|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 40,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 5,71% |
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
0 | 0% |
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
12 | 34,29% |
ten co teraz. ![]() |
7 | 20,00% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
![]() Cytat:
![]() ![]() Ooo...to Maja już dawno podwoiła wagę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzę, że wszystkiego mi nie pocytowało.... Issia - dzielna mamusia ![]() Ola - ![]() Sorento - propozycja tytułu super!! ![]() Dzastin - biedny Kamilek ![]() Black Rose - Gratulacje ![]() Maja dziś walnęła kupala, że aż musiałam ją wykąpać ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
dizi rodzilam na Inflanckiej
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Wtajemniczenie
|
Kończą mi się pomysły na obiad..nir wiem co jutro zrobić...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że chrzciny załatwione bez problemu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że już się uśmiecha ![]() Ojej ciekawe od czego to paskudztwo?? Oby szybko zeszło ![]() Super chrzestną będzie miał Kacperek ![]() Mała śpi i śpi...mam nadzieję, że nie będzie w nocy buszować ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie!
![]() Przepraszam za rzadką obecność,ale przyznaje bez bicia,że ...nie ogarniam dwójki małych dzieci,domu,życia ogólnie ![]() GRATULACJE DLA NOWYCH MAM I ICH POCIECH!!! ![]() WSZYSKIE ZDJĘCIA DZIECIAKÓW CUDOWNE! Zauważyłam jedną cechę wspólną ![]() ![]() ![]() dzidziadziumdzia super,ze tak ąłdnie się Wituś rozwija ![]() De28 jestem po tyłach i nie wiem dlaczego trafiliście do szpitala.Brawa dla dzielnego małego pacjenta!Straszny musi być widok płaczącego dziecka z tymi wszystkimi rurami ![]() Tym,które mają problemy z laktacją chętnie oddam moją 18% tłustą śmietankę.Mój 5 tygodniowy synek wazy już 5,5 kg ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Rozeznanie
|
Kathrin von Hexe
![]() ![]() Jak się masz grudniowy dwupaku??? ![]()
#4537 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam. Jest ok. Używamy na przemian z Ziajką natłuszczającą do kąpieli. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Rozeznanie
|
Dzastin
![]() I zdrówka dla Ciebie-żeby przeszło szybko ![]() ryba świadome uśmiechy do mamusi ![]() ![]() Oby ta wysypka zniknęła tak szybko jak się pojawiła ![]() Niunia32 ![]() xxxMikixxx mi się wydaje, że jesteś przemęczona ![]() ![]() Nie macie kogoś, kto by się Waszą kruszynką zajął parę godzin?? Zawsze to coś ![]() Angie_gg za wagę Majeczki ![]() ślicznotka malutka ![]() lusesita ![]() ![]() lineczka bąkowa kumulacja ![]() ![]() domii29 ![]() ![]() A Jaś to chyba faktycznie ksiądz będzie, na tej fotce wygląda, jakby się przymierzał do wygłoszenia poważnego kazania ![]() NEWTREND ![]() ![]() paulinaizabela super, że Majunia lepiej śpi , ![]() coralady ![]() ![]() ![]() Pokaż synka ![]()
#4541 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zaglądaj częściej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cora, Filipek faktycznie klocuszek ![]() ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
Ale u mnie wiatr wieje
![]() Smutno mi jakos samej w tym domu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cora- faktycznie klocuszek ![]()
![]() |
#4544 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie nie wiem, ale chyba predko nie wroci, najpozniej bedzie ok 00:30 bo tak przyjezdza do mojej miejscowosci ostatni pociag a napisal mi ze wroci jak bedzie w stanie..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
Sorento - rodziłam na MSWiA na Galla. Położne super, lekarze też, tylko ten jeden rzeźnik się trafił, a że miał niestety dyżur to się poznęcał nade mną
![]() ![]() I wklejam zdjęcia Wikuśki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, glupie pytanie.. jak czyscicir uszka? normalnie a potemo suszacie patyczkiem, czy moze ktos uzywa tego spray do uszek- rozpuszczajacy woskowinę.. ? ![]() Angie- Witaj ![]() lusesita- czekam na zdjęcie Marysi ![]() lineczko- to jeszcze troche... oby jednak szybciej wrocil..
