|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Fewcia, obojętnie 56 czy 62, ALE kup bez nóżek
taki dołem jak śpiworek, bo wsadzenie maleńkich nóżek w nogawki, nóżek, które są jeszcze podkurczone - graniczy z cudem ![]() Debrah, w temp. pokojowej bym nie podgrzewała, ale z lodówki tak. |
|
|
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja od początku mam 62 - inna rzecz, że wszystkie te kombinezony na prawdę ogromne są. Moje 1.5 miesięczne dziecko może się zgubić w kombinezonie ![]()
|
|
|
|
|
#4533 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może u was też tak będzie.Nie jest to wyznacznikiem,to objaw niedojrzałości ukłdu pokrmowego że mleko się cofa. Ulać może jak jest bardzo najedzone ale też jak poje tylko 5 minut. Mój też tak robi czasem, podchodzę, pogłaszczę po główce, mówię "ciiiii" i nie rozbudza się. czasem też tak śmiesznie bardzo szybko i głośno oddycha jakby uciekał przed kimś przez sen. |
|||||
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39573260]Fewcia, obojętnie 56 czy 62, ALE kup bez nóżek
taki dołem jak śpiworek, bo wsadzenie maleńkich nóżek w nogawki, nóżek, które są jeszcze podkurczone - graniczy z cudem ![]() Debrah, w temp. pokojowej bym nie podgrzewała, ale z lodówki tak.[/QUOTE] Właśnie, to ważne - ja mam śpiworkowy. Dostałam drugi na 56, z nóżkami - jeszcze nie użyłam. Zwyczajnie wygodniej dziecku w śpiworkowym, zwłaszcza jeśli praktycznie wszystko co dzieć ma na sobie jest na niego za duże, za długie nogawki itp..upchnąć jeszcze taką nóżkę w komninezon..to raz, że graniczy z cudem jak Szaja pisze, a dwa - niewygodnie |
|
|
|
#4535 |
|
Konto usunięte
|
O właśnie, dziewczyny, co robimy? bo od środy/czwartku ma być po 15 stopni! jak tu dziecię ubrać? Tzn. na pewno wywalę z wózka becik (taki puchowy mam), dam kocyk, pewnie cieńsza czapka (muszę kupić), ale nie wiem, co z kurteczką/kombinezonem? Mam misiowy, on nieocieplany jest, mam polarkowy też bez podszewki...
|
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja: no właśnie nie wiem jak z tym mlekiem...ostatnio teściowa została z Małą, ja zostawiłam mleko, które wyjęłam z lodówki, żeby w temp pokojowej poleżało. Jak wróciłam, to mówiła, żeby jej podgrzewaćm bo co ma takie zimne jeść...
|
|
|
|
#4537 |
|
Konto usunięte
|
Fewcia, tu masz:
http://allegro.pl/spiworek-niebieski-i3063784403.html Debrah, ale ono samo się tak do pokojowej z lodówki nie podgrzeje chyba, no z lodówki jednak dałabym do mikrofali i wymieszała. |
|
|
|
#4538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki dołem jak śpiworek, bo wsadzenie maleńkich nóżek w [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Poszukam w takim razie bez nóżek takiego.Mam na 56 ale jest sporo za maly na moja Kruszynkę A w czymś do lekarza musi iść
|
|||
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39573329]O właśnie, dziewczyny, co robimy? bo od środy/czwartku ma być po 15 stopni! jak tu dziecię ubrać? Tzn. na pewno wywalę z wózka becik (taki puchowy mam), dam kocyk, pewnie cieńsza czapka (muszę kupić), ale nie wiem, co z kurteczką/kombinezonem? Mam misiowy, on nieocieplany jest, mam polarkowy też bez podszewki...[/QUOTE]
Dobre pytanie, bo ja też nie wiemjak ubrać jak zrezygnujemy z kombinezonu grubego?? Mam sporo bluz, jakieś sweterki też. Ale co - pod misiowy kombinezon ubrać sweterek...?? hmmmmhm.... Kurtki takiej małej nie mam. Więc będzie cieńszy kombinezon ale nie wiem co pod spodem. |
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39573353]Fewcia, tu masz:
http://allegro.pl/spiworek-niebieski-i3063784403.html [/QUOTE] I co pod taki śpiworek??? Tyle,że do lekarza muszę jechać autkiem, więc nie wiem jak miałabym ją zapiąć w foteliku? |
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Piersiowe do mikrofali??
