![]() |
#4531 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
![]() ![]() to ile on juz ma lat? dekad? ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas po porodzie pojawil sie kryzys, im bardziej bylismy dalej, tym bardziej na siebie warczelismy, i tym trudniej bylo do siebie wrocic (dopiero terapia pomoga w zrobieniu tego kroku). Duzo sily! Masz jakies zdjecie pokoju, zeby mozna bylo sobie to wyobrazic? albo rysunek z wymiarami? ___________ tez czesto informuje, roznie jest, czasami dziala, czasami jest odpowiedz: pozniej, nie teraz, albo co mnie wkurza najbardziej: tak jest, generale ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
Demeter jak Kubcio?
Byou -bezsennośc okropna recz... Pani- torres to mistrz! Wiedziałam w teorii teraz juz wiem w praktyce jak dzieci super uczą sie z obserwacji nas, naśladowania...K. czesto walnie cos niespodziewanego, osttanio wchodzimy do sklepu: dzień dobry, chciałem kupić lizaka z malinką, czy macie takie? ![]() monika, moderna smutne to i bardzo przykre... Bardzo dużym wsparciem w takich sytuacjach jest rodzina. U nas tzta mama r też robiła zawsze wszystko, ojciec nawet kubka po sobie do zlewu nie wstawił....Mama nie pracowała zawodowo prawie wcale i po slubie jak np Tz zmywał naczynia, czy tp. to teścio glupio komentował....Ale ja powiedziałam- oboje pracujemy, oboje mamy obowiązki. Poza tym moja mama jest jaka jest, ale wiem, że jakby widziała, ze tż sie nie "wywiązuje" z obowiązków małżeńsko- rodzicielkich to by mu zyć nie dała (a przy pokazji i mi;p) zreszta reszta rodziny tez. Jasne, ze nie ejst idealnie (a gdzie jest?) tez czasem się wkurzam, bo musze przypominac kilka razy o tym, by wyłączył K. bajke tylko się z nim pobawił, lub pora kapieli... Może poproście o wpsarcie najbliższych?Tak sie nie da żyć zdrowo przecieź.. ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Mamy dzieci żłobkowo- domowych nie boicie się o miejsca w przedszkolu? Nowa reforma- Pięciolatki zostana w zerówce- automatycznie brakuje miejsc dla 3latków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
Moderna przykre to co piszesz ale czegoś nie kumam. Skoro u niego w rodzinie kobiety tez nie pracowały tylko sie zajmowaly dziecmi tak? Wiec sorry ale to jego wina ze jesteście "biedni" bo to facet powinien zarobić sam na te luksusy skoro ty masz siedziec z dzieckiem i chatę ogarniać
#4534 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a najbardziej chwale sobie szuflady, taka wysuwana polka, tez sa glebokie na ok. 20 cm, idelane rozeiazanie do wielkich szaf ![]() ohhh jak slodko ze striny TZ ![]() ![]() ![]() tak, taka strategie juz mam za soba - zadna strona nie wygrywa, konflikt sie nasila ![]() oj ja jestem aktywna osoba i nie potrafie usiedziec na dupce ![]() ![]() ryz zapiekany ![]() ![]() Cytat:
oh jej biedny ![]() ![]() pokaz? ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() on pracuje w "korporacji", ogromna firma (Volkswagen) i widzi sytuacje innych kobiet, ktore bardzo szybko wracaja do pracy po urodzeniu dziecka, widzi kolegow z pracy, ktorzy odkladaja pieniadze, ktorzy maja swoje domy - Niemcy maja bardzo silne poczucie rozwoju, dazenia dalej - ot ze mna stoi w miejscu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
Ale macie juz ustalone wrzesień przedszkole czy kiedy?
