|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() my od liceum mieliśmy z tż imię dla synka - Piotruś i mu kupi koszulkę "Pietrek London". I przez ten głupi tekst, przyjęło się w rodzinie, że będziemy mieć Pietrka W odwecie chciałam inne imię, żeby na czymś innym była ich uwaga. Wybrałam Borysa, to powiedzieli, że to imię właśnie dla psa i niech już będzie ten .. "Pietrek"Dziś o 19 mam wizytę i ma potwierdzić płeć być może moje rozważania są niepotrzebne, bo zamiast wcześniej widzianego siusiaka teraz nic nie będzie widać
|
|
|
#4532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem z Olesna i często bywam w Twoim mieście ![]() Mam takie pytanie... jak z Waszymi mdłościami/wymiotami? Bo mi wszystko przeszło w 12 tc no chyba, że mnie ktoś poczęstuje kurczakiem. Nie znoszę w każdej formie. Gotowany, pieczony, smażony, roladki, cuda wianki - odpada. Nawet jak widzę surowego w lodówce to mi się podnosi. |
|
|
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie z tym Borysem to samo, że imię dla psa, tak moja mama mówi Bruno tez mi się podoba
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4535 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Noo,ja też byłam w szoku
|
|
#4536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi póki co poranne mdłości przeszły, ale każdego dnia boję się że wrócą. Na razie mogę chociaż w spokoju umyć zęby, bez niespodzianek ![]() Ale na zapach grilla nadal reaguję ucieczką :P
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
Co wy myślicie o imieniu dla chłopca:
Leon czy Borys? ![]() marieee ja jeżdżę często do Rusinowic
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-08-09 o 15:40 |
|
|
|
#4538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Sama nazwałbym tak syna, gdyby nie to, ze przyjaciele nas wyprzedzili
|
|
#4540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś z koleżanką rozmawiałam na temat imion dla chłopców. I mówiłam że mi się bardzo Filip podoba, ona nie miała zdania. I jak ma jej syn na imię.. ... ... Filip
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem, tylko że ta lekarka u której mam zrobić usg przyjmuje 1 raz w tygodniu, więc może to być kluczowe.
|
#4542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hihihi, czyli po raz kolejny stwierdzę, że świat jest maleńki ![]() Może kiedyś jakaś herbatka Noworocznych Mamuś ?
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
|
|
#4545 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny, nie było mnie z Wami od wczoraj, bo miałam najpierw kardiologa, potem ten laser na oczach i dłuuuugi powrót (stwierdziłam, że nie może mi się mąż tak ciągle z pracy zrywać, więc mnie zawiózł i wróciłam sama - i gdyby nie ten upał to pomysł był w porządku) i jeszcze po drodzę o sklep ze stanikami zahaczyłam - podskoczyło mi o kolejne dwa rozmiary w miseczce (już trzy od początku ciąży!!! a obwód bez zmian), czyli miało prawo mnie gnieść
![]() kardiolog mnie bardzo podbudowała- oczywiście tam niemal wszystko jest w porządku, więc moje uroki to ewidentnie wina ciąży, ale dała mi karteczkę dla ginekolog (bo jej się poskarżyłam) że nie mogę długo stać ![]() przy okazji powiedziała ciekawą rzecz przy rozmowie o wynikach krwi (bo trochę mi się poprawiły). otóż jak jest upał i człowiek jest lekko odwodniony, to wyniki zawsze idą w górę (mimo że jak pisałyście w ciąży to się rozcieńcza), więc trzeba bardzo o nie dbać, bo jak upał zejdzie to i wyniki spadną głowa mi pęka migrenowo, ale to pewnie od tych oczu, to na razie wstrzymuję się z tabletką i powoli Was nadrabiam ![]() a, i witam nową mamusię i gratuluję kolejnego chłopaczka i dziewczynki (bo to jeszcze wczoraj doczytałam, zanim się wzrok rozmył) i nowych dobrych wyników )
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamówiliśmy drzwi wejściowe
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-08-09 o 16:58 |
|
|
|
|
#4547 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
słyszałam, że pierwsze ciąże są często przenoszone, ale jakoś mam wrażenie, że mnie to nie spotka (może dlatego, że jestem dość niecierpliwa i się nie mogę doczekać ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
tylko jak Wam za wysoka urośnie, to będą na nią mówić przecinek:ppu mnie z damskim imieniem też jest jednak problem- było już wybrane - Zofia jak moja babcia, ale ostatnio stwierdziłam, że nie wiadomo, czy babunia dożyje prawnuczki, a nawet jeśli ile czasu, więc z tym imieniem wiązałoby się za dużo emocji... może przy następnym dziecku, ale nie teraz. no i mamy kłopot. mężowi podoba się Oliwka, mi zupełnie nie i dziś próbowałam szukać jakichś pomysłów, ale tak se... połówkowe dopiero za miesiąc, więc raczej szybciej nie poznamy płci, ale może rzeczywiście będzie chłopiec? ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- ja nie, ale bardzo chciałam, jakoś tak co roku nie wychodzi...
|
|
#4548 |
|
Rozeznanie
|
Znam Bruna człowieka i Brunów psów sztuk trzy. I tak - od razu kojarzy się z brunatnym psem
Borys - moja najlepsza szkolna koleżanka miała psa o tym imieniu. Osłuchałam się tylu opowieści o nim, że inaczej chyba bym nie potrafiła kojarzyć tego imienia.... Adam - to jedno z tych imion, które mi się nie podoba i źle kojarzy, pomimo iż wszyscy, których znam to fajni faceci. A, no i był przecież Adaś Miauczyński Krzyś - gdyby nie to, że mój tata się tak nazywa, to sama bym chętnie syna tak nazwała Róża - nie znoszę marmolady różanej, zbiera mnie na wymioty od samego zapachu. Gdyby nie to, pewnie imię by uszło Filip - "Fifi", "Rodzina zastępcza"... Leon - mieszkam z kotem o tym imieniu. Przez niego nie znoszę kotów, wrrr. Piotruś - zdecydowanie TAK. Czuję, że będę miała spory dylemat co do imienia Dobrze, że jeszcze się nad tym tak na dobre nie musiałam zastanawiać.
Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-08-09 o 17:29 |
|
|
|
#4549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. ja też mam 4 miesiąc a ciągle słyszę "ale nic jeszcze nie widać" i tylko odpowiadam, "bo to dopiero początek" a tak naprawdę to już niemal połowa i mogłoby coś "wyskoczyć", więc też dół i mam wrażenie, że jestem kiepską ciężarną, bo mam taki mały brzuch (zobaczyłam, jak to brzmi-hormony ) )na dowód załączam (wreszcie) zdjęcie sprzed tygodnia - czyli wg OM 15t2d, wg USG 16- o ile oczywiście się uda...
|
|
#4550 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
![]() a swoją drogą mam nadzieję, że w drugą stronę to nie działa, bo mnie brafiterka (czy jak tam się ją piszę) pocieszyła, że dojdę do h jak będę w takim tempie rosnąć, co nawet przy małym obwodzie by oznaczało ogromną głowę a ja chcę rodzić naturalnie!
|
|
#4551 |
|
Rozeznanie
|
Ejani, ja mam prawie taki sam brzuszek, może tylko ciut (ale naprawdę niewiele) mniejszy
![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Chociaż nie, jak tak stoję przed lustrem, to stwierdzam, że nie mam mniejszego. To tylko moje wyobrażenie, że prawie nic mi "tam" nie urosło...