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-12-05 o 19:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Rozeznanie
|
Wszystkie maluche piekne !!! (Iskra,black,domii) moj to sie kawal chlopa robi w takim razie
![]() Kyte ( bo to chyba ty pytalas) -co do cukrzycy to tak naprawde cukier zmierzylam dwa razy sobie, bylo ok,wiec olalam,swoja droga jem niestety teraz bardzo duzo weglowodanow,wiec diete cukrzycowa calkim porzucilam Prosze dajcie jakies sposoby na te potowki-wiem,ze pewnie walkowalyscie to wczesniej,ale nie mam sily szukac i cofac sie strona po stronie,a Tymusiowi przybywa tego dziadostwa ( tylko twarz i szyja ).pilnuje,ze y nie bylo za cieplo w domu,zeby go nie przegrzewac przypadkiem,przemywam przegotowana woda i najmniejszej poprawy Stosowala ktoras krochmal lub nadmanganian potasu -bo takie pomysly znalazlam w necie.jak bedzie coraz gorzej bede musiala chyba sie przejsc do lekarza :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wikuś ![]() ![]() dokładnie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
Cytat:
Urlop macierzyński ten roczny dzieli się teraz na 3 ![]() 1-to 20-tygodniowy urlop macierzyński przysługuje młodej mamie "ustawowo". Do jego uzyskania wystarczy przedstawić pracodawcy metrykę urodzenia dziecka. 2- dodatkowy urlop macierzyński -6 tygodni 3- urlop rodzicielski -26 tygodni Razem 52 tygodnie(czyli rok)-jeśli chcemy żeby nam wypłacali przez cały czas 80% pensji-trzeba złożyć takowy wniosek(że chcesz wykorzystać wszystkie 3 powyższe urlopy) jeszcze przed urodzeniem dzidzi lub do 14 dni po porodzie. Wniosek składa się do pracodawcy(jeśli zatrudnia on powyżej 20 osób) bądź do zusu-(jeśli pracodawca zatrudnia mniej niż 20 osób lub ma się własną działalność). Jeśli nie jesteśmy zdecydowane, co do długości urlopu (lub jeśli nie złożyłyśmy wniosku w terminie 14 dni od urodzenia) z automatu dostaniemy ten 1(czyli podstawowy)urlop macierzyński, płatny 100%/. Jak chcemy przedłużyć o urlop nr 2(dodatkowy macierzyński) to wniosek trzeba złożyć co najmniej 14 dni przed rozpoczęciem takiego urlopu( czyli jeszcze w trakcie korzystania z podstawowego urlopu macierzyńskiego-max 18 tydzień, lepiej wcześniej)-i ten drugi też będzie płatny 100%. Ale jeśli chcemy sobie przedłużyć jeszcze o te 26 tygodni rodzicielskiego-to ten będzie płatny 60%. I tu znów-wniosek składamy 14 dni przed rozpoczęciem owego urlopu (chyba, że złożyliśmy jednocześnie wniosek o 2 i 3). Acha, jeśli zaraz po urodzeniu dziecka zdecydowaliśmy się na roczny urlop(czyli 80% płatny), a po tych pierwszych 20 czy 26 tygodniach decydujemy się wrócić do pracy-przysługuje nam wyrównanie dotychczas pobranego zasiłku z 80 proc. do 100 proc. Urlop 2 i 3 można całkiem oddać tż lub się z nim podzielić(tu znów jakieś określone długości trwania są), tym pierwszym macierzyńskim niby też, ale pierwszych 14 tygodni musi być dla mamy, pozostałe 6 może wziąć tata ![]() mam nadzieję, że coś wyjaśniłam ![]()
![]() |
#4550 |
Zadomowienie
|
Hej, niestety nadal nie daje rady nadążyć. Co sobie trochę pocytuję, to coś mnie odrywa, a jak znów wchodzę, to jest 2 strony więcej i tak w kółko.
