|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Też mam Julkę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas było tak, że Młoda zawsze fajnie i wszystko zjadała, dodatkowo kochała pierś miłością absolutną, a od jakiegoś miesiąca, może półtora, je mniejsze porcje i ma mniej urozmaicone menu, stąd w ogóle cała ta moja dyskusja z mamą. Tak sobie jednak myślę, że to "gorsze" jedzenie pokrywa mi się w czasie z tym, że Mycha przestała chodzić, a zaczęła biegać, no i cały czas jej te czwórki wychodzą. Długo już, choć dziś wreszcie zauważyłam białą kropkę z lewej strony ![]() A, i w ogóle - mama potem zadzwoniła do mnie jeszcze i powiedziała, żebym się nie przejmowała jej gadaniem, bo ona nie chciała i stwierdziła, że to pewnie przez to, że ja byłam niejadkiem - podobno do 3 r.ż. piłam głównie mleko, potem zaczęłam lepiej jeść. Jeszcze raz dziękuję Wam za odpowiedzi w kwestii jedzenia ![]() ![]() A jaki masz nr? Jeśli nie doczytałam, a pisałaś, to przepraszam. Ja mam 37/38 przy 173, wydaje mi się w sam raz. Nie ma problemu z kupnem butów. Debrah - gratulacje za egzamin! Insolito - też mam dobre cukiernie: jedną po drodze do pracy, a drugą 2 min. od domu. Jak żyć ![]() A z Młodego niezły agent ![]() Fewciu - menu rewelacyjne, ślina do pasa. Zjadłabym ![]() A tak w ogóle - bylyśmy dziś po bułeczki w CH, Młoda spacerowała od sklepu do sklepu i zebrała prezenty: - kwiatka - żeton od pani w punkcie lotto - ciasteczko kruche z cukierni (zjadła mama ![]() - a pan ze sklepu zoologicznego proponował chomika, ale już za kasę ![]() ![]() ![]() Idę ogarnać Młodą do kąpieli i spania. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
Ultra, 37/38 właśnie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() uwielbiam piątek wieczór, mógłby trwać tak przynajmniej 3 dni ![]() Filip obudził się dzisiaj 5:50 (10 minut po tym jak wyszłam z domu), bo zaczął dzwonić alarm w piekarniku ![]() active; tych sleep nigdy nie miałam, bo kiedyś naczytałam się opini, że beznadziejne są i sobie je odpuściłam całkiem Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie mogę znaleźć tego modelu na necie, ale jedne takie jak na zdjęciu poniżej (i one akurat mi się bardzo podobały, a już są za małe), a drugie mniej więcej takie same, tylko jakieś takie niebiesko-zielone i już mniej mi podchodzą; a rozmiar 3,5 to ile na nasze jest? ale jak patrzę na aktualną kolekcję clarks to podoba mi się kilka modeli
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
Maz wracajac z pracy podjedzie po pizze
![]() Wysłane z mojego MID1001 |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Zadomowienie
|
Witam nowa mame
![]() Cytat:
![]() ![]() fewciu jakie menu ![]()
![]() |
#4536 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To się tylko wydaje że dużo. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piotruś jest uroczy ![]() ![]() Cytat:
![]() Może próbuj wtedy podać co innego? Kanapkę albo warzywo w łapkę? Cytat:
![]() Zapraszam! Blanka śpi od pół godziny. Obudziła się już 5 razy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |||||
Zakorzenienie
|
Moja siostra modelka ma też 41 i ma ogromny problem zawsze na pokazach. Zawsze chodzi ze swoimi butami (jeśli może)albo chodzi w za małych.
Cytat:
wpadaj na imprezę ![]() Cytat:
kreatywna mama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chciałabym mieć rozmiar 38 ![]() Cytat:
mniam! Chce pizzę! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna rzecz, że u nas, podobnie jak u dziewczyn - nigdy się nie sprawdziła teoria pt " nie daj mleka, to zje coś innego" ![]() Dziecko jeśli głodne - to w tym wieku nie nasyci się aż tak samym kp - żeby nie chcieć nic zjeść przez resztę dnia, przez kilka godzin. Na chwilę tak - ale potem powinna po coś sięgnąć. Jeśli tego nie robi - coś na rzeczy, imo - albo coś głęboko przeżywa i potrzebuje kontaktu z mamą, albo potrzebuje jakiejś substancji z Twojego mleka, bo jest dla niej lecznicza. Daj jej to ![]() Tulę! Edit: i to mówię ja - mama dziecka prawie-nic-jedzącego : bo u nas by sięgnęła chociaż po ten suchy chleb czy chrupkę, nawet po gryza ale tak. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-02-21 o 19:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no to może na wiosnę te drugie będą ok, bo teraz są jeszcze troszkę za duże
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
![]() dziewczyny ![]() ![]() i jeszcze teraz z nią gadał i czy by jej Klaudia doładowała za 5 zł konto przez internet. ch*j mnie strzeli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
Hope na co Ona wydaje te pieniądze?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | ||
Zakorzenienie
|
elllmi- śliiiiiiiiiiiiiczny!