Mam podgrzewacz. Na nim jest zaznaczona temp 40 stopni, na pokrętle. Rozumiem, że to taka wartość bezpieczna dla mleka jest? I mogę spokojnie butelkę z mlekiem wyjętym z lodówki wsadzić w podgrzewacz ustawiony na to 40 i nie zepsuję mleka, nie straci na wartości?? ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Śpiworkowy kombinezon powinien mieć miejsce na przeciągnięcie pasa zostawione. Mój ma. |
|
|
|
#4542 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39572572]
W wózku Dorka raczej śpi, wczoraj koncert zrobiła ale chyba za ciepło jej było. Ale możesz kupić malutki termosik na wrzątek, do najzwyklejszej dzieciowej butelki nalać przegotowaną zimną - i masz na czym przygotować mm. [/QUOTE] O, dobry pomysl na przyszlosc Cytat:
W ogole sa tu dzieci, ktore tego nie robia? Termoopakowania wlasnie nie mam. Mam te cholerne butle Tomee Tipee, wiecie moze czy one mieszcza sie w standardowe termoopakowania? Co do Twojego pytania - moj tak jeszcze nie robi Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39573260]Fewcia, obojętnie 56 czy 62, ALE kup bez nóżek taki dołem jak śpiworek, bo wsadzenie maleńkich nóżek w nogawki, nóżek, które są jeszcze podkurczone - graniczy z cudem ![]() [/QUOTE] O, szaja dobrze gada - podkurczone nozki i juz polowa kombinezonu pusta ![]() Cytat:
![]() O, moj tez tak robi |
||||
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Aniołku-trzymajcie sie kochane ![]() Wiecie co dziewczyny,ja już nie mam sił na to moje dziecko A brzuszek to masakra. Wypije mleko i jest płacz nie z tej ziemi i mam podejrzenia czemu... On wypija 120 ml mleka w 5-7 minut. To chyba nie jest normalne prawda? (Niby smoczki są z najwolniejszym przepływem). I to chyba jest przyczyna tego płaczu. Bo na kolki dostaje kropelki,no i nie były by one zaraz po wypiciu mleka. Nie mam juz pojęcia co robić
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OO... tego nie wiedziałam ![]() Właśnie, któraś z Was pytała o używany fotelik? My kupiliśmy używany Maxi Cosi Cabrio Fix i jest właściwie w stanie idealnym. Przecież to fotelik na chwilkę, tzn na jakieś pół roku do 8 miesięcy. Postanowiliśmy zainwestować w nowy przy kupnie następnego. |
|
|
|
|
#4545 |
|
Konto usunięte
|
Możesz wrzątek nalać do garnka i wstawić butelkę też. Nie wiem, jak z podgrzewaczem, nie używałam nigdy.
|
|
|
|
#4546 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39572572]
spokojnego dniaA Wojtka dajesz do przedszkola? [/QUOTE] no teraz po tym szpitalu mu robie przerwe od przedszkola bo mała jest osłabiona po antybiotyku i sterydach wiec nie chce żeby coś przyniósł. pójdzie chyba dopiero po Świętach ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
w piątek szczepienie ale wezmę i ją ubiorę na cebulke, okryje kocem i mam na fotelik śpiworek - wystarczy
|
|
#4547 |
|
Zadomowienie
|
hejka dziewczynki. ponawiam moje wczorajsze pytanie bo zostalo bex odp.
ile spia wasze dzieci w ciagu dnia ... ??? bo nie wiem czy martwic sie zachowaniem mojej czy nie ... od 9 juz wariuje i nie spi .. wczoraj od 9 do 23 spala 2 godziny ... jestem przerazona bo nic nie moge zrobic ...
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39573260]Fewcia, obojętnie 56 czy 62, ALE kup bez nóżek
taki dołem jak śpiworek, bo wsadzenie maleńkich nóżek w nogawki, nóżek, które są jeszcze podkurczone - graniczy z cudem ![]() Debrah, w temp. pokojowej bym nie podgrzewała, ale z lodówki tak.[/QUOTE] o zgadzam się, ja mam z nóżkami, troche to uciążliwe ale daje rade, ale gdybym miała śpiworkowy byłabym bardziej hepi ;p [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39573329]O właśnie, dziewczyny, co robimy? bo od środy/czwartku ma być po 15 stopni! jak tu dziecię ubrać? Tzn. na pewno wywalę z wózka becik (taki puchowy mam), dam kocyk, pewnie cieńsza czapka (muszę kupić), ale nie wiem, co z kurteczką/kombinezonem? Mam misiowy, on nieocieplany jest, mam polarkowy też bez podszewki...[/QUOTE] no wlasnie, te katanki... wrrr a jakie spodenki? tez jakies cieplejsze co nie? hmm jakies polarowe?
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4552 |
|
Zadomowienie
|
dzieki Gosiu za odp.
