|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6272001 6]U nas rodzina tz od razu po ślubie już każdy codziennie pytał kiedy dziecko - stwierdzili ze to takie proste przecież... A nie wiedza ile nas to kosztuje nerwów płaczu i nie przespanych nocy szczególnie nas kobiet
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] wiem o czym mówisz. Kiedyś przyszedł mój brat i oznajmił, że będą z Narzeczoną mieć dziecko. i Rzucił tekstem, że "skoro my nie wiemy jak to się robi".... Ja sie wtedy już 3 lata starałam. Straszne uczucie. Płakałam jak głupia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Konto usunięte
|
Mam nadzieje ze tak będzie
![]() ![]() Cytat:
cios poniZej pasa, niektórzy na prawdę powinni 10 razy się zastanowić nad swoimi słowami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6271430 6] ![]() Znowu jakieś przeziębienie mnie wzięło katar i gardło ja na prawdę nigdy nie będę miała kropka wiecznie coś :/ Mam znowu dola od wczoraj... Z tz mieliśmy dwa dni przerwy od starań może dzisiaj coś zdziałamy... Mam dość patrzenia na Facebooku jak wszystkie po kolei zachodzą w ciąże i milion zdjeć dzieci tak mnie to kłuje ze chce mi się płakać ![]() ![]() znam to , każde logowanie na fejsa to zawsze jakieś nowe fotki dzieciaczków znajomych .... chyba lepiej go usunąć (fejsa) dla świętego spokoju ... Cytat:
Cytat:
nie miło, oni naprawdę nie wiedzą jak to boli, słuchać takich rzeczy .... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymagałoby to odpowiedniego komentarza, ale chyba szkoda słów...;/ [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6272041 1]Mam nadzieje ze tak będzie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Haaa, no po to jesteśmy ![]() ![]() Edytowane przez Niezlomna_89 Czas edycji: 2016-07-07 o 11:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ta cisza która powstała po tym zdaniu zabijała dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tż słyszał serduszko? Dotarło to już do niego? Swoją drogą to niesamowite to jest, że tej malutkiej istotce, mierzącej TYLKO 2 mm już bije serduszko ![]() Kolejna cudowna wiadomość ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale Wam zazdroszczę tego spotkania. Może kiedyś uda się gdzieś spotkać w większym gronie ![]() ![]() Trzymam kciuki za jutrzejszy test zUa! ![]() Cytat:
![]() ![]() Tego Ci życzę. Gdyby jednak czekał Was kolejny cykl to zrobiłabym badania hormonów, TSH no i przebadała męża - aby mieć pewność. To twój mąż jest Polakiem? Dałabym sobie rękę uciąć że to obcokrajowiec z krajów skandynawskich ![]() [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6271430 6] ![]() Znowu jakieś przeziębienie mnie wzięło katar i gardło ja na prawdę nigdy nie będę miała kropka wiecznie coś :/ Mam znowu dola od wczoraj... Z tz mieliśmy dwa dni przerwy od starań może dzisiaj coś zdziałamy... Mam dość patrzenia na Facebooku jak wszystkie po kolei zachodzą w ciąże i milion zdjeć dzieci tak mnie to kłuje ze chce mi się płakać ![]() ![]() Kochana tutaj już wiele dziewczyn zaszło w ciążę właśnie w cyklu osłabionym przez choroby czy przeziębienia - organizm wtedy nie ma jak się bronić, więc nie spisuj tego cyklu absolutnie na straty! Co do pogrubionego, chyba nie ma tu na wątku ani jednaj dziewczyny, która nie reaguje w taki sposób na ciąże czy urodzenia. Widzę po sobie, że im bliżej rozpoczęcia starań, też mnie to zaczyna denerwować. Był czas kiedy zupełnie mnie to nie obchodziło, ale głowę miałam wtedy zajętą czymś innym, natomiast teraz powrót do normalności znów wiąże się z moimi głupimi myślami na temat ciążowych rewelacji. Dopadł Cię dzisiaj wyjątkowo zły dzień ![]() Cytat:
Sama myślałam, że jestem twarda, ale jak przy kolacji na którą zaprosiliśmy ciocię z córką, powiedziała że będzie babcią, to w momencie jak zobaczyłam, że do sałatki kapią mi łzy to wstałam i wyszłam. Nie wiem czy da się na coś takiego przygotować. Można to chyba mniej lub bardziej przeżywać, ale na pewno nie będzie to dla nas - staraczek - obojętne. Cytat:
![]() ![]() Nas ostatnio wujek poczęstował czymś takim: no, jak XYZ ( mój mąż) nie wie jak to się robi, to mogę pokazać, ale najchętniej to wziąłbym żonę ( mnie) na praktyki ![]() ![]() Albo ostatnio kuzynka do mojego męża: jak się będziesz zabierał za to z takim zapałem to zaraz 40-stka Wam stuknie. Ja już pomijam fakt, że byliśmy świeżo po stracie bliskiej osoby. Głupota i debilizm ludzki nie zna granic!