Tutaj raczej malo kto ma swój dom mieszkanie. Ty sie lepiej zdecyduj co dalej bo jak jedyny powód to wspólne dziecko to slabo. Wrócisz do pracy i oprócz kasy i tak zostaną ci te same obowiązki. A jaj wspólny dom czyli wspólny kredyt to hoho do konca zycia. I dalej się męczyć...lipa troche. Daj ultimatum albo sie zmienia albo koniec.biemiecki znasz orace znajdziesz łatwo . Państwo na pewno ci dopomoże samotnej matce. A co do jeszcze ślubu z twojej winy bo pozwolenie niech tez nie wygaduje bo sorry ale on tez na tym skorzystał bo odrazu pensja wzrosła przez mniejszy podatek
#4536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dragusiu w jakich ty Niemczech zyjesz? ![]() ![]() Niemcy z grupy zawodowej mojego meza (wyksztalcenie, zarobki) maja swoje nieruchomosci, samochody itd. - ja nie mowie o Polakach za granica, ani o Niemcach zarabiajacych ponizej sredniej krajowej czy zyjacych na socjalu - gdybym dodatkowo ja zarabiala tyle co na pelnym etacie, moglibysmy miec wlasne lokum. Mozliwosci podatkkowe sa rozne, moglibysmy miec ta sama klase podatkowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zadomowienie
|
Moderna, coś w tym jest co Dragusia napisala. Jeśli łączy Was tylko Marcel, to to się sypnie prędzej czy później. Ale może jeszcze uda sie odbudowac uczucie, jesli sie jeszcze tli? Kurcze, bardzo to trudne.
Mój Tz też mnie czasem osłabia ale jednak nie aż tak. Jak sobie tak pomyślę to chyba nawet mu dziś coś dobrego ugotuje. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zadomowienie
|
Moderna, o takie wysuwane polki Ci chodzi? Bo takie chce mieć (no prawie takie bo szuflady będą inne)uploadfromtaptalk1452677492521.jpg
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje dziewczyny, K w nocy lepiej, tzn. nie było gorączki. Pojechał z rana do lekarza z TŻ i mamy antybioty. I lizaki z witaminami
![]() Moderna, Wy nie mieszkacie w Hannoverze przypadkiem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() 12. dom, opieka nad dzieckiem to praca. nawet zawodowa ![]() a ja o swojej t. mogę powiedzieć wiele, ale syna wychowała dobrze. on potrafi wszystko zrobić i nie ma z tym "problemu". wręcz ja go rozpuściłam ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() hehe. Olka nie śpi i to samo pomyślałam. zapiekanka w piekarniku (taki mamy klimat... niestety świeżo (z)robione będzie jak Olcia będzie przewidywalna ![]() ![]() Michał dostał - dwa tygodnie temu - swojego pierwszego lizaka. w ogóle: pierwszy cukierek jako taki. oczywiście bez naszej zgody ![]() ale radość dziecka: bezcenna ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mówię o Polakach chociaż moi sąsiedzi polacy szukają juz dluuuugo żeby kupic ale Berlin prawiecaly ma właścicieli czyli firmy co maja cale osiedla wiec trudno cos sensownego na własność znaleźć. Ja kiedyś tez chce swoje ale czy znajdę zobaczymy widzac jak to idzie sąsiadom to chyba trzeba juz zacząć hihi
No samochód to nawet polacy i Turcy mają co chwile nowy. Tylko ze samochód 30 a chata od 300 wzwyż. No i najpierw trzeba takiego kupieniaznalesc :P bo płacić czy ratę kredytu czy firmie to juz obojetnie
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie musi być tanim kosztem bo finansowo u nas średnio... ja się bardzo boję, a były plany żeby J. do państwowego poszedł bo nie wiem czy wyrobimy finansowo na prywatne, a potem na dwoje to już całkiem kosmos przy naszych zarobkach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O przedszkolu wolę nie myśleć. Nie wiem jak ze żłobkiem Zosi będzie, proóbujemy wcisnąć ją jako drugie dziecko, ale dyrektorka też nic nie obiecuje. Powiem Wam, że mam ochotę spakować się i wyjechać w dzicz ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nie dalabym rady ![]() Cytat:
![]() a myslalas o pietrowym lozku? Czy chcesz tylko jedno lozko? a co z drugim? Cytat:
![]() a znasz te spodnie? bo mialam podobne tylko z dzialu damskiego i one przy noszeniu sie rozciagaja ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale sprytne to ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
MBZ♥
|
Klementyna nie podpadaj
![]() ![]() Moderna skąd w Nim takie kompleksy? I przez to obwinianie Ciebie o brak rozwoju? Przychylam się do zdania Paniki ![]() ![]() CHyba jakbym wzięła te mniejsze na 164cm to nogawki byłby krótsze ![]() ![]() Pani, przypomnę ![]() A tamto to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zadomowienie
|
Dzięki Ci Sorce
