko go nałożyć, przez co nie jest w ogóle wydajny... efektów też nie mam za ciekawych po tym produkcie. Natomiast po hydratorze włosy są gładką lśniącą taflą. Jedynie zawiera od silikon ![]() Ogólnie jakby nie to, że dostałam te kosmetyki od TŻ i że kupił je w UK za śmieszne pieniądze, powiedziałabym że szkoda kasy na Joico. Na prawdę może jakiś szał jest u kogoś, kto jest na początku włosomaniactwa albo niewiele wie o pielęgnacji i niewiele jego włosy widziały. Natomiast dla mnie wielkiego szału nie ma i w skali 1-5 dałabym hydratorowi 4, a rekonstruktorowi 3, podczas gdy maska Bingo z masłem shea to u mnie zdecydowane 5+ a jest ponad 10 razy tańsza
|
|
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko stosowałam. Bez szału |
|
|
|
|
#4535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u mnie Bingo mam ze spirulina i keratyną nie działa fajnie. Innego nie mialam. Czy inny zadziała lepiej czy w ogole odpuścić przygode z bingaczem? |
|
|
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie idealną maską dla mnie jest wersja z masłem shea i pięcioma algami, kupuję w Tesco za 7,49zł więc jak dla mnie cena jest śmiesznie niska jak na to co ta maska robi z moimi włosami |
|
|
|
|
#4539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja od siebie jeszcze dodam jedwab z biovaxu
|
||
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Idealny zestaw, żeby spuszyć po umyciu
chyba, że dużo emolientów do tego?Wiesz, 200 ml odżywki to zużyję w moment, przyzwyczaiłam się do półlitrowych opakowań w tej cenie , a jak już tu kiedyś mówiłam - wbrew pozorom najmniej wydaję z takich wyglądowych rzeczy na włosy (najwięcej na ciuchy i twarz )Vision Ci napisała - mogę się pod tym każdą kończyną podpisać.
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
robilam maske z miodem, gliceryną, olejem, pantenolem. Bez szału. A miód u mnie w ogóle działa wyszuszająco chyba. Po miodzie zawsze mam szorstkie i suche włosy
|
|
|
|
#4542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
Włosy mogą Ci się wydawać wizualnie suche, a tak naprawdę sianko zrobiły im cząsteczki oddające/przyjmujące wodę.
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kerastese 129 zł/125 ml Serum Biovax 13 zł/15 ml Przeliczając na cenę za ml wychodzi, że kerastese nie jest wiele droższy. A widziałam opakowania za 100 zł też. Więc wszystko sprowadza się do tego czy jest lepszy czy nie
|
|
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przelicznik 150 ml Biovaxa za 130 zł, z czego kiedyś miałam w rączkach go za 8 zł/15 ml. Nikt Cię od zakupów odciągał nie będzie, ale wierz mi - składowo ten kosmetyk Lorealowski nie jest lepszy od innych typowych zabezpieczaczy.
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy za dużo humektantów.... co to znaczy |
|
|
|
|
#4548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Nawilżaczy. Albo protein. Jedno i drugie potrafi dać taki efekt.
|
#4551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biovaxa też nie raz za taką cenę miałam i to jeszcze z jedwabiem do tego Ale akurat to serum dla mnie jakieś wybitne nie jest Znawcą składów nie jestem, dlatego pytam właśnie Was, skoro skład nie jest wybitny to pewnie nie kupię. Byłam jednak ciekawa czy jednak jest wybitne i czy ktoś używał. Bo w sumie lista składników to jedno, ich proporcje co innego. Bo identyczne składy na etykiecie, nie oznaczją identycznego działania. ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4552 |
|
Przyczajenie
|
Cześć włosomaniaczki
Podczytuję was od jakiegoś czasu, przeglądam wasze blogi z zazdrością. Moje włosy są w tragicznym stanie Są suche, ani to proste, ani kręcone. Na dodatek jest ich naprawdę dużo. Jeden wielki chaos! Nigdy nie farbowałam, nie prostuję, nie suszę. Po fryzjerze jakoś to wygląda, ale minie trochę czasu i znowu ogrooomne SIANO, mimo że końcówki są w porządku. Co prawda pielęgnacja (jeśli tak to można nazwać) zamykała się na szamponie (teraz już wiem, ze nivea, pantene czy h&s to niedobry wybór), czasami jakaś odżywka (podobnej marki). Jakoś do tej pory nie przywiązywałam wagi do ich stanu. Jednak przeglądając wizaż postanowiłam coś z tym zrobić, ale naprawdę WĄTPIĘ, że coś z tych włosów może być. Odkąd pamiętam były suche, mimo że nie zaniedbywałam wizyt u fryzjera... Jestem zadowolona z koloru jaki dała mi natura, wiele razy słyszałam pochwały na temat włosów, ale i tak staram się je chować pod kokami, bo przecież widzę jak wyglądają... Od jakiegoś tygodnia stosuję produkty, które tutaj polecacie. Nie widzę efektów, może zwyczajnie za szybko ich oczekuję Czekam na olejek kokosowy, na razie używam rycyny i lnianego. Załączam zdjęcie włosów sprzed 2 tygodni. Będę walczyć o ich lepszą kondycje. A wam dziękuję za posty tutaj, bo naprawdę wiele się nauczyłam. |
|
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie powinnaś zacząć pielęgnację CG, bo widzę tu potencjał to ładnych fal https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147
|
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włos to tkanka martwa, więc na efekty trzeba czekać - u mnie były po miesiącu, a już spore wow po 3 ![]() Vision podrzuciła Ci link
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4556 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny, takiej odpowiedzi własnie oczekiwałam. Teraz przynajmniej wiem jak powinna wyglądać pielęgnacja w moim przypadku. Jesteście nieocenione. |
||
|
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kolor masz świetny i w dodatku zadatki na piękne fale
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Gliss kura polecam z czystym sumieniem. Jest bardzo fajny. |
|
|
|
|
#4559 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem brak im nawilżenia, lamią się , kruszą, rozdwajają, i mam biale kuleczki na końcach.... dotych to wlosów górnej parti po obu stronach przedziałka, reszta od spodu jest ok.
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
powodzenia, masz gęste włosy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

nie wiem jak to opisać, na pewno nie jest przeterminowany ani podrobiony, bo sprawdzałam, po prostu ma dziwną konsystencję i ciężko go nałożyć, przez co nie jest w ogóle wydajny... efektów też nie mam za ciekawych po tym produkcie. Natomiast po hydratorze włosy są gładką lśniącą taflą. Jedynie zawiera od silikon 

Są suche, ani to proste, ani kręcone. Na dodatek jest ich naprawdę dużo. Jeden wielki chaos! Nigdy nie farbowałam, nie prostuję, nie suszę. Po fryzjerze jakoś to wygląda, ale minie trochę czasu i znowu ogrooomne SIANO, mimo że końcówki są w porządku. Co prawda pielęgnacja (jeśli tak to można nazwać) zamykała się na szamponie (teraz już wiem, ze nivea, pantene czy h&s to niedobry wybór), czasami jakaś odżywka (podobnej marki). Jakoś do tej pory nie przywiązywałam wagi do ich stanu. Jednak przeglądając wizaż postanowiłam coś z tym zrobić, ale naprawdę WĄTPIĘ, że coś z tych włosów może być. Odkąd pamiętam były suche, mimo że nie zaniedbywałam wizyt u fryzjera... Jestem zadowolona z koloru jaki dała mi natura, wiele razy słyszałam pochwały na temat włosów, ale i tak staram się je chować pod kokami, bo przecież widzę jak wyglądają...