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2016-07-07 o 11:37 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4538 |
Wtajemniczenie
|
Rodzina mojego taty pochodzi z Białorusi
![]() Vela ja tez bym chciała kiedyś z wami wszystkimi się spotkać! |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do fb to mam konto ale mam tylko kilkunastu naprawde bliskich znajomych w tym rodzine wiec az tak bardzo nie zalewaja mnie info o kolejnych ciazach i dzieciaczkach,ale jak czasem widze co ludzie pisza i wstawiaja to az nie wierze ![]() ![]() ![]() A sytuacja z glupimi pytaniami i aluzjami to jakbym czytala o sobie ![]() ![]() ![]() ![]() Ale trzasnelam wypracowanie ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Tez już byłam gotowa usunąć fb... Cytat:
Tz tez już mnie nie może słuchać.. Wiem ze on się stara jak może i noe zawsze ma siły ale jak np drugi dzień z rzędu mi odmawia to mnie szlak trafia i zawsze kończy się to spięciem ![]() Cytat:
Dziękuje kochana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Raczkowanie
|
Ja chyba nawet funkcjonować już normalnie nie umiem byłam na chwilę na mieście i ledwo wyszłam już chciałam wracać żeby zajrzeć w majtki wydawało mi się mokro czy to nie okres
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
Powiem Wam ze wiesiołek działa na śluz
![]() ![]() Co do super ekstra pytan o ciaze to u nas w tym temacie mogłabym rzec ze dają spokoj ale jest jeden wujek ktory gnębi mnie od pol roku "kiedy rodzenstwo" dla cory ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Lawendulla jesli do jutra sytuacja sie nie rozwinie to pędź do labo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Raczkowanie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6272041 1]Mam nadzieje ze tak będzie
![]() ![]() cios poniZej pasa, niektórzy na prawdę powinni 10 razy się zastanowić nad swoimi słowami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] myślę, że ludzie nie zdają sobie nawet sprawy jak można walczyć o dziecko.. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj zagranicą, ale musiałam zajrzeć zobaczyć jak malaMi! Gratulacje!!! Nadrobię Was pózniej, buziaki
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 |
Moderator
|
U mnie chyba ovu się rozhulała... Jajniki żądają autonomii...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4547 |
Raczkowanie
|
Tak uczynię pójdę jeśli do jutra nic się nie zmieni. Na razie jest dobrze ale dziwne uczucie ciągle zerkam i ciut jakby pobolewa na okres ale słabiej i taki mam wiotki brzuch, jak chodzę jakby miało ze mnie wszystko wypaść
![]() Edytowane przez Lawendulla Czas edycji: 2016-07-07 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze nic straconego póki @ się nie rozszalała 3mam kciuki mocno za Ciebie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Wtajemniczenie
|
Hej !!!
