![]() |
#4561 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Aleee produkujecieee!
Hubcia zasnęła, zaliczyła już pierwsze nocne jedzonko, więc mam dwie godziny luuuzu, przyszłam Was poczytać ![]()
#4562 |
Zakorzenienie
|
Agassek Ty choleryczka?! A ja Cię mialam za spokojną pokorną duszyczkę
![]() ![]() Na pierwszy ogień poszła dynia ![]() Ladnie jadła, nawet chwile sama próbowała ![]() Ale jest gotowa. Oby tylko brzuszek tez był, bo ostatnio było nie najlepiej. ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Laurose sie odzywała?
![]() |
#4563 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit. Czwarta ![]() Cytat:
![]() Ja jestem pełna sprzeczności ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też jestem holeryczka i źle mi z tym bo cierpią najbliżsi których najbardziej kocham. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, przy zniżce -20% ceny robią się znośne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm ciekawe czy mój mąż zatrybi że chciałabym pandore na święta dostać ha ha ale jeśli nawet to na pewno nie wpadnie na pomysł żeby później ba każda okazję kupować kolejna zawieszke ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas pierwsza pobudka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamietam, ze jakos na przelomie 4/5 miesiecy tez nie mialam juz sily, nie wiem co sie stalo ale minelo, za kazdym razem gdy znow wychodze z siebie przypominam sobie, ze dziecko juz nigdy nie bedzie takie male, ze zaraz zacznie chodzic i wyprowadzi sie z domu i znam siebie i wiem, ze bede tesknila za tym. I nawet jak musze wstac do placzacego potwora o 2 nad ranem to ostatnio robie to z usmiechem. ![]() Mi sie dzis dziecko prawie udusilo, tak serio. Nie wiem czy to moja wyobraznia czy naprawde sie zaczal robic siny. Myslalam, ze serce mi wyskoczy. Potem ryczalam cale popoludnie co ze mnie za matka i tulilam tego malucha, calowalam i wyjatkowo nawet pozwolilam mu sciagac mi okulary. Wciaz sie trzese i mam lzy w oczach jak o tym mysle... Agassek, tez bym nie powiedziala ze jestes choleryczka! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, jedzeniem. Za duzy kawalek wpadl do gardla. Od jutra wracam do papek, takich papek zmiksowanych na gladko :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Perfumy ostatnio też zamawiałam dla męża na iperfumy. Ja też jestem nerwus okropny. Alicja nauczyła mnie cierpliwości. Ja patrzę na to w ten sposób, że dziękuje Opatrzności, że dał mi zdrowe i do tego takie wyjątkowe dziecko. Nie wiem czym sobie na to zasłużyłam. W obliczu chociażby tvn-skich reklam w stylu "pomagam", dziękuję za to, że Alicja marudzi, że płacze manifestując swoje potrzeby, że jest normalnym, zdrowym niemowlakiem. Bywa ciężko, zwłaszcza przed @, wtedy zmieniam się w furię, obrywa mąż. Uśmiech Ali działa na mnie kojąco i już nie potrafię się złościć, nawet jak jęczy cały dzień jak dzisiaj. ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Już doczytałam ... kurcze też strasznie się tego boję
![]() |
#4573 |
Z deszczem w butach
|
Kaylla powiem Ci, że myslalam, że nie będę mieć serca do zajmowania się młodym, mając w domu starsze, rozumne dziecko.
Ale 2 czy 3 letnie dziecko potrafi urządzać bezsensowne awantury o ☠☠☠☠☠☠☠y i dopiero bywa męczące. Myslalam, że będę jedynie czekać aż urośnie. I w pierwszych 3 miesiącach faktycznie tak było, ale lubię obserwować jego rozwój, zadziwia mnie to, że z corka we wszystkim są różni, nawet w sposobie zabierania się do siadania ![]() I opieka nad młodym jest po prostu dużo łatwiejsza niż nad starszym dzieckiem. Jakis taki sentymentalny nastrój mnie przy nim ogarnia, bo najprawdopodobniej nie będę mieć więcej dzieci i chce się tym nacieszyć. Znów wieczorem mnie na czułości wzięło. Olko zasnal a mi się wzięło na buziaczki i przytulance. Sama się pukalam w głowę, że zaraz go obudzę ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- [/COLOR]Ann... dobrze, że na strachu się skończyło! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj jak przez chwilę byłam z Marysią i tym dwulatkiem to już zwątpiłam jeżeli chodzi o moje plany ciążowe, no jakoś tego nie widzę
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Z deszczem w butach
|
Biedronka mogą starsza dwukrotnie miała trzydniówke.