wychodzi ze to normalne ze dzieci tak malo spia .. wczoraj byla tesciowa u mnie od 15 do 22 .. co sie umordowala :ddd stwierdzila ze mam przesrane z mloda i ze jej dzieci spaly w dzien ... dzis przyjezdza moj tata ... ja ode na ten mssaz bo ledwo chodze .. modle sie zeby mala isnela bo trzeba sie przygotowac nogi ogolic glowe umyc :p boze za 2 dni szczepienie .. ale sie boje ;(
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39573329]O właśnie, dziewczyny, co robimy? bo od środy/czwartku ma być po 15 stopni! jak tu dziecię ubrać? Tzn. na pewno wywalę z wózka becik (taki puchowy mam), dam kocyk, pewnie cieńsza czapka (muszę kupić), ale nie wiem, co z kurteczką/kombinezonem? Mam misiowy, on nieocieplany jest, mam polarkowy też bez podszewki...[/QUOTE]
ja się właśnie tez zastanawiam.... też wyrzuce z wózka mam taki baranowy śpiwór co na sanki też można i wsadze ją tak po prostu i kocem przykryje... no a kombinezon mam taki misiowy 68 i ledwo co juz wniego włazi mam też takie kurteczki ala sweterki ale grubsze ehhh zwariować idzie z tym ubieraniem ![]() Powiedzcie mi chodzicie z dzieciami do wiekszych sklepow typu CH ?? czy jeszcze za wcześnie? Co do spania to moja róznie, budzi się o 6 potem nakarmie śpi tak do 8.... potem ma chwile marudzenia i potrzeby przytulania. Zwykle koło 12 śpi a potem ma dłuższy czas takiego leżenia nie spania albo przysypiania na 15 min. Tez koło 17-18 zaczyna się marudzenie. CZasem uda mi się ja uspać i śpi do kąpania a czasem się z nią bujam potem kapiemy koło 21:30 i w piżamke amciu i śpi tak do 1:40 Ale to różnie czasem całe dnie wariuje ![]() Wczoraj z tż padliśmy po 21 on wczesniej i w końcu jej nie wykapaliśmy dopiero o 1 w nocy ją przebierałam w piżamke :P
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-03-04 o 11:13 |
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Aska, z moim malym nie masz porownywac, bo on dopiero dzis zaczal 3 tż.
Poki co spi calymi dniami. Wczoraj byl wyjatek, caly dzien na cycu, ale tak sobie mysle - moze to dlatego, ze pierwszy raz bylismy z nim u tesciow. Nowe miejsce, nowe glosy (a bylo nas 13 osob lacznie, kazdy go chcial w obroty brac...). Bardzo malo spal, przez caly dzien wlasciwie tylko 3h. |
|
|
|
#4555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4556 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4557 |
|
Wtajemniczenie
|
W sobotę mój Iguś skończył 2 miesiące. Z tej okazji pozdrawia w klubie wizażowe ciotki
![]() Piękne słonko dzisiaj, lecimy na spacer ![]() A co do temperatur to my sobie jeszcze trochę poczekamy na te 15 stopni, ja z bieguna zimna U Was będzie 15 a u mnie z 5 pewnie.
Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-03-04 o 11:18 |
|
|
|
#4558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam takie spodenki polarowe dla Niuni, ale pod spód będę zakładać jeszcze jakieś cienkie. Jak będzie Jej za ciepło to zdejmę. A w co mam ubrać Niunię pod ten śpiworek bez nóżek? Jestem jeszcze taka głupia
|
||
|
|
|
#4559 |
|
Zadomowienie
|
Naviga
moja nie chce smoka dzewczyny z racji ladnej pogody chcemy jechac nad morze na 3 dni, 180km autem, dzidźka ma 2 miesiące i 2 dni, widzicie jakieś przeciwwskazania??? |
|
|
|
#4560 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na brzuszek chyba nie ma lekarstwa działającego w 100% - chyba tylko czas.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
(chociaż ona płacze przy kąpieli przeważnie, nie lubi jakoś), po kąpieli je, przytulamy się i przysypia. (kąpiemy zazwyczaj ok 21)Ale prawdziwy głęboki sen jest zawsze po północy. Wcześniej przysypia jedynie, szybko się budzi i pragnie zainteresowania Tak jest zazwyczaj. Ale wczoraj np nie spała prawie cały dzień - brzuszek dręczył i się wybudzała. Dziś jest lepiej. Teraz np. przysypia sobie w łóżeczku, niedługo pewnie zaśnie na dłużej. ---------------- Hmmm mam już 3 porcje odciągniętego mleka.. na jeden dzień muszę mieć z 6. Jeszcze trochhhhęęęę. Potrzebuję na weekend na studia. Ogarniam teraz szybcikiem dom, pranie się robi, zaraz będe łożko ścielić i odkurzać jak dziecko pozwoli A potem będę się uczyć do tej nieszczęsnej poprawki, wezmę Młodą i jej będę czytać![]() Co do CH - ja jeszcze nie byłam. Ale chyba trzeba będzie niedługo iść i chyba w chuście pójdziemy, muszę się w końcu do niej przekonać. Tylko właśnie lipa z ubieraniem, jeszcze nie mam pomysłu. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.

taki dołem jak śpiworek, bo wsadzenie maleńkich nóżek w nogawki, nóżek, które są jeszcze podkurczone - graniczy z cudem 

, to mogę jej kupić kombinezon 62? Chcę kupić jakiś niedrogi, bo to tylko na 2-3 tygodnie, na wizytę u lekarza i szczepienie. Potem juz będzie cieplej to myślę,że kurteczki lub polarki wystarczą.
pierwszy raz tak ma

spokojnego dnia
w piątek szczepienie ale wezmę i ją ubiorę na cebulke, okryje kocem i mam na fotelik śpiworek - wystarczy