Pisze z Norwegii, mam ostro ograniczony dostęp do internetu, ale poczytalam Was i MUSZE to napisać ![]() MALA MI TAK BARDZO SIĘ CIESZĘ!! ![]() GRATULUJE CI PRZEOGROMNIE!!!!!! To wspaniała wiadomość, naprawdę dalas mi nadzieję!!! ![]() Trzymam kciuki zeby wszystko dobrze było u Ciebie ![]() Dziewczyny,odezwe sie w weekend, jak wrócimy ![]() ![]() ![]() Buziaki kochane!! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 |
Raczkowanie
|
maddd baw się dobrze!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Konto usunięte
|
Coś zaczęło mnie piec i kuc podbrzusze czyżby owulka? Nigdy nie umiem rozpoznać tych objawow
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Moderator
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6274004 1]Coś zaczęło mnie piec i kuc podbrzusze czyżby owulka? Nigdy nie umiem rozpoznać tych objawow
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Może być ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4553 | |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
![]() Mnie też trochę fb zasmuca, tzn. jeszcze nie wpadam w jakąś załamkę, ale jednak odzywa się w głowie "Też chce!". Ja to chyba najgorzej mam zaraz po @ wtedy przez 2-3 dni jestem wściekła, a później już jakoś się godzę z faktem, że się nie udało. Na dodatek pracuje z małymi dziećmi, więc nie sposób jest mi przestać całkowicie myśleć o dziecku ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć, chociaż starania o dziecko rozpoczniemy z mężem dopiero we wrześniu. Oboje mamy po 29 lat. Nie mamy dzieci. Jesteśmy trzy lata po ślubie (razem ponad 12). Przez osiem lat brałam tabletki anty. W zeszłym roku odstawiłam i przez dwa miesiące staraliśmy się o dzidziusia. Pojawiła się jednak propozycja pracy w moim zawodzie i po długich rozmowach z mężem przyjęłam ją. Wiązało się to z tym, że nową umowę mam na rok z możliwością przedłużenia, więc musieliśmy odłożyć plany na rok. Nową umowę (na czas min. 2 lata) dostanę we wrześniu. U ginekologa badam się regularnie - wszystko ok. TSH badałam w zeszłym tygodniu - ok. Hormony badałam rok temu, więc powtórzę. To tak tytułem wstępu - na przyszłość ![]() - powinnam zrobić jeszcze jakieś dodatkowe badania? - mąż nie miał żadnych specjalistycznych badań, powinien jakieś zrobić? Martwię się, bo w moim otoczeniu jest sporo par, które mają z tym problem ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zadomowienie
|
Jeszcze raz dzięki dziewczyny! jutro robię ostatnią betę, a w przyszły czwartek wizyta.
Powiem wam, że te 4 dni były takie pełne emocji, że dzisiaj jak schodzi ze mnie to napięcie to czuje się jakbym maraton przebiegła. jestem wykończona ![]() Szkoda, ze czas tak wolno leci, bo tydzien do wizyty to wiekiiiii. zmykam spac, bo zasypiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Konto usunięte
|
Jestem wściekła... Tz mnie zawodzi... Sam ciagle gada ze chce dziecko a akurat jak mam dni płodne to mu się nie chce już 3 dzień z rzędu.. Mam dość tych starań z nim co miesiąc to samo... Odpuszczam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jestem też pewna, czy po tabletkach jest pewność, że od razu jest owulacja, czy nie trzeba coś odczekać. Ale to też ktoś inny się musi wypowiedzieć, bo ja brałam tylko kilka miesięcy leczniczo (nie dotyczył mnie wtedy temat owulacji albo jej braku). Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Melduję że cały czas was podczytuję, choc nie ukrywam iż z czasem u mnie bywało lepiej
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Halo halo myślałam o Tobie ostatnio. Co u Was? ? Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6268583 6] ![]() ![]() Gratuluje dziewczynki ![]() My dalej nabijamy jedynie wczoraj dałam odpocząć tz xd tz stwierdził ze wróży mi brzuszek w tym miesiącu xd Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A jak mówi stan cywilny Ci się podoba? NABIJAJ efffpe a sukces będzie Ci dany ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4560 |
Moderator
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6274867 1]Jestem wściekła... Tz mnie zawodzi... Sam ciagle gada ze chce dziecko a akurat jak mam dni płodne to mu się nie chce już 3 dzień z rzędu.. Mam dość tych starań z nim co miesiąc to samo... Odpuszczam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] ![]() Może faktycznie za bardzo się nakręcasz i tz się boi? ( nie wiem jak to nazwać) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.