![]() Oj cukru to chyba sobie nie pozaluje ![]() Klementyna ja sie nie boje. Najwyzej przez rok bedzie siedzial w domu ale watpie zeby u nas nie bylo miejsca. Byou zapomniałam napisać, że ciągle myślę o tych Twoich grzeskach. Widzę, ze mamy podobne moce przerobowe ![]()
#4548 |
MBZ♥
|
Moderna, no właśnie 3 na raz
![]() ![]() Demeter, dobrze że gorączka spadła, a czemu antybiotyk? ![]() Pani, Zoś zna lizaki ale najczęściej kończyło się to liźnięciem kilka razy i oddawała. Na szczęście. Wolałabym żeby została Jej miłość do owoców ![]() Ja mojego musiałam "wychowywać" w domu przykładu nie było. I sporo ma takich zaleciałości czym mnie drażni niesamowicie. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- I z tym niespaniem moim to mam tak, że jak Jego nie ma to ja nie śpię. Także jeszcze kilka nocek i potem kawa dożylnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
monika te polki z ikea to mosslanda http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=MOSSLANDA
wstawie Ci zdjecia z dlugimi (w salonie) i krotkimi ( w pokoju M. ) Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-01-13 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Wtajemniczenie
|
Kwiatku, gotuję na oko
![]() ![]() Eh, zapomniałam o śmietanie, że nie możesz. A ona cholera daje tą kropkę nad i. U nas, co dziwne bo tż bardzo mięęęęęsny często jemy makaron penne z pietruszką. Natkę pietruszki, ząbek czosnku, oliwa, sól blenduję na ciapkę. Dodaję przyprażone ziarna słonecznika i trochę blenduję ![]() ![]()
![]() |
#4552 |
MBZ♥
|
Sorce, dzięki za przepis
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Moderna, pytałaś o buty, to muszkieterki skórzane, ocieplane, czarne, teraz nie wrzucę zdjęcia ale skradły mi serce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Wtajemniczenie
|
Byou, nam z penne najlepiej smakuje. Ale raz jedliśmy z takimi wmyślnymi makaronami kosmicznymi Filipka
![]() ![]()
![]() |
#4554 | |||||||
Zakorzenienie
|
Rany, nie ogarniam dzis odpisywania na posty
![]() tyyyle tego, i tyyyle waznych tematow Cytat:
![]() ![]() jestem tak napalona na zmiany w Waszym mieszkaniu, ze chcialabym juz i teraz zobaczyc projekt! ![]() problemem jest nadszarpniecie naszych relacji, urwanie wiezi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() alez teksty! ![]() ![]() Cytat:
![]() a nie moga polaczyc tych pieciolatkow i szesciolatkow przez rok w tej zerowce? Jakos jeszzce niedawno pieciolatki chodzily do przedszkola i byly miejsca, to skad nagle tych miejsc brakuje? jak mozna wprowadzac zmainy i za chwile je cofac ![]() Cytat:
![]() nie, Wolfsburg ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie by bylo, jakbys wstawila rysunek pokoju, jak zamierzasz to rozplanowac - to moze uda sie cos wymyslic ![]() czy pietrowe lozko w ogole wchodzi w gre? Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-01-13 o 12:32 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
ahh juz mialam keidys pokazac, w tchibo w ofercie znalazly sie takie lozka skladane na sciane, idealne do malych pokoi
![]() panika moze cos dla Was, jako lozko dla gosci? ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-01-13 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Wtajemniczenie
|
Moderna, toż to półkotapczan
![]() ![]() ![]() Ale mi się chce słodkiego... mam chyba kryzys ![]() Klementyna bo mi się przypomniało -też chcę się obfocić w dwóch płaszczyznach, żeby mieć porównanie. drżę już czy podołam
![]() |
#4558 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedys w jakims filmie widzialam takie lozko wbudowane w sciane ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- jas bym zjadla buleczek cynamonowych ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() nic nie pisalam o rozmiarze 164 ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Na dzisiejszy dzien zdjecie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
Piętrowe łóżko nie wchodzi w grę, nie widzi mi się J. na górze, za mały wg mnie, a D. ma dopiero 7mcy, potrzebuje zabudowanego łóżeczka a ja możliwości bezpiecznego zostawienia jej na chwilę gdzies. Myślę że do 2 lat spokojnie może spać w łóżeczku a to jeszcze mnóstwo czasu.
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | ||
Zakorzenienie
|
hej
trochę mam do nadrobienia ![]() ale przed chrzcinami miałam trochę roboty, potem komp był schowany jak stół był potrzebny i dopiero dzis go rozstawiłam. Musimy w końcu nowego lapka kupić bo już mnie wkurza to podłączanie monitora do laptopa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.