Ale cały czas staram się zaglądać chociażby z telefonu. Dzisiaj miałam wizytę przyjaciółek. Super w końcu coś innego niż te wszystkie oficjalne odwiedziny. Posiedziałyśmy, poplotkowałyśmy, dostałam krzesełko do karmienia i ogólnie było bardzo fajnie. Maluszek mój ma się dobrze, choć co raz więcej marudzi i co raz mniej chce spać. Trochę mnie to przeraża, bo mam już wizje jak cały dzień noszę go na rękach. W przyszłym tygodniu muszę się wybrać na kurs, więc magazynuję powoli zapasy mleczka, ale fakt tego wyjścia to kolejna rzecz, która mnie przeraża. Już mi źle, że będę musiała zostawić prawie na pół dnia mojego okruszynka. Na razie staram się o tym nie myśleć, ale chyba się rozryczę wychodząc z domu ![]() Z innych ciekawych rzeczy, to jeszcze odpadł nam pępuszek ![]() A z serii "jak nie mam problemu, to coś sobie znajdę" - stresuję się czy małemu wystarcza mojego pokarmu. Niby piersi mam jak balony, mały czasem aż się krztusi, ale jak przyjdzie mi odciągnąć, to z jednej piersi odciągam jakieś 60 ml i wydaje mi się, że to mało ![]() Pocieszam się tylko faktem, że Fifi robi kupy w ilości hurtowej, a to chyba świadczy o tym, że coś tam zjada. Wizytę lekarską mamy dopiero po sylwestrze, ale nie wiem czy nie wybiorę się wcześniej, żeby zobaczyć wagę małego i dla własnego spokoju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
Witek miał dziś wylew do oka.
Wygląda to mniej więcej tak : http://images33.fotosik.pl/169/bab56ac0221b276f.jpg ![]() Rybko butelki dr Browns z waska szyjka.2x60ml, 2x120ml i 3x250ml. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4552 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bo u dorosłych to wiem, że czasem z za dużego wysiłku, ale u dzieci?? ![]()
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
Anoula - brawo za kilogramy, pięknie lecą! ![]() Mya - ostrożnie z raną. Nie dźwigaj jeszcze, żeby przypadkiem przepuklina się jakaś nie przyplątała. Niestety - będzie jeszcze trochę boleć i dokuczać, dopiero kilka dni po porodzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kociak - gratuluję wygranej! Ja mam bardzo podobno kocyk z Samiboo - cudowny jest! Używamy do wózka i jak do kogoś idziemy, to Nina na nim leży. domi - podziwiam Cię, że potrafisz Jaśka raz w tygodniu odstawić do dziadków. Ja chyba bym nie potrafiła - i przede wszystkim nie chciała ![]() iskra - Nina też nie zawsze odbija, spokojnie ![]() Trele - z wysypką wciąż stoimy w miejscu. Stosuję krem i balsam Allerco. Z brzuszka i nóżek wysypka praktycznie zniknęła, skórka jest jeszcze przesuszona. Niestety buzia wciąż nie wygląda dobrze, skóra jest bardzo przesuszona, aż się świeci... Ale walczymy ![]() Piękne krzesełko! I Majka jaka slodka! ![]() zuzziak - super, że wszystko ok! Słodziak mały! ![]() nemosek - brawo za wagę Tymusia! ![]() Właśnie miałam Ci pisać, jak się chwaliłaś przytulakiem-żabą, że masz mnie nie denerować ceną ![]() ![]() lineczko - i jak zakupy w 5-10-15? Bardzo fajne body ![]() Wzięłam 62, choć Nina jeszcze 56 nosi. Ale miejmy nadzieję, ze będzie dobra. edit: doczytałam ![]() ![]() pepper - jesteś! ![]() ![]() Krostki mamy i my, ale sposobu jeszcze nie znaleźliśmy, więc nie pomogę ![]() dzidzia - cudowne wieści nam przynosisz! Butlę TT polecam, Nina bardzo ładnie ją łapie, faktycznie wygląda jakby piła z piersi. Lilith - oby