![]() ![]() ![]() jak rasowy model na tym zdjeciu wyszedl! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
i co jak co, ale pieniadze dziecka sa swiete!!!! ![]() jak sie calkowicie nie odetniecie od takich pozyczek to ona sie nigdy nie nauczy rozsadnie gospodarowac pieniedzmi i bedzie zerowac na was do konca zycia ![]() swoja droga - na co ona wydaje ta kase????? ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- ozeszwmordejapitole ![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/prezent-czapka-dzi...990059485.html ludzie to maja fantazje! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TZ mial dzis wolne i caaaly dlugi dzien spedzilismy na zakupach ![]() ![]() Zdecydowanie przestalam lubic zakupy, denerwuje mnie szukanie i przymierzanie (w lumpie to inna inszosc ![]() TZ w domu, wiec Kuba pewnie pojdzie spac o 28. Bede pozniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | ||||
Raczkowanie
|
Hej
![]() Dziękuję za kolejne powitania ![]() Cytat:
![]() A menu imponujące i pyszne ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I jeszcze chciałam napisać odnośnie butów bo widzę że akurat rozmawiacie, my zimowe mamy z Elefantena, o takie http://img18.tablica.pl/images_tabli...-grudziadz.jpg i są bardzo wygodne, przez to że miękkie na górze łatwo się zakładają. A jak gdzieś idziemy i potrzebne są lżejsze to mamy takie: http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...2p1669519.html i też się super sprawdzają, dzięki zamkom z boku też się łatwo wkładają, są ładnie dopasowane do stopy i nawet raczkuje się w nich dobrze Malutkiej ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
nie mam k**wa bladego pojęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
nawijko - pokaz kiece
![]() Ultra - na wakacjach??????????????:m dleje: |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no szkolę go, szkolę, może będzie kiedyś na biednych staruszków zarabiał ![]() Cytat:
![]() i poka kiecke
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Spr. kartkowki ze slowek
![]() zapewne nie wiecie jak jest "wysportowany" po anglijskiemu to was uswiadomie ![]() ![]() ![]() ![]() postawic 0,5 pkt. za pomyslowosc? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pola ma większość 21, kozaczki 22 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Debrah, przemyślałam sobie przez dzień, co chciałam na Twojego posta odpowiedzieć ![]() Ale właśnie tak jak napisałaś - zapewne nikt nie będzie tego pamiętał, albo inaczej - nie będzie wiedział, co robiłam. Bo wtedy, jestem na 99% pewna, będzie takie myślenie, że "byłyśmy dwie, to się na dwie robota rozkładała, a teraz Justynka sama musi wszystko robić, to wiadomo, że tak dużo nie da rady"... Cóż poradzić ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | |
Zakorzenienie
|
no i nareszcie mi przyszedł pit z zusu i mogę się rozliczyć
![]() ![]() tylko 1% marniutki niestety ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
ale z takim wielkim kulfonem z przodu?
Filip by chyba musiał cały czas pochylony chodzić, bo by go przeważało do przodu ![]()
#4553 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
Hje: no właśnie. Dlatego wbij sobie do głowki. Ważna jest Pola. Ewentualnie Tżet w stopniu podobnym.
Reszta na dalszym planie. I niech Twoje dziecko nie czeka na uwagę mamy, która straci humor, całą energię i siłę na gonienie za uznaniem, którego nigdy nie otrzyma. Nie ta mentalność, nie ten wgląd. Niestety.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie cytaty mi wcięło
![]() Z tego pamiętam, czyli nie za wiele niestety... Witam nową mamusię ![]() Pstryczku uwielbiam Twoich uczniów ![]() Fewciu, ale menu przygotowałaś ![]() Szklanko przytulam Cię mocno. Wytrzymasz to wszystko, bo silna babka jesteś ![]() Hope zatłukłabym TŻ, gdyby chciał pożyczać kasę z dzieciowych pieniędzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() skarpetki 19-22, bo lidlowe takie są, a najwięcej od nich mamy Cytat:
![]() Cytat:
http://www.6latki.men.gov.pl/index.p...dla-pierwszaka Cytat:
wiesz, zawsze mnie rozwalało takie coś - pretensje, że znamy pytania, ale samemu nie łaska nowe ułożyć ![]() Cytat:
![]() ja 156cm 37/36 Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
A i chciałam powiadomić, że Domci wychodzą obie górne 4 - czuć już pod palcem, więc to pewnie jest powód tych nocnych płaczów.
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Tress jak tam Ola? Nie ma już tej krwi w kupie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Tż nie powinien się zgodzić na to ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Fewciu ale menu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |||
Rozeznanie
|
Ellmi - prześliczne zdjęcie
![]() ![]() ![]() Pstryczku - dawaj punkty za pomysłowość, a co! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A prezenty - w CH Kowale, tuż przy obwodnicy, rzut beretem od naszego domu ![]() Cytat:
A co do imienia - wiem, że jest 7379374697 Julii i że to b. popularne imię, ale zawsze mi się podobało, tz zresztą też, a nie wiadomo, czy będziemy mieli drugą córkę, więc poszło ![]() Mycha padła dziś tuż przed 19:00 ![]() Tz poszedł po składniki na zapiekankę ze szpinakiem ![]() ![]() Idę poszukać filmu na wieczór. Ach, te rozrywki Matki-Polki, ta adrenalina, czy film okaże się fajny... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.