Trzymajcie się tam, taka choroba pewnie bardzo ja wymeczy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
Ale jak masz rodzeństwo to jest sporo w ciągu dnia pięknych chwil 💞 Przynajmniej moje dzieciaki się uwielbiaja, pięknie się do siebie chichrają, przytulają, coś tam zaczynają razem bawić. A starsza mi pomaga często w prostych rzeczach jak przynoszenie zabawek, podawanie czegoś przez co dodatkowo czuje się potrzebna. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kwestii drugiego dziecka najbardziej boję się, że stracę jakiś ważny moment z rozwoju tego pierwszego. Przegapię coś, bo będę zajęta tym drugim. No i to drugie/pierwsze będzie niedkochane tak bardzo jak to jedno, którego praktycznie z oka się nie spuszcza. Ło matuluu.
![]() |
#4577 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolejne pytanie, to kiedy dziecko się robi na tyle rozumne, żeby w domu nie zwariować z dwójką? ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
Ja niedawno miałam okazję obserwować 4 i 8 latkę w akcji... O ile młodsza to dość spokojne i posłuszne dziecko, chociaż czasem płaczliwe, o tyle starsza hmmm... Przy mnie podczas ubierania na dwór zrobiła wielki płacz i histerię o smarowanie twarzy kremem, później kłótnia czemu ma założyć te a nie tamte rękawiczki, wszystko solidnie okraszone "jak się się uspokoisz to nie pójdziesz z ciocią na dwór!!!", na podwórku za to płacz, bo jej własny pies (roczny, w sumie jeszcze szczeniak) chcąc się bawić podskoczył do niej jak ukucnęła i uderzył pyskiem w twarz. I to nawet nie płacz, bo oberwała twardym psim łbem (chociaż to niewielki terier) i zabolało, płacz bo w ogóle pies skoczył. A na koniec bardzo pocieszające od kuzynki "no, to przygotuj się na bunt dwulatka, który płynnie przejdzie w bunt czterolatka i tak pewnie aż do nastoletniego".
|
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zachowania dzieci, to nie komentuję. Ciężko mi się odnieśc. Ale nie znoszę takiego straszenia, ostrzegania. No kurde... porodem też mnie straszyli odkąd nauczyłam się chyba chodzić. Przeżyłam i jakoś chcę rodzić jeszcze raz. Też miała być masa nieprzespanych nocy i w ogóle ojojojjjojj, a jest znośnie, zeby nie powiedzieć, że całkiem fajnie. Więc może jestem dziwna, ale wolę to jakoś sama przeżyć niż wyciągać wnioski z ostrzeżeń.
Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było. Edytowane przez _itakinie_ Czas edycji: 2016-12-11 o 22:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |
Zakorzenienie
|
Coś mnie tknęło i zaczęłam teraz hurtowo zamawiać prezenty dla wszystkich (w sumie to już ostatni dzwonek) i weszłam na stronę tych tuneli aerodynamicznych i rzutem na taśmę skorzystałam z fajnej promocji (niby do 11.12, a już było po północy). Macie może pomysł jak fajnie i z jajem zapakować taki "prezent"?
Praktycznie wszystko już mam. Achhh internet. W 1,5 godziny ogarnęłam prezenty dla rodziców, męża, brata, koleżanek i ich dzieci (ale pomysły miałam wcześniej). Jeszcze tylko babcie i szwagierki mi zostały ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Zakorzenienie
|
Buuuu o 3.30 Wojtek dostał gorączki, 38,5 stopnia a dziś mieliśmy iść do kardiologa na wyproszoną wizytę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Zakorzenienie
|
Kocie, a Wojtuś ma jakieś inne objawy? Może to zęby a nie choróbsko?
#4585 |
Zakorzenienie
|
Kocie -zdrowka dla Wojtusia.
Moj Wojtus dzis pomarudzil konkrenie. Co chwile krzyk przez sen. Maz na nocy to troche sie martwilaam. Ale chyba wyszla druga jedybka dolna -stad krzyk i placz. Teraz jakby nigdy nic bawi sie na dywanie.
#4586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- U nas, szczęście w nieszczęściu, to ja mam gorączkę ![]() ![]() ![]() ![]() Czy kp można zrobić usg piersi?
![]() |
#4587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4588 |
Z deszczem w butach
|
Kocie i jak z rana?
Mona ależ się Ciebie czepilo.. na babski rozum, to chyba usg nie powinno kolidować z kp? Dzień dobry! Piękna pogoda od rana aż chce się żyć 😜 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś z moja bryką na przegląd muszę jechać. Nie lubię.
![]() |
#4590 |
Zakorzenienie
|
Mona- można robić usg. Mi internista właśnie przy zapaleniu piersi dał skierowanie na usg. Do tego dostałam antybiotyk, lykalam ibuprofen i robiłam okłady z kapusty.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.