bakterie szybko poszły precz! ![]() agnieszka - śliczny uśmiech. Ale chyba nieświadomy, co? De - ależ się cieszę! Christianek mega dzielny! ![]() pepper - Tymulek ![]() ktosiula - Miki czeka na Mikołajki ![]() adoosienka - ten termin 2 tygodni obowiązuje chyba tylko w przypadku, jeśli ktoś deklaruje od razu rok ![]() iskra - Antoś jest przesłodki! ![]() Co do macierzyńskiego - a złożylas wniosek o rok z góry? issia - nacierpiałaś się biedaku ![]() anulka - ależ Ci zazdroszczę kompetentnego lekarza ![]() Nic nowego wtedy nie jadłam. Na razie jestem bez nabiału praktycznie. Za jakiś czas, jak już wszystko zniknie, spróbuję wprowadzić i zobaczymy czy to w ogóle miało coś z nabiałem wspólnego. Oby nie ![]() A gdzie u Hani jest ta wysypka? U Niny jeszcze na szyjce są takie brzydkie krostki ale nie wiem, czy to nie potówki ![]() A jak objawia się asymetria? Kurde, ten nasz pediatra od siedmiu boleści niczego nie sprawdza ![]() Brawo za szczepienie! ![]() dżastin - oby leki pomogły ![]() angie - przesłodka Maja! Na środkowym zdjęciu ma komplet z h&m? Też chciałam kupić na Święta, ale nie było już takich małych... A powiedz mi z jakiej firmy ma kombinezon na ostatnim zdjęciu? domi - super, że udało się przekonać księdza. dzidzia - skąd ten wylew? ![]() sorento - dostajesz ode mnie medal za nadrabianie! ![]()
#4554 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kombinezon Cherokee kupiony w Tesco;-) komplet faktycznie z H&M- prezent od moich studentów;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, za bardzo się chwaliłam widocznie.
Co zrobić żeby zrobił kupę? Bardzo się męczy, płacze co chwilę. To nie kolka chyba, ma miękki brzuszek i nie płacze cały czas, można go uspokoić, nawet na chwilę zasypia. Masowaliśmy brzuszek, nóżki unosiliśmy do góry. Wypiłam rumianek, żeby pomogło mu trochę rozkurczowo. Co dalej? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4556 | |||
Zakorzenienie
|
ale tutaj dzisiaj spokojnie
![]() nowy watek sie zbliza trzeba tytul wymyslic ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jesli chodzi o mojego Tymka to moge zaklepac ![]() ![]() ![]() super ze to nie azs ![]() a jak ta asymetria sie objawia? Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Zakorzenienie
|
Lineczka Jak to mozliwe ze Nela nie nosi jeszcze 56?
Cytat:
![]() na szczescie znajome pozyczyły ale juz wyroslismy ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 |
Zadomowienie
|
po ilu dniach odpadly pepuszki? u mnie 10 doba i nadal jest. pamietam ze ze starszym byl ponad 2 tyg. przerzucilam sie z octeniseptu na roztwor gencjanow
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |||
Zakorzenienie
|
Jestem. Dziwny miałam dzisiaj dzien , do tego troche sie o Majke martwie, a raczej o jej kupy. Dzis byla juz 5 a zawsze sa tylko dwie , kazda z nich ze sluzem a w ostatniej praktycznie tylko sluz I to duzo. Wczoraj wieczorem zjadlam dla proby mała Jogobelle no I chyba to to , ale pewnosci nie mam. Zobacze co bedzie w nocy I rano I jak co to do lekarza ..
Cytat:
Z czyja rodzina chcialas zerwac kontakt? I dlaczego? Cytat:
Cytat:
TASZANTA - ja bym wogole nie pjechala do takiego kraju jak Tunezja z tak malym dzieckiem. DE - ciesze sie że obejdzie sie bez operacji. ![]() ISSIA , OLA - dzielne babeczki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.