|
|
#4552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czytałam gdzieś, że to na całym świecie (nawet w Azji) ciężarne mają problem z kurczakami no, jestem już na bieżąco ![]() Puszczam dzieciakowi Mozarta, ponoć już słyszy (ciekawe czy przez szum komputera też i to wpływa pozytywnie na jego inteligencję - zobaczymy
|
|
#4553 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz już zagadka rozwiązana - ciąża! ![]() Cytat:
![]() Coraz częściej ostatnio zastanawiam się nad cesarką. Wszystkie kobitki z mojej rodziny mnie to tego namawiają. Przedstawiają mi swoje straszne opisy porodów i każda przy drugim decydowała się na cesarkę Ja z natury mam bardzo niski próg bólu, przed pobraniem krwi lecą mi łzy, dzisiaj na wyciąganiu kleszcza nawet się poryczałam bo została mi nóżka i pani musiała wbić igłę . Moja mama dobrze wie, że jak mnie coś boli to mam ochotę zemdleć i nawet sama zaproponowała, że cesarkę mi opłaci. Póki co tylko nie wiem jak to się załatwia, komu, jak i gdzie dać pieniążki? Niby mam ginekologa w rodzinie, ale go nie lubię ![]() Zostało mi tylko 5 dni nad morzem, ale szczerze powiedziawszy wróciłabym już do Wrocławia żeby urządzić mieszkanko Dzisiaj przyjeżdża mój tż ale tylko na weekend
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-08-09 o 17:46 |
|||
|
|
|
#4554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() postaram się zaraz wrzucić drugie zdjęcie, z góry, normalnie inna osoba
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale śliczny
|
|
|
#4556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze jest czas na decyzję ale nie jest to łatwe zadanie. Dla dziewczynki miałam imię sprzed bumu na nie czyli Lena ale teraz jakbym miała wybierać to Pola Może drugie dziecko to będzie dziewczynka ![]() Maluch dzisiaj nie źle się bawi-kopie w najlepsze
|
|
|
|
|
#4557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli już to Leon (czytałyście "Lesia" Chmielewskiej? ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
oj gdzie on duży? ja normalnie mam taki
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Lesio jest chyba od Lesław (mam kolegę o tym imieniu i nazywany jest Lesiu).
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, tak ale tak mi się skojarzyło apropo Leona ![]() a Lesio może być od Leszka, Lecha, Lechosława, Lesława- różnie
|
|
|
#4560 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczególnie że czytałam, że sn są lepsze i dla dziecka (przygotowują je do tego okrutnego świata) i dla mamy (rytuał przejścia - im więcej bólu i trudu poświęca się, żeby zostać mamą, tym potem łatwiej tą mamą być). no i po cesarce nie ma tej euforii po urodzeniu, choć to oczywiście sprawa indywidualna i zależy od podejścia. namówiona przez którąś z Was (Emma, to Twoja sprawka) czytałam sobie opisy porodów z wątku sierpniowego i uderzyło mnie, jaka nawet po opisach pełnych bólu jest radość i tylko jedna dziewczyna nie chciała przeżyć tego ponownie, a jedna wprost pisała, że przez to że miała cesarkę (z powodów medycznych) czuła się gorzej i że zawiodła swoje dziecko a jeśli chodzi o zawroty głowy - to mam tak samo. ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- dzięki ale jak wczoraj wracałam autobusem, to gdyby był większy pewnie bym siedziała na najlepszym miejscu w cieniu, a tak się grzałam w słońcu---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
teraz też już go mam normalnie:p ale wcześniej nie było jakoś super płasko, ale świata mi brzuch nie zasłaniał
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.

W odwecie chciałam inne imię, żeby na czymś innym była ich uwaga. Wybrałam Borysa, to powiedzieli, że to imię właśnie dla psa i niech już będzie ten .. "Pietrek"
być może moje rozważania są niepotrzebne, bo zamiast wcześniej widzianego siusiaka teraz nic nie będzie widać

Ja jestem z Olesna i często bywam w Twoim mieście
16.06.2012
tego jeszcze nie słyszałam...zaczynam się bać

pomęczyłam się z 15 minut i zadzwoniłam do tż przyjechali z kumplem i jaka kompromitacja --- im odpalił za 1 razem
(zawsze?
. Moja mama dobrze wie, że jak mnie coś boli to mam ochotę zemdleć i nawet sama zaproponowała, że cesarkę mi opłaci. Póki co tylko nie wiem jak to się załatwia, komu, jak i gdzie dać pieniążki? Niby mam ginekologa w rodzinie, ale go nie lubię
ale jak wczoraj wracałam autobusem, to gdyby był większy pewnie bym siedziała na najlepszym miejscu w cieniu, a tak się grzałam w słońcu