|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Raczkowanie
|
Początkujące włosomaniaczki :)
A u mnie wręcz przeciwnie, mama i siostra tylko wypytują o olejki, maski, odżywki. Nawet babcia podpytuje o wcierki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Raczkowanie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
O sorki! Maskę Alterra granat i aloes mam, zapomniałam o niej
![]() No muszę wypróbować czegoś, szukam bardzo nawilżającego specyfiku, niech zatroszczy się moje suche końcówki ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Rośnie nam pokolenie wlosomaniaczek :-D
#4533 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4534 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- A do klubu trzeba być zaproszonym czy samemu się przyłącza? ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cześć! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lecę wcierać kozieradkę ![]()
![]() |
#4536 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wczoraj nałożyłam oliwę z oliwek od połowy włosów i umyłam jak zwykle barwą pokrzywową. Okazało się,że moje włosy w okresie jesień-zima schną dłuugo. Po pięciu godzinach stwierdziłam,że idę spać w lekko wilgotnych i zrobiłam luźnego kucyka. I JESTEM WNIEBOWZIĘTA włosy są lekko wywinięte i takie mięciutkie ![]() ![]() Idę do szkoły, 3 polskie pod rząd ![]()
#4537 |
Zakorzenienie
|
hej
maskra. Noc straszna! moje dziecko sie dosłownie rzucało cala noc po lozeczku, popłakiwało itp. Nie spałam prawie wcale. Jeszcze o 7 tz mnie obudzil(akurat mu kazalam bo mam rano duzo latania i zalatwiania miedzy innymi lekarz) atak mnie glowa boli z niewyspania..... Jeszcze nalozylam wczoraj olejek na wlosy i maslo shea i terz siedze z koszulkana glowie, zaraz ide suszyc bo tez troche zejdzie. Pije kawke i jak pomysle ze tak zimno na dworze to mnie telepie ![]()
#4538 |
Raczkowanie
|
Macie już swoje zbiory na jesienna pielęgnacje? Zmieniacie coś na nadchodzącą porę roku, której ja ze względu na włosy nie cierpię;/ deszcz,mgły.. fuj
I szukam czegoś co stworzy warstwę ochronna na moich włosach, myślę o odzywkach emolientowych , na razie mam Garniera i sprawuje się bardzo dobrze ![]()
#4539 | |
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
![]() Cytat:
![]() |
#4540 |
Rozeznanie
|
cześć Wam
podczytywałam Was tylko ostatnio po trochu, bo więcej ostatnio szukałam w podforum dla zakręconych by może odkryć jakieś nowe pomysły. Jak pisałam kiedyś za namową fryzjera odzyskuje skręt, stwierdził że moje włosy się wtedy lekko i swobodnie układają a w ten sposób mniej niszczą końcówki i szybciej rosną, ciekawe czy okaże się to prawdą... w poniedziałek takie ładne loki mi się udało uzyskać ale mi się aparat popsuł i nie miałam jak zrobić zdj;/ mam też na nim zdj loków po papilotach własnej roboty ale nic nie da rady.... prince polo- współczuje nocki i wiem co to znaczy, mój synek póki mu nie wyszły wszystkie ząbki to przy każdym chorował bardzo i nocki były przerąbane;/ ale już na szczęście dawno mu wyszły wszystkie i od tego czasu przesypia całe nocki, czasem mu się zdarzy ale to wyjątki wiecie co już dwa razy robiłam glutka lnianego i mi nie wyszło;/ za pierwszym razem w ogóle mi nie zgęstniał (za dużo wody chyba) a za drugi znów dałam jej za mało i mi się przypaliło;/masakra....jutro próbuje 3 raz |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
przyszła mi Amla olejek i kokosowy Vitaka
![]() bedzie dzis olejowanie. jeszcze jedna paka z kosmetukami do wlosow i bedzie gitara, mam nadz ze dzis przyjdzie ![]()
#4543 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do poruszanego tu problemu torbieli: nie wolno lekceważyć tego problemu, ponieważ skutki mogą być opłakane. Mojej mamy koleżanka 12 lat nie była u ginia, poszła jak wyhodowała torbiela wielkości główki niemowlaka-niestety zmiana okazała się złośliwa. Warto dla samej siebie, raz w roku robić cytologię oraz regularnie badać piersi. Ot taki wpis propagandowy ![]() Cytat:
W dniu dzisiejszym planuję domycie włosów po wczorajszym, oraz położenie maski zakwaszającej własnej roboty. Postanowiłam również, że w danym miesiącu będę używać tylko kilku produktów, być może dzięku temu szybciej je zdenkuję. Miesiąc wrzesień to u mnie rosyjska maska z efektem laminowania,kolagenowa kuracja Bingo Spa i odżywa Mrs Potters z aloesem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
Dzisiaj mam masakryczny dzień, od rana latam i załatwiam wszystko na ostatnią minutę. Zaraz lecę nałożyć na włosy olej i Was nadrobię ![]()
#4545 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja chyba też będę używała tylko niektórych, by skończyć opakowania... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Być może, dzięki stosowaniu tylko określonych produktów w danym miesiącu jesteśmy w stanie zobaczyć ich faktyczne działanie niż takie ćtapanie wszystkiego po trosze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
❤ bee happy ❤
|
Cześć dziewczyny
![]() A ja się wczoraj znów zmartwiłam, łupież dalej jest tak jak był, do tego znów pełno wypadających włosów podczas mycia (a normalnie powinno być ich góra 5) i już nie wspomnę o ilości, która została na szczotce przy czesaniu ![]() I sama nie wiem co robić, bo nie jestem pewna czy włosy wypadają, bo po prostu nie lubią takiej długości jaką mam (ok.50cm), czy może to kwestia stresu albo stosowania plastrów antykoncepcyjnych, bo zaczęłam je przyklejać jakieś 2 miesiące temu... Chociaż włosy nie wypadają cały czas w takiej ilości, bywa, że jest ich zaledwie kilka, ale innego dnia jest tego i cała wanna i szczotka ![]() Macie jakieś pomysły? Bo w takich chwilach mam ochotę obciąć włosy ![]()
![]() |
#4549 |
Raczkowanie
|
Mi też ostatnio wypada masa włosów a zwykle prawie wcale. Mam tak zawsze na początku jesieni i wiosny
![]()
#4550 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
❤ bee happy ❤
|
Też się nad tym zastanawiam, jednak pamiętam, że w pewnych okresach w ciagu roku zwłaszcza po farbowaniu (któryś juz raz) włosy też mi leciały, a plastrów nie używałam.
Ale nie jestem pewna od czego teraz tak się dzieje ![]()
![]() |
#4553 |
Konto usunięte
|
mimo wszystko warto skonsultowac się z lekarzem. Nie wiem, żeby chociaż wykluczył taką możliwość. Może zrób sobie jakies badania hormonalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witaj w klubie ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4555 | |
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Raczkowanie
|
Ja tez widzę niestety wypadające włosy przy każdym myciu, ale zaopatrzyłam się w drugie opakowanie ampułek Joanna Rzepa i jestem dobrej myśli, kiedyś mi już pomogły
![]()
#4557 |
Wtajemniczenie
|
Jestem zawiedziona papilotami - gwiazdkami
![]()
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
uzywala któras tego olejku??
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-hair-oil.html nie wiem jak go nalozyc, suche/mokre? na skalp czy na calosc?? ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa chciala bym byc znowu w ciąży ![]() ![